02.05.2013

TINFO-tiedote 17 / 2.5.2013

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

TYÖPAJOJA

HAKUJA

TYÖPAIKKOJA

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


UUTTA SANOITUSTA TEATTERIKORKEAKOULUN ALUMNEISSA

”Kun kirkko epäonnistuu, niin siinä teatteri voi auttaa”, ”kristityt ja kirkko tarvitsevat taidetta”, ”näyttämö on maailman turvallisin paikka päästää demonit irti”, ”näyttelijät ovat tiennäyttäjiä, tulenkantajia, peilin asettajia”, ”totuus on jotain joka liikkuu, totuutta ei voi vangita”, ”tarvitaan hengen vapaata liikettä”, ”ajassa, jossa oikeudenmukaisuus on uhattuna, kirkon tehtävä on voimaannuttaa ihmisiä”, ”meidän pitää tulla pois epäoikeudenmukaisuuden kiitoradalta ja suljettujen koodien klubilta”, ”kirkon tulee kääntää kellonsa kansalaisyhteiskuntaan”, ”institutionaalinen uskonto tulee kapenemaan, mutta hengellisyys lisääntyy”, ”ihminen tarvitsee sanoitusta siitä, miten elää syyllisyyden kanssa”. 

Piispa Irja Askolan ja näyttelijäntyön professorin Hannu-Pekka Björkmanin keskustelu Teatterikorkeakoulun alumneissa oli dialogisuudessaan, toisen kuuntelevuudessa ja avoimen kriittisessä kyselevyydessään yksi hienoimmista, mitä muistan kokeneeni. Meitä oli viitisenkymmentä, hipihiljaisuus, kun piispa tai professori puhuivat, kysymyksiä sataa, kukaan ei puhu toisten ohitse tai ylitse. Ollaan samalla korkeudella, lähekkäin. Tällaisia sanoittajia ja sanoitusta lisää.


KULTTUURINEN JA KIELELLINEN HAURASTUMINEN SEIS!!

Viikon parhaita uutisia oli tieto siitä, että Koneen säätiö on myöntänyt suomalais-virolais-saamelaiselle esittävän taiteen kollektiiville (mukana mm. Kirsikka Moring, Hanna Brotherus, Pauliina Hulkko, Ari-Pekka ja Jarkko Lahti, Haukur Gunnarsson, Anne Tyrnbu) rahoitusta Jäänreunan kansat –hankkeeseen, jolla suomalais-ugrilaista kielellistä ja kulttuurista identiteettiä vahvistetaan.  Rahoitus mahdollistaa sen, että yhteisen kieliperheen taiteilijat voivat nyt entistä paremmin kohdata toisiaan Syktyvkarissa, Petroskoissa, Pietarissa, Inarissa tai Helsingissä monitaiteellisissa työpajoissa, luoda uusia esityskokonaisuuksia, yhdistää ympäristötaidetta ja historiaa. Hankkeessa ovat mukana ne, joiden sydän on jo pitkään sykkinyt suomalais-ugrilaiselle moninaisuudelle. Onnittelut!


MITEN KOULUTETAAN TUTKINNON JÄLKEEN?

Taidealojen erityispätevyyspaletti -hankkeen [pdf] loppuraportti on viimein saatu valmiiksi.  Tässä opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa hankkeessa hahmotellaan sitä, minkälaista taidealojen uuden, työelämälähtöisen, korkeakoulutasoisen ja pidempikestoisen koulutuksen tulisi olla tilanteessa, jossa taiteen diskurssi on muuttunut ja taiteilijan työnkuvat laajentuneet myös perinteisen taidekontekstin ulkopuolelle. Taiteen soveltaminen, taiteen välittäjäportaan (tuottajat, agentit, managerit, kuraattorit jne.) toiminta, taiteellinen johtaminen ja yleisötyö nousivat raportin mukaan keskeisiksi erikoistumisalueiksi. Lisäksi nostettiin esiin alueita koskeva tutkimus. Erikoistumiskoulutus voisi alkaa vuonna 2015, jos erikoistumistyöryhmän ehdotukset hyväksytään.


KESÄYÖN UNELMAA DIGITAALIAJASSA

Peter Brookin legendaarisesta Kesäyön unelmasta (joka vieraili Suomessakin ja jonne jätin menemättä, koska hengailu Porin Liikebaarin nurkilla veti enemmän puoleensa) on kulunut neljäkymmentä vuotta. Juhannuksena voi seurata Royal Shakespeare Companyn Shake-esitystä life streamingina, kirjoitettuina blogeina ja Google+:n kautta. Kiinnostava kumppanuus.


ARKISTOJA SAATAVILLA

Ison-Britannian taideneuvoston arkistot ovat tutkijoiden saatavilla sähköisesti. Jos kiinnostaa, niin seuraavista verkkolinkeistä pääsee tiedon ääreen. ACGB and Arts Centres ; ACGB and the Regional Arts Associations; ACGB Community Arts ; ACGB Panels ; Housing the Arts

www.wearemore.eu/2013/02/culture-action-europe-reacts-to-council-agreement-on-future-eu-budget/


KIMPPAKIVAA VIRTAHEVOILLA JA KIRAHVEILLA - NEW PUBLIC MANAGEMENT ON HANURISTA

Journalisti Maciej Zaremba on pitkin kevättä Dagens Nyheterin reportaasisarjassaan tuonut esiin kaikkea sitä absurdistanmeininkiä, jota yritysideologian pohjalta toimivat sairaalat ja terveyskeskukset, koko järjestelmä, tuottavat. Zaremban juttusarja on ilmestynyt kirjana. Kritiikki kohdistuu ennen kaikkea uuteen julkishallintoon (NPM, New Public Management), jonka mukaisesti uskotaan, että kilpailu parantaisi laatua myös julkisella sektorilla. Siellä toimitaan kuin yksityisyrityksissä, vaikkei edes olla yksityistytty.  On kilpailutusta, tuottaja-tilaajajärjestelmiä.

Tällaisesta viidakonlakien säännöstömaailmasta ei hyvää seuraa. Zaremban sanoin: ”Om en flodhäst fick ihop det med giraffen skulle resultatet vara lika svårbeskrivligt som detta något som uppstår när offentligt finansierade sjukhus och vårdcentraler leker företag.”

TINFON ILMOITUKSIA

TINFOn uusi hallitus kaudelle 2013-2014 on valittu 

TINFOn vuosikokouksessa 29.4.2013 valittiin TINFOn hallitus yksivuotiskaudeksi 2013-2014.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Maarit Pyökäri, varapuheenjohtajana Dan Henriksson. Muut hallituksen jäsenet ovat: Reija Hirvikoski, Mikko Hänninen, Aune Kallinen, Maaria Kuukorento, Satu Rasila, Kari Rentola, Yrjö Juhani Renvall ja Tommi Saarikivi.


TINFO listaa ammattiteattereiden syksyn ensi-iltatiedot verkkosivuille

Keräämme syksyn 2013 ammattiteattereiden ensi-iltatiedot verkkosiIlemme. Lähetä oman teatterisi tiedot sähköpostitse osoitteeseen tinfo(at)tinfo.fi.

Kirjoita viestin otsikoksi "ensi-illat". Ensi-iltatiedoissa tulisi näkyä esityksen nimi, ensi-iltapäivämäärä, kirjailija, ohjaaja, dramaturgi sekä lyhyt sisältökuvaus. Merkitse myös onko teos kotimaisen tekstin kantaesitys, lasten tai nuorten teatteria tai yhteistuotanto.

UUTISIA


OKM / Ace-production: Kolme suomalaista näytelmää ja ohjaajaa Edinburgh Fringe -festivaalilla

Opetus- ja kulttuuriministeriö on valinnut vuodelle 2013 kolme näytelmää, joiden viemistä Edinburgh Fringe -festivaalille se tukee. Elokuussa Skotlannissa nähtävät suomalaiset näytelmät ovat Anders Slotten kirjoittama Svensk Resning (Svenska Teatern), Leea Klemolan Jessikan Pentu (Kuopion kaupunginteatteri) ja Anna Krogeruksen Paha lapsi (Kajaanin kaupunginteatteri). Projektiin valitut näytelmät on aiemmin esitetty Suomessa, mutta niistä tehdään festivaaliversiot, jotka ovat kestoltaan korkeintaan 1,5 tuntia. Näytelmätekstit myös mukautetaan paikalliseen ympäristöön ja esityksissä nähdään brittiläiset näyttelijät.

Opetus- ja kulttuuriministeriön aloitteesta syntyneen From Start to Finnish vientihankkeen yhteistyöteatteri Isossa-Britanniassa on Pleasance Theatre (Lontoo / Edinburgh). Näytelmien vientihanketta Suomessa koordinoi Ace-Production.

From Start to Finnish -hankkeen tavoitteena on esitellä suomalaista teatteria Isossa-Britanniassa ja päinvastoin. Edinburgh Fringe on maailman suurin teatteritaiteen festivaali, jossa kolmen viikon aikana nähdään yli 2500 esitystä noin 60 eri maasta.

Tarkat esitysajat ja -paikat sekä näytelmien nimet Edinburgh Fringessa löytyvät oheisesta pdf-liitteestä.

From Start to Finnish -hankkeesta oli uutinen 4.4.2012 TINFO-tiedotteessa.


Saara Turusen Puputyttö nyt Prahassa

Saara Turusen näytelmä Puputyttö on saanut ensi-iltansa Prahassa Letí-teatterissa. Puputyttö on tähän mennessä käännetty kymmenelle kielelle ja sitä on aikaisemmin esitetty maailmalla esimerkiksi Barcelonassa, Budapestissa ja Mexico Cityssä. Näytelmän on tsekiksi (Králíček) kääntänyt Alžběta Štollová. Juuri Štollován ansiosta Turusen näytelmä oli joulukuussa mukana prahalaisen teatteriagentuuri DILIAn kääntäjätyöpajassa, jossa Puputyön nyt ohjannut Natália Deáková pääsi tutustumaan tekstiin. Toimittaja Kateřina Vlčková kulturissimo.cz -portaalissa kirjoittaa Puputytön kertovan ”nuoren naisen taistelusta kielteisiä naiskuvia vastaan ja tämän halusta päästä niistä eroon,” ja arvioi, että  Letí-teatterin esitys onnistuu ”kitkerän ironian keinoin ja etäännyttämisellä esittämään Puputytön traagisuuden”.

Viitattu teksti otsikolla Letí hraje o králíčkovi se samopalem (Pupu konepistoolin kanssa Letí-teatterissa) kokonaan.

Kuvia ja muuta oheismateriaalia Letí-teatterin Facebook-sivuilta.


Koneen Säätiöltä lähes 2 miljoonaa monikielisyyttä edistäville taidehankkeille - Jäänreunan kansat hanke sai 120 000 euroa

Koneen Säätiö myönsi noin 1,9 miljoonaa euroa 58:lle monikielisyyttä edistävälle taidehankkeelle.  Monikielisyys ja taide -apurahahaussa rahoitettiin muun muassa eri alojen monikielisiä taidehankkeita ja hankkeita, joissa kehitetään taiteen kentän kielellistä saavutettavuutta. Hakemuksia saapui yhteensä 267, joten apurahan sai noin joka viides hakija.

Kulttuuritoimittaja Kirsikka Moringin, näytelmäkirjailija-ohjaaja Ari-Pekka Lahden, teatteriohjaaja Pauliina Hulkon, koreografi Hanna Brotheruksen ja toiminnanjohtaja Tomi Purovaaran Jäänreunan kansat  hankkeen (120.000 €) tarkoituksena on löytää ja luoda uusia tapoja suomalais-ugrilaisten kansojen kulttuurisen ja kielellisen haurastumisen pysäyttämiseksi erityisesti teatteritaiteen avulla. Katso hankkeen kuvaus täältä (pdf).

European Theatre Collectiven Finnphonia – Emigrantica  -esityksessä (18.900 €) kuullaan ajatuksia suomalaisuudesta unkariksi, romaniaksi, ranskaksi, venäjäksi, portugaliksi, arabiaksi, italiaksi, saksaksi, viroksi ja swahiliksi. Saamelaiskäräjät toteuttaa kolmea Suomessa puhuttua saamenkieltä yhdistävän lastenteatterikiertueen (18.000 €). Zodiak – Uuden tanssin keskuksen TALK – taidetta ja liikettä kielenopetukseen -hankkeessa (170.000 €) kehitetään kielityöpajoja, joissa tehostetaan kielten oppimista tanssin avulla.

Lisää poimintoja apurahan saaneista:

Tuottaja Cmmn Sns Prjct Finland/ Annina Blom ja työryhmä 3.500 €
Cmmn Sns Prjct -esityksen toteuttaminen Suomessa

Helsinki International Theatre Association ry 4.500 €
Russian Nights -festivaali 2014

Teatteritaiteen maisteri ja Master of Fine Arts Otso Huopaniemi ja työryhmä 35.000 €
Monikielisen love.abz-esityksen kehittäminen sekä työskentely- ja produktiokustannukset

Tanssitaiteilija,TaM Pia Karaspuro ja työryhmä 24.000 €
Inhabiting Spaces – Inhabiting Languages -tanssiteosten toteuttaminen

Artist / Teatteritaiteen maisteri Sari Kivinen 25.000 €
Artistic research project that maps the language nuances and experiences of first, second, and third generation Finnish-Australians living in Queensland, Australia

Klockriketeatern r.y. 50.000 €
Monikielisyys teatteriesityksessä: The Great October Revolution – taiteellinen ja tekninen tutkimushanke

Ohjaaja Maksim Komaro ja työryhmä 18.900 €
Camping 3 - Taiteellis-tieteellinen tutkimusprojekti monikielisen ja -kulttuurisen näyttämöteoksen luomiseksi ja dokumentoimiseksi

Korjaamo Group 50.000 €
A multilingual theatre play in a surround media space called the Cine Chamber

Kulttuuritoimittaja Kirsikka Moring ja työryhmä 120.000 €
Jäänreunan kansat 2013-2015 -hanke

Tutkija, dosentti Simo Muir ja työryhmä 45.000 €
Jiddishinkielisen näytelmän valmistaminen sekä Suomen jiddishinkielisen esittävän taiteen dokumentointi ja tutkiminen

Quo Vadiksen tuki ry 12.000 €
Ritual-esitys

Anna Rombach ja työryhmä 40.000 €
Rakennetaan kaupunki! -työryhmä: Lasten itse esitettäväksi tarkoitetun, monikielisen uuden arkkitehtuurioopperan toteutus sekä poikkitaiteellisen Rk! -taidekasvatusmenetelmän kehittäminen kansainväliseksi Open Educational Resource -kokonaisuudeksi 2013-2015

Sámediggi / Saamelaiskäräjät 18.000 €
Kolmen saamen kielen yhteinen, multimediaa sekä saamelaista perinteistä tarinankerrontaa ilmaisussaan yhdistävä lastenteatterikiertue

Tahdittomat ry. 18.000 €
Pohjoinen ulottuvuus -tanssiteos

Performance artist/curator Willem Wilhelmus and work group 45.000 €
Mother's Tongue - a threefold project to investigate the correlation between a lack of mother tongue and artistic creativity

Zodiak Presents ry/Zodiak - Uuden tanssin keskus ja työryhmä 170.000 €
TALK - Taidetta ja liikettä kieltenopetukseen 2013-2016

Katso kaikki apurahaa saaneet perusteluineen

Lisätiedot: kulttuuriasiamies Anna Talasniemi, puh. 041 437 6976, anna.talasniemi(at)koneensaatio.fi


Riihimäen Teatterin yhteisötaideprojekti päättyy pienimuotoiseen taide-tapahtumaan 8.5.2013

Kuluvan kevään aikana ryhmä riihimäkeläisiä nuoria on kokoontunut viikoittain Riihimäen Teatterissa. Finding my RMK – taidetapahtumassa tullaan näkemään erilaisia toteutuksia yhteisestä aiheesta – unelmieni Riihimäestä. Yhteisötaide-projektin aikana on tarkasteltu ympäröivää maailmaa ja erityisesti Riihimäkeä soveltavan taiteen keinoin.

Ohjaajan johdolla nuoret ovat lähestyneet yhteistä aihetta erilaisten taidemuotojen kautta. Työskentelyssä on hyödynnetty sosiokulttuurisen innostamisen teoriaa, joka mahdollistaa erityisesti osallistujan äänen ja toiveiden kuulemisen. Riihimäen Teatteri pyrkii kehittämään yhteistyötä erilaisten organisaatioiden kanssa ja toimimaan osana ympäröivää yhteisöä. Nuorten projekti tuotettiin yhteistyössä Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiön kanssa. Nuorille osallistuminen yhteisötaideprojektiin on ollut osa heidän työtoimintaansa.

Finding my RMK – yhteisötaideprojekti on osa suurempaa kokonaisuutta. Keväällä 2013 Riihimäen Teatteri rakensi yhdessä Vanajan vankilan naisten kanssa Lasarus-teatteriesityksen, joka pohdiskeli arkipäivän ihmeitä. Teatteriesitys Fucking Åmål taas toi lavalle kuvitteellisen pikkukaupungin. Teos käsitteli erilaisuuden hyväksymistä. Aiheen tarkastelu jatkui näyttelijöiden toteuttamissa soveltavan teatterin työpajoissa. Työpajoihin osallistui yläkoulujen, lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten oppilaita.

Tervetuloa Finding My RMK - taidetapahtumaan 8.5. 2013 klo 12-13.30 Riihimäen Teatterin lämpiöön! Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Riihimäen Teatterin toimitusjohtaja Niina Torkko, p. 040 5684241 ja ryhmän ohjaaja Päivi Lilja p. 044 770 3836


Teatterimuseon kävijätutkimuksen tulokset luettavissa

Teatterimuseo toteutti marras-joulukuussa 2012 kävijätutkimuskampanjan otsikolla Helsingin paras salaisuus. Lauantaisin 10.11.−15.12. Teatterimuseoon oli ilmainen sisäänpääsy ja kävijöille jaettiin kävijätutkimuslomakkeita. Kampanjan aikana testattiin myös miten ilmainen sisäänpääsy vaikutti kävijämääriin. Kävijätutkimuksella haluttiin selvittää asiakkaiden mielipiteitä mm. asiakaspalvelusta, museon interaktiivisista kokeilupisteistä sekä hahmottaa millaista pääsymaksua asiakkaat olisivat valmiita maksamaan museoon.

Tutkimuksen tulokset ovat luettavissa täältä


Unga Scenkompaniet teatterifestivaalille Luulajaan / Unga Scenkompaniet inbjudna till teaterfestival i Luleå 6.5.2013

Unga Scenkompaniet som består av Annika Åman, Alexandra Mangs och Johanna Stenback har blivit inbjudna till barn- och ungdomsteaterfestivalen LUBU vid Norrbottensteatern i Luleå, 6-10.5 2013. Unga Scenkompaniet kommer att den 6.5 ge två föreställningar av barnpjäsen Kornelias hjärta skriven av Annika Åman och som spelas av Annika Åman och Alexandra Mangs.

Festivalen vänder sig till barn och unga i åldrarna 3-18 år, såväl som till teaterintresserade och branschfolk. Festivalen innehåller ett brett utbud av scenkonst från hela Nordkalotten och gäster från södra Sverige. Under de dagar som festivalen pågår har man chansen att se ett femtiotal professionella föreställningar för alla åldrar, samt ta del av seminarier och föreläsningar av bl.a. Suzanne Osten.

För mer information kontakta producenten Johanna Stenback johanna(at)jokowski.fi / 0405267536

www.ungascenkompaniet.fi
www.norrbottensteatern.se

TAPAHTUMIA

Kuopion kaupunginteatterin Näyttelijä valmistautuu -tilaisuus lauantaina 4.5.

Ritva Grönberg ja Katri-Maria Peltola kertovat työstään

Suuren suosion saavuttaneet Näyttelijä valmistautuu -tilaisuudet saavat jatkoa. Lauantaina 4.5. klo 18 yleisön on mahdollista seurata Ritva Grönbergin ja Katri-Maria Peltolan muuntautumista Elämänmenon roolihahmoikseen. Yhteiskoulun aulassa pidettävässä tilaisuudessa he kertovat myös työstään ja illan näytelmästä.

Tilaisuus on maksuton, ja se kestää noin 30 minuuttia. Lippuja tilaisuuteen saa teatterin Puistokoululla sijaitsevasta lippukassasta.


Saima Harmajan 100-vuotisjuhlan tapahtumat toukokuussa Helsingissä

Saima Harmaja 100-vuotisjuhlallisuudet kohoavat huippuunsa toukokuussa. Kevään helliessä seura kutsuu neljään eri tapahtumaan nauttimaan Saiman runoudesta.
Tervetuloa mukaan Saiman maailmaan!

Lisätietoja ja koko vuoden tapahtumakalenteri: www.saimaharmaja.fi.

Yhteystiedot: juhlavuoden tuottaja Anna Martikainen, anna.martikainen(at)iki.fi, 050-5677089, Saima Harmaja –seuran pj Päivi Istala, paivi.istala(at)welho.net, 050-5676977.


Kuulas - kansainvälinen lasten teatteritapahtuma Kouvolassa 16.-19.5.2013

Tapahtuman järjestävät vuosittain yhteistyössä Työväen Näyttämöiden Liitto r.y., Kouvolan kaupunki, Kuusankosken Teatteri, Kouvolan Teatteri sekä Suomen Assitej -keskus.

Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii näyttelijä-ohjaaja Arimo Haltsonen Kouvolan teatterista.

Lisätiedot ja ohjelma osoitteessa www.kuulas.info


URB 13 festivaali 2.-11.8.2013

Kiasma-teatterin tuottaman URB festivaalin päivämäärät ovat tänä vuonna 2.8. – 11.8.2013. Ohjelma on edellisvuosien tapaan monipuolinen katsaus urbaania ympäristöä ja kulttuuria käsittelevään ja niistä innoitusta löytävään taiteeseen. Luvassa on mm. esityksiä, näyttelyitä, luentoja, seminaareja ja työpajoja. Festivaalin tavoitteena on tuoda yhteen monenlaisista lähtökohdista työskenteleviä tekijöitä ja rohkaista yleisöä ylittämään omat tottumuksensa.  Erityiskohderyhmänä ovat nuoret tekijät ja kokijat. Seuraavassa poimintoja tulevasta URB 13 ohjelmasta.
 
Festivaalin avajaisesitys on suomalais-australialainen yhteistuotanto Sloap.  Vielä paljastamattomaksi jäävään paikkaan kaupunkitilassa sijoittuva kantaesitys yhdistää katulajeja, kuten skeittausta ja BMX-pyöräilyä, tanssilliseen ilmaisuun. Suomalaisesiintyjien ohjauksesta vastaa Sydneystä tuleva Branch Nebula  -ryhmä, ja teoksesta nähdään viisi esitystä festivaalin ensimmäisen viikonlopun aikana.

Kotimainen nykyteatteriryhmä Toisissa tiloissa tuo festivaalille uuden teoksen, jonka aiheena on kulttuurimme  keskeinen  ”olio”, auto. Luvassa on yleisöä osallistava sukellus autojen maanalaiseen maailmaan.
 
URB 13 ohjelmassa nähdään myös tanssia Stoassa. Esityksissä on mukana mm. 09 Helsinki Human Rights -säätiön toiminnassa mukana olevia lapsia ja nuoria, sekä uusi kymmenen katutanssitaustaisen miehen muodostama Vapaa Aika -ryhmä. Tanssija Saara Töyrylän kokoama ryhmä puolestaan esittää kunnianosoituksen äskettäin edesmenneelle jazztanssin legenda Matt Mattoxille ja hänen tekniikkaansa Suomessa monille tanssijasukupolville opettaneelle Tarja Rinteelle.
 
Festivaalin kansainväliseen ohjelmaan sisältyy myös yllätyksellinen luentoesitys Lecture for Every One eri puolilla kaupunkia. Brysselin Kunstenfestivaalilla toukokuussa kantaesityksensä saavasta teoksesta vastaa belgialainen Sarah Vanhee.   
                                                                                                                                                                                Jatkoa tulee saamaan  jo useana vuonna toteutettu nuoria työllistävä taideprojekti, jota vetävät tänä vuonna Elina Izarra ja Tatu Engeström.

Festivaalin koko ohjelmisto julkaistaan ennen juhannusta osoitteessa: www.urb.fi

TYÖPAJOJA

Täydenkuun Tanssien työpajat Pyhäjärvellä 22.-25.7.

DANCEABILITY
Ma-to 22.-25.7.2013, 12 tuntia, kellonaika tarkentuu myöhemmin
Opettaja: Alito Alessi
Hinta: 190€ (alv 0%)

NYKYTANSSI –KEHON AISTIMISESTA OMAAN TANSSIIN
Ma-to 22.-25.7.2013, 8 tuntia, kellonaika tarkentuu myöhemmin
Tanssin ammattilaiset ja ammattiin opiskelevat
Opettaja: Ervi Sirén
Hinta: 150€ (sis. alv 0%)

TANSSIIN KUTSU –TEHDÄÄN YHDESSÄ TANSSI!
Ma-to 22.-25.7.2013 klo 10.00-13.00
Kaikki tanssista ja tanssin tekemisestä kiinnostuneet
Opettaja: Riitta Pasanen-Willberg
Hinta: 140€ (sis. alv0%)

URBAANIN TANSSIN KURSSI
Su-ke 21.-24.7.2013. Kesto 12h.
10-14 –vuotiaat tanssin harrastajat ja muut kiinnostuneet
Opettajat: Sonya Lindfors ja Anniina Jääskeläinen
Hinta: 120€ (alv 0%)

POST/QUEER/CONTACT (KONTAKTI-IMPROVISAATIOKURSSI)
Ma-to 22.-25.7.2013, kellonaika tarkentuu myöhemmin
Opettaja: Keith Hennessy
Hinta: 190€ (sis. alv 0%)

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

HAKUJA

Kuopion kaupunginteatteri etsii lapsiavustajia musikaaliin

Kaupunginteatteri etsii reippaita laulutaitoisia 6-12-vuotiaita poika- ja tyttöavustajia syksyllä 2014 ensi-iltansa saavaan musikaaliin. Kokemus kuorolaulusta ja esiintymisestä katsotaan eduksi.

Musikaalin harjoitukset alkavat huhtikuussa 2014 ja ensi-ilta on syyskuussa 2014. Projekti vaatii sitoutumista ainakin kevään 2015 loppuun saakka.

Koe-esiintyminen järjestetään sunnuntaina 26.5. klo 13-18 Puistokoululla (Puistokatu 13)

Ennakkoilmoittautumiset sähköpostitse 15.5. mennessä terhi.monkkonen(at)kuopio.fi Ilmoittautumisessa tulee näkyä hakijan nimi, ikä ja musiikinharrastustausta. Koe-esiintymiseen valituille ilmoitetaan sähköpostitse tarkemmat ohjeet ja esiintymisaika 21.5. mennessä.


International Theatre Festival in the city of Cuttack, Odisha, India welcomes performing arts groups and artists to present their productions

This annual International Theatre Festival ( Drama, Dance & Music ) is only of its kind in the country and this year it will be held from 1st. to 5th October, 2013.

Theatre Olympiad welcomes performing arts companies, groups and artists to present their productions in all genres of performing arts including theatre ( drama, comedy, mime, pantomime, puppet, fingers theatre, visual ), dance (modern, folk, classical etc.), music and other forms of performing arts.

Please find 4 attachments of documents of the Festival including the Invitation Letter and  Application Form.

The Last Date for receiving Application with other documents is on or before 31st. July, 2013.

More information (pdf)
Invitation (pdf)
Registration Form 1 (pdf)
Registration Form 2 (pdf)

More information:
Prof.Kartik Chandra Rath
General Secretary
India Theatre Olympiad
theatre.olympiad(at)gmail.com
( copy to ) theatreolympiad(at)rediffmail.com
Cell. No. : +91-099370 55184

TYÖPAIKKOJA

Pohjois-Karjalan opisto ja ammattiopisto Niittylahti hakee lehtoria näyttelijäntyön koulutukseen

Suunnittelija-lehtori vastaa Pohjois-Karjalan opisto ja ammattiopisto Niittylahden näyttelijäntyön kehittämisestä ja toimii linjan vastuullisena opettajana.

Pohjois-Karjalan opistossa näyttelijäntyön koulutusta on järjestetty neljännesvuosisadan ajan vapaan sivistystyön rahoituksella. Koulutuksessa painottuu vahvasti teatterityö ja kevään produktion tuottaminen. Koulutus on sisältänyt mm. improvisaatiota, laulua, nykytanssia ja maskeerausta. Käytössä ovat olleet monipuoliset opetusmenetelmät, mm. teatteri- ja valokuvavaellukset. Uusia sisältöjä ovat elokuvatyö ja ohjaaminen.

Virkaan valittavalta edellytämme soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja asetuksen 986/1998 mukaista kelpoisuutta sekä vahvaa kokemusta näyttelijäntyöstä ja ohjaamisesta.

Ennen valinnan vahvistamista valitun tulee esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan sekä toimittaa nähtäväksi lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain 504/2002 mukainen rikosrekisteriote.

Palkkaus ja muut palvelusuhteen ehdot määräytyvät OVTES:n osion F liitteen 13 mukaisesti. Virkaa täytettäessä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa.

Täytä sähköinen hakemuslomake 10.5.2013 klo 15.00 mennessä osoitteessa www.kuntarekry.fi

Suora linkki ilmoitukseen

Lisätietoja antavat vapaan sivistystyön tiimivastaava Sanna Hartikainen, sanna.hartikainen(at)pkky.fi, p. 013 244 2925 ja rehtori Timo Kortelainen, timo.kortelainen/(at)pkky.fi, p. 013 244 2121.


Registration Form 2

Registration Form 1

International Theatre Festival - 2013

International Invitation - 2013

projektikuvaus jaanreunan kansat

From Start to Finnish_plays

Erityispatevyyspaletti_Loppuraportti