05.06.2014

TINFO-tiedote 22 / 5.6.2014

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

TYÖPAIKKOJA

TYÖPAJOJA JA KOULUTUSTA

MUITA ILMOITUKSIA


MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


KANSAINVÄLISTYMINEN JA KANSAINVÄLINEN LIIKKUVUUS EI OLE GHETTO

Me taiteenalojen tiedotuskeskukset olemme valmistelemassa kannanottojamme siitä, mikä merkitys taiteella ja kulttuurilla on paremman ja kiinnostavamman Suomen luomisessa. Ensiarvoisen tärkeätä olisi, että poliittisessa päätöksenteossa aidosti tunnistettaisiin taiteiden ja kulttuurin merkitys ja niihin sisältyvät mahdollisuudet. Haluaisimme myös, että ymmärrettäisiin, miksi on pidettävä huolta siitä, että taiteilijat kansainvälistyvät ja liikkuvat maailmalla. Happi on tarpeen.  

Tämä liikkuvuus voi tuloutua. Tuloutuminen on paitsi työllistymistilaisuuksia, yhteisrahoitusta ja tekijänoikeustuloja, niin myös symbolista. Symbolistakaan ei pidä vähätellä. Yritämme vääntää rautalangasta. Kauhuvisio on sellainen ghettoutunut ajattelu, että kansainvälisyys on kaikesta muusta erillinen saarekkeensa. Lyhytnäköistä politiikkaa on leikata kv-apurahoista. Valtion puolellahan niihin on jo koskettu. Takuuvarmasti Suomi sahaa omaa oksaansa, jos ei nähdä taiteilijoiden kansainvälistymisen ja kansainvälisen liikkuvuuden pitkäaikaisvaikutuksia ja sitä, mitä kaikkea tarvitaan taiteilijan ja taiteen liikuttamiseksi.

Porterin ja Kramerin (2011) jaetun arvon malli pätee tässäkin. Lyhyen tähtäimen taloudelliset tavoitteet eivät välttämättä ole pitkällä tähtäimellä kannattavia.


KANSAINVÄLISEN LIIKKUVUUDEN PUOLESTA MUUTOINKIN

Kansainvälisen liikkuvuuden puolesta olimme kansainvälisten asioiden päällikkömme Jukka Hyde Hytin kanssa puhumassa myös Taiteen edistämiskeskuksessa.

Euroopan komissiossa jatketaan työtä kulttuuri- ja taideammattilaisten kansainvälisen liikkuvuuden edistämiseksi. Kesäkuisessa seminaarissa käsitellään sosiaaliturvaan ja verotukseen liittyviä liikkuvuuden esteitä ja hankaluuksia. Oli hauskaa pohtia asiaa kansainvälisen liikkuvuuden grand old manin, Risto Kivelän kanssa.  


KESÄTEATTERI ON SISÄÄNVETOTUOTE

Tiedottajamme Sari Havukainen murjaisi tämän. Syynä lohkaisuun on se, että kesäteatteri osoittautuu vuosi toisensa perään hittiuutiseksi. Mediaa kiinnostaa aidosti tämä ilmiö: miljoona ihmistä ympäri Suomen luontoa kesällä teatterissa. Miten kesäteatteria tehdään? Millaista ohjelmistoa? Saattaahan olla, että kesäteatteri on teatterinkin sisäänvetotuote. Se kiinnostaa myös ei-kävijöitä, niitä, jotka eivät muutoin teatteriin vaivaudu tai uskaltaudu. Kyllä genre vähän uusiutuukin. Meille autottomille urbaaneillekin löytyy nostalgiaeksotiikkaa, niin kuin vaikka Tulilla-esityksessä. Lapinkodassa Kalasatamassa voi istua tulen äärellä ja kuunnella erätarinoita. Palan painikkeeksi kunnon sumppia. Suomifilmiä bollywoodilaisittain tarjoaa Kesäillan Valssi Valkeakoskella.


AISTIMUKSELLISISSA TILOISSA

Ns. perinteinen lavastustaide ja valosuunnittelu kulkevat esityksissä useimmiten käsi kädessä erottamattomina. Millaista kokemuksellisuutta syntyy, kun mediatila yhdistyy esitysten fyysiseen tilaan? Minkälainen on mediateatterillinen kokemus? Taiteilija-tutkija Maiju Loukolan uunituore väitöskirja V ä h ä n  v ä l i ä – näyttämön mediaalisuus ja kosketuksen arkkitehtuuri on vahvistavaa luettavaa. Loukola valottaa kysymystä aistimuksellisuuden/kosketuksen ja ruumiillisuuden näkökulmasta.

Loukolan näkövinkkeli herkistää ja tuottaa teatterinkatsoja-lukijan päähän uusia oivalluksia siitä, kuinka tärkeä tila on ja mitä kaikkea sen potentiaalisuus voikaan pitää sisällään. Laajennettu tai laajentuva skenografia on oiva sanayhdistelmä kuvaamaan niitä moninaisia kokemuksellisia moniaikaisia ja -paikkaisia maisemia, joita katsoja esityksessä silmillään, mielessään ja ruumiissaan kokee. Loukola tulee pehmentäneeksi ja aistimellistaneeksi (kovaksi mielletyn) teknologian tai välineellistetyn median. Tässä työssä ajatellaan ei-välineellisesti, etäällä epämielenkiintoisesta vipstaakimeiningistä. Siksi se on niin tärkeä!


TAMPEREEN NAISKAARTILAISET RUNOESITYKSENÄ

Annikin Runofestivaaleilla ja Annikki OFFin kirjallisuus- ja kulttuuritapahtumassa Tampereella nähdään raatihuoneen edustalla runoesitys, jossa kuuluu punakaartin naissotilaiden kokemus. Runo menee sinne, minne historiantutkimus ei yllä.     


TINFO RUKIIN JUURESSA!

Kevennystä. Tampereen Teatterikesän Finnish Showcasen yhteydessä TINFO on perinteisesti järjestänyt ulkkareille Rye Bread Partyn. Rukiilla menee hyvin muutoinkin.


HANGÖ TEATERTRÄFF, JOS FLUNSSA EI KAADA

Taistelen sankarillisesti, mutta en tiedä kaadunko. Haluaisin niin Hankoon…twitter.com/tinfotweets

TINFON ILMOITUKSIA


TINFO e-Nytt 5 / 2014 ilmestynyt


Tämän kevään viimeinen TINFO e-Nytt on ilmestynyt. Seuraavan kerran ruotsinkielinen uutiskirje ilmestyy syyskuussa.

Lue TINFO e-Nytt 5 / 2014.

www.tinfo.fi/sv


Kevään viimeiset TINFO-tiedotteet to 12.6. ja ti 17.6.

Kevään viimeiset TINFO-tiedotteet ilmestyvät torstaina 12.6. ja juhannusviikolla tiistaina 17.6. Materiaalit tulee toimittaa viimeistään tiedotetta edeltävän päivän klo 12:n mennessä osoitteeseen tinfo(at)tinfo.fi.

Syksyn ensimmäinen TINFO-tiedote julkaistaan tiistaina 5.8. Materiaalit tulee olla perillä maanantaihin 4.8. klo 12:n mennessä.


UUTISIA


Teatterikesän ja Teatterin tiedotuskeskuksen Finnish Showcase 2014 esittelee suomalaisen teatterin ajankohtaisia tekijöitä


Tampereen Teatterikesä ja Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) järjestävät neljättä kertaa osana Teatterikesän ohjelmistoa suomalaisen teatterin vientiä edistävän Finnish Showcasen. Ohjelmakokonaisuuden avulla esitellään festivaalin kansainvälisille vieraille uusia teatteriesityksiä ja kiinnostavia tekijöitä.

Finnish Showcase 2014 koostuu Teatterikesän Pääohjelmistossa nähtävistä englanniksi tekstitettävistä kotimaisista esityksistä sekä tilaisuudesta, jossa käsitellään suomalaisen teatterin ajankohtaisia ilmiöitä. Lisäksi Finnish Showcasen ohjelmaan kuuluu tekijätapaamisia esitysten jälkeen sekä muuta kansainvälisille vieraille räätälöityä oheisohjelmaa pitkin festivaaliviikkoa.

Pääohjelmiston esityksistä osana showcasea nähdään neljä uutta kotimaista esitystä: Sonya Lindforsin ohjaama ja koreografioima Noir? Sonya Lindforsin ja Zodiakin yhteistuotantona, Miko Kivisen kirjoittama ja Leea Klemolan ohjaama Miehen kuolema Tanssiteatteri Minimistä, Lauri Maijalan käsikirjoittama ja ohjaama Där vi en gång flått Teater Viiruksen ja Teater 90°:n tuottamana sekä KokoTeatterin ja työryhmän yhteistyönä valmistunut Pop Slut, jonka esityskonseptista ja ohjauksesta vastaa Sara Melleri ja dramaturgiasta Iida Hämeen-Anttila.

