20.05.2022

Opera Beyond -konferenssi

Opera Beyond -konferenssi 13.-14.9. Kansallisoopperalla

Taidetta ja teknologiaa yhdistävä Opera Beyond: Elämysten uudet näyttämöt -konferenssi järjestetään Kansallisoopperalla 13.-14. syyskuuta. Kansainvälisen konferenssin teemoja ovat kiihtyen kehittyvät teknologiat kuten XR, AI, NFT:t, volumetrinen video, tilallinen ääni, 3D-projisoinnit ja metaversumi, sekä vuorovaikutteisuuteen ja immersiivisyyteen liittyvät taide- ja kulttuurialan trendit ja heikot signaalit. 

Taiteen ja viihteen kokemisen tavat ovat murroksessa. Monet mahdollisuudet digi- ja uuden teknologian parissa odottavat kuitenkin vielä löytäjäänsä. Pandemian aikana monet organisaatiot ovat onnistuneet rikastuttamaan sisältöjään uusilla tavoilla. Jalostamme näitä oppeja edelleen ja katsomme tulevaisuuteen esittävien taiteiden, kuvataiteiden sekä tapahtumateollisuuden ja viihteen aloilla.

Konferenssin puhujista löytyy sekä ulkomaisia että kotimaisia tekijöitä ja asiantuntijoita. Ohjelmassa nähdään muun muassa pelisuunnittelija Jessica Creane, uutta mediaa hyödyntävä tuottaja-ohjaaja Sandra Rodriguez, sekä VR/AR/Metaverse-alan suunnannäyttäjä Dan Burgar, World Economic Forumin Head of Arts and Culture Joseph Fowler, installaatiotaiteilija Jakob Steensen, IRCAMin äänitutkija Benoît Alary sekä immersiivisen esittävän taiteen kuumimman aallon edustajat 00100 Ensembleltä, Recover Laboratorylta sekä Kaiken keskukselta. 

Kaksipäiväinen tapahtuma Kansallisoopperalla pitää sisällään keynote-esityksiä, debatteja, verkostoitumista ja yhteistä visiointia.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: https://operabeyond.com/opera-beyond-conference-2022/

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat