20.04.2022

Sukset ristiin susirajalla

Sukset Ristiin Susirajalla -intertaiteellinen taideakatemia

Sukset Ristiin Susirajalla on intertaiteellisen opiskelun legendaarinen jalokivi - luovia eri taiteenlajien ja taiteellisen ilmaisun ristipölytyksiä tarjoava taideakatemia, joka järjestetään vuosittain kesäisessä Pohjois-Karjalassa Nurmeksessa.  

Tulevana kesänä Taideakatemia tapahtuu Juhannuksen jatkona 26.6.-1.7.2022.
​Akatemian taiteellisena johtajana toimii taiteilija Elina Pirinen.

Sukset Ristiin Susisrajalla tarjoaa herkullista, syvällistä ja hauskaa taiteiden välistä visiota opiskeluun tanssi-, näyttämö-, esitys- sana-, ja kuvataiteen nykyvirtauksia kuunnellen, uusia kombinaatioita luoden sekä erilaisten menetelmien historialliset kaanonit ymmärtäen. Taideakatemia on vakiintunut yhdeksi valtakunnallisesti merkittävimmästä ja omalaatuisimmasta tanssitaidetta ja sen ystävyystaiteenlajeja opettavista alustoista. Se on yhteisöllinen, se on feministinen, se on kokeellinen, se on älykäs, se on hauskuli-raikuli, se on dialoginen ja lempeä, se on mielikuvituksellinen ja täynnä ihanaa luovaa hulluutta yhdessä kohdaten. 

Taideakatemiassa opiskelee vuosittain 65 kurssilaista. Viikon mittainen akatemia on suunnattu kaikenikäisille ja -taustaisille ammattitaiteilijoille ja alan opiskelijoille sekä eri konteksteista tuleville taide-entusiasteille ja ensikertalaisille. Kursseilla kaikki opiskelevat yhdessä ristiin rastiin ammatillisen identiteetin että entusiastien välillä tarkassa, lempeässä ja eettisessä ohjauksessa. 

Taideakatemian kaikkine kokemuksineen saa itselleen hintaan 350e, joka sisältää kurssit, koulumajoituksen sekä paikallisen kokin loihtiman ravitsevan kasvisruokailun. 

Näemme joka vuosi läheltä mitä hyvää tapahtuu ihmiselle, joka ”muuttaa viikoksi taiteeseen”,  kehittää itseään kokonaisvaltaisella tavalla saaden samalla tukea taiteen opiskelun kautta sille kuka ihmisenä on, tapaa samanhenkisiä ihmisiä ja saa heidän kanssaan opiskella taidetta yhdessä. 
Erityisesti pandemian jälkimainigeissa sekä sodan järkyttämässä tietoisuudessa taiteen opiskeleminen rauhallisessa ympäristössä, lumoavan luonnon äärellä jälleen yhdessä voi olla voimannuttava kokemus. 

Ilmoittautuminen ja tarkemmat ohjeet löytyy ilmoittautuminen- linkistä.

Tuliko kysyttävää? Kysy pois! Taidekatemian toiminnanjohtaja Leena Nordberg ja assistentti Siiri Kortelainen vastaavat kaikkiin asiallisiin ja myös asiattomiin kysymyksiin suksetristiinsusirajalla@gmail.com sähköpostiosoitteessa.

Lue lisää

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat Ilmoitukset Koulutukset Työpajat