02.10.2014

Savotta-Zavod -hanke vie Sotaturistit-näytelmän Moskovaan 30.-31.10.2014

Suomalaisten ja venäläisten teatterintekijöiden välinen Savotta–Zavod -hanke kokoaa teatteriväkeä yhteen asiantuntijamatkojen, seminaarien, yhteistuotantojen ja esitysvierailuiden avulla. Lokakuussa Lauri Maijala ohjaa demoversion Laura Ruohosen kirjoittamasta Sotaturistit-näytelmästä Moskovan Taiteellisessa teatterissa (Chekhov Moscow Art Theatre). Ensi-ilta on 30.-31.10.2014. Näytelmän on kääntänyt Anna Sidorova.

Savotta-hankkeessa ovat tällä hetkellä Suomesta mukana Teatterin tiedotuskeskus (TINFO), Baltic Circle (Q-teatteri), Klockriketeatern ja Lappeenrannan kaupunginteatteri. Pietarilaiset hankekumppanit ovat Mikhail Patlasovin johtama dokumenttiteatteriryhmä, Post Teatr, Tovstonogov Bolshoi Drama Teatr ja Formalny-teatterin järjestämät nuorten tekijöiden TPAM-tapaamiset (Theatrical Places of Andrey Moguchy). Moskovan Taiteellisen Teatterin, TINFOnn ja Suomen Moskovan suurlähetystön toteuttama näytelmäkäännös- ja ohjaajayhteistyö on nimeltään Finnish Theatre. First Time in Russian.

Marraskuussa TINFO järjestää yhteistyössä kansainvälisen Baltic Circle -festivaalin kanssa Impossible in Russia -seminaarin, jossa Venäjän nykytilaa katsotaan taiteilijasilmin. Seminaari on torstaina 13.11.2014 klo 14.00-17.00 Diana-näyttämöllä, Erottajankatu 7 B.

Savotta-Zavod -hankkeen koordinoi Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) ja sitä tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Osa rahoituksesta tulee venäläisiltä ja suomalaisilta yhteistyökumppaneilta. Savotta-hanke jatkuu kevääseen 2015 asti.

Lisätietoja Savotta-Zavod -hankkeesta:
TINFO / kansainvälisten asioiden päällikkö Jukka Hyde Hytti, jukka.hytti(a)tinfo.fi.