11.04.2013

TINFO-tiedote 14 / 11.4.2013

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

USKO TOKI

TINFON ILMOTUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

KOULUTUSTA JA TYÖPAJOJA

HAKUJA JA APURAHOJA

TYÖPAIKKOJA

TILOJA

USKO TOKI

Usko Toki 14 2013

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


AVUSTAJAKAUPPAA

Juttujen kierrätystä vastaan on kapinoitu hiljaisesti pidemmän aikaa. Otso Kantokorpi antoi avustajakaupalle kasvot irtisanottuaan avustajasopimuksensa Alma Aluemedian kanssa ja kirjoitettuaan tästä blogiinsa kirjoituksen otsikolla Kuinka elämäni kapitalismin henkisenä ammattihuorana yhtäkkisesti lakkasi. Juttukierrätyksen paikallisnäkökulmaa valottaa Tampereen kupeessa sijaitsevan Sastamalan verkkosivuilla käyty keskustelu.

Ketkä johtavat nykymedioita ja millaisilla arvoilla? Journalistin tekemän selvityksen mukaan markkinointimiehethän ne siellä. Ei yllätä tieto, että suomalaisen mediatalon tyypillinen johtaja on 1960-luvulla syntynyt kaupallisen koulutuksen saanut mies, joka on tehnyt työuransa mediamyyntiin tai -markkinointiin liittyvissä tehtävissä. Tällainen oli saldo yhdentoista mediatalon hallituksen ja johtoryhmän jäsenistä. Taloudelliset kriteerit. Jutut lyhenevät, pinnallistuvat. Kohta ei erota, mikä on kritiikkiä, mikä puffausta tai henkilöjournalismia. Ja samat jutut kaikkialla. Tulee halvaksi, mutta kalliiksi.


TEATTERINPUOLUSTAJAN TYÖKALUPAKKI

Viime viikonloppuna tuli käydyksi ”valistajana” TNL:n vuosikokouksessa, jossa puhuin teatterin tulevaisuudesta yhteistyön, piilohierarkioiden ja moraalin näkökulmasta. Sattumoisin edellispäivänä kaupungissa oli vieraillut Eero Heinäluoma. Paikallislehdessä oli iso juttu, josta luin katkelmia yleisölle vääntäen Heinäluoman sanomisia sitten, että korvasin teollisuus-sanan kulttuurilla. Onko turha toive?

Osallistujat kaipasivat kättä pidempää, kun taistelua teatterin ja ylipäätänsä kulttuurin puolesta kunnissa käydään. Mitä se kättä pidempi voisi olla? Pitäisikö laatia teatterinpuolustajan työkalupakki, sähköinen TINFO-vuosijulkaisu, jossa olisi ajankohtaista tietoa ja valmista materiaalia ja linkkejä hyödynnettäväksi kunnanisien ja luottamusmiesten kanssa käytävissä tapaamisissa. 

TINFO on teatterin rohkea puolestapuhuja, sellaisena se voisi tuottaa teatterinpuolustajan työkalupakin. Materiaalilla voisi olla käyttöä.


NÄIN EDISTETÄÄN NÄYTELMÄÄ – TOLKULLISTA KESKUSTELUA TEKSTEISTÄ

Ei näytelmä ole mikään luonnonilmiö, joka vain putkahtaa jostain. Eikä luonnosasteella olevien näytelmien lukeminen ja keskustelu näistä keskeneräisistä teksteistä ole lainkaan helppoa. Juuri siksi Turun kaupunginteatterin, Teatterikorkeakoulun dramaturgian koulutusohjelman ja Suomen Näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat ry:n (Sunklo) välinen yhteistyöhanke on tarpeellinen ja hieno. Kolme dramaturgiopiskelijaa Vappu Kuuluvainen, Salla Viikka ja Eira Virekoski kirjoittavat kukin näytelmää ja ovat eri vaiheissa omaa kirjoitusprosessiaan. Hankkeessa ovat tulevia näytelmäkirjailijoita avittamassa ja teksteistä keskustelemassa Turun kaupunginteatterista kirjallinen asiantuntija Jukka-Pekka Pajunen, talon dramaturgi Satu Rasila ja teatterinjohtaja Raija-Liisa Seilo sekä Teatterikorkeakoulusta dramaturgian professori Laura Ruohonen.  Mentoritukea opiskelijoille antavat lisäksi näytelmäkirjailijat Heini Junkkaala ja Maria Kilpi. Ensi syksynä on sitten tulossa lukudraamaesitykset.

Lainaan tähän vielä Satu Rasilan ajatuksia hänen Jumalaiseen näytelmään (LIKE 2012) kirjoittamastaan kirjoituksesta: ”Laadukas keskustelu teksteistä on harvinaista ja haastavaa, sillä se vaatii aikaa ja rehellisyyttä, edellyttää ammattitaitoa sekä keskustelijoiden välistä luottamusta. Teksteistä pitäisikin puhua enemmän, pitäisi pyrkiä tarkempaan keskusteluun, vaatia itseltään enemmän keskustelijana, uskaltaa esittää tyhmiä kysymyksiä, unohtaa taidekeskustelun oletukset (…)”


HALLA-AHO JA NOITARUMPU
”Hakeudu vertaistuen piiriin ja löydä sisäinen ennakkoluuloisesi!” kehottaa tamperelainen Legioonateatteri, jonka työpajaesitykseen Halla-aho ja noitarumpu pääsee ensi viikolla. Tänne!


JOTTA TOTUUS EI UNOHTUISI

Näyttelijöitä, jotka ovat kelpoisia saamaan työttömyyspäivärahaa eivätkä ole vielä pudonneet pois systeemistä, oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä työttömänä 207. Viime vuonna työttömänä oli yhteensä 342 näyttelijää, joista 188 naisia, 154 miehiä. Korkeimmat työttömyysluvut koko 2000-luvulla. Ja tarkastelujaksolla 2000-2012 naisnäyttelijöitä on koko ajan ollut työttömänä enemmän kuin miehiä. Työttömyyskin on sukupuolittunutta.

TINFON ILMOTUKSIA

TINFO-apuraha näytelmäkäännöksille

TINFO tukee suomalaisten teatterille kirjoitettujen tekstien kääntämistä muille kielille.
TINFO-apuraha näytelmäkäännöksille on jatkuvasti haettavissa. Tutustu hakuohjeisiin.

Katso lista tähän asti myönnetyistä TINFO-apurahoista.


