28.05.2021

Kuuma ankanpoikanen: Funny

SAMPO 2021 Festivaali tulee elokuussa!

SAMPO Festivaali järjestetään viidettä kertaa 25.-29.8.2021. Tänä vuonna nukketeatterifestivaali tähtää jälleen kansainvälisyyteen – kutsumme mukaan useita esiintyjiä, joiden piti olla jo viime vuoden festivaalilla. Elokuussa 2021 on siis luvassa kansainvälisen nukketeatterin ilotulitus!

SAMPO Festivaalin avaa keskiviikkona 25.8. kello 19 kotimainen kantaesitys aikuisille:

Kuuman Ankanpoikasen kantaesitys FUNNY - THE BEST PUPPET SHOW EVER MADE poksauttaa lavan täyteen muotoaan muuttavia ilmapalloja, häilyviä projisointeja ja unelmia tähteydestä. Kepeän värikylläinen teos piilottaa pahan pumpuliin ja pohtii viihdyttämisen tragediaa. Parrasvalojen takaa paljastuu ikuista hymyään hymyilevä lapsiaikuinen ja tämän sokerihattarainen menneisyys.

Sanaton, humoristinen ja muodoltaan kepeä esitys kätkee kuvastoonsa kysymyksiä väkivallan pelosta ja oman mielen rakoilusta. Onko klovnin hymyn takana aina tyhjyys? Räjähtääkö ilmapallo, jos se kasvaa liian suureksi? Voiko aikuiseksi kasvaa syömällä pelkkää hattaraa?

Esityksen lavatähtinä hurmaavat Merja Pöyhönen ja Riina Tikkanen, jotka ovat tuttuja monista viime vuosien nukketeatterimenestyksistä, yhdessä ja erikseen!

Merjan ja Riinan konseptoiman ja käsikirjoittaman esityksen ohjaa Pia Kalenius, nuket ja lavastus ovat Jenni Rutasen käsialaa ja musiikin on säveltänyt Antti-Juhani Manninen. Visuaalisena assistenttina häärää Heini Maaranen ja valot suunnittelee Essi Santala. Tuotanto Kuuma Ankanpoikanen ja Markus Alanen.

FUNNY nähdään Nukketeatteri Sampossa, joka toimii festivaalin päätapahtumapaikkana. Lisäksi esityksiä nähdään muun muassa Teatteri Avoimissa Ovissa, Teatteri ILMI Ö:ssä ja Annantalolla. Esityksiä on tänäkin vuonna myös ulkona.

Funnyn esitykset keskiviikkona 25.8. kello 19 ja torstaina 26.8. kello 19. Liput 20€ ja 15€.

Lisäesitykset ja muutokset mahdollisia.

Lippuja ensi-iltaan voi ostaa 24.5.2021 alkaen SAMPO Festivaalin nettisivuilta sampofestival.fi ja Nukketeatteri Sampon nettisivuilta nukketeatterisampo.fi/esityskalenteri.

Festivaalin koko ohjelma julkaistaan myöhemmin kesällä nettisivuilla sampofestival.fi. Tiedotamme festivaalin suunnitelmista myös Facebookissa @sampofestivaali.

Kaikissa festivaalin tapahtumissa huomioidaan yleisön, työntekijöiden ja esiintyjien turvallisuus: yleisömäärää rajoitetaan voimassa olevien määräysten mukaisesti, ja hygieniasta huolehditaan asianmukaisesti ja tarkasti suositusten mukaan.

SAMPO Festivaalin järjestää Nukketeatteri Sampo. Yhteistyökumppaneina Helsingin kaupunki, Helsinki Festival, Teatteri Avoimet Ovet ja Teatteri ILMI Ö. Funny-esityksen osalta tuotantoyhteistyötä tehdään myös Aura of Puppetsin kanssa.

 

Tiedustelut:

Tiedottaja-tuottaja Anna Martikainen, 020 735 2231, anna.martikainen@nukketeatterisampo.fi

Tuottaja Markus Alanen, markusalanen@gmail.com

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat