13.05.2015

TINFO-tiedote 19 / 13.5.2015

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

TYÖPAJOJA JA KOULUTUKSIA

twitter.com/tinfotweets

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


ITSENSÄTYÖLLISTÄVISTÄ FAKTAA JA TOIMENPIDESUOSITUKSIA ISOSTA-BRITANNIASTA

Viime viikolla välitin minifaktaa teatterin itsensä työllistävien määrästä. RSA:n (Royal Society for the encouragement of Arts, Manufactures and Commerce) raportti Boosting the living standards of the self-employed kertoo Ison-Britannian tilanteesta. Vuodesta 2000 on itsensä työllistävien määrä maassa kasvanut 39 %:lla. Tämä tarkoittaa sitä, että itsensä työllistäviä on 15 %. Yli puolet uusista vuoden 2008 jälkeen syntyneistä työpaikoista ovat itsensä työllistävien luomia. Samaan aikaan itsensä työllistävien ansiot ovat laskeneet 22 %, itsensä työllistävä ansaitsee keskimäärin 25 % vähemmän kuin vastaava työtä työsuhteessa tekevä.

RSA:n selvitys puhuu niistä riskeistä, jotka itsensä työllistävä joutuu kantamaan yksin, ja juuri näiden riskien hallintaan pitäisi selvityksen mukaan keskittyä. RSA ehdottaa ”rainy-day savings” -rahastoja. Lisäksi raportissa ehdotetaan, että maan hallitus kohdistaisi enemmän sosiaaliturvaa itsensä työllistäjille. Raportin mukaan täytyy itsensä työllistäminen ottaa (viimein) vakavasti.

Brittiläinen ajatushautomo Demos julkaisi oman raporttinsa Going it Alone viime vuonna. Sen mukaan hallitus voi joko investoida sellaiseen infraan, joka tukee joustavaa siirtymistä työasemista toiseen tai sitten hallitus voi tarpeettomilla säännöksillä ja monimutkaisella säätelyllä luoda tarpeettomia esteitä. Demoksen suosituksistakin voidaan ottaa oppia.


ME HALUAMME JATKAA DIALOGIA

Savotta/Zavod -yhteistyöhankkeemme suomalaisten ja venäläisten teatteriryhmien, -festivaalien ja taiteilijoiden kesken on jatkunut ja jatkuu – haasteista huolimatta. Yksi tällainen konkreettinen ilonaihe oli novgorodilaisen lasten- ja nuortenteatteri Malin kainaloon perustettu KING-festival, jonka 13 maan esitysten joukossa oli Quo Vadiksen Pelastetaan äiti. Eeva Putro esiintyi venäjäksi, ja esitykselle myönnettiin festivaalin pääpalkinto. Palkinto ei tässä ole tärkein asia vaan pitkäkestoinen yhteistyö, tämä taimenkasvatus. TINFO toteutti muutama vuosi sitten Seeds of Imagination -hankkeen, jota sitten jatkoi Savotta-Zavod -teatteriyhteistyöhanke. Saimme Savotalle myös jatko-osan.

Ilonaihe oli myös yhteistyö Klockriken ja Diana Drama Festin kanssa, ja pian on mahdollista nähdä yhteistyön hedelmänä Lappeenrannan Kaupunginteatterissa Semjon Aleksandrovskin Short-term.


OFFINA VENETSIAN BIENNAALISSA

Mikä valtaisa härdelli. En voinut etukäteen kuvitella, mitä Venetsian taidebiennaali tarkoittaa ja minkälaisena Suomi tässä kontekstissa näyttäytyy. Taideyliopiston taiteellisen tutkimuksen paviljongissa Taideyliopiston taiteellinen tutkimus on nyt tekona olemassa Venetsian biennaalin kontekstissa. Kukaan muu ei ole sitä aiemmin tehnyt. Oikeasti merkittävää. Tajusin vasta täällä.

Kirjoitan siis Venetsiasta. Biennaalineitsyyden menetys on värähdyttävä kokemus. Vietän loma-aikaani teosten äärellä aistien niitä keinoja, joilla havaintoja ja kokemusta maailmoista välitetään. Teokset ovat kuin esityksiä. Suurieleisiä, äänekkäitä ja tilaa vieviä tai sitten hauraita ja hiljaisia. Ja niin hienoja. Taiteilijalla ja taiteella on tehtävä ja merkitystä. Kuinka vahva tapa välittää tietoa, kokemusta, tunnetta, kritiikkiä taide onkaan. Minua puhuttelevat hiljaiset näkyväksi tekemisen aktit. Aktivismia Lyijykynällä.


OSAAMISTA JA ARVOVALTAA KEHIIN!

Kirjoitan tätä etuajassa, jolloin tiedossani on vain se, että yhteiskuntasopimusta ei syntynyt ja että hallitusneuvotteluihin käyvät nyt keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus. Nyt vain toivon, että opetus- ja kulttuuriministeriöön (tai olkoon nyt sitten nimeltänsä mitä vain), mutta sille postille, josta käsin johdetaan myös taide- ja kulttuuripolitiikkaa, saataisiin sellainen henkilö, jolla on aidosti pätevyyttä, osaamista ja arvovaltaa omassa puolueessaan ja myös koko hallituksessa.

Tämän ministerin kontolla on puolustaa yli 20 000 taiteilijan joukkoa, jonka työstä niin sanotut luovat alat saavat elantonsa. Tämän ministerin tehtävänä on ryhtyä toimenpiteisiin itsensä työllistävien taiteilijoiden aseman parantamiseksi ja taide- ja kulttuurilaitosten uudistamiseksi, ryhtyä toimenpiteisiin taiteen ja kulttuurin rakenteiden ja rahoituksen uudistamiseksi, synnyttää uusia avauksia tarkastella yli hallinnonrajojen taidetta ja kulttuuria parhaimmillaan aivan uusista näkövinkkeleistä, joilla vahvistetaan taiteen ja kulttuurin asemaa.

Ja ihan ensimmäiseksi: tämän ministerin on pystyttävä vääntämään rautalangasta valtionvarainministeriön virkamiehille ja valtiovarainministerille, että tämä 0,8 %:n sijoitus on yksi tuottavimmista ja että itse asiassa 1 %:n sijoituksella tuottoa saataisiin vielä merkittävästi lisää. Tähän ei kuka tahansa pikkupoliitikko pysty! 


JOS KUNTA JÄTTÄÄ JA VALTIO PETTÄÄ, NIIN SÄÄTIÖ YSTÄVÄ ON…

Vastatoimenpiteenä ryhdyin katselemaan, mitä säätiöissä tapahtuu. Mehän olemme pitkin matkaa lukeneet, miten pörssikurssit ovat nousseet. Se tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Suomen Kulttuurirahastolla, Svenska Kulturfondenilla, Koneen Säätiöllä, Jane ja Aatos Erkon säätiöllä ja Jenny ja Antti Wihurin rahastolla on lisää jaettavana taiteelle ja kulttuurille. Mitä tämä voisi tarkoittaa?

Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan verkkosivuilta löytyy tietoa. Vuonna 2013 SRNK:n säätiöt tukivat suomalaista tiedettä, taidetta ja kulttuuria yli 380 miljoonalla eurolla! Yksityisissä säätiöissä voidaan kehittää uusia ratkaisuja ja ottaa maksimaalisia riskejä. Tätä me tarvitsemme!

Tuore uutinen: Suomen kulttuurirahaston Etelä-Savon rahaston jakoi 40 000 euron apurahan rantasalmelaisen Laboratorioteatteri Fennican Kulttuurikiska-projektille.


twitter.com/tinfotweets


TINFON ILMOITUKSIA


Ilmoita syksyn 2015 teatteriensi-illastasi


Keräämme ammattiteattereiden syksyn ensi-iltatiedot verkkosivuillemme. Lähetä oman teatterisi tiedot sähköpostitse osoitteeseen tinfo(a)tinfo.fi.

Kirjoita viestin otsikoksi "ensi-illat". Ensi-iltatiedoissa tulisi näkyä esityksen nimi, ensi-iltapäivämäärä, kirjailija, ohjaaja, dramaturgi tai muut työryhmän tiedot sekä lyhyt sisältökuvaus. Merkitse myös onko teksti kotimaisen tekstin kantaesitys, lasten- tai nuortenteatteria tai yhteistuotanto.

Päivitämme syksyn ensi-iltalistaa vähitellen. Tietokantaan jo lisättyjä ensi-iltoja voit käydä selaamassa osoitteessa www.tinfo.fi/ensi-illat.


TINFO-verkkokaupasta julkaisuja teatterilaisen tarpeisiin


TINFO-verkkokaupasta voit tilata muun muassa Teatteritilastot 2013, Teatterialan Avain 2014/2015 -osoitehakemiston, Teatterilaisen muistikirjan 2015, TINFO News –lehtiä sekä muuta alan kirjallisuutta.

UUTTA VERKKOKAUPASSA:

Avoin näyttämö – Käsikirja teatterin uudistajille

Ohjaaja Saana Lavaste ja tuottaja Saara Rautavuoma perustivat Teatteri 2.0:n vuonna 2010. Teatteri-ilmaisun ohjaaja Kati Sirén on ollut mukana alusta asti vetämässä yhteisöllisiä teatteriprosesseja. Tämä teos on kolmikon kirjoittama käsikirja teatterin uudistajille. Se on visio siitä mitä teatteri voisi olla ja kapinaa niitä rakenteita ja käytäntöjä vastaan, jotka tukehduttavat taidelajin elinvoimaisuutta. Teos on syntynyt arkisista teatterityön kokemuksistamme, rakkaudesta teatteriin ja sen mahdollisuuksiin.

Hinta: 18,00 € / kpl + postimaksu.

Verkkokauppaan


TINFO e-News ilmestyy 19.5.2015


Vuoden 2015 toinen englanninkielinen TINFO e-News ilmestyy tiistaina 19.5.2015. Voit lähettää tiedotteita tarjolle tähän editioon esimerkiksi ulkomaan vierailusta, kiertueesta, mielenkiintoisesta ajankohtaisesta esityksestä (What's On Stage Now) tai kansainvälisestä tapahtumasta, joka voisi kiinnostaa sekä Suomessa että ulkomailla toimivia teatterialan ammattilaisia ja muita lukijoita.

Katso edellinen TINFO e-News / Spring 2015

www.tinfo.fi/en

******
TINFO e-Newsin lisäksi lähetämme 26.5. saksankielisen uutiskirjeen TINFO-Newsletter – Theater aus Finnland vuoden 2015 ensimmäisen edition. Kohderyhmänä ovat Saksan ja saksankielisten maiden teatterialan ammattilaiset.

Lue edellinen uutiskirje.


Toimisto kiinni to-pe 14.-15.5.


TINFOn toimisto on kiinni helatorstaina 14.5. sekä perjantaina 15.5. Olemme paikalla jälleen maanantaina 18.5. Tiedustelut voi laittaa sähköpostitse osoitteeseen tinfo(a)tinfo.fi.

www.tinfo.fiUUTISIA


Jussi Moila kutsuttu eurooppalaiseen näytelmäkirjailijafestivaaliin Kööpenhaminassa


Näytelmäkirjailija Jussi Moila on kutsuttu Eurooppalaisten nykynäytelmäkirjailijoiden festivaaliin Kööpenhaminaan kesäkuussa. Festivaalin järjestää nyt seitsemättä kertaa Husets Teater, ja tapahtuman tarkoituksena on esitellä uusimpia näytelmiä, parhailta kirjailijoilta. Mukaan kutsuttujen kirjailijoiden näytelmistä valmistetaan tanskankielinen lukuesitys tekstitettynä yleisölle englanniksi. Jussi Moilalta festivaalissa nähdään hänen näytelmänsä Onnellinen perhe, joka kantaesitettiin Kokkolan kaupunginteatterissa huhtikuussa.

Jussi Moilan lisäksi nelipäiväiseen näytelmän juhlaan 17.-20.6.2015 ovat tulossa mm. saksalainen Sibylle Berg ja venäläinen Ivan Vyrypaev. Moilasta oli Husets Teaterin taiteelliselle johtajalle Simon Bobergille vinkannut Nordic Drama Cornerin tanskalainen agenttikumppani. Nordic Drama Corner Oy valvoo Jussi Moilan näytelmien esitysoikeuksia.

Viime vuonna Husets Teaterin vieraana kirjailijoistamme oli Juha Jokela, jolle kutsu tapahtumaan kävi jo toisen kerran.


