19.06.2024

Rakastu näytelmään 2024

Rakastu näytelmään!

Tapahtuman Tampereen Teatterikesän yhteydessä järjestävät: Teatterin Uusi Alkukirjasto ry, Ntamo ja Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry

 

To 8.8.2024 klo 16–18 Pääkirjasto Metso, Kanerva-Sali

 
Valokeilassa teatterikirjallisuus – puhetta näytelmien asemasta osana kirjallisuutta ja sen kustantamista. Miksi näytelmiä kannattaa näytelmäkirjailijoiden mielestä painaa kirjoiksi? Entä lukijoiden? Millainen merkitys näytelmillä on kirjallisuuskeskustelussa? Entä millainen se voisi olla? Mitä kuuluu näytelmien kustantamiselle Suomessa?
 
Kaksituntinen keskustelutilaisuus tarjoaa laajan ja monipuolisen katsauksen siihen, miten näytelmä kirjallisuutena voi nykyään. Luvassa inspiroivia haastatteluja, debatointia ja lukuvinkkejä! Mahdollisuus myös ostaa ntamon, Sunklon ja TUA:n kirjoja huokeaan hintaan.
 
Näytelmäkirjailija Pipsa Lonkaa ja TUA:n kustantajaa, teatterikriitikko Maria Säköä haastattelee kirjallisuustoimittaja Taru Torikka. Näytelmäkirjailijoita Okko Leoa ja Taija Helmistä haastattelevat teatterikirjoittaja-tiedottaja Leena Kärkkäinen ja kustantaja-filosofi Jarkko S. Tuusvuori.
 
Teatterikesän lipunmyynnin yhteydessä toimii pop up -kirjakauppa, jossa on myynnissä ntamon, TUA:n ja Sunklon kirjoja. Kannattaa käydä tekemässä löytöjä! Maksu vain Mobilepayllä. Kirjakauppa avautuu festivaalia edeltävällä viikolla (viikko 31).
 
Lisätietoja Tampereen Teatterikesän nettisivuilla: https://www.teatterikesa.fi/ohjelmisto/muu-ohjelmisto/
 
Kirjailijoiden kuvat: Leena Koskela, Aino Nieminen, Maarit Laitinen

Sinua voisi kiinnostaa

Näytelmät Kirjailijat Festivaalit Tapahtumat