10.11.2016

Saara Turusen ohjaus palkintoehdokkaana Barcelonassa


Saara Turusen Barcelonassa tekemä ohjaus näytelmästään Broken Heart Story on ehdolla Premis Butaca -palkinnon saajaksi. La Peleona -teatteriryhmän kanssa tehdyn tuotannon ensi-ilta oli huhtikuussa 2016, ja 19. joulukuuta selviää, saako Broken Heart Story perinteisen, yli 20 vuotta jaetun katalonialaisen teatteripalkinnon. Esityksessä käytetään Luisa Gutierrezin tekemää näytelmäkäännöstä.

Pelkästään palkintoehdokkuus Petit format -sarjassa on tuonut Turusen ohjaamalle ja kirjoittamalle teokselle entisestään lisää näkyvyyttä. Sen seurauksena esitys on kutsuttu vierailemaan huhtikuuksi 2017 La Villarroeliin, jonka suuremmalle näyttämölle Saara Turunen sovittaa Broken Heart Storyn vuosi Barcelonan ensi-illan jälkeen.

Premis Butacan asiantuntijaraati seuloi 80 esityksen joukosta kuusi, joiden kanssa Broken Heart Story kilpailee yleisön äänistä. Palkinnolla halutaan aktivoida teatteriyleisö kertomaan mielipiteensä.

La Peleona on barcelonalainen, myös kansainvälisesti kiertävä ensemble, jonka missiona on houkutella etenkin nuoria ja muuta uutta yleisöä teatteriin. Saara Turunen on ensimmäinen ulkomainen ryhmän kanssa työskentelevä ohjaaja tai kirjailija. Turunen tutustui nykyisen La Peleonan porukkaan opiskellessaan Institut del Teatressa.

Saara Turusen näytelmien esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner, joka on toteuttanut mm. espanjankieliseen maailmaan suuntautuvan vientihankkeen. Kirjailijan näytelmistä myös Puputyttö on esitetty Barcelonassa vuonna 2010. Broken Heart Story on Q-teatterin kantaesityksen 2011 jälkeen nähty New Yorkissa Ingenue-teatterissa ja näytelmä jatkaa Liettuan kansallisteatterin ohjelmistossa kolmatta vuotta.