Pentti Saaritsaa Pietarissa


Johannes Lahtela ja Pentti Saaritsan runoista tehty esitys P.S. vierailee Rainbow-festivaalilla Pietarissa 31. toukokuuta. Kaikki runot esitetään suomeksi ja tekstitetään kahdelle suurelle – myös lavastuselementtinä toimivalle – TV-monitorille venäjäksi. Tuoreet Saaritsa-venäjännökset ovat Polina Kopylovan ja Eleonora Joffen käsialaa.

P.S. -runoteatteriesityksen varsinainen Suomen ensi-ilta on Kajaanin Runoviikolla heinäkuun 1. päivänä, jolloin mukana ovat myös näyttelijä Eeva Putro ja säveltäjä-muusikko Maco Oey. Ohjaajana on Jukka Hyde Hytti. Helsingin ensi-ilta on Kulttuurikeskus Caisassa 1. syyskuuta 2015. Tuotannosta vastaa kulttuuriyhdistys Teatteri Umpihanki.


Tove Appelgrenin koululaisnäytelmä ensi-iltaan Münchenissä


Tove Appelgrenin kirjoittama näytelmä Thomas och Tryggve saa Saksan ensi-iltansa 12.6.2015. Sen esittää müncheniläinen Residenztheater St. Anna Schulessa, minkä jälkeen esitys tulee kiertämään muissakin kouluissa Saksassa. Appelgrenin näytelmä on osa Residenztheaterin  lasten- ja nuortenteatterihanketta nimeltään Junges Resi.

Residenztheater on yksi Saksan suurista laitosteattereista, jonka kaksi esitystä oli valittu vuonna 2014 Berliinin arvostetun Theatertreffenin vuoden parhaiden esitysten katselmukseen.

Tove Appelgren (s. 1969) on Teatterikorkeakoulusta valmistunut ohjaaja, joka on työskennellyt mm. Lilla Teaternissa ja Wasa Teaterissa. Appelgrenin kirjalliseen tuotantoon kuuluu näytelmien lisäksi radiokuunnelmia ja Vesta-Linnea -lastenkirjat.

Suomessa näytelmä Thomas och Tryggve kuuluu Teatteri Taiminen ohjelmistoon, kiertueteatteri esittää alakoululaisille suunnattua näytelmää sekä ruotsiksi että suomeksi.


Christian Lindroos Seinäjoen kaupunginteatterin taiteelliseksi johtajaksi


Seinäjoen kaupunginteatterin hallitus valitsi kokouksessaan 8. toukokuuta yksimielisesti uudeksi taiteelliseksi johtajaksi espoolaisen Christian Lindroosin.

TeM, taiteellinen johtaja, ohjaaja Christian Lindroos, 47, oli hallituksen yksimielinen valinta.

– Hänen pitkäaikainen johtajakokemuksensa ja taiteelliset näkemyksensä tekivät vaikutuksen haastattelijoihin. Valintaprosessissa kuultiin huolellisesti myös henkilökunnan mielipidettä, sanoo teatterin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Mäkelä.

Lindroosin toimikaudeksi hallitus määritti 5 vuotta sekä 2 optiovuotta. Lindroos aloittaa uudessa toimessaan vuoden 2016 alusta. Hän toimii tällä hetkellä espoolaisen Unga Teaternin taiteellisena johtajana. Tehtävää tavoitteli 11 hakijaa, joista neljä kutsuttiin haastatteluihin.

Seinäjoen kaupunginteatterin nykyisen, kuusi vuotta taiteellisena johtajana toimineen Vesa Tapio Valon sopimus päättyy heinäkuussa 2015. Eläkkeelle siirtyvän toimitusjohtajan, Marja-Leena Kallantien seuraajaksi valittiin maaliskuussa Markko Heinonen. Hän aloittaa toimessaan 1. elokuuta.

Lisätietoja:
hallituksen puheenjohtaja Ilkka Mäkelä puh. 040 593 9694
Christian Lindroos puh. 040 591 3749

www.seinajoenkaupunginteatteri.fi


Maria Kilpi ja Tuomas Timonen dramaturgian lehtoreiksi


Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun on nimitetty kaksi uutta dramaturgian lehtoria. Kokoaikaiseen dramaturgian lehtorin tehtävään ajalle 1.8.2015 - 31.7.2020 valittiin Maria Kilpi sekä osa-aikaiseen dramaturgian lehtorin tehtävään ajalle 1.1.2016 - 31.12.2020 Tuomas Timonen.

Dramaturgian koulutusohjelmassa oli avoimella haulla täytettävänä kokoaikainen (100%) sekä osa-aikainen (50 %) dramaturgian lehtorin tehtävä, joiden hakuaika päättyi 20.3.2015. Hakemuksia tehtäviin tuli 11 kpl.

www.uniarts.fi


Eeva Anttila jatkaa tanssipedagogiikan professorina


Eeva Anttila (s. 1960) on nimitetty Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssipedagogiikan professoriksi ajalle 1.1.2016–31.12.2020.

Anttila on toiminut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssipedagogiikan professorina vuodesta 2006 ja sitä ennen vuodesta 1996 tanssipedagogiikan lehtorina ja assistenttina.

Anttila väitteli Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen tohtoriksi 2003 aiheenaan dialogisuus tanssipedagogiikassa. Hänellä on myös tanssitaiteen maisterin tutkinto Kalifornian yliopistosta ja kasvatustieteen lisensiaatin tutkinto Helsingin yliopistosta.

Tutkijana Anttilan kiinnostuksen kohteita ovat dialoginen ja kriittinen tanssipedagogiikka, kehollinen oppiminen ja tieto sekä käytännölliset ja taiteelliset tutkimusmenetelmät. Hän on julkaissut lukuisia artikkeleja sekä kotimaisissa että kansainvälisissä julkaisuissa ja toimittaa Nordic Journal of Dance sekä International Journal of Education in the Arts -julkaisuja. Hän on aktiivinen toimija niin suomalaisissa kuin kansainvälisissäkin tanssialan ja taidekasvatuksen järjestöissä. Taideyliopistossa hän toimii muun muassa CERADAn (Center for Educational Research and Academic Development in the Arts) ohjausryhmässä ja hallituksessa.

