16.04.2014

TINFO-tiedote 15 / 16.4.2014

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

TYÖPAIKKOJA

TYÖPAJOJA JA KOULUTUSTA

MUITA ILMOITUKSIA

 

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


ITÄ VASTAAN LÄNSI

Venäjällä linjataan myös kulttuuripolitiikkaa uudelleen. Tavoitteena on sementoida perinteinen venäläinen kulttuuri ja taide suojaan lännen dekadenssilta. Kulttuurissa ei enää ole kyse monikulttuurisuudesta tai suvaitsevaisuudesta. Ei mitään kulttuurivaihtohankkeita, nehän vain rappioittavat. Venäjän kulttuurivuotta 2014 liputetaan perhearvojen nimissä. Mitä tapahtuu niille taiteilijoille, jotka poikkeavat patrioottisesta valtavirrasta?

Venäjän kulttuuriministeri Vladimir Medinski, Smilassa Ukrainassa syntynyt Yhtenäinen Venäjä -puolueen jäsen, on puhunut kovia sanoja Maidanin mielenosoittajista sekoituksena naiiveja romantikkoja, kyynisiä poliitikkoja ja natsimielisiä koululaisia. 


UKRAINAN TILANNE PÄHKINÄNKUORESSA

Tämän
löysin Sofi Oksasen twiittaamana.

KULTTUURI = PÄÄOMA

Kiasman ulkoseinällä on Alfredo Jaarin teos. KULTTUURI = PÄÄOMA, Jaarin yhtälö punaisin sen sanoo. Näyttely Kun runous ei riitä on kannatellut koko viikkoa. Sotilaalliset konfliktit, poliittinen korruptio, kansanmurhat, maahanmuuttopolitiikka, ympäristökatastrofit tai vaikeneminen ja hiljaisuus – Jaarin havainnot maailmasta ovat konkreettisia, ne kiinnittyvät yksityiskohtaan. Jaar on dramaturgi, joka rakentaa yksittäisen teoksen tai koko näyttelyn kerronnan siten, että teokset tunkeutuvat välinpitämättömyyden tai turtuneisuuden panssarini lävitse suoraan lihaani. Kipeästi. Joseph Beuysin hengenheimolaisiako? Olen teoksen äärellä, ja itku vain nousee sisältä. Ei mahda mitään.

Kello 5.45 lähtee lautta Utöstä. Miksi niin varhain, ihmetteli taiteilija? Siksi, että utöläinen Markus ehtisi kouluun. Huolenpidon yhteiskunta. Teos Rakas Markus syntyi tästä. Taiteilija pyysi 11 suomalaista ajattelijaa kirjoittamaan kirjeen Utöstä Korppoosen kouluun lautalla matkaavalle pojalle. Nämä kirjeet olivat sitten suurina plakaatteina Markuksen lauttareitin varrella, ja nyt  valokuvasarjana ja pienenä kirjana. Kirjeiden sisällöt koskettavat. Kipeältä tuntuu ajatus, että Jaariin suuren vaikutuksen tehnyttä huolenpidon yhteiskuntaa ei ehkä enää olekaan olemassa. Onko teos dokumentti ajasta, jota ei enää ole?


MERKITYKSELLISIÄ KOHTAAMISIA

Taide ja taiteilijat ovat maan suola ja oman työn suola. Tällä viikolla livenä Todellisuuden tutkimuskeskuksen Pekko Koskinen, jonka kanssa puhuimme Frankfurtin kirjamessuille toteuttavassa Metatext-hankkeesta ja ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanainen, joka Jalostamo-kollektiivissa tekee huhtikuussa 2015 Kiasmassa ensi-iltansa saavaa Jelinekin Rechnitziä. Miten historiasuhteemme on katkennut, millaisista amnesioista me kärsimme, miten traumaa käsitellään teatterissa. Iivanainen asettautuu samojen kysymysten äärelle kuin Alfredo Jaar.  Ollaan tuhoamisen ja inhimillisten rajojen ylittämisen politiikassa. Koskinen rakentaa epätavallisia kohtaamisia, lukemisen tilanteita ja kohtauksia, joissa lukija kohtaakin lukemansa toisin. Lukemisen automaatio rikkoutuu, ja  J O K A I S E S T A   S A N A S T A   T U L E E   M A T E R I A A L I A .

Kohtaamisia ovat olleet myös oleilu haastattelumateriaalien äärellä. Maarit Pyökäri ja Iiris Autio keskustelivat ja pohtivat sitä, mitä teatterirakenteellemme olisi tehtävä ja tehtävissä. Seuraavassa Teatteri&Tanssissa näiden kahden viisaan naisen näkemyksiä. Jos vaikeita kysymyksiä ei koskaan uskalleta ottaa käsittelyyn ja esitetä, mitään ei tapahdu. Halusin myös haastatella vaatturi Leena Paavolaista – 35 vuotta teatteri- ja oopperapukuja. Leenan kautta kunnianosoitus kaikille puvustojen ja lavastamojen anonyymeille taiteilijoille!

NYT PÄÄSIÄISEEN!


TINFON ILMOITUKSIA


TINFOn toimiston aukioloajat pääsiäisenä


Toimisto suljetaan torstaina 17.4. klo 13.00. Olemme avoinna jälleen normaalisti tiistaina 22.4.

TINFO toivottaa hyvää pääsiäistä!UUTISIA


Nazifruar Tukholmassa 21.4.2014


Gunilla Hemmingin kirjoittama tositarinoihin perustuva näytelmä Nazifruar esitetään lukuteatterina Tukholman Turteaternissa maanantaina 21.4.2014. Esitys on osa FINNDrama-projektia, joka liittyy Suomen ja Ruotsin väliseen Scen utan gränser – Rajaton näyttämö -yhteistyöhankkeeseen.

Nazifruar kertoo SS-miesten vaimoista. Millaisen elämän he elivät ja minkä hinnan he joutuivat maksamaan jälkeenpäin – jos he yli päätänsä joutuivat vastuuseen. Natsiajan miehet pystyivät sodan jälkeen sanomaan, että he noudattivat vain käskyjä ja että heitä olisi rangaistu, jos he olisivat vastustaneet määräyksiä. Entä naiset? Kaikessa hiljaisuudessa juuri naiset olivat avainasemassa holokaustin toteuttamisessa. Ilman heitä miehet eivät olisi jaksaneet. Himmler tiesi tämän, ja siksi SS-upseerien perheet elivät keskitysleirien ulkopuolella ”kuin paratiisissa”.

Lukuteatteriesityksen toteutuksesta vastaavat Nils Granberg, Andrea Björkholm, Frida Österberg ja Nils Poletti. Näytelmän Suomen kantaesitys oli Lilla Teaternissa 29.8.2013.

Turteatern, Nazifruar

Scen utan gränser – Rajaton näyttämö


Petteri Summanen Linnateatterin taiteelliseksi johtajaksi


Linnateatterin taiteelliseksi johtajaksi on valittu näyttelijä-ohjaaja Petteri Summanen. Hän on toiminut näyttelijänä, ohjaajana ja käsikirjoittajana. Summanen on työskennellyt niin teatterissa, televisiossa kuin elokuvissakin. Summanen aloittaa tehtävässä elokuussa 2014.

Summasen tuoreimpia töitä on Kuopion kaupunginteatterissa nähtävä kantaesitys Kaikki Kivestä. Esitys yhdistää Aleksis Kiven elämän ja Monthy Pythonin. Suurelle yleisölle Summanen tuli tunnetuksi legendaarisesta Studio Julmahuvista sekä useista elokuvarooleistaan, esimerkiksi elokuvissa Nousukausi ja FC Venus. Summanen ohjasi Putouksen 2. ja 3. tuotantokauden. Linnateatterissa on aiemmin nähty Summasen ohjaus Kaikki äitini, kaikki tyttäreni.

Linnateatterin edellinen taiteellinen johtaja Kari-Pekka Toivonen siirtyi keväällä 2014 Oulun kaupunginteatterin taiteelliseksi johtajaksi.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Toimitusjohtaja
Maija Palonheimo                                            
Puh. 040 594 0655
maija.palonheimo(at)linnateatteri.fi

Markkinointipäällikkö
Salla Mistola
Puh. 040 199 3469
salla.mistola(at)linnateatteri.fi


Sirkuksen Lumo –palkinto nykysirkusteokselle Pinta


Sirkuksen tiedotuskeskus jakaa vuosittain Sirkuksen Lumo -palkinnon tunnustukseksi suomalaisen sirkustaiteen hyväksi tehdystä työstä. Sirkuksen Lumo -palkinto vuodelta 2013 on myönnetty nykysirkusteokselle Pinta ja sen työryhmälle: ilma-akrobaatti 
Salla Hakanpäälle, ohjaaja Ville Walolle, valosuunnittelija Ainu Palmulle, äänisuunnittelija Tuuli Kyttälälle, lavastajalle ja puvustajalle Anne Jämsälle, kuvaaja Teemu Liakkalle ja editoija Matias Boettgelle.

Viime vuoden lokakuussa ensi-iltansa saaneen Pinta-teoksen ovat tuottaneet sirkusryhmät WHS ja Zero Gravity Company yhteistyössä Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen kanssa. Sirkuksen tiedotuskeskus jakoi palkinnon tänään liittyen Maailman sirkuspäivään, jota vietetään kansainvälisesti huhtikuun kolmantena lauantaina.

Palkintoraati perustelee valintaa näin: Pinta on dramaturgisesti hienosti rakennettu sooloteos, jonka visuaalinen luova ote oli huippuunsa kehitelty. Teos tuo uudenlaisen näkökulman sirkusvälineen käyttöön: köysi on tässä teoksessa esiintyjän vastanäyttelijä alusta loppuun saakka. Kokeilemalla rohkeasti vertikaaliköyden ilmaisun rajoja teos luo uuden näkökulman lajiin.

Pinta pitää katsojan otteessaan ja onnistuu yllättämään huikeilla ideoillaan. Työryhmä on hionut valo- ja äänisuunnittelun sekä vedenalaiskuvauksen avulla taidokkaan virtuoottisen kiteytyksen, joka on aiheensa mittainen. Pinta on teos joka onnistuu sisällöllisesti menemään myös pinnan alle. Se pysyy taitavasti aiheessaan ollen samalla hyvin rikas. 


Nyt viidettä kertaa jaetun Sirkuksen Lumo -palkinnon raadin muodostivat kriitikot 
Annikki Alku, Eeva Kauppinen, Merja Koskiniemi, Kaisa Kurikka, Elisabeth Nordgren ja Jussi Tossavainen. Raadin puheenjohtajana toimi Sirkuksen tiedotuskeskuksen toiminnanjohtaja Lotta Vaulo.

Lisätietoa palkitusta esityksestä: w-h-s.fi/performances/pinta/

Lisätietoa Sirkuksen Lumo –palkinnosta.

www.sirkusinfo.fi

TAPAHTUMIA


Lisää ajankohtaisia tapahtumia: www.tinfo.fi/minnemenna


Maailman sirkuspäivä 19.4.2014


Maailman sirkuspäivää vietetään vuosittain huhtikuun kolmannen viikon lauantaina ympäri maailman. Tänä vuonna päivä osuu pääsiäislauantaihin, joten juhlallisuudet levittyvät kuukauden ajalle pääsiäisen molemmin puolin. Suomessa ohjelmaa on viidellä paikkakunnalla kaduilta vanhainkotiin, yksipyöräajoista paikkakunnan korkeimpiin pyramideihin.

Maailman sirkuspäivän avulla halutaan nostaa esiin sirkuksen monimuotoisuutta ja sirkusharrastuksen laajuutta. Maailman sirkuspäivän viettoa organisoi 50 maassa kansainvälinen Fédération Mondiale du Cirque -järjestö ja tapahtuman suojelija on Monacon prinsessa Stephanie. Suomessa tapahtumia koordinoi Sirkuksen tiedotuskeskus yhteistyössä Suomen Nuorisosirkusliiton kanssa.

Maailman sirkuspäivän tapahtumia

www.sirkusinfo.fi
www.snsl.fi


TeaKin ja Ihmisoikeusliiton paneelikeskustelu translaista 23.4.2014, Helsinki


Ihmisoikeusliitto ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu järjestävät paneelikeskustelun translainsäädännöstä ja Suomen sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeustilanteesta.

Aika: ke 23.4.2014, kello 19.45–21.15
Paikka: Mediakeskus Lume (Hämeentie 135 C, 00560 Hki).

Panelisteina ovat ministeri Susanna Huovinen sosiaali- ja terveysministeriöstä, Trasekin puheenjohtaja Antti Karanki, Kokoomuksen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko sekä dramaturgi Paula Vesala. Keskustelun vetää Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Päivi Mattila.

Ilmoittautuminen paneeliin 17.4.2014 mennessä osoitteessa http://www.lyyti.in/Paneelikeskustelu. Paikalle voi tulla myös ilmoittautumatta, mutta toivomme etukäteisilmoituksia. Tilaisuuteen on esteetön kulku.

Paneelikeskustelu järjestetään Transfinlandia -esityksen jälkeen. Sen on kirjoittanut Paula Vesala ja ohjannut Piia Peltola. Lippuja esitykseen voi tiedustella sähköpostitse kutsu(at)teak.fi. Lisätietoa esityksestä löytyy www.teak.fi/esitykset.

Keskustelu alkaa heti esityksen jälkeen.

Lue lisää

Lisätiedot:
Pääsihteeri Päivi Mattila, Ihmisoikeusliitto, paivi.mattila(at)ihmisoikeusliitto.fi, p. 050 536 8195
Tuottaja Johanna Autio, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu, johanna.autio(at)uniarts.fi, p.0400 792 009
Viestintäpäällikkö Saija Aalto, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu, saija.aalto(at)uniarts.fi, p. 0400 792 042


Là-bas -biennaali 25.–26.4.2014, Kiasma, Helsinki


Là-bas -biennaali – Money and Power: Peace at the Center
 
Kolmatta kertaa järjestettävä Là-bas-biennaali käsittelee performanssitaiteen asemaa nykykulttuurin globaalissa kriisissä, johon moderni- ja postmoderni maailma on sata vuotta ensimmäisen maailmansodan syttymisen jälkeen tullut.
 
Mikä on performanssin rooli parhaillaan tapahtuvassa historiassa, kun kadonneiksi luetut arkaaiset asiat tekevät dramaattista paluuta jälkimoderniin? Mitä on poliittisuus nykyperformanssissa ja muissa disipliinisissä elävissä muodoissa?
 
Esiintyjät ovat performanssitaiteen ja äänitaiteen ja muiden kokeellisten esitysmuotojen taiteilijoita kotimaasta ja ulkomailta. Performanssin kokeellisuus tulee esille välineidenvälisesti, esityksinä tapahtumailloissa.

Là-bas?
Là-bas on vuodesta 2000 järjestänyt kansainvälisiä performanssi-, live- ja äänitaiteen festivaaleja ja pienempiä tapahtumia Helsingissä, muualla Suomessa ja ulkomailla. Vuonna 2010 aloitettiin Là-bas-performanssibiennaalien järjestäminen yhteistyössä Nykytaiteen museo Kiasman kanssa. Là-bas -biennaalin luotsaajana toimii mm. Irma Optimisti.

Ensimmäinen Là-bas-biennaali juhlisti suomalaisen performanssitaiteen produktiivisesti runsasta 2000-lukua ja Là-bas-projektin alkutaivalta. Lisäksi julkaistiin Là-bas-tapahtumien esitysten ja kontekstin filosofinna reflektiona kirja Tuolla, alhaalla (ntamo, 2010).

Toinen Là-bas-biennaali Concept of Performance jatkoi performanssi- ja live-taiteen kartan määrittelyä uudelleen mm. julkistamalla kriitikko Pekka Luhdan teoreettisen teoksen Performanssin pieni punainen kirja (ntamo, 2012).

Lisätietoja:
www.kiasma.fi/kiasma-teatteri

Jonna Strandberg, vastaava tuottaja, jonna.strandberg(at)kiasma.fi, 0400-179 057
Sanni Pajula, tuottaja, sanni.pajula(at)kiasma.fi, 040-725 3819


Kuulas – Kansainvälinen lasten teatteritapahtuma 15.–18.5.2014, Kouvola


Vuosittaisen tapahtuman järjestävät Työväen Näyttämöiden Liitto r.y., Kuusankosken Teatteri, Kouvolan kaupunki ja Kouvolan Teatteri.

Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii näyttelijä ohjaaja Arimo Haltsonen,.

Lisätiedot ja ohjelma osoitteessa www.kuulas.info


Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali 19.–24.5.2014, Imatra


Järjestyksessään yhdestoista kansainvälinen Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali järjestetään Imatralla 19.–24.5.2014. Tänä vuonna festivaali on kuusipäiväinen. Festivaalin esiintyjiä tulee alustavasti Englannista, Georgiasta, Japanista, Ranskasta, Suomesta, Tanskasta, Uudesta-Seelannista, Venäjältä ja Virosta. Luvassa teatteria, sirkusta, klovneriaa, tanssia ja draamaa sekä aikuisille että lapsille. Osa esityksistä on yleisölle maksuttomia. Tapahtumapaikkoina ovat Imatran teatteri, kulttuuritalo Virta ja Koskenparras. Koko festivaalin ohjelma varmistuu huhtikuun aikana.

Imatralainen Mustan ja Valkoisen Teatteri-yhdistys on järjestänyt Imatralla vuosittain kansainvälistä teatterifestivaalia vuodesta 2004. Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalista on tullut jo monien maiden teatteripiireissä tunnettu tapahtuma, esiintyjiä on tähän mennessä ollut kahdestakymmenestä kuudesta eri maasta. Viime toukokuussa festivaalilla vieraili yli 12 000 katsojaa ja festivaalivierasta.

Lisätiedot ja ohjelma:
Mustan ja Valkoisen Teatteri, mustanjavalkoisenteatteri(at)gmail.com, puh. 046 8865 740 blackandwhitetheatre.net

Ensimmäiset Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin esitykset ovat myynnissä Lippupalvelun myyntipisteissä. Esityksistä ovat varmistuneet ranskalaisen tanssiteatteri Vendetta Mathea & Co:n produktio Homme | Animal sekä japanilaisen Chiten teatterin Coriolanus. Myös Kamran Shahmardanin ohjaama Mielipuolen päiväkirja nähdään nyt Imatralla osana festivaalia.


Lisäaikaa esitelmäehdotuksille: Teatteri, tutkimus ja tulevaisuus 16.5.2014, Helsinki

Teatterintutkimuksen seuran kevätseminaarin esitelmäehdotusten jättämiselle annetaan lisäaikaa torstaihin 24.4.2014 saakka. Seminaarikutsu ja -ohjelma lähetetään huhti-toukokuun vaihteessa.

Tutkimuspäivästä lisää: TINFO-tiedote 13 / 3.4.2014APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

 
Aiemmin ilmoitettuja apurahahakuja sekä muita avoimia hakuja ja työpaikkoja: www.tinfo.fi/hakuja

Apurahoja jakavia tahoja TINFO-verkkosivuilta (Apurahoja ja avustuksia).


Taike: Valtionavustus Se on taidetta! –kampanjan toteuttamiseen


Taiteen edistämiskeskus (Taike) ja sen asiantuntijaelin taideneuvosto myöntävät avustuksen taiteen arvoa yhteiskunnassa kasvattavan kampanjan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Levityskanavana käytetään sosiaalista mediaa ja mahdollisesti muita kanavia. Kampanja tulee toteuttaa taiteen keinoin.

Avustus myönnetään kampanjalle, joka tavoittaa uusia yleisöjä ja päättäjiä. Tavoitteena on nostaa taiteen arvostusta suuren yleisön ja päättäjien keskuudessa sekä kannustaa uusia tahoja mukaan taiteen rahoitukseen.

Kertaluontoista erityisavustusta voivat hakea eri alojen ammattitaiteilijoista koostuvat työryhmät tai yhdistykset. Avustusta on jaettavana kaikkiaan 40 000 euroa. Taideneuvosto jakaa sen yhdelle tai kahdelle hankkeelle. Hakuaika on 14.4.–9.5.2014.

Lisätietoja: erityisasiantuntija Johanna Vuolasto, p. 0295 330 870, johanna.vuolasto(at)minedu.fi

Hakuohjeet


TYÖPAIKKOJA


Taike hakee tanssin läänintaiteilijaa Kaakkois-Suomeen ja Hämeeseen


Taiteen edistämiskeskus (Taike) hakee tanssin läänintaiteilijaa määräaikaiseen tehtävään 01.08.2014–31.12.2015. Tehtävänä on edistää alueellista tanssitaidetoimintaa Kaakkois-Suomessa ja Hämeessä. Tavoitteena on kartoittaa tanssin ammattilaisten määrää toimialueella, vahvistaa ammattilaisten verkostoitumista, edistää lajin rakenteiden syntymistä ja parantaa tanssin näkyvyyttä.

Läänintaitelija edistää tanssitaidetta kehittämällä taiteenalan toimintarakenteita yhdessä taiteilijoiden, kuntien ja muiden toimijoiden kanssa sekä kartoittaa tanssille sopivia tiloja.

Hakijalta odotamme soveltuvaa taidealan koulutusta ja työkokemusta ja näyttöjä erityisesti tanssitaiteen alalta. Lisäksi hakijalta edellytetään projektiosaamista ja tietoteknisiä valmiuksia. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää organisointikykyä, projektikohtaista taloushallintaa sekä yhteistyötaitoja. Työssä tarvitaan suomen- ja englanninkielen taitoa. Läänintaiteilijatehtävässä henkilö ei voi kohdistaa työpanostaan oman taiteellisen työn tekemiseen.

Tehtävän menestyksellinen hoito edellyttää matkustamista Kaakkois-Suomessa ja Hämeessä ja valmiutta toimia yhteistyössä erilaisten toimijoiden kanssa.

Luemme eduksi:  Hakijan olemassa olevat yhteistyöverkostot ja kokemuksen projektitoiminnasta.

Palkkaus: 2741,41 €/kk.

Palvelussuhde alkaa 1.8.2014 tai sopimuksen mukaan. Työpaikka sijaitsee Kouvolassa.

Hakemukset ensisijaisesti osoitteeseen www.valtiolle.fi, hakuilmoitus löytyy työavaimella 600-49-14

Hakuaika päättyy 5.5.2014  kello 16:15

Lisätietoja tehtävästä:
Kaakkois-Suomen ja Hämeen aluetoimipisteen erityisasiantuntija Johanna Vuolasto p. 0295 330 870 ja
kehittämispäällikkö Eva-Maria Hakola p. 0295 330 702.


CUPORE-tutkimuskeskukseen Helsinkiin haetaan tutkimusjohtajaa


CUPORE-tutkimuskeskukseen Helsinkiin haetaan TUTKIMUSJOHTAJAA 1.10.2014 alkaen toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen

Jyväskylän yliopisto ja Suomen Kulttuurirahasto perustivat vuonna 2002 Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiön. Säätiö ylläpitää tutkimuskeskusta (CUPORE), joka sijaitsee Helsingissä. CUPORE tuottaa, jalostaa ja välittää kulttuuripoliittisen päätöksenteon käyttöön korkeatasoista tutkimustietoa sekä edistää yleisen kulttuurikehityksen kannalta keskeisen tutkimus- ja asiantuntijatiedon syntyä tutkimushankkeiden kautta.

Tutkimusjohtajan tehtävänä on johtaa ja kehittää tutkimuskeskuksen toimintaa. Alan tutkimus, tutkimusyhteistyön kehittäminen, täydentävän tutkimusrahoituksen hankinta ja hallinnolliset tehtävät kuuluvat johtajan tehtäviin samoin kuin kulttuuripolitiikan alan yleisen kehityksen seuraaminen. Tutkimusjohtajan valitsee säätiön hallitus.

Tutkimusjohtajalta edellytetään tohtorin tutkintoa, käytännössä osoitettua johtamistaitoa ja perehtyneisyyttä kulttuuripolitiikan tutkimukseen. Toimen menestyksellistä hoitamista edesauttavat kokemus hallinnosta sekä hyvä englannin kielen ja riittävä ruotsin kielen taito. Muu soveltuva kielitaito luetaan tehtävän hoitamisen kannalta eduksi.

 Toimen tehtäväkohtainen palkanosa on 4 200 euroa kuukaudessa. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 50 prosenttia tehtäväkohtaisesta palkanosasta.

Lisätietoja toimesta ja palkkauksesta antavat säätiön hallituksen puheenjohtaja professori Anita Kangas puhelin 050 345 4045 ja johtaja Jukka Liedes, puhelin 029 533 0192

Kirjalliset hakemukset pyydetään toimittamaan viimeistään 9.5.2014 mennessä osoitteella Kirjaamo, PL 35, 40014 Jyväskylän yliopisto. Kuoreen merkintä Cuporen tutkimusjohtaja.


TYÖPAJOJA JA KOULUTUSTA


Oriveden Opiston koulutuksia


Juhlitaan mokaa – klovnerian työpaja 7.– 8.7.2014
Ilmoittautuminen: 20.06.2014 mennessä

Vapaasti ilmaiseva ääni  14.–18.7.2014
Ilmoittautuminen: 30.06.2014 mennessä

Käsikirjoituskoulu 18.8.2014–22.5.2015
Ilmoittautuminen: 8.8.2014 mennessä


MUITA ILMOITUKSIA


Toimistotilaa tarjolla Aleksanterin teatterissa


Aleksanterin teatterissa on vuokrattavana toimistotila

Osoite: Bulevardi 23–27, 00180 Helsinki
Koko: 43,5 m2. Tila on vapaa heti.
Vuokra: 15 euroa/m2/kk

Tilan voi myös vuokrata useampi toimija yhdessä.

Tiedustelut: Simo Jokinen, simo.jokinen(at)aleksanterinteatteri.fi

www.aleksanterinteatteri.fi