02.05.2023

Susanna Airaksinen. Kuva: Taavi Hasunen.

Susanna Airaksinen on KOM-teatterin uusi johtaja

Teatteriohjaaja ja dramaturgi Susanna Airaksinen (TaM) aloittaa KOM-teatterin johtajana 1.1.2024 nykyisen johtajan Lauri Maijalan siirtyessä Lahden kaupunginteatterin johtajaksi.

Airaksinen on palkittu ohjaaja, kirjoittaja ja dramaturgi, jonka töitä on nähty esimerkiksi Helsingin Kaupunginteatterissa (Ei kertonut katuvansa, Everstinna), Åbo Svenska Teaterissa (Dracula) ja Turun Kaupunginteatterissa (Neljäntienristeys).
 
”Tunnen nousevani jättiläisten olkapäille aloittaessani työn KOM-teatterin johtajana”, Airaksinen toteaa. 
 
”KOM-teatterilla on aivan huikea historia, mutta myös kykyä aistia, mitä ympärillä tapahtuu juuri nyt ja tulevaisuudessa. Ja kertoohan sekin porukan rohkeudesta jotakin, että minut uskalsivat ottaa mukaan.”
 
Airaksinen aloittaa teatterinjohtajan tehtävässä muuttuneessa maailmassa. ”Pandemia ja sen rajoitustoimet ovat muuttaneet maailmaa ja teatterialaa. Tilanne haastaa meitä tekijöitä monin tavoin. Miten tässä uudessa maailmassa ollaan ja tehdään teatteria, ja mikä se uusi maailma oikeastaan on? Odotan pääseväni miettimään näitä tärkeitä ja monisyisiä kysymyksiä yhdessä innostavien kollegoiden kanssa – ja kovasti odotan myös kohtaamisia yleisön kanssa”, Airaksinen pohtii.
 
Toiminnanjohtaja Lotta Vaulo sanoo KOM-teatterin saavan johtajakseen yhteistyötaitoisen ja arvostetun teatterin tekijän. ”Susanna Airaksinen on taiteilija, jolla on monipuolinen kokemus teatterialalta. Merkittävänä teatterintekijänä hän pystyy entisestään vahvistamaan KOMin taiteellista suuntaa, joka on kiinni tässä ajassa ja teatterialan muuttuvissa käytänteissä”, Vaulo toteaa.
 
KOM-teatteri on syntynyt palosta vaikuttaa yhteiskuntaan ja tehdä korkeatasoista ja taiteellisesti kunnianhimoista teatteria. KOM-teatterin syksyn 2023 ensi-ilta on Mikko Roihan tuore tulkinta Henrik Ibsenin klassikosta, Nukkekoti – kohtauksia eräästä avioerosta. Myös jatkossa KOM tulee tarjoamaan yleisölle taiteellisesti korkeatasoista ja inspiroivaa, liikuttavaa ja vaikuttavaa taidetta. Lähitulevaisuudessa ohjelmistossa on luvassa uusia kotimaisia tekstejä ja hienoja vierailevia ohjaajia.
 
”KOMilla on oma uskollinen yleisönsä. Odotan kovasti sen kohtaamista. Jo tavoitettujen katsojien lisäksi haluan miettiä, keitä muita tähän porukkaan voisikaan vielä liittyä. Se on tärkeä pohdinta, sillä yleisöllehän me teatteria teemme”, Airaksinen kiteyttää.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
saija.holm@kom-teatteri.fi, 09 6841 841
susanna.airaksinen@me.com

https://kom-teatteri.fi

Sinua voisi kiinnostaa

Uutiset