07.09.2023

Ovi auki taiteelle -hanke (Äänekoski) hakee yhteisötaiteilijaa

Tervetuloa työskentelemään yhteisölähtöisesti luonnonkauniille, Äänekosken kaupungin pohjoisosassa sijaitsevalle Konginkankaalle OKM:n rahoittamaan Ovi auki taiteelle -hankkeeseen!

Etsimme itsenäiseen työskentelyyn kykenevää, kokenutta yhteisötaiteilijaa etsimään taidelähtöisiä keinoja, jotka lisäävät Konginkankaan palvelutalon asukkaiden mahdollisuuksia osallistua kyläyhteisön kulttuuriseen ja sosiaaliseen elämään.

Kelpoisuusvaatimuksena on vähintään taidealan (musiikki, tanssi, kuvataide, tms.) alempi korkeakoulututkinto sekä todennettavissa oleva kokemus yhteisötaideprojektien toteutuksesta. Hankkeeseen palkattavalta taiteilijalta edellytetään tutkivaa otetta, sosiaalista ja empaattista persoonallisuutta, ihmisten tasavertaista kunnioitusta ja avoimuutta kohtaamistilanteissa.

Taiteen lajia ei ole rajattu. Se voi olla esimerkiksi kuva-, video-, valokuva-, sana- tai teatteritaidetta, tanssia tai musiikkia.

Ovi auki taiteelle -hanke kysyy, mitä annettavaa taiteella on harvaan asutulle maaseutukylälle ja sen ikäihmisten palveluille, ja mitä annettavaa kylällä on taiteelle?

Hankkeen ideana on hoivalaitosresidenssi -tyyppistä asetelmaa laajentamalla tuoda taiteelliseen työskentelyyn uusia mahdollisuuksia, näkökulmia sekä kohtaamisen ja tekemisen tiloja.

Palvelutaloyhteisöllle hanke tuo uusia mahdollisuuksia kulttuurisen ja sosiaalisen osallisuuden syventymiseen ja voimaantumiseen.

Yhteisötaiteilija toimii linkkinä, ikkunana palvelutalon asukkaiden ja kyläläisten välillä luoden taiteen keinoin ja -avulla kohtaamisen, yhdessä tekemisen ja esteettisten kokemusten mahdollisuuksia.

Hanke toteutetaan 1.1.-30.6.2024 välisenä aikana.

Taiteilijan käytössä on työtila Konginkankaan palvelutalossa, ja hänen keskeisimpänä sidosryhmänään ovat Konginkankaan palvelutalon asukkaat ja työntekijät.
Toimintaan osallistetaan myös muita kohderyhmiä.

Osallistamisen tapoina voivat esimerkiksi olla taidetyöpajat palvelutalon tiloissa myös muille kohderyhmille kuin asukkaille, palvelutalon asukkaiden ja muiden kyläläisten yhteiset työpajat tai kahden erillisen ryhmän (esim. ikäihmiset ja työikäiset) välinen taiteellinen dialogi.

Taiteilija työskentelee kokoaikaisena. Työajasta minimissään 10 prosenttia on kontaktityöskentelyä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kahta noin 2 tunnin mittaista työpajaa viikossa.

Hankkeen päätösjuhla tulee osaksi Äänekosken kulttuuritoimen tuottamaa Kukkia vanhukselle -tapahtumaa, joka on palvelutalon pihassa järjestettävä kyläjuhla. Juhlaan voi liittyä esimerkiksi esittävän taiteen teos, näyttely tai muu hankkeen sisältöjen esittely. Kukkia vanhukselle -tapahtuma toteutetaan kesäkuussa 2024 viikolla 22.

Hakuaika päättyy 29.9.2023 15:00

Työpaikkailmoitus Kuntarekryssä

Yhteystietomme

Heidi Kurtti
vs. kulttuurituottaja
040 194 7982
heidi.kurtti@aanekoski.fi

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Työpaikat