21.01.2013

TINFO-tiedote 2 / 17.1.2013

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

USKO TOKI

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

KOULUTUSTA

HAKUJA

APURAHOJA

TYÖPAIKKOJA


MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


DRAMASLAM, HIUKKASKIIHDYTIN

DramaSlam toimii kuin paraskin traileri.  Kymmenen minuutin pätkä näytelmää kirjailijan lukemana koukuttaa. Siim Nurklikin näytelmä Olenko elossa Klockriken Diana-näytelmäfestarilla herätti tunteen pakko saada, pakko saada.  Paremmaksi muuttumisen maa  -fragmentin monologinpätkässä  määrittelemätön minäkertoja kertoo iskeneensä naisen kännispäissään baaritiskiltä, sitten ollaan sängyssä, monologi kuvaa minäkertojaa riisumassa yhä uusia ja uusia vaatekerroksia tytön päältä. Ja lopulta kertoja näkee oman kätensä pilkistävän tytön selästä: ”olen työntänyt sen hänen lävitseen, patjaan asti”. Ja sitten alkaakin A:n, B:n ja C:n peli tai seuraleikki.  Hitto, tämä teksti oli pakko saada, nyt se tuli, juuri nyt. Tämän haluaisin kuulla/kokea kokonaan.

Teksti vie talouspolitiikan, kulutuksen ja identiteettien bulimiaan ja ristiriitaisuuksiin. Tätä ei oikeasti tapahdu.| Ale – kaikki ihmiset -50%. |Palkinnon saa se, joka tekee mitä on käsketty ennen kuin on käsketty. |Kuka on asemastaan tietoisin orja. |Tunkeutukaa jotenkin läpi. Miljoona sirpaletta ei tarkoita, että joku on rikki, vaan että kaikki on mahdollista. |Tuntuu siltä, ettet ymmärrä, miten talous toimii. Provokatiivisia otsikoita ja teksti samaa luokkaa. Kohtuutonta ja kiihkeää, maanista monologia ja sitten tätä ajantapposeuraleikkiä A:n, B:n ja C:n välillä. Nurklik itse tykittää tekstiä. Tajunnanvirran hiukkaskiihdytin. Enkelikasvoinen nuori mies ja mitä sieltä suusta oikein pääsee. Ja muutoin Viron näytelmäagentuurin verkkosivuilta löytyy Nurklik ja moni muu.
 
IN SPITTING DISTANCE

Klockriken Diana-festivaali tarjosi myös toisen kohtaamisen, nimittäin Israelin palestiinalaisen näyttelijän ja näytelmäkirjailijan Taher Najibin monodraaman In Spitting Distance. Siitä miten palestiinalaisnäyttelijä, jolla on Israelin passi matkustaa 9/11 vuosipäivänä Pariisista kotiin. Mitä merkitsee omalle identiteetille se, että olet palestiinalainen, jolla on Israelin passi. Missä on sinun kotipaikkasi.  Tällaisia ajatuksia teksti herätti. Ja vielä hieno keskustelu näyttelijä Matti Raidan, näyttelijä Noora Dadun ja kirjallisuudentutkija Trygve Söderlingin kesken. Ja muuten: hepreassa verbi sylkeä tarkoittaa myös ampua.

LIIAN SUOMALAISTA? MISSÄ OHJAAJAT?

Kansainvälisen teatterikriitikkojen järjestön verkkolehden Critical Stages  viimeisimmässä numerossa eteläkorealainen teatterikriitikko ja kansainvälisen järjestön puheenjohtaja ja Korean taideyliopiston teatterikoulun professori Yun-Cheol Kim kirjoittaa suomalaisesta teatterista. Ensituttavuus ja vaikutelmat suomalaisesta teatterista perustuvat hänen näkemiinsä kuuteen esitykseen Stage-festivaalilla. Yun-Cheol Kimille Suomi näyttäytyy näytelmäkirjallisuuden ja -kirjailijoiden maana. Meiltä ei siis löytynyt fyysistä tai visuaalista teatteria (siis tarkemmin sanottuna ohjaajan teatteria): ”As a whole, the stagings of these shows were not aesthetically developed enough to be called theatre performance. They were definitely staged readings, in my international estimation.” Ja kieli enemmän monologia kuin dialogia.  

Yun-Cheol Kimia hämmästyttää, että tällainen kieleen suuntautunut, filosofinen ja vaatimaton teatteri on niin suosittua. Hän hakee tälle selityksiä siitä, minkälaisia me suomalaiset olemme. Ja sitten se tylytys: ”(…) this characteristic of the Finnish theatre is too Finnish to be enjoyed beyond the Finnish borders. Finnish theatre is, as far as I know, the least invited to international theatre festivals in and out in Europe.”  Mutta ei keikka ihan turhaan tullut tehdyksi.  ”Draamalliset luennat”, 12 Karamazovia ja Jessikan pentu saivat miehen miettimään uusiksi modernin ja postdramaattisen, verbaalisen ja fyysisen teatterin, kerronnallisen teatterin ja performanssin suhteita. Yun-Cheol Kim valitsi Jessikan pennun edustaman muodon. Jee!

MITÄ KÄÄNNETÄÄN JA KUKA KÄÄNTÄÄ

Viime viikolla istuivat näytelmäagentuurien edustajat ja TINFO-käännösapurahan uusi ja vanha raati yhteisöpäänä arvioimassa kulunutta kahta vuotta ja hakujen kokemuksia. Tässä ensin apuraha pähkinänkuoressa lukuina viime vuodelta. Näytelmien käännöstyöhön haettiin yhteensä 58 558 euroa, apuraha voitiin jakaa 15 kääntäjälle, keskimäärin 1890 euroa. Pohdimme kriteereitä, kääntäjien ammattitaidon merkitystä, muistutusta siitä, että av- käännökset ovat jotain muuta kuin kokonaisen näytelmän käännökset, puhuimme dramatisoinneista ja sovituksista. Nyt siis käännösapurahaa voi saada myös dramatisointeihin, jos muuten kriteerit täyttyvät.

Emme vielä ole saaneet päästöstä tämän vuoden TINFO-apurahan määrästä, mutta toivon sen pysyvän samana. 20 000 eurollakin on saatu aikaan paljon. Yhteistyössä. Olen kiitollinen raadille, joka näitä kysymyksiä pohtii. Ja ylellistä on saada yhden pöydän ääreen tällainen määrä viisautta ja näkemyksiä.

 MUISTIN VENYTYSTÄ JA SALAPOLIISITYÖTÄ

Ei se teatterihistorian rakastaja, salapoliisi ja nuuskija minusta mihinkään liukene.  Nyt nuuskintaan oli mahdollisuus elämäkertamusikaalin kohdalla. Teatteritilastojen ja Ilona-esitystietokannan avulla historian muistia venytettiin 1980-luvulle, jolloin Yrjö-Juhani Renvall kirjoitti Päivänsäde, minä ja menninkäisen ollen siis elämäkertabuumin aloittaja. Tästä musiikkinäytelmästä on sittemmin tullut klassikko, joka edelleen kiertää tiuhaan teattereissa. Yhteensä sillä on ollut 15 eri tuotantoa, ja sen on nähnyt yli 133 000 katsojaa. Salapoliisityö ja yhteisöpää tuottivat tuloksen myös, kun etsittiin Boris Vianin erään näytelmän Suomen-esitystä ja kääntäjää. Se tiedettiin, että ohjaaja oli ranskalainen Jean Martin ja ajankohta loka-marraskuu 1960. Ja löytyihän se. Jäljet johtivat mihinpä muualle kuin kosmopoliitti-Bandlerin Lilla Teaterniin.

USKO TOKI

 Usko Toki 2 / 2013

TINFON ILMOITUKSIA

TINFO-apuraha näytelmäkäännöksille

TINFO tukee suomalaisten teatterille kirjoitettujen tekstien kääntämistä muille kielille.

TINFO-apuraha näytelmäkäännöksille on jatkuvasti haettavissa. Tutustu hakuohjeisiin.

Katso lista tähän asti myönnetyistä TINFO-apurahoista.


TINFOn toimisto on suljettu torstaina 24.1.2013


UUTISIA


Höyhentämöstä kehollisia kokemuksia ja tutkivaa teatteria

Teatteri Naamio ja Höyhen on nyt Höyhentämö. Teatterin taiteellinen konsepti uudistuu, ja sen toimintaa ohjaavat jatkossa neljä itsenäistä taiteellista ohjelmaa. Vuosille 2013−2015 valitut taiteelliset ohjelmat ovat Nopean toiminnan joukot, massavuoto - massescape, Avoimia siirtymiä ja The Power of Suggestion.

Höyhentämö tuottaa 2−3 ensi-iltaa vuodessa. Tämän lisäksi luvassa on myös vuorovaikutteisia tapahtumia, työpajoja, seminaareja ja demonstraatioita. Omaa ohjelmistoa täydentävät vierailevien taiteilijoiden ja ryhmien esitykset. Teatteri tarjoaa myös esityspalveluita yrityksille ja yhteisöille.

Uutta nimeä on jo vuosia käytetty teatterin Korkeavuorenkadulla sijaitsevasta esitystilasta. Höyhentämö toimii yhdistävänä tukikohtana monipuoliselle ja kirjavalle teatteritaiteilijoiden joukolle.

Vuosien 2013−2015 taiteelliset ohjelmat tarjoavat fyysistä teatteria ja tanssitaidetta, yleisöä osallistavaa, yhteiskunnallisesti ajankohtaista esitystaidetta sekä tutkimuksellista nykyteatteria

TAPAHTUMIA


Työväen näyttämöpäivät Mikkelissä 25.-27.1.2013

37. Työväen Näyttämöpäivien ohjelma löytyy tästä Circus Ruska Festival 25.-26.1.2013, Tampere


Circus Ruska Festivalin aikataulun löydät täältä


Kulttuuria reseptillä Vaasassa / Kultur på recept i Vasa

Tiedotustilaisuus järjestetään Vaasan Taidehallissa torstaina 17.1.2013 klo 11.

Tutkimustulosten valossa kulttuuritapahtumiin osallistuminen edistää terveyttä. Ruotsissa reseptin voi saada potilas, jolla on stressiä, eriasteisia depressioita tai pitkään kestäneitä tuki- ja liikuntaelinten kipuja. Reseptiin voi kuulua myös esimerkiksi teatterikäyntejä tai käsitöiden tekemistä. (Helsingin Sanomat)

Myös Turku osallistui kulttuuripääkaupunkivuonna kokeiluun, jossa lääkärit jakoivat vuoden 2011 aikana yli 5000 kulttuurireseptiä, jotka oikeuttivat ilmaiseen sisäänpääsyyn kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumiin.

Sosiaali- ja terveystoimen sekä kulttuurialan yhteistyö ihmisten hyvinvoinnin parantamiseksi on mielenkiintoinen hanke, josta Wasa Teater, Kuntsin modernin taiteen museo ja Pohjanmaan museo ovat olleet kiinnostuneita. Tammi-helmikuussa ohjelmassa onkin Vaasan oma ”Kulttuuria reseptillä”-kokonaisuus, johon valitettavasti ei vielä saa terveyskeskuslääkäriltä reseptiä, mutta jossa keskitytään kulttuurin tuottamaan hyvinvointiin erilaisten työpajojen ja keskusteluopastuksien keinoin. Kokonaisuus on aikuisille suunnattu.
 
Kultur på recept i Vasa

Informationstillfället ordnas i Vasa Konsthall torsdag 17.1.2013 kl. 11.

För att motverka långtidssjukskrivningar har läkare i Helsingborg i Skåne ordinerat kulturupplevelser så som körsång och keramikkurser åt sina patienter. Projektet har gått under namnet kultur på recept. Även forskningsresultat visar att deltagande i kulturevenemang främjar hälsan. I Sverige kan patienter som lider av stress, olika former av depression eller långvariga smärttillstånd i stöd- och rörelseorganen få kulturreceptet. Man kan även ordineras t.ex. teaterbesök eller att handarbeta. (Helsingin Sanomat)

Även Åbo deltog under kulturhuvudstadsåret i ett försök där läkare under år 2011 skrev över 5000 kulturrecept, som berättigade fritt inträde till kulturhuvudstadsårets evenemang.
Samarbete mellan social- och hälsovårdsverket och kulturbranschen för att förbättra människors välbefinnande är något som intresserat Wasa Teater, Kuntsi museum för modern konst och Österbottens museum. I januari-februari går Vasas egna ”Kultur på recept” helhet av stapeln. Tyvärr kan man inte ännu få något recept av läkaren på hälsocentralen men vi erbjuder välbefinnande kulturupplevelser genom olika workshops och diskussionsguidningar. Helheten är riktad till vuxna.