Tanssipedagogiikan professori johtaa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssinopettajan maisteriohjelmaa. Kaksivuotisen opinto-ohjelman tarkoitus on kouluttaa ammattitaitoisia, yhteistyökykyisiä ja omakohtaisen taidepedagogisen näkemyksen omaavia tanssinopettajia, joille muodostuu elävä suhde taiteen, tutkimisen ja opettamisen välille ja valmiudet osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Lisätietoja
Dekaani Maarit Ruikka, maarit.ruikka(a)uniarts.fi, p. 050 581 2649
Professori Eeva Anttila, eeva.anttila(a)uniarts.fi, p. 040 585 8415

www.uniarts.fi


Näyttelijäliiton hallitusohjelmatavoitteet 2015


Suomalainen identiteetti syntyy kotimaisella kulttuurilla – riittävät resurssit ammattimaiseen ja laadukkaaseen taiteen ja kulttuurin tekemiseen taattava kaikkina aikoina

Kulttuuri ja taide ovat osa hyvinvointiyhteiskuntaa!

Suomessa käydään vuosittain teatterissa yli kolme miljoonaa kertaa. Kotimaista elokuvaa katsotaan yli 2 miljoonaa kertaa. Kotimaiset tv-sarjat ja tv-viihde keräävät illasta toiseen satoja tuhansia katsojia ja jopa miljoonayleisön.
 
Teatterit ja elokuvat generoivat ympärilleen taloudellista toimintaa, työpaikkoja ja verotuloja.
 
Yleisö ansaitsee kotimaisia, kansainvälisesti vertailukelpoisilla resursseilla tehtyjä esityksiä, teoksia, tarinoita, ajankuvaa, viihdettä ja kokemuksia.

Suomalaista identiteettiä ei saa ulkoistaa.

  • teatterin julkista tukea ei saa vaarantaa
  • YLEn rahoituksesta käytettävä nykyistä suurempi osa kotimaisen draaman tekemiseen ja kehittämiseen
  • kotimaisen elokuvan julkisen tuen määrä pitää saada pohjoismaiselle tasolle


Taiteilijan asema ja toimeentulo turvattava


Jotta kotimainen sisältö on ammattimaista, sillä pitää voida tulla toimeen. Sisältö tehdään pääasiassa pätkätöissä ja lyhyissä toimeksiantosuhteissa tai vapaana taiteilijana. Tulot kerätään pienistä puroista.

Lainsäädännön tulee suojata mahdollisuutta tulla toimeen luovalla työllä.

  • suomalaisille näyttelijöille samat tekijänoikeudet kuin muilla tekijöillä, kuten on muissakin pohjoismaissa
  • tekijöiden neuvotteluasemaa suojattava lainsäädännöllä
  • pätkätyöläisten ja itsensätyöllistäjien asemaa vahvistettava työlainsäädännössä ja sosiaaliturvassa
  • freelancereiden matkakulujen verottomuus pitäisi palauttaa


Luova työ tuo kasvua ja uusia työpaikkoja

 
Sen lisäksi että teatteri on merkittävä työllistäjä, se edistää laajan alueen muutakin liiketoimintaa. Elokuvan tekeminen työllistää elokuvaväkeä ja tuo samalla euroja ja työtä alueelle.

Kulttuuri- ja taide lisää luovuutta ja hyvinvointia.

  • luovan alan työpaikat säilytettävä
  • elokuvan tuotantokannustin Suomeen
  • Sivistysvaltiossa on kulttuuriministeri!


Sivistysvaltiossa on kulttuuriministeri!


www.nayttelijaliitto.fi


Suomen Teatterit ry: Suositus teatteritekstittäjien palkkiotasosta julkaistu


Teatteriesitysten tekstittäminen on yleistynyt viime vuosina ja esityksiä tekstitetään sekä kielensisäisesti kuulovammaisten ja huonokuuloisten avuksi sekä toiselle kielelle muunkielisen yleisön saavuttamiseksi. Lisääntyneen kysynnän johdosta Helsingin yliopisto on esimerkiksi alkanut tarjoamaan av-kääntämisen opiskelijoille teatteritekstityksen opetusta syksystä 2015 lähtien.

Teatteritekstittämisessä monet käytännöt ovat kuitenkin vasta muotoutumassa ja keskustelua on herättänyt esimerkiksi tekstittäjille maksettavan palkkion suuruus. Käytännöt ovat olleet hyvin vaihtelevia ja tekstittäjien palkkaamista helpottamaan Suomen Teatterit ry on neuvotellut Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton kanssa suositussopimuksen, jossa määritellään suositeltava vähimmäispalkkio teatteriesityksen tekstittämiseksi.

Tekstitettäessä esitystä repliikkejä joudutaan lyhentämään ja tekstiä muokkaamaan. Käyttäjäkyselyissä tekstitystä tarvitsevat katsojat ovat korostaneet ennen kaikkea laadukkaan tekstityksen merkitystä katsomiskokemukselle. Suositammekin, että esitysten tekstittäjinä käytettäisiin ensisijaisesti av-kääntämisen ammattilaisia, joiden yhteystietoja voi hakea esimerkiksi SKTL:n kääntäjähakupalvelusta.

Kuuloliitto ry, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat (Sunklo) ry ja Suomen Teatterit ry ovat lisäksi käynnistäneet hankkeen teatteritekstitysten sisällyttämiseksi näytelmät.fi -tietokannan yhteyteen. Kokoamalla olemassa olevat teatteritekstitykset yhteen paikkaan voitaisiin välittää tehokkaasti tietoa näytelmäteksteistä jo olemassa olevasta tekstityksistä näytelmäoikeuksien ostamisen yhteydessä ja mahdollistaa siten tekstitysten jatkokäyttö. Suositussopimuksessa otetaan kantaa myös tekstityksen jatkokäytön muokkaamiseen ja siihen liittyvään palkkiotasoon.

Teatteritekstitysten suositusvähimmäispalkkio ja uudelleenkäytön ehdot (pdf)

Tekstityksen toteuttamisesta teatterissa löytyy lisätietoa myös Kulttuuria kaikille -palvelun Teatteria kaikille -saavutettavuusoppaasta (pdf).

www.suomenteatterit.fi
www.sktl.fi


Aurinkobaletti ja Tanssiteatteri Rimpparemmi yhteistyöhön


Turkulainen Aurinkobaletti ja rovaniemeläinen Tanssiteatteri Rimpparemmi yhdistävät voimansa ja toteuttavat yhteistuotantoina kaksi uutta tanssiteosta. Teokset saavat kantaesityksensä yhteisillassa Turussa 4. syyskuuta Tehdasfestivaali Manifestin avajaisissa, ja Rovaniemen ensi-illat ovat 5. marraskuuta.

