Minerva Kautto astui 35 vuotta täyttävän nomaditeatterin johtoon.

22.09.2020

Sukupolvenvaihdos Teatteri Quo Vadiksessa

Minerva Kautto astui 35 vuotta täyttävän nomaditeatterin johtoon.

Teatteri Quo Vadis siirtyy nuoremman sukupolven käsiin, kun näyttelijä Minerva Kautto valittiin ryhmän taiteelliseksi johtajaksi. Alkuvuoden pysähdys esitystoiminnassa sai ryhmän pohtimaan johtamismallia ja organisaation muotoa. Viime vuodet ryhmävetoisesti johdettu teatteri halusi keskittää resursseja ja syventää kehittämäänsä työtapaa.

– Quo Vadis on jatkossakin taiteilijoille hyvä ja turvallinen paikka tutkia teatterin tekemisen tapoja. Pitkät kehittelykaaret mahdollistavat sen, että meillä on tilaa ja aikaa hioa runsaasta materiaalista timantteja näyttämölle, Kautto linjaa. –  Jopa tilaa ja aikaa venyä meille täysin tuntemattomille alueille.  Kansainvälisissä yhteistuotannoissa tämä on erityisen tärkeää.

– Näen, että velvollisuuteni on tuoda oman sukupolveni osaajia mukaan Quo Vadiksen tuotantoihin, Kautto kertoo tulevista muutoksista. – Pienen, vapaan teatterin vahvuus on nopea reagointikyky muuttuvassa maailmassa. Uskon, että maailma tulee jollain lailla olemaan ERI, siksi ajatus siitä, että mekin olemme teatterina ottaneet askeleen uuteen suuntaan tuntuu nyt hyvältä ratkaisulta.

Minerva Kautto
Minerva Kautto (s. 1991) aloitti jo lapsena näyttelemisen Quo Vadiksessa ja kuuluu teatterin toiseen sukupolveen. Hän valmistui Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen maisteriksi vuonna 2015 ja opiskeli vaihtovuoden Espanjassa, Madridin Resadissa. Hän on viime vuosina keskittynyt pääasiassa kansainvälisiin yhteistuotantoihin – sekä osana Quo Vadiksen toimintaa, että freelance-näyttelijänä. Kauton kansainväliset suhteet ja monipuolinen kielitaito ovat tärkeää pääomaa teatterille, jonka toiminta on aina ulottunut myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Minerva on Quo Vadiksen perustajan ja pitkäaikaisen taiteellisen johtajan, Otso Kauton tytär.

Teatteri Quo Vadis
Teatteri Quo Vadis on kiertävä vapaa ammattiteatteri, joka on vuodesta 1985 lähtien luonut omaa estetiikkaa ja näyttämökieltä. Sen perustivat ohjaaja Otso Kautto (nykyisin Tampereen Työväen Teatterin johtaja) ja näytelmäkirjailija Markku Hoikkala. Ryhmästä on 35 vuoden aikana kehittynyt monissa yhteyksissä palkittu, ympäri maailmaa esiintyvä teatteri. Quo Vadis on vieraillut mm. Ranskassa, Espanjassa, Egyptissä, Chilessä, Saksassa, Venäjällä, Ruotsissa ja Puolassa.

Lisätiedot

Teatteri Quo Vadis / Taiteellinen johtaja
Minerva Kautto
044 252 9812
minervakautto@gmail.com

Teatteri Quo Vadis / Tuottaja
Krista Mäkinen
0503035029
krista.quovadis@gmail.com

Sinua voisi kiinnostaa

Uutiset