16.05.2011

TINFO-tiedote 17 / 6.5.2011

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

UUTISIA
TINFO ja Teatterikeskus ovat myöntäneet tuotanto- ja verkostoitumistukea
Lahjoitus mahdollistaa lapsen teatterielämyksen ainutlaatuisessa hankkeessa
Tanssi- ja Teatteri-lehti yhdistyvät
Kritiikin Kannukset nukketeatteriohjaaja Merja Pöyhöselle
Pearlen kannanotto: Mobility Information Services for Artists and Culture Professionals
Omskin festivaalin Grand Prix-palkinto Teatteri Mukamakselle
Kulttuuri- ja taideohjelmalle viisi lisävuotta
Mumbai Theatre guide kirjoittaa suomalaisesta teatterista
Kulttuuriravintola Kivi avautui Keskustorin virkistyskeitaaksi
Tanssiryhmä Gruppen Fyra esiintymään RIIKAAN, Latviaan

TAPAHTUMIA
Tampereen Teatterikesän ohjelmisto julkistettu
International in Nordic Countries - Uusi ja uudenlainen teatterifestivaali Helsingissä  7.-12.6.
Teatterikorkeakoulun kevätpäivä 26.5.: Ekologinen teatteri - mitä se on?
CEFISTO:s Utbildningsdag 26-27.5.2011
Sosiaalinen Sirkus- hanke kutsuu Sirkuksesta hyvinvointia - seminaari- ja keskustelutilaisuuteen Helsingissä 19.5.
Seminaari 20.5.: Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia Uudellamaalla
International Festival: Theatre World Brno 27.5.-4.6.
FORMAS* – Scenic Arts Platform, Tavira (Portugal) 18.-21.5.

HAKUJA
Vuoden 2011 Lea-palkintoehdokashaku käynnistyy
Ahaa Teatteri 40 v. - Kutsu Ahaa Teatterin vakituiseen henkilökuntaan kuuluneelle
Legioonateatteri: Ohjaustarjouspyyntö
BaseCamp Stockholm residency program

AVOIMIA PAIKKOJA
TEKIJÄ-hankkeeseen projektiassistentti
Kansainvälisten asioiden koordinaattorin (teatterityö) määräaikainen
Suomen Assitej ry. hakee Bravo! -festivaalin tuottajaa
Susanna Leinonen Company etsii TUOTTAJAA
Kapsäkki etsii produktiotuottajaa ja myynti- ja markkinointivastaavaa

KOULUTUSTA
Kapsäkki etsii produktiotuottajaa ja myynti- ja markkinointivastaavaa
Kolmas lähde hakee osallistujia yhdistysten palvelutoiminnan kehittäjävalmennukseen
Improtango-kurssi 
Scenofest Workshops
EXPLORING CREATIVITY with Kitt Johnson


 

*MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

 

ON THE ROAD 1 KOKKOLA
Elähdyttävää on käydä teatterissa pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Reissulla oppii. Kohtaamisista oppii. Kokkolan kaupunginteatterissa Juha Hurme oli päivittänyt tanskalaisklassikon Jeppe Niilonpojan anarkistiseksi caseksi köyhyysloukussa elävän Jepen viinapatologiasta ja yläluokan julkeasta leikistä ja sen nurinpäinkääntymisestä.  Pieniä katsojia tungeksii katsomaan Pipsa Longan sovittamaa Tuhkimoa ja me tinfolaiset puolestamme katsomme Katariinan kammarissa Jeppeä. Ylellistä, että näyttelijä on miltei kosketusetäisyydellä. Voi täysillä nauttia Jarkko Lahden näyttelijäntyöstä, jossa darraa ja koukussa oloa kuvata vailla sievistelyä.  Huhhuh!

On pakko lainata johtajakaksikkoa Jarkko ja Ari-Pekka Lahtea: ”Aktiivinen omassa maakunnassaan juurevasti kiinni oleva, ennakkoluuloton, avoin ja rohkea teatteri on ympäröivälle yhteisölleen mittaamattoman arvokas. Se on parhaimmillaan heimonsa näyttämö, joka peilaa, paljastaa, viihdyttää ja kohtaa. Se ei vastaa kysymykseen keitä me olemme, mutta se kysyy sitä yhdessä oman, ainutkertaisen yleisönsä kanssa.”  Ei enää paremmin voi ilmaista oman teatterin merkitystä. Syksyllä  sitten nähdään Pesärikko ja Jeremei  Aipinin Viimeinen aamutähti, jossa puheenvuoro annetaan hantikansalle.

ON THE ROAD 2 ROVANIEMI
Rovaniemen Teatterissa oli mahdollisuus nähdä Veikko Nuutisen Myötätunto Juhana von Baghin ohjauksena, molempien opinnäytetyö Teatterikorkeakoulussa.  En nähnyt Takomon esitystä (ohjaus Akse Pettersson). Tarkalla havaintokyvyllä kirjoitettu musta näytelmä, joka ei paljasta omaa salaisuuttaan. Tällaisia tekstejä lisää! ja myös tällaisia ohjauksia ja tulkintoja – ja esityksen jälkeisiä keskusteluja.  Ylellistä kuunnella tekijäryhmä tapaa purkaa yhdessä katsojien kanssa esityskokemusta. Ihmiset jäivät oikeasti keskustelemaan, pohtimaan näytelmää. Juuri tällaisissa kohtaamisissa kasvatetaan tarttumapintaa teatteriin. Ja onhan se myös hienoa, että teatterikorkeakoululaisten (ohjaajat) on mahdollista katsoa toistensa opinnäytetyöt. Rovaniemi tarjosi toisenkin ylellisyyden Sarasvatin hiekkaa. Romaani toimi ikään kuin pohjatekstinä, lähtökohtana kokonaiselle tapahtumaympäristölle.  Isomäen teksti risteytyy työryhmän tuottaman materiaalin kanssa. Hienoa, miten näkökulman vinksahdus saa aikaan huojuntaa, sellaista esityksellistä toisiinsa kietoutuvaa rihmastoa, joka kiehtoo. Ja koneisto näyttää voimansa. Suurta näyttämöä voi käyttää niin kuin Sampo Pyhälä sitä käyttää, tekemällä liikkeessä olevan installaation, jonka osa me olemme. Ja rovaniemeläiset näyttelijät käyttävät lavastusta, liikkuvat kiikkerillä pinnoilla, kiipeävät, kahlaavat. Ennakoimattomuutta, joka ei jätä rauhaan.

Sarasvatin hiekkaa tulee muidenkin teattereiden ohjelmistoon. Ohessa katkelma Rospuuton dramatisoinnista:

NATALIA
(Sergeille) Jatketaanko matkaa?
KERTOJA (yleisölle)
Ehkä hieman innokas. Pieni annos varovaisuutta ei olisi pahitteeksi valtameritutkijalle.
SERGEI
Oletko varma että haluat jatkaa? Äskeisen jälkeen.
NATALIA
Ilman muuta!
KERTOJA
(yleisölle) Toisaalta ”jos on liian varovainen, ei saa koskaan aikaan yhtään mitään”.

Hanna Helavuori
johtaja
TINFO - Teatterin tiedotuskeskus
hanna.helavuori(at)tinfo.fi


 

*UUTISIA

TINFO ja Teatterikeskus ovat myöntäneet tuotanto- ja verkostoitumistukea

TINFO ja Teatterikeskus ovat myöntäneet tuotanto- ja verkostoitumistukea suomalais-ruotsalaista teatteriyhteistyötä varten seuraavasti:
- Vesa-Petteri Asikainen / PerformanceSirkus verkostoitumistukea 350 € hankevalmisteluun tukholmalaisen Teatteri Peron kanssa.
- Hilkka-Liisa Iivanainen tuotantotukea 2000 € Fat Bastards -esityksen tuotantokuluihin. Esitys on suomalais-ruotsalainen kiertue-esitykseksi tehtävä yhteistuotanto, joka saa ensi-iltansa Baltic Circle -festivaaleilla.
- Esa Kirkkopelto / Toisissa tiloissa -ryhmä verkostoitumistukea 2100 € osallistumiseen Montage Utopia -tapahtumaan Riddarhyttanissa 26.-28.5.2011 Teatern Maskinen -esityskollektiivin kutsumana.
- Petri Pöyhönen / Elementti ry verkostoitumistukea 700 € Toivo Kärki på annat vis -esityksen verkoistoitumis- ja valmistelumatkaan Tukholmaan.
- Quo Vadiksen tuki ry tuotantotukea 2500 € Dramatenin ja Uuden Teatterin kanssa tehtäviin vierailu- ja yhteistuotantoihin (Lastentarha, Pelastetaan äiti, Arktinen onni, Quo Vadis Hamlet) Tukholmassa 6.-12.6.2011.

Lisäksi myönnetään KOM-teatterille tuotantotukea 3000 € Vadelmavenepakolainen -esityksen kiertueeseen Ruotsissa Riksteaternin yhteistyönä mikäli kiertue toteutuu.

Seuraava haku on 31.8.2011 mennessä.

 


Lahjoitus mahdollistaa lapsen teatterielämyksen ainutlaatuisessa hankkeessa

Teatterikeskus ry käynnistää monivuotisen hankkeen, jonka tavoitteena on mahdollistaa teatterikokemus yhä useammalle lapselle ja nuorelle ympäri Suomen. Ainutlaatuisessa konseptissa elämysten mahdollistajina toimivat vastuulliset yritykset ja yksityiset lahjoittajat. Kolmivuotisesta hankkeesta suunnitellaan pysyvää, omarahoitteista toimintamallia. Käynnistysvaiheessa hanketta rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto.

