20.05.2022

Lapuan Taidekoulu: Nuotiolla

SPOTTI toi lasten ja nuorten omat äänet esiin

SPOTTI - lasten ja nuorten teatteripäivät päättyivät yhteiseen juhlaan sunnuntaina Riihimäen Teatterilla. Juhlassa kuultiin raadin mietteitä viikonlopusta, jaettiin kunniamaininnat ja palkinnot.

Viikonlopun aika nähtiin lähes 100 osallistujan toimesta yhteensä 11 esitystä 8 eri teatterista. Lapset ja nuoret pääsivät kokeilemaan myös työpajoissa näyttämötaistelua, naamioteatteria ja valosuunnittelua.

Raati jakoi seuraavat palkinnot

Lapuan Taidekoulun Nuotiolla 500€

Monitaiteinen, esteettinen, viehättävä, tarkka. Pienillä elementeillä yhteen kiedottu huolellinen ja kaunis kokonaisuus

Nutturlan Makasiiniteatterin lasten esitys Kirjastossa 500€

Esitys oli ryhmän näköinen ja ryhmän eri-ikäisille jäsenille räätälöity. Monipuolinen, kokonainen ja viihdyttävä esitys. Lasten ja nuorten teatteria parhaimmillaan.

Ja kunniamaininnat:

Riihimäen Nuorisoteatterin Runar ja Kyllikki – Rohkeasta näytelmävalinnasta, vaativan aiheen kunnianhimoisesta toteutuksesta.

Narrin Näyttämön Böön aunt ja täti – Näyttelijöille rohkeasta sisällöstä, heittäytymisestä, keskittymisestä, fyysisyydestä, omanlaisuudesta sekä energiasta.

Riihimäen Nuorisoteatterin Prinsessa Pikkiriikki – Esityksestä huokuu taito säilyttää tuoreus toistamisen tuomasta rutiinista huolimatta. Ihailtavaa työtä!

Soivat Musikantit MUS/t/A TUNTUU - Esiintyjille herkkyydestä ja omaäänisyydestä. Rohkeudesta näyttää omaa henkilökohtaisesta osaamista.

Riia Bergring Nutturlan Makasiiniteatteri – Ohjaajantyöstä, jossa lasten ja nuorten äänet ja ideat on kudottuna lavalle toimivaksi kokonaisuudeksi. Esityksestä nauttivat sekä tekijät että kokijat.

Raatiin kuuluneet Heikki Vilja, Jaana Saarinen, Niina Lahtinen ja Mikko Kaukolampi puhuivat päätösjuhlassa ohjaajan merkityksestä. – Lapsen ja nuoren on tärkeää kokea olevansa harrastuksensa kautta tärkeä, arvostettu, rakastettu, turvassa, ja vapaa.

SPOTTI -päivät ovat Riihimäen kaupungille tärkeä ja arvostettu osa paikallisen kulttuurin kenttää. Kaupunki oli iloinen saadessaan mahdollisuuden osallistua tapahtuman järjestämiseen.

– Kaupunkilaisten lasten- ja nuorten teatteriharrastajien sitouttaminen esimerkiksi vapaaehtoisiksi tapahtumassa sitoo heitä kotikaupunkiinsa ja antaa hienoja muistoja lisää kotikaupungista. Riihimäen kaupunki oli ilahtunut myös saadessaan vieraaksi useiden paikkakuntien teatterinharrastajia, sanoo Lyti Aaltonen Riihimäen kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluista.

– Lasten- ja nuorten teatteri on satsaus tulevaisuuteen. On tärkeää tarjota turvallinen harrastusympäristö kaikenikäisille teatterin harrastajille. Teatteriharrastus ruokkii lasten ja nuorten luovuutta ja tarjoaa mahdollisuuksia kokeilla minuuden rajoja, summaa ajatuksiaan Suomen Harrastajateatteriliiton toiminnanjohtaja Sanna Saarela.

SPOTTI järjestettiin Suomen Harrastajateatteriliiton toimesta yhteistyössä Riihimäen kaupungin, Riihimäen Nuorisoteatterin ja Riihimäen Teatterin kanssa.

 

Lisätietoja

Sanna Saarela

Toiminnanjohtaja

Suomen Harrastajateatteriliitto

Puh. 050-092 8984

Sähköposti: sanna.saarela@shtl.fi

Sinua voisi kiinnostaa

Palkinnot Uutiset