Ilmoita kesäteatterisi esitystiedot TINFOn verkkosivuille

TINFO kerää listaa verkkosivuilleen kesän 2013 kesäteatteriesityksistä. Ilmoita kesäteatterisi tiedot osoitteeseen tinfo(at)tinfo.fi. Tarvitsemme tietojen päivittämiseen seuraavat tiedot:

  • Kesäteatterin nimi
  • Yhteystiedot (osoite, kunta, maakunta, verkkosivut, puhelinnumero, sähköposti)
  • Esityksen nimi ja ensi-illan päivämäärä
  • Tekijät: käsikirjoittaja, dramaturgi, ohjaaja, muu työryhmä
  • Muut tiedot: Onko esitys kotimaisen tekstin kantaesitys tai suunnattu lapsille ja/tai nuorille?

UUTISIA

Nyt puhutaan keskeneräisistä näytelmistä – Turun Kaupunginteatterin ja Teatterikorkeakoulun yhteistyöhanke


Turun Kaupunginteatteri aloitti vuoden 2013 alussa yhteistyöprojektin Teatterikorkeakoulun dramaturgian laitoksen kanssa. Projektin tavoitteena on seurata kolmen dramaturgiopiskelijan näytelmänkirjoitusprosessia eri vaiheissaan. Työryhmän on tarkoitus keskustella siitä, miten keskeneräisestä näytelmästä ylipäätään pitäisi keskustella. Tavoitteena on puhua näytelmästä yhdessä, koska kirjailijalla ja tekstin tilaavalla dramaturgilla ja esimerkiksi teatterinjohtajalla on jokaisella oma näkökulmansa syntyvään tekstiin.
 
Projektissa mukana ovat Turun Kaupunginteatterista kirjallinen asiantuntija Jukka-Pekka Pajunen, dramaturgi Satu Rasila ja teatterinjohtaja Raija-Liisa Seilo. Teatterikorkeakoulusta mukana ovat dramaturgian professori Laura Ruohonen sekä dramaturgiopiskelijat Vappu Kuuluvainen, Salla Viikka ja Eira Virekoski. Lisäksi opiskelijoita ovat mukana mentoroimassa näytelmäkirjailijat Heini Junkkaala ja Maria Kilpi.

Projekti päättyy lukudraamaesityksiin Turun Kaupunginteatterissa.
Kahdessa eri 5. lokakuuta 2013 esityksessä nähdään tekstiotteita hankkeessa mukana olevilta nuorilta näytelmäkirjailijoilta.

Lisätietoja:
Dramaturgi Satu Rasila / Turun Kaupunginteatteri, +358 40 756 3966, satu.rasila(at)turku.fi


Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa syntyy vuosittain uusia näytelmiä suomeksi ja ruotsiksi


Teatterikorkeakoulun dramaturgian opiskelijat kirjoittavat vuosittain uusia kotimaisia näytelmiä sekä suomeksi että ruotsiksi. Keväällä 2013 kantaesitetään peräti neljä uutta tekstiä. Suomenkieliset näytelmät Marie Kajavan Lullaby ja Henriikka Himman V niin kuin Victory sekä toinen ruotsinkielisistä, Gunnar Erikssonin Dystopia nähdään Teatterikorkeakoulun tiloissa Helsingissä. Otto Sandqvistin kirjoittama En natt i mörkret, på spaning efter kärlekens vildaste stränder toteutetaan yhteistyössä Teatteri Takomon kanssa.

Teatterikorkeakoulun ja Takomon yhteistyönä tehdään säännöllisesti kotimaisia kantaesityksiä, mutta ruotsinkielinen näytelmä suomenkielisen teatterin näyttämöllä on harvinaisuus. Vuonna 2012 Teatteri Takomossa esitettiin Iida Hämeen-Anttilan dramatisointi Monika Fagerholmin suomennetusta romaanista Amerikkalainen tyttö, esitys oli Hämeen-Anttilan dramaturgian taiteellinen opinnäyte Teatterikorkeakouluun.

Teatterikorkeakoululla on myös tiivis yhteys Stockholms Dramatiska Högskolaniin (StDH): koulun ruotsinkielisen näyttelijäntyön koulutusohjelman opiskelijoita on ollut säännöllisesti vaihdossa Tukholmassa. Tukholmasta taas puolestaan TeaKissa on ollut muun muassa pukusuunnittelun opiskelijoita ja nyt nähtävän Dystopian on kirjoittanut StDH:ssä opiskeleva Gunnar Eriksson.
 
Esitykset:
Lullaby 11.–24.4.2013
V niin kuin Victory 12.–25.4.2013
Dystopia 15.–18.4.2013
En natt i mörkret, på spaning efter kärlekens vildaste stränder 3.-14.5.2013

Lisätietoja:
Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu / tuottajat
Maria Kaihovirta p. 0400 792006 ja Johanna Autio p. 0400 792009 / sähköposti etunimi.sukunimi(at)teak.fi
www.teak.fi / www.teatteritakomo.fi


Taiken ja Uudenmaan taidetoimikunnan yhteisöavustukset ja lastenkulttuurin valtionavustukset näytämötaiteelle 74 900 euroa

Taiteen edistämiskeskus ja Uudenmaan taidetoimikunta myönsivät vuodelle 2013 Uudenmaan alueen yhteisöille valtionavustuksia 80 000 euroa sekä lastenkulttuurin kohdeapurahoja ja yhteisöavustuksia yhteensä 215 000 euroa. Näyttämötaiteelle myönnettiin avustuksia yhteensä 74 900 euroa.

Yhteisöavustukset näyttämötaiteelle, yhteensä 38 700 euroa

Duv i Mellersta Nyland rf / Duv teatern, Helsinki, 1 000 €
för poesiprojektet och Duva/Diva utställningshelhet

Espoonlahden teatteriyhdistys ry, Espoo, 1000 €
Muodonmuutoksia -teatteriesityksen tuottamiseen

Hangö Teaterträff rf, Hanko, 2 000 €
för att ordna Hangö Teatterträff 2013 och en uppföljning av projekt Jelinek!

Helsingin Kellariteatteri ry, Helsinki, 1 200 €
Kumpulan metsäteatterin tuotantokuluihin

Ilmaisuverstas ry, Helsinki, 2 200 €
ammattinäyttelijöiden täydennyskoulutukseen

Ilves-Teatteri ry, Helsinki, 2 000 €
kesäteatteriesityksen ohjaajan palkkaamiseen

PerformanceSirkusyhdistys ry, Helsinki, 1 500 €
vanhankodeissa ja lastensairaaloissa toteutettavien teatteriesitysten kuluihin

Teaterförening Mestola rf, Helsinki, 1 400 €
för att förverkliga teatterföreställningen La Strada våren 2013

Toisissa tiloissa ry, Helsinki, 1 400 €
työpajojen ohjaajien palkkioihin

Ylioppilasteatteri ry, Helsinki, 25 000 €
ylioppilasteatterin toimintaan vuodelle 2013

Yhteensä 37700 euroa

Lastenkulttuurin kohdeapurahat näyttämötaiteelle,  yhteensä 21400 euroa

Jonna Wikström, Helsinki, 2 000 €
lastenteatteriesityksen ohjaamiseen ja käsikirjoittamiseen

ao.sydän, Helsinki, 2 400 €
esityksen valmistamiseen

Ensemble Bulleribock, Espoo, 4 000 €
lapsille ja koululaisille suunnatun kaksikielisen kiertuekomedian "Villaa ylle ja julmat jouluruoat" toteuttamiseen

Helena Vierikko -työryhmä, Helsinki, 4 000 e
lastenteatteriesityksen valmistamiseen

Keneen voit rakastua? -työryhmä, Helsinki, 2 000 €
Keneen voi rakastua? koulukiertue-esityksen ja työpajojen toteuttamiseen Uudellamaalla

Mäki-Iso ja työryhmä, Helsinki, 3 000 €
Hamemo-klovneriaesityksen valmistamiseen

Nukkehallitus -työryhmä, Helsinki, 4 000 €
koko perheen nukketeatteri- ja kansanmusiikkiesityksen Alastalon salissa, Eevastiina ja lokinpoika esityksen toteuttamiseen Seurasaaren ulkomuseossa

Lastenkulttuurin yhteisöavustukset näyttämötaiteelle, yhteensä 14800 euroa

Föreningen Kulturhuset Karelia i Ekenäs rf, Raasepori, 1 800 €
monikulttuurisen nuorisomusikaalin tuotantoon

Helsingin Sirkusammattilaiset ry, Helsinki, 1 000 €
lastenesityksen viemiseen asukaspuistoihin

Mäntsälän Teatteriyhdistys ry, Mäntsälä, 4 000 €
lasten ja nuorten teatterileiri kuluihin

Olo Ensemble Oy, Helsinki, 2 000 €
Peter Pan -lastenmusikaaliprojektin järjestämiseen Porvoossa ja Viikki -projektin aloittamiseen

Suomen Unima ry, Helsinki, 3 000 €
nukketeatteri-festivaalin kuluihin

Teatteriosuuskunta DraamaRäätälit, Helsinki, 1 500 €
Häränsilmä -forumteatteriesityksen käskirjoitus - ja ohjaustyöhön

Teatteriyhdistys Tuike ry, Helsinki, 1 500 €
ääni- ja valokaluston hankintaan

Löydät kaikki avustusta saaneet täältä


Kiasma-teatteri yhteistyöjärjestäjänä skenografiaa tutkivassa kolmevuotisessa EU-projektissa

Kolmevuotinen EU-projekti ”SharedSpace: Music, Weather, Politics” tutkii skenografiaa niin tieteellisesti kuin taiteellisestikin. Sen teemoina ovat ilmasto, politiikka ja musiikki. SharedSpace hyödyntää esityksissä tilaa vuorovaikutuksen välineenä ja tarjoaa mahdollisuuksia luovalle dialogille. Hankkeessa toteutetaan aiheeseen liittyviä symposiumeja, tapaamisia ja näyttelyitä, joiden toivotaan tuovan yhteen esitystaiteen, kuvataiteen ja arkkitehtuurin taiteilijoita, tutkijoita, opiskelijoita sekä yleisöjä.

SharedSpace: Music, Weather, Politics (2013-2015). Hankkeen koordinaattori: Arts and Theatre Institute (Tsekki). Yhteisjärjestäjät: Academy of Performing Arts in Prague (Tsekki), Centre for Creative Actions IMPACT (Makedonia), Kiasma-teatteri (Suomi), New Theatre Institute of Latvia (Latvia), Santarcangelo dei Teatri (Italia), Silesian Museum (Puola), Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (Alankomaat), The Central School of Speech and Drama (Iso-Britannia), University College of Østfold, Norwegian Theatre Academy (Norja), Victoria and Albert Museum (Iso-Britannia), Zbigniew Raszewski Theatre Institute (Puola).

Lisätietoja lehdistölle antaa vastaava tuottaja Jonna Strandberg, (09)1733 6649, jonna.strandberg(at)kiasma.fi


Tom Linkisen, John - Eleanorin käsikirjoittajan väitöstutkimus samasukupuolisesta seksuaalisuudesta keskiajalla

Lauantaina 13. huhtikuuta 2013 kello 12 esitetään Turun yliopistossa (Calonia,  auditorio Cal1, Caloniankuja 3) julkisesti tarkastettavaksi filosofian maisteri Tom Kalervo Linkisen väitöskirja ”Stinking deed, deepest love: Same-sex sexuality in later medieval English culture” (Haiseva teko, syvin rakkaus: Samasukupuolinen seksuaalisuus myöhäiskeskiajan englantilaisessa kulttuurissa).Virallisena vastaväittäjänä toimii professori Ruth Mazo Karras Minnesotan yliopistosta Yhdysvalloista ja kustoksena professori Hannu Salmi.

Tom Linkinen on Timo Väntsin rinnalla toinen käsikirjoittajista TEHDAS Teatterin ja HOX Companyn kiitetyssä nukketeatteriesityksessä John - Eleanor (ensi-ilta helmikuussa 2011), joka kertoo keskiajalla eläneestä ristiinpukeutujasta. Esityksen ohjasi Merja Pöyhönen, joka palkittiin Suomen Arvostelijoiden liiton Kritiikin Kannuksilla vuonna 2011. John - Eleanor on kiertänyt suomalaisilla festivaaleilla sekä englanninkielisellä versiolla Italiassa ja USAssa. Tom Linkinen käsittelee väitöskirjassaan myös John "Eleanor" Rykenerin tarinaa. Turkuun saapuva vastaväittäjä Ruth Mazo Karras toi 1990-luvulla John Eleanorin tapauksen julkisuuteen, ja häntä voidaan pitää John-Eleanorin "löytäjänä".

Lue lisää väitöksestä Turun yliopiston sivulta.