Rimpparemmin taiteellinen johtaja Matti Paloniemi tekee Aurinkobaletille 1940-luvun elokuvista ammentavan Regina- kohtalon suudelma -teoksen, joka on saanut innoituksensa niin film noir -elokuvista kuin Regina Linnanheimosta, yhdestä Suomen valovoimaisimmasta elokuvatähdestä. Teoksen visuaalisesta suunnittelusta ja äänisuunnittelusta vastaa Janne Teivainen.

Aurinkobaletin taiteellinen johtaja Urmas Poolamets tekee puolestaan Rimpparemmille Leiblied-teoksen, jossa pureudutaan suomalaisnaisten ja saksalaissotilaiden suhteisiin toisen maailmansodan aikana Lapissa. Teoksen runollinen nimi merkitsee vapaasti suomennettuna kehon laulua. Teoksen äänisuunnittelusta vastaa Henri Haakana, pukusuunnittelusta Kaija Maunula ja valosuunnittelusta Janne Teivainen. 

Lisätiedot teoksista ja esitysajoista sekä taiteilijoiden haastattelupyynnöt:

REGINA / www.aurinkobaletti.com / Toiminnanjohtaja Katja Lehmussaari, katja.lehmussaari(a)aurinkobaletti.com, p. (02) 284 0100, 050 524 7921

LEIBLIED / www.rimpparemmi.fi / Tuottaja Miia Heikki, miia.heikki(a)rimpparemmi.fi, p.040 828 4258TAPAHTUMIA


Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/minnemenna


Kulttuuriklubin kauden päättäjäiset 18.5.2015, Helsinki


Suuren suosion saanut Suomen arvostelijain liiton (www.sarv.fi) kaikille avoin Kulttuuriklubi jatkaa ohjelmallisia tilaisuuksiaan.

Päättäjäiset maanantaina 18.5. klo 17-21 Rööperin Taidesalongissa.

Kulttuuriväki päättää onnistuneen kauden rennosti seurustellen ja kiinnostavaa ohjelmaa seuraten.

Mukaan omat juomat. Rööperin Taidesalonki on paitsi taidegalleria myös tapahtuma- ja harrastuspaikka. Tilaa voi vuokrata myös yksityistilaisuuksiin.

Iso-Roobertinkatu 29–31 (lähellä Roban ja Fredan kulmaa). Soita summeria.

Illan ohjelmaa:
– Marjo Nyrhinen esittelee Rööperin Taidesalongin toimintaa.
– Helsingin taivaan alla -näyttelyn esittelee mukana oleva Kari Hakli
– Jukka Parkkari esittelee uuden kirjansa Käskystä, rouva ylipäällikkö
– Juha Vakkuri lukee kirjoittajapiirin tekstejä
– Musiikista huolehtivat Kolme Purkkiorjaa

Keskustelu ja väittely, samaa ja eri mieltä oleminen on paitsi sallittua myös toivottua.

Miten Kulttuuriklubin kausi meni? Toivomuksia ja ehdotuksia syksyn varalle?

TERVETULOA!

Tapahtuman Facebook sivu:
https://www.facebook.com/events/933557930029154/?ref=106

www.rooperintaidesalonki.com

Yhteystiedot: Hannele Salminen, hannele.s.salminen(a)gmail.com, 045 138 8648.


Eskusplosion12h 23.-24.5.2015, Helsinki


Eskus – Esitystaiteen keskus järjestää Eskusplosion12h-tapahtuman 23.–24.5.2015 (18:00–06:00) Helsingin Suvilahdessa.

Eskusplosion on avoin ja kokeellinen esitystaiteen festivaali, taidetapahtuma ja yhdessäolon juhla. Esityksiä, ei-esityksiä, performansseja ja rituaaleja Esitystaiteen keskuksen tiloissa ja sen ympäristössä periaatteella "Anything goes"! Ruokaa, musiikkia ja tanssia on myös tarjolla.

Tapahtuma toteutetaan talkoilla. Esityksiä ynnä muuta on haettu ilmoittautumislomakkeen avulla (alla). Hakuun on vastattu runsaasti. Vieläkin on kuitenkin mahdollista lähettää ehdotuksia. Lisäksi esityksiä voi toteuttaa tapahtuman aikana sopivilla alueilla myös "ex tempore" -tyylisesti. Kaikki pyritään mahduttamaan mukaan.

Tapahtuman sydän on länsi-afrikkalaisten muusikoiden isännöimä African Lounge, johon on aina hyvä palata jakamaan Eskusplosionin tajunnan räjäyttävät kokemukset.

Tervetuloa mukaan – esiintymään, yleisöksi, tai sekä että!

Kutsua saa myös jakaa.

Lisätietoja:
Tuottaja: Toni Ledentsa / toni.ledentsa(at)eskus.fi
Tuotantoassitentti: Travis Nurminen / travis.nurminen(at)eskus.fi
Puh: +358 (0)45 144 3948
www.eskus.fi

Suvilahti, Puhdistamo, rakennus 6, 2. kerros
Kaasutehtaankatu 1 / 33, 00540 Helsinki


Teatteria kellon ympäri 3.6.2015, Tampere


Tampereen Tukkateatteri esittää:

TEATTERIA KELLON YMPÄRI - UUTISESTA ESITYKSEKSI 10 TUNNISSA!
 
Tampereen Tukkateatteri järjestää 3. kesäkuuta aamusta iltaan jatkuvan teatteri-performanssin. Katsojat pääsevät seuraamaan lyhytnäytelmien syntyä kirjoitusprosessista valmiiksi esityksiksi.
 
Esityksiin klo 19-21 on vapaa pääsy. Näytelmien syntymistä voi seurata koko päivän joko paikanpäällä tai internetin välityksellä. Performanssi on osa Annikkin runofestivaalien OFF-ohjelmistoa.
 
Performanssin pääpaikkana on Tukkateatteri, Salhojankatu 42 (sisäänkäynti Tammelankadun puolelta). Muut harjoituspaikat ja tapahtumalinkin löydät verkkosivultamme www.tukkateatteri.fi sekä www.facebook.com/tukkateatteri.
 
