27.03.2013

TINFO-tiedote 12 / 27.3.2013

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

USKO TOKI

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

KOULUTUSTA JA TYÖPAJOJA

APURAHOJA

MUUTA

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


HYVÄÄ MAAILMAN TEATTERIPÄIVÄÄ!

Fanitan Dario Fon Maailman teatteripäivän julistusta. On helppo ymmärtää, mistä maaperästä Fon julistus sikiää. Fohan oli yksi Italian ”viiden tähden liikkeen” voimahahmon, koomikko Beppe Grillon tukijoista, jota Grillo ehdotti Italian seuraavaksi presidentiksi. Euronewsissä Fo keskustelee tämän hetken politiikasta.

Fon keskusteluja Grillon kanssa voi kuulla myös meillä YLE Radio 1:ssä . Fon Nobel-puheen (1997) otsikko Contra Jogulatores Obloquentes - Against Jesters Who Defame and Insult viittaa vuonna 1221 säädettyyn lakiin, jonka suojassa jokainen sai vapaasti ilman pelkoa rangaistuksesta harjoittaa väkivaltaa ilveilijöitä vastaan tai vaikka tappaa heidät. Puhe on edelleen lukemisen väärtti.

TEATTERI – KUINKA MONES VALTIOMAHTI?

Ilveilijä Fon teatteripäivän julistus saa miettimään teatterin mahtia ja sitä, miten tämä mahti valvoo vallankäyttäjien toimintaa.  Toimittajat ja tiedotusvälineet ovat neljättä valtiomahtia ja sosiaalinen media viidettä. Teatteri kuuluu sinne neljännen rinnalle, ja parhaimmillaan se voi olla vapaampi vyöhyke kuin perinteinen media.  Journalistinen dokumenttiteatteri toimii kuin commedia dell´arte ja sen jogulatores. Mitä kaikkea olemmekaan saaneet tietää ja mitä meille on paljastettu esimerkiksi Valtuuston, Eduskunta 1:n ja Eduskunta 2:n ja nyt Neljännen tien avulla. Joku tuo näkyviin, selkiyttää, kerää yhteen.

Nyt iskee kateus ja kaipuu. Olisinpa opiskelija, voisinpa opiskella Tampereella, jossa näyttelijänkoulutus, teatterin ja draaman tutkimus ja journalistiikka ovat samassa yksikössä. Mikä mahdollisuus!


MISTÄ KÖYHÄTASKUT REPIVÄT 12,5% RIIHIKUIVAA RAHAA?

Taiteilijoiden toimeentulon ja työllisyyden ja vapaan kentän kehittämiseen on jälleen luvassa tukea.

Jaossa on 975 000 euroa kehittämishankkeisiin, joilla edistetään taiteilijoiden työllisyyttä ja toimeentuloa.  Hienoa! Hyvää sekin, että ohjeistus ja kriteerit on selkeästi laadittu. Tässä ohjaillaan pehmeästi.  Mutta sitten ne ennakoidut huonot uutiset. Hankkeissa edellytetään 25%:n omarahoitusosuutta, josta vain puolet  voi olla laskennallista omarahoitusta.  Hankkeen kokonaiskustannuksista 12,5%  täytyy löytyä hankekumppaneilta riihikuivana.  Esimerkiksi 50 000 euron hankkeeseen tarvitaan 6250 euroa omaa kahisevaa.

Soitan hanketta hallinnoivalle kulttuuriasiainneuvokselle Marjo Mäenpäälle ja kerron huoleni. Pelistä on nyt sosiaali- ja hyvinvointisektorin kanssa yhteistyötä kehittelevät armotta pudotettu tai putoamassa pois, ja tällä hakuajalla voi olla aika työlästä saada sitoumuksia yrityssektoriltakaan. Haluan tietää perusteluja tälle 12,5%:lle. Tässä on nyt luovan talouden näkökulma. Ajatuksena on, että luovan kentän toimijat voisivat verkostoitua erityisesti yritysten kanssa. Tämä rahoitusinstrumentti rohkaisee yhteistyöhön, tähtää jatkuvuuteen, pitkäaikaiseen työllistymiseen ja uudenlaisen liiketoiminnan syntymiseen, ja  12,5%:lla on tarkoitus sitouttaa partnereita. Eipä taida tulla monia uusia avauksia sote-sektorin ja taiteen yhteistyöstä.  Vai enkö vain osaa ajatella laatikon ulkopuolelle ja tarpeeksi isosti? Ans kattoo.


VALOA NÄKYVISSÄ NÄYTELMÄKIRJALLISUUDEN JULKAISUTOIMINNASSA!

Ntamo ja Kansallisteatteri ovat ryhtyneet yhdessä tekemään kirjasarjaa, jossa julkaistaan Kansallisessa ensi-iltansa saavia näytelmiä ja muuta teatterikirjallisuutta. TINFO on nyt puolestaan yhdessä Sunklon kanssa hiomassa vastaavanlaista yhteistyötä Ntamon kanssa. Tällaisen yhteistyökuvion avulla toivon mukaan pystymme varmistamaan sen, että kotimaisia näytelmiä julkaistaan myös kirjoina. Etenemme.


TUPA-HANKE

Maahanmuuttajataustaiset taiteilijat ja luovan alan toimivat voivat saada tuottajapalveluja, luovan alan yrittäjyyteen liittyvää koulutusta, mentorointia. Kiitos Humanistisen ammattikorkeakoulun (Humak) yhteistyön TuPa-hankkeen kanssa. Ensi viikolla asiasta lisää. 

USKO TOKI

UskoToki13_2013

TINFON ILMOITUKSIA


TINFO e-Nytt ilmestyy 9.4. - haluatko ruotsinkielisiä tiedotteitasi mukaan?

Seuraava TINFO e-Nytt, ruotsinkielinen uutiskirje julkaistaan 9.4.2013.
Mahdolliset ruotsinkieliset aineistot pyydämme lähettämään osoitteeseen tinfo(at)tinfo.fi 5.4.. mennessä.


TINFOn toimiston pääsiäisen aikataulut

Suljemme toimiston torstaina 28.3. klo 12 ja toimisto on jälleen auki tiistaina 2.4.2013 klo 9 alkaen.

UUTISIA

Antoisaa Maailman Teatteripäivää 27.3.2013! - Lue Dario Fon Maailman Teatteripäiväjulistus

Maailman Teatteripäivän 27.3.2013 julistus, kirjoittaja Dario Fo

Kauan aikaa sitten Valta ratkaisi suvaitsemattomuutensa kansanomaista teatteria Commedia dell’Artea kohtaan karkottamalla sen näyttelijät Italiasta. Nykyisin näyttelijöiden ja ryhmien on vaikea löytää esiintymispaikkoja, teattereita ja katsojia, mikä tietysti johtuu taloudellisesta kriisistä. Enää ei valtaapitävien tarvitse kantaa huolta ironialla ja sarkasmilla itseään ilmaisevien kontrolloimisesta, sillä näyttelijöillä ei ole tiloja eikä liioin yleisöäkään.

Toisin oli renessanssiajan Italiassa. Vallanpitäjät joutuivat näkemään todella suurta vaivaa pitääkseen komeljanttarit kurissa, sillä nämä nauttivat suuren yleisön suosiota.  Tiedetään, että Commedia dell Arte -näyttelijöiden suuri exodus tapahtui vastauskonpuhdistuksen aikaan. Tuolloin teatterit suljettiin erityisesti Roomassa, missä näyttelijöitä syytettiin pyhän kaupungin häpäisemisestä. Vuonna 1697 Paavi Innocentius XII määräsi porvariston konservatiivien ja hengellisen säädyn enemmistön painostuksesta, että Tordona-teatteri tuli purkaa.  Siellä oli moraalinvartijoiden mielestä järjestetty eniten säädyttömiä esityksiä.

Vastauskonpuhdistuksen aikana kardinaali Carlo Borromeo halusi ehdottomasti pelastaa ”Milanon lapset” tekemällä selkeän eron taiteen, hengellisen kasvatuksen korkeimman muodon, ja maailmallista turhuutta ilmentävän teatterin välille. Omille joukoilleen osoittamassaan kirjeessä, jota lainaan ulkomuistista, kardinaali ilmaisee itseään kutakuinkin näin:

”Me olemme tehneet kaikkemme yrittäessämme puhdistaa pahuuden pois polttamalla pakanallisia puheita sisältävät tekstit, jotta kitkisimme ne ihmisten mielistä. Ja syytteeseen olemme asettaneet myös ne, jotka tuollaisia tekstejä ovat painettuina levittäneet.

 Mutta nukkuessamme paholainen on kuitenkin punonut uusia juoniaan. Miten paljon syvemmälle ihmissieluun voikaan tunkeutua silmän kautta kuin vain kirjoitetulla tekstillä! Miten paljon enemmän nuorten miesten ja naisten sielua vahingoittavatkaan ääneen lausutut sanat ja niitä seuraavat eleet kuin pelkät kuolleet sanat paperilla.

Näin ollen on välttämätöntä, että puhdistamme kaupunkimme teatterintekijöistä, aivan kuten teemme kaikille niille sieluille, joista toivomme pääsevämme eroon.”


Kriisin ainoa ratkaisu on siis toivoa, että järjestettäisiin uusi suuri noitajahti meitä ja etenkin niitä nuoria vastaan, jotka haluavat opiskella teatteritaidetta: näin saisimme uuden joukon maanpaossa eläviä komeljanttareita, jotka epäilemättä hyötyisivät uskomattoman paljon tällaisesta karkotuksesta ja loisivat uudenlaisia esittämisen tapoja.

Lisää tietoa Maailman Teatteripäivästä löydät täältäArvi Kivimaan rahasto jakoi tukea teatterintekijöiden kansainväliseen liikkuvuuteen

Arvi Kivimaan rahasto on jakanut kansainvälisen liikkuvuuden tukea kahdelle teatterihankkeelle. Rahastosta tuetaan Esa Kirkkopellon ja Toisissa tiloissa -kollektiivin kutsuesiintymistä Venetsian Biennaalissa heinäkuussa ja Kulttuuriyhdistys Agoran yhdessä Mosambikin valtionyliopiston (UEM) toteuttamaa hanketta, jossa Aleksis Kiven romaani Seitsemän veljestä dramatisoidaan musiikkiteatteriesitykseksi. Portugalinkielisen Sete irmãos -esityksen ensi-ilta on 27. huhtikuuta 2013 Maputossa, ja sen ohjaa Laura Jäntti.

Toisissa tiloissa on kutsuttu Venetsiaan 2.-3. heinäkuuta 2013, jossa ryhmä demonstroi Olives and Stones -harjoitteensa, ja taiteellisen tutkimuksen professori ja taiteilija Esa Kirkkopelto pitää esitelmän taidebiennaalin Aalto-paviljongissa.

Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) hallinnoiman Arvi Kivimaan rahaston tarkoitus on edistää teatterialan ammattilaisten kansainvälistä liikkuvuutta ja mahdollistaa kansainvälistä verkostoitumista. Rahastosta voidaan sen taloudellisen tilanteen mukaan myöntää tukia teatterintekijöiden hankkeisiin vuosittain tai harvemmin Maailman teatteripäivänä, jota vietetään 27. maaliskuuta.

Professori Arvi Kivimaa (1904-1984) oli teatterivaikuttaja, jonka aloitteesta Kansainvälisen teatteri-instituutin (ITI) julistama Maailman teatteripäivä syntyi vuonna 1961.
 
Lisätietoja Maailman teatteripäivästä TINFO-verkkosivuilla.
 
Tiedustelut:
TINFO / Kansainvälisten asioiden päällikkö Jukka Hytti, jukka.hytti(at)tinfo.fi


Ntamo ja Kansallisteatteri alkavat julkaista kirjasarjaa

Tarvepainojulkaisija ntamo ja Suomen Kansallisteatteri ryhtyvät julkaisemaan yhteistä kirjasarjaa.Sarjassa julkaistaan Kansallisteatterin ensi-iltanäytelmiä ja muuta teatteritaiteeseen liittyvää kirjallisuutta.

Ensimmäinen yhteisjulkaisu on vastikään ilmestynyt Mika Leskisen Kellariloukko, sovitus F. M. Dostojevskin klassikkotekstistä, joka sai ensi-iltansa Kansallisteatterin Willensaunassa 27. helmikuuta. Seuraavia julkaisuja ovat mm. Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän Neljäs tie (ensi-ilta oli 20.3.) ja Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön Neuvostoliitto-projektia luotaava kirjoituskokoelma (toim. Pietari Kylmälä).

Uudistuksen yhteydessä myös aiemmin Kansallisteatterin Kirja -sarjassa julkaistut nimekkeet siirtyvät ntamon valikoimaan.

Ntamo: Leevi Lehto p. 040 160 9262
Kansallisteatteri: Aina Bergroth p. 050 3152 836, Mia Hyvärinen p. 050 540 5062


Teatteri Siperia uudistuu

Teatteri Sipaerian taiteellinen johtaminen on uudistettu kahden taiteellisen johtajan vetämäksi ryhmälähtöisesti toimivaksi kokonaisuudeksi. Samalla teatterin koko organisaatiorakenne on kokenut uudistuksen.

Uudistetun Teatteri Siperian johtotehtävissä ovat aloittaneet taiteellisina johtajina Mikko
Bredenberg ja Marika Heiskanen sekä toiminnanjohtajana Päivi Hassinen.

Teatterin taiteellinen toiminta on jatkossa jaettu kahteen niin sanottuun henkiseen näyttämöön:
syksyisin näyttämölle tuotetaan uutta draamaa ja keväisin tilan valtaa pedagoginen näyttämö.
Uuden draaman näyttämön suunnittelun johtamisesta vastaa yhdessä taiteellisen johtoryhmän
kanssa Marika Heiskanen ja pedagogisesta näyttämöstä vastaa Mikko Bredenberg.

Lisäksi Teatteri Siperia tekee yhteistyötä muiden alueen teattereiden kanssa.

Lue koko tiedote liitteestä (pdf)


Helsingin Kaupunginteatterissa kerätään rahaa nuorten syrjäytymistä ehkäisevään työhön

Helsingin Kaupunginteatterin henkilökunta järjestää sunnuntaina 14. huhtikuuta hyväntekeväisyystapahtuman Parhaat palat. Nyt kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma yhdistää hyväntekeväisyyden ja huippuesiintyjät. Tällä kertaa rahaa kerätään nuorten syrjäytymistä ehkäisevän työn hyväksi.

Monipuolisen viihdyttävän Parhaat palat -estradikimaran ohjelmassa on mm. tanssia, laulua, runoja, improvisaatiota, ilma-akrobatiaa ja monologeja. Tapahtuma tuo Helsingin Kaupunginteatterin suurelle näyttämölle yli kaksikymmentä eturivin näyttelijää ja tanssijaa.
Talkoovoimin järjestettävän tapahtuman pääsylipputulot lahjoitetaan lyhentämättöminä nuorten syrjäytymistä ehkäisevään työhön ja jaetaan kolmen järjestön kesken: Tyttöjen Talon , Poikien Talon  ja Helsingin Diakonissalaitoksen Vamoksen. Mukana talkootyössä on koko Kaupunginteatterin henkilökunta.

Tuntia ennen esityksen alkua suuren näyttämön lämpiössä järjestetään yleisölle avoin tukikohteiden toimintaa esittelevä infotilaisuus, johon osallistuminen ei edellytä lipunostoa itse tapahtumaan. Infotilaisuuden juontaa näyttelijä Kari-Pekka Toivonen.

Ensimmäisessä Parhaat palat -tapahtumassa 2009 tuotto ohjattiin Suomen UNIFEMin kautta Afganistanin naisten ja tyttöjen oikeuksien tukemiseen, ja vuonna 2011 tukikohteena olivat Suomen Mielenterveysseuran valtakunnallinen kriisipuhelin ja Puhelu pelastaa -kampanja.

Parhaat palat 14.4.2013 klo 16 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä (Eläintarhantie 5)
Liput 30 €

Lue lisää HKT:n verkkosivuilta

TAPAHTUMIA


Esitystaiteen markkinat 6.-7.4.2013, Helsinki

Esitystaiteen markkinat pidetään 6.-7. huhtikuuta 2013 Zodiakin tiloissa Kaapelitehtaalla Helsingissä.Tapahtuma on klubihenkinen esittävien taiteiden festivaali, jossa esiintyy noin kaksikymmentä esitystaiteen ammattilaista ja/tai työryhmää.

Katso ohjelma: http://esmarkkinat.blogspot.fi/p/ohjelma.html

Liput tapahtumaan maksavat 10€/päivä
Festivaaleilla myydään virvokkeita, tapahtumassa käy kuitenkin VAIN KÄTEINEN.

Tapahtumapaikka on Zodiakin päälava Kaapelitehtaalla. Sisäänkäynti on V-aulassa. V-sisäänkäynti Kaapelitehtaan sisäpihalla oikealla puolella ennen pihan perää (C-sisäänkäynti), Hurjaruuthin jälkeen

Yhteystiedot: Arttu Kurttila 044 5657937


 

Pietarilainen Koomikon turvakoti Aleksanterin Teatterissa 26.-27.4.2013

26.–27. huhtikuuta vierailee Aleksanterin teatterissa Pietarin valtiollinen draamateatteri Prijut Komedianta (suom. Koomikon turvakoti). Teatteri tuo Suomeen Grigori Ditjakovskin ohjaaman tragikomedian Ainutlaatuinen matkani, joka perustuu Brian Frielin näytelmään Faith Healer sekä Ivan Viripajevin komedian Illuusioita, jonka on ohjannut Aleksandr Bargman. Esitykset ovat venäjäksi ja niissä on suomenkielinen tekstitys.

Lisätietoja:
Ainutlaatuinen matkani
ja
Illuusioita

Lisätietoja:
Tuottaja Anastasia Trizna
anastasia.trizna(at)aleksanterinteatteri.fi


Valtakunnallinen Taidekasvatuspäivä Tampereella Sorin Sirkuksessa 18.4.2013

Taiteen perusopetusliitto ja jäsenjärjestöt järjestää valtakunnalisen  Taidekasvatuspäivän Tampereella Sorin Sirkuksessa 18.4.2013.

Taiteen perusopetukseen osallistuu viikoittain 134 000 oppilasta. Kohderyhmien laajeneminen on tuonut taideoppilaitoksille uusia rooleja, mutta samalla lapsuus- ja nuoruusiän läpäisevän laadukkaan taidekasvatuksen kehittäminen on yhä ajankohtaisempaa.

Taidekasvatuksella on merkittävä tehtävä tulevaisuuden kulttuuri- ja koulutuspolitiikassa sekä taideoppilaitoksilla tärkeä rooli kunnassa. Käytämmekö luovasti taidekasvatuksen mahdollisuuksia? Löydämmekö selviytymiskeinoja ja uudistavaa innovatiivista voimaa?

Taidekasvatuspväivän puhujina ovat kulttuurin ja taidekasvatuksen asiantuntijat ja vaikuttajat, mm. kirjailija Kirsi Kunnas, professorit Antti Hautamäki ja Larry O’Farrell, johtaja Hannele Lehto ja rehtori Tiina Rosenberg.