KOULUTUSTA

Tarpeellisen taiteen seminaari Tartsan 1. - 2.2.2013

Draama ja monikulttuurisuus - Kuka määrittelee ja ketä?

Metropolia Ammattikorkeakoulun esittävän taiteen koulutusohjelma järjestää 1. - 2.2.2013 jokavuotisen opetukseen kuuluvan Tarpeellisen taiteen seminaari Tartsanin.
Seminaarin teemana on tänä vuonna Draama ja monikulttuurisuus - kuka määrittelee ja ketä? Tartsan tuo avauksia ajankohtaiseen keskusteluun: mitä soveltavalla draamalla ja teatterilla voidaan saada aikaan maahanmuuttajien, vähemmistöjen osallisuuden ja suvaitsevaisuuden hyväksi?

Tartsan esittelee laajasti monimuotoisuustyöhön liittyviä soveltavan draaman hankkeita. Niiden teemoja ovat esimerkiksi kielenopetus maahanmuuttajien kanssa taiteen keinoin, maahanmuuttajien ja kantaväestön kohtauttaminen, suvaitsevaisuustyön toiminnalliset menetelmät, elämyksellinen globaalikasvatus, teatteri seksuaalivähemmistöjen äänitorvena sekä draaman käyttö viittomakielen opetuksessa.

Tartsanin ohjelmassa esittäytyvät tasavertaisesti alan opiskelijat ja opettajat, järjestötoimijat, taiteilijat ja kentällä toimivat pedagogit. Seminaarissa on myös monimuotoisuustyön hankehautomoita, joissa luodaan siltaa teatteri-ilmaisun ohjaajien ja työelämän toimijoiden välille.

Tutustu seminaarin ohjelmaan ja aikatauluun!

Seminaari on avoin ja maksuton ja se on suunnattu opiskelijoille, teatteri- sosiaali- ja opetustyön pedagogeille, taiteilijoille, kouluttajille, järjestöjen ja työelämän edustajille ja muille monimuotoisuustyöstä kiinnostuneille.

www.metropolia.fi/tartsan

Ilmoittautumislomake https://elomake.metropolia.fi/lomakkeet/7261/lomake.html
Facebook-sivu: www.facebook.com/TarpeellisenTaiteenSeminaariTartsan


HAKUJA

TEHDAS-teatteri hakee nukettajia ja näyttelijöitä

Avoin casting: haetaan nukettajia ja näyttelijöitä

Haetaan nukellanäyttelijöitä ja laulutaitoista näyttelijää koko perheen musiikilliseen nukketeatteriesitykseen "Tarina noitien maasta"

Ensi-ilta on syyskuussa 2013 TEHDAS Teatterissa. Esityksen tuottajana toimivat Aura of Puppets -nukketeatterihanke ja TEHDAS Teatteri. Esityksen ohjaa Anna Ivanova-Brashinskaya ja musiikin säveltää Roosa Halme.

Tarina kertoo tytöstä, joka kadottaa pikkuveljensä, ja tätä etsiessään joutuu maailmaan, jota hallitsevat noidat. Anna Ivanova-Brashinskayan ja Mikhail Brashinskyn käsikirjoittama näytelmä on huumorilla ja jännityksellä höystetty seikkailu. Harjoitukset alkavat elokuussa ja esityksiä on lokakuun lopulle.

Esitykseen etsitään kuutta nuketustaitoista näyttelijää ja yksi laulutaitoinen näyttelijä (mies tai nainen). Jos kiinnostuit, ilmoittaudu 26.1.2013 pidettävään casting-tilaisuuteen 20.1.2013 mennessä. Casting-tilaisuudessa mm. ryhmäharjoituksia sekä henkilökohtainen keskustelu ohjaajan kanssa. Tilaisuus alkaa kaikkien hakijoiden osalta klo 12.

