24.05.2012

TINFO-tiedote 21 / 24.5.2012

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

USKO TOKI

UUTISIA

TAPAHTUMIA

HAKUJA

KOULUTUSTA

 

·MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

 

TEATTERI JA EKOLOGIA

Olemme tehneet viimeisiä viilauksia tulevaan TINFO Newsiimme, jonka teemanimenä on Theatre and Ecology. On palkitsevaa tuoda näkyviin suomalaisten teatterintekijöiden työtä ja ajattelua ympäristön vuosituhannella ja ekokriittisellä kaudella. Esittävät taiteetkin heijastelevat ekologisessa tietoisuudessa tapahtunutta muutosta. Useat taiteilijat pohtivat töissään taiteenalan ja ympäristön välisiä suhteita. Ihmis- ja yhteiskuntakeskeisyyden rinnalle on noussut myös ei-inhimillinen konteksti ja ympäristötietoisuus. Luonto herättää tekijöiden kiinnostusta, ja teosten ja tekemisen ympäristölliset merkitykset tuntuvat kriittisenä asenteena: tekijöillä on halu tutkia oman tekemisensä ehtoja myös ekologisesta näkökulmasta ja tehdä tilaa inhimillisen ja ei-inhimillisen monimuotoisille kohtaamisille. Monet työt ovat neuvottelua luonnon ja kulttuurin rajoista ja inhimillisen ja ei-inhimillisen suhteista.

Ihan pakko kiittää tässä ekologisen teatterimme pioneeria Tuija Kokkosta, jota ilman koko ekologiaan keskittyvää TINFO Newsia ei luultavasti olisi syntynytkään.

ÄLÄ OLE NAIIVI

Freedom Theatren vierailuun liittyen Hanasaaressa keskusteltiin kulttuurin mahdollisuuksista konflikteissa. Amerikkalais-israelilainen Udi Aloni, joka oli ohjannut Beckett-version While Waiting, puhui kovaa kieltä kulttuuri-instituutioihin, ei yksittäisiin taiteilijoihin, suunnatun boikotin puolesta ”rauhateollisuuden kieltä” vastaan. Aloni ei usko dialogiin silloin, kun kyse on sortajasta ja sorrettavasta. Erillisten tarinoiden rinnakkaisuus tai yhteiselon alue ei ole mahdollista tilanteessa, jossa miehitys ja apartheid ovat poliittista todellisuutta. Aloni kehotti taiteilijoita olemaan tästä vähintäänkin tietoisia. Naiivit taiteilijat vain osallistuvat nykyisen poliittisen status quon ylläpitämiseen. While Waiting nosti esiin myös kysymyksen tyttöjen ja naisten asemasta miehisen hegemonian kulttuurissa. Freedom Theatren vierailu sai ajattelemaan myös geosukupuolipolitiikkaa.

NÄYTTÄMÖN PURKUA

Aune Kallisen, Jenni Koistisen ja Laura Murtomaan teos Yhteiskunnallista liikettä yhdessä olemisen ja jakamisen kokemuksena Kiasma-teatterissa innoitti, liikutti ja pohditutti. Esitys sai kaikenlaisen hahmottoman, reunoiltaan hauraan, jatkuvasti muuttumisen tilassa olevan oikeasti moniääniseen muotoon. Esitys oli muodonmuutoksen tilassa aivan kuten siinä kuullut ja nähdyt suomalainen kehtolaulu tai kansantanssi muuttavat matkan kuluessa muotoaan, saavat toisia soundeja ja liikettä. Niin kuin sellaiset käsitteet kuin kansallisuus ja identiteetti. Nekin ovat liikkeessä. Mikään ei ole suljettua ja paikallaan pysyvää. Kaikki vuotaa reunoiltaan tai pakenee keskustaa. Laura Murtomaan playbackboy sämplää musiikkia ja poliitikkojen (mm. Sauli Niinistö, Jyrki Katainen, Richard Nixon) puheita, luhtahuittia, haarapääskyä ja tiltalttia huikeaan sooloonsa. Tässä sitä on poliittista teatteria!

Yhteiskunnallista liikettä oli työstetty aikaisemmin nähdystä kolmen esityksen sarjasta (Toden näköisesti soolo 2006, Toden näköinen 2009 ja Kansallinen hanke – National Project 2010). Pitkä prosessi teki mahdolliseksi teoksen esitysfilosofisen ja esityspoliittisen syväajattelun.

Puheessaan Kallinen purkaa näyttämön ja samalla suomalaiskansallisuuden itsestäänselvyydet. Hän päättää puheensa kaatamalla piimää päälleen. Liki alaston piimää valuva, kylmästä värisevä ruumis: ”Olla näyttämö. Olla siis itse näyttämö. Tai näyttämöllisesti. Mitä se ikinä tarkoittaakaan… olisiko se käsittämättömämpää, myötätuntoisempaa, yhdessäolevampaa kuin puheiden pitäminen.”  Tässä ollaan tämän ajan Joseph Beuysissä. Wuhuu!

ENEMMÄN SARJOJA JA KOKONAISUUKSIA

Yhteiskunnallista liikettä osoitti, kuinka tärkeitä tällaiset sarjat ja pidemmät prosessit ovat sekä tekijöille että katsojille.  Tällaisia kokonaisuuksia pitäisi nähdä paljon enemmän. Tekijöille pitäisi antaa mahdollisuus työstää ja jatkaa teoksiaan. Mietin esimerkiksi Sakari Hukkasen The Expendablesia (Teatterikorkeakoulu) tai Ternimaitokuningasta (Jyväskylän kaupunginteatteri, nähdään Tampereen teatterikesässä); ne olisi hienoa nähdä Kiasma-teatterissa joskus tulevaisuudessa.

Pitkien prosessien ja sarjojen kautta tekijöille tarjoutuu mahdollisuus olla entistä rohkeampia, yhteiskuntakriittisempiä ja vaativampia. Ettei aina olisi kysymys vain siitä yhdestä lyhyeksi jäävästä esityskaaresta.

SUKUPUOLIPOLITIIKKAA JA MUUTA POLITIIKKAA

Lähiviikkoihin osui oikein poliittisen teatterin esityssuma. Yhteiskunnallista liikettä -esityksen ja Freedom Theatren rinnalla Blaue Fraun Anna-Mari Karvosen, Masi Tiitan, Pauliina Turakka-Purhon ja Sonja Ahlforsin ja Joanna Wingrenin teos Wall to Wall laittoi pohtimaan katseen valtaa kohteeseensa, sitä mistä erotiikassa on kyse, mitä on tasavertainen kohtaaminen, mitä ylipäätänsä on hierarkiaton vailla valtaa oleva kohtaaminen ja millaisin silmin me asioita ja ihmisiä katsomme. Tämän laboratorion tai leikin kautta ruumiini ymmärtää entistä paremmin. Ylellistä oli olla Sonja Ahlforsin ja Joanna Wingrenin kaltaisten näyttelijöiden kanssa sananmukaisesti silmästä silmään. Pidän tällaisista kotiinkin saattelevista esityksistä. Helena Kallion kirje ja Anna-Sofia Nylundin dokumenttielokuva Vem plockar upp skärvorna efter ett sprucket jag? lisäävät näkökulmia. Taas mietin esitystäkin ja esittämistä uusin silmin. Viikkoani täydensivät sitten vielä taiteilijakollektiivin De Kristallklara Isolation ja Naamion ja höyhenen Praxis ja Teoria.

KAAPPAUS KULTTUURIIN

Mieleni minä niin ilahdutin, kun luin Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan tempauksesta.  ”Kaappaa kaveri taiteen maailmaan” on tapahtuma, paikallinen sovellutus Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -viikolla, jota parhaillaan vietetään. Ideana on kaapata kaveri mukaan johonkin taidetapahtumaan. Suurkaappauksen teki Kaakkois-Suomen taidetoimikunta, joka haastoi Kouvolan sosiaali- ja terveyslautakunnan saapumaan Kouvolan taidemuseoon ja tutustumaan näyttelyyn ja puhumaan taiteesta ja hyvinvoinnista. Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä voidaan edistää näinkin. Tämä on tervetullutta pop-up -meininkiä.

YHTEISTYÖTÄ

Porin Soitannollinen Seura, Pori Sinfonietta, Palmgren Konservatorio ja Rakastajat-teatteri löivät hynttyyt yhteen ja esittivät Stravinskin Sotilaan tarinan. Jeejee!

MINKÄ VÄÄRTTI ON STRINDBERG?

Reilu viikko sitten tuli kuluneeksi 100 vuotta August Strindbergin (1849-1912) kuolemasta. Satavuotismuisto on poikinut Ruotsissa ja eri puolilla maailmaa Strindberg-esityksiä ja Ruotsissa tiukkasävyistä kritiikkiä siitä, että Tukholma ja Ruotsin valtio ovat satsannut aivan liian vähän merkittävimmän kirjailijansa juhlintaan, vaivaiset 4 miljoonaa kruunua. Norja juhli Ibseniä 47 miljoonalla kruunulla vuonna 2006 ja Tanska H.C. Andersenia 270 miljoonalla kruunulla.

Ja ihan muistutukseksi, että tänä vuonna tulee kuluneeksi 130 vuotta Suomalaisen Teatterin perustamisesta ja Aleksis Kiven (1834-1872) kuolemasta ja 70 vuotta Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto ry:n perustamisesta, joka perustettiin 24.5.1942.  


·USKO TOKI

 

 Usko Toki 21

 

·UUTISIA


·Ihmisiä ja eläimiä – Tuija Kokkonen Berliinissä 4.-8.7.2012

Ohjaaja, kirjoittaja ja tutkija Tuija Kokkonen esiintyy Berliinissä järjestettävillä Body Platform -festivaaleilla (4.-8.7).

Kokkonen osallistuu festivaalin Body Affect -osuuteen, jossa lukuisa kansainvälinen tekijäjoukko tutkii ihmiskehon suhdetta orgaaniseen ja epäorgaaniseen ympäristöönsä.

Body Affect koostuu performanssiesityksistä, elokuvista, luennoista ja keskusteluista.

Esitykset Berliinin Sophiesaelessa 5.-8.7.

Lue taiteilija Tuija Kokkosen englanninkielinen haastattelu TINFO e-NEWS Winter-Spring 2012:ssa. 

 


 ·Myllyteatteri esittää Jumalaisen näytelmän Portugalissa

Helsingistä lähtöisin oleva ammattiteatteriryhmä Myllyteatteri johtaa kansainvälistä teatterihanketta, jossa Danten Divina Commedia muutetaan teatteriksi. Hanke on alkanut vuonna 2011, ja nyt se kasvaa kansainvälisiin mittoihin.

Heinäkuussa Divina Commedia -näytelmä esitetään Portugalissa osana Escrita na paisagem –festivaalia, 4.-7.7.2012. Työryhmä on koottu Suomesta, Kreikasta ja Portugalista. Esityksen ohjaa Miira Sippola.

Lue lisää

 


· ”Nuorta, modernia ja dynaamista” – Suomalaisen nykydraaman festivaali Brysselissä 6.-8. kesäkuuta 2012

Arvostetussa ranskalaisessa Théâtre de Pochessa Brysselissä pääsee 6.-8. kesäkuuta 2012 tutustumaan suomalaisiin nykynäytelmiin. Belgialaiset näyttelijät tulkitsevat neljä näytelmätekstiä, jotka ovat Juha Jokelan MOBILE HORROR, Pasi Lampelan MARKIISIN UNET, Mika Myllyahon KAAOS ja Laura Ruohosen OLGA. Dramaturgie finlandaise d’aujourd’hui –festivaali on belgialaisen teatteriohjaajan Jean-Claude Idéen ja Suomen Benelux-instituutin yhteistyössä järjestämä tapahtuma, joka pyrkii saattamaan yhteen suomalaisia ja belgialaisia teatteriammattilaisia. Kirjailijoista mukana Brysselin nykydraamafestivaalilla ovat Juha Jokela, Pasi Lampela ja Laura Ruohonen.

– Suomalainen teatteri on nuorta, modernia ja dynaamista, joka pysyy uskollisena juurilleen, mutta on samaan aikaan avoin muulle maailmalle, sanoo Jean-Claude Idée.

