10.03.2022

Oh my puppets 2022

Oh My Puppets! Nykynukketeatterin minifestivaali

Jokaisen nukketeatterikevään valopilkku, jo vuodesta 2017 lähtien järjestetty Oh My Puppets! on Helsingin Suvilahdessa keväisin järjestettävä nykynukketeatterin minifestivaali.
 
Vuoden 2022 festivaali järjestetään 21.-23.4. Ohjelmistoon on valikoitu tiivis otanta tuoreita vaikuttavia aikuisille suunnattuja nukketeatteriesityksiä: TEHDAS Teatterin The Unmentionable on Niina Lindroosin sooloteos ja leluteatteriesitys*, joka on inspiroitunut ranskalaisen valokuvaajan ja taidemaalarin Dora Maarin (1907-1997) taiteesta. Teoksen lähtökohtana on Dora Maarin ottamien surrealististen valokuvien nukketeatterillisuus – kuvien tilanteet, tilat ja hahmot johdattavat kohti sanoinkuvaamatonta. Mitä on jäänyt rajauksen ulkopuolelle? Mitä tapahtuu ennen ja jälkeen hetken, joka on vangittu valokuvaan?
 
TEHDAS Teatterin Jeanne de Clisson – meriverellinen kostokuvaelma on tositapahtumia ja kuvitelmia toisiinsa sekoittava absurdi sekä anakronistinen paperiteatteriesitys. Se pudottaa päitä, mutta nostaa ne uudestaan paikoilleen, vähän eri kulmaan. Rommintuoksuinen esitys etenee elävän musiikin säestämänä. Perinteisen paperiteatterin, nykynukketeatterin ja automatan keinoin toteutettava esitys kysyy: kuinka pitkälle ihminen kykenee oikeuttamaan käyttämänsä väkivallan ja milloin hän on auttamatta oman kostonhimonsa uhri?
 
Kaunis ja koskettava Anna Nekrassovan Ennen Peukalo-Liisaa on arkinen satu aikuisille. Satu ihmisen omasta kamppailusta, pelosta, hedelmättömyydestä, haasteista ja haaveista: laululla, rytmeillä sekä nukke- ja esineteatterilla höystettynä. Se on Anna Nekrassovan ensimmäinen sooloteos, joka perustuu hetkeen ennen H. C. Andersenin satua ”Peukalo-Liisa”. Hetkeen, jossa pääsemme kurkistamaan tarkemmin sadussa ohimennen mainitun äidin tarinaan.
 
Katso tarkempi ohjelma ja esitystiedot: https://auraofpuppets.com/oh-my-puppets
 
Liput tulevat myyntiin Aura of Puppetsin Holvi-kauppaan maanantaina 14.3.!
Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Aura of Puppets ja Cirko – Uuden sirkuksen keskus.

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat Ilmoitukset