28.09.2021

Building bridges

New Theatre Helsinki järjestää seminaarin Building Bridges: the concrete action for interculturalism and inclusion in Finnish theatre

Paikka: Taiteen edistämiskeskus, Hakaniemenranta 6 / etäyhteys

Aika: perjantai 15.10.2021 klo 10.00-15.30

Seminaarissa Building bridges: the concrete action for interculturalism and inclusion in Finnish theatre käydään keskustelua siitä miten interkulttuurisuutta ja inkluusiota voidaan edistää jo olemassa olevien teattereiden toiminnassa, rahoittajien taholta sekä alan portinvartijoiden aloitteesta.

Seminaarin aamupäivän ohjelma tuo yhteen esittävän taiteen alan ammattilaisia keskustelemaan siitä miten suomalaisissa teattereissa edistetään vuoropuhelua ja toimintakulttuuria, jotta ne ottaisivat huomioon nykyisen teatterikentän ulkopuolella olevat  taiteilijat, toimijat ja yleisöt. 

Building Bridges- seminaarin toisessa osassa tarkastellaan alan rakenteita ja keskustellaan siitä, mitä työkaluja ja toimia tarvitaan uuden kulttuurienvälisen teatteritalon luomiseen ja toiminnan vakiinnuttamiseen.  Seminaari koostuu puheenvuoroista ja pyöreän pöydän keskusteluista. Tarkempi ohjelma löytyy täältä: https://www.newtheatrehelsinki.com/pop-up-2021

Seminaari on jatkoa Opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämän Taide, kulttuuri ja moninainen Suomi -seminaarille ja osa New Theatre Helsinki hankkeen Pop Op kokonaisuutta Vuotalossa 28.10.-28.11.2021.

Kielet: ensimmäinen osa suomeksi, toinen osa englanniksi 

Seminaari on maksuton

Ilmoittaudu 12.10 mennessä:

https://forms.gle/M2SkiocBqipbsTBq8  

New Theatre Helsinki on Suomen esittävän taiteen kentän yhdenvertaisuuden ja inklusiivisuuden kehittämishanke, jonka päätavoitteena on nostaa esille kulttuurinen ja kielellinen moninaisuus sekä toimia siltana moninaisten esittävän taiteen ammattilaisten, yleisöjen ja yhteisöjen välillä. Hanke tähtää osallistamisen edistämiseen ja siltojen rakentamiseen myös olemassa olevien kulttuuri- instituutioiden toimintaan. Hankkeen aikana luodaan konsepti, jolla kulttuurisesti ja kielellisesti moninainen esittävä taide tulee näkyväksi osaksi Suomen taidetarjontaa Helsinkiin perustettavassa uudessa esityskeskuksessa sekä verkostojen kautta koko Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Seminaarin järjestäjänä toimii New Theatre Helsinki 

Lisätietoja: Anita Parri +358 44 988 3021 tai newtheatrehelsinki@gmail.com

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat Ilmoitukset