Lauantain showcase-tilaisuus esittelee kolme tapausta suomalaisesta teatterista. Aluksi pureudutaan suomalaisen performance design -osaamisen ytimeen. Tilaisuudessa omia töitään ja ajatteluaan avaa valikoitu joukko lavastus-, puku-, valo-, ääni- ja videosuunnittelijoita. Päivä jatkuu tutustumisella suomalaisen esitystaiteen kansainvälisesti ansioituneisiin toimijoihin ja heidän ajankohtaisiin suunnitelmiinsa Esitystaiteen keskus Eskuksen johdolla. Tilaisuuden päätteeksi kuullaan suomalaisen teatteriklovnerian uranuurtajan RedNoseClubin kansainvälisistä hankkeista. Tilaisuus järjestetään Tutkivan teatterityön keskuksen seminaarisalissa.

Tampereen Teatterikesän ja Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) kanssa Finnish Showcasea järjestämässä ovat Tutkivan teatterityön keskus ja Nordic Drama Corner.

Lisätietoja:
Jukka Hyde Hytti
Kansainvälisten asioiden päällikkö
Teatterin tiedotuskeskus (TINFO)
+358 50 359 0861
jukka.hytti(at)tinfo.fi

Saara Rautavuoma
Tuottaja, Finnish Showcase
Tampereen Teatterikesä
+358 50 302 0706
saara.rautavuoma(at)teatterikesa.fi
 
www.finnishshowcase.com
www.teatterikesa.fi


Nya Rampenin Bis zum Tod-esityksen ensi-ilta Theater der Welt -festivaalilla 5.6.2014


Nya Rampenin, Malmölaisen Institutet-teatterin sekä Markus Öhrnin yhteistuotanto Bis zum Tod saa ensi-iltansa ensi torstaina Saksan Mannheimissa pidettävässä Theater der Welt -festivaalilla.

Bis zum Tod-esitystä esitetään syksyllä Volksbühnessä Berliinissä, Nowy Teatrissa Varsovassa, Zamek kulttuuritalossa Poznanissa, Inkonstissa Malmössa sekä Baltic Circle -festivaalilla Helsingissä.

www.nyarampen.fi

http://institutet.eu

www.theaterderwelt.de


13 uponnutta vuotta Skotlantiin ja Kesäkirja Lontooseen


Paula Salmisen näytelmä 13 uponnutta vuotta saa Skotlannin ensi-iltansa elokuussa 2014 Edinburghin Fringe-festivaalilla. Tuotannon toteuttaa skotlantilainen Stellar Quines -teatteri yhteistyössä Lung Ha's Theatre Companyn kanssa. Teatterit valmistivat teoksesta lukudraamaesityksen marraskuussa 2012, jonka pohjalta teos valittiin varsinaiseen tuotantoon.

Näytelmän on kääntänyt Eva Buchwald nimellä 13 Sunken Years. Tuotanto on valittu Edinburghin festivaalin merkittävään Made In Scotland -ohjelmaan ja sitä esitetään myös festivaalin jälkeen eri puolella Skotlantia. Lisätietoja löytyy tuotannon kotisivuilta www.13sunkenyears.com.

Tove Janssonin romaaniin Kesäkirja (Sommarboken) perustuva tuotanto The Summer Book saa ensi-iltansa lontoolaisessa Unicorn Theatressa 7.6.2014. Teatteri on yksi merkittävimpiä brittiläisiä erityisesti nuorisolle tuotantoja tekeviä teattereita. Teoksen on dramatisoinut englantilainen näytelmäkirjailija Jemma Kennedy. Lisätietoja löytyy teatterin kotisivuilta osoitteesta www.unicorntheatre.com.

Kyseessä on kolmas Tove Janssonin teoksiin perustuva merkittävä englantilainen teatterituotanto viimeisen puolen vuoden aikana. Vuodenvaihteessa ensi-iltansa sai Theatre Royal Bathin dramatisointi muumikirjasta Taikatalvi (Trollvinter), jota esitettiin täysille saleille nimellä Moominland Midwinter. Kesäkuun aikana Englannissa nähdään lisäksi lontoolaisen Polka Theatren ja Northamptonissa sijaitsevan Royal and Derngaten yhteistuotanto Moominsummer Madness, joka on dramatisoitu kirjasta Vaarallinen juhannus (Farlig midsommar).

Tove Janssonin satavuotisjuhlavuoden muita teatterituotantoja ja tapahtumia löytyy juhlavuoden kotisivujen kalenterista osoitteesta www.tove100.fi.

Sekä Salmisen näytelmän että Janssonin teoksiin pohjautuvien teatterituotantojen esitysoikeuksia edustaa Agency North.

www.agencynorth.com


Lilla Teaternin juhlavuoden avaa Vivica Bandler -näytelmäkilpailu


Lilla Teatern on saanut Svenska Kulturfondenilta avustusmäärärahan käynnistääkseen Vivica Bandler -näytelmäkilpailun. Kilpailu kuuluu vuoden 2015 Lilla Teaternin 75-vuotis juhlavuoden tapahtumiin.

Kilpailuun voi osallistua uusilla, joko ruotsiksi tai suomeksi kirjoitetuilla, näytelmäteksteillä. Kilpailuraadin parhaaksi valitsema teksti saa rahapalkinnon ja kolmelle parhaalle varataan mahdollisuus tulla esitetyksi Lilla Teaternissa tulevina vuosina.

Kilpailu, joka on avoin kaikille, käynnistetään virallisesti syksyllä 2014. Lilla Teatern haluaa kuitenkin julkistaa hankkeen jo nyt, jotta kilpailuun osallistumisesta kiinnostuneet kirjoittajat saisivat riittävästi aikaa tekstinsä kirjoittamiseen.

Kilpailuun osallistuvat tekstit tulee jättää vuoden 2014 loppuun mennessä. Syksyn julkistamisen yhteydessä tiedotetaan tarkemmin mm. kilpailun nettisivustosta, kilpailuehdoista ja palkintosummasta. Näytelmäkilpailun tulokset julkistetaan juhlavuoden 2015 keväällä.

Lisätietoja:
Lilla Teatern
Fredrik von Koskull, (09) 3940373, 0407731071, fredrik(at)lillateatern.fi

www.hkt.fi/lillateatern


Seinäjoen Harrastajateatterikesän ohjelmisto valittu


Seinäjoen Harrastajateatterikesä järjestetään Seinäjoen kaupunginteatterissa 22.–24.8.2014. Harrastajateatterikesä on lunastanut paikkansa yhtenä teatterintekijöiden ja -kokijoiden kohtaamispaikkana. Vuosi vuodelta esitysten taso on yhä korkeampi ja sitä kautta myös ryhmien esivalinta katselmukseen vaikeampaa.

Harrastajateatterikesän ohjelmiston valitsi näyttelijä Elsa Saisio

Esivalitsijan rooli tapahtumassa on suuri. Katselmukseen haetaan esityksestä tehdyllä videotaltioinnilla ja esivalitsija katsoo jokaisen esityksen. Tänä vuonna Seinäjoen Harrastajateatterikesän ohjelmiston valitsi näyttelijä Elsa Saisio.

- Valitsemani esitykset ovat  rytmittäneet kohtauksiaan kiinnostavasti. On osattu vaihtaa laajakuvasta lähikuvaan, leikattu hulvattomasta energiasta intiimiin tunnelmaan, rakennettu  samanaikaisia, päällekkäisiä kuvia eri todellisuuksista, kuten nykyhetkestä ja muistosta, tai  näytetty henkilö yhtäaikaisesti realistisessa tilanteessa ja sitten leikaten kertomassa yleisölle  hänen todellisia ajatuksiaan tilanteen ohi. Esimerkiksi tällaisia useita päällekkäisiä kuvia on vaikeampi käyttää elokuvissa,  ja on hienoa, kun tekijät ymmärtävät juuri teatterin lukemattomat mahdollisuudet kertoa tarinaa keinoilla, joihin muut taidemuodot eivät taivu, kuvailee Saisio tulevaa ohjelmistoa.

Valitut ryhmät 2014:
MIKKELI: Mikkelin Poikateatteri, Keholla millä hyvänsä
HELSINKI: Teatteri Julkimo, Miehentie
SALO: Salon Teatteri, Kaaos
HELSINKI: Ilves-Teatteri, Mummun mustat silmät
KIURUVESI: Teatteri Hulluviima, Tarpeettoman ihmisen päiväkirja
JÄRVENPÄÄ: Järvenpään teatteri, Viettelyksen vaunu
KOKKOLA: Ykspihlajan Työväen Näyttämö, Päällystakki
JYVÄSKYLÄ: Jyväskylän Huoneteatteri, Taivaalliset tyttäret

Lisätietoja
tuottaja Joonas Autio
joonas.autio(at)gmail.com
050 5643347
www.harrastajateatterikesa.fi


Teatterikorkeakouluun valittiin 68 uutta opiskelijaa


Taideyliopiston uudet opiskelijat on valittu. Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun valittiin 68 uutta opiskelijaa, hakijoita oli tänä vuonna 1807. Suosituimpia koulutuksia olivat näyttelijäntyö (1 138 hakemusta / 12 hyväksyttyä), tanssi (233/14), ja ohjaus (111/3).

Uusia perustutkinto-opiskelijoita valittiin Taideyliopistoon päävalinnassa 191, joista 25 Kuvataideakatemiaan, 127 Sibelius-Akatemiaan ja 39 Teatterikorkeakouluun. Maisterivaiheen erillisvalinnoissa Kuvataideakatemiaan valittiin 30 uutta maisteriopiskelijaa, Sibelius-Akatemiaan 50 ja Teatterikorkeakouluun 29.

Hakijoita perustutkintoihin oli yhteensä 3751. Heistä 824 pyrki Kuvataideakatemiaan, 1120 Sibelius-Akatemiaan ja 1807 Teatterikorkeakouluun. Taideyliopisto kuuluukin Suomen halutuimpiin opiskelupaikkoihin, sillä noin 8 % hakeneista valittiin.
 
- Taideyliopisto tähtää Suomen kiinnostavimmaksi yliopistoksi. Opiskelijavalinnoissa akatemioiden vetovoima on ollut jo pitkään suurta. Uskon, että myös Taideyliopiston myötä aukeavat entistä laajemmat opintopolut kiinnostavat hakijoita, toteaa Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg.
 
Tiedot TeaKin uusista perustutkinto-opiskelijoista löytyvät osoitteesta www.teak.fi/tulokset2014
Tiedot muiden Taideyliopiston akatemioiden uusista perustutkinto-opiskelijoista löytyvät akatemiakohtaisesti:
www.kuva.fi/fi/opiskelu/haku-opiskelemaan/paavalinta
www.siba.fi/studies/apply-degree-student
 
Verkkosivuilla lukevat vain niiden valituiksi tulleiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkistamiseen.
 
Hakeneiden ja valittujen opiskelijoiden määrä vaihtelee eri vuosina, koska kaikkiin koulutusohjelmiin ei oteta vuosittain uusia opiskelijoita.

Lisätiedot:
Sanna Kotajärvi-Söderholm, Taideyliopiston vastaava opintopäällikkö, puh. 040 860 9524, sanna.kotajarvi-soderholm(at)uniarts.fi

www.teak.fi


Hangö Teaterträff 2014: Kandidaterna för Antonia-priset 2014 är nominerade


Syftet med Antonia-priset är att lyfta fram betydelsen av konstnärligt mod och mångfald inom svenskspråkig teater i Finland. Sedan priset instiftades 2006 har juryn bestått av olika yrkesgrupper inom teatervärlden. Priset är uppkallat efter Antonia Ringbom, som var med och grundade Hangö Teaterträff år 1991 och är ordförande för Hangö Teaterträff r.f.

Hangö teaterträffs styrelse har utsett juryns ordförande som valt tre jurymedlemmar att samarbeta med. För att urvalsarbetet ska ske så diskret som möjligt har det fram till idag hemlighållits vem som hör till juryn. I år består juryn av Isabella Rothberg, teaterredaktör på Hufvudstadsbladet, Ann-Christine Snickars, kritiker, Tomas Jansson, kulturredaktör på Yle och Egil Green, kulturredaktör, Borgåbladet.

"Vi har försökt se allt, i olika regioner i svenskfinland. Vi har tagit fasta på den ursprungliga tanken om konstnärligt mod och många föreställningar passade in på den beskrivningen. Men så måste man tyvärr gallra ner" säger Isabella Rothberg, ordföranden för juryn 2014.