Jean-Claude Idée johtaa perustamaansa näytelmäkirjallisuuden edistämisorganisaatiota Magasin d’Ecriture Théâtralea (M.E.T.), ja on viime vuosina tutustunut lukuisiin uusiin suomalaisin näytelmiin ranskan- ja englanninkielisinä käännöksinä. Idée ohjasi Mika Myllyahon PANIIKIN Pariisin Théâtre Saint-Georgesiin, esityksen ensi-ilta oli alkuvuodesta 2012.

Festivaalin ohjelmaan kuuluu myös varsinainen näytelmämaraton, kun opiskelijat Conservatoire Royal de Bruxellesista esittelevät vielä lisäksi lukuvuoden ajan työstämiänsä Anna Krogeruksen ja Reko Lundánin näytelmiä.

Parahiksi suomalaisen nykynäytelmän festivaalille Brysseliin ilmestyy TINFO News – Writing for the Stage.

Lue teatteriohjaaja Jean-Claude Idéen haastattelu, jossa hän kertoo M.E.T.:n toiminnasta ja lukukokemuksestaan suomalaisten nykynäytelmien parissa.

Lue TINFO News – Writing for the Stage -lehti.


 

·Vuoden 2012 toiset TINFO-apurahat näytelmien kääntämiseen myönnetty

TINFO – Teatterin tiedotuskeskus jakaa vuonna 2012 yhteensä 20 000 euroa tukea suomalaisten näytelmien käännöksille. Apurahasta päättävä asiantuntijaraati painottaa arvioinnissaan näytelmän esittämistä ulkomailla. TINFO-apuraha on haettavissa jatkuvasti.

TINFO-apurahan tällä jakokierroksella saivat seuraavat käännöshankkeet:

Juha Jokela, FUNDAMENTALISTI (espanja, kääntäjä Luisa Gutierrez-Ruiz). Osana Nordic Drama Cornerin latinalaisen Amerikan näytelmäprojektia 2009-2012, esitettäväksi DramaFestin ohjelmassa Meksikossa; osarahoitus.

Katja Krohn, PIKKUJÄTTILÄINEN (englanti, kääntäjä Eva Buchwald). Esiteltäväksi Nordic Drama Cornerin vientimatkoilla mm. Lithuanian Drama Showcasessa, Brysselin lukudraamatapahtumassa ja Meksikon DramaFestissa; osarahoitus.

Okko Leo, KENTTÄ (saksa, Taina Sivonen, kielen tarkistus Martina Marti). Markkinoitavaksi saksalaisella kielialueella; osarahoitus.

Emilia Pöyhönen, VALITUT (englanti, kääntäjä Kristian London). Esiteltäväksi Naisnäytelmäkirjailijoiden 9. konferenssissa ja osana Adelfa Agency Oy:n ja Riksteaternin Young Women Playwrights around the Baltic Sea -tapahtumaa; osarahoitus.

Saara Turunen, BROKEN HEART STORY (tsekki, Alzbeta Stollova). Dilia-teatteriagentuurin pohjoismaiseen teemaan liittyen esiteltäväksi Tsekin tasavallassa; osarahoitus.

TINFO-apurahaa voivat hakea esimerkiksi näytelmäkirjailijat, agentuurit, teatterit, festivaalit tai kääntäjät. Apuraha maksetaan aina suoraan kääntäjälle. Tarkemmat ohjeet ja hakulomake.

Lista tähän saakka TINFO-apurahalla tuetuista käännöshankkeista.

 ·Teatteri liikkuu ja liikuttaa! - suomalaisen teatterin kansainvälisen liikkuvuuden tavoiteohjelma

Suomalainen teatteri kansainvälistyy entisestään yhteistuotantojen ja muiden yhteistyömuotojen, residenssitoiminnan ja EU-hankkeiden ansiosta ja suomalaista teatteria kohtaan tunnetaan kasvavaa kansainvälistä kiinnostusta.

”Kansainvälisyys on keskinäistä dialogia, molemminpuolista vuorovaikutusta, joka avartaa teatteria. Kansainvälisyys on teatterin voimavara ja yksi keino uudistua. Myös kulttuurin rakenteita uudistetaan ja alalle etsitään uusia rahoitusratkaisuja”, toteavat ohjelman kirjoittajat Hanna Helavuori ja Jukka Hyde Hytti.