Hankkeessa Teatterikeskuksen jäsenteatterit tekevät yhteistyötä lasten ja nuorten parissa työskentelevien toimijoiden kanssa sekä esitystoiminnan että työpajojen muodossa. Tavoitteena on synnyttää yleishyödyllinen toimintatapa, jonka kustannukset katetaan yhteiskuntavastuullisella yritysyhteistyöllä ja lahjoituksilla.

Teatterikeskuksen hanke tuo ratkaisun ajankohtaiseen ongelmaan: kuntien talouden kiristyessä kouluilla ja päiväkodeilla ei ole enää varaa viedä oppilaita teatteriesityksiin ja rahan pyytäminen vanhemmilta on eriarvoistamisen vuoksi haasteellista. Yhä useampi nuori aikuistuu ilman ainoatakaan kokemusta teatteritaiteesta.

”Lapset ja nuoret tarvitsevat vastapainoa yhä vaativammaksi muuttuvaan arkeensa: teatterin tiivis yhteishenki, tunteiden ja kokemusten käsittely sekä sitoutuminen esityksen tekemiseen tuottavat monelle lapselle ja nuorelle ainutlaatuisen kokemuksen, jollaista tarvitaan koulun tai perheen arjen rinnalle”, painottaa Teatterikeskuksen toiminnanjohtaja Maaria Rantanen.

Hankkeen konseptia suunnitellaan parhaillaan Teatterikeskuksen ja Pink Eminencen yhteistyönä. Tavoitteena on luoda Suomessa uraauurtava lahjoitusmalli, jonka avulla esimerkiksi yritykset ja yksityishenkilöt voivat tukea kulttuuria vastuullisesti ja helposti.
Teatterikeskuksen hanke yhdistää uudella tavalla useampien eri toimijoiden tarpeet. Tavallisten suomalaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnista välittämisen myötä esimerkiksi yhteistyöyritykset pääsevät tutustumaan luovaan kulttuuritoimintaan.

Teatterikeskuksen jäsenteatterit rahoittavat itse toimintaansa

Vuonna 1971 perustettu Teatterikeskus ry edistää ryhmämuotoisten ammattiteattereiden toimintaa sekä vahvistaa niiden asemaa. Se toimii 30 jäsenteatterinsa yhteistyöjärjestönä ja edunvalvojana kulttuuripolitiikassa osallistuen aktiivisesti keskusteluun. Teatterikeskuksen jäseniä ovat muun muassa Kom-teatteri, Ryhmäteatteri, Improvisaatioteatteri Stella Polaris, Teatteri Telakka ja Teatteri Vanha Juko. Valtaosa sen jäsenistä kuuluu vapaaseen teatterikenttään, joka rahoittaa toimintansa suurelta osin omarahoituksella. Vuonna 2010 vapaan teatterikentän valtion toiminta-avustusten osuus kaikista ooppera-, teatteri-, orkesteri-, tanssi-, ja sirkusmäärärahoista oli 2,2 %.

Lisätiedot:
Maaria Rantanen, toiminnanjohtaja
Teatterikeskus ry
P. 040-731 3655, info (at) teatterikeskus.fi

Yhteistyössä:
Pink Eminence Oy, Arts + Business Management
Tallberginkatu 1 C 14, FI-00180 Helsinki
 


Tanssi- ja Teatteri-lehti yhdistyvät

Teatteri-lehti ja Tanssi-lehti yhdistyvät uudeksi Teatteri&Tanssi-lehdeksi vuoden 2012 alusta. Asiasta tekivät yksimielisen päätöksen Tanssi-lehteä julkaisevan Tanssin Tiedotuskeskuksen vuosikokous 18. huhtikuuta 2011 ja Teatteri-lehteä julkaisevan Kustannus Oy Teatterin yhtiökokous 26. huhtikuuta 2011. Mukana hankkeessa on myös Sirkuksen tiedotuskeskus. Sirkustaiteella ei tähän mennessä ole ollut omaa lehteä.

Uuden Teatteri&Tanssi-lehden vastaava päätoimittaja on Teatteri-lehden nykyinen päätoimittaja Annukka Ruuskanen. Tanssi-lehden päätoimittaja Minna Tawast jatkaa nykyisenlaisella nimikkeellä toisena päätoimittajana. Teatteri&Tanssi ilmestyy kahdeksan kertaa vuodessa.

Vuodesta 1945 ilmestyneen Teatteri-lehden ja vuodesta 1981 ilmestyneen Tanssi-lehden päätoimittajat uskovat, että esittävistä taiteista laajemmin ja monista näkökulmista kirjoittavalle lehdelle on tarvetta ja lukijakuntaa:
- Esittävien taiteiden kehitys näyttäisi kulkevan kohti monitaiteellisuutta, jossa perinteiset rajanvedot tuntuvat osin jo turhiltakin. Suomessa tarvitaan asiantuntevaa ja helposti lähestyttävää kulttuurilehteä, jossa teatteria, tanssia, sirkusta, niiden yhdistelmiä ja välimuotoja käsitellään asiantuntevasti taidekontekstissa, mutta myös osana arkea ja yhteiskuntaa.

Uutta lehteä kustantaa Teatteri-lehden nykyinen omistaja, jonka osakkaiksi tanssin ja sirkuksen tiedotuskeskukset tulevat. Teatteri&Tanssin ensimmäinen numero ilmestyy helmikuussa 2012.

Lisätietoja: Annukka Ruuskanen (09) 135 2207,  Minna Tawast (09) 612 1642

 


Kritiikin Kannukset nukketeatteriohjaaja Merja Pöyhöselle

Merkittävä tunnustus Nukketeatterin tekijälle: Juhlavuoden Kritiikin Kannukset nukketeatteriohjaaja Merja Pöyhöselle 28.04.2011

Suomen arvostelijain liitto myönsi vuoden 2011 Kritiikin Kannukset nukketeatteriohjaaja Merja Pöyhöselle. Arvostelulautakunnan mukaan Pöyhönen kuuluu nykyajan aktiivisimpiin ja lahjakkaimpiin nuoriin nukketeatterintekijöihin. Kritiikin Kannukset -tunnustuspalkinto jaettiin tänä vuonna 50. kerran.
Lue lisää: www.sarv.fi/2010/index.php?p=kritiikin_kannukset_2011 


Pearlen kannanotto: Mobility Information Services for Artists and Culture Professionals

Eurooppalaisten esittävän taiteen työnantaja-  ja työntekijäjärjestöjen yhteinen kannanotto  taiteilijoiden liikkuvuuden edistämiseksi tarvittavan tietopalveluyksiköiden verkon luomiseksi Eurooppaan.

Pearle - kannanottoOmskin festivaalin Grand Prix-palkinto Teatteri Mukamakselle

Teatteri Mukamas vieraili Omskissa, Lounais-Siperiassa Venäjällä, kansainvälisellä nukketeatterifestivaalilla ” Visiting ”Arlekin” 25.4.-3.5.2011 esityksellä Hölmöläiset, jonka on ohjannut Mansi Stycz. Kansainvälinen raati valitsi yksimielisesti Hölmöläiset koko festivaaliohjelmiston parhaaksi esitykseksi.

Festivaalin aikana nähtiin 23 eri esitystä, jotka olivat 14 eri maasta. Mukana oli teattereita Bulgariasta, Englannista, Espanjasta,  Iranista, Israelista, Kanadasta, Kiinasta, Puolasta, Ranskasta, Serbiasta, Suomesta, Venäjältä ja Virosta.

Lisätietoja esityksestä: www.teatterimukamas.com/pages/65
Kuvia esityksestä: www.teatterimukamas.com/pages/72

Lisätietoja: Veronica Stycz, puh. (03) 3124 1311, veronica.stycz(AT)teatterimukamas.com

  


 

Kulttuuri- ja taideohjelmalle viisi lisävuotta

Pohjoismaisista kulttuuriohjelmista tehdyn evaluoinnin pohjalta pohjoismaiset kulttuuriministerit ovat päättäneet jatkaa Kulttuuri- ja taideohjelmaa vuoteen 2016 saakka.

Pohjoismaiset kulttuuri- ja taidealojen toimijat voivat täten myös seuraavan viiden vuoden ajan hakea tukea projekteilleen ohjelman kahdesta moduulista: Tuotantopainotteisen toiminnan sekä Osaamisen kehittämisen moduulista.

Myös Pohjoismaiden ja Baltian maiden kulttuurialan liikkuvuusohjelmaa on päätetty jatkaa seuraavan kolmen vuoden ajan.

www.kknord.org

 


Mumbai Theatre guide kirjoittaa suomalaisesta teatterista

Www.mumbaitheatreguide.com/ kirjoittaa suomalaisesta teatterista otsakkeen Features alla.
 


Kulttuuriravintola Kivi avautui Keskustorin virkistyskeitaaksi

Tampereen Teatterin kyljessä, Keskustorin paraatipaikalla, on avautunut virallisesti uudistettu juoma- ja seurusteluravintola Kulttuuriravintola Kivi (Keskustori 2).

”Kulttuuriravintola Kivi on Keskustorin virkistyskeidas ja kohtaamispaikka kaikille ohjelmallisessa seurusteluravintolamiljöössä viihtyville”, kiteyttää Tampereen Teatteri Palvelu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Toivonen uuden ravintolan liikeideaa. Kevään ja kesän aikana uudistettu ravintola palvelee asiakkaitaan myös 90-paikkaisella ulkoterassilla, josta on upea näkymä keskustan sykkeeseen.

Ravintolatilan uudistettu sisustus on lavastaja Marjatta Kuivaston käsialaa.

Kulttuuriravintola Kivi tarjoaa syksystä alkaen ohjelmallisia teemailtoja viikon eri päiville. Luvassa on teatteriesitysten lisäksi runsaasti ilmaisohjelmaa kuten tietokilpailuja, musiikkiesityksiä ja suosittua runokaraokea. ”Tarkoituksena on tarjota myös Open stage, jossa kuka tahansa voi hetkeksi tarttua kitaraan tai istua pianon ääreen viihdyttämään ravintolaväkeä”, kertoo teatterinjohtaja Reino Bragge.

Ravintolan viralliset avajaiset ovat tiistaina 10.5. klo 19.00, jolloin tietokilpailujen Grand Old Man, Reijo Salminen, saapuu tenttaamaan tamperelaisyleisöä kiperine kysymyksineen. Tilaisuus on maksuton.

Lisätietoja:
Reino Bragge, teatterinjohtaja, p. 040 552 7271
Timo Toivonen, Tampereen Teatteri Palvelu Oy:n hallituksen puheenjohtaja, p.050 631 28
Elina Laurén, Tampereen Teatteri Palvelu Oy:n toimitusjohtaja, p. 040 561 7188
Kulttuuriravintola Kivi on avoinna ma-to 12-24, pe-la 12-01, su suljettu.

Pikkuteatterista Kulttuuriravintola Kiveksi – lyhyt historia

Keväällä 1961 Tampereen Teatteri sai hallintaansa näyttelijä Eero V. Kosteikon vuonna 1959 perustaman ja johtaman Pikkuteatterin. Se sijaitsi aluksi nykyisen tavaratalo Sokoksen paikalla, mutta 1964 sille saatiin oma 130-paikkainen toimitila teatterin päärakennuksen yhteydestä, Hämeenkadun puoleisesta päädystä. Pikkuteatteri oli aikanaan uraauurtava, sillä aiemmin tällaisia pieniä näyttämöitä oli vain Kansallisteatterin yhteydessä.

Pikkuteatteri saneerattiin vuoden 1989 kuluessa, ja saman vuoden lokakuussa se avautui yleisölle 100-paikkaisena Teatterikahvilana. Se tarjosi kahvilanomaisen vaihtoehdon pienimuotoisille puhe- ja musiikkinäytelmille sekä laulu- ja runoilloille. Vuonna 1992 tilassa toimi Soppateatteri, jossa kirjaimellisesti tarjottiin kaksi kertaa viikossa lounasaikaan soppaa ja teatteria.

Keväällä 2003 Teatterikahvilassa tehtiin jälleen mittavia uudistuksia, ja tilassa avautui seurusteluravintola Teatterikahvila Kivi.  Keväällä 2011 teatteritalon LVIS-saneerauksen yhteydessä tila sai jälleen uuden ilmeen.  Nyt avautui Kulttuuriravintola Kivi, entistä raikkaampi ja houkuttelevampi koko kansan olohuone ja virkistyskeidas.

 


Tanssiryhmä Gruppen Fyra esiintymään RIIKAAN, Latviaan

Tanssiryhmä Gruppen Fyra on kutsuttu esiintymään Latvian Riikassa järjestettäville TIME TO DANCE- nykytanssifestivaalille teoksellaan ÄITI! (MOTHER!) kesäkuussa 2011. TIME TO DANCE -festivaalia on järjestetty vuodesta 1998 alkaen ja vuonna 2005 festivaali laajeni kansainväliseksi. Se on Latvian suurimpia nykytanssifestivaaleja ja sen taiteellisena johtajana toimii latvialainen huippukoreografi  Olga Zitluhina. Vuonna 2011 festivaalien teemana on huumori tanssissa ja organisaatio on valinnut tanssiryhmä Gruppen Fyran ÄITI!- teoksen festivaalien ohjelmistoon. Samalla aloitetaan yhteistyön suunnittelu tanssiryhmä Gruppen Fyran ja Olga Zitluhinan DANCE COMPANYN välillä tavoitteena teosvierailut maiden välillä sekä isompi yhteisproduktio kolmen vuoden sisällä.

Gruppen Fyran ÄITI!- teos saa kantaesityksensä 5.5.2011 Musiikkiteatteri Kapsäkissä, teoksessa tanssivat Pia Tavela ja Tommi Haapaniemi. Koreografiasta vastaa esiintyjien lisäksi Virpi Juntti, lavastus ja valosuunnittelu Jaakko Jokio. Teos on pilke silmäkulmassa tanssittu kannanotto äitiyden ihanuuteen ja kamaluuteen. Aiheen käsittelytapa on naivistinen, kuva äidistä on vahva karikatyyri 60-luvun ihannekotiäidistä. 60-luvun kuvasta huolimatta äidin hahmo on tuotu nykyaikaan, mukana nuoren äidin paineet ja kommellukset sekä yhteiskunnan ennakkoluulot ja odotukset. Luvassa on arjen kommelluksia ja sattumuksia, äitiyden tunteiden kirjoa ja hassua huumoria Gruppen Fyran tyyliin.
Lisätietoa www.gruppenfyra.com

 


 

*TAPAHTUMIA

Tampereen Teatterikesän ohjelmisto julkistettu

TAMPEREEN TEATTERIKESÄ 1.–7.8.2011: KURKISTUS SUOMALAISEN TEATTERIN TULEVAISUUDEN NÄKYMIIN

Teatterikesän taiteellinen johtoryhmä Anna-Elina Lyytikäinen ja Auvo Vihro linjasi uutta tehtäväänsä viime syksynä. He etsivät ensisijaisesti modernia suomalaista teatteria ja nuoria tekijöitä käännös-näytelmien tai klassikkotekstien sijaan festivaalin ensi elokuun ohjelmistoon.

Taiteelliseen johtoryhmään kuuluu myös Teatterikesän toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl.

NUORTA NÄYTTELIJÄSUKUPOLVEA JA UUDENLAISTA ESTETIIKKAA

Mukana ovat itseoikeutetusti kahden kotimaisen maailmallakin mainetta niittäneen trilogioiden päätösosat: Leea ja Klaus Klemolan New Karleby ja Sirkku Peltolan Lämminveriset. Johanna Freundlichin ohjaama ja upean näyttelijätiimin kaksi ja puoli vuotta harjoittelema Angels in America tai Juha Luukkosen Finnhits, Leevi And The Leavingsin musiikkiin rakentuva sanaton kolmen suku¬polven tarina, kuuluvat esityksiin joiden lähtökohdista löytyi erityistä kiinnostavuutta.

Kuluneella teatterikaudella tehtiin esityksiä vaikeista henkilökohtaisista aiheista. Jyväskylän kau-punginteatterin näyttelijä Anneli Karppinen saattoi tarinat unettomuudesta teatterilliseen asuun (Yötarinoita) ja Virpi Haatainen ja Teatteri Avoimien Ovien työryhmä tutkivat näytelmässä Irti minusta, mitä tapahtuu perheelle, kun yksi sen jäsenistä sairastuu.

– Dokumentaarinen lähestymistapa on nyt osa uutta teatteria. Ryhmäteatterin Eduskunta-esityksen nähtyään suomalaista teatteria tuskin voi moittia yhteiskunnallisen kantaaottavuuden puutteesta, sanoo Lyytikäinen.
Poliittista puhetta ja sen sisältöä tutkiva näytelmä on ohjaaja Susanna Kuparisen ja työryhmän mittavan taustatyön tulos: eduskuntapuheenvuorojen lisäksi käytetään mm. rakennusyrittäjien, sijoitusrikollisuutta tutkivien poliisien ja virkamiesten haastatteluja.
Ryhmäteatterilta nähdään myös Tiina Lymin kirjoittama ja ohjaama S.O.S., räväkkä näytelmä ihmisistä, joille hyvinvointiyhteiskunta on kääntänyt selkänsä.

Festivaalin esityksissä nähdään nuorta näyttelijäsukupolvea ja uudenlaista estetiikkaa, sisällöstä tin-kimättä. Tästä on hyvänä esimerkkinä Teatteri Takomon ja Teatteri Nirvanan yhteistuotanto, Jussi Moilan kirjoittama ja Sini Pesosen ohjaama Paratiisi.

Festivaalin kotimaiseen ohjelmistoon mahtuu kaksi käännösklassikkoa: Juha Hurmeen Kokkolan Kaupunginteatterille ohjaama Jeppe Niilonpoika ja Turun Kaupunginteatterin näyttelijän Markus Järvenpään esittämä Dostojevskin Rikos ja rangaistus. Hurmeen kyky päivittää 1700-luvun teos nykypäivään käy huomaamatta, ja peilikuva aikaamme on valmis. Dostojevskilaisten syyllisyyden ja moraalin teemojen lisäksi Rikoksessa ja rangaistuksessa läsnä on Pietarin kaupunki, sen elämän raa-dollinen moninaisuus tarkasti ja humoristisesti kuvattuna.

Teatterikesän ohjelmistoon on aina kuulunut lasten- ja nuortenteatteria. Heikki Salo & Sirkku Peltola -produktio, Ilimari Jauhiaasen teräksinen takavyö, sai vuoden 2011 Thalia-gaalassa nuorten Teatteri¬teko-palkinnon. Esitys nähdään etänäytöksenä Hämeenlinnan Teatterin uusissa tiloissa. Vanhin suo-menkielinen lasten- ja nuortenteatteri, Ahaa Teatteri, täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Heidän ohjel-mistostaan on valittu Heini Junkkaalan kirjoittama ja Johanna Freundlichin ohjaama todenmakuinen näytelmä kouluelämästä, Toinen vasemmalta.

PALKITUT JA KIITETYT KANSAINVÄLISET

Ohjelmistossa on kahdeksan taiteellisen johdon valitsemaa kansainvälistä vierailua, joissa on erityistä sanottavaa tälle ajalle. Palkittujen belgialaisten Jan Lauwersin ja Needcompanyn The Deer House käsittelee sotaa ja väkivaltaa nyky-Euroopassa, chileläisen Teatro en el Blancon Diciembre puoles¬taan rasismia, nationalismia ja pasifismia sotaa käyvässä Chilessä vuonna 2014. Needcompanyn monikielinen ja -taitoinen ryhmä kuljettaa tarinaansa lempeästi myyttisiin ulottuvuuksiin kun taas Guillermo Calderón ryhmineen ottaa aseekseen mustan huumorin.

Ulkomaisten vieraiden osalta taiteellisen johdon linjaus oli samantyyppinen kuin kotimaistenkin: vaiettuja aiheita, dokumenttiteatteria ja nuorta teatterisukupolvea. Irlantilaisen Abbey Theatren esittämä, Carmel Wintersin vuoden 2010 parhaana uutena näytelmänä palkittu
B for Baby lähestyy vaikeita, tunnepitoisia aiheita – mm. lapsettomuutta – tarkkanäköisesti.

Toisen polven ruotsinsuomalainen, Dramatenin näyttelijä Tanja Lorentzon tuo oman sukunsa historian näyttämölle henkilökohtaisena ja huumoria pilkahtelevana monologina esityksessään Mormors svarta ögon.

Ruotsista löytyi myös kouluikäisille ja sitä vanhemmille tarkoitettu Svansjön (Joutsenlampi). Tanssin, teatterin ja musiikin hienosti yhdistämän teoksen on kansansadun pohjalta sovittanut Marina Steinmo ja sen koreografiasta ja ohjauksesta vastaa Kajsa Giertz.

Aki Kaurismäen elokuvaan Mies vailla menneisyyttä pohjautuva tšekkiläisen Dejvické divadlon Muž bez minulosti valittiin Tšekin teatterialan ammattilaisten keskuudessa vuoden 2010 merkittävimmäksi teatteriesitykseksi ylivoimaisella äänivyöryllä.

 – Ja kun kerran olemme molemmat tämänvuotiset taiteelliset johtajat näyttelijätaustaisia, halusimme mukaan ripauksen myös puhdasta näyttelijäntyöllistä tekniikkaa, kertoo Anna-Elina Lyytikäinen.
Maailmankuulut koomikot David Collins ja Shane Dundas muodostavat The Umbilical Brothers
-duon, joka on kotoisin Australiasta. Don't Explain -niminen esitys tuotetaan yhdessä TTT:n kanssa.

Katuteatteria festivaalilla esittää brittiläinen Jason Maverick, joka on viihdyttänyt yleisöä lähes 25 vuotta. Hänen lahjakkuudestaan ovat päässeet nauttimaan mm. kuningatar Elisabeth, Madonna, Sting, jne.

FESTIVAALILLA PROSPERO-HANKKEEN NELJÄ TUOTANTOA

Taiteellisen johtoryhmän valintojen ulkopuolella Teatterikesä toimii Prospero-hankkeen estradina kolmannen kerran. Prospero on kuuden teatterikaupungin – Rennes, Liège, Lissabon, Modena, Berliini ja Tampere – viisivuotinen hanke, jota EU tukee Kulttuuri-ohjelmastaan. Tampereen yli-opiston Tutkivan teatterityön keskus on yhteistyön suomalainen osapuoli.

Prospero-tuotantoja on peräti neljä, kaksi kansainvälistä ja kaksi kotimaista esitystä. Kotimaisista toinen, Riko Saatsin ohjaama Bruce Willis Saves the World, saa ensi-iltansa Teatterikesässä. Palkitun ranskalaisen kirjailijan Marie NDiayen kirjoittaman ja Cilla Backin ohjaaman Hildan intensiivisessä pääroolissa nähdään Minna Haapkylä. Tämän näytelmän Suomen ensi-ilta on festivaalilla.

Prosperon kansainväliset esitykset ovat italialaisen Emilia Romagna Teatron & Compagnie Pippo Delbonon La menzogna (Valhe), jonka suunnittelu, käsikirjoitus ja ohjaus ovat Pippo Delbonon käsialaa. Hän on  Euroopan ”uusien todellisuuksien” teatteripalkinnolla – samalla kuin Kristian Smeds, Andriy Zholdak ja Alvis Hermanis – palkittu ohjaaja. Ranskasta puolestaan saapuu Théâtre National de Bretagne esityksellään Noli me tangere, joka on komedia tyrannin ja Jumalan kohtaami¬sesta. Sen on kirjoittanut ja ohjannut Jean-François Sivadier.

LISÄTIETOJA:
Toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl, 040 5944 600
Tiedottaja Eevamaija Miettinen-Kopsa, 040 7747 195
Tiedotustiimi, 03 2140 992

PROSPEROT:
Tiedottaja Riitta Yrjönen, 040 7304 080

Teatterikesän esite 


 

International in Nordic Countries - Uusi ja uudenlainen teatterifestivaali Helsingissä  7. - 12. kesäkuuta

International in Nordic Countries (INC) keskittyy kysymyksiin uuspohjoismaalaisten näkyvyydestä teatterissa. Mikä rooli teatterilla on kansainvälisessä ja monikulttuurisessa Pohjolassa? Kuka määrittelee estetiikan? Entä ammattilaisuuden?  Mitä on kulttuurinen lukutaito? Festivaaliin osallistuu ihmisiä ja esityksiä kaikista Pohjoismaista ja se päättyy avoimeen seminaariin Diana-näyttämöllä. Helsingin kaupunginteatterin johtaja Asko Sarkola ja Ruotsin Riksteaternin johtaja Birgitta Englin ovat seminaarin keynote puhujia.

Festivaalin International in Nordic Countries esitykset avaavat laajan näkökulman Pohjoismaiden todellisuuteen. Romeo ja Julia yhdistää räppiä kebab-norjaksi, street dancea ja Prokofjevin musiikkia. What's up, God? on tanskalaista dokumenttiteatteria, joka kertoo nuorten suhteesta Jumalaan. Riksteaternin Vem sover i natt? on esittäjän omiin kokemuksiin perustuva tarina somalialaisen naisen paosta Ruotsiin. Jo 2400 vuotta sitten kirjoitettu Antigone on poliittista teatteria tästä päivästä. Se käyttää kieliä, musiikkia ja tanssia Afrikasta, Aasiasta ja Euroopasta. Koko Konkkaronkka puolestaan yhdistää saamelaisia tarinoita, joikuja ja modernia näyttämöilmaisua. Esitykset pidetään Korjaamossa ja Diana-näyttämöllä.

International in Nordic Countries on Kansainvälisen taidekeskus Kassandran, Kulttuuritehdas Korjaamon ja Aleksanterin teatterin yhteistyötä. Festivaalia ovat tukeneet Konstsamfundet, Pohjoismainen kulttuurirahasto, Suomalais-norjalaisen kulttuurirahasto, Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto, Suomen kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden.

INC Esitykset
www.kassandra.fi/inc

 


Teatterikorkeakoulun kevätpäivä: Ekologinen teatteri - mitä se on?

EKOLOGINEN TEATTERI - MITÄ SE ON, MIHIN SITÄ TARVITAAN?
Teatterikorkeakoulun kevätpäivä kutsuu teatterinjohtajat, käyttöpäälliköt ja muut ekologisesta teatterista kiinnostuneet teatteri-, tanssi-, ja sirkusalojen toimijat seminaariin Teatterikorkeakoululle 26.5.2011.

. Mitä mahdollisuuksia toiminnan kehittäminen ekologisemmaksi voi teattereille tarjota?
. Onko motivaationa kustannussäästö, parantunut imago vai yksinkertaisesti parempi omatunto?
. Aiheuttaako vihertyminen vain lisäkustannuksia ja toiminnan monimutkaistumista?
. Voivatko ekologisuus tai kestävä kehitys laajemmin ymmärrettynä olla teatterin sisällöllinen teema?

Kevätpäivän key note -puhuja on tuottaja, Senior Arts Consultant Sian Alexander Julie's Bicycle -organisaatiosta. Hän esittelee ekologista toimintaa Lontoon teattereissa, kaupungin Green Theatre -suunnitelman ja teattereille tarjottavia palveluita ja työkaluja. Alexanderilla on takanaan pitkä ura teatterin ja esittävien taiteiden parissa: niin johtotehtävissä Ison-Britannian Arts Council:ssa kuin teatteri- ja tanssiryhmien tuottajana.

Suomesta kokemuksiaan kertovat Tampereen Työväenteatterin johtaja Riku Suokas sekä ympäristöteatterisuunnittelija Sami Rannila Linnateatterista.

Seminaarin iltapäivän ohjelmassa paneudutaan täydennyskoulutuksen kysymyksiin. Teatterikorkeakoulussa täydennyskoulutuksena järjestetty teatterinjohtajakoulutus saa jatkoa vuonna 2012, ja koulutuksen rakentamisen tueksi halutaan kuulla kentän toiveita ja ideoita. Myös teatteritekninen ala ja sen osaamistarpeet nyt ja lähitulevaisuudessa ovat kiinnostuksen kohteena.
Ilmoittautuminen: http://asp.asio.fi/kurssiilmo/kouke/index.php?kurssitun=5502&kurssinro=11210
Lisätiedot ja ohjelma: www.teak.fi/kevatpaiva
Huhtikuussa ilmestynyt Teatterikorkea-lehden artikkeli kevätpäivästä:
www.teatterikorkealehti.fi/uutiset/58-ekologisemman-teatterielaemaen-puolesta.html

Seminaari on maksuton. Ilmoittautuminen 18.5. mennessä.
Lisätiedot:
Opetusteatterin johtaja Jyri Pulkkinen, 050 572 2058, jyri.pulkkinen(at)teak.fi

 


 

CEFISTO:s UTBILDNINGSDAG 26-27.5.2011 i samarbete med LUST r.f. och Produforum Nyland:
Workshop i GenusNyfiken gestaltning

med Liv Elf Karlén (SE)
Plats: Luckan/Verandan, Simonsgatan 8, Helsingfors
Liv Elf Karlén är regissör, manusförfattare och komiker. Hon fungerar som konstnärlig ledare för Teater Lacrimosa som är en feministisk teatergrupp och tankesmedja verksam i Stockholm sedan år 2000.

Information om utbildningsdagen:
Program torsdag 26.5
Kl. 11.00-16.00 Workshop (inkl. lunch)
Kl. 16.30-18.30 Diskussion under ledning av Subfrau. Diskussionstillfället är öppet för alla intresserade.
Program fredag 27.5
Kl. 11.00-15.00 Workshop (inkl. lunch)
Kl. 15.00-17.00 Uppspel

Teater Lacrimosas ensemble har sedan 2008 hållit ett stort antal wokshops b.la.s på dramatiska institutet, för teaterförbundet, runtom på regionteatrar i Sverige och också i Finland på Hangö teaterträff och på Labbet. Workshopen har sitt ursprung i ett två årigt undersökningsprojekt där Teater Lacrimosa utforskade sätt att jobba praktiskt och konkret med genus, queer och jämställdhetsfrågor i gestaltningsarbetet. Lacrimosas ensemble arbetade med ett stort antal av Sveriges mest uppskattade skådespelare, b.la. Ann Petrén, Gunilla Röör och Sissela Kyles för att utforska sätt att vidga skådespelarens gestaltningsregister utifrån ett genusperspektiv. Undersökningen resulterade i boken "större än såhär- tankar för en genusnyfiken gestaltning" (2008) där de tankar workshopen baserar sej på finns presenterade.
Workshopen ger både män och kvinnor en chans att synliggöra och ifrågasätta de strukturer som ligger bakom det kvinnliga och manliga sceniska uttrycket och hur de påverkar våra konstnärliga val i arbetet med kropp, text och scenerier.
Metoden består av olika övningar för att på ett kreativt, lustfyllt och praktiskt sätt vidga kvinnors och mäns gestaltningsregister och ta oss till mer oväntade karaktärer, impulser och sceniska val.

Anmälning per telefon: 040-7320448 (CEFISTO) eller via: https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dF85Sk53dEhSazcxbkVuNS1xN3BWUXc6MQ

Sista anmälningsdagen är 13.5.2011. Obs! Begränsat antal platser! Utbildningsdagen är gratis för CEFISTO-medlemmar. Kaffe och lunch ingår.

 


Sosiaalinen Sirkus- hanke kutsuu Sirkuksesta hyvinvointia - seminaari- ja keskustelutilaisuuteen Helsingissä 19.5. klo 13-16

Miten sirkustaide ja sirkuskulttuuri voivat edistää hyvinvointia? Mitä on soveltavan ja sosiaalisen sirkuksen toiminta? Minkälaisia kokemuksia siitä on? Mitä mahdollisuuksia sirkus tarjoaa? Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!
Puolen päivän mittaisessa seminaarissa esitellään projekteja, joissa sirkusta on käytetty työvälineenä erilaisten ryhmien kanssa työskentelyssä Helsingissä ja Espoossa. Esittelyt toteutetaan työpareittain.  Sirkus ja tilaajakumppani kertovat yhteisestä projektistaan, joten pääsemme keskustelemaan myös toiminnan vaikutuksista.
Seminaaripaikkana toimii Kulttuurikeskus Caisa, Fennia-kortteli, Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14 / Kaisaniemen metroasema.
Seminaari on maksuton.

Ilmoittaudu e-lomakkeella: https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/5024/lomake.html

Lisätietoja: www.sosiaalinensirkus.fi

Projektiassistentti Piia Karkkola, e-mail: piia.karkkola(AT)gmail.com, puh. 040 1904147.

Alustava ohjelma:
klo 13 – 13.30  Näkökulmia sirkustaiteen ja sirkuskulttuurin hyvinvointivaikutuksiin
-        Sirkuksen tiedotuskeskus / Sari Lakso, toiminnanjohtaja
-        Suomen NuorisoSirkusliitto/ Anita Mäntynen – Hakem, toiminnanjohtaja
-        Sosiaalinen Sirkus –hanke/ Sofia-Charlotta Kakko, projektipäällikkö
klo 13.30- 14.00 Soveltava sirkus päiväkoteihin / Cirko – uuden sirkuksen keskus
•       Sirkus ja tilaaja kertovat toiminnan sisällöstä ja kokemuksista
klo 14.00- 14.30 Sirkusopetus kehitysvammaisluokalle/ Espoon esittävän taiteen koulu
 * sirkusopettaja ja koulun erityisopettaja kertovat sirkustuntien merkityksestä oppilaille
klo 14.30- 14.45 Tauko
klo 14.45 – 15.15 Sosiaalinen sirkus perhetukikeskuksessa / Cirko – uuden sirkuksen keskus
•       Sirkusopettaja ja perhetukikeskuksen ohjaaja kertovat sirkuksen käytöstä sosiaalityön apuvälineenä
klo 15.15- 16.00 Keskustelua ja seminaarin päätös

 


Seminaari: Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia Uudellamaalla

Uudenmaan taidetoimikunta järjestää yhteistyössä Uudenmaan liiton, Uudenmaan ELY-keskuksen ja Etelä-Suomen AVIn kanssa Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia Uudellamaalla -seminaarin. Seminaari pidetään perjantaina 20.5.2011 klo 12-15.30, Säätytalolla, Snellmaninkatu 9-11, 00170 Helsinki .

Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -seminaari käsittelee hyvin konkreettisesti kulttuuri- ja taidesisältöisten menetelmien mahdollisuuksista sosiaali- ja terveyshuollon palveluissa Uudellamaalla.

Seminaarissa esitellään opetus- ja kulttuuriministeriön teemaa koskevan toimintaohjelman sisältöä ja tavoitteita sekä tuodaan esille hankkeita ja toimia jo meneillään olevasta toiminnasta kentällä. Lisäksi taidetoimikunta julkaisee tuoreen selvitystyön kulttuuripalvelujen hyödyntämisestä hoitoyksiköissä Uudellamaalla.

Seminaari on tarkoitettu niin sosiaali- ja terveysalalla kuin kulttuuri- ja taidekentällä työskenteleville asiantuntijoille ja tekijöille.

Puhujina ja kommentoijina seminaarissa toimivat Minna-Liisa Luoma (THL), ylijohtaja Anneli Taina (Etelä-Suomen AVI), Helena Räsänen (Sipoon kunta), Sirkku Ingervo (Helsingin kaupungin sosiaalilautakunta), Marianna Kajantie (Helsingin kaupungin kulttuurikeskus), Outi Mäkelä (Uudenmaan maakuntahallitus), Juha Mäntyvaara (Uudenmaan ELY-keskus), Jenny Eräsaari (sarjakuvataiteilija), Ava Numminen ja Tiina Kuoppa (Uudenmaan taidetoimikunta), sekä Sofia-Charlotta Kakko (Sosiaalinen sirkus -hanke).

Seminaarin ohjelma ladattavissa tästä.
Ilmoittautuminen seminaariin 18.5.2011 mennessä:
https://www.webropol.com/P.aspx?id=545297&cid=35025048

 


International Festival: Theatre World Brno 

The event will be held from 27 May to 4 June in Brno, Czech Republic.
The second year of the festival will present more than a hundred performances of top Czech and foreign artists including Peter Brook. A special part of the wide program will be
dedicated to site specific performances – The Night of Magicians, The Ceremony of Masks
and much more. The precise program is in the attachment.

Theatre World Brno

 


 

*FORMAS* – Scenic Arts Platform, Tavira (Portugal) from the 18th to 21st May.


Formas will have the following program:

Conferences, shows, pitching. For more information and updates please see the webpage // FORMAS 2011.  www.pisa-papeis.com/formas

FORMAS is produced by Procur.arte and as teh support of the Câmara Municipal de Tavira, Direcção Regional de Cultura de Algarve, CIAC and Eco-Hotel Vila Galé Albacora.

 


 

*HAKUJA

Vuoden 2011 Lea-palkintoehdokashaku käynnistyy

Suomen Näytelmäkirjailijaliitto on jakanut näytelmäkirjailijoille suunnattua Lea-palkintoa vuodesta 1985 lähtien. Palkinto myönnetään tekstin (ei esityksen) perusteella vuoden parhaasta näytelmäteoksesta. Vuoden 2011 ehdokashaku on nyt käynnistynyt.

Palkinnon ehdokkaiksi voivat asettua kaikki 1.12.2010–30.11.2011 välisenä aikana maassamme kantaesitettävät kotimaiset näytelmät, jotka ovat saaneet ensi-iltansa suomalaisessa ammattiteatterissa suomen, ruotsin tai saamen kielellä. Mikäli kyseessä on dramatisointi, teos voidaan hyväksyä ehdokkaaksi jos alkuperäisteoksen tekijä on kirjoittanut itse teoksensa näytelmäksi tai ollut kirjoittavana osapuolena mukana teoksen dramatisoinnissa.