Suomen ensimmäinen pubiteatteri aloittaa Club Libertéssä Helsingissä, ensi-ilta 11.4.2013

Vilkkaana keikkaklubina tunnetun Club Libertén ohjelmisto kasvaa Suomessa harvoin nähdyllä livetaiteenlajilla, pubiteatterilla. Libertéssä esitetään jo huhtikuun aikana kaksi nimekkäiden näyttelijöiden tähdittämää ensi-iltaa, 'Taivaanrannan maalarit' ja Pamela Tolan tulkitsemista monologeista koostuva 'Mä haluun vaan kundikaverin' & 'Sinun'.

Libertén taiteellinen johtaja, Lontoosta Helsinkiin kotiutunut dramaturgi ja näytelmäkirjailija David Courtney Robertson tuntee paitsi kaukaa keskiajan Britanniasta juontavan teatterimuodon, myös helsinkiläisen kotiyleisönsä.

”Kevätkausi kuvaa hyvin sitä, mitä tulemme tulevaisuudessakin tekemään Libertéssä: ohjelmistomme on kansainvälinen, oli kyse livemusiikista tai pubiteatterista."

David Robertsonin käsikirjoittama ja ohjaama Taivaanrannan maalarit saa ensi-iltansa 11.4.2013 ja Jaroslava Pulinovichin näytelmä, tulkinta Shakespearen Ofeliasta
Mä haluun vaan kundikaverin & sinun 17.4.2013.

Lisätietoja esityksistä ja esityspäivistä: http://www.clubliberte.fi

TAPAHTUMIA


Kansainvälinen Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali 18. - 25.5.2013 Imatralla ja Lappeenrannassa

Järjestyksessään kymmenes kansainvälinen Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali järjestetään Imatralla ja Lappeenrannassa 18. - 25.5.2013. Imatralainen Mustan ja Valkoisen Teatteri-yhdistys on järjestänyt Imatralla vuosittain kansainvälistä teatterifestivaalia vuodesta 2004. Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalista on tullut jo monien maiden teatteripiireissä tunnettu tapahtuma, esiintyjiä on tähän mennessä ollut kahdestakymmenestä viidestä eri maasta.
Tänä vuonna ohjelmisto sisältää teatteriesityksiä laidasta laitaan sekä lapsille että aikuisille. Festivaalille saapuu tuttuja ja uusia teattereita. Esiintyvät ryhmät tulevat Englannista, Espanjan Kataloniasta, Georgiasta, Italiasta, Kreikasta, Saksasta, Suomesta, Venäjältä ja Virosta. Päivisin on luvassa esityksiä lapsille ja nuorille, kun taas iltojen ohjelmisto koostuu erilaisista tanssi-, draama- sekä kokeilevista teatteriesityksistä. Lisäksi päivisin ja iltaisin esitetään runsaasti katuteatteria. Imatran keskusta ja Koskenparras muuttuvat viikoksi yhdeksi isoksi teatteriksi. Festivaalin ohjelma on nyt varmistunut ja lyöty lukkoon.

Lisäksi jokaisena festivaalin päivänä esitetään useita katuteatteriesityksiä. Erikoisin esitys on ehkä italialainen Venetsian karnevaalin voittanut esitys The Music Box. Kadulle ilmestyy suuri 1700-luvun valkoinen piano, mikä liikkuu mekaanisesti pyörillä, kun eteerinen soittorasian ballerina tanssii ja keinuu musiikin tahdissa. The Musix Box esitetään 21.-23.5 välisenä aikana 6 kertaa.

Liitteessä koko festivaalin ohjelma (pdf)
Lue koko tiedote tästä (pdf)

Festivaalin liput tulevat ennakkomyyntiin Lippupalveluun 10.4 ja Lippupisteeseen 15.4.2013
Lisätiedot: Mustan ja Valkoisen Teatteri,: mustanjavalkoisenteatteri(at)gmail.com, puh. 046 8865 740. www.kulttuuri.org


Soveltavan Taiteen /Soveltavan Teatterin Keskuksen Muhimo

Kerro meille, mikä on STK? STK on työnimi Soveltavan Taiteen tai Soveltavan Teatterin Keskukselle. STK on alku hankkeelle, joka on syttynyt teatteri-ilmaisun ohjaajien parissa: Nyt on tarve koota rivejä ja vahvistua yhdessä! STK:n tavoitteena on käynnistää toiminta, joka palvelee soveltavan teatterin/taiteen tekijöitä ja sen asiakaskuntaa parhaalla mahdollisella tavalla.
Mutta vain kenttä tietää, mitä se todella tarvitsee. Nyt on aika vaikuttaa!

STK-Muhimo on STK:n parissa aktivoituneiden teatteri-ilmaisun ohjaajien vetämä työpaja. Työpajan tarkoituksena on kuulla läsnäolijoiden tarpeet, mielipiteet ja ideat hankkeeseen liittyen. Jokainen Muhimo seuraa samaa toimintakaavaa: aiheen alustus, toiminnalliset peinryhmätehtävät ja loppukeskustelu. Muhimon kokonaiskesto on 2,5h. Muhimoissa tuotetusta materiaalista julkaistaan pienimuotoinen raportti ja kaikki materiaali dokumentoidaan myöhempää käyttöä varten.

Kaikki STK:sta kiinnostuneet ovat tervetulleita Muhimoon! TIO:t ja draamakasvattajat, eri alojen taiteilijat, kulttuurituottajat ja erilaiset kulttuurialan toimijat, tanssia/musiikkia/valokuvaa/kuvataidetta jne. työssään jo soveltavat ja aiheesta kiinnostuneet tekijät, soveltavan taiteen asiakkaat ja potentiaaliset sellaiset; luovien alojen yrittäjät, sosiaali- ja terveysalan toimijat, nuorisotyöntekijät jne.

Ilmoita kiinnostuksestasi osallistua STK-Muhimoon suoraan työpajan ohjaajalle. Nimeä viestisi STK-Muhimo /Kaupunki. Työpajavetäjä pitää sinut ajantasalla tulevasta Muhimosta ja myös hankkeen etenemisestä. Kerro myös mikäli haluat toimia Muhimon avustavana järjestäjänä tai auttaa Muhimossa kerättyjen tulosten raportoinnissa.

Lue koko tiedote tästä (pdf)

Turku
Su 28.4 klo 15-17.30
maijavilhelmiina.lauri(at)gmail.com

Helsinki
Pe 17.5 klo 17-19.30
Vapaan taiteen tila, Katariinankatu 3.
krista.petajajarvi(at)gmail.com

Seinäjoki
Ma 22.4 klo 11-13.30
Nuorisokeskuksen sali, Puskantie 3.
venla.korja(at)gmail.com

Jyväskylä
Aika ja paikka avoin
hanna.hayha(at)metropolia.fi


SARV:n Kritiikin Päivässä aiheena sananvapaus ja kiertävä kritiikki 20.4.2013, Helsinki


Aika: Lauantaina 20.4.2013 klo 13−16,
Paikka: Tieteiden talo, sali 104, 1. krs (Kirkkokatu 6, Helsinki)

Suomen arvostelijain liiton, SARV, järjestämässä Kritiikin Päivässä keskustellaan tänä keväänä sananvapaudesta kriitikon ja toimittajan näkökulmasta, sisältöjen yksipuolistumisesta sekä moniarvoisuuden ja -äänisyyden vähenemisestä mediassa. Lisäksi pohditaan ajankohtaisten sanomalehtialalla tapahtuvien muutosten kulttuurisia ja taloudellisia merkityksiä sekä vaikutuksia sananvapauden kaventumiseen. Tällä hetkellä mediassa puhuttavat erityisesti sanomalehtien avustajasopimukset ja juttukierrätys. Millaiselta näyttää kulttuurijournalismin, kritiikin ja kriitikoiden aseman ja arvostuksen tulevaisuus?

OHJELMA

Suomen arvostelijain liiton puheenjohtaja Elisabeth Nordgren
Tervetuliaissanat

Lakimies, kirjailija ja Suomen PENin puheenjohtaja Jarkko Tontti
Kritiikki ja sananvapaus

Dosentti, viestinnän tutkija Juha Herkman
Kritiikki mediatalojen myllerryksessä

Kahvitauko

Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen
Paneeli- ja yleisökeskustelu
Tilaisuuden juontaa kulttuuritoimittaja Siskotuulikki Toijonen

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Elisabeth Nordgren, 040 588 6974, puheenjohtaja(at)sarv.fi
Toiminnanjohtaja Riikka Laczak, 041 506 5594, info(at)sarv.fi


Verkkolehti Mustekalan juhlavuoden debatit IHME-päivillä Vanhalla yo-talolla 12.4. -13.4. 2013

Verkkolehti Mustekala täyttää 10 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Mustekala järjestää IHME-päiville debattisarjan.

1. Muuttunut taidemaailma

Ensimmäisessä keskustelussa pohditaan tulevaisuuden toimintamalleja ja taiteen roolia yhteiskunnassa. Keskustelemassa dosentti Irmeli Hautamäki (pj.), Nykytaiteen museo Kiasman amanuenssi Kati Kivinen ja nuorisotoimen johtaja Tommi Laitio.

Miten taide-elämä ja instituutiot ovat muuttuneet ja mihin pitäisi panostaa: instituutioihin, kuten museoihin, vai kulttuuriin kansalaisyhteiskunnassa, ihmisten kohtaamiseen kulttuurin parissa? Mitä tapahtuu taiteen asiantuntijakulttuurille, jos kansalaiset päästetään vaikuttamaan taide-elämään?

Vanhan ylioppilastalon Juhlaravintolassa, perjantaina 12.4. klo 17.00 - 17.30.

2. Taiteen yleisöt

Mikä on taideyleisö? Yleisöjen kohtaamisesta keskustelevat MUU ry:n toiminnanjohtaja Timo Soppela ja lavastaja, tutkija Maiju Loukola, sekä museopedagogiikkaa ja kuratointia tutkiva Anni Venäläinen (pj.). Kiperiä kysymyksiä ja huomioita keskustelijoille esittävät Kiasman Kultut Wisam Elfadl ja Riia Romppanen.

Debatti liikkuu taiteen ja yleisön rajapinnoilla, kokeellisen taiteen kenttätyöstä yhteisesti jaettuihin kokemuksellisiin tiloihin. Mitä tapahtuu teoksen ja katsojan kohtaamisessa? Kuka toimii taiteen ja yleisön välissä? Mitä ovat ei-kävijät ja ei-yleisö? Yleisön valmiutta kohdata oman aikansa taidetta peräänkuulutetaan jälleen. Kuuluuko taide vielä kaikille?

Vanhan ylioppilastalon Juhlaravintolassa, perjantaina 12.4. klo 19.45 - 20.15.

3. Kritiikin nykyhetki

Kritiikin suhteesta nykytaiteeseen ja ajankohtaisiin ilmiöihin keskustelevat estetiikan dosentti Martta Heikkilä (pj), galleristi Ilona Anhava ja kuvataiteilija Heta Kuchka.

Erityisesti kuvataiteen kritiikkiä syytetään sen alkuperäisen tehtävän unohtamisesta. Sanotaan, että kriitikot eivät arvota taidetta, yhteisesti omaksutut näkemykset toistuvat eikä keskustelu etene. Onko taiteen kritiikillä yhä merkitystä ja millaista puhetta taiteesta kaivataan juuri nyt? Kuka kirjoittaa kritiikkiä ja kenelle, ja mihin kritiikkiä käytetään? Jaettuja näkemyksiä yhteiskunnasta ja kulttuurista on yhä vähemmän. Olisiko juuri tästä syystä kritiikille aihetta enemmän kuin koskaan ennen?

Vanhan ylioppilastalon Juhlaravintolassa, lauantaina 13.4. klo 16.45 - 17.15.


Theatre festival Kontrapunkt in Szczecin (Poland) April 15-21

From 15 to 21 April 2013 the theatre festival "Kontrapunkt" will present the latest theatrical trends and artistic challenges in Szczecin (Poland). Enjoy one week of performances, discussion panels, scientific and film sessions and many more.

With its 48th edition this year "Kontrapunkt" is one of the oldest and largest theatre festivals in Poland. The festival presents the latest trends and developments in Polish theatre. It confronts the achievements of recognized artists with interesting experiments by the emerging artists. It offers a big meeting point where the world of culture and arts can meet not only with exceptional spectatorship but also with the scientists and theatre theorists.

For more information about the festival please click here


Overlight Theatre Festival in Ljubljana, May 24-31

6th Overlight Theatre Festival Mladinsko Theatre and Glej Theatre
Ljubljana, from 24 to 31 May 2012

For more information about the festival: http://en.mladinsko.com/festival/

KOULUTUSTA JA TYÖPAJOJA


Uudet toiminta- ja yhteistyömallit teatterissa 25.-26.4., Hämeenlinna

TEKIJÄ-hankkeen viimeinen koulutusjakso Hämeenlinnan Teatterissa 25.-26.4.2013.
Ohjelma löytyy hankkeen verkkosivuilta ja on ohessa myös PDF-liittenä.

Ennakkoilmoittautumiset e-lomakkeella: https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/9603/lomake.html

Noora Honkanen, TEKIJÄ - Teattereiden kiertuejärjestelmä -hanke, noora.honkanen(at)uta.fi, +358 50 413 6859


KARMEE ÄMMÄ – teatraalinen kehonrakennuskurssi IHANILLE naisille Imatralla 18.-19.5.

Aika: la 18.5 klo 10-17 ja su 19.5 klo 9-16 (sisältäen tunnin tauon)

Hinta: 100/80 euroa (kurssi pidetään, jos osallistujaa on vähintään 12)
Paikka: Teatteri Imatran tiloissa
Ilmoittautuminen 1.5.2013 mennessä: mustanjavalkoisenteatteri(at)gmail.com, maksu 5.5.2013 mennessä.
 
Tämä työpaja on suunnattu kauniille, nuorekkaille, kilteille, älykkäille, tasapainoisille, seksikkäille, ahkerille, tunnollisille ja muutenkin täydellisille naisille. Mikäli olet jo valmiiksi karmea, tule ja koe mitä on olla karmeampi.

Naamioteatterikurssilla jätetään oma ihana itsemme hetkeksi syrjään ja tutustutaan fyysisen roolinrakennuksen keinoin miltä tuntuisi olla ja liikkua aivan erilaisessa naisen kehossa. Leikkimielisen muodonmuutoksen lähtöimpulssina on uuden identiteetin antava teatterinaamio, jonka takana osallistuja on samaan aikaan piilossa ja hyvinkin paljaana. Liioittelemisen iloa ei koeta pelkästään liikkeellisesti naamiohahmoina, vaan kehonrakentajina, vanua säästämättä.
 
Opettaja: Soile Mäkelä (TeM) on toiminut freelance-teatteriopettajana vuodesta 2002. Hän on opettanut esittävän taiteen opiskelijoita, harrastajia ja ammattilaisia työväenopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistotasolla. Soile on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi 2008 Teatterikorkeakoulusta tanssi- ja teatteripedagogiikan laitokselta. Soilen teatterikäsitys ammentaa ranskalaisesta Lecoq-pedagogiikasta, mikä näkyy teatterin tekemisen fyysisessä lähestymistavassa, mm. miimin ja naamioiden hyödyntämisenä näyttelijäntyön opetuksessa. Soile on myös ohjaaja, esiintyjä ja naamiontekijä, sekä vuonna 2005 perustetun naamioteatteriin erikoistuneen Teatteri Metamorfoosin perustajajäsen ja taiteellinen johtaja.


Viitasaaren Musiikin aika -festivaalilla monitaiteinen kurssi äänen käytöstä 30.6.-7.7.

Composition Beyond Music, säveltäjä Peter Ablinger (30.6.-7.7., 8 päivää)

Viitasaarella 2.-7.7. järjestettävä uuden musiikin festivaali Musiikin aika saa säveltäjävieraakseen Peter Ablingerin (Itävalta). Säveltäjän pitämän Composition beyond Music –kurssin osallistujiksi kutsutaan taiteilijoita, joita kiinnostaa äänen käyttö teoksissaan, tai jotka ovat kiinnostuneita ympäristötaiteesta tai paikkasidonnaisesta taiteesta. Kurssi sopii siis muusikoiden ja säveltäjien lisäksi myös mm. esiintyjille, koreografeille ja kuvataiteilijoille.

Kurssilla tehdään monitaiteisia installaatioita tai esityksiä Viitasaaren julkisiin tiloihin. Mahdollisia tutkittavia teemoja ovat esimerkiksi kenttänauhoitukset, paikkasidonnaiset sävellykset ja installaatiot, äänten tutkiminen sellaisenaan ja sosiaalisena kaavana, arkeoakustiikka, äänen ja musiikin perusteet, musiikki ilman ääntä, teknologia ja lähdemateriaalin tutkimus, keho musiikissa, ääni ja muu media sekä vastaanotto ja todellisuus. Kurssi yhdistää teoriaa ja käytäntöä, ja sen suunta ja fokus riippuu osallistujista sekä käytettävistä tiloista.

Musiikin aika tilaa vuodelle 2014 kaksi paikkasidonnaista teosta, joiden tekijät valitaan kurssilaisten joukosta. Kurssi on osa Ulysses Network –projektia, jota EU tukee. Kurssi järjestetään neljässä partnerimaassa (Gaudeamus Muziekweek, NL, Utrecht / IMD, DE, Darmstadt / IRCAM, FR, Paris / Musiikin aika, FI, Vitasaari) vuosina 2013-2016. Kaikkien kurssien tulokset dokumentoidaan.

Kurssilla työskennellään ryhmissä, ja sille otetaan 15 aktiiviosallistujaa. Opetuskieli on englanti. Kurssilaisilla on vapaa pääsy kaikkiin Musiikin ajan konsertteihin.

Vapaamuotoiset hakemukset 17.5.2013 mennessä: Perttu Haapanen, perttu.haapanen(at)musiikinaika.org. Valinnat ilmoitetaan 31.5. mennessä.

Kurssimaksu 350 €
asuntolamajoituksen kanssa hinta 530€

www.musiikinaika.org


Diane Wawrejkon pop-up –kurssi 27.-28.5. Teatterikorkeakoulu, Helsinki

Daniel Nagrin, the American Modernist: A Choreographic Approach
 
Tässä ainutlaatuisessa kaksipäiväisessä workshopissa tanssintutkija ja mestariopettaja Diane Wawrejko esittelee Daniel Nagrinin modernistisen lähestymistavan koreografiaan. Samalla pohditaan Nagrinin työn merkitystä nykypäivänä. Workshopissa tutustut käytännön kautta Nagrinin työmenetelmiin ja opit käyttämään niitä omassa luovassa työssäsi. Workshop on suunnattu eritoten koreografeille, tanssin opettajille- ja tutkijoille sekä tanssin ammattiopiskelijoille.
 
Yhdysvaltalainen filosofian tohtori Diane Wawrejko opettaa tanssia ja koreografiaa College of Du Pagessa ja Columbia Collegessa Chicagossa. Hän väitteli Nagrinin koreografisista menetelmistä Surreyn yliopiston tanssitutkimuksen laitoksella vuonna 2007.
 