Ohjelmassa esitetään toimenpiteitä, joilla voidaan helpottaa ja lisätä alan taiteilijoiden, näytelmien ja esitysten liikkuvuutta. Tavoitteena on varmistaa esittävien taiteiden – erityisesti teatterin liikkuvuuden, kansainvälisen vaihdon ja viennin tuki ja riittävät resurssit ja osaaminen myös tulevaisuudessa.

Teatteri liikkuu ja liikuttaa! - suomalaisen teatterin kansainvälisen liikkuvuuden tavoiteohjelma
·Seinäjoen kaupunginteatterin katsojamäärä nousi

Seinäjoen kaupunginteatterin esityksissä kävi päättyvänä näytäntövuonna yhteensä 66 000 katsojaa.

Menneen kauden hitiksi nousi revyyn menestystä seurannut, kansainvälistäkin huomiota ja vieraita kerännyt Dance of the Vampires -musikaali runsaalla 23 000 katsojallaan. 8 000 katsojan rajan ylitti kotimainen kantaesitys Kuningas Ei!.

Elissa-studiossa esitetty Täti ja minä laajensi Seinäjoen kaupunginteatterin näkökulmaa tuomalla nukketeatterin osaksi puhuttua draamaa. Näytelmä keräsi 2 400 katsojaa. Kymmenen kertaa esitetyn, paljon positiivista palautetta saaneen Kristian Smedsin Jääkuvia-näytelmä käynnisti teatterikorkeakoulujen ja kaupunginteatterin uuden yhteistyön.

Teatterinjohtaja Vesa Tapio Valo on vuoteen tyytyväinen.
- Kausi on ollut kolmesta työvuodestani paras. Monipuolinen ohjelmisto jatkuu, seuraavaksi teemme oopperaa, Valo lupaa.·Kulttuuritoimijoille suunnattu saavutettavan viestinnän opas julkaistu

Kulttuuria kaikille -palvelu on julkaissut saavutettavan viestinnän oppaan. Viestintää kaikille - Saavutettavan viestinnän opas kulttuuritoimijoille -opas  on julkaistu Kulttuuria kaikille -palvelun verkkosivuilla.

Opas on suunnattu erityisesti kulttuuritoimijoiden viestinnästä vastaaville henkilöille. Oppaan tarkoituksena on auttaa toteuttamaan kulttuuriorganisaation perusviestintää saavutettavasti eli siten, että mahdollisimman moni voisi vastaanottaa viestit helposti ja ilman häiriöitä.
 
Viestintää kaikille -opas sisältää ohjeita muun muassa viestinnän ulkoasun suunnitteluun, saavutettavuus- ja esteettömyystietojen antamiseen sekä symbolien käyttöön. Lisäksi oppaassa käsitellään eri kielten käyttöä, viestinnän kohdentamista sekä eri viestintävälineiden saavutettavuutta. Opas sisältää mm. verkkosivujen tilaajan ”muistilistan”, joka auttaa tilaajaa edellyttämään verkkosivujen tekniseltä toteuttajalta esteettömyyden huomioimista. Oppaassa on myös mukana tiivis viestinnän saavutettavuuden tarkistuslista, joka auttaa tarkistamaan, kuin saavutettavaa ja esteetöntä viestintää omassa organisaatiossa toteutetaan.

Viestintää kaikille -opas on Kulttuuria kaikille -palvelun tuottama ja kulttuurituottaja Outi Salon kokoama. Opas on osa Outi Salon opinnäytetyötä Humanistiselle ammattikorkeakoululle.

Lisätietoja:

Aura Linnapuomi, projektisuunnittelija, Kulttuuria kaikille -palvelu
aura.linnapuomi(at)fng.fi
Puh. +358 (0)9 1733 6215·TAPAHTUMIA


·Cross Over 2012 7.–9.6.2012 Suvilahti, Helsinki

Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry järjestää yhteistyössä Näkövammaisten Kulttuuripalvelun sekä Kynnys ry:n kanssa Cross Over -festivaalin 7.–9.6 Suvilahden voimalan Kattilahallissa. Tapahtuma järjestetään viidettä kertaa eli kysymyksessä on juhlavuosi.