De nominerade för Antonia-priset 2014:

1. Teater Viirus i samarbete med teater 90°: Där vi en gång flått

Hejdlöst fördomsfri lek med former och influenser. En föreställning som kritiserar exploatering och kvartalskapitalism, och utan tvekan ligger i tiden. Rafflande fysisk teater, med allt från akrobatik till läckra fajter och suck- och harklingsopera.

2. Teater Mars: Troja Mutanens hjärtbesvär

Vardagsrealism som är både komisk och berörande. Fina skådespelarprestationer med roller som görs med hjärta och skärpa.

3. Wasa Teater: John Gabriel Borkman

En för finlandssvenska förhållanden atypisk klassikertolkning med spår av tysk ”infallsteater” i de koreograferade mellanspelen, den överdrivna gestiken och soundtracket.

4. Sirius Teatern: Under

En scen som fantasifullt ändrar skepnad från rejvhåla till mänsklig avstjälpningsplats. Ett ruggigt poem där skådespelarna iscensätter ordens koreografi och livet på samhällets botten.

5. Duvteatern i samarbete med Klockriketeatern: Den brinnande vargen

Nyskriven finlandssvensk poesi i en berörande och vacker föreställning, en hyllning till livet med all dess sorg och glädje. Duvteaterns poesisoaré är en fackla i mörkret.

Hangö 23:3 Teaterträff ordnas 5–8.6.2014. Temat på årets festival är ”Vind för Våg”. Träffen präglas av det 4-år långa Odyssé-projektet som startade i St Petersburg förra veckan, och seglar in i Hangö på festivalens öppning torsdag 5.6 kl.15.

http://hangoteatertraff.org
 

TAPAHTUMIA


 Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/minnemenna


VERKKO - Taiteen kehitysyhteistyön aluetapaaminen 12.6.2014, Helsinki


Tervetuloa VERKKO – taiteen ja kulttuurin kehitysyhteistyön aluetapaamiseen!
 
Paikka: Helsinki, Kiasma
Aika: to 12.6.2014 klo 13–18
 
Tapahtuma on suunnattu kaikille taiteen ja kulttuurin kehitysyhteistyöstä kiinnostuneille ja sen tarkoituksena on tiedottaa kentän tapahtumista, pohtia kulttuuriyhteistyön tilannetta ja tulevaisuutta ja verkostoitua muiden toimijoiden kanssa uusien yhteistyömahdollisuuksien luomiseksi.

Ohjelmassa on case-esimerkkejä, paneelikeskustelu ja pienryhmätyöskentelyä (ks. viestin loppuosa).
 
Ilmoittautuminen pe 6.6. mennessä (välttämätön kahvitarjoilun mitoittamiseksi!): anna.jussilainen(at)minedu.fi.

Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä nimesi, ammattisi/toimialasi, mahdollisesti edustamasi tahon sekä kokemuksesi ja kiinnostuksesi liittyen taiteen kehitysyhteistyöhön.  
 
Vastaavanlaiset tapahtumat järjestetään syksyllä Tampereella ja Oulussa.
 
Ohjelma
13.00-13.10 Tervetuliaissanat: Taiken johtaja Minna Sirnö ja Kiasman johtaja Pirkko Siitari

13.10-13.30 ’Kenen silmin? Näkökulmia kehitykseen’ Jouni Piekkari, Metropolia

13.30-15.15 CASE-ESIMERKKEJÄ

13.30-14.05 Kehitysyhteistyöjärjestöjen näkökulmia:
’Rankka arki pakolaisleirillä unohtuu sirkusteltassa’ Kirkon ulkomaan apu ja Sirkus Magenta
’Eettinen design’ Pia Polsa, Tikau Share
Keskustelua

 14.05-14.15 Tauko

 14.15-14.45 Taiteen soveltava käyttö, kulttuuri-identiteetin vahvistaminen:
’Ruohonjuurisarjakuva - paikallista viestintää’ Leif Packalén, Maailman sarjakuvat
’Tunuwame - Meksikon wirarikojen oma museo’ Lea ja Pekka Kantonen, CRASH
Keskustelua

14.45-15.15 Taiteilijoiden välinen yhteistyö, kapasiteetin vahvistaminen:
’Taiteilijan kenttätyökokemus Tadzikistanista’ Pekka Lehti, Maailman musiikin keskus
’Mosambikin teatterikoulutuksen kehittäminen’ Viveca Hedengren ja Heidi Syrjäkari, Kulttuuriