19.08.2021

ANTI kollaasi

Haemme residenssikriitikkoa!

ANTI-festivaali ja Suomen arvostelijain liitto (SARV) tarjoavat yhteistyössä suomalaiselle kriitikolle residenssin festivaalilla 16.–19.9.2021.

Kriitikon odotetaan kirjoittavan yksi essee tai laajempi festivaalikatsaus ANTI-festivaalista Kritiikin Uutisiin. Esseessä/katsauksessa kriitikko voi tarkastella ANTI-festivaalia eri näkökulmista, esimerkkeinä osallistumiskokemus useammassa teoksessa. Esseestä/katsauksesta maksetaan 500 euron palkkio. Residenssikriitikolle maksetaan matkat ja hotellimajoitus Kuopiossa sekä korvataan Kuopiossa vietetyn päivän lounaskulut.

Hankkeen ideana on antaa ammattikriitikolle mahdollisuus päivittää ammattitaitoaan, tuoda esiin festivaalin teemaan liittyviä taiteellisia ja poliittisia kysymyksiä nykytaiteessa sekä luoda vuoropuhelua kriitikoiden ja taiteilijoiden välille. Kriitikon taustaksi sopii monenlainen kokemus kriitikon työstä. Tärkeintä on, että hänellä on kiinnostusta pohtia festivaalin tarjontaa kritiikin näkökulmasta.

Valitun kriitikon kanssa sovitaan erikseen tekstin julkaisuajankohdasta.

Vapaamuotoiset 2000–5000 merkin mittaiset motivaatiokirjeet tulee lähettää 30.8. mennessä osoitteeseen: puheenjohtaja(at)sarv.fi

Ilmoitus SARVin verkkosivulla

Lisätietoja:
www.antifestival.com
Suomen arvostelijain liitto, puheenjohtaja Maria Säkö, puheenjohtaja(at)sarv.fi, 044 0760917
ANTI – Contemporary Art Festival, ANTI-päällikkö Elisa Itkonen, elisa(at)antifestival.com, 050 3052005

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Ilmoitukset Avoimet haut