22.10.2020

SARV talks verkossa: Kriitikon monet roolit

Aika: Perjantaina 30.10.2020 klo 17
Paikka: Livestream-tilaisuus SARVin facebook-sivulla
Tilaisuus kuvataan Galleria Halmetojan tiloissa (Kalevankatu 16, Helsinki)

Suomen arvostelijain liitto ry, SARV täyttää 70 vuotta 31.10.2020. Juhlan kunniaksi SARV järjestää syntymäpäivänsä aattona livestream-keskustelun kriitikon monista rooleista. Vuosien saatossa kriitikon työn olosuhteet ovat muuttuneet, ja työsuhteet vaihtuneet pääasiassa freelance-pohjaisiksi. Tänä päivänä kriitikoita työskenteleekin monialaisesti asiantuntijoina, toimittajina, opettajina, tutkijoina, taiteilijoina yms. Millaisia kriitikoiden monet roolit oikeastaan ovat, ja miten ne vaikuttavat työskentelyyn käytännössä? Aiheesta keskustelevat galleristi Veikko Halmetojan johdolla Taide-lehden päätoimittaja Pessi Rautio ja SARVin puheenjohtaja Maria Säkö.

Keskustelijat:

Veikko Halmetoja on toiminut aikaisemmin kuvataidekriitikkona Aamulehdessä ja Helsingin Sanomissa. Tällä hetkellä hän toimii kuraattorina ja galleristina, opettajana ja tuottajana. Hän on myös Mäntän kuvataideviikkojen hallituksessa ja toimii Kajaanin Runoviikon tiedottajana.

Pessi Rautio on toiminut freelancer-pohjalta kuvataidekriitikkona pitkään mm. Helsingin Sanomissa ja sen Nyt-liitteessä ja useissa muissa lehdissä. Tämän jälkeen hän toimi näyttely- ja kokoelma-amanuenssina Helsingin kaupungin taidemuseossa. Hän on kuratoinut lukuisia näyttelyitä museolle ja muualle. Hän on toimittanut useita taidekirjoja ja kirjoittanut niihin tekstejä. Tällä hetkellä Rautio toimii 60-vuotisjuhlavuottaan viettävän Taide-lehden päätoimittajana ja Kustannus Oy Taiteen toimitusjohtajana.

Maria Säkö on teatteri- ja tanssikriitikko, taiteesta kirjoitamisen opettaja sekä tietokirjailija. Hän on kirjoittanut vuodesta 2009 Helsingin Sanomiin sekä avustanut useita muita lehtiä. SARVin puheenjohtajana hän on ollut vuodesta 2016. Hän on kirjoittanut muun muassa Q-teatterin historiikin yhdessä Eeva Kempin kanssa.

Huom! Koronatilanteen vuoksi tilaisuus järjestetään vain verkossa.

Tilaisuus streamataan suorana SARVin facebook-sivulle

Tallenne tulee myöhemmin katsottavaksi Kritiikin Uutisten Youtube-kanavalle sekä Kritiikin Uutisiin/SARVin verkkosivuille

Tilaisuus on osa Suomen arvostelijain liiton 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan keskustelua!

Lisätietoja: Suomen arvostelijain liiton toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(a)sarv.fi, 0415065594

Lue lisää SARVin verkkosivuilta

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat Ilmoitukset