08.04.2022

Taideyliopisto

Outi Nyy­tä­jä -​luento

In english

25.4.2022 klo 19:00 – 21:00

Riikka Ala-Harja ja Juha-Pekka Hotinen käyvät dialogia Outin hengessä ja hengestä, ja mukana myös Outi itse, toisesta todellisuudesta

Aiheiden arpajaiset: puhetta ja ääntä muun muassa museosta, muistamisesta, vanhuudesta, kaatumisista, dramaturgin rooleista, tuotesuunnittelusta ja tilaustöistä, Alibista ja taiteen ulkopuolesta, ruoasta ja kokouksesta taiteena, falskiudesta ja näkökulmasta. Ehkä, tai sitten jostakin muusta – arpa ratkaisee. 

Vuonna 2018 dramaturgian koulutusohjelman 50-vuotisjuhlien yhteydessä aloitettu esitelmäsarja on nimetty suomalaisen dramaturgian voimahahmon Outi Nyytäjän (1935-2017) mukaan.

Kahden vuoden välein kutsumme dramaturgian alan vaikuttajan tai vaikuttajia kotimaasta tai ulkomailta esitelmöimään valitsemastaan aiheesta. Esitelmäsarjan tarkoitus on ylläpitää ja edistää dramaturgista keskustelua, luoda moninäkökulmaisia katsauksia dramaturgian historiaan, dramaturgisiin työ- ja ajattelutapoihin.

Tarkoitus on myös kuvitella dramaturgian tai erilaisten dramaturgioiden tulevaisuutta. Outi Nyytäjän hengessä mitään aiheita ei rajata lähtökohtaisesti pois, ja polemiikille sekä terävälle mielipiteen ilmaisullekin suodaan tilaa.

Luentotila: Teatterikorkeakoulu, Auditorio 1

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ilmoitus Taideyliopiston verkkosivulla

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat Ilmoitukset Koulutukset