Ilmoittaudu casting-tilaisuuteen:
auraofpuppets(at)gmail.com

Lisätietoja:
ohjaaja Anna Ivanova-Brashinskaya
anna.ivanova(at)turkuamk.fi

Aura of Puppets
koordinaattori Ilona Halme
auraofpuppets(at)gmail.com
http://auraofpuppets.com


Esittele projekti-ideasi ja löydä saksalainen yhteistyökumppani

Suomi on valittu Frankfurtin kirjamessujen teemamaaksi 2014. Mitä tämä tarkoittaa yksittäisen taiteilijan tai kulttuuritoimijan kannalta? Miten hankkeeseen voi osallistua?

Teemamaahanke FINNLAND. COOL. sisältää laajan satelliittiohjelman, joka levittäytyy koko saksankielisen Euroopan alueelle kulttuurin ja tieteen eri aloilla. Satelliittiohjelman suunnitteluvaihe on parhaillaan käynnissä ja Suomen Saksan-instituutti on lanseerannut tähän tarkoitukseen uuden nettisivuston, jossa jokainen voi tuoda projektinsa esille. Toivomme portaalin toimivan kiinnostavana ja aktiivisena alustana, jonka kautta erimaalaiset tekijät ja toteuttajat löytävät toisensa ja pääsevät alkuun projekti-ideoiden kehittämisessä ja toteuttamisessa. Katso lisätietoja sivustoltamme:

www.finnland-institut.de/cool


Onko sinulla projekti-ideaa, jota yhteistyö saksalaisen kumppanin kanssa voisi rikastuttaa? Rekisteröidy nyt ja esittele projekti-ideasi!

Suomen Saksan-instituutti järjestää 24. tammikuuta alkaen FINNLAND. COOL. -ideariihiä keskeisten paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa eri alueilla saksankielisessä Euroopassa. Eri ideariihissä teemoina ovat mm. monikielisyys, identiteetti, musiikki, koulutus ja avoimuus. Esittelemme mielellämme ideariihissä nettisivustolle kerääntyneitä projekti-ideoita, mikä voi auttaa löytämään paikallisia yhteistyökumppaneita myös varhaisessa vaiheessa oleville projekteille. Rekisteröi siis ideasi tai tapahtumasi projekti-osioon mielellään 21. tammikuuta 2013 mennessä ja sinunkin projektisi saattaa löytää kiinnostuneen saksalaisen partnerin!

Lisätietoja:
Sofie Backman
Suomen satelliittiohjelman koordinaattori
Frankfurtin kirjamessut 2014

Mobil +49-157-37 61 77 44
sofie.backman(at)finstitut.de   

www.finnland-institut.de/cool


Vapautuneita aikoja residensseissä Genovassa ja Berliinissä

Taiteen edistämiskeskuksen Porin sivutoimipiste tarjoaa vapautuneita residenssiaikoja kaikkien alueiden taiteilijoiden haettaviksi.

Berliinissä vapaita aikoja:
6.2. - 1.4.2013 ajalla

Genovassa vapaita aikoja:
16.1. - 17.3.2013 ajalla

Lähetä vapaamuotoinen hakemus työsuunnitelmalla ja cv:llä varustettuna sähköpostilla, niin otamme sinuun yhteyttä. Selvitä hakemuksessasi kumpaan residensseistämme haet sekä mille ajanjaksolle. Suositeltava työskentelyajanjakso on 2-4 viikkoa.

Silja Tuhkunen
suunnittelija
silja.tuhkunen(at)minedu.fi (Hakemukset ensisijaisesti sähköpostilla.)
puh. 0295 330 821


Kansainvälinen taiteilijaresidenssi Töölöön? Vastaa kyselyyn

Diplomityötä tekevä arkkitehtiopiskelija tutkii Töölössä sijaitsevalle arvorakennukselle uutta käyttötarkoitusta. Rakennus on tällähetkellä Sibelius- Akatemian käytössä, mutta rakennuksen omistajat ovat myymässä / vuokraamassa sen vuodesta 2018 eteenpäin.