Palkintoraatina toimivat tänä vuonna sanoittaja/säveltäjä Pauli Hanhiniemi, Helsingin yliopiston kotimaisen kirjallisuuden professori Jyrki Nummi ja kirjailija Anja Snellman.


Näytelmätekstin voi lähettää kilpailuun joko teatteri tai kirjailija. Teatterin on kuitenkin varmistettava kirjailijan halukkuus osallistua kilpailuun ennen tekstin lähettämistä. Ehdolle asetettava teos tulee toimittaa Suomen Näytelmäkirjailijaliittoon joko paperimuodossa (irto A4) tai digitaalisesti (doc, rtf tai pdf). Mukaan tulee liittää tiedot kirjailijasta, teatterista ja ensi-illan ajankohdasta. Näytelmien vastaanottamisessa on kolme eräpäivää:
1) 1.12.2010–31.5.2011 kantaesitettyjen teosten tulee olla toimitettuna viimeistään 10.6.2011
2) 1.6.–31.10.2011 kantaesitettyjen teosten tulee olla toimitettuna viimeistään 11.11.2011
3) 1.11.–30.11.2011 kantaesitettyjen teosten tulee olla toimitettuna viimeistään 1.12.2011

Teoksia otetaan vastaan sähköpostitse osoitteessa lea-palkinto(AT)sunklo.fi. Postitse näytelmiä voi lähettää osoitteeseen: Lea-palkinto, Suomen Näytelmäkirjailijaliitto, Meritullinkatu 33 G, 00170 Helsinki.

Vuoden 2010 Lea-palkinto myönnettiin Tuomas Timoselle näytelmästä Meganin tarina. Lisätietoja palkinnosta löytyy Näytelmät.fi-palvelusta osoitteesta www.naytelmat.fi. Suomen Näytelmäkirjailijaliitto on kirjailijoiden itsensä vuonna 1921 perustama järjestö, joka pitää huolta kirjailijoiden eduista ja edistää suomalaista draamakirjallisuutta. Liiton noin 500 jäsentä kirjoittavat näytelmiä sekä elokuva-, televisio-, kuunnelma- ja multimediakäsikirjoituksia. Jäsenistöön kuuluu suomen- ja ruotsinkielisiä kirjailijoita.

Lisätietoja
Kirjastonhoitaja Pirjo Kaukonen
Suomen Näytelmäkirjailijaliitto
pirjo.kaukonen(AT)sunklo.fi
09 135 6796

 


Ahaa Teatteri 40 v. - Kutsu Ahaa Teatterin vakituiseen henkilökuntaan kuuluneelle

TERVETULOA JUHLIMAAN KANSSAMME
Lauantaina 6.8.2011 klo 14.30

Nuortennäytelmä
Toinen vasemmalta klo 15.00
käsikirjoitus Heini Junkkaala, ohjaus Johanna Freundlich, kesto 75 min.

Esityksen jälkeen juhlimme.
Ilmoittaudu mukaan! Mielellään jo toukokuun aikana, mutta VIIMEISTÄÄN 1.8.

Esitykseen paikkoja rajoitetusti. Kutsu yhdelle.
Huomiothan, että olemme lomalla 1.6. – 31.7., joten ilmoittautumisen voit laittaa
s-postiini kesän aikana

Pia Hakala, teatterisihteeri
pia.hakala(AT)ahaateatteri.com
puh. 03 222 4870
www.ahaateatteri.com
**Cocktail-tarjoilut sekä kouhuviinit**

 


 

Legioonateatteri: Ohjaustarjouspyyntö

Legioonateatteri ry:n hallitus pyytää ohjaustarjouksia syksyn 2011 ohjelmistoon.

Ohjaustarjouksesta tulee käydä ilmi seuraavat asiat:
-    Näytelmän nimi ja mistä näytelmä kertoo (lyhyt selostus)
-    Ohjaaja (cv)
-    Tarvittava lukumäärä näyttelijöitä + muut (valo- ja ääni ym.)
-    Harjoitusaikataulu / suunnitelma
-    Suunniteltu ensi-iltapäivä
-    Budjetti

Harjoitusaikojen tulee sijoittua arki-illoille ja viikonlopuille. Arki-ilta-ajat ovat klo 16-21 välisenä aikana ja viikonloppuisin mihin aikaan vain ohjaajan suunnitelman mukaan.

Ohjaustarjoukset tulee jättää Legioonateatteri ry:n hallitukselle 20.5.2011 mennessä. Hallitus käsittelee ohjaustarjoukset toukokuun kokouksessaan  ja päättää silloin syksyn näytelmästä. Ohjaustarjouksen voi jättää joko s-postitse: info(at)legioonateatteri.fi tai lähettää osoitteeseen: Legioonateatteri ry, Mäntyhaantie 5-7, 33800 Tampere. (kuoreen merkintä: Ohjaustarjous)

Näyttelijät koostuvat Legioonateatterin harrastajista ja mukaan voi tulla uusiakin harrastajanäyttelijöitä.

Aikataulurunko on suunniteltu niin, että harjoitukset alkavat elokuussa 2011, ja ensi-ilta on loka-marraskuussa 2011. Ohjaajalle maksetaan palkkio. Ohjaustarjouksen laatimisesta ei makseta palkkiota.

Hanke on opetusministeriön rahoittama: Kulttuuri osallisuuden, yhteisöllisyyden, arjen luovien toimintojen ja ympäristöjen edistäjänä: Legioonateatterin harrastustoiminnan mahdollistaminen ja toiminnan yhdistäminen työssäkäyville ja työttömille –hanke.

Lisätietoja voi pyytää tarvittaessa Antti Haikkalalta
info(at)legioonateatteri.fi tai 040 7286837

Legioonateatteri ry:n hallitus

 


 

BaseCamp Stockholm

Intercult launches a residency program which encourages process-based artistic activities, addressed to cross-disciplinary creative teams of artists, producers and curators.
Residency Open Call 20 May

BaseCamp Stockholm supports the exploration and development of new work in contemporary arts practice, with focus on emerging ideas and start-up processes during a 3-6 weeks residence format. The residency invites artists, producers and curators to develop cutting-edge projects with an international perspective.

BaseCamp Stockholm focuses on the research and creative “process”, not regarding final presentation as a goal. However we expect that the research /project is open to sharing the process in at least one public event during the residency program.

The program welcomes collective applications by mixed teams of maximum 3 persons, formed  by artists, producers or curators, that develop a cross-disciplinary creative process.
BaseCamp Stockholm will provide consultations on content development and  project funding and assist with references and contacts in Stockholm  and Sweden, all tailor made to the project. Accommodation, an office and an equipped studio is also provided. The participation fee is 300 €/week per project.

Online application and more info on www.intercult.se/basecamp
Deadline for applications 20 May 2011
email: basecamp(at)intercult.se
website: www.intercult.se/basecamp

 


 

*AVOIMIA PAIKKOJA

TEKIJÄ-hankkeeseen projektiassistentti

Tutkivan teatterityön keskus etsii TEKIJÄ -hankkeeseen projektiassistenttia

Tampereen yliopiston Tutkivan teatterityön keskus etsii TEKIJÄ -Teattereiden kiertuejärjestelmä - Turnénätverk för Teater -hankkeeseen projektiassistenttia kokoaikaiseen työsuhteeseen määräajaksi 13.6.2011-31.7.2013.

Tutkivan teatterityön keskus on Tampereen yliopiston Viestinnän, median ja teatterin tieteenalayksikön tutkimuskeskus, jonka toimintaan osallistuu myös Tampereen ammattikorkeakoulu.

Tutkivan teatterityön keskus palkkaa
PROJEKTIASSISTENTIN
määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 13.6.2011 - 31.7.2013

TEKIJÄ - Teattereiden kiertuejärjestelmä - Turnénätverk för Teater on niin sanottujen kiinteiden ammattiteattereiden ja vapaiden ryhmien kiertuejärjestelmän ja yhteistoiminnan kehittämishanke 2011-2013. 

TEKIJÄn  päätavoite on toimivan valtakunnallisen teatterikiertue- ja yhteistyöverkoston kehittäminen sekä toiminnan ulottaminen yli kielirajojen. Hankkeessa järjestetään pilottikiertueita, koulutusjaksoja yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Novia Yrkehögskolanin kanssa sekä neljä seminaaria.

Hankkeen päärahoittajana toimii Opetus- ja kulttuuriministeriön Luovien alojen yrittäjyyden kansainvälistymisen ja kasvun ESR -kehittämisohjelma. Muita rahoittajia ovat mm. Suomen Teatterit ry, Teatterikeskus ry, Baltic Circle sekä Luova Tampere -kehittämisohjelma. Kiinteitä ammattiteattereita hankkeessa edustavat Espoon, Kotkan, Lappeenrannan, Kokkolan, Jyväskylän, Turun, Seinäjoen, Kouvolan  ja Hämeenlinnan kaupunginteatteri sekä Tampereen Työväen Teatteri.

TEKIJÄ -hankkeen projektiassistentin tehtävänä on projektin seminaarien sekä koulutusjaksojen suunnittelu ja toteutus yhteistyössä osatoteuttajien ja Tutkivan teatterityön keskuksen kanssa, sekä projektipäällikön osoittamat avustavat tehtävät hankkeen toteuttamisessa ja hallinnollisissa tehtävissä.

Työn suorituspaikka on Tampereella Tutkivan teatterityön keskuksessa, mutta työhön valittavalta henkilöltä odotetaan matkustusvalmiutta (pääosin välillä Tampere-Helsinki).
Projektiassistentin työtehtävien menestyksellinen hoitaminen edellyttää:
- teatterikentän ja kiertueteatteritoiminnan käytäntöjen tuntemusta
- soveltuvaa korkeakoulututkintoa
- oma-aloitteisuutta sekä organisointi- ja yhteistyökykyä sekä
- työkokemusta projektihallinnosta, erityisesti kokemus ESR ?projektien tuntemus katsotaan eduksi
- monipuolista kielitaitoa, erityisesti ruotsin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito katsotaan eduksi

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaisesti tehtävän vaativuuden ja henkilökohtaisen tehtävässä suoriutumisen perusteella. Tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy muun henkilöstön vaativuuskehikon mukaan, projektiassistentilla alustava vaativuustaso on 6-7. Tehtäväkohtaisen palkanosan lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 46,3% tehtäväkohtaisesta palkanosasta.

Vapaamuotoiseen hakemukseen tulee liittää nimikirjanote tai ansioluettelo sekä muut mahdollisesti tarvittavat liitteet, joista käyvät ilmi suoritetut tutkinnot, julkaisut sekä työkokemus.

Hakemus toimitetaan 20.5.2011 klo 15:45 mennessä liitteineen Tampereen yliopiston kirjaamoon, osoite: Kirjaamo, 33014 Tampereen yliopisto. 
Kuoreen merkintä TEKIJÄ. Hakemuksia ei palauteta.

Tiedustelut: Tutkivan teatterityön keskus
Projektipäällikkö Maria Salomaa, puh. 040 190 4154
e-mail: maria.salomaa(AT)uta.fi

 


 

Kansainvälisten asioiden koordinaattorin (teatterityö) määräaikainen tehtävä

Viestinnän, median ja teatterin yksikössä on haettavana kansainvälisten asioiden koordinaattorin määräaikainen tehtävä ajaksi 1.6.2011 - 31.12.2012.

Kansainvälisten asioiden koordinaattorin tehtävänä on erityisesti EU:n Kulttuuri-ohjelman Prospero-hankkeen www.t-n-b.fr/en/prospero, teatterituotantojen, koulutusvaihdon ja tutkimusyhteistyön t7.uta.fi/fi/projects/030000.html sekä Norteas-verkoston (Nordplus network for Nordic and Baltic Theatre and Dance Institutions of Higher Education) koordinointi www.norteas.com/start.

Parhaat valmiudet tehtävän menestykselliseen hoitamiseen antaa laaja teatterialan tuntemus, kokemus projektihallinnosta sekä ylempi korkeakoulututkinto. Hakijalta odotetaan hyvää suullista ja kirjallista englannin kielen taitoa, itsenäistä työskentelyotetta, oma-aloitteisuutta ja yhteistyökykyä. Ranskan kielen taito ja kokemus yliopistohallinnosta katsotaan eduksi.
Tehtävän palkkaus perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmän muun kuin opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasokehikon tasoon 7-8.  Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva palkanosa. Tehtävään palkataan neljän kuukauden koeajalla.

Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo ja kopiot tärkeimmistä tutkinto- ja työtodistuksista sekä muut asiakirjat, jotka voivat vaikuttaa valintaan.

Viestinnän, median ja teatterin yksikölle osoitetut kirjalliset hakemukset on toimitettava viimeistään 20.5.2011 kello 15.45 mennessä yliopiston kirjaamoon (osoite: kirjaamo, 33014 Tampereen yliopisto) tai sähköpostiosoitteeseen kirjaamo(AT)uta.fi.
Tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen cmt.info(AT)uta.fi.

 


 

Suomen Assitej ry. hakee Bravo! -festivaalin tuottajaa

Ajalle 1.9.2011-30.3.2012 tai sopimuksen mukaan.

Suomen Assitej ry. järjestää yhteistyössä pääkaupunkiseudun kulttuuritalojen ja lasten- ja nuortenteatteriorganisaatioiden kanssa 7. kansainvälisen lasten- ja nuortenteatterifestivaali Bravo!:n pääkaupunkiseudulla 11.-18. maaliskuuta 2012.

Festivaalille haetaan tuottajaa määräaikaiseen työsuhteeseen, kokopäiväisesti ajalle 1.9.2011-30.3.2012 tai sopimuksen mukaan. Tuottaja toimii yhteistyössä Suomen Assitej ry:n hallituksen ja sihteerin, sekä Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien kulttuurituottajien kanssa.

Tuottajan tehtävänä on festivaalin käytännön järjestelyistä vastaaminen, mm. apurahahakemusten teko, aikataulun suunnittelu, festivaalitilojen kartoitus ja sopiminen, tiedotus ja markkinointi, yhteydenpito festivaalin järjestäjätahoihin sekä yhteydenpito esiintyjien ja muiden yhteistyökumppanien kanssa, festivaaliviikon järjestelyistä vastaaminen sekä festivaalin jälkityö.

Tuottajalta toivotaan kokemusta kulttuuritapahtuman tai -festivaalin järjestämisestä, hyvää organisointikykyä, hyviä sosiaalisia taitoja, oma-aloitteellisuutta, teatterikentän tuntemusta, taloushallinnon perusteita ja monipuolista kielitaitoa (vähintään englanti ja ruotsi).

Hakemukset palkkatoiveineen osoitteeseen info(AT)assitejfi.org  16.5. 2011 mennessä. Tiedustelut samoin osoitteesta info(AT)assitejfi.org
Suomen Assitej
Meritullinkatu 33
00170 Helsinki
www.assitejfi.org
www.bravofinland.org

 


 

Suomalaisen nykytanssin huippuryhmä Susanna Leinonen Company etsii TUOTTAJAA

Tuottaja vastaa ryhmän hallinnollisista ja tuotannollisista tehtävistä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Haasteelliset ja monipuoliset työtehtävät sisältävät muun muassa myyntiä ja markkinointia, viestintää, yhteydenpitoa sidosryhmiin ja tiedotusvälineisiin, rahoitushakemusten kirjoittamista sekä talous- ja henkilöstöhallintoa.

Työtehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää soveltuvaa koulutusta ja työkokemusta esimerkiksi kulttuurituotannon, viestinnän tai kaupalliselta alalta. Etsimämme tuottaja on kiinnostunut kansainvälisestä toiminnasta ja motivoitunut kehittämään korkeatasoisen nykytanssiryhmän esitystoimintaa.

Arvostamme markkinointi- ja myyntihenkisyyttä,  kielitaitoa, matkustusvalmiutta,  innovatiivisuutta, oma-aloitteisuutta, hyviä ihmissuhdetaitoja, joustavuutta  sekä organisointi- ja kokonaisuuksien hahmotuskykyä. Kulttuurialan tuntemus, erityisesti rahoitusjärjestelmien ja yritysyhteistyön osalta, on etu.

Työtehtävä on toiminnanjohtajan opintovapaasijaisuus ja kestää vähintään 12kk. Viikoittainen työaika on 37,5h. Työ alkaa sopimuksen mukaan, kuitenkin viimeistään 1.9.2011. Mahdollisuus joustavaan perehdytykseen kesän ja alkusyksyn aikana. Työpaikka sijaitsee Helsingin Kruununhaassa.

Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Janina Vilén joko sähköpostitse janina(AT)susannaleinonen.com tai puhelimitse 045-1380 336 (11.5 ja 12.5 klo 12-15; 19.5. klo 12-15)

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen tulee lähettää 23.5.2011 mennessä osoitteeseen  Susanna Leinonen Company, Meritullinkatu 33 A 3 krs., 00170 Helsinki tai sähköpostitse osoitteeseen info(AT)susannaleinonen.com. Kuoreen ja sähköpostin otsikkoriville tunnus "Työhakemus".

Lisää tietoa ryhmästä saa osoitteesta: www.susannaleinonen.com

 


 

Kapsäkki etsii produktiotuottajaa ja myynti- ja markkinointivastaavaa

Kapsäkki on tullut tunnetuksi kotimaisen musiikkiteatterin pioneerina, joka on tuottanut noin 20 kantaesitystä 10 vuoden aikana. Kapsäkki avasi uuden teatteri- ja ravintolatilan Hämeentielle Helsinkiin syksyllä 2009. Viime vuonna Kapsäkissä nähtiin 230 esitystä ja Kapsäkissä kävi n. 18 000 katsojaa. Kapsäkki kiertää tilausesityksillään eri puolella Suomea ja myös ulkomailla. Kapsäkki on siirtymässä toiminnassaan uuteen vaiheeseen.

Uusi Kapsäkki on esittävän taiteen tuotanto- ja markkinointiorganisaatio, joka tuottaa omia produktioita sekä markkinoi ja myy tilausesityksiä. Kapsäkki työllistää näillä toimillaan taiteilijajäsenistöään.

Etsimme palvelukseemme tehokasta ja innovatiivista myynti- ja markkinointijohtajaa, jonka tehtävänä on tilausesitysten myynti, yritysyhteistyökumppaneiden hankkiminen sekä lipunmyynnin kehittäminen.

Etsimme palvelukseemme myös kokenutta ja tehokasta esittävän taiteen produktiotuottajaa, jonka tehtäviin kuuluu johtaa Kapsäkin tuotantoja.

Hakemukset voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen:

reetta.ristimaki(AT)kapsakki.fi
tiedustelut puhelimitse p. 050 3803050

 


 

*KOULUTUSTA

Design Management -opintokokonaisuus 25 op

Helsingin seudun kesäyliopisto järjestää Design Management –opintokokonaisuuden, joka soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää ymmärtämystään yritysviestinnästä, markkinoinnista, tuotesuunnittelusta ja -kehityksestä osana markkinointiviestinnän laajaa kenttää. Design Management oppiaineena tarkastelee muotoiluprosessia ja visuaalista viestintää liiketalouden näkökulmasta. Muotoilu laajasti käsitettynä on todella ajankohtainen aihe, ei vähiten siksi, että Helsinki on vuoden 2012 maailman muotoilupääkaupunki ja mm. palvelumuotoilusta puhutaan yhä enenevässä määrin.

