17.02.2022

Die Wohnung. Kuva: Petri Tuhkanen

Studio Totalin kantaesitys Die Wohnung Münchenissä

Anna Lipposen ohjaama teos nähdään ensi-illassa Pathos München -teatterissa Hauptraum-näyttämöllä 3.3.2022. Helsinkiläisen Studio Totalin tuottama Die Wohnung on kokonaistaideteos tilasta, ajasta ja ihmisestä.

Die Wohnung esittelee yhden asunnon asukkaat kolmen eri aikakauden perspektiivissä, zoomaten arjen pienistä tapahtumista aina linnunradan laidalle. Asunnon asukkaita eri aikakausina esittävät Tuomas Kiiliäinen (FIN), Lucas Riedle (GER) ja Julian Tzschentke (GER). Nauhalta kuullaan myös Schauspielhaus Zürichissä työskentelevän Alicia Aumüllerin (AUT) ääntä.

Käsikirjoitus Die Wohnung -teokselle on syntynyt Lipposen ja dramaturgi Katja Von Der Roppin (GER) yhteistyönä. Teoksen tunnelmaa rakentavat valosuunnittelija-lavastaja Petri Tuhkasen luoma, intensiivinen visuaalisuus yhdistettynä Coline Meret Lola Judin (SWI) suunnittelemaan, eri aikakausia ilmentävään pukusuunnitteluun ja Antti Puumalaisen oivaltavaan äänisuunnitteluun.

Ihmisiä tulee, ihmisiä menee. Ihmiset rakastavat, riitelevät ja jättävät jälkensä asuntoon, joka on hetken aikaa heidän kotinsa. Mutta asunto seinineen, historioineen ja tarinoineen pysyy.

Studio Totalin taiteellisten johtajien Anna Lipposen ja Petri Tuhkasen töitä yhdistävä tekijä on kansainvälinen yhteistyö taiteilijoiden sekä eurooppalaisten teattereiden kanssa. Helmikuussa Pathos Münchenissä nähdään myös Lipposen ohjaama teos RadioLove, jota on aiemmin esitetty muun muassa Berliinissä, Bergenissä ja Lontoossa.

Die Wohnung ensi-illassa Pathos München -teatterissa, Münchenissä 3.3.2022 klo: 19.00.

Muut esitykset Pe 4.3. / La 5.3. / Su 6.3.2022 klo 19:00. 

Lue myös: Arkipäiväisyyden yksinkertainen monitahoisuus (10.2.)

https://www.studiototal.org/

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Uutiset