Festivaali on vammaisten ja ei-vammaisten taiteilijoiden poikkitaiteellinen juhla ja kannanotto korkeatasoisen vammaispoliittisen taiteen näkyvyyden ja arvostuksen lisäämiseksi. Luvassa on jälleen monipuolista ohjelmaa, teatteria, tanssia, kirjallisuutta, kuvataidetta, musiikkia ja myös juhlayllätyksiä.

Festivaalien yhteydessä järjestetään Vammaisten ihmisten kokemukset taide- ja kulttuuripalvelujen käyttäjinä -selvityksen esittelytilaisuus sekä paneelikeskustelu. 

Paneelikeskustelun ohessa on mahdollisuus seurata festivaaliohjelmaa.

Aika: 7.6.2012 klo 14-15.30
Paikka: Helsinki, Suvilahti, Kattilahalli, Sörnäisten rantatie 22 (lähin metroasema Sörnäinen)
Kenelle: kulttuuritoimijoille ja kaikille kiinnostuneille
Järjestäjä: Kulttuuria kaikille -palvelu/VTM, Cross Over -festivaalin tuottaja on Suomen EUCREA ry

Tilaisuus on maksuton. Tilat ovat liikuntaesteettömät. Käytettävissä on induktiosilmukka. Mikäli toivot viittomakielen tulkkausta tai kirjoitustulkkausta ilmoita 31.5. mennessä sari.salovaara(at)fng.fi tai 040 5078660.

Selvityksen esittelee Kulttuuria kaikille -palvelun puolesta Kirsi Kähkönen. Panelisteina ovat hänen lisäkseen taiteilija Milla Päiväniemi, kulttuurisihteeri Lea Halttunen/OKM, palkittu teatteriohjaaja Mikaela Hasán sekä festivaalikoordinaattori Marko Salonen Tampereen kitarafestivaalilta. Puheenjohtajana toimii Nikolai Klix.


 

·Hangon Teatteritreffit 2012: työpajoja

Camilla Hellberg: Fitzmaurice Voicework®

Fitzmaurice Voicework tarkastelee ruumiin, hengityksen, äänen, mielikuvituksen ja läsnäolon keskeistä dynamiikkaa. Se edistää voimakasta ja eloisaa äänenkäyttöä ja nostaa esille sen tarkoituksen ilman suurempaa ponnistelua. Työ yhdistää fyysisen kokemuksen ja henkistä keskittymistä.

Työpaja on suunnattu henkilöille, jotka haluaa syventää yhteyden omaan ruumiiseen, omaan materiaaliinsa ja itseensä taiteilijana.

Lisätietoa: www.fitzmauricevoice.com/ ja www.freedomandfocusconference.org.

Ilmoittautumiset: camilla(at)thesongofthetree.com
Osallistujat: Max 12 henkilöä
Hinta: 25 €

MIM WORKSHOP: CHRISTIAN ALBOUY 8.-9.6. klo 11.00 - 11.30

Minityöpaja esittelee sinulle pantomiimin alkeet leikkisällä tavalla. Työpaja soveltuu kaiken ikäisille, sekä aikuisille että lapsille!

Kieli: englanti

Vetäjä ja pantomiimikko: Christian Albouy

Ei tarvetta ennakkoilmoittautumisille·Valtakunnallinen Yhteisötanssifestivaali 22.–26.8.2012, Tampere

Valtakunnallinen Yhteisötanssifestivaali järjestetään Tampereella 22.–26.8.2012. Tänä vuonna festivaalin teemana on yhteisötanssi ja muut taiteet.

Festivaalilla tullaan viiden päivän aikana näkemään monipuolinen kattaus yhteisötanssia. Mukana on kansainvälisiä vieraita, useita eri yhteisötanssiryhmiä, ammattilaisia ja harrastajia.
Ohjelmistossa on mukana mm. kuvataidetta, tanssia ja musiikkia yhdistelevä kokonaistaideteos Hymyilevät kädet, joka on saanut alkunsa kuvataiteilija Rafael Wardin innostuksesta tanssiin. Persialaisesta runoudesta ammentava teos tuo ainutlaatuisella tavalla yhteen eri sukupolvien ja taiteenlajien edustajia. Esityksessä Wardin teokset ovat läsnä näyttämöllä ja hän myös itse tanssii teoksessa yhdessä Raisa Vennamon ja Maija Karhusen kanssa. Hymyilevät kädet esitetään Hällä-näyttämöllä lauantaina 25.8.

