28.05.2014

TINFO-tiedote 21 / 28.5.2014

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

TYÖPAIKKOJA

TYÖPAJOJA JA KOULUTUSTA

 

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


TULEVAISUUTTA KOHTI

Pää rapisee. Jälkijunassa on silmiini osunut Ison-Britannian Art´s Councilin tulevaisuuskirja. Pidin sen sävystä. Eläköön käytännönläheiset ja pragmaattiset britit.

Millaistahan tulevaisuusstrategiaa Taiteen edistämiskeskuksessa kirjoitetaan? Toivottavasti hyvää ja sellaista, että siinä otettaisiin huomioon jo tähän asti tehty työ, kehitettäisiin asioita edelleen. Arts Management Helsinki on tehnyt omaa jatkotyöstöä. Teatterikeskuksen Teatteri liikkeessä ja lähellä – Suomalaisen teatterin kehittämisohjelma 2013 sisältää ison liudan kehittämisehdotuksia. Samoin TINFOn Teatteri liikkuu ja liikuttaa, jossa ehdotetaan toimenpiteitä kansainvälisen liikkuvuuden edistämiseksi. Baltic Circle -festivaalilla keskustellaan taidepoliittisesta tulevaisuudesta. Luvassa on myös taidepoliittinen käsikirja.

Ajan henki on mikä on, ei silti pidä lamaantua. Taidetekojen tarjoamien uusien näkövinkkeleiden lisäksi tarvitaan myös rohkeita taidepoliittisia avauksia. ”Olkaa realisteja, tehkää mahdoton.”  


SUURELLA NÄYTTÄMÖLLÄ

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun, Aalto-yliopiston ja Tampereen yliopiston Tutkivan teatterityön keskuksen ja Nätyn yhteiskurssi Suuri näyttämö jatkuu kaksi ja puoli viikkoa. Tämän joka toinen vuosi järjestettävän kurssi opiskelijamäärä on kasvanut vuosi vuodelta. Nyt opiskelijoita on lähemmäs sata. Teoriaa ja käytäntöä.

Jos suurta näyttämöä mielii käyttää, on päästävä harjoittelemaan näyttämökoneen ja ruumiskoneen käyttöä. Kurssilla harjoitellaan liikkumista tilassa, joukkojen koreografiaa, näyttämöllisen tilanteen luomista, tilan jäsennystä ja tilanteen luomista, esiintyjän ilmaisua, esitysdramaturgiaa ja komposition suunnittelua.

Tekstimateriaalina on Arto Mellerin Grand Hotel. Olin Heiner Goebbelsin lämppärinä. Hee, ei ihan oikeasti. Toivejuttu saada pohtia draaman jälkeisen näyttämön avointa tapahtumallisuutta, hierarkiattomuutta, esiintyjän ja muiden elementtien yhteen kietoutuvuutta. Materiaalisuutta.  Oli pakko ottaa vauhtia Alfredo Jaarista ja Christian Boltanskista. Näyttämö on ajattelun ja tarkkojen havaintojen paikka.

Tällaiset syrjähypyt ovat lahja, kun saa yhtäkkiä syventyä miettimään ja jakamaan. Yhteinen keskustelu synnyttää taas uutta. Huomaa omia sokeita pisteitä. Nyt lukulistalle tuli (kiitos Kirsi Monni) sellainen teos kuin Erin Manningin Always More than One.  

Säveltäjä- ja ohjaajaguru Heiner Goebbels puhui omista teoksistaan. Tässä Stifters Dinge sekä Goebbelsin ja Vocal Theatre Carmina Slovenica When the Mountain Changed its Clothing. Ei Goebbelsiä Saksan näyttämöillä näe, ei repertuaariteatteri anna siihen mahdollisuutta. Minussa on varmaan vikaa, kun näyttäytyi niin subliimina.


KUOKKAVIERAAT AUSTRALIASSA

Mahtava uutinen. Melbournessa nähdään Emilia Pöyhösen Kuokkavieraat  MKA-teatterin tuotantona HYPRTXT-festivaaleilla. Esitys osuu Australiassa käytävään keskusteluun turvapaikanhakijoista.  


VAIKUTTAVUUDESTA

Jos haluat tietää vaikuttavuudesta, niin käypä luettavaa on säätiöille räätälöity opas Vaikuttava säätiö


NÄYTTÄMÖKUVANVEISTOON STYROXIIN

En vielä luovuta. Styrox-sankari kutsuu.

TINFON ILMOITUKSIA


Seuraava TINFO e-Nytt ilmestyy tiistaina 3.6.2014, aineistopäivä maanantai 2.6.


Seuraava ruotsinkielinen uutiskirje TINFO e-Nytt ilmestyy 3.6.2014. Mahdolliset ruotsinkieliset tiedotteet pyydämme lähettämään osoitteeseen tinfo(at)tinfo.fi maanantaihin 2.6. mennessä.

www.tinfo.fi/se


Muistutus: Ilmoita päivitystiedot Teatterialan Avaimeen


Teatterialan Avaimen päivitystyö kaudelle 2014/2015 on käynnissä. Uusia tai päivitettäviä yhteystietoja voi lähettää suoraan osoitteeseen tinfo(at)tinfo.fi. Ilmoita sellaiset tiedot, jotka tulevat voimaan elokuusta 2014 alkaen. Teatterialan Avain 2014/2015 valmistuu viikolla 35.

Teatterialan Avainta ja muita julkaisujamme voit tilata TINFO-verkkokaupasta, sähköpostitse tinfo(at)tinfo.fi tai numerosta (09) 2511 2120 


Ilmoita syksyn 2014 teatteriensi-illastasi


Keräämme ammattiteattereiden kevään ensi-iltatiedot verkkosivuillemme. Lähetä oman teatterisi tiedot sähköpostitse osoitteeseen tinfo(at)tinfo.fi.

Kirjoita viestin otsikoksi "ensi-illat". Ensi-iltatiedoissa tulisi näkyä esityksen nimi, ensi-iltapäivämäärä, kirjailija, ohjaaja, dramaturgi tai muut työryhmän tiedot sekä lyhyt sisältökuvaus. Merkitse myös onko teksti kotimaisen tekstin kantaesitys, lasten- tai nuortenteatteria tai yhteistuotanto.

www.tinfo.fi/ensi-illat


Teatterilaisen muistikirja 2015 – enemmän kuin kalenteri


TINFO on varustanut uuden muistikirjan tiedolla suomalaisesta teatterista pähkinänkuoressa: also in English. Pokkarikokoinen kirjanen sisältää myös teatterien yhteystietoja sekä apurahakalenterin. Lisäksi uudesta julkaisusta löytyy päivyri kalenterivuodelle 2015.

 • Koko: A6 (171 x 119 mm), lukunauhallinen pokkari
 • Sivumäärä: 256
 • Kansi: mattalaminoitu pahvimateriaali
 • Taskut: etu- ja takakansissa on liepeestä tehdyt taskut
 • Päivyriosion kielet: suomi/ruotsi/saame

Hinta: 19,00 €
10 kappaleen ja tätä suuremmat tilaukset: 17,00 €/kpl
Opiskelijoille ja työttömille alan ammattilalaisille: 12,00 €

Teatterilaisen muistikirja 2015 on nyt ennakkomyynnissä!
31.8.2014 mennessä jätetyt tilaukset: 17,00 €
10 kappaleen ja tätä suuremmat tilaukset: 16,00 €/kpl

Kaikkiin hintoihin lisätään postikulut.

Uusi Teatterilaisen muistikirja 2015 ilmestyy elokuussa, jolloin aloitamme ennakkotilausten postituksen.

Tilaukset:
www.tinfo.fi/verkkokauppa
tinfo(at)tinfo.fi
(09) 2511 2120


TINFOn toimisto suljettu perjantaina 30.5.


UUTISIA


Emilia Pöyhösen Kuokkavieraat ensi-iltaan Australiassa


Emilia Pöyhösen näytelmä Kuokkavieraat saa Australian ensi-iltansa 14.6.2014 melbournelaisen MKA-teatterin tuotantona. Esitys nähdään ensimmäistä kertaa HYPRTXT-festivaalilla 14.–28.6., jonka jälkeen suunnitelmissa on kiertää tuotannon kanssa.
Australiassa käydään tällä hetkellä kiivasta keskustelua turvapaikanhakijoista ja heidän kohtelusta, jonka innoittamana erityisesti uusiin, haastaviin ja ajankohtaisiin teksteihin keskittyvä MKA onkin tarttunut Pöyhösen näytelmään.

Viime vuosina useita palkittuja tuotantoja tehnyt teatteri ei tyydy pelkästään nostamaan keskustelua, vaan pyrkii osallistumaan myös muilla tavoin: yhden esityksen lipputulot luovutetaan kokonaisuudessaan australialaisen Asylum Seeker Resource Centren toimintaan.

Näytelmän on kääntänyt Heidi Soidinsalo ja sen englanninkielinen nimi on On the Grace of Officials. Lisätietoja esityksestä löytyy teatterin kotisivuilta osoitteesta www.mka.org.au/program/hyprtxt/graceofofficals.

Näytelmän esitysoikeuksia edustaa Agency North.


Out of Balance -ryhmä kesäkiertueella


Suomalais-ranskalais-tanskalais-yhdysvaltalainen Out of Balance vie The Borders Project -esityksensä Tanskaan (CPH Stage -festivaali 13.–15.6.), Iso-Britanniaan (Belfast 19.–20.6., REP & BE Festival, Birmingham 2.–4.7. ja 8.7.) ja USA:han (Physical Fest, Chicago 31.7.–2.8.).

Out of Balance voitti BE Festival -ykköspalkinnon 2013, jolloin esiintyjiä oli 20 eri maasta. Perinteisesti voittoesitys saa kutsun seuraavalle festivaalille.

"Ryhmän näyttelijä Marc Gassot on lempeän mimiikan ja tarkkarytmisen esiintymisen sykähdyttävä virtuoosi, joka näyttelee hahmon toisensa jälkeen unelmankevyesti." HS 12.9.2011

Linkkejä:
www.cphstage.dk/om-festivalen/

http://birmingham-rep.co.uk/

www.physicalfestival.com/


Jeminan monta elämää Düsseldorfin tanssimessujen live-ohjelmistoon


Helsinki Dance Companyn koreografin ja taiteellisen johtajan Jyrki Karttusen tanssiteos Jeminan monta elämää on valittu Euroopan merkittävimmän tanssialan messutapahtuman, Internationale Tanzmessen live-ohjelmistoon. Tapahtuman päätösesityksenä 30. elokuuta Capitol-teatterissa nähtävä Jeminan monta elämää on messuohjelmiston ainoa suomalainen tanssiteos.

Messutapahtuma järjestetään 27.–30. elokuuta 2014 Düsseldorfissa, Saksassa. Tanzmesse on joka toinen vuosi pidettävä, maailman ainoa pelkästään tanssiin keskittyvä messutapahtuma. Edelliset, vuoden 2012 messut tavoittivat jopa 1 400 ammattilaisvierasta, ostajia, tanssitaiteilijoita ja muita ammattilaisia yli 50 maasta.

Lisätietoja:
Helsingin Kaupunginteatteri, tiedottaja:
Kaisa Pelkonen, (09) 3940315, 0405523788

www.hkt.fi


Teatterilaiva seilaa Saimaata kesällä


Saimaan Teatteri on vuonna 2013 perustettu ammattiteatteri, jonka toiminta huipentuu kesä-heinäkuussa toteutettavaan laivakiertueeseen. Teatteri kiertää vesiteitse Saimaan rannalla sijaitsevia paikkakuntia ja esittää korkeatasoista teatteria vanhoissa seurantaloissa, jotka ovat aikanaan olleet alueensa kulttuuritoiminnan keskuksia. Teatteriryhmän jäsenet ovat Teatterikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston näyttelijätyönlaitoksen opiskelijoita tai hiljattain valmistuneita.

"Idean olemme ottaneet ruotsinkieliseltä Skärgårdsteaternilta, joka kiertää laivalla saaristossa. Olen itse ollut mukana sen kiertueella. Teatteri on toiminut vuosikymmeniä ja on hyvin suosittu sekä saaristolaisten että kesäasukkaiden keskuudessa", näyttelijä Wilhelm Grotenfelt sanoo. Saimaa teatteri-projektin suunnittelu oli hänen opinnäytetyönsä Teatterikorkeakouluun.

Lisää kiertueesta ja kesän aikataulusta: http://saimaanteatteri.fi/

Lähteet: Etelä-Saimaa, Saimaan Teatteri


Juha Hurmeen Untola-projekti jatkuu: Kun lesket lempivät Satakunnassa


Porin Teatterikerhon ja Juha Hurmeen kuuden vuoden Maiju Lassila / Algot Untola -projektin toisen vuoden näytelmä on Kun lesket lempivät. Projektin aikana nähdään sovitukset klassikkokirjailijan viidestä tekstistä ja yksi hänen elämästään, jonka kirjoittaa Hurme, jokaisen esityksen ohjaaja.

Kun lesket lempivät -näytelmä toteutetaan sellaisenaan kirjailijan näyttämöohjeita kunnioittaen, joskin tavanomaisesta poikkeavalla tempolla. Viimevuotiseen tapaan työryhmä harjoittelee näytelmän esityskuntoon Kiikoisissa, siirtyy jo koetellulla esityksellä Merikarvialle ja lopulta Poriin Suomalaisen Klubin pihamaalle.

Lisätietoja: www.porinteatterikerho.fi


Valtion taidetoimikuntien uudet toimialat ja nimet – ehdokasasettelu käynnistyy


Vuosina 2015-16 valtion apurahoista, avustuksista ja palkinnoista päättää seitsemän valtion taidetoimikuntaa. Toimikunnissa on 9–12 jäsentä.

Toimikuntien yhteyteen asetetaan 14 taiteenalakohtaista jaostoa valmistelemaan vertaisarviointia. Jaostot toimivat toimikuntien työn tukena ja vahvistavat taiteenalakohtaista asiantuntijuutta. Jaostojen jäseniksi voidaan nimetä sekä toimikuntien jäseniä että muita taiteenalan asiantuntijoita.

Valtion taidetoimikunnat 2015–16:

