03.11.2023

Pohjois-Karjalan taidepalkinto 2023 Sukset Ristiin Susirajalla -toiminnalle

Taiteen edistämiskeskus (Taike) tiedote 02.11.2023, 16:00

Pohjois-Karjalan taidetoimikunta myöntää vuoden 2023 taidepalkinnon Susirajan tanssi ry:n vuosittain järjestämälle Sukset Ristiin Susirajalla -toiminnalle. Taideakatemiaksi kutsutun toiminnan ydintaiteenalana on tanssitaide, mutta se yhdistää vahvasti eri taiteenlajeja ja taiteellista ilmaisua korkeatasoisella, monitaiteellisella ja omaleimaisella tavalla. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

Toimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:

Valtakunnallisesti tunnettu Sukset Ristiin Susirajalla on avointa toimintaa eri ikäisille ihmisille niin ammattilaisille, ammattiin opiskeleville kuin "taide-entusiasteille". Se on vakiintunutta taidekurssitoimintaa Pohjois-Karjalan Nurmeksessa.

Taideakatemiassa korostuu taiteen saavutettavuuden ulottuvuus. Se kuroo umpeen taiteen ammattilais- ja harrastajakentän välistä, toisinaan suurtakin, kuilua. Taideakatemia kiinnittää ihmiset toisiinsa syvällisen ja kokeellisen taiteellisen ajattelun ja tekemisen kautta. Intersektionaaliset feministiset arvot ja toimintakulttuurin omaava Sukset Ristiin Susirajalla vahvistaa dialogisuutta. Sen oivaltamista voimistava kurssirakenne korostaa yhteisöllisyyttä, yhteisyyttä ja keskustelua.

Sukset Ristiin Susirajalla -taideakatemiassa taiteilijat eivät kehitä ainoastaan taiteellista ilmaisuaan, vaan pääsevät kehittämään itseään kokonaisvaltaisella tavalla ja tapaavat samanhenkisiä ihmisiä.

Pohjois-Karjalan taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätietoja: 
Susanna Mäki-Oversteyns, erityisasiantuntija,  susanna.maki-oversteyns@taike.fi, p. 0295 330 837

www.suksetristiinsusirajalla.fi

Sinua voisi kiinnostaa

Palkinnot Uutiset