Lue seminaaritiedote ja ohjelma ja ilmoittaudu.

Ilmoittautumislinkki on auki 5.4.2013 saakka! Osallistumismaksu on 120 € / hlö, sisältäen lounaan ja kahvit.

Taidekasvatuspäivät järjestetään yhteistyössä tamperelaisten taiteen perusopetuksen oppilaitosten kanssa.

Lisätiedot:
Anu Hietala, Toiminnanjohtaja
Taiteen perusopetusliitto TPO ry
www.artsedu.fi
Tel: +358 45 3107 702


Kansainvälinen Improv Festival 24.- 27.4.2013, Helsinki

Kansainvälinen Improv Festival järjestetään Kaapelitehtaalla Stella Polariksen tiloissa 24.-27.4.

Lue tarkemmat tiedot liitteestä (pdf)

Lippujen hinnat:
18/16/13 euroa

Varaukset:
Stella Polaris, www.stella-polaris.fi
Puhelimitse 050 573 7004 tai sähköpostilla info(at)stella-polaris.fi
tai Tiketti, www.tiketti.fi p. 0600-1-1616

KOULUTUSTA JA TYÖPAJOJA

Ohjaajien olohuone -työpaja Ramppikuumeen, valtakunnallisten nuorisoteatteripäivien yhteydessä 26.-28.4.2013 Mikkelissä

Ramppikuume - valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät järjestetään Mikkelissä 26. - 28. huhtikuuta. Paukkulassa, Suomen Nuoriso-opistolla toteutettava tapahtuma on suunnattu kaikille 13 - 20-vuotiaille teatteriharrastajille ja -ohjaajille. Luvassa on teatterin täyteinen viikonloppu, joka pitää sisällään nuorisoteatterikatselmuksen esitykset ja teatterialan koulutuspajoja ammattilaisten ohjauksessa.

Ohjaajille järjestetään oma Ohjaajien olohuone -työpaja, jota luotsaa Pia Koponen.
Voit ilmoittautua tapahtumaan mukaan itseksesi, kaverin kanssa tai koko teatteriryhmäsi voimin ja tulla viettämään Mikkeliin ikimuistoisen viikonlopun teatterin parissa. Ramppikuume viikonlopun aikana on luvassa kolmen päivän ajan energistä nuorisoteatteria, koulutusta teatterin huippuammattilaisten johdolla sekä mukavaa yhdessäoloa.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on parhaillaan käynnissä ja päättyy 5.4. Työpajat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen ja lisätietoja työpajoista osoitteesta www.ramppikuume.net

Lisätietoja:
Jaakko Hanhela, kulttuurituottaja
Suomen Nuoriso-opisto
Paukkulantie 22, 50170 Mikkeli
+358 44 416 2418
jaakko.hanhela(at)sno.fi
www.sno.fi


TuPa-hanke tarjoaa tuottajapalveluja maahanmuuttajataustaisille taiteilijoille ja luovan alan toimijoille. Tiedotustilaisuus 4.4.2013, Helsinki

Tiedotustilaisuus 4.4.2013 klo 16:30.-19:00 Taiteen edistämiskeskus, Kotus-Sali Vuorikatu 24, Helsinki.

TuPa-hankkeessa tarjotaan luovan alan yrittäjyyteen liittyvää koulutusta, mentorointia ja mahdollisuus osallistua osuuskuntaan, jonka kautta taiteilijat voivat myydä ja markkinoida tuotteitaan ja osaamistaan.

Tiedotustilaisuudessa 4.4.2013 kerrotaan alkavan hankkeen tavoitteista ja toteuttajista ja selvitetään osallistujien tarpeita osuuskuntatoimintaan liittyen. Samalla voit vaikuttaa järjestettävien koulutusten ja mentoroinnin sisältöön sekä ideoida hankkeen toimintoja yhdessä toisten luovan alan toimijoiden kanssa.

