09.03.2017

Oblivian Nature Theatre on rajatonta taskuteatteria ja näyttämöteos Stuttgartissa 

Helsinkiläinen esitystaiteen ryhmä Oblivia valmistaa teoksen Stuttgartiin ja jokaisen taskuun. Nature Theatre of Oblivia on kaksiosainen, elävänä Theater Rampessa Stuttgartissa 24.-28.6.2017 ja mobiilisovelluksen avulla milloin vain ladattava esitys. 

Stuttgartilaisen Theater Rampen johtaja Martina Grohmann kutsui Oblivian osaksi laajaa TECHNE-hanketta, jonka aihe on luonto ja teknologia. Nature Theatre of Oblivian teos tulee käsittelemään metsää. Teoksen toteutustapa tutkii lisätyn todellisuuden mahdollisuuksia teatterin tekemisessä ja ekologista kiertuetta:

Arilyn-sovellus mahdollistaa esitykselle pidemmän elinkaaren kuin muuten. Emme pääse matkustamaan teoksen kanssa kaikkialle, mutta ystävämme ja fanimme eri puolilla maailmaa pääsevät katsomaan meitä älypuhelimellaan. Tämä on ajatuksemme kestävästä kiertueesta, sanoo Oblivian taiteellinen johtaja Annika Tudeer.

Vuonna 2000 perustettu Oblivia on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia esitystaiteen ryhmiämme. Pelkästään ryhmän teostrilogia Entertainment Island on kiertänyt lukuisissa eurooppalaisissa kaupungeissa.