04.05.2022

Puksu Art Fest

Puksu Art Fest -monitaidefestivaali

Pukinmäen taidekoulut järjestää Puksu Art Fest -monitaidefestivaalin ensimmäistä kertaa Säveltäjänpuistossa 14.–15.5., ja luvassa on upea kavalkaadi koulun oppilaiden esityksiä ja teoksia. Puksu Art Fest on monitaidefestivaali perheille ja kaikille taiteesta ja lastenkulttuurista kiinnostuneille. Tapahtumassa on runsaasti ohjelmanumeroita, joissa pääsee nauttimaan elävästä musiikista, sirkuksesta, ilma-akrobatiasta ja teatterista koulun eri ikäisten oppilaiden esittämänä. Tapahtumassa osallistujat pääsevät myös itse osallistumaan taidetyöpajoihin. Paikallinen ravintola Puksu Room myy tapahtumapaikalla ruokaa suolaisen nälkään.

Pukinmäen kuvataidekoulun takapihalla Säveltäjänpuiston reunalla (Unikkotie 4) on opiskelijoiden herkullisia leivonnaisia ja kahvia tarjolla kuvataidekoulun oppilaiden teosten ympäröimänä ja musiikinoppilaiden säestämänä. Lisäksi Pukinmäen sirkuskoulun pihalla puiston toisella laidalla esiintyy monipuolinen kattaus teatterin ja musiikin opiskelijoita. Puistossa nähdään myös upeita ilma-akrobatiaesityksiä ja siellä vanhemmat ja lapset pääsevät yhdessä osallistumaan sirkuspolkuun.

”Lauantaina taidetalon pihalla Taidekahvilassa kuullaan muun muassa Sibeliuksen Impromptuja, Piazzollan tango, elokuvamusiikkia Amelie ja Harry Potter -elokuvista sekä klassikoita Memorysta Für Eliseen piano-oppilaiden esittäminä. Viuluoppilailta kuullaan Vivaldin ja Riedingin viulukonsertoista osia. Sunnuntaina taidetalon pihalla lauluoppilaat esittävät kansanlauluja, suomalaisia yksinlauluja sekä hieman oopperaa. Villa Öllerin lavalle astelee lauantaina musiikkikoulun nuorimmaiset eli muskariryhmä sekä joukko kitara- ja viuluoppilaita”, musiikinopettaja Hanna Paatelma esittelee kuultavia ohjelmanumeroita.

Sirkuskoulun opettajat Jilka Repo ja Kukka Eklund puolestaan tuovat tapahtumaan lapsille suunnatun Gardenier-esityksen. ”Gardenier on koominen nykysirkusesitys. Parhaimmillaan esitys on puisto- ja puutarhaympäristössä esitettynä. Gardenier lähti käyntiin eri kokeiluista klovnerian ja akrobatian yhdistelystä. Varsinainen esitys sai muotonsa, kun räätälöimme esityksen puutarhaympäristöön. Käytimme hyväksi esityksen hahmoja luodessa meidän omia persooniamme. Esityksissä näkyy lasten aito ilo taiteen tekemiseen ja itseilmaisuun”, Eklund ja Repo kertovat innostuneena. Lisäksi heidän sirkusoppilaitaan esiintyy tapahtumassa. Korkeatasoiset nuorten esitykset voivat yllättää katsojansa ja kuulijansa.

Monipuolinen Pukinmäen taidekoulut opettaa kuutta eri taiteen alaa: sirkusta, tanssia, kuvataidetta, sanataidetta, musiikkia ja teatteria. Tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden nauttia keväästä ja tutustua taidekoulujen monipuoliseen toimintaan.

Aika: 14.–15.5.2022
Paikka: Säveltäjänpuisto, Unikkotie, 00720 Helsinki
Järjestäjä: Pukinmäen taidekoulut

Vapaa pääsy.
Tapahtumasta nettisivuilla: www.taidekoulut.fi/puksu-art-fest

Facebook: https://fb.me/e/2aOBHEIWN

Instagram: https://www.instagram.com/pukinmaentaidekoulut/

Lisätiedot: Marika Lohvansuu, marika.lohvansuu@taidekoulut.fi

Ohjelma

Tapahtuman tarkempi aikataulu päivittyy taidekoulujen verkkosivuille.

Lauantai 14.5.2022
klo 10.00–15.00

Taidekahvila ja työpajoja
Puistosirkusta & klovnit
Ilma-akrobatiaa
Teatteria
Live-musiikkia
Open Stage
Puksu Roomin ruokarekka
 

Sunnuntai 15.5.2022

Kuvataidetta
Lauluoppilaiden esityksiä
Gardenier-esitys ja taimien istutusta
Sirkuspolku
Hölmöläisiä-esitys
Teatteria
Yksipyöräisiä