29.10.2019

Ruska Ensemblen Arktinen Odysseia vierailee Hongkongissa

 
Kokkolalainen teatteriryhmä Ruska Ensemble on kutsuttu Hongkongiin World Cultures -festivaalille, jonka teemana tänä vuonna on Pohjoismaat. Ruska Ensemble esittää Hongkongissa Arktinen Odysseia -dokumenttiteatteriteoksen, joka on yhteistyö Suomen Kansallisteatterin ja Grönlannin Kansallisteatterin kanssa.  
 
Kwai Tsing -teatterissa 9.-10.11.2019 nähtävien esitysten lisäksi Ruskan tekijäjoukko pitää luennon kansainvälisestä yhteistyöstä sekä luontoa ja luovuutta käsitteleviä työpajoja. Myös Ruskan tuottama shamaaniviuluesitys on festivaalin ohjelmistossa. 
 
"Olemme kiitollisia ja ylpeitä siitä, että Ruska Ensemblelle keskeinen agenda, tasavertainen yhteistyö ja dialogin rakentaminen alkuperäiskulttuurien kanssa, on nähty merkittävänä näin arvovaltaisella, kansainvälisellä foorumilla," sanoo ryhmän taiteellinen johtaja Jarkko Lahti.  
 
Arktinen Odysseia on ainutlaatuinen matka Grönlannin jäätikölle, Siperian taigalle ja Saamenmaan tuntureille ja teos yhdistelee traditioita ja nykypäivän pohjoisten kansojen päivänpolttavia kysymyksiä tulevaisuuden unelmiin. 
 
Esitys on aiemmin vieraillut Nuukissa Grönlannissa. Suomen Kansallisteatterissa nähtyjen esitysten striimausten ansiosta teos sai yleisöä saamelaisalueilla, Inarissa ja Utsjoella sekä Ruotsissa. Ruska Ensemble työstää parhaillaan Arktisen trilogiansa kolmatta osaa. Trilogian aloitti vuonna 2014 ensi-iltansa saanut Áillohas -- Auringon poika. 
 
 
Lisätietoja: 
Ruska Ensemble / Hinriikka Lindqvist, ruskaensemble(a)gmail.com, +358 (0) 40 570 65 70 
 
 
 

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Uutiset