03.03.2021

Bravo-festivaali

Online Bravo!-festivaali tarjoaa virtuaalisia taidesisältöjä koko perheelle

Lauantaina 6.3.2021 käynnistyy Online Bravo!-festivaali, virtuaalinen esittävän taiteen festivaali lapsille, nuorille ja perheille. Online-ohjelmassa nähdään korkeatasoista nukketeatteria, sirkusta, tanssia ja fyysistä teatteria esitystallenteina ja striimauksina kotimaisilta sekä kansainvälisiltä taiteilijoilta. Ohjelma on maksutonta. Festivaalin sisätiloissa tapahtuvat live-esitykset siirtyvät maaliskuulta syksyyn kulttuuritalojen ohjelmaan.

Bravo!-festivaali järjestetään 11. kerran yhteistyössä lasten ja nuorten teatterijärjestö Suomen Assitej ry:n sekä pääkaupunkiseudun kaupunkien kulttuuritoimien ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Suomen Assitej järjestää osana Bravo!-festivaalin ammattilaisohjelmaa myös Kohtaamisia-ammattilaisseminaarin Zoomissa. Luvassa on ajatuksia herättelevä seminaari, jossa puhujina mm. Kirsi Törmi, Tarja Pääjoki ja Pauliina Aladin. Lisätietoja löytyy Bravo!-festivaalin nettisivujen Ammattilaisille-osiosta.

Online-ohjelmiston esitykset ovat katsottavissa www.bravofestivaali.fi -sivuilla sekä Bravo!-festivaalin YouTube-kanavalta 6.-14.3.2021 ellei esityksen kohdalla toisin mainita.

Online-ohjelmassa nähdään seuraavat esitykset:

Claire Parsons Co. (Ruotsi): SOON SWOON 

Arvostetun ruotsalaisen koreografin Claire Parsonsin ja hänen ryhmänsä uusin esitys SOON SWOON on tanssia, jongleerausta ja miimiä yhdistelevä teos yli 7-vuotiaille.

Teatro Al Vacio (Meksiko/ Argentiina): NADA 

Sanaton ja visuaalinen esitys yli 3-vuotiaille herättää katsojan mielikuvituksen liikkeelle.

Kompani Giraff (Ruotsi): Tvärslöjd

Nykysirkusesitys tarjoaa huikeaa taituruutta akrobatian ja taikuuden keinoin. Esitys sopii koko perheelle 3-vuotiaista ylöspäin.

A Line Art (Iso-Britannia): Anna & Arji's Broom Cupboard

A Line Artin 22-osainen sarja Anna & Arji's Broom Cupboard tarjoaa monipuolista tekemistä ja leikkiä 3–6-vuotiaille lapsille englannin kielellä.

Teatteri QO & Karavan (Suomi): Kaukokaiku - VSKHNA & GÖG

Kaukokaiku pitää sisällään kaksi lyhyttä mielikuvitusrikasta nukketeatterielokuvaa kuvitteellisista kaupungeista nimeltään VSKHNA & GÖG. Teokset soveltuvat yli 4-vuotiaille.

Ilmatila (Suomi): Opuntia

Opuntia on Talvipuutarhan Kaktushuoneeseen luotu ilma-akrobatiateos, joka on nimetty Opuntia -kaktussuvun mukaan. Teos soveltuu kaikenikäisille.

Teater Kojan (Suomi): Vi och vilda väsen

Vi och vilda väsen tarjoilee faktaa planeetasta, jota asutamme, mielenkiintoisessa ja ihastuttavassa esityksessään 4–8-vuotiaille. 

Esitys nähtävillä ruotsiksi su 7.3. klo 15:00 live-striiminä ja katsottavissa sen jälkeen tallenteena.

Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen ja TEHDAS Teatteri (Suomi): Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari

Nukketeatteri Kuuman Ankanpoikasen ja TEHDAS Teatterin yhteistyössä toteuttama Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari on Hannele Lampelan ja Ninka Reitun rakastetun Prinsessa Pikkiriikki -kirjasarjan ensimmäinen näyttämösovitus. Esitys on suunnattu 5–10-vuotiaille.

Esitys nähtävillä su 7.3. klo 18:00 live-striiminä ja sen jälkeen tallenteena.

Agit-Cirk: Tenho Outdoor

Nykysirkusryhmä Agit-Cirkin taidokas Tenho Outdoor tarjoaa kaikenikäisille aitoja voimamiestemppuja, kiinalaista tuolitaiturointia ja huimaa pariakrobatiaa. 

Esitys nähtävillä ke 10.3. klo 18:00 livestriiminä ja sen jälkeen tallenteena.

Company Portmanteau (Suomi): Piste, piste, piste

Visuaalinen, leikittelevä ja vangitseva esitys Piste, piste, piste yhdistää nykysirkusta, tanssia ja elävää kuvataidetta. Esitys on palkittu vuoden 2020 Itu-palkinnolla ja sopii koko perheelle 4-vuotiaista lähtien.

Esitys katsottavissa ke 10.3. klo 9:00 ja la 13.3. klo 15:00.

Circo Aereo (Suomi): Lion – The Weird And Magical Abracadabra Circus Show

Hauska, taidokas ja hiukan häiriintynyt esitys jännityksestä ja pelosta. Teos kunnioittaa perinteistä sirkusta maustaen sitä virtuoosimaisella mimiikalla ja kauhuelokuvista tutulla splätterillä. Esitys on suunnattu nuorille yli 12-vuotiaille.

Red Nose Company (Suomi): Keisarin uudet vaatteet

Hauska ja viihdyttävä Keisarin uudet vaatteet on festivaalin avajaisesitys 6–100-vuotiaille ja se esitetään kertaluontoisesti la 6.3. klo 18:00 Zoom-alustalla. Vaatii ennakkoilmoittautumisen www.bravofestivaali.fi (esityksen omilta sivuilta).

 

Lisätiedot:

Tuottaja Riikka Siirala riikka.siirala@assitejfi.org, +358 50 3375927

Pressikuvat ladattavissa festivaalin nettisivuilta www.bravofestivaali.fi/medialle