Yhtenä tutkittavana käyttötarkkoituksena on kansainvälinen taiteilijaresidenssi

Vastaamalla lyhyeen kyselyyn autat tilan tarpeiden määrittelyssä.
Kysely: http://www.surveymonkey.com/s/SSHTMX5

Lisätietoja antaa
Noora Aaltonen, Ark. Yo
0407318680
toolonkatu28(at)gmail.com


Unidram 2013 - call for applicants


For the 20^th time international theatre festival Unidram 2013 will take place in Potsdam/ Germany, Oktober 29^th -- November 2^th .

Deadline for application will be March 31st , 2013

Once again we will be inviting 12 theatre companies to Potsdam. And once again Unidram will provide a forum for independent theatre, a site of encounter for diverse theatrical forms. Not only will there be a focus on theatre which is modern and innovative in content or in form, but also on intercultural dialogue. Indeed, it is not just about the respective productions but about an intensive exchange, about fostering personal and long term relationships between artists and cultures. Applications containing detailed information (application form on www.unidram.de ) as well as a DVD may be submitted to

UNIDRAM
T-Werk e.V.
Postfach 900109
14437 Potsdam

unidram(at)t-werk.de

www.unidram.de

www.facebook.com/pages/Unidram/112766335467377


 

Out Now! Festival 2013 - call for applicants

The Bremen-based centre for performing arts, Schwankhalle, and Theater Bremen invite young theatre, music and dance productions, performances and Live Art projects to the next OUTNOW! Festival, taking place from 30 May to 8 June, 2013. The festival first started in 1994 under the name “Sprungbrett” (“stepping stone”). Since 2004, OUTNOW! has annually presented a representative selection of international young artists at Schwankhalle.

For the 2013 edition of the festival, Schwankhalle and Theater Bremen have launched a co-operation – with both performance venues presenting the OUTNOW! Festival productions.
OUTNOW! offers a platform for exchange of artistic experience and different artistic approaches , for presenting works to a wider audience and gives the possibility to build up an international network between young artists. Workshops, audience talks, discussions, the reviews of the OUTNOW!_feedbackers, open-air cinema, concerts with newcomer-bands and parties complement the festival.

Artists working in film, literature, fine arts, design, digital media, architecture etc. are also invited to present their works at the festival, as long as they relate to the performing arts.
Being a student is not necessarily a prerequisite for participation at OUTNOW! –autodidact artists and Young Professionals are also welcome!

Travel costs will be paid for the selected participants.
Deadline for applications: 15 February.

Find all the details online. /www.schwankhalle.de/outnow


 

Festival Nocte 2013 - call for artists in residence in Graus (Aragón, Spain)


In the frame of the Festival NOCTE 2013, the ALGORINES project aims to support artists or collectives willing to develop a research, training and/or creation project in the performing arts sector in Graus (Aragón, Spain).

Artists are offered a residency of max. 10 days with full board and technical equipment available in te area. Exchanges with local creators are also possible.

Artists of any nationality can apply, though priority will be given to artists living in the Pyrenees region.

Deadline: 13 April.

Find all the details online. http://www.noctegraus.es/


APURAHOJA

Taiteen edistämiskeskuksen haettavat apurahat

Näytelmäkirjallisuuden kantaesitystuki
Hakuaika: 01.01.2013 - 31.01.2013
Lue lisää

Apurahat kansainvälisen kulttuuriyhteistyön, -viennin ja -vaihdon hankkeisiin
Kevään hakuaika päättyy 30.4.2013
Syksyn hakuaika päättyy 31.10.2013
Lue lisää

Matka-apurahat, Taiteen keskustoimikunta
Hakuajat: 28.2.2013, 30.4.2013, 31.8.2013 ja 29.11.2013 mennessä
Lue lisää

Residenssiapurahat yksityishenkilöille
Kevään hakuaika päättyy 2.4.2013
Syksyn hakuaika päättyy 31.10.2013
Lue lisää

Avustukset kansainvälisen kulttuuriyhteistyön, -viennin ja -vaihdon hankkeisiin

Kevään hakuaika päättyy 30.4.2013
Syksyn hakuaika päättyy 31.10.2013
Lue lisää


 

