13.05.2022

Pikitalk

PikiTalk mukana Kirkkopäivillä Oulussa

Teatteria ja yhteiskunnallista keskustelua yhdistävä PikiTalk on mukana Oulussa järjestettävillä Kirkkopäivillä lauantaina 21.5. kello 16.30–18.30. Paikkana on Oulun teatterin Pikisali.

Kirkkopäivien PikiTalkin teemana on Kestääkö kirkko aikaa ja aika kirkkoa. Illan aikana nähdään katkelmia Billy Elliot -musikaalista, joka kertoo tiiviistä työläisyhteisöstä ja sen kyvystä sietää erilaisuutta.

Billy Elliot on tarina itseksi kasvamisesta ja hyväksynnästä. Taiteen kieli kuvaa koskettavalla ja osin raadollisellakin tavalla pienen pojan ulkopuolisuuden tunnetta juuri silloin, kun hänen tulisi kuulua laumansa suojaan. Ajassa on nähtävissä merkkejä siitä, että kirkonkin sisällä kasvaa Billy Elliotteja. Suojaako lauma heitä?”, pohtii Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen.

Kirkon kyvystä sietää aikaa ja erilaisuutta ovat keskustelemassa tuomiorovasti Satu Saarinen, piispa Mari Leppänen ja dosentti Jyri Komulainen.

PikiTalkin keskustelua virittävät Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen ja Oulun viestintäjohtaja Mikko Salmi.

PikiTalk on mukana Kirkkopäivillä vahvistamassa yhteiskunnallisen keskustelun ja taiteen epäpyhää liittoa. Kysymme, miten ikuisuuteen kurkottava kirkko pärjää 2020-luvun yhteiskunnallisten ilmiöiden keskellä. Onko kirkko-instituutiolla annettavaa tämän päivän hengelliselle etsinnälle?”, jatkaa Oulun viestintäjohtaja Mikko Salmi.

KESKUSTELIJAVIERAAT

Satu Saarinen
Vuonna 2016 Oulun tuomiorovastiksi valittu Satu Saarinen on rikkonut urallaan lasikattoja toisensa perään. Hän oli ensimmäinen nainen, joka valittiin tuomiorovastiksi vaaleilla evankelis-luterilaisessa kirkossa. Koulutukseltaan hän on teologian maisteri ja filosofian tohtori.

Mari Leppänen
Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen on teologi, kulttuurintutkija ja tietokirjailija. Hänet tunnetaan muun muassa yhdenvertaisuutta, kestävää elämäntapaa ja hiljaisuuden merkitystä koskevista ajatuksistaan. Mari Leppänen on Suomen ev-lut kirkon kolmas naispuolinen piispa ja ensimmäinen vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä kasvanut piispaksi valittu nainen.

Jyri Komulainen
Jyri Komulainen toimii johtavana asiantuntijana Kirkon tutkimus ja koulutus -yksikössä. Hän on pohtinut luterilaisen kirkon roolia moniuskontoistuvassa yhteiskunnassa ja sen vaatimia strategisia näkökulmia. Akateemisella urallaan Komulainen on perehtynyt uskontodialogiin, katoliseen teologiaan ja Intian uskontoihin. Hänet tunnetaan myös aktiivisena yhteiskunnallisena keskustelijana erityisesti Twitterissä.

MIKÄ ON PIKITALK?
Oulun teatterin ja Oulun kaupungin kehittämä PikiTalk on uudenlainen teatteria ja yhteiskunnallista keskustelua yhdistävä after work -tapahtuma, joka jatkuu syksyllä 2022 Oulun teatterin ensi-iltojen teemojen parissa. Lue lisää täältä.

PikiTalk – Kestääkö kirkko aikaa ja aika kirkkoa
La 21.5. klo 16.30–18.30
Oulun teatteri, Pikisali

ILLAN AIKATAULU
Bistro auki ja DJ Paavo Komulainen soittaa klo 16.30
Keskusteluosio klo 17–18.15
DJ Paavo Komulainen soittaa klo 18.15
Tilaisuus päättyy klo 18.30

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: 
Minna Koivunen 
Viestintäsuunnittelija 
p. 044 703 7111 
minna.koivunen@oulunteatteri.fi

Oulun teatteri on pohjoisen teatteritaiteen koti ja tarjoaa värikkäitä elämyksiä, oivalluksia ja unohtumattomia tarinoita. Olemme tulevaisuuteen suuntaava, kansallisesti merkittävä teatteri, joka uskaltaa nousta puheenaiheeksi myös kurottamalla kohti uusia yleisöjä ja toimintatapoja.  

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat Ilmoitukset