Design Management -opinnot järjestetään Helsingin seudun kesäyliopistossa Lapin yliopiston tutkimusvaatimusten mukaisesti.

Opintojen rakenne:
Johdanto Design Management –opintoihin, 4 op
Graafinen muotoilu ja yritysviestintä, 5 op
Markkinoinnin perusteet, 5 op
Strategia I, 6 op
Yritysprojekti I, 5 op

Opinnot alkavat jo 25.5.2011 ja kestävät vuoden 2012 alkupuolelle. Opinnot on suunniteltu siten, että niitä voi suorittaa työn ohessa ja lähiopetus pääsääntöisesti iltaisin. Opinnoista voi halutessaan valita myös yksittäisiä opintojaksoja.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: www.kesayliopistohki.fi > Kurssitarjonta > Avoin yliopistollinen opetus > Design Management tai suora linkki

Opintoihin pyydetään ilmoittautumaan ma 16.5. mennessä.

Opintokokonaisuusmaksu on 430 euroa (korkeakouluopiskelijat 320 euroa).
Huomaathan, että kesäyliopisto-opintohin voi hakea opintoseteliä. Tarkemmat tiedot kesäyliopiston www-sivuilla kohdassa Ilmoittautuminen > Kurssimaksut

 


 

Kolmas lähde hakee osallistujia yhdistysten palvelutoiminnan kehittäjävalmennukseen

Valmennus on maksuton, mutta edellyttää sitoutumista sekä osallistujien omien matkakulujen kustantamista. Hakulomake tulee täyttää 22.5. mennessä. Paikkoja valmennuksessa on rajatusti.

Oletko kulttuuri-, liikunta- tai nuorisoalan ammattilainen? Kiinnostaako sinua alasi kehittäminen laaja-alaisesti? Onko sinulla kokemusta kolmannen sektorin hyvinvointipalvelujen kehittämisestä? Hae yhdistysten palvelutoiminnan kehittäjävalmennukseen!

Kolmas lähde hakee osallistujia kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen yhdistysten hyvinvointipalvelutoiminnan kehittäjävalmennukseen. Osallistujista muodostuu valmennuksessa toimijajoukko, joka pohtii näiden alojen palvelutoiminnan kysymyksiä ja toimii pitkäjänteisesti oman alansa yhdistysten tukena palvelutoiminnan haasteissa.
Valmennuksessa perehdytään alojen hyvinvointipalvelutoimintaan ja luodaan yhteistä näkemystä käsitteistä ja vaihtoehtoisista kehityskuluista kolmannella sektorilla. Valmennuksen läpikäyneet saavat osallistumisestaan Aalto-yliopiston myöntämän todistuksen. Itse valmennus on maksuton, mutta edellyttää sitoutumista.

KETÄ HAEMME:
Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen ammattilaisia, ja/tai yhdistysten hyvinvointipalveluista kiinnostuneita henkilöitä. Toivomme, että osallistujilla olisi kokemusta palvelujen suunnittelusta. Valmennukseen osallistuvilla tulee olla omaa organisaatiota laajempi kiinnostus aiheeseen sekä hyvät verkostot edustamallaan alalla.

Valmennus sisältää viisi lähipäivää Helsingissä noin vuoden aikana:
8.6.2011 klo 9.30-16
25.8.2011 klo 9.30-16
11.11.2011 klo 9.30-16
27.1.2012 klo 9.30-16
30.3.2012 klo 9.30-16
Sekä päätössessio 10.5.2012 Kolmas lähde -verkostotapaamisen yhteydessä

Lisätiedot: www.kolmaslahde.fi/index.php/tukea/kehittajaverkosto
Täytä hakulomake: www.webropolsurveys.com//S/F30330D09F80F575.par

 


Sadutuskoulutusta

Tervetuloa sadutuskoulutukseen Hankasalmelle 20.-21.5.!

Sadutus – kuulemisen menetelmä
Aika: 20.-21.5 2011
Paikka: KulttuuriKellari, Kuuhankavedentie 39, Hankasalmen asemankylän koulu (junalla pääsee)
Hinta: Kuuluu ESR-hymykuopat -hankkeen toimintaan, joten maksuton osallistujille. Ruokailut osallistujien kustannettava itse.
Ilmoittautumiset 18.5. mennessä p. 014-2671283 tai kirjasto(AT)hankasalmi.fi
Lisätiedot: pauliina.lapio(AT)sisasuomentanssi.fi

Sisältö
Työpajassa tutustutaan sadutusmenetelmään. Käyttömahdollisuudet, eettisyys, menetelmän ydin, saduttajan ja sadutettavan roolit käsitellään yhdessä. Tekemällä oppiminen: sadutetaan osallistujia. Pienryhmissä hahmotellaan yksi yhteinen toteutus sadutusmateriaalin käytöstä.
Työpajassa esitetään lyhytfilmi, jonka käsikirjoitus on tehty sadutusmateriaalin perusteella.
Kaikki toisen sadutuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleet!

Aika: pe klo 12.30 – 15.30, la 10 - 13

Kouluttaja on tanssija/tutkija Kirsi Heimonen, joka on käyttänyt sadustusmenetelmää lukuisten eri ihmisten kohtaamisessa. Hän on mm. ohjannut lyhytfilmitrilogian, jossa käsikirjoitus on laadittu sadutusmateriaalista.

Koulutuksen mahdollistaa ESR-hanke Hymykuopat, jota Salon kaupunki hallinnoi.

 Improtango-kurssi

Improtangon peruskurssi 7.-8.5.2011
Studio Yamassa, Aleksanterin teatterissa klo 14-16 molempina päivinä.
Hinta yksi päivä 20 euroa, molemmat päivät 35 euroa ja pari 30 euroa/henkilö (molemmat päivät). Improtango facebookin jäsenille 30 euroa (vain molemmat päivät). www.facebook.com/pages/Improtango/352273416445

Improtango on rento ja hauska tapa oppia argentiinalaista tangoa.
Tämä kurssi sopii ihmisille, jotka eivät ole tanssineet tangoa aikaisemmin tai tangoa harrasteneille, jotka haluavat syventää tangon peruselementtien osaamista ja saada uusia ideoita omaan tanssimiseen. Se sopii myös muiden tanssilajien harrastajille, jotka ovat kiinnostuneita syventämään parityöskentely- ja kommunikaatio taitoja.

Minna Tuovinen ja Martin Heslop ovat nykytanssi parityöskentelyn uranuurtajia Suomessa. He ovat yhdessä luoneet yli 40 teosta, joista useat ovat olleet tilausteoksia kotimaisille ja ulkomaisille tanssifestivaaleille.

Viime vuosina he ovat työskennelleet tanssijoina, opettajina ja koreografeina Argentiinassa, Brasiliassa ja Kuubassa. Tällä hetkellä he ovat koreografioimassa nykytango teosta Tango for the Radically Anonymous, joka on yhteistilausteos Kuopio Tanssii ja Soi ja Pyhäjärven Täydenkuun Tanssit festivaalien kanssa. 

 


 

Scenofest Workshops

Scenofest Workshops are for students AND for non-students, and it is possible to attend ONE or SEVERAL Workshops.

Deadline for registration: May 25, 2011

 -> over 50 workshops and master classes
 -> workshops delivered by Julian Crouch,  Pamela Howard, Paul Zaloom, Yu Chau Chang, Wei-Wen Chang,  Kazue Hatano, Ruud Lanfermejer, Eric Powel, Libena Rochová and other professionals from across the globe
 -> disciplines including Scenography, Direction, Costume Design, Video Art, Lighting Design, Sound Design, Puppetry, Object Theatre, Fashion Art, and other workshops take place in the centre of Prague at The Theatre Faculty of the Academy of Performing Arts in Prague

How can I register now?
Each person (student or professional) who wants to participate in any of the Scenofest workshops has to create her/his own PROFILE on www.pq.cz/en/user-registration.html
Your PROFILE will enable you to see the list of free Scenofest workshops, choose the workshop you want and also to pay the fee and registration. New: from now you can choose as much workshops as you want! Register now!

www.scenofest.org.

 


 

EXPLORING CREATIVITY with Kitt Johnson
10th-13th of June 2011

Exploring Creativity

Creativity does not only depend on the magic moments of inspiration. Creativity depends also on a great deal of plain, patient work, necessary for the unfolding of ideas and their realization. In this workshop we will uncover the individual source of inspiration and explore the path from idea to materialization. Through thematical based improvisational and compositional tasks, different choreographical work tools will be introduced. Every day will begin with a small warming up/preparation for the work.

Where: X-act’s studio, Struenseegade 15A, 3rd floor, 2200 Copenhagen N
When: Friday 10th of June – Monday 13th of June 10am – 4pm
Price: 1.600,- DKK per person (maximum 12 participants)
Sign up: Contact Aline Storm before 1st of June for further information on email x-act(AT)kittjohnson.dk
Places will be given according to the ‘first come, first served’ principle.
Best wishes, Kitt Johnson X-act
www.kittjohnson.dk

 


 

Tiedotteen liitteet:

BRNO Program

INC Esitykset

INC Tiedote

Kehittäjävalmennus

Pearle Statement

BRNO Theatre World

TeaK Kevätpäivä

Tampereen Teatterikesä 2011