28.05.2021

Poikkeustila ja resilienssi tapahtumatalouden organisaatiossa -hanke

Hankkeemme ”Poikkeustila ja resilienssi tapahtumatalouden organisaatiossa” käynnistyi maaliskuussa 2021. Tavoitteemme on tutkia ja kehittää kulttuurialan tapahtumatalouden resilienssiä eli kestävyyttä ja palautumista korona-pandemian aiheuttamasta poikkeustilanteesta. Näemme tapahtumatalouden projektissa tapahtumatuotannon organisaatioiden, taiteilijoiden ja kulttuurialan ammattilaisten ja majoitus- ja ravitsemuspalveluiden näkökulmasta. Toteutamme hanketta toimintatutkimuksellisella, eli eri osapuolet osallistavalla otteella, johon kuuluu sekä haastatteluja että työpajatoimintaa vuosien 2021-2022 aikana. Kokoamme hankkeessa luodut toimintamallit vapaasti saataville verkkoon oppaan muodossa.

Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR), ja sen toteuttaa Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskus (WRC). Tällä hetkellä hankkeessa olemme tiedontuotantovaiheessa, eli haastattelut ovat käynnissä. Syksyllä alamme toteuttaa työpajoja, johon kutsumme taiteen ja kulttuurin alalla toimivia kehittämään keinoja selviytyä korona-viruksen aiheuttamasta tilanteesta.

Toivomme yhteistyötä hankkeen tiimoilta! Ota yhteyttä, jos jo tässä vaiheessa haluat kertoa kiinnostuksestasi työpajoihin.

Yhteystiedot
Tampereen yliopisto, Työelämän tutkimuskeskus
Projektin johtaja Arja Haapakorpi arja.haapakorpi@tuni.fi, p. 050 3182333
Tutkimusassistentti Emmi Siirtola emmi.siirtola@tuni.fi, p. 050 5359278
Hankkeemme nettisivut: https://projects.tuni.fi/resilienssi-tapahtumataloudessa/
Alusta! -julkaisumme: https://www.tuni.fi/alustalehti/2021/05/13/yrittaja-vai-palkkatyolainen-taiteilijat-koronatuen-valiinputoajina/

Lue myös: Yrittäjä vai palkkatyöläinen? Taiteilijat koronatuen väliinputoajina (tuni.fi)

Sinua voisi kiinnostaa

Hankkeet Ilmoitukset Korona Uutiset Avoimet haut