Wawrejkon väitöskirja 'Getting to the core of X: An analysis of the choreographic methods of Daniel Nagrin' löytyy täältä: http://epubs.surrey.ac.uk/1052/1/fulltext.pdf
 
Daniel Nagrin (1917-2008) on Euroopassa vähemmälle huomiolle jäänyt amerikkalaisen modernin tanssitaiteen pioneeri. Hän painotti työssään erityisen paljon motivaation ja sisällön merkitystä. Nagrin kuvaa koreografista lähestymistapaansa seuraavasti:
 
At the heart of Stanislavski’s teachings and Tamiris’s [sic] development of them lies a creative act which amazingly enough tends to be ignored most of the time by much of the dance profession. It asks the imagination, the heart and the mind of the dancer to build the entire performance around a specific set of images which are linked as if they were a model sentence having a subject, a predicate and an object with subordinate clauses. The entire process can actually be encapsulated in one sentence: Who (or what) is doing what to whom (or what) and where, in what context and under what difficulties and why?      
               Nagrin, 1997:33-34
 
Aika: 27.–28.5.2013, klo 10:00 – 17:00.
Paikka: Teatterikorkeakoulu, Haapaniemenkatu 6, luokka 709, 7 krs.
Hinta: 150€.
Ilmoittautuminen: www.kokos.fi -> koulutuskalenteri -> ilmoittautumislomake
Lisätietoa: info(at)kokos.fi


International Physical Theatre Laboratory in Italy and Austria

Intensive practical Lab open to dancers, physical theatre makers, contemporary circus performers, choreographers and directors with professional stage experience.
Three different groups in Italy and Austria. Only several spots left. Participants may choose the suitable dates:

May 13 - 17 Toscana, Italy http://www.iugte.com/projects/physicaltheatre
May 27 - 31 Steiermark, Austria http://www.iugte.com/projects/physicaltheatrelab
July 1 - 6 Steiermark, Austria http://www.iugte.com/projects/lab

Several Scholarships available
partially covering the participation fee.

Facebook: http://www.facebook.com/iugte
Photo gallery: http://picasaweb.google.com/globtheatre

HAKUJA JA APURAHOJA

Helsingin kaupungin Taideapurahat         

Taideapuraha on tarkoitettu helsinkiläisille ammattitaiteilijoille taiteelliseen työskentelyyn. Sitä ei myönnetä samalle taiteilijalle kahta kertaa peräkkäin eikä henkilöille, joilla on valtion taiteilija-apuraha koko vuodelle 2013. Taideapuraha on henkilökohtainen.

Vuoden 2013 taiteenalat ovat näyttämötaide, sirkustaide, elokuva, valokuva ja klassinen musiikki.

Viime vuonna hakemuksia tuli yhteensä 327. Taideapuraha myönnettiin 64 taiteilijalle. Vuoden 2013 taideapurahojen määräraha 240 000 euroa.

Apurahaa voi hakea kerran vuodessa. Hakuaika alkaa 6.5. ja päättyy 7.6.2013 kello 16.00. Hakemukset käsitellään kulttuuri- ja kirjastolautakunnan lokakuun kokouksessa.

Lue lisää täältä
Muita Helsingin kaupungin avustuksia löydä täältä

Tiedustelut: Michaela Stenbäck (09) 310 37003, michaela.stenback(at)hel.fi tai Anna von Bagh (09) 310 37934, anna.vonbagh(at)hel.fi


Vuoden 2013 Lea-palkintoehdokashaku

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry on jakanut näytelmäkirjailijoille suunnattua Lea-palkintoa vuodesta 1985 lähtien.  Palkinto myönnetään tekstin (ei esityksen) perusteella vuoden parhaasta näytelmäteoksesta. Vuoden 2013 ehdokashaku on nyt käynnistynyt.

Palkinnon ehdokkaiksi voivat asettua kaikki 1.12.2012–30.11.2013 välisenä aikana maassamme kantaesitettävät kotimaiset näytelmät, jotka ovat saaneet ensi-iltansa suomalaisessa ammattiteatterissa suomen, ruotsin tai saamen kielellä. Mikäli kyseessä on dramatisointi, teos voidaan hyväksyä ehdokkaaksi, jos alkuperäisteoksen tekijä on kirjoittanut itse teoksensa näytelmäksi tai ollut kirjoittavana osapuolena mukana teoksen dramatisoinnissa.

Vuoden 2013 palkintoraadissa toimivat kirjailija Riikka Ala-Harja, käsikirjoittaja Esko Salervo sekä dramaturgi Jukka Heinänen.  Diktaattorina toimii elokuvaohjaaja Pirjo Honkasalo.

Näytelmätekstin voi lähettää kilpailuun joko teatteri tai kirjailija. Teatterin on kuitenkin varmistettava kirjailijan halukkuus osallistua kilpailuun ennen tekstin lähettämistä. Ehdolle asetettava teos tulee toimittaa Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n toimistolle joko paperimuodossa (irto A4) tai digitaalisesti (doc, rtf tai pdf). Mukaan tulee liittää tiedot kirjailijasta, teatterista ja ensi-illan ajankohdasta.

Näytelmien vastaanottamisessa on kolme eräpäivää:
1)    1.12.2012–31.5.2013 kantaesitettyjen teosten tulee olla toimitettuna  viimeistään 1.6.2013
2)    1.6.–31.10.2013 kantaesitettyjen teosten tulee olla toimitettuna  viimeistään 1.11.2013
3)    1.11.–30.11.2013 kantaesitettyjen teosten tulee olla toimitettuna viimeistään 1.12.2013

Teoksia otetaan vastaan sähköpostitse osoitteessa lea-palkinto(at)sunklo.fi. Postitse näytelmiä voi lähettää osoitteeseen:
Lea-palkinto, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat, Meritullinkatu 33 G 1. krs, 00170 Helsinki.

Vuoden 2012 Lea-palkinto myönnettiin Paula Salmiselle näytelmästä 13 uponnutta vuotta.
Lisätietoja palkinnosta löytyy Näytelmät.fi-palvelusta osoitteesta www.naytelmat.fi, osiosta "Lea-palkinto". Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry on kirjailijoiden itsensä vuonna 1921 perustama järjestö, joka pitää huolta kirjailijoiden eduista ja edistää suomalaista draamakirjallisuutta. Liiton yli 500 jäsentä kirjoittavat näytelmiä sekä elokuva-, televisio-, kuunnelma- ja multimediakäsikirjoituksia. Jäsenistöön kuuluu suomen- ja ruotsinkielisiä kirjailijoita.