Ohjelma:
9:00 Esityksen avaus, käsikirjoittajat valitsevat aamun lehdistä inspiraationsa ja kirjoitusprosessi alkaa
12:00 Käsikirjoitukset ovat valmiit. Näyttelijät valitaan ja ohjausryhmät siirtyvät harjoittelemaan
19:00 Näytelmät esitetään Tukkateatterin näyttämöllä
 
Käsikirjoittajina toimivat Anne Kaasinen, Anne Karema, Nina-Mari Niskanen, Katja Pilvi, Markku Soikkeli sekä Terhi Tuominen. Illan esitykset ohjaavat Anne Karema, Minna-Reetta Kuusinen, Katja Pilvi sekä Terhi Tuominen. Teknisestä toteuttamisesta ja valoista vastaa Pauli Borodulin.
 
Pirkanmaan taidetoimikunta on tukenut projektia keväällä 2015.
 
Mikä on Tukkateksti? Tukkateksti sai alkunsa Tukkateatterin jäsenistön kaivatessa tukiporukkaa käsikirjoittamiseen ja on nyt kaksi vuotta kokoontunut harjoittelemaan näytelmäkirjoittamista. Viimeisen vuoden ajan ryhmässä on keskitytty lyhytnäytelmien kirjoittamiseen erilaisin mediateksteistä inspiroituneiden tehtävien avulla. Vierailevina kouluttajina ovat toimineet Antti Mikkola ja Sirkku Peltola. Tukkatekstistä on syntynyt jo useampi teksti näyttämölle saakka. Näitä ovat Terhi Tuomisen Sininen Aurinko, Taru Luojolan Missä paikkasi, tiedätkö sen ja Nina-Mari Niskasen Heikko Signaali. Näiden esitysten sarjaa jatkavat syksyllä ensi-iltansa saava Terhi Tuomisen Varjoelämää ja julkisia salaisuuksia sekä keväällä 2016 Anne Kareman Toistaiseksi nimetön.
 
Lisätietoa TEATTERIA KELLON YMPÄRI -performanssista: Markku Soikkeli, mg.soikkeli(a)gmail.com.


Jyväskylä Kesä 7.-12.7.2015


Jyväskylän Kesä juhlii 60-vuotista taivaltaan 7.-12.7.2015 Jyväskylän Kesä on Pohjoismaiden vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty kansainvälinen kaupunkifestivaali. Maailmanluokan bändit, sanaton teatteri ja klassinen musiikki ovat vuosien kuluessa muodostuneet festivaalin tavaramerkiksi. Kesän monipuolinen kattaus sisältää musiikin ja teatterin lisäksi, yleisölle maksutonta katuohjelmaa sekä kursseja koulutusta.

Festivaali kestää kuusi päivää ja kuusi yötä, ja se järjestetään heinäkuun toisella viikolla.

Jyväskylän Kesä tarjoaa juhlavuoden kunniaksi kolme ennennäkemätöntä, kansainvälistä, sanattoman teatterin esitystä ja yhden kotimaisen kantaesityksen 8.-11.7.2015.

Katso koko ohjelma: http://jyvaskylankesa.fi/category/koko-ohjelma/


Festivaali! 2015 – 2nd Finnish Performance Festival 26 Jun-12 Jul 2015, Berlin


Finland weeks at Discounter: New narratives and extraordinary performances from the North of Europe! The Finns are strange to us? High time to get to know them better! Following up last year’s first short but hot FESTIVAALI!, this year, Theaterdiscounter has prepared her stage for long lasting three weeks and dimmed the lights in order make the Berlin audience fall in love with some of the most interesting artists of Finnish performance and Live Art. We are excited about and full of anticipation for Finnish charm and Finnish accuracy, for weird humour, physical approaches and big issues renegotiated.

Two of the performances are presented in Germany for the first time, one returns to Berlin after six years, 12 years after its premiere, while another one is still in the course of creation.

Programme also here (PDF).

Check also:
http://www.theaterdiscounter.de/spielplan/2015/06
http://www.theaterdiscounter.de/spielplan/2015/07


APURAHOJA JA AVUSTUKSIA


Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja apurahahakuja: www.tinfo.fi/hakuja
Apurahoja myöntäviä tahoja TINFO-verkkosivuilla (Välittää -> Apurahoja ja avustuksia)


Taike: Matka-apurahat | hakuaika 7.5.-31.8.2015


Taiteen edistämiskeskus myöntää matka-apurahoja ammattitaiteilijoille ja taiteen asiantuntijoille (ei yhteisöille).

Apurahat on tarkoitettu ulkomaanmatkojen välittömiin matkakuluihin edullisinta julkista liikennevälinettä käyttäen ja kohtuullisiin majoituskuluihin. Apurahaa ei voi saada esim. päivärahoihin tai rahtikuluihin.

Matkan tulee liittyä taiteellisesti tai taiteenalan kannalta merkittävään projektiin, jonka yhteydessä hakija edustaa aktiivisesti Suomea esiintymällä tai esittämällä taidettaan.

Matka-apurahaa voi joissakin erityistapauksissa saada myös valmistelu- tai tutustumismatkoihin edellyttäen, että matka liittyy sovittuun esiintymiseen. Kutsu tai vahvistus yhteistyötaholta vaaditaan.

Matka-apurahoja voi nyt hakea verkossa. Hakuaika päättyy 31.8.2015 klo 16.00.

Tarkat hakuohjeet Taiken verkkosivuilta.

www.taike.fi


HAKUJA


Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/hakuja


URB 15 -festivaali etsii kotia paikkasidonnaiselle esitykselle


URB 15 -festivaali etsii kotia paikkasidonnaiselle esitysprojektille DoME / at HoME, joka on osa tämän kesän festivaalia.

Etsimme henkilöä/pariskuntaa/perhettä, joka on valmis avaamaan kotinsa ovet siellä tapahtuvalle työpajalle ja esitykselle aikavälillä 27.7.–7.8., jolloin ryhmän jäsenet Prahasta työskentelevät kodissa yhdessä helsinkiläisten opiskelijoiden kanssa. Koti ja sen asukkaat toimivat materiaalina projektin lopussa nähtävälle esitykselle.

DoME / at HoME on esitys joka kuvastaa sinua ja tilaa jossa asut. Voit osallistua projektiin yhdessä taiteilijoiden kanssa sekä kutsua perheenjäseniäsi ja ystäviäsi mukaan projektiin. Projektista ei aiheudu sinulle mitään ylimääräisiä kuluja. Projektin valokuva- ja videotaltioinnit jäävät sinulle muistoksi hankkeen jälkeen.