 • Arkkitehtuuri-, muotoilu- ja ympäristötaidetoimikunta, jonka toimialana on arkkitehtuuri, muotoilu, ympäristötaide ja maisema-arkkitehtuuri. Toimikunnassa on puheenjohtaja ja yhdeksän muuta jäsentä. Toimikunnan yhteydessä on arkkitehtuurijaosto ja muotoilujaosto valmistelemassa vertaisarviointia.
 • Audiovisuaalinen taidetoimikunta, jonka toimialana on elokuvataide, mediataide sekä valo- ja äänitaide. Toimikunnassa on puheenjohtaja ja kymmenen muuta jäsentä. Toimikunnan yhteydessä on elokuvataidejaosto, mediataidejaosto sekä valo- ja äänitaidejaosto valmistelemassa vertaisarviointia.
 • Esittävien taiteiden toimikunta, jonka toimialana on näyttämötaide, performanssi- ja esitystaide, tanssitaide ja sirkustaide. Toimikunnassa on puheenjohtaja ja 11 muuta jäsentä. Toimikunnan yhteydessä on näyttämötaiteen jaosto, performanssi- ja esitystaiteen jaosto, tanssitaiteen jaosto ja sirkustaiteen jaosto valmistelemassa vertaisarviointia.
 • Kirjallisuustoimikunta, jonka toimialana on kirjallisuus ja taidejournalismi. Toimikunnassa on puheenjohtaja ja kymmenen muuta jäsentä. Jäsenistä kaksi on suomenruotsinkielistä. Toimikunnan yhteydessä on taidejournalismin jaosto valmistelemassa vertaisarviointia.
 • Musiikkitoimikunta, jonka toimialana on musiikki. Toimikunnassa on puheenjohtaja ja kahdeksan muuta jäsentä.
 • Visuaalisten taiteiden toimikunta, jonka toimialana on kuvataide, valokuvataide sekä sarjakuva- ja kuvitustaide. Toimikunnassa on puheenjohtaja ja 11 muuta jäsentä. Toimikunnan yhteydessä on kuvataiteen jaosto, valokuvataiteen jaosto sekä sarjakuva- ja kuvitustaiteen jaosto valmistelemassa vertaisarviointia.
 • Taiteiden välisyyden, moninaisuuden ja kansainvälisyyden toimikunta, jonka toimialana on monialainen taide, monikulttuurisuus,  kansainvälisyys ja kulttuuritapahtumat. Toimikunnassa on puheenjohtaja ja kahdeksan muuta jäsentä. Jäsenistä kuusi on muiden taidetoimikuntien edustajia. Toimikunnan yhteydessä on monikulttuurisuusjaosto valmistelemassa vertaisarviointia.

”Uudella toimikuntajaolla taideneuvosto haluaa kannustaa eri taiteenaloja entistä tiiviimpään yhteistyöhön”, toteaa taideneuvoston puheenjohtaja Tiina Rosenberg.

Jäsenten nimeämiseksi taideneuvosto pyytää ehdokkaita taiteen kentältä 30. elokuuta mennessä. Ehdokkaita pyydetään sekä valtion että alueellisiin taidetoimikuntiin.

Alueellisia taidetoimikuntia on 13. Niiden toimialueet ja nimet on määritelty lainsäädännössä. Jäseniä niissä on taideneuvoston päätöksellä 7–12 puheenjohtaja mukaan lukien.

Alueelliset taidetoimikunnat 2015–16:

 • Etelä-Savon taidetoimikunta, seitsemän jäsentä
 • Hämeen taidetoimikunta, yhdeksän jäsentä
 • Kaakkois-Suomen taidetoimikunta, kahdeksan jäsentä
 • Keski-Suomen taidetoimikunta, kahdeksan jäsentä
 • Lapin taidetoimikunta, yhdeksän jäsentä
 • Pirkanmaan taidetoimikunta, yhdeksän jäsentä
 • Pohjanmaan taidetoimikunta, yhdeksän jäsentä
 • Pohjois-Karjalan taidetoimikunta, seitsemän jäsentä
 • Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta, yhdeksän jäsentä
 • Pohjois-Savon taidetoimikunta, kahdeksan jäsentä
 • Satakunnan taidetoimikunta, seitsemän jäsentä
 • Uudenmaan taidetoimikunta, kaksitoista jäsentä
 • Varsinais-Suomen taidetoimikunta, yhdeksän jäsentä

Taidetoimikunnat ovat Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelimiä, jotka päättävät vertaisarviointiin perustuvista taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista kukin omalla toimialallaan ja alueellaan. Vuosittain valtion taidetoimikunnat käsittelevät runsaat 9000 ja alueelliset taidetoimikunnat 4400 Taiteen edistämiskeskukselle osoitettua hakemusta.

Taidetoimikuntajako ei vaikuta taiteenalakohtaisen rahoituksen määräytymisperusteisiin. Taiteen edistämiskeskuksen tuki taiteelliseen toimintaan on vuosittain keskimäärin 30 miljoonaa euroa. Summasta noin 2/3 tulee veikkausvoittovaroista. Tukimuodot on säädelty valtion tulo- ja menoarviossa.

Taideneuvosto on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää valtion taidetoimikuntien toimialoista, nimistä ja määristä sekä alueellisten taidetoimikuntien jäsenmääristä. Se myös nimeää jäsenet valtion ja alueellisiin taidetoimikuntiin.

www.taike.fi/fi/toimielimet

Lisätietoja: johtaja Minna Sirnö, Taiteen edistämiskeskus, p. 0295 330 719, minna.sirno(at)minedu.fi


TAPAHTUMIA


Lisää ajankohtaisia tapahtumia: www.tinfo.fi/minnemenna


Drama 2014 Festival 1–7 Sep, Tartu, Estonia


The main program of the Estonian Theatre Festival Drama 2014 titled “The Art of Presence”
has been announced. The festival curator Tõnu Õnnepalu together with his artistic
committee which consists of Maarja Helena Meriste, Priit Põldma and Kaarel Kuurmaa,
chose eight noteworthy productions for the main programme. These productions are
Ingomar Vihmar’s “Guest” (Estonian Drama Theatre), Lembit Peterson’s “I Am Wind”
(Theatrum), Alo Kõrve’s “Four Seasons” (Tallinn City Theatre), Ari Numminen’s “Petroskoi”
(Telakka/Vanha Juko/Rakvere Theatre), Renate Valme “PURE MIND” (Kompanii Nii and Tartu
New Theatre), Maria Peterson’s “Dove” (NPO Arhipelaag), Andres Noormets’s “Silence”
(Endla Theatre) and Ivan Strelkin’s “Good Luck” (Russian Drama Theatre of Estonia).
 
More information on the concept of the main programme and on individual performances
may be found from the file attached (PDF).

There is still time to register to take part of the festival Drama 2014
and we would be happy
to welcome you as our guest. If you are interested in participating or have any questions
about the festival please contact Kadri Naanu the international guest coordinator of the
Drama 2014 at

kadri.naanu(at)gmail.com or guests(at)festival.ee
 
The Drama 2014 is looking forward meeting you in Tartu!
 
Ms. Kadri Naanu
Estonian Theatre Festival DRAMA 2014
International Guests Coordinator

Tel: +372 56615184
E-mail: kadri.naanu(at)gmail.com
guests(at)festival.ee


APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

 
Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja apurahahakuja: www.tinfo.fi/hakuja
Apurahoja myöntäviä tahoja TINFO-verkkosivuilla (Välittää -> Apurahoja ja avustuksia).


HAKUJA


Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/hakuja


Hurraa! -teatterifestivaali lapsille ja nuorille etsii kotimaisia esityksiä


Hurraa! -teatterifestivaali lapsille ja nuorille etsii tuoreita kotimaisia esityksiä. Hurraa! järjestetään pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa  22.–29.3.2015.

Ohjelmistoon etsitään ammattiteattereiden ja -ryhmien esityksiä, joiden kohdeyleisö on 0–18 –vuotiaat ja joita ei ole esitetty paljon pääkaupunkiseudulla

Esitystarjouksia otetaan vastaan elokuun loppuun asti osoitteessa: katariina.metsalampi(at)hel.fi tai Hurraa!, Annantalo, PL 4741 000 99 Helsingin kaupunki.

Liitä hakemukseen  työryhmän koko, esityksille soveltuva tila ja vaadittava tekniikka sekä esityksen hinta, kun näytöksiä on 2-4-6 kpl. Kerro myös, minkälaista yleisötyötä olette tehneet ja olisitte halukkaita tekemään Hurraa! –festivaalilla.

HUOM! Sähköpostilaatikon tukkeutumisen välttämiseksi tarjous saa olla korkeintaan 200 kilotavun kokoinen. Täydentävä materiaali pyydetään lähettämään postitse tai nettilinkkien muodossa.

Festivaalin järjestävät Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisen kulttuuritalot.

http://hurraa.org/


Squeeze it Trieste Contemporanea Contest 2014 for Young Europeans, Italy


Squeeze it Trieste Contemporanea Contest – Franco Jesurun Award is a contest open to young Europeans under the age of 30 for a small format / low budget project merging theatre, visual arts and new media.

