27.04.2022

Q-ensemblen uudet jäsenet. Kuva Pate Pesonius / Q-teatteri.

Q-teatterin taiteelliseksi johtajaksi Juho Mantere

Q-teatterin taiteellisena johtajana aloittaa vuoden 2023 alusta teatteriohjaaja Juho Mantere, TaM.

Mantere on valittu tehtäväänsä viisivuotiselle kaudelle. Hän on valmistunut ohjaajaksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta ja on valmistumisestaan alkaen työskennellyt freelancer-ohjaajana ja näytelmäkirjailijana.

Mantere on Q-teatterille johtaja, jonka omista ohjauksista tulee muodostumaan selkäranka teatterin ohjelmistosuunnittelulle, hän tuo Q:n näyttämölle tuoreen ohjaajasukupolven äänen. Mantereen esityksissä yhteiskunnalliset aiheet ja makaaberi huumori törmäävät tavalla, joka on omiaan muodostamaan rikkaan ja ilmaisuvoimaisen teatterikielen. Mantereen aikaisempia ohjauksia Q-teatterissa ovat olleet Donkey Hot (2019) ja Toksinen Kabaree (2021). Toksinen Kabaree saa uusintaensi-iltansa Q-teatterissa 29.4. ja esityksiä huhti-toukokuussa yhteensä 15 kappaletta.

Juho Mantereen kanssa Q-ensembleen uusiksi jäseniksi on valittu näyttelijät Satu Tuuli Karhu, Miro Lopperi, Olli Riipinen ja Anna-Sofia Tuominen.

Q-teatterin toiminnanjohtajaksi 1.1.2023 alkaen on nimitetty Birgit Aittakumpu, FM / kulttuurituottaja AMK.

Aittakummun laaja kokemus ja näkemys näyttämötaiteen monimuotoisesta toimintaympäristöstä ja käytännönläheinen ote tulevat olemaan teatterille arvokkaita.

Henkilövaihdosten myötä Q-teatteri kiittää lämpimästi teatterinjohtaja Antti Hietalaa ja hallintojohtaja Esa Kylmälää

”Q-teatterilla on syvät juuret sen jäsenistössä, yhteisössä ja yhteistyössä. Teatterin kehittyminen merkitykselliseksi näyttämöksi on pitkän linjauksen tulosta. Hietalan näkemys ja rohkeus ovat laajentaneet käsitystä teatterin mahdollisuuksista ja olleet korvaamattomia Q-teatterin taiteellisen linjan kehittämisessä. Hietala tulee teatterinjohtajuuden jälkeen siirtymään uusiin tehtäviinsä Uuden Näytelmän Toimistoon.

Kylmälä on ammentanut laajasta teatterikentän ja hallinnon tuntemuksestaan Q-teatteriin kokemusta, jonka avulla teatteri on vahvistunut ja vakiintunut, ja saavuttanut kiinteän asemansa teatterikentällä. Hietalan ja Kylmälän sitoutuminen teatteriin ja sen yhteisöön on tehnyt mahdolliseksi pitkäjänteisen ja tekijöiden vuoropuhelua kunnioittavan työn.” 

Yhteisön puolesta kiittäen,

Annukka Pykäläinen
Q-teatteri ry:n puheenjohtaja

Uutinen Q-teatterin verkkosivulla

Sinua voisi kiinnostaa

Uutiset