Tuottajapalveluja maahanmuuttajataustaisille luovan alan toimijoille (TuPa), on Humanistisen ammattikorkeakoulun hanke yhteistyössä Moniheli-verkoston, kulttuurikeskus Caisan, monikulttuurisuusläänintaiteilija Outi Korhosen Catalysti-hankkeen taiteilijaverkoston ja Yrittäjäksi Suomeen -hankkeen kanssa. Hanke on saanut rahoituksensa EAKR-rahastosta ja rahoituksen on myöntänyt Uudenmaan liitto.

Lisätietoja: Terhi Dahlman, TuPa -hankkeen projektijohtaja
terhi.dahlman(at)humak.fi


Summer Theatre workshop Act'as for young professional actors

A young non-profit organization "Dešimtoji mūza"  (10th Muse) together with Russian drama theatre in Vilnius (leaded by director Jonas Vaitkus), Lithuania, organizes summer theatre workshop "Act'as" for young professional actors (under 35) which will be held in June 9-15, 2013.

This workshop is dedicated to the 60th anniversary of the work of Michael Chekhov in Lithuania.

Two members of Michael Chekhov Association (MICHA) are invited to give Master class: Lenard Petit (USA) and Marjolein Baars (the Netherlands). Dmitrij Kosmin (St. Petersburg) is also invited as lecturer to our summer workshop as well as 2-4 local teachers and even more guests for networking.

The application form (doc)

Please find all information attached (PDF) and more in our website www.act-as.lt
Or visit our FB profile http://www.facebook.com/actas.workshop
You can also contact us by this e-mail for further information: actas.info(at)gmail.com

APURAHOJA


Taiteilijoiden toimeentulon ja työllisyyden kehittäminen sekä vapaan kentän tuki

Avustuksen tarkoituksena on parantaa taiteilijoiden työllisyyttä ja toimeentuloa tukemalla hankkeita, joilla edistetään eri toimijoiden yhteistyötä ja kulttuurituotannon uusien mallien kehittämistä. Kyseeseen tulevat taiteilijoiden, taiteilijaryhmien, taide- ja kulttuurialan yhteisöjen sekä muiden toimialojen toimijoiden (esim. kunnat, yritykset ja muut yhteisöt) taide- ja kulttuurialan hankkeet.

Hankkeet voivat liittyä toimijoiden yhteistyön kehittämiseen, yrittäjä-tuottajaosaamisen lisäämiseen sekä teosten tuottamiseen, jakeluun, myyntiin tai markkinointiin. Eri toimialojen väliset yhteistyöhankkeet voivat olla esimerkiksi uusien tuotteiden ja palveluiden, johtamisen ja työhyvinvoinnin kehittämistä. Tuen tavoitteena on lisätä taiteilijoiden ja luovan työn tekijöiden pitkäjänteistä työllistymistä sekä uuden liiketoiminnan syntymistä. Tuen avulla halutaan rohkaista yhteistyötä taiteen alojen välillä sekä taiteilijoiden, yhteisöjen ja yritysten verkostoitumista. Lisäksi haetaan hanketta, joka arvioi vuonna 2012 taiteilijoiden työllisyyden ja toimentulon kehittämiseen sekä vapaan kentän tukeen myönnettyjen hankkeiden tuloksia.

Avustusta voi hakea ainoastaan oikeustoimikelpoinen yhteisö. Yksittäinen taiteilija tai taiteilijaryhmä ei voi hakea tätä tukea.