Lisätietoja
Kirjastonhoitaja Pirjo Kaukonen
Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry pirjo.kaukonen(at)sunklo.fi
(09) 135 6796


Hae Taf Taf -residenssiin Senegaliin

Turun Taiteilijaseura ry:n Hyvä Koulu -hanke vie taideopetusta santhiabalaisiin kouluihin Senegaliin. Taiteilijoille avautuu hankkeen tiimoilta ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tekemään taideprojekteja yhdessä santhiabalaisten koulujen ja lasten kanssa. Hanke on osa vuonna 2004 perustettua Taf taf –hankekokonaisuutta, jonka tavoitteena on parantaa vähävaraisen Santhiaban asuinalueen elinolosuhteita asukaslähtöisellä ja luovalla toiminnalla. Hankkeen rahoittaa Suomen ulkoministeriö.

Taiteilijaseuran yhteisöllinen residenssi Senegalissa on avoin eri alojen taiteilijoille, opiskelijoille ja muille toimijoille antaen mahdollisuuden toteuttaa monipuolisesti eri alojen työpajoja, tieteellisiä tutkimusprojekteja ja opiskelijoiden työharjoittelujaksoja. Residenssi sijaitsee Taiteilijaseuran ylläpitämässä Suñu Kër –toimintakeskuksessa Dakarissa.

Tällä hetkellä haku on käynnissä syksyllä 2013 alkaviin residensseihin. Residenssin pituus on 1–3 kuukautta. Projekti voi olla miltä taiteenalalta tahansa. Valinnat tehdään työsuunnitelmien perusteella, ja edellytyksenä on työskentely jonkin paikallisen toimijan tai asukasryhmän kanssa. Ranskankielen taito on eduksi. Hakijoiden ei tarvitse olla Turun Taiteilijaseuran jäseniä.

Vapaamuotoiset projektisuunnitelmat ja ansioluettelot toimitetaan hankkeen koordinaattorille Minna Maija Lappalaiselle 31.5.2013 mennessä osoitteeseen Turun Taiteilijaseura ry/Galleria Å, Minna Maija Lappalainen, Kaskenkatu 1, 20700 Turku tai sähköpostitse osoitteeseen taftaf(at)turuntaiteilijaseura.fi.

Kustannukset

Residenssiläisen omavastuuosuus on 100 euroa kuukaudessa. Summa maksetaan Taiteilijaseuran tilille, ja se sisältää muun muassa lentokenttäkuljetukset ja yhden aterian päivässä. Residenssiläisen tulee itse kustantaa lentokulunsa (hinta-arvio 800 euroa) ja muut elämisen kustannukset. Yhden päivän menot (pullovesi, aamiainen ja iltaruoka) ovat noin 5 euroa, mutta mikäli haluaa ostaa länsimaalaisia tuotteita, maksavat ne saman verran kuin Suomessa.

Taiteilijan kannattaa hakea residenssiään varten apurahaa. Residenssiä varten ei voi hakea Taiteen edistämiskeskuksen residenssiavustusta.

Lisätiedot
Minna Maija Lappalainen
Koordinaattori
taftaf(at)turuntaiteilijaseura.fi
p. 050 596 5456
www.turuntaiteilijaseura.fi/taf-taf/

TYÖPAIKKOJA


Taiteen edistämiskeskus hakee erityisasiantuntijoita ja suunnittelijoita

Haettavana on kolme erityisasiantuntijan ja kolme suunnitteljan virkaa. Erityisasiantuntijat työskentelevät Kaakkois-Suomen ja Hämeen, Keski-Suomen sekä Pohjanmaan toimipisteissä. Suunnittelijan virka on avoinna päätoimipisteessä Helsingissä sekä Pirkanmaan toimipisteessä Tampereella ja Mikkelin sivutoimipisteessä.

Lue lisää täältä

TILOJA


Kulttuuria kaikille -palvelu etsii alivuokralaista Kaapelitehtaalle

Kulttuuria kaikille -palvelu muuttaa toukokuussa Helsingin Kaapelitehtaalle (Tallberginkatu 1, D-rappu, 5. krs.) ja etsii alivuokralaista 1.6. alkaen.
 
Etsimme toimistoamme jakamaan ensisijaisesti yhtä kulttuurialan toimijaa. Tilaan sopisi erityisen hyvin esimerkiksi kulttuurialalla toimiva yhdistys tai yhteisö, jolla on 3-4 työntekijää. Meillä on vuokrattavissa yksi kahden hengen työhuone ja yksi yhden hengen työhuone. Lisäksi toimiston aulaan on mahdollista saada 1–2 työpistettä.
 
Vuokra tulee olemaan noin 1100–1600 e (sisältää alvin) riippuen mm. vuokrattavan tilan määrästä. Vuokra sisältää myös kokoustilan ja keittiön käyttömahdollisuuden, sähkön ja siivouksen. Vuokran lisäksi voidaan sopia tietoliikenneyhteyksien tai muiden vastaavien jakamisesta.
 
Toimisto on esteetön, sinne pääsee suurella hissillä. Toimistossa ei ole esteetöntä wc:tä, mutta sellainen löytyy Kaapeli-rakennuksen ensimmäisestä kerroksesta (C-rappu). Yhdellä työntekijällämme on avustajakoira.
 
Tiedustelut 18.4. mennessä projektipäällikkö Rita Paqvalénille, rita.paqvalen(at)fng.fi, GSM +358 (0)40 674 3528.
 
Kulttuuria kaikille -palvelu (www.kulttuuriakaikille.info) tekee yhteistyötä kulttuurialan toimijoiden kanssa alan saavutettavuuden ja moninaisuuden edistämiseksi. Tavoitteena on, että erilaiset yleisöt, identiteetit ja vähemmistökulttuureihin kuuluvat tulevat huomioiduiksi taiteen ja kulttuurin kentällä. Kulttuuria kaikille -palvelun toiminnan juuret ovat museoalan yhdenvertaisuustyössä ja palvelu on toiminut perustamisestaan lähtien osana Valtion taidemuseota. Nyt palvelu itsenäistyy omaksi yhdistyksekseen ja muuttaa Kaapelitehtaalle.


tiedote Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali 2013

taf taf residenssi

mv festivaalin ohjelma 18.-25.5.2013

TEKIJÄ_Koulutus_Hml_2013_ohjelma

STK-Muhimo