Lue lisää·HAKUJA


·Teatteri Avoimet Ovet hakee uusia tiloja

Teatteri Avoimien Ovien Kannatusyhdistys ry on yllättäen irtisanottu Museokadun toimitiloistaan vuokranantajan ottaessa tilat omaan käyttöönsä. Usein palkittu teatteri huomaa nyt etsivänsä uusia tiloja 15-vuotisjuhlansa kunniaksi.

Avoimet Ovet toimii nykyisissä tiloissaan enää syyskauden 2012 ja uusi tila tarvitaan loka–marraskuusta alkaen. Kaikki vihjeet tutkitaan kiitollisina.

Lisätietoja liitteessä.·ALTO FEST 6 – 8 July 2012 + 2013, Naples, Italy - International open call for residency

ALTO FEST is launching an international call for its site-specific performing art festival, targeting art and thought researchers and practitioners, for the following sections: BODY, VOICE, SOUND, ELEMENTS/ dance, theatre, music, visual art, installations, urban flash art, symposium.

Find all the information and details online.

Deadline for application: 31 May 2012.·KOULUTUSTA


·International Summer Courses 2012 at Berlin University of the Arts

This summer the Berlin University of the Arts will present a new international program of courses in Arts & Creative Entrepreneurship taking place between July 12th and August 4th.

The program consists of courses in the areas of: Storytelling; Dramatic Writing; Art History; Performance, Mediation & Management; Creative Entrepreneurship & Organisation Development; Self-Positioning & Career Planning; Cooperation & Networking.

The courses will be taught in English and the deadline for registration is June 25th, 2012.

Completete course programme here.

Please feel free to contact us if you have questions.

Stephanie Schwarz
Universität der Künste Berlin
Berlin Career College
Projektkoordination "International Summer Courses 2012 / Arts & Creative Entrepreneurship"

www.udk-berlin.de/summer-courses·Aalto Professional Diploma 23.10.2012–16.5.2013

Luovien ja palvelualojen yrittäjyyden ja liiketoiminnan kehitysohjelma BISNES LENTOON - BL (6 op)

Aalto Professional Diploma on  luovien ja palvelualan yrityksille suunnattu valmennus, jonka tavoitteena on kehittää yrittäjiä ja yrityksiä käytännönläheisesti rintarinnan. Opinnot kehittävät valppautta tunnistaa, luoda ja hyödyntää uusia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen.

Valmennus on suunnattu kasvuhakuisille luovien ja palvelualan yrityksille, jotka ovat toimineet viidestä kymmeneen vuotta ja joiden toiminta on vakiintunutta. Valmennus tapahtuu sekä suomen että englannin kielellä. Valmennukseen voidaan ottaa 15–20 opiskelijaa.
 
 
OHJELMAN SISÄLTÖ  
- Yrittäjäidentiteetin kehittäminen ja intention vahvistaminen kasvuyrittäjyyteen
- Communicating Effectively in an International Context
- Immateriaali – Kansainvälisen sopimusoikeuden workshop
- Kasvavan yrityksen rahoitus ja talouden hallinta
- Strategian taito yrityksen menestyksen perustana
- Asiakkuuden hallinta ja kehittäminen
- Kehittämistöiden workshop
- Kehittämisseminaari ja koulutuksen päätös
 
Opetus järjestetään pääsääntöisesti Aalto-yliopiston Pienyrityskeskuksen tiloissa Helsingissä.
 
Tutustu valmennukseen ja ilmoittaudu 9.10.2012 mennessä tästä.
Lisätietoja Outi Hägg, puh. 040 762 0244, outi.hagg(at)aalto.fi tai Anne Sihvola, puh. 040 353 8435, anne.sihvola(at)aalto.fi
 


 

Myllyteatteri

Berlin

Avoimet Ovet