25.01.2023

Multilingual month logo

Satakielikuukausi

Satakielikuukausi on äidinkieltä ja kielellistä moninaisuutta juhliva jakso, jota vietetään Kansainvälisen äidinkielen päivän 21.2. ja Maailman runouden päivän 21.3. välissä. Monikielisyys näkyy erilaisten kohtaamisten, keskustelun, projektien, taiteen ja yhdessä tekemisen kautta. 

Haastamme kaikki mukaan tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä kodeissa, kouluissa, oppilaitoksissa, työpaikoilla, kirjastoissa ja kulttuurikeskuksissa Satakielikuukauden 21.2.–21.3. aikana.

Satakielikuukautta on vietetty Suomessa vuodesta 2015. Satakielikuukauden koordinoiva taho on ollut vuodesta 2020 lähtien Monikielinen kirjasto yhteistyössä Kulttuuria kaikille -palvelun kanssa.

Mukaan tapahtumajärjestäjäksi

Satakielikuukausi on kaikille avoin tapahtumakokonaisuus. Mukaan ilmoitettuja erilaisia tapahtumia ja hankkeita yhdistää se, että ne tavalla tai toisella huomioivat kielellisen moninaisuuden ja äidinkielen merkityksen. Satakielikuukausi toteutetaan siihen osallistuvien organisaatioiden ja tekijöiden omalla rahoituksella. Järjestävä taho vastaa omasta tiedotuksestaan ja ilmoittaa tapahtuman julkaistavaksi lomakkeella. 

Ilmoita tapahtumasi tällä Microsoft forms -lomakkeella 15.2.2023 mennessä. 

Näin tuot oman organisaation, projektin tai muu monikielisen materiaalin esille: jaa kielellisen rikkauden edistämiseen liittyviä ajatuksia ja ehdotuksia sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #satakielikuukausi ja Facebook-sivuilla www.facebook.com/satakielikuukausi. Voit myös nostaa monikielisyyttä edistäviä toimintatapoja esiin pohjoismaisella tunnisteella #multilingualmonth sekä Facebook -sivuilla www.facebook.com/multilingualmonth.

Lisätietoja

Kysy lisätietoja sähköpostitse monikielinen.kirjasto@hel.fi

satakielikuukausi.fi

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Ilmoitukset Avoimet haut