DoME / at HoME on palkittu Pristi vlna / Next Wave -palkinnon vuoden parhaasta projektista vuonna 2006. Sen jälkeen esitys on toteutettu ympäri maailmaa (Prague, Bratislava, Mexico City, Jerusalem, Bielefeld, Fredrikstad…) Se on kiehtova ja viihdyttävä tapa päästä tarkastelemaan nykypäivän urbaania asumista.

Lisätietoa esityksestä: http://www.divadlohome.net/shows/doma.html

Jos olet kiinnostunut kutsumaan hankkeen kotiisi, lähetä sähköpostia osoitteeseen urb(a)kiasma.fi.

Lisää URB 15 -festivaalista: http://www.kiasma.fi/nayttelyt-ja-ohjelmisto/kiasma-teatteri/urb-15/


Lastenteatterin ideahautomo ITU etsii uusia esitysehdotuksia | haku 15.6. saakka


ITUjen näyttämölle voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta näyttämöteoksesta. Esityksen muotokieli on vapaa. Se voi edustaa nukketeatteria, sirkusta, musiikki- ja tanssiteatteria, puheteatteria tai performanssitaidetta. Kutsu on suunnattu taiteen ammattilaisille.

4-6 ehdotusta valitaan katselmukseen, joka järjestetään Hämeenlinnan Miniteatterissa 25.9.2015. Näistä valitaan vuoden 2016 ITU.

Vuoden ITU-esitykselle myönnetään tuotantotukea 6000 €, mahdolliselle Pikku-Idulle 2000 €. Kukin järjestettävistä lastenkulttuurikeskuksista ostaa valmiista teoksesta vähintään kaksi esitystä.

Haku päättyy 15.6.2015. Katselmukseen valituille Iduille ilmoitetaan 18.6.2015.

Hakuohjeet:
www.lastenkulttuuri.fi
www.annantalo.fi

Tiedutelut:
katariina.metsalampi(a)hel.fi
hanna.nyman(a)vantaa.fi

ITUjen näyttämön järjestävät Helsingin Annantalo, Vantaan ja Kotkan Lastenkulttuurikeskukset sekä Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX.


Hae nyt: Tulipamwe International Artists' Workshop 2015, Namibia


Liitteenä (PDF) tietoa Namibian aavikolla Gobabebissa järjestettävästä workshopista, johon kaivataan myös kansainvälisiä taiteilijoita mukaan.

Vaikka hakuaika on virallisten ohjeiden mukaan jo ohi, voi työpajaan vielä hakea!

Lisätietoja ja ilmoittautumista varten yhteyttä voi ottaa Selma Kaulingeen, pro(a)nagn.org.na, National Art Gallery of Namibia.

Katso myös: Tulipamwe 2015 – Background & Introduction (PDF)


Call for participants: Residency at the Watermill Center, New York | deadline 29 May


The Watermill Center is a laboratory for performance that supports the development of experimental art. Watermill invites artists to submit ambitious proposals for the creation of work that critically investigates, challenges, and extends the existing norms of performance practice.

The Watermill Center Residency Program began in 2006, when the Center officially opened as a year-round facility. Over the course of the program, up to twenty collectives or individual artists take up residence at the Center to create collaborative works that critically investigate, challenge, and extend the existing norms of performance practice. By June of 2015, the Center will have hosted over 80 residency groups.

The Residency Program gives artists the opportunity to utilize The Watermill Center as a home and a workshop to create and develop their own work. Each residency varies in length according to artists’ and project needs and generally lasts from one to four weeks. Residency artists are chosen by a distinguished international selection committee composed of artists, academics, and cultural leaders across all disciplines.

In addition to creating and developing their work, artists share their creative process at Watermill with the community through open rehearsals, workshops, and artist talks. The Center supplements these public gatherings with lectures, seminars, screenings, educational partnerships, internships, and other creative engagements throughout the year.
 
Watermill’s mission is to provide artists the opportunity to focus on their process. Residents have gone on to perform at venues and festivals including the New Museum, Roulette, PS122, American Realness, Clocktower Gallery, Performa, Vienna’s Donaufestival, Kampnagel in Hamburg, CPR - Center for Performance Research, and the Baryshnikov Arts Center.

Artists from within and outside of the United States are encouraged to apply. Watermill welcomes proposals from performing artists, visual artists, curators, dramaturges, puppeteers, architects, composers, filmmakers, culinary artists, and writers.  Watermill also welcomes research proposals from established scholars.

The Watermill Center Residency Program is made possible by the National Endowment for the Arts, the Jerome Robbins Foundation, the Cowles Charitable Trust, and the New York State Council on the Arts with the support of Governor Andrew Cuomo and the New York State Legislature.

Application deadline: 29 May

To apply click here.TYÖPAJOJA JA KOULUTUKSIA


Lisää TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja koulutuksia ja kursseja löydät: www.tinfo.fi/minnemenna ja www.tinfo.fi/hakuja


Tilan ja esityksellisyyden välistä suhdetta tutkiva työpaja 14.-28.5.2015, Helsinki


Oletko koskaan pohtinut miten bussipysäkki voisi kääntyä esitykseksi? Tai metsäpolku? Rappukäytävä? Tori?

Järjestän osana teatteriopettajan opintojani työpajan, jossa tutkitaan ympäristön ja teatterin suhdetta. Työpajan tavoitteena on antaa osallistujille työkaluja oman tilakokemuksen hahmottamiseen sekä tutkia erilaisten tilojen esityksellisyyttä. Fokuksessa ovat tilan erilaiset ilmenemismuodot ja osa-alueet. Tutkimme esimerkiksi julkista tilaa, arkkitehtuuria ja luontoa, sekä näiden suhdetta omaan kokemukseen ja teatteritaiteeseen. Miten voimme kääntää havaintomme ja kokemuksemme ympäristöstä esittävään muotoon? Onko tilakokemuksissa eroja? Millaisia? Millaista esityksellisyyttä eri tilat ehdottavat?

Työpajan kesto on 27 tuntia ja se on osallistujille maksuton. Mukaan otetaan 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Työpaja tapahtuu sekä ulko- että sisätiloissa. Tutkimusmatkailemme Helsingin sisällä jonkin verran joten tarvitset työpajaa varten myös Helsingin sisäisen matkakortin.

Työpajan aikataulu on seuraava:
to 14.5. klo 17-20
la 16.5. klo 10-16
su 17.5. klo 10-16
ti 19.5. klo 17-20
to 21.5. klo 17-20
ti 26.5. klo 17-20
to 28.5. klo 17-20

Kokoontumistiloina toimivat Todellisuuden tutkimuskeskus (Kaasutehtaankatu 1/33, Esitystaiteen keskus; Puhdistamo / Rakennus 6, Suvilahti) ja Teatterikorkeakoulu (Haapaniemenkatu 6). Eri kertojen kokoontumistilat tarkentuvat myöhemmin.