Students and young professionals born in EU member countries and in CEI member states are asked to create an original, unpublished and low budget theatrical action, organically connected to the themes and issues of contemporary visual arts, taking into account the opportunities offered by the new media. The applying theatrical action must be able fit in an ideal 4mx4mx4m size box and last no longer than 16 minutes.

The entry is free.

The competition deadline is 13th July 2014.

Read more and check the competition notice

Comitato Trieste Contemporanea
via del Monte 2/1 Trieste Italy
+39040639187
info(at)triestecontemporanea.it
www.triestecontemporanea.it
www.facebook.com/TriesteContemporanea


TYÖPAIKKOJA


Universum hakee tekniikan vastaavaa


Universum hakee teatteriin tekniikan vastaavaa. Tehtäviisi kuuluu teatterin teknisen järjestelmän ylläpito ja edelleen kehittäminen, produktioiden tekninen tuotantosuunnittelu, esitysten valo- ja äänisuunnitelmien toteuttaminen sekä esitysten ajaminen. Lisäksi vastaat teknisen lisätyövoiman palkkauksesta ja opastuksesta.

Omaat organisointikykyä ja joustavuutta sekä toimit hyvin ryhmässä. Pystyt myös itsenäiseen työskentelyyn ja osaat asettaa omalle työllesi tavoitteita. Kommunikoit vierailla kielillä (ruotsi ja englanti) ja tulet toimeen eritaustaisten ammattilaisten kanssa. Mikä tärkeintä, et pelkää pienen teatterin arkea.

Meille tärkeitä ominaisuuksia:
1) Tekninen luovuus / käytännön taidot
2) Vapaan kentän toimintatapojen tuntemus
3) Hyvä verkostoneisuus

Universum on neljän helsinkäisen ammattiteatterin, Aurinkoteatterin, Sirius Teaternin, Teater Marsin ja Teatteri Venuksen, yhteenliittymä.

www.universum.fi
www.facebook.com/universum.rf
https://twitter.com/UniversumRY

Lisätietoja tehtävästä antaa sähköpostitse ja puhelimitse toiminnanjohtaja Birgit Aittakumpu,
birgit(at)universum.fi, 040 5317 043

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV:si 3.6.2014 mennessä sähköpostilla birgit(at)universum.fi


Työväen Näyttämöiden Liitto r.y. hakee toiminnanjohtajaa


TNL on toiminut vuodesta 1920 harrastaja-ja ammattiteattereiden yhteisenä järjestönä. Liiton toiminnassa painottuvat teatteritapahtumat, koulutus-, edunvalvonta ja kansainvälinen toiminta. 

Toiminnanjohtajan tehtävä on monipuolinen ja vaatii teatterialan tuntemusta. Toimintojen yleisjohdon ja suunnittelun lisäksi toiminnanjohtaja vastaa liiton hallinnosta ja taloudesta, kulttuuripoliittisesta edunvalvonnasta sekä kotimaisesta ja kansainvälisestä verkostoyhteistyöstä.

Työ edellyttää korkeakoulututkintoa tai muuten hankittua pätevyyttä, talouden osaamista ja hyvää kielitaitoa. Arvostamme lisäksi järjestötyön tuntemusta ja esimiestaitoja. Työsuhteessa on koeaika.
 
Hakemukset palkkatoivomuksineen toimitetaan 9.6.2014 mennessä TNL:oon Eeva-Sisko Artellille: eeva-sisko.artell(at)tnl.fi. Tehtävä pitäisi vastaanottaa elokuun tai syyskuun alussa 2014.

Lisätietoja:
Eeva-Sisko Artell
puh 09 25112171, 040 7007739
tai
puheenjohtaja Tarja Filatov
tarja.filatov(at)eduskunta.fi

www.tnl.fi


TYÖPAJOJA JA KOULUTUSTA


Aiemmin ilmoitettuja koulutuksia ja kursseja: www.tinfo.fi/hakuja

Drama2014_programme