15.06.2023

Ornan Braier - Little Love Machine - Pieni Lempilaite - kuvat Yossi Tzveker

SAMPO Festivaali suurempana kuin koskaan - ohjelmassa kansainvälistä nukke- ja esineteatteria ajankohtaisista aiheista

23.-27.8.2023, Helsinki ja Sipoo

Elokuussa seitsemättä kertaa järjestettävän SAMPO Festivaalin ohjelma on julkistettu! Festivaali on tänä vuonna kuusipäiväinen, ja esiintyjiä ja esiintyjäryhmiä on tulossa Ranskasta, Israelista, Saksasta, Tšekistä, Sloveniasta ja Unkarista sekä Suomesta. Ohjelmassa on esityksiä sekä lapsille että aikuisille useilla eri näyttämöillä Helsingin keskustassa ja lisäksi Sipoon Lilla Villanissa.

Esitysten teemat koskettavat ajankohtaisuudellaan: vakavia aiheita ei kaihdeta. Niitä kuitenkin lähestytään helpommin vastaanotettavan huumorin ja leikillisyyden keinoin, ja lapsen näkökulma huomioon ottaen. Historia ja tuntemamme myytit ja perinteet korostuvat festivaalin ohjelmassa useissa eri esityksissä. Mukana on myös esityksiä, jotka vievät katsojat ymmärryksemme ulkopuolelle, toiseen todellisuuteen. Pienimmille lapsille SAMPO Festivaali tarjoaa myös useita esityksiä, ja osa ohjelmasta on täysin maksutonta.

Oheisohjelmassa korostuu saavutettavuus. Aihetta käsitellään ukrainalaisen tutkijan Kateryna Lukianenkon masterclassilla, jolla tutkitaan näkövammaisille suunnatun teatterin mahdollisuuksia, sekä perjantaina 25.8. Annantalolla järjestettävä SAMPOsium. Ammattilaistapahtumassa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja ja keskusteluja nukketeatterin saavutettavuudesta. SAMPOsiumin tarkempi ohjelma julkistetaan elokuussa.

Festivaalin tapahtumapaikat tänä vuonna ovat Nukketeatteri Sampo, Teatteri ILMI Ö. , Annantalo, Teatteri Union, Teatteri Avoimet Ovet, Keskustakirjasto Oodi, Espan lava, Unkarin kulttuurikeskus, Dianapuisto sekä Lilla Villan Sipoossa.

Tukea ja apua festivaalin järjestämiseen on saatu mm. seuraavilta tahoilta: Opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsingin kaupunki, Institut française, Israelin suurlähetystö, PerformCzech/ATI, Liszt-instituutti – Unkarin kulttuurikeskus, Unkarin taideakatemia, Helsingin Juhlaviikot, Finland Festivals.

Festivaalin ohjelma ja paljon lisätietoa löytyy osoitteesta sampofestival.fi.

Lippuja festivaalille voi ostaa verkosta ja Nukketeatteri Samposta, Erottajankatu 7. Teatterin toimisto on avoinna ti-pe klo 10-16 vielä juhannusta edeltävään torstaihin saakka. Kesän aikana lippuja voi ostaa verkkosivujen kautta. Lipunmyynti avautuu jälleen elokuun alussa.

Lisätietoja
Tiedottaja-tuottaja Anna Martikainen, 020 735 2235, anna.martikainen@nukketeatterisampo.fi
Festivaalin taiteellinen johtaja Iivo Baric, 020 735 2233, ivo.baric@sampofestival.fi

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat Ilmoitukset