22.04.2021

Scenkonsbiennalen 2021

Scenkonstbiennalen 2021

Scenkonstbiennalen är Sveriges största scenkonstfestival och vänder sig till både allmänhet och bransch. Under en vecka i maj vartannat år visas det bästa från Sveriges scener upp inom teater, musikteater, dans och cirkus. Det är en arena för alla genrer inom scenkonsten och en mötesplats för scenkonstnärer från hela landet, men också med många utländska gäster.

Våren spirar, hoppet om scenkonsten likaså. Längtan att snart få mötas i salonger och på scener växer starkt, vi hoppas att Scenkonstbiennalen 2021 sätter punkt för nedlagda och inställda produktioner. Veckan blir ett tillfälle att mötas, bearbeta, dela upplevelser, stärka och inspirera varandra och samla oss för nystart.

Sveriges största scenkonstfest blir i år semidigital, programmet är gratis och öppet för alla!

Urvalskommittén har jobbat i två år med att välja ut det allra bästa som visats på scenerna i hela landet. Scensverige har fört dialog med var och en av upphovspersonerna om på vilket sätt just deras verk bör visas för att komma till sin rätt. Vissa produktioner kommer spelas live för begränsad publik på sin hemmascen, vissa filmas, vissa livestreamas. Biennalen innefattar, förutom de utvalda föreställningarna, ett 60-tal seminarier workshops, samtal, debatter, ministrar och fysisk träning.

Årets Scenkonstbiennal går att avnjutas på vår hemsida. Välkomna!

18-21 maj 2021

Läs mer om årets Scenkonstbiennal

Till programmet 2021