Pohjoismaisen kulttuurirahaston tuki pohjoismaiselle kulttuuriyhteistyölle

Hakuajat 2013:  1. helmikuuta, 2. huhtikuuta, 1. syyskuuta ja 1. lokakuuta

Pohjoimainen kulttuurirahasto voi tukea projekteja, joihin osallistuu vähintään kolme Pohjoismaata (Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti tai Ahvenanmaa, Färsaaret ja Grönlanti). Ne voivat olla mukana projektissa osallistujina, järjestäjinä tai aiheina.
Kolmen pohjoismaisen kumppanin lisäksi projektilla voi olla myös muita yhteistyökumppaneita, ja se voidaan toteuttaa Pohjoismaissa tai niiden ulkopuolella. Apurahoja voivat hakea sekä ammattilaiset että harrastajat.

Vuonna 2013 tulevat voimaan uudet säännöt, joiden mukaan rahastolta haettavan apurahan suuruus voi olla enintään puolet projektin kokonaisbudjetista, mikäli haettava apuraha on yli 100 000 Tanskan kruunua (reilut 13 000 euroa). Alle 100 000 Tanskan kruunun hakemuksissa voi kuitenkin yhä hakea rahoitusta, joka kattaa enintään 85 prosenttia projektin budjetista. Pohjoismaisen kulttuurirahaston lisäksi tukea voi hakea myös muista pohjoismaisista tukijärjestelmistä. Pohjoismaisista tukijärjestelmistä saatava tuki voi kuitenkin olla enintään 85 % projektin kokonaiskustannuksista.

Lue lisää

AVOIMIA TYÖPAIKKOJA


Valtimonteatteri hakee ohjaajia Nykyhetki-festivaalille

Valtimonteatteri järjestää syyskaudella 2013 Nykyhetki-festivaalin, joka tarkastelee syksyn 2013 ajankohtaisimpia yhteiskunnallisia kysymyksiä kolmen eri teatteriohjaajan näkökulmasta. Nykyhetki-festivaalin tavoitteena on tutkia uudenlaista käsittelytapaa, jossa teatteri reagoi ajan ilmiöihin lähes reaaliajassa ja lähestyy niitä useasta tulokulmasta samanaikaisesti. Festivaali tarjoaa yleisölle kolme eri näkemystä kolmen eri ohjaajan kautta tuon hetken ilmiöistä. Festivaalin yhteydessä järjestetään keskustelutilaisuuksia, joissa yleisö pääsee purkamaan kokemuksiaan ja ajatuksiaan tekijöiden kanssa. Festivaali on siten myös foorumi yhteiskunnalliselle pohdinnalle ja vuorovaikutukselle. Hetkeen sidotun aiheen ja lyhyen harjoitusjakson ansiosta esityksistä tulee äärimmäisen ajankohtaisia.

Kukin ohjaaja saa käyttöönsä kolme Valtimonteatterin näyttelijää ja visualistin sekä kaksi viikkoa harjoitusaikaa. Tehtävänanto paljastetaan ohjaajalle viikkoa ennen harjoitusten alkua. Ryhmät harjoittelevat peräjälkeen ja festivaali harjoituksineen ajoittuu 2.9. - 25.10.2013.  Jokaisesta näytelmästä on kuusi esitystä. Festivaali huipentuu päivään, jonka aikana esitetään kaikkien kolmen ohjaajan esitykset. Ohjaajalta odotetaan myös halukkuutta osallistua keskustelutilaisuuteen. Palkka suunnittelusta, harjoitusajalta ja esityksistä on 2300 euroa.
Hakuaika 9.1.-15.2.2013

Tiedustelut ja hakemukset osoitteeseen valtimonteatteri(at)gmail.com. Liitä hakemukseen ansioluettelosi. Valtimonteatterin hallitus valitsee ohjaajat hakemusten perusteella.


 

Hämeenlinnan Kaupungin Teatteri Oy etsii teatterinjohtajaa


Hämeenlinnan Kaupungin Teatteri Oy etsii maailman parasta teatterinjohtajaa.
Teatterinjohtaja toimii myös Teatterin toimitusjohtajana. Työ alkaa sopimuksen mukaisesti vuoden 2013 aikana. Hakijalle katsotaan eduksi Teatterikorkeakoulun tai vastaavan loppututkinto. Lisäksi ammattiteatterista hankittu työkokemus ei ole haitaksi.

