13.04.2021

Sydenkoulun kesäkoulu

Sydenkoulun Kesäkoulu

Järjestämme kesällä 2021 neljä viikkoa kestävän opintokokonaisuuden aikuisille. Kesäkoulu on yhteisöllinen leiri, retriitti, tila luovuudelle ja muutokselle. Tapahtuma järjestetään Korkeaojalla Kulttuurikollektiivi Kukoistuksen tiloissa 18. heinäkuuta - 15. elokuuta. Haku osallistujaksi on nyt auki.

Lisätietoa hakemisesta: www.sydenkoulu.com/apply
Lisätietoa Kesäkoulusta ja ohjelmasta: www.sydenkoulu.com/summer-school

Turvallisuuskäytännöt

Seuraamme voimassa olevia suosituksia liittyen Covid-19 -pandemiaan ja järjestämme kesäkoulun suositukset huomioon ottaen. Suosittelemme vahvasti osallistumista Kesäkouluun koko neljän viikon ajaksi. Lisäksi pyydämme välttämään alueelta poistumista ja projektiin liittymättömien ihmisten tapaamista, jotta varmistamme mahdollisimman turvalliset olosuhteet koko kesäkoulun yhteisölle.

Pyydämme osallistujia tulemaan vain täysin oireettomina tai tuomaan mukanaan tuoreen negatiivisen Covid-testituloksen (joka on otettu korkeintaan 72 tuntia ennen Kesäkouluun saapumista).

Mistä on kyse

- Neljän viikon ohjattu oppimisen matka
- Kokeellinen
- Innostava ja käytäntöön perustuva
- Aidosti kestävän elämän vaatimusten tutkimista sekä yksilöiden että yhteisön tasoilla
- Oppimispaikkana toimivat sekä sisä- että ulkotilat, toimintaa ei ole erotettu luonnosta
- Osallistujat työskentelevät omista mahdollisuuksistaan käsin
- Koulun rakenteet ovat joustavia ja ne mukautuvat erilaisiin tarpeisiin ja olosuhteisiin
- Oppiminen sulautuu päivittäisiin toimiin
- Kestävyyden harjoittaminen näkyy niin käytännöllisellä kuin psykologisella tasolla:
→ matkustustavat Korkeaojalle (kimppakyydit, bussit, pyörät)
→ majoittumistavat (jaettujen huoneiden lisäksi teltat, jurtta ja riippumatot)
→ alueen suunnittelu (ekorakenteet, kompostikäymälät, ulkosuihkut, ulkoalueiden hyödyntäminen jne.)
→ ruoanvalmistus (oman puutarhan hyödyntäminen, kasvisruoka, kierrätys, kompostointi)
→ työskentelytapamme (fasilitointi, vaihteleva rytmitys, joustavuus, matala hierarkiarakenne, mahdollistaminen, empatia ja syvä tietoisuus)

Taustaa

Näemme suuren tarpeen nykyisten kulttuuristen tarinoiden ja ihmiskunnan ympäristölle tuhoisien toimintatapojen uudelleenmäärittelylle: loputon kasvu, yksilökeskeisyys, BKT:n korostaminen onnellisuuden sijaan ja pelastuksen etsiminen teknologisista innovaatioista. Kukoistuksen sijaan koemme systeemistä epäoikeudenmukaisuutta, vääristynyttä johtamista, laajaa kollektiivista toimettomuutta, ympäristön tuhoa, sosiaalista polarisaatiota ja henkistä köyhyyttä. Näiden toisiinsa kiertyneiden kriisien keskellä me löysimme merkityksellisen tehtävän ja päädyimme luomaan Sydenkoulun.

Kesäkoulu on ensimmäinen askeleemme kohti käytännön työtä. Kesäkoulussa tuomme yhteen suuremman joukon ihmisiä ja voimme yhdessä tutkia kehittämiämme oppimisrakenteita ja opetussisältöjä. Tämä ensimmäinen laajempi tarjoamamme oppimiskokonaisuus antaa meille ymmärrystä siitä, kuinka ihmiset selviytyvät nykyisinä aikoina, millaisia tarpeita ja unelmia heillä on. Kesäkoulun jälkeen työmme jatkuu vaihtoehtoisten oppimisrakenteiden parissa, ja otamme seuraavat askeleet suuntaan, joka tuntuu sopivalta, avautuvalta ja vastaanottavaiselta.

Osallistujat

Aikuiset (18+) kaikenlaisista taustoista, ammattikunnista ja elämän eri vaiheista.

Kesäkoulussa työskentely ja oppiminen vaatii aloitteellisuutta. Luomme jotain uutta ja tutkimme mitä siitä voisi syntyä. Hyväksyttyjen, mutta huonosti toimivien käyttäytymismallien kriittinen tarkastelu ja niistä irrottautuminen voi osoittautua haastavaksi - valmiiksi kuljettua polkua ei ole saatavilla. Lähestymme yhdessä kulkemaamme matkaa tavoitehakuisuuden sijaan prosessikeskeisesti.

Ohjelma

Lisätietoja ohjelmasta ja ohjaajista löytyy osoitteesta: www.sydenkoulu.com/summer-school

VIIKKO I
18.–25.7. Yhteisön rakenteet

VIIKKO II
25.7.–1.8. Ilmaisu

VIIKKO III
1.–8.8. Rituaali

VIIKKO IV
8.–15.8. Unelmista konkretiaan

Kesäkouluun on mahdollista osallistua kaikille neljälle viikolle tai yhdestä kolmeen erilliselle viikolle. Ohjelma on suunniteltu kokonaisuutena ja etusija osallistumisessa annetaan heille, jotka voivat sitoutua osallistumaan koko Kesäkoulun ajaksi. Jokaisella viikolla on tilaa korkeintaan 20 osallistujalle.

