06.08.2020

Seminaari vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden mahdollisuuksista taiteen kentällä

Varaa kalenteristasi ke 26.8.2020 klo 13-17 ja tule Kiasman Seminaari-tilaan keskustelemaan vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden mahdollisuuksista taiteen kentällä.

Aika: ke 26.8. klo 13-17
Paikka: Nykytaiteen museo Kiasman Seminaari-tila, 1. kerros, Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki

Seminaarin ohjelma on nyt julkaistu, tutustu siihen Kulttuuria kaikille -palvelun verkkosivuilla.

Mitkä ovat vammaisen tai kuuron henkilön mahdollisuudet tulla taiteilijaksi ja toimia taiteilijana? Miten järjestää mentorointia tai sen kaltaista tukea pysyvänä osana Suomen taidejärjestelmää? Miten varmistaa vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus taiteen rahoituksessa? Millaista koulutusta taiteen kentän portinvartijat tarvitsevat vammaisuuden kysymyksistä?

Seminaarissa on alustuksia, ryhmätyöskentelyä, taidetta, tarjoilua ja vapaata keskustelua. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin tällä sivulla. Tilaisuus on suunnattu taiteilijoille, taiteenalan oppilaitoksille ja toimijoille, taiteen rahoittajille ja aiheesta kiinnostuneille.

Keskustelun järjestävät Kulttuuria kaikille palvelu, Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry ja Nykytaiteen museo Kiasma.

Lue lisää Kulttuuria kaikille -palvelun Matkalla-hankkeesta. Matkalla-hanke toteutetaan Koneen Säätiön tuella.

Tilaisuuden kieli on suomi. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ilmoittautuminen viimeistään ma 24.8.2020. Tästä ilmoittautumislomakkeeseen. Koronatilanteen vuoksi seminaariin voidaan ottaa enintään 50 osallistujaa, jotta pystymme varmistamaan riittävät turvavälit ja siten turvallisen tapahtuman kaikille.

Kiasman Seminaari-tila on liikkumisesteetön. Seminaari-tilassa on induktiosilmukka. Tilaisuudessa on viittomakielen tulkkaus ja kirjoitustulkkaus. Tapahtuma pyritään striimaamaan Kulttuuria kaikille -palvelun Facebook-sivulle ja tekstitetty tallenne on nähtävissä jälkikäteen.

Lisätietoja:
hankekoordinaattori Maija Karhunen, maija.karhunen(a)cultureforall.fi, 040 188 3538

Siirry sivun alkuun

Sinua voisi kiinnostaa

Inkluusio Tapahtumat Ilmoitukset