Ilmoittautumiset osoitteeseen: esa.kytosaho(a)uniarts.fi

Työpaja on osa opetusharjoitteluopintojani ja seminaarityötäni Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun teatteriopettajan maisteriohjelmaan.

Terveisin,
Esa Kytösaho
teatteriopettaja (MA) opiskelija
teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK)


Sairaalaklovnit ry:n klovnikoulutukset kesä/syksy 2015, Turku


Sairaalaklovnit ry. järjestää ensimmäistä kertaa kaikille avoimen klovnerian peruskurssin ja pyrkii lisäksi täydentämään Turun tiimiään myöhemmin järjestettävällä jatkokoulutuksella. Klovnitohtoreita on viimeksi koulutettu vuonna 2011. Koulutuksella valmistaudutaan Turun toisen toimintapäivän avaamiseen vuoden 2016 alussa, mikäli sen rahoitus saadaan järjestettyä.

Samalla yhdistys etsii täydennystä Turun klovnitiimiin. Loppukesästä tullaan järjestämään syventävä kurssi, ja työharjoittelu syksyllä 2015. Valmistuneille yhdistys tarjoaa töitä klovnitohtoreina TYKSissä.


Klovnerian peruskurssi
Turku, 26.-28. kesäkuuta 2015

Kurssi on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Kurssille otetaan max. 20 osallistujaa, jotka valitaan hakemusten perusteella. Kurssimaksu on 100 euroa. Kurssin opettajana toimii Dan Söderholm, joka on toiminun klovnina yli 20 vuotta ja opiskellut mm. Pariisin Lecoq - koulussa. Sairaalaklovnina hän on työskennellyt viimeiset 8 vuotta. Dan on kokenut ja pidetty kouluttaja.

Vapaamuotoiset hakemukset, CV + valokuva 31.5. mennessä: dan(a)sairaalaklovnit.fi


Klovnitohtorikurssi (jatkokoulutus)
Turku, elo-syyskuu 2015

Koulutukseen valitaan 2-4 henkeä, ensisijaisesti kesäkuun klovnerian peruskurssille osallistuneita. Mahdollista on lähettää myös erillinen hakemus (dan(a)sairaalaklovnit.fi) Opetus tapahtuu koulutussopimuksella, jonka jälkeen artisteilla on mahdollisuus toimia Sairaalaklovnit ry:n palkkaamina Klovnitohtoreina Turussa. Työ on osa-aikaista keikkatyötä.

Lisätietoja: Dan Söderholm, koulutuskoordinaattori, Sairaalaklovnit ry -  puh. 040 801 9084 / dan(a)sairaalaklovnit.fi

Sairaalaklovnit ry:n kouluttamat artistit kiertävät sairaaloiden lastenosastoilla ilahduttamassa pieniä potilaita. Yhdistys on perustettu 2001 ja sillä on yhteensä  40 koulutettua klovnitohtoria viidessä eri kaupungissa (Helsinki, Tampere, Turku, Kuopio, Oulu). Toiminta on valtakunnallista ja säännöllistä. Työmme tavoite on tukea perheiden hyvinvointia ja vahvistaa lapsen minäkuvaa  luomalla pieniä ilon ja yhdessäolon hetkiä keskellä sairaalan arkea.

www.sairaalaklovnit.fi


Call for applications: Performing Arts for the Future 2015, Czech Republic


The program Performing Arts for the Future is an educative part of the Zero Point Festival, and project of 5 workshops for young artists and students from all over Europe. The inspiring idea is to create conditions for meeting of emerging artists with new theater legends. All participants of the workshops have free entry for the festival productions and they form the core of the festival. Participants are actively involved into the festival events and use the opportunity to build contacts for future cooperation.

Group 1: Saju Hari (UK/ India) (Master Class - 6 days)
Group 2: Kitt Johnson (DK) / Jindriška Krivánková (CZ) (2 x 3 days)
Group 3: Fabrice Mazliah (CH) / Peter Šavel (SK) (3 x 2 days)

Date: July 13 – July 18, 2015
Time: 10:00am – 2:00pm
Place: AMU - Prague, Czech Republic

Check carefully the conditions. The organisers will offer, among others, 1 stipendium - travel cost and workshop fee for a participant who will be chosen by them (based on the participant's motivation).

Deadlines (two rounds): 22 May and 26 June

Check the conditions in the attached document (PDF).


International ChoreoLab 2015, Austria


International ChoreoLab Austria (ICLA) 2015: “new MOVING_FRONTIER”
Art-based research & performance

Created and directed by Sebastian Prantl and Cecilia Li (Tanz Atelier Wien), the ICLA´s objective is art-based research in the interface of body, mind and nature.

ICLA uses the synergy of two contrary locations for studying specific, dialogical mechanisms of knowledge transfer through body and mind. Theoretical and practical impulses are provided by renowned experts from different art and science faculties.

ICLA calls on participants with general interest in movement and interdisciplinary research from various fields, such as (performing) artists, architects, cultural and social scientists, pedagogues, but also managers and students from these areas.

ICLA CountryLab, 5 – 10 July 2015
Art-based research where the body, mind and nature meet
At the Art and Nature Sanctuary in St. Margarethen/ Burgenland

ICLA CityLab, 12 – 17 July 2015
Further research, abstraction and final presentation of findings
In the „White Cube“ at Tanz Atelier Wien/ Vienna               

It is further our aim to involve dance associations and institutions in future projects and find possibilities for cooperation in order to reach as many interested dancers, choreographers and performers as possible and giving them the chance to participate in our Labs taking place every year. (There are few scholarships available!)

Attached you find some detailed information regarding the upcoming ICLA. As to past ICLA projects please have a look at our website: http://www.tanzatelierwien.at

I hope that this project awakens your interest. If you need any further information, please let me know.

With kind regards from Vienna,
Vera Kalman
Project Coordination
Tanz Atelier Wien
Tel: +43-1 522 60 44
Neustiftgasse 38/ 7
A-1070 Vienna
Austria
twitter.com/tinfotweets

festivaali_programme_english

calling_namibia

tulipamwe2015_intro

paff2015_applications

taw_icla2015