Viikkorakenne

Jokainen viikko alkaa ja päättyy sunnuntaina. Tällöin edellisen viikon opit jaetaan uusien tulokkaiden kanssa. Päivät alkavat ohjatulla tunnin pituisella fyysisellä / meditatiivisella harjoituksella. Aamuisin pidetään myös päivän käytäntöihin ja tiedotukseen liittyvä kokoontuminen. Päivittäin tarjoillaan kolme yhteisöllistä ja herkullista kasvisruoka-ateriaa. Viikkoon kuuluu 30 tuntia työpajaohjelmaa. Tilaa on myös päivittäisille pienempien ryhmien fiiliskatsauksille ja vapaa-ajan aktiviteeteille, kuten paikan ylläpidolle, uimiselle, saunomiselle, levolle jne. Iltaisin on erikseen aikaa, jolloin kuka tahansa paikalla olijoista voi jakaa tietämystään toisten kanssa. Kaikki ohjelma ei ole pakollista yhteisön jäsenille.

Sunnuntai - Kylvö (jakamista, orientoitumista ja ehdotettuihin rakenteisiin asettumista)
Maanantai, tiistai - Työpajapäivät
Keskiviikko - Viljely (itseohjautuvaa oppimista, työpajojen jatkumoa tai lepoa)
Torstai, perjantai - Työpajapäivät
Lauantai - Sadonkorjuu (reflektiota ja uuteen kylvöön valmistautumista)

Oppiminen sulautuu leirielämään - se ei perustu vain työpajoihin vaan myös vertaisoppimiseen ja päivittäiseen yhteiseloon. Ehdotettu oppimisen polku voidaan mukauttaa jokaisen osallistujan tarpeisiin kun se samalla palvelee yhteistä hyötyä. Kaikki yhteisön jäsenet mukaan lukien järjestäjät, kokit, oppaat, osallistujat ja vapaaehtoiset jakavat vastuun yhteisestä turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.

Käytännön asiat

Päivämäärät: 18.7.-15.8.2021

Paikka: Kulttuurikollektiivi Kukoistus, Korkeaoja → https://www.kukoistus.org/kukamitaha
Suomessa, maaseudulla noin 30 minuuttia Porista kaakkoon. Koulu järjestetään Kukoistuksen yhteisön tiloissa ja alueella.

Ympäristö: Metsiä, peltoja, pieni järvi toisella puolen tietä ja suurempi noin 25 minuutin kävelyn päässä.

Majoitus: Teltat tai jaetut huoneet

Sisältyy: Työpajaohjelma (120 tuntia), opetusmateriaalit, muu ohjattu ohjelma, majoitus, perustarpeet, kolme yhteisöllistä kasvisruokailua päivässä (aamiainen, lounas, illallinen).

Todistus

Kaikki koko kesäkoulun neljän viikon ohjelman suorittavat osallistujat saavat virallisen Sydenkoulun Kesäkoulu 2021 -osallistumistodistuksen.

Hakuprosessi

Hae kesäkoulun osallistujaksi täyttämällä tämä lomake:
https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeeCk0KudX.../viewform...

Paikkoja on rajoitettu määrä (20 osallistujaa per viikko).

Haethan osallistujaksi mahdollisimman pian, sillä paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kesäkoulun hakuaika loppuu 31. toukokuuta 2021.

Tarkemmat käytännön tiedot paikasta, paikalle saapumisesta ja varautumisesta lähetetään hyväksytyille osallistujille kesäkuun aikana sähköpostitse.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu koko neljän viikon ajaksi on 970 €, sisältää Sydenkoulu ry:n vuoden 2021 jäsenyyden ja jäsenalennuksen.
Yhden viikon osallistumismaksu on 330 €, sisältää Sydenkoulu ry:n vuoden 2021 jäsenyyden ja jäsenalennuksen. 

Osallistumismaksut ilman jäseneksi liittymistä: 1100€/350€.
Vahvistusmaksu: 150 € (yleisesti ei-hyvitettävä osuus osallistumismaksusta, joka maksetaan osallistujaksi hyväksyttäessä)

Jäljelle jäävä osuus osallistumismaksusta on maksettava kokonaisuudessaan 15. kesäkuuta 2021 mennessä. Voimme tarjota maksujärjestelyä tarvittaessa. Jos Kesäkoulun hinta on ainoa syy, joka estää sinua osallistumasta, olethan meihin yhteydessä.

Osallistumisen peruuttaminen

Nykyisestä maailman tilanteesta johtuen haluamme tehdä osallistujaksi sitoutumisesta turvallista ja tarjota mahdollisuuden peruuttaa osallistuminen ylivoimaisen esteen (force majeure) sattuessa.

Täysi maksuhyvitys osallistumismaksuun sisältäen vahvistusmaksun (poislukien pieni käsittelymaksu): mahdollinen ainoastaan ylivoimaisen esteen tilanteissa (esimerkiksi maiden välisen rajan ollessa suljettuna tai äkillisistä terveydellisistä syistä, jolloin edellytämme lääkärintodistusta tai positiivista covid-19 testitulosta). Muissa tilanteissa osallistumismaksua ei voida hyvittää.

Muista syistä, tai viime hetken perumisesta emme tarjoa maksuhyvitystä.

www.sydenkoulu.com

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Koulutukset