Performing HEL logobanneri 2023

Performing HEL

Performing HEL on suomalaisen teatterin, tanssin ja sirkuksen tekijöiden ja sisältöjen näyteikkuna kansainvälisille ja kotimaisille markkinoille. Se tarjoaa jo kansainvälistä toimintaa tekeville ryhmille paikan vahvistaa verkostojaan. Samalla se on myös väylä kansainvälistymisestä kiinnostuneille uusille taiteilijoille.
 
Performing HEL -showcase on järjestetty vuosina 2018, 2019 ja 2021. Vuoden 2023 Performing HEL:in järjestävät Sirkuksen, Tanssin ja Teatterin tiedotuskeskukset yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Katselmus järjestetään 31.8.-3.9.2023 Helsingissä ja sen verkkosivut löytyvät osoitteesta www.performinghel.fi
 
 
Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi joulukuussa 2021 Performing HELin Esittävän taiteen kansainvälistymisen ja digitaalisen esittämisen kehittämishankkeelle 300 000 euroa Kulttuuri- ja luovien alojen uudistumisen rakennetukea.
Performing HEL katsoo vankasti tulevaisuuteen.
Performing HEL katsoo vankasti tulevaisuuteen. Hankkeen tavoitteita ovat:
 
  • kotimaisen esittävän taiteen kansainvälisen näkyvyyden ja levityksen lisääminen
  • taiteilijoiden työtilaisuuksien kasvattaminen
  • kiertuetoiminnan ja
  • kansainvälisen tapahtuman kestävä kehitys.
 
Hankkeessa järjestetään mm. tulevaisuustyöpajojen sarja, jossa perehdytään live-esitysten striimausten mahdollisuuksiin teknisestä ja taiteellisesta näkökulmasta ja tutkitaan striimausten roolia esittävän taiteen ansaintamallien kehittämisessä.
 
Performing HEL järjestää myös avoimia koulutuspäiviä, joiden tavoitteena on kehittää toimijoiden kansainvälisiä valmiuksia. Menneistä tapahtumista voit lukea lisää täältä.
 
Tiedustelut:
Tuottaja Anita Parri, anita.parri (a) circusdance.fi, +358 44 237 7459 tai info (a) performinghel.fi
 

Haku loppukesän 2023 katselmukseen päättyi 26.1.2023. Lisätietoja:

https://www.performinghel.fi/open-call/


Performing HEL – Esittävän taiteen kansainvälistymisen ja digitaalisen esittämisen kehittäminen on Sirkuksen, Tanssin ja Teatterin tiedotuskeskusten hanke, jolle opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt tukea kulttuuri- ja luovien alojen rakennetuesta, jonka rahoitus tulee EU:n elpymisväline (Next Generation EU) -ohjelmasta.


EUOKM-logo musta

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Hankkeet