01.12.2022

Musikaalimatkassa

Suomen pitkäikäisin teatteripodcast juhlii 100. jaksoaan

Musikaalimatkassa-podcast täytti syyskuussa 2022 viisi vuotta ja tiistaina 13.12. julkaistaan podcastin 100. jakso. Musiikkiteatteriin keskittyvän podcastin missiona on välittää tietoa musikaaleista tavalla, joka on yhtä aikaa asiantunteva ja viihdyttävä.

Musikaalimatkassa-podcastin juontajat Laura Haajanen ja Siiri Liitiä kertovat, että podcastin tekemistä on koko ajan motivoinut rakkaus musikaaleihin ja halu lisätä suomalaisten teatterin ystävien ymmärrystä musiikkiteatterista.

“Pyrimme kertomaan musikaaleista asiantuntevasti ja monipuolisesti. Musikaalit ovat Suomessa valtavan suosittuja, ja Musikaalimatkassa-podcastissa tarjoamme niihin näkökulmia, joita muussa suomalaisessa mediassa ei yleensä tuoda esille”, Liitiä sanoo.

Podcastin tarkoitus ei kuitenkaan ole luennoida kuuntelijoilleen aiheestaan. Liitiä ja Haajanen haluavat sen sijaan osoittaa, että asiasisältöön voi yhdistää innostumista, oman intohimon näyttämistä ja helposti lähestyttävää otetta.

“Tavoitteemme on alusta asti ollut tehdä sisältöä, jonka parissa voi sekä viihtyä että oppia uutta. Lyhyesti sanottuna haluamme, että jaksot ovat mukavaa kuunneltavaa”, Haajanen tiivistää.

Musikaalimatkoja lähelle ja kauas

Musikaalimatkassa-podcastissa on vuosien varrella vieraillut kymmenittäin teatterialan ammattilaisia ja harrastajia. Podcastin nimen mukaisesti jaksoissa on matkustettu katsomaan musikaaleja sekä eri puolille Suomea että ulkomaille Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Viroon ja Isoon-Britanniaan.

Kuuntelijoiden parissa erityisen suosittuja ovat olleet muun muassa koe-esiintymisiä, musikaalien ihmiskuvaa ja kotimaisia kantaesitysmusikaaleja käsittelevät jaksot.

Spotifyn kautta kerätyn tiedon mukaan Musikaalimatkassa-jaksoja kuuntelevat eniten 18–27-vuotiaat, mutta myös 45–59-vuotiaissa naisissa erottuu kuuntelijapiikki. Haajanen ja Liitiä uskovat tämän heijastelevan musiikkiteatterin katsojakuntaa, ovathan musikaalitkin sekä nuoren yleisön että varttuneempien naiskatsojien suosiossa.

Podcastin tiistaina 13.12. julkaistavassa sadannessa jaksossa juontajat kertovat podcastin tekemisestä ja vastaavat kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Sadannen jakson jälkeen podcast vetäytyy talvilomalle, mutta ensi vuoden alkupuolella luvassa on jälleen uusia tutkimusmatkoja musikaalien maailmaan.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Musikaalimatkassa-podcastin vastaava toimittaja Siiri Liitiä, 040 5643 895 tai musikaalimatkassa@gmail.com

Kaikki Musikaalimatkassa-podcastin jaksot ovat kuunneltavissa osoitteessa https://soundcloud.com/musikaalimatkassa-podcast sekä Spotifyssa, Apple Podcastsissa, Suplassa ym. podcast-palveluissa.

Sinua voisi kiinnostaa

Uutiset podcast