Lisätietoja ja hakulomakkeet löydät OKM:n sivuilta tästä linkistä

Hakuaika päättyy 10.5.2013
Lisätietoja
Kulttuuriasiainneuvos Marjo Mäenpää, marjo.maenpaa(at(minedu.fi, puh. 0295 3 30384


KreaNord-haku käynnistyy 27. maaliskuuta

Pohjoismaiden Ministerineuvoston alainen KreaNord aloittaa apurahaohjelman, joka on suunnattu pohjoismaisille luovien elinkeinojen parissa työskenteleville toimijoille. Ensimmäinen hakukierros käynnistyy 27. maaliskuuta. Apurahan suuruus voi olla jopa miljoona Tanskan kruunua (134 000 EUR). Pohjoismainen kulttuuripiste ryhtyy hallinnoimaan ohjelmaa maaliskuusta 2013 alkaen.

Lue lisää

MUUTA

Vuokrattavissa edullista hajoittelu- ja työskentelytilaa

Reprum on työskentelytila vapaille teatteriryhmille ja muille ammattimaisesti työskenteleville taiteen harjoittajille. Reprum perustettiin vuonna 2006 vapaan kentän tukemista varten tarjoamalla palveluita kuten edullisia harjoitustiloja, teatteritekniikkaa, varaston ja video- ja ääni- editointikaluston. Teatteriyhdistys Reprum ry perustettiin 2010.

Vuosina 2013-2014 Reprum käy lävitse kehitysvaihetta jonka jälkeen luvassa on laajempaa toimintaa joka antaa nostetta vapaalle kentälle. Samaan aikaan Reprum vuokraa harjoitustilaa Pitäjänmäellä pohjois/länsi Helsingissä.

Harjoitustilat ovat kooltaan 8x8m (64m2), ja 5x8m (40m2). Kattokorkeus 2,8m. Isommassa salissa on tanssimatot. Käytössä myös kevyttä tekniikkaa sekä sähkö- ja peruspiano. Pukkari, keittiö ja sosiaalista tilaa noin 50m2.

Osoite, Karvaamonkuja 4

Hinta 5-10 €/tunti. (riippuen ryhmän koosta.)
Kyselyt/varaukset: daniela(at)reprum.fi

Mahdollisuus vuokrata teatteritekniikkaa kiertueelle.
Kyselyt: jan.korander(at)gmail.com.

Lisäksi karvaamonkujalla on 3 pientä toimistohuonetta n. 6-12m2 jotka soveltuvat editointitiloiksi tai atelijeetoimintaan.
Kyselyt: jan.korander(at)gmail.com


Seating system for sale in Tallinn NO99

NO99 is selling a seating system that is perfect for black box theaters, but can be used everywhere. The system for sale is 10 years old and made in Finland. We are asking 20 000 euros + 5 000 euros for transportation and set-up within Europe. Same system as new costs around 80 000 euros.

It is in very good shape and we are selling it because we figured out how to fit a bigger system to our black box and surprisingly even got money for the bigger system.

Paul Aguraiuja, producer /Teater NO99, Sakala 3, 10141 Tallinn, Estonia
+372 527 8196; paul(at)no99.ee; skype: paulaguraiuja

*The system consist of 4 identical telescopic sections.
*Measurements of one section when assembled:
width 510cm, depth 400cm, height of first row 40cm, height of last row 140cm *Measurements of one section when collapsed:
width 510cm, depth 90cm, height 140cm
*2 sections have 5 rows with 8 seats in every row
*2 sections have 4 rows with 8 seats in row and the fifth row has 10 seats *For the 2 sections with 5x8 seats it is possible to add a sixth row with 10 seats
*2 sections have 4 steel pillars that allow it to be lifted higher to build one bigger seating with a total of 10 rows.
*The total capacity of the seating system varies from 164 seats to 184 depending on the way it is assembled.
*We always use one extra row on the ground in front of the seating system enabling us to extend the capacity of our venue up to 180 or 216 seats (depending on the layout).

Photo 1[JPG]
Photo 2 [JPG]


 

Reprum harjoitustila

Reprum harjoitustila 2

NO99_seating system_1

NO99_seating system_2

Registration_international_summer_theater_workshop

International improv festival

The application form for participants ENG

ilmoittaudu Ramppikuumeen tyopajoihin

Teatteri Siperia uudistuu