16.05.2011

TINFO-tiedote 16 / 28.4.2011

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

UUTISIA
TINFOn uusi hallitus ja puheenjohtaja
Nykyteatteriryhmä Und er libet keikkailee toukokuussa Lofooteilla ja Ranskassa
Teatteri Mukamas kutsuttu esiintymään Venäjälle ja Viroon
Mika Myllyahon Paniikki esitettiin lukudraamana teatterialan ammattilaisille Brysselissä
Stella Polaris valloitti Hampurin
Todellisuuden tutkimuskeskus julistaa Timo Soinin taideteokseksi
Kuuluisan Jacques Lecoq -teatterikoulun kasvatit tulevat Korjaamolle
Suomen Teatterit ry:n vuosikokous: Taide luo hyvää elämää ja elämään hyvää
Tanssitaidetoimikunta perusti sirkusalan asiantuntijaryhmän
PerformanceSirkus täyttää 15 vuotta
Ramppikuume-kiertopalkinto Tampereelle

TAPAHTUMIA
Kansainvälisen tanssin päivän gaala 29.4.
Kutsu kulttuurin ja luovien alojen välittäjäportaan edustajille
Performanssi 2011
International in Nordic countries -festivaali Helsingissä 7.-12.6.
Mamuska Helsinki
i´mpro 2011 –festivaali Vantaalla 7.- 14.5.2011
Infoiltapäivä kulttuurihankkeiden kansainvälisistä rahoitusmahdollisuuksista Oulussa 18.5.
CIMOn syksyn hakemustyöpajat

HAKUJA
Kumppaninhakuja Kulttuuri-ohjelman hankkeisiin
Ideahautomosta uutta lastenteatteria pienille lapsille
Vuoden 2010 performanssi- ja esitysteko
Teatterilaivan esiintyjäilmoittautumiset käynnissä
Art goes Kapakka etsii ohjelmistoa
Submit your project for the creative residency program RE_FORM, Pim Off, Milano, Italy
Tbilisi International Festival of Theatre
17th ASEF University on “Cultural Heritage: Challenges and Opportunities” for students and young professionals, 20 June - 1 July, Penang, Malaysia

KOULUTUSTA
KATSOJAKOULUTUS 2.-7.5.2011 Helsingissä
Accademia Teatrale Veneta Summer School 2011
Participate in the International training for Actors Festival, 19.9.-19.11., Argentina

AVOIMIA PAIKKOJA
Suomen Harrastajateatteriliitto etsii viestinnän tuottajaa
Routa-ryhmä hakee tuottajaa, tuotantosihteeriä ja taiteellista johtajaa
Produforum Åboland söker koordinator
Circostrada Network lance le recrutement d’un(e) chargé(e) d’information

 


 

*MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

 

TEATTERIN PUOLESTAPUHUJAT
IETMn (International Network for Contemporary Performing Arts) kokous Tukholmassa pohti kysymystä siitä, kenen tarinoista on kyse. 600 osallistujaa erilaisissa aivomyrskyissä, keskusteluissa, työryhmissä.

Minulla kävi säkä. Valitsin ryhmäkeskusteluaiheeksi teatterin puolustamisen ja puolesta puhumisen. Juuri näillä sanoilla. Lobbauksesta ei ollut nyt kyse. Sanavalinnassa piilee koko humpan juoni. Loppupäätelmä kiertyi katsojien ympärille. Siis niihin, kenelle teatteria tehdään, kenen kanssa käydään vuoropuhelua, kenet sitoutetaan. Teattereiden suuri tulevaisuuden haaste on kasvattaa ja saavuttaa uutta yleisöä.  Teatterin parhaita puolestapuhujia ovat ne, jotka kokevat teatterin itselleen tärkeäksi. Meidän teatteri ei koskaan kuole.

Jan Goossens, Flaamin kuninkaallisen teatterin KVS:n taiteellinen johtaja kertoi siitä prosessista, jolla hänen johtajamaansa linnaketta ryhdyttiin määrätietoisesti uudistamaan, avaamaan taloa ja rakentamaan uusia yleisösuhteita.  Ja sattumalta yleisökasvatus nousi esiin myös tanskalaisen teatterin ja kulttuurin monitoimimiehen ja vaikuttajan Lars Seebergin EU-suunnitelmissa.

Toinen ilon tai häpeän aihe: Uudet horisontit. Osallistuin työryhmätyöskentelyyn kulttuurin ja rodun suhteista. Tyst Teaterin taiteellisen johtajan Josette Bushell-Mingon johdolla käyty keskustelu osoitti , miten olemme Suomessa valovuosia jäljessä.  Rupesin mielessäni leikittelemään ajatuksella Arto Mellerin runosta, jossa mantereet vaihtoivat paikkaa. Afrikka tulikin lähelle ja Eurooppa lipui tarun Lentävän Hollantilaisen tavoin kauas horisonttiin.  Ja tietenkin katsoimme esityksiä.

Hienoa oli kuin vahingossa kuulla ranskalaisosallistujien keskustelevan Nya Rampenin Conte d´Amourista ja Race Horse Companysta.

MATKAAN
Ylellistä. Matkaan kohti Kokkolan Kaupunginteatteria ja Rovaniemen Teatteriin.  Vuorossa Jeppe Niilonpoika Kokkolassa ja Myötätunto ja Sarasvatin hiekkaa Rovaniemellä. Odotan, odotan!

SALAKUUNTELUA JULKISISSA KULKUVÄLINEISSÄ
"Mä voisin rakastua siihen. Oikeesti. Ihan totta. Sillä on ihana ääni ja se näyttelee sillee roheesti." (3T raitiovaunu, tyttö 17 v tyttökaverilleen. Näyttelijän nimeä ei salakuuntelija pystynyt saamaan selville.)

Hanna Helavuori
Johtaja
TINFO - Teatterin tiedotuskeskus
hanna.helavuori(at)tinfo.fi 


 

*UUTISIA

 

TINFOn uusi hallitus ja puheenjohtaja

TINFOn vuosikokouksessa 27.4. valittiin uusi hallitus.

Teatterinjohtaja Maarit Pyökäri valittiin puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajana jatkaa teatterinjohtaja Dan Henriksson.

Muut hallituksen jäsenet:
näyttelijä Mikko Hänninen
ohjaaja, professori Kaisa Korhonen
toiminnanjohtaja Maaria Rantanen
näytelmäkirjailija Satu Rasila
apulaisjohtaja, ohjaaja Kari Rentola
professori Yrjö Juhani Renvall
lakimies Tommi Saarikivi
draaman ja dramaturgian lehtori Mikko Viljanen

 


 

Nykyteatteriryhmä Und er libet keikkailee toukokuussa Lofooteilla ja Ranskassa

Und er libet –ryhmän esitys GISELLEN KEVEYS JA KUOLEMA lähtee toukokuussa keikoille Norjan Lofooteille ja Ranskaan. Romanttista balettikuvastoa ja trash-estetiikkaa yhdistelevä Giselle nähdään 26.5. Stamsundin kalastajakylässä kansainvälisillä teatterifestivaaleilla. Norjasta kahdeksanhenkinen esiintyjäporukka siirtyy ohjaaja Anna-Mari Karvosen ja koreografi Anna Mustosen johdolla Gennevilliersiin, Pariisin liepeille TJCC-nykyteatterifestivaalille 28.5.

