12.02.2015

Pipsa Longan Lauluja harmaan meren laidalta teatteriin Virossa, Saksassa ja Färsaarilla

Pipsa Longan näytelmä Lauluja harmaan meren laidalta - These little town blues are melting away saa Viron ensi-iltansa Tallinnassa Eesti Draamateaterissa 15.2.2015. Näytelmä nähdään teatterin päänäyttämöllä Ingomar Vihmarin ohjaamana. New Baltic Drama -kilpailun Suomen-osion vuonna 2010 voittaneen teoksen on kääntänyt Maimu Berg ja sen vironkielinen nimi on Laulud halli mere äärest.

Huhtikuussa Pipsa Longan teos saa vuorostaan ensi-iltansa Saksassa, jossa Theater Heidelbergin tuotanto nähdään 24.4.2015 lähtien. Lauluja harmaan meren laidalta voitti vuosi sitten Heidelbergissä järjestetyn arvostetun Heidelbergin Stückemarktin kansainvälisen näytelmäpalkinnon. Näytelmän on saksaksi kääntänyt Katja von der Ropp. Suomalaisten näytelmien ja teatterin katselmus järjestettiin Heidelbergin Stückemarktin ja Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) yhteistyönä.

Teos on lisäksi Suomen edustajana Nordic Drama Train -kokonaisuudessa, jonka kautta näytelmä esitetään lukudraamana ympäri pohjoismaita. Seuraavana pysäkkinä on Färsaaret, jossa teos on esillä maaliskuun lopulla, ja teos vierailee näytelmäjunan myötä myös Norjassa ensi syksynä. Nordic Drama Train on pohjoismainen yhteistyöhanke, jonka tarkoituksena on nostaa nykynäytelmiä esille. Suomen draamapysäkki oli Tampereen Teatterikesässä vuonna 2013. Suomalainen Nordic Drama Trainin pääjärjestäjä oli TINFO.

Lauluja harmaan meren laidalta nähtiin hiljattain jo kertaalleen Norjassa, jossa näytelmä esitettiin lukudraamana Norjan kansallisteatterissa 23.1.2015.

Vuonna 1977 syntyneen Pipsa Longan uusin näytelmä on Lahden kaupunginteatterissa 28.1.2015 kantaesityksensä saanut Kaksi naista ja meri, joka pohjautuu Tove Janssonin novellikokoelmaan Rent spel

Pipsa Longan teosten esitysoikeuksia valvoo Agency North.
 

www.tinfo.fi/newplays
www.tinfo.fi/apuraha