Lisätietoja tehtävästä antavat:
hallituksen pj Aarne Kauranen, p. 050-599 5547
teatterinjohtaja Heikki Paavilainen, p. 050-415 1995
Hakemus palkkatoivomuksineen sekä CV:n pyydämme
25.01.2013 mennessä hallintojohtajalle osoitteella
jukka.jokinen(at)hmlteatteri.fi, tai postitse osoitteella Hämeenlinnan
Kaupungin Teatteri Oy, Viipurintie 4, 13200
Hämeenlinna, viestiin tai kuoreen merkintä
”Teatterinjohtajahakemus”


 

Susanna Leinonen Company etsii tuottajaa

Suomalaisen nykytanssin huippuryhmä Susanna Leinonen Company etsii TUOTTAJAA.

Tuottaja vastaa ryhmän hallinnollisista ja tuotannollisista tehtävistä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Haasteelliset ja monipuoliset työtehtävät sisältävät muun muassa myyntiä ja markkinointia, viestintää, yhteydenpitoa sidosryhmiin ja tiedotusvälineisiin, rahoitushakemusten kirjoittamista sekä talous- ja henkilöstöhallintoa.

Työtehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää soveltuvaa koulutusta ja työkokemusta esimerkiksi kulttuurituotannon, viestinnän tai kaupalliselta alalta. Etsimämme tuottaja on kiinnostunut kansainvälisestä toiminnasta ja motivoitunut kehittämään korkeatasoisen nykytanssiryhmän esitystoimintaa.

Arvostamme markkinointi- ja myyntihenkisyyttä, paineensietokykyä, kielitaitoa, matkustusvalmiutta, monipuolisia verkostoja, uusien tietojen nopeaa omaksumista, oma-aloitteisuutta, huolellisuutta, hyviä ihmissuhdetaitoja, joustavuutta, innovatiivisuutta, sekä kykyä hallita monta eri asiaa yhtä aikaa. Kulttuurialan ja sen rahoitusjärjestelmien tuntemus on etu.

Työ alkaa sopimuksen mukaan, kuitenkin viimeistään maaliskuussa 2013. Viikoittainen työaika on 37,5h. Työpaikka sijaitsee Aleksanterin teatterissa Bulevardilla.

Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Marjo Pyykönen joko sähköpostitse marjo(at)susannaleinonen.com tai puhelimitse 045-1380 336.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen tulee lähettää 31.1.2013 mennessä osoitteeseen Edistyksellinen nykytanssi ja -baletti yhdistys ry, c/o Susanna Leinonen Company, Bulevardi 23-27, 00180 Helsinki tai sähköpostitse osoitteeseen info(at)susannaleinonen.com, otsikkoriville tunnus "Työhakemus".
                
http://www.susannaleinonen.com/


 

South East Dance is recruiting for a Programme Director and a Producer – Artist Development 


Posted by IETM

South East Dance is looking to recruit a PROGRAMME DIRECTOR and PRODUCER to help shape the new direction of South East Dance.

    The PROGRAMME DIRECTOR will have a key role to play in the strategic development of our artistic programmes. You will lead on our international project DanSCe Dialogues, and will play a vital role in our new programming partnership with the Brighton Dome and International Festival. You will contribute to the on-going success of South East Dance Studios in Kent whilst building towards the opening of The Dance Space, a new purpose built space for dance scheduled to open in Brighton in 2015/16. Salary: £35-39K, based in Brighton. Job Description Person Specification Application Form Equal Opportunities Form Deadline for applications: 2pm, Friday 1st February Interview: Monday 11th February Second interview (if necessary): Friday 15th February

     The PRODUCER – ARTIST DEVELOPMENT will develop the strategic and artistic overview of our Artist Development programme, including working closely with our Associate Artists. You will be developing a range of partnerships with artists and organisations to progress a portfolio of innovative regional, national and international projects. Salary: £27-35k, based in Brighton or South East Dance Studios in Kent.

More information: http://www.southeastdance.org.uk/work-with-us/work-with-us.html

vaxa forelasning

kulttuuria reseptilla