Ranskalaiset TJCC-festivaalijohtajat nappasivat GISELLEN KEVEYS JA KUOLEMA –esityksen ohjelmistoonsa marraskuussa nähtyään sen Baltic Circle –teatterifestivaalissa Helsingissä. Vieraat olivat Suomessa ensimmäistä kertaa. Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO), Suomen Ranskan-instituutin ja Baltic Circlen kutsumat TJCC:n Pascal Rambert ja Nicole Martin pitivät näkemästään ja sanoivat heidän teatteri-Eurooppansa laajentuneen yhdellä maalla. Très Jeunes Créateurs Contemporains hakee nimensä mukaisesti tapahtumaansa kaikkein nuorimpien taiteilijoiden teoksia. Suomalais-ruotsalainen Nya Rampen / Insitutet on toinen meikäläisistä Ranskaan kutsutuista.  

GISELLEN KEVEYS JA KUOLEMA –produktiossa on mukana koululaisikäisiä esiintyjiä. Stamsundin tapahtumassa ohjaaja Anna-Mari Karvonen osallistuu Lapset lavalla –keskusteluun. Suomalainen Und er libet esiintyy kovassa seurassa, kun Norjassa ohjelmassa on myös esitystaiteen eurooppalainen hittiryhmä Gob Squad. Myös Gob Squad tuo 8-14 –vuotiaat teatterilavalle Stamsundissa. Brittiläis-saksalais-belgialaisen Gob Squadin toinen teos, Helsingissä kuvattu autenttinen videoesitys nähtiin meillä viimekertaisessa Baltic Circlessä.

Und er libet on vuonna 2006 perustettu, nuorista teatterintekijöistä, muusikoista ja tanssijoista koostuva kollektiivi. Ryhmän aiempiin teoksiin kuuluu mm. Bakkantit-trilogia.

TINFO – Teatterin tiedotuskeskus tukee suomalaisten teatterintekijöiden liikkuvuutta muiden muassa auttamalla taiteilijoitamme verkostoitumaan kansainvälisesti, tuottamalla materiaaleja ja showcase-tilaisuuksia. Kansainvälisille kiertueille valmiita teatteriesityksiä löytyy TINFOn verkkosivuilta: www.tinfo.fi.

Tiedustelut:
Und er libet / ohjaaja Anna-Mari Karvonen, karvonen.annamari(at)gmail.com, 050 359 9588

 


 

Teatteri Mukamas kutsuttu esiintymään Venäjälle ja Viroon

Teatteri Mukamas päättää näytäntökauden näyttävästi vierailemalla Venäjällä ja Virossa.
Omskissa, Lounais-Siperiassa Venäjällä, järjestetään kansainvälinen nukketeatterifestivaali ”Visiting ”Arlekin” 25.4.-3.5.2011. Teatteri Mukamas on kutsuttu esiintymään festivaalille esityksellä Hölmöläiset. www.arlekin-omsk.ru

Tallinnassa, Virossa,  järjestettävä Teater Treff – nukketeatterifestivaaleilla 28.5.-1.6.2011 Teatteri Mukamas vierailee esityksellä Sirkkaseikkailu. www.nuku.ee/est/treff
Kuvia ja tietoa esityksistä: www.teatterimukamas.com

 


 

Mika Myllyahon Paniikki esitettiin lukudraamana teatterialan ammattilaisille Brysselissä 4.4.2011

Mika Myllyahon ”Paniikki – miehiä hermoromahduksen partaalla” esitettiin lukudraamana Brysselissä, Belgiassa 4. huhtikuuta 2011. Esityspaikkana oli kaupungin keskustassa sijaitseva Théâtre des Martyrs. Paniikki toteutettiin yhdessä Magasin d’Ecriture Théâtralen eli MET:n kanssa. MET on esittänyt ranskankielisiä näytelmiä lukudraamatoteutuksina vuodesta 1989 lähtien.

MET:n perustaja, ohjaaja ja näytelmäkirjailija Jean-Claude Idée  innostui Suomen Benelux-instituutin hänelle tarjoamasta Paniikin käännöksestä ja päätti ottaa Paniikin osaksi MET:n kevään lukudraamatuotantoja. Paniikki esitettiin kokonaisuudessaan ja lukudraamasta kehkeytyi lähes valmis esitys. Näyttelijät ja ohjaaja yllättyivät itsekin Paniikin synnyttämästä energiasta.

Lukudraaman jälkeen pidettiin keskustelutilaisuus Paniikista ja myös suomalaisesta näytelmästä. Mukana olivat Belgian kuninkaallisen akatemian ranskan kielen ja kirjallisuuden pääsihteeri Jacques De Decker,  luxemburgilaisen Théâtre de Centauren johtaja  Marja-Leena Junker ja Myllyahon agentuurin Nordic Drama Cornerin vientikoordinaattori Niina Bergius. Pohjoismaisen kirjallisuuden tuntija Decker kiteytti: ”Suomesta tunnetaan ranskankielisellä alueella Paasilinna ja Kaurismäki, seuraava nimi on Myllyaho”.

Suomen Benelux-instituutin ja MET:n päämääränä oli saavuttaa lukudraamalle  hyvä näkyvyys ammattilaisten keskuudessa.  Ennakkomarkkinointi onnistui hyvin, ja Paniikkia seurasi noin 150-henkinen yleisö.  Seuraava askel on Paniikin jälkimarkkinointi, jota Suomen Benelux-instituutti, Drama Corner sekä MET jatkavat MET:n tuottaman lukudramataltioinnin sekä henkilökohtaisten tapaamisten avulla.

MET sai alkunsa,  kun sen perustaja Jean-Claude Idée halusi tuoda enemmän esille eri ranskankielisten maiden tekstejä työskentelymaissaan Belgiassa ja Ranskassa. Ajan myötä myös muiden romaanisten kielialueiden maiden tekstit tulivat mukaan tuotantoon. Hiljattain MET on alkanut työskennellyt myös uusien kielialueiden tekstien kanssa, josta Myllyahon Paniikki on yksi esimerkki. Lukudraamat ovat myös johtaneet tuotantoihin, sillä noin 30-40% esitellyistä teksteistä on myös toteutettu eri teattereissa kolmen vuoden sisällä tekstin esittelystä. Vuonna 2009 toteuttamisluku oli 50 %.

Suomen Benelux-instituutin tavoitteena on luoda lisää suhteita paikallisiin teatteritoimijoihin ja auttaa Benelux-maiden sekä Suomen teatterialan ammattilaisten yhteistyön mahdollistamisessa. Paniikin lukudraama toimi hyvin, koska paikallinen ohjaaja valitsi tekstin, jonka halusi toteuttaa. Yhteistyönä tehty lukudraama oli paitsi kustannustehokas myös hyvin onnistunut projekti suomalaisen näytelmäkirjallisuuden ja ranskankielisen Belgian teatterintekijöiden kohtaamisessa sekä uusien alkujen luomisessa. Ranskankielisen alueen näyttelijät ja ohjaajat liikkuvat yli maarajojen, joten Paniikissa syntyneet kontaktit kontaktit tulevat hyödyksi myös Ranskassa. MET:n ja Jean-Claude Idéen kanssa suunnitellaan jo jatkoa sekä Ranskaan että Belgiaan.

Panique-lukudraamatoteutus 
4.4.2011, Bryssel, Théâtre des Martyrs
ohjaus: Jean-Claude Idée
rooleissa:
Leo: Vincent Vanderbeeken
Max: Dominique Rongvaux
Joni: Gauthier Jansen

Lisätietoja:
Suomen Benelux-instituutti
Anna Välimaa
+32 2 513 09 41
anna.valimaa(at)finncult.be
www.finncult.be

 


 

Stella Polaris valloitti Hampurin

Improvisaatioteatteri Stella Polaris esiintyi täysille saleilla German Impro Open festivaaleilla 8.-9. huhtikuuta Hampurissa. Festivaalit järjestettiin yhdeksättä kertaa ja Stella Polarista edustivat Elina Strikkinen, Micke Rejström sekä Ilkka Talasranta. Festivaalilla järjestetyn kansainvälisen Maestrokilpailun voiton vei Stella Polariksen Micke Rejström, yleisö valitsi hänet illan parhaaksi improvisoijaksi. www.stella-polaris.fi

 


 

Todellisuuden tutkimuskeskus julistaa Timo Soinin taideteokseksi

Todellisuuden tutkimuskeskus on käynnistänyt eduskuntavaalien myötä 258-päiväisen suuresityksensä, "Timo Soinin". Teos pohjautuu seuraaviin lähtökohtiin:

1. Timo on taideteos, aikamme suomalaiskansallisen taiteen tapahtuma.
2. Kaikki Timon esiintymät ovat osia tässä suurteoksessa.
3. Teos heijastaa koko Suomen kansaa: Timo on sellainen kuin on, koska me olemme sellaisia kuin olemme.

Todellisuuden tutkimuskeskus tarjoaa välineitä ja näkökulmia tämän teoksen tarkasteluun ja siitä keskusteluun. Herättelemme Timon kautta seuraavia, yhteisesti pohdittavia kysymyksiä:

1. Mikä on "Timo Soini"?
2. Minkälaisia taiteellisia merkityksiä tällä teoksella on?
3. Mitä ajatuksia teoksen taustalla pyörii?
4. Mistä Timossa on kysymys, juuri sinulle?

Katso: Timo on täällä -  meidän keskellämme.

Konsepti: Suomen kansa
Tuotanto: Todellisuuden tutkimuskeskus, Anastus-projekti
Ohjaus: Todellisuuden tutkimuskeskus ja Timo Soini
Esiintyjä: Timo Soini

Kohtaa Timo Soini: www.todellisuus.fi/timo

 


 

Kuuluisan Jacques Lecoq -teatterikoulun kasvatit tulevat Korjaamolle

Maineikkaan ranskalaisen, fyysiseen teatteriin erikoistuneen École Internationale de Théâtre Jacques Lecoqin kasvatit tulivat Helsinkiin Out of Balanz –teatteriryhmän kanssa, kun ryhmän uusin teos The Borders Project sai ensi-iltansa Korjaamo Teatterissa tiistaina 26. huhtikuuta. Mukana ryhmässä on ensimmäinen koulusta valmistunut suomalainen, Marc Gassot.
 
Katrina Bugaj’n ohjaama näytelmä on sekoitus fyysistä teatteria, musiikkia ja mimiikkaa. The Borders Project kysyy, millaiset rajat määrittelevät elämäämme. Kun Ivan Hansenin naapuri kuolee, hän tajuaa, ettei tiennyt naapuristaan mitään. Miten voi elää toisen naapurina vuosia lainkaan tuntematta heitä? Mikä  yhdistää ihmisiä toisiinsa? Elämme rajojen ympäröimänä, maantieteellisesti, fyysisesti, emotionaalisesti. Ne vaikuttavat elämäämme kotona, matkalla, jokapäiväisessä kanssakäymisessä.     
 
Out of Balanz -ryhmän jäsenet tapasivat Pariisissa nimekkäässä École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq -teatterikoulussa kuusi vuotta sitten. Palkitun ryhmän uusin teos lähtee Helsingin näytösten jälkeen kiertueelle Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan.
 
Ryhmän tavoitteena on luoda uutta monitaiteellista näyttämötaidetta, kouluttaa taiteilijoita ja nuoria sekä järjestää kansainvälisiä projekteja. Out of Balanz on tunnettu rohkeista ja provosoivista tuotannoistaan, jotka juhlivat fyysistä ja visuaalista tarinankerrontaa. He kutsuvat yleisön maailmaan, jossa tunnustellaan ja rikotaan kerronnan rajoja.
 
The Borders Project Korjaamo Teatterissa (Kulmasali, Töölönkatu 51b)
Ensi-ilta tiistaina 26.4. kello 19, muut esitykset Korjaamon Kulmasalissa ke 27.4. ja to 28.4. klo 19
suunnittelu: Troels Hagen Findsen (Tanska), Marc Gassot (Suomi/Ranska)
ohjaus: Katrina Bugaj (Yhdysvallat / Tanska)
esiintyjät: Troels Hagen Findsen, Marc Gassot
ääni: M.L. Dogg (Yhdysvallat)
valot: Teemu Nurmelin (Suomi)
puvustus: Noora Salmi (Suomi)

 


 

Suomen Teatterit ry:n vuosikokous: Taide luo hyvää elämää ja elämään hyvää

Suomen Teatterit ry:n vuosikokous pidettiin Lahdessa 14.4.2011. Suomen Teatterit ry on ammattiteattereiden edunvalvonta- ja työnantajajärjestö, jolla on 47 jäsenteatteria. Jäsenteattereihin kuuluvat Suomen Kansallisteatteri, kaikki maamme kaupunginteatterit sekä pienempiä ammattiteattereita, nukke-, lasten- ja tanssiteattereita.

Lahden Kaupunginteatteriin kokoontuneet lähes 80 teattereiden edustajaa hyväksyivät kokouksessa Suomen Teatterit ry:n toimintaan liittyvät keskeiset kertomukset ja tavoiteasiakirjat. STEFI:n toimintavuoden 2011 keskeisinä tavoitteina on jatkaa aktiivista työskentelyä ammattiteattereiden taloudellisen ja toiminnallisen aseman parantamiseksi sekä edistää teatterialan koulutusta ja tutkimusta.

Suomen Teatterit ry:n toivoo maamme tulevan hallituksen kirjaavan kulttuurin tulevaisuuteen liittyviä tavoitteita hallitusohjelmaan. Suomen Teatterit ry vaatii myös kuntatason päättäjiä muistamaan, että taiteeseen ja kulttuuriin panostaminen kannattaa. Taiteen itseisarvoisen merkityksen lisäksi taide ja kulttuuri luovat monenlaisia myönteisiä vaikutuksia koko yhteiskuntaamme – usein paljon järkevämmin ja edullisemmin kuin syntyneitä ongelmia jälkikäteen korjaavat keinot. Suomen Teatterit ry:n vuosikokouskannanotto liitteenä.

Suomen Teatterit ry:n vuosikokous valitsi tänä vuonna uudelle kaudelle Suomen Teatterit ry:n hallitukseen seuraavat henkilöt: Jussi Helminen (Espoon Kaupunginteatteri), Pasi Laukka (Oulun Kaupunginteatteri), Harri Natunen (Rauman Kaupunginteatteri), Johan Storgård (Svenska Teatern) ja Mansi Stycz (Teatteri Mukamas). Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Lasse Eskonen Tampereelta ja muina jäseninä viime vuonna valitut Ilkka Laasonen, Esa Perttu, Maarit Pyökäri ja Tuula Öhman. Vuosikokouksen yhteydessä pidetyssä hallituksen kokouksessa STEFI:n hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Tuula Öhman.

Suomen Teatterit ry:n järjestämässä vuosikokousseminaarissa keskiviikkona 13.4. käsiteltiin kulttuurin rahoitusta otsikolla Kulttuurin rahoitus ja seinien sisällöt – missä luovuus asuu? Seminaarissa keskusteltiin kulttuurin kulutuksen ja tarjonnan keskittymisestä paljolti pääkaupunkiseudulle (Timo Cantellin alustus), luovuuden olemuksesta, ryhmämuotoisen ja kiinteän teatterikentän välisistä suhteista ja taiteen ainutlaatuisesta tehtävästä merkityksen antajana ihmisten elämässä. Sen lisäksi, että teatteritaide työllistää ja lisää hyvinvointia, sen tehtävä hyvän elämän rakentamisessa on keskeinen.

Lisätiedot:
Matti A. Holopainen, Toimitusjohtaja
Suomen Teatterit – Finlands Teatrar ry
Puh. 09 2511 2151 / 050 573 5828
matti.holopainen(at)suomenteatterit.fi
www.suomenteatterit.fi

 


 

Tanssitaidetoimikunta perusti sirkusalan asiantuntijaryhmän

Tanssitaidetoimikunta on perustanut sirkusalan ammattilaisista koostuvan asiantuntijatyöryhmän vuosille 2011 – 2012. Työryhmään kutsuttiin sirkuskentän ehdotusten pohjalta viisi sirkusalan asiantuntijaa: ohjelmapäällikkö Kaarina Gould, tutkintovastaava Petri Heikkilä, tutkija Heikki Nevala, toimittaja Jussi Tossavainen sekä projektivastaava Riikka Åstrand. Lisäksi työryhmään kuuluu tanssitaidetoimikunnan jäsen Anja Lappi. Sihteerinä toimii taidesihteeri Mari Karikoski.

Asiantuntijaryhmän perustaminen liittyy vuoden alusta toteutettuun Taiteen keskustoimikunnan organisaatiouudistukseen. Erillistä sirkustaiteen jaostoa ei enää asetettu vaan jaoston tehtävät siirrettiin valtion tanssitaidetoimikunnalle. Aiemmin sirkustaiteen jaosto on päättänyt mm. sirkustaiteen kohdeapurahoista, erityisavustuksista ja toiminta-avustuksista.
Nyt perustettu asiantuntijatyöryhmä käsittelee ja tekee esitykset tanssitaidetoimikunnalle mm. sirkustaiteen avustuksista ja apurahoista. Lisäksi työryhmä laatii lausuntoesitykset muista sirkustaiteen alaa koskevista kysymyksistä.

Uusi organisaatiomalli ei vaikuta jaettavissa oleviin määrärahoihin, vaan sirkustaiteen edistämisen määrärahat säilyvät ennallaan veikkausvoittovaroissa. Sirkustaiteen määrärahoja ei ole yhdistetty tanssitaiteen edistämisen määrärahoihin.

Lisätietoja: taidesihteeri Mari Karikoski, puh. 09-1607 7064, mari.karikoski(at)minedu.fi

 


 

PerformanceSirkus täyttää 15 vuotta

On aika kohottaa malja, sillä PerformanceSirkus juhlii 15 v. syntymäpäiviään toukokuussa 2011!

PerformanceSirkus on teatteritaiteen maisteri Vesa-Petteri Asikaisen vuonna 1996 perustama monitaiteellinen ammattiteatteriryhmä, joka toteuttaa ainutlaatuista, monitaiteellista teatteritoimintaa; tanssiteatteri-, draamateatteri-, sirkusteatteri-, lastenteatteri- ja sirkusesityksiä.

Monitaiteellisen teatteritoiminnan lisäksi PerformanceSirkus toteuttaa nuorten syrjäytymistä ehkäiseviä hankkeita. Hankkeet parantavat kehitysvammaisten arjen elämänlaatua ja lisäävät lasten ja nuorten ympäristövastuullisuutta sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia. Työpajatuntimäärä on vuosien mittaan kohonnut yhteensä jopa 2 500 tuntiin. Nuorten pajoissa on käynyt 3600 nuorta, erityisryhmien pajoissa 400 eri asteista kehitysvammaista henkilöä.

Ammattiteatteriryhmän 15 vuotiseen taipaleeseen on sisältynyt paljon kullanarvoisia kokemuksia, hetkiä ja muistoja. Vuosien varrella esityksiä ja ohjelmaa on toteutettu kulttuuritaloissa, festivaaleilla, kaupunkitapahtumissa ja erilaisissa juhlatilaisuuksissa. PerformanceSirkus on vuosien aikana keskittynyt sekä aikuisten että lasten esitysten toteuttamiseen. Taiteellisia pientuotantoja/tilausesityksiä erilaisiin tilaisuuksiin PerformanceSirkus on ehtinyt vuoteen 2010 mennessä toteuttaa 1270 kappaletta. Omissa tiloissa tai vierailunäyttämöllä on nähty esityksiä yhteensä 270 kappaletta.

PerformanceSirkus on toiminut Kaapelitehtaalla 1.7.2009 alkaen ja järjestänyt omissa tiloissaan esityksiä.

PerformanceSirkus on kansainvälisten yhteistyön tiimoilta esiintynyt myös ulkomailla, mm. Norjassa, Ranskassa, Belgiassa, Unkarissa, Slovakiassa, Puolassa ja Venäjällä. Vuoteen 2010 mennessä PerformanceSirkus on toteuttanut yhteensä 60 kansainvälistä esiintymistä. Esityksissä on ollut yhteensä 5000 katsojaa.

”Teini-ikäisen” teatterin syntymäpäiväjuhlat järjestetään toukokuussa 2011. Juhlapaikkana toimii PerformanceSirkuksen tila Kaapelitehtaan H-rapussa, Helsingissä.

www.performancesirkus.fi


 

Ramppikuume-kiertopalkinto Tampereelle

Ramppikuume nuorisoteatterifestivaalin viidettätoista juhlavuotta juhlittiin Kankaanpäässä 15.-17.4. lähes kahdensadan nuoren voimalla. Loppupuheenvuoroissaan teatterin ammattilaiset ihailivat nuorten intoa, paloa ja valovoimaa. ”Tällaiseen nuorisoenergiaan en ole törmännyt missään. Ansaitsette tulla kuulluksi ja nähdyksi” näyttelijä Niina Nurminen tiivisti.

Huikeiden esitysten ja mahtavan yhteishengen kruunasi päätösjuhla, jossa Ramppikuume- kiertopalkinto ja 1000€ stipendi luovutettiin Tamperelaiselle Kolme parta -teatterille. Perusteluissaan koomikko Krisse Salminen, näyttelijä Niina Nurminen ja tuottaja Samu Reijonen korostivat rohkeaa ja ammattimaista asennetta, joka näkyi läpi Teurastamo-esityksen.

Leimu-sarjassa myönnetty Leimahdus-tunnustuksen ja 500€ stipendin saaneet nuoret matkasivat tapahtumaan Kuusamon Torangin teatterista esityksen Huumeballadi - Lulu pyysi moikkaamaan kera. Perustelussaan teatteri-ilmaisun ohjaaja Liisa Penttilä, teatteri-ilmaisun opettaja Pilvi Honka ja näyttelijä Eero Järvinen nostivat esiin nuorten vahvan roolityöskentelyn ja nuorten tarinaan antamasta sisällöstä.
Lisätietoa:
www.nuorisoseurat.fi/uutiset_ja_tiedotteet/ramppikuumeen-kiertopalkinto-tampereelle

 


 

*TAPAHTUMIA

 

Kansainvälisen tanssin päivän gaala 29.4.

Perjantaina 29.4.2011 klo 19, Martinus-sali, Vantaa

Minna Tervamäki, Kaari Martin, Timo Lassy, Katri Soini, Sam Vaherlehto, Mia-Mari Sinkkonen, Katja Lundén, Emilia Aho, Tanssiteatteri Raatikko, Vantaan Tanssiopisto & Vantaan kuvataidekoulu, Helsingin tanssiopisto.
www.vantaa.fi/kulttuuri > Tanssinviikot

 


 

Performanssi 2011

Kansainvälinen performanssitaiteen festivaali, Turku
27.-29.5.
Kansainvälinen performanssitaiteen festivaali tarjoilee performanssitaidetta suunnitellusti ja sattumalta - sisällä, ulkona sekä maailmanlaajuisesti netissä. Tapahtuma levittäytyy Turusta myös Itämeren kaupunkeihin - Helsinkiin, Hampuriin ja Tallinnaan. Festivaalin kuraattoreina toimivat Christopher Hewitt (UK/Saksa), Live Art Development Agency (UK) ja Kimmo Modig (Suomi). 

Tuotannosta ja organisoinnista vastaa valtakunnallinen taiteilijajärjestö MUU ry yhteistyössä turkulaisten Barker- ja TEHDAS teatterien, FLUXEE-klubin, Varsinais-Suomen taidetoimikunnan, Ehkä-tuotannon ja Arte ry:n kanssa.
www.turku2011.fi/tapahtuma/performanssi-2011_fi


 

Kutsu kulttuurin ja luovien alojen välittäjäportaan edustajille

Luova Suomi, yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa, kutsuu kulttuurin ja luovien alojen välittäjäportaassa toimivia ihmisiä "pyöreän pöydän" -tyyppiseen keskustelutilaisuuteen. Tilaisuuteen toivotaan yrittäjiä esim. agentteja, managereita, tuottajia, galleristeja, kuraattoreita ja kouluttajia sekä kehittäjiä. Tilaisuuden tavoitteena on tunnistaa välittäjäportaan yrittäjien ja toimintaedellytysten kannalta keskeisiä tarpeita, pitäen silmällä erityisesti OKM:n luovien alojen kehittämisohjelman mahdollisuuksia tämän tukemiseen syksyksi 2011 kaavaillun rahoitushakukierroksen puitteissa. Lisätietoa liitteenä olevassa kutsussa.

Aika ja paikka: tiistaina 3. toukokuuta 2011 klo 10:00-n. 13:00 opetus- ja kulttuuriministeriössä, Meritullinkatu 1, Jukola Sali (D460). Ilmoittautuminen: http://www.webropol.com/P.aspx?id=544997&cid=37282548

 


 

International in Nordic countries -festivaali Helsingissä 7.-12.6.

Kesäkuussa Helsingissä tehdään historiaa. Kulttuurien kirjosta ja kohtaamisista kiinnostuneet teatterintekijät kaikkialta Pohjoismaista kokoontuvat festivaaliin International in Nordic countries. Kassandra järjestää festivaalin yhteistyössä Korjaamon ja Aleksanterin teatterin kanssa.

Ohjelma (pdf)

Korjaamolla nähdään kiinnostavat esitykset Norjasta, Ruotsista, Tanskasta ja Suomesta. Aleksanterin teatterissa kokoonnutaan työpajoihin, joissa testataan kysymyksiä: Miten määritellään estetiikka? Mikä on muodollisen koulutuksen merkitys? Millaista on esiintyä monikulttuuriselle yleisölle?  Työpajat alkavat keskiviikkona 8.6 ja päättyvät 10.6, joka päivä klo. 10–15.30. Työpajoissa puhutaan suomea, ruotsia, englantia, ainakin.

IlMoittaudu heti! Viimeistään 13.5. www.kassandra.fi/inc/tyopajat

Päätösviikonloppuna järjestetään Diana-näyttämöllä keskustelut, joissa kuullaan pääpuhujina Birgitta Englin Ruotsin Riksteaternista, Asko Sarkola Helsingin kaupunginteatterista Suomesta, Remi Lewerissa Taskforce –ryhmästä Tanskasta ja Cliff Moustache Nordic Black Theatrestä Norjasta.

Koko festivaalin ohjelma on työpajojen osallistujille ilmainen.

Jos haluat vapaaehtoiseksi festivaalioppaaksi, ota yhteys projektikoordinaattoriin Kristiniin: kristin(at)kassandra.fi

 


 

Mamuska Helsinki

Mamuska Helsinki on suosittu ja rento taiteidenvälinen undergroundklubi.
Yllätyksellinen esitysfoorumi avaa tilan villeille ideoille, valmiille mestariteoksille, haparoiville ensiaskelille, musiikillisille tutkimusretkille, kuvataiteellisille kokeiluille sekä tanssilliselle, fyysiselle ja performatiiviselle ilmaisulle. Yleisö voi seurata esityksiä vapaan seurustelun ja baaritarjoilun lomassa. Mamuska on osa kansainvälistä Mamuska Nights -verkostoa.
Perjantaina 6.5.2011 klo 19 alkaen Zodiakissa. Vapaa pääsy.

Esitysehdotuksia Mamuska Helsinkiin otetaan vastaan 4.4. alkaen.
Tule juhlimaan esitystaidetta!
Lue lisää Zodiakin verkkosivuilta


 

i´mpro 2011 –festivaali Vantaalla 7.- 14.5.2011

50-vuotiaan Tikkurilan Teatterin isännöimä improvisaatioteatterifestivaali täyttää viisi vuotta! 
Tuplasyntymäpäivien kunniaksi Tikkurilan Teatteri järjestää toukokuussa i’mpro2011 -ohjelmaa lapsille, aikuisille, nuorille, muoreille ja vaareille. Ohjelma levittäytyy halki Vantaan, Tikkurilasta Myyrmäkeen asti.
Viikon aikana järjestetään työpajoja monenikäisille sekä improesitys äitienpäivän hengessä ja maksuton klubi-ilta. Festivaali huipentuu 14.5. leikkimieliseen improkilpailuun Vernissalla, jossa viime vuosien voittajajoukkueet ottavat toisistaan mittaa. Kilpailemassa ovat turkulainen 4ruuhka, jyväskyläläinen JOO! sekä Ars Peukinen ja Kolina Helsingistä. Heitä arvioi illan yleisö ja kunnianarvoisa raati, eli näyttelijä Jaana Saarinen, Vantaan Sanomien toimittaja Jussi Vehkasalo sekä tuore kansanedustaja Jani Toivola.
I´MPRO2011 -FESTIVAALIN OHJELMA osoitteesta www.tikkurilanteatteri.fi

 


 

Infoiltapäivä kulttuurihankkeiden kansainvälisistä rahoitusmahdollisuuksista Oulussa 18.5.

CIMOn Kulttuurin yhteyspiste ja Pohjoismainen kulttuuripiste järjestävät yhteistyössä Oulun läänin taidetoimikunnan, Oulu15-hankkeen ja Kulttuuritalo Valveen kanssa kaikille avoimen iltapäivätilaisuuden kulttuurihankkeiden kansainvälisistä rahoitusmahdollisuuksista.
Ohjelma

Tilaisuudessa kerrotaan pohjoismaisten kulttuuriohjelmien ja EU:n Kulttuuri-ohjelman mahdollisuuksista. Lisäksi kuullaan kokemuksia Oulun kaupunginteatterin osallistumisesta EU:n Kulttuuri-ohjelman rahoittamaan Platform 11+ -hankkeeseen.

Ilmoittautumiset 11.5.2011 mennessä sähköpostitse osoitteeseen ccp[at]cimo.fi.
Lisätietoja
Tilaisuuden tarkka ohjelma CIMOn verkkopalvelussa

 


 

CIMOn syksyn hakemustyöpajat

CIMOn Kulttuurin yhteyspiste järjestää syksyllä kolme hakemustyöpajaa Kulttuuri-ohjelman tämänvuotisille hanke- ja festivaalituen hakukierroksille hakemustaan valmisteleville.

Hakemustyöpajat järjestetään seuraavasti:
1.9. työpaja hanketukea hakeville Turussa yhteistyössä Turku 2011 -säätiön ja Varsinais-Suomen taidetoimikunnan kanssa
7.9. työpaja hanketukea hakeville Helsingissä
12.10. työpaja festivaalitukea hakeville Helsingissä.

Lisätietoja CIMOn verkkopalvelussa alkusyksystä.  


 

*HAKUJA

 

Kumppaninhakuja Kulttuuri-ohjelman hankkeisiin

Kulttuurin yhteyspisteeseen saapuneet kumppaninhakutiedustelut

CIMOn Kulttuurin yhteyspisteen on saapunut muualta Euroopasta tiedusteluja, joissa haetaan kiinnostuneita yhteistyötahoja mahdollisiin Kulttuuri-ohjelmasta osarahoitettaviin hankkeisiin. Kumppaninhaut on koottu pdf-tiedostoksi CIMOn verkkosivuille.

Osa tiedusteluista välitetään hieman lyhennetyssä muodossa ja mahdollisia lisätietoja voi pyytää suoraan hankkeiden vastuuhenkilöiltä. CIMO ei vastaa ehdotusten sisällöstä eikä hankkeiden sopivuudesta ohjelman eri osioihin.

Kulttuurin yhteyspisteeseen saapuneet kumppaninhakutiedustelut (pdf)

 


 

Ideahautomosta uutta lastenteatteria pienille lapsille

IDEAHAKU:

Annantalon taidekeskus sekä Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX käynnistävät
yhteisen ITU-projektin, jonka tavoitteena on tukea uuden lastenteatteriesityksen syntymistä
vuodelle 2012. ITU-projektiin voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai pienellä demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta näyttämöteoksesta.

Kutsu on suunnattu taiteen ammattilaisille. Esitysehdotukset lähetetään postitse 20.6.2011
mennessä osoitteella:

Annantalon taidekeskus
Katariina Metsälampi
PL 4741
00099 Helsingin kaupunki

Itu-projektiin tulleista esitysideoista valitaan 4-6 esitysehdotusta Hämeenlinnassa
23.9.2011 järjestettävään katselmukseen, joista valitaan vuoden 2012 ITU.
ITU-esityksen valitsevat Katariina Metsälampi, teatterin ja tanssin vastaava tuottaja
Annantalon taidekeskuksesta, Marja Myllyniemi, ohjaaja ja dramaturgi Hämeenlinnan Miniteatterista, näyttelijä Henna-Maija Alitalo Hämeenlinnan Teatterista sekä katselmukseen valittujen
esitysten mukainen asiantuntija.

Tarkemmat hakuohjeet liitteessä

 


 

Vuoden 2010 performanssi- ja esitysteko

Ehdota toisen Presentaatio-palkinnon saajaa 15.5. mennessä!!!

Mikä oli vuoden 2010 merkittävin teko performanssi- ja esitystaiteen alueella? Kuka teki jotain todella järisyttävää? Mistä esityksestä vaikutuit eniten? Ehdota Presentaatio-palkinnon saajaa lähettämällä ehdokkaan ja tapahtuman nimi sekä perustelut osoitteeseen presentaatio(at)gmail.com 15.5. mennessä.

Palkinnon saajan valitsee ehdotusten pohjalta kuraattori ja taiteilija Willem Wilhelmus. Valinta julkistetaan Performanssi 2011 -festivaalien Fluxee-klubilla Turussa 28.5.
Ensimmäisen Presentaatio-palkinnon sai vuonna 2010 Marko Alastalo teoksestaan Aivomusiikkilaboratorio.

Performanssi- ja esitystaiteen tiedotuskeskus


Teatterilaivan esiintyjäilmoittautumiset käynnissä

Teatterilaiva seilaa kahdeksannen kerran 23.-24.9.2011. Laivan esiintymispaikat ovat avoimia sekä pienimuotoisille produktioille että vähän pidemmille esityksille. Esiintymispaikoille haetaan erityisesti lyhyitä n. 20-30 minuutin esityksiä, kohtauksia ja "trailereilta". Myös festivaalipakettien myynti on käynnistynyt. Esiintyjille oma risteilyhinnasto.

Teatterilaiva on risteilyalus Silja Europalla seilaava teatterifestivaali, joka tarjoaa teatterin ystäville, harrastajille ja ryhmille oivan mahdollisuuden paitsi esiintymiseen myös virkistäytymiseen ja muiden alan harrastajien tapaamiseen. Teatterilaivan ohjelma koostuu esityksistä, koulutustyöpajoista, Teatterilaivapaneelista sekä legendaarisesta Upota vastustajasi - improskabasta. Vuonna 2010 loppuunmyydyssä Teatterilaivassa matkasi 650 festivaalivierasta. Esiintyjäilmoittautumiset ja festivaalipakettien hinnat www.teatterilaiva.net


Art goes Kapakka etsii ohjelmistoa

Tänä vuonna Art goes Kapakka -festivaali järjestetään 18.-27.8.2011 (18.8. Kuorojen kierros, jolloin ohjelmassa pelkästää kuoroja). Ohjelmassa lausuntaa, tanssia, teatteria, soittoa, kuvataidetta sekä musiikkia kaikissa genreissä. Ja kaikkea näiden edellämainittujen yhdistelmiä. Viime vuoden ohjelma nähtävissä osoitteessa www.artgoeskapakka.fi. Festivaaleilla on kävijöitä n. 65 000.

Otamme vastaan ehdotuksia vuoden 2011 Art goes Kapakka -ohjelmistoon. Rajoitteena mielikuvitukselle on osittain baarien koko. Palkkio on kaikille sama: muusikkojen liiton minimitaksa, joka on noin 129€/hlö/keikka. Peräänkuulutamme ennen kuulemattomia produktioita ja kokoonpanoja, tutuiltakin taiteilijoilta. Nyt on siis mahdollisuus tehdä jotain sellaista, jota ei ehkä muilla estradeilla uskalla.

Parhaimmat mahdollisuudet päästä mukaan on pienimuotoisilla kokoonpanoilla, joiden esitys sopii ravintolaympäristöön ja täyttää Art goes Kapakka -tuottajien toiveet laadun suhteen. Mikäli olit esiintymässä viime vuonna, älä tarjoa samaa produktiota tänä vuonna.
Kerro ideasi meille - Kuka tekee? Ja mitä tekee? Lähetä ehdotuksesi meille toukokuun alkuun mennessä. Mailit, kirjeet, mp3 tms. käy. Vältä isoja liitetiedostoja. Kiitos!

Lähetä ehdotuksesi alla olevaan osoitteeseen:
hinriikka(at)artgoeskapakka.fi
TAI POSTILLA
Art goes Kapakka/Pluto Finland
Hinriikka Lindqvist
Lönnrotinkatu 7B
00120 Helsinki

Viime vuoden ohjelmasta saa tietoa osoitteesta www.artgoeskapakka.fi. Lisätietoja festivaalista saa soittamalla ja lähettämällä sähköpostia:
Hinriikka Lindqvist, hinriikka(at)artgoeskapakka.fi, puh. 040 570 6570

 


 

Submit your project for the creative residency program RE_FORM, Pim Off, Milano, Italy

General deadline: 7 May 2011, Wild Card Deadline: 30 June 2011

Through its artistic project RE_FORM (REsidency and FORMation), PIM OFF wants to support creative research in different fields: theatre, performing arts and dance.
For the 2011_2012 season RE_FORM is offering creative residencies to single artists or companies.

Residencies include: the use of the theatre (a venue of 360m2 adaptable to every artistic requirement) and all the technical equipment available in it and the support of a stage manager as well as the entire professional staff of PIM OFF.
Artists will be also followed by a person in charge of the organization for every need that the project will require during the entire residency.

The creative residency calls for applications for season 2011_2012 are:

RE_FORM / THEATRE AND PERFORMING ARTS (deadline May, 7th 2011) - description here.
RE_FORM / DANCE (deadline May, 7th 2011) - description here.
RE_FORM / WILD CARD (deadline June, 30th 2011) - description here.

For further information please contact: info(at)pimoff.it
Associazione Cultural PiM Spazio Scenico
Via Selvanesco 75, 20141 Milano, Italy
tel. +39 02 54102612
www.pimoff.it

 


 

 

Tbilisi International Festival of Theatre

Call for participation, Tbilisi International Festival of Theatre, 4-16 October, Georgia

Deadline: 30 April 2011
Tbilisi International Festival of Theatre is a very young festival. Established in 2009, Tbilisi International aims to attract creative, challenging and innovative artists, from the Far East to the Far West. Tbilisi International aims to bring artists together and to cherish their artistic ideas.

Call for participation (On the Move website) 

 


 

17th ASEF University on “Cultural Heritage: Challenges and Opportunities” for students and young professionals, 20 June - 1 July, Penang, Malaysia

Deadline: 2 May 2011

The Asia-Europe Foundation is  inviting university students and young professionals (between 18-30 years) from Asia and Europe to participate in the 17thASEF University (AU17) on the theme of “Cultural Heritage: Challenges and Opportunities” to take place 20 June to 1 July in Penang, Malaysia.

ASEF University is a two-week programme that aims to promote cross-cultural exchanges among youth from member countries of the Asia-Europe Meeting (ASEM). The programme offers opportunities for up to 46 promising undergraduate and graduate students, as well as young professionals, to explore current issues in various fields through a programme of lectures, workshops, field visits, and other highly interactive activities taking place from the 20th June to 1 July 2011.

The candidates should be students or young professionals who have a background in: fine arts, arts management, architecture, archeology, museology, communcation/media, language and literature.

More details on this event and the application form to be found online at the Asia-Europe Foundation website.

Deadline for applications is 2 May 2011.

The selected participants become after the programme members of the ASEF University Alumni network which is a very active network of young Asian and European professionals.


 

*KOULUTUSTA

 

KATSOJAKOULUTUS 2.-7.5.2011 Helsingissä

Todellisuuden Tutkimuskeskus järjestään ainutlaatuisen Katsojakoulutuksen 2.-7.5.2011.
Katsojuus on olennainen osa esitystaiteen käsitettä - taiteilijan ohella myös katsoja on esityksen luoja. Silti esitystaidetta luomaan koulutetaan vain taiteilijoita. Todellisuuden tutkimuskeskuksen katsojakoulutus tuo tasapainoa tähän yksipuolisuuteen. Se tutustuttaa katsojuuden uusiin muotoihin ja tarjoaa reittejä rikkaisiin katsomiskokemuksiin. Koulutus sopii myös taiteilijoille, tuomaan katsojan näkökulmaa teosten rakennusaineeksi.
Viikon kestävä monipuolinen koulutus maksaa 50 euroa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Todellisuuden Tutkimuskeskus / Annu Kemppainen, 0400 641 989, info(at)todellisuus.fi, www.todellisuus.fi

 


 

Accademia Teatrale Veneta Summer School 2011

Programme (pdf)

MASTER OF COMMEDIA DELL'ARTE (1-27 August 2011)
FROM TRADITION TO CONTEMPORANY XVI edition
run by A. Iurissevich, M. M. Casarin, R. Gatto, A. Leparski, B. Heddle Roboth, N. Quette, A. Nardin, S. Perocco di Meduna,R. Tessari
PERIOD - 1 > 28 Agosto 2011 - with an 8 hours daily schedule
FEES - € 850
APPLICATION DEADLINE - 10 July 2011

THE MASK OF GREEK COMEDY (25>29 July 2011)
run by Adriano Iurissevich
PERIOD - dal 25 al 29 Luglio 2011 - 5 hours a day
FEES - € 220
APPLICATION DEADLINE - 1 July 2011

LARVAL AND EXPRESSIVE MASK
(29 August > 2 September 2011)
run by Andrzej Leparski
PERIOD - 29 Agosto > 2 Settembre 2011 - 5 hours a day
FEES - € 220
APPLICATION DEADLINE - 1 August 2011

Accademia Teatrale Veneta
Giudecca 494/b - 30133 Venezia - www.accademiateatraleveneta.it

 


Participate in the International training for Actors Festival, 19 September - 19 November, Buenos Aires, Argentina

Limited places 10 for European and 10 for South American.

Théâtre Organic presents the 9th International Training For Actors Festival / 2011  - A bridge between Europe and South America, from September 19th to November 19th, 2011: 233 hours of training In Buenos Aires / Argentina.
Program:

    * Pleasure to play: from technicality to sensitivity, led by Sophie Gazel (France) from September 19 -23, 2011 (23 h)
    * The movement's theatricality, led by Yves Marc (France) from September 26th to October 7th, 2011 (60 h)
    * Wordless, les by Enrique Federman(Argentina) from October 10-14, 2011 (25 h)
    * From Tanfo to actor's play: bodies at play, partner relationship, tensions of play; led by Veronica Litvak (Argentina) from October 24-28, 2011 (10 h)
    * Improvisation... Creation method, led by Marcelo Savignone (Argentina) from October 24-28, 2011 (15 h)
    * Vocal and musical training, led by Haim Isaacs  (USA / France) from October 31th to November 11th (60h)
    * From the mask to the character, led by Alfredo Iriarte (Uruguay/Argentina) from November 14-19 2011 (40 h)

Detailed program (in french) here.
To participate please email your CV and picture. Limited places 10 for European and 10 for South American.
INFORMATIONS AND SUBSCRIPTIONS : theatre.organic(at)gmail.com
TEL : France (33) 06 61 84 96 86 / Argentine (54) 15 6742 9550
Directors of instructions : SOPHIE GAZEL et PABLO CONTESTABILE
Administration : JULIEN BARAZER
www.theatre-organic.com

 


 

*AVOIMIA PAIKKOJA

 

Suomen Harrastajateatteriliitto etsii viestinnän tuottajaa

Suomen Harrastajateatteriliitto ry. on maamme suurin teatterialan yhteisö, joka kehittää ja edistää suomalaisen harrastajateatteritoiminnan taide- ja yhteisökasvatuksellista sekä taiteellista osaamista.

Etsimme Helsingissä sijaitsevaan toimistoomme tiedotuksen ja viestinnän ammattilaista kahden vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen.

VIESTINNÄN TUOTTAJALTA edellytämme
- tehtävään soveltuvaa koulutusta ja kokemusta viestinnästä, tiedottamisesta ja markkinoinnista.
- verkkoviestinnän laaja-alaista osaamista mukaan lukien sosiaalisen median sovellusten tuntemusta
- tietoteknisiä valmiuksia, kotisivujen muokkaamis- ja päivittämistaitoja
- lehden toimittamiseen, taittamiseen ja kuvien sekä ilmoitusten käsittelyyn ja valmistamiseen liittyviä taitoja
- sujuvaa kirjallista ja suullista ilmaisu- ja kielitaitoa
- mediakentän sekä järjestötoiminnan tuntemusta
- hyvää yhteistyökykyä

Työn aloitusajankohta 10.8.2011.
Hakemukseen voi halutessaan liittää kirjallisia näytteitä.
Palkka kokemuksen mukaan 2000-2400 euroa.

Vapaamuotoinen hakemus ja CV on toimitettava  5.5.2011 klo 15.00 mennessä sähköpostilla: merja.laaksovirta(at)shtl.fi Lisätiedot: Johanna.frondelius(at)shtl.fi, puh 09 406 432 ja www.shtl.fi

 


 

 

Routa-ryhmä hakee

TUOTTAJAA alkaen 22.8.2011, 2 (+1) vuotta, 75-100% työaika
TUOTANTOSIHTEERIÄ (äitiysloman sijaisuus) alkaen 1.1.2012 tai sopimuksen mukaan, 50% työaika
TAITEELLISTA JOHTAJAA alkaen 1.1.2012 tai sopimuksen mukaan, viimeistään 1.5.2012 alkaen, 2 (+1) vuotta, 50% työaika

Routa-ryhmä on Kajaanissa toimiva avoin nykytanssin tuotantoryhmä. Ohjelmisto koostuu sekä omista tuotannoista että koti- ja ulkomaisista vierailuesityksistä. Vuodesta 2002 toiminut Routa tunnetaan ihmisläheisestä, rohkeasta ja sinnikkäästä työstään. Routa palkittiin Tanssin mainetekopalkinnolla vuonna 2010. Routa on yksi Pohjoisen tanssin aluekeskuksen jäsenorganisaatioista. Roudassa noudatetaan tasapalkkaperiaatetta.

Tuottajan tehtäviin kuuluu mm.
-       taloushallinta, uusien rahoituskanavien kartoittaminen, avustusten haku
-       tiedotus, tilastointi, sopimusten teko, työnjohdolliset tehtävät
-       yhteistyön kehittäminen alueellisten toimijoiden kanssa

Tuotantosihteerin tehtäviin kuuluu mm.
-       markkinointi ja tiedotus
-       uusien ensi-iltojen, kiertueiden ja vierailuesitysten tuottaminen sekä markkinointi
-       päivittäisten toimistokäytänteiden hoitaminen

Taiteellisen johtajan tehtäviin kuuluu
 mm.

-       kantaesitys- ja vierailuohjelmiston valinta ja suunnittelu

-       omien tuotantojen, esitysvierailujen ja kiertueiden edistäminen
-       soveltavan toiminnan ylläpitäminen ja kehittäminen
-       toimiminen aktiivisessa vuorovaikutuksessa alueellisen ja muun kulttuurikentän kanssa

-       lisäksi oma taiteellinen työ, max 1/vuosi (huom. 3kk:n erillinen korvaus)


Tehtävien menestyksekäs hoito edellyttää
 

-       alan vankkaa tuntemusta ja soveltuvaa tutkintoa

-       hallinnon osaamista ja organisointikykyä 

-       esiintymis-, viestintä- ja ihmissuhdetaitoja

-       sitoutumista paikkakunnalle
-       laajaan työnkuvaan sopeutumista (mm. siivous, julisteiden jako, viralliset edustustehtävät)  Lähetä sähköinen vapaamuotoinen hakemuksesi, ansioluettelosi sekä kiteytetty visio Routa-ryhmän toiminnan kehittämisestä oman työsi näkökulmasta 13.5.2011 klo 16.00 mennessä: routa(at)routacompany.fi. Lisätietoja tuottajan ja tuotantosihteerin tehtävistä antaa Kaisu Anttonen-Sirkkala puh. 044 0556977 tai kaisu(at)routacompany.fi  ja taiteellisen johtajan tehtävästä Kirsi Törmi (ent. Saastamoinen) puh. 045-6518 555 tai kirsi(at)routacompany.fi . www.routacompany.fi

 


 

Produforum Åboland söker koordinator

Är du intresserad av att inspirera kulturaktörer till arbete med seniorer? Vi söker en person till kontoret i Pargas för att jobba med utveckling av kulturverksamhet för äldre.Till arbetsuppgifterna hör bl.a. att utveckla kulturpaket för äldreomsorgen och att arbeta med kompetenshöjning för kulturaktörer som vill jobba inom vårdsektorn.
Anställningen är på 50 % under max 6 månader. Anställningen kan börja så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Skicka din ansökan elektroniskt senast 6.5 2011 till kristin.mattsson(at)produforum.fi

Vill du veta mera kontakta då projektchef Kristin Mattsson tfn: 044-0224470

Produforum Åboland ett nätverk för konst- och kulturaktörer som arbetar för att stöda kulturarbetare att hitta arbetsmöjligheter.  Projektet finansieras av Europeiska socialfonden, Svenska kulturfonden samt kommunerna Kimitoöön, Väståboland och Åbo. Projektet ägs av Sydkustens landskapsförbund rf.

 


 

Circostrada Network lance le recrutement d’un(e) chargé(e) d’information

Chargé(e) d’information – Information Officer
* Contrat à durée déterminée (CDD) de 8 mois à partir du 23 mai 2011 – renouvelable
* Salaire mensuel de 1 950 euros Brut – 35 heures hebdomadaire
* Poste basé à Paris (France) – déplacements occasionnels (France, Europe)

Date limite pour l’envoi de votre candidature : vendredi 6 mai 2011

Circostrada Network

 


 

Tiedotteen liitteet:

Suomen Teatterit ry

Accademia Teatrale Veneta

Kutsu_Luova Suomi

ITU_projekti

International in Nordic Countries