10.06.2013

TINFO kutsuu tutustumaan pohjoismaisiin uusiin näytelmiin Tampereen Teatterikesässä!

Nordic Drama Train_tunnus

TINFO kutsuu tutustumaan tuoreisiin pohjoismaisiin näytelmiin ke-to 7.-8.8.2013 Tampereen Teatterikesässä. Kansainvälinen Nordic Drama Train -lukuteatteritapahtuma esittelee kustakin Pohjoismaasta yhden uuden näytelmän. Lukuteatteriesitykset esitetään suomeksi ja tekstitetään englanniksi. Esityspaikka on T7:n Demoteatteri (Hämeenpuisto 28 D).

Keskiviikkona 7. elokuuta klo 13.00 alkaen Karoliina Kudjoi ja vielä nimeämätön miesnäyttelijä esittävät Peter Asmussenin (Tanska) Ei kukaan kohtaa ketään -näytelmän (suom. Liisa Urpelainen). Esityksen jälkeen tavataan kirjailija itse. Tanja-Lotta Räikkä, Kaisa Sarkkinen ja Karoliina esittävät ensimmäiset neljä kohtausta Arne Lygren (Norja) jännittävästä I Disappear -näytelmästä (suom. Jukka-Pekka Pajunen). Myös Lygre on tulossa Tampereelle. Keskiviikkoesitysten ohjaaja ja keskustelujen vetäjä on TINFOn kansainvälisten asioiden päällikkö Jukka Hyde Hytti.

Esitykset jatkuvat torstaina 8.elokuuta klo 10.00 Demoteatterissa. Bragi Ólafssonin (Islanti) Kananpoikien (suom. Marjakaisa Matthiasson) ensimmäinen näytös ja otteita Martina Monteliuksen (Ruotsi) Mira Passing Through (suom. Jukka-Pekka Pajunen) -näytelmästä saavat ensiesittelynsä Suomessa Saara Turusen ohjaamina. Näyttelijöinä nähdään muun muassa Elina Knihtilä, Laura Birn, Krista Kosonen ja Ylermi Rajamaa. Lukuteatteritapahtuman päättää Tuomas Timosen Meganin tarina (surtitles in English by Kristian London). Myös torstaina on mahdollisuus kuulla kirjailijoiden itsensä ajatuksia näytelmistään.

Nordic Drama Train -lukuteatteritapahtuman Suomen-osion järjestää Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) yhteistyössä Tampereen Teatterikesän kanssa. Kukin Pohjoismaa on valinnut oman näytelmänsä vuosina 2010-2011 julkaistujen tekstien parhaimpana. Aiemmat näytelmäpysäkit ovat olleet Reykjavik, Kööpenhamina ja Jönköping.

TINFO on asiantuntija- ja tiedonvälitysorganisaatio, joka tekee yhteistyötä teatterintekijöiden, teattereiden, festivaalien, kulttuuripolitiikan toimijoiden ja päättäjien, muiden esittävien taiteiden tiedotuskeskusten sekä Suomen kulttuuri-instituuttien ja edustustojen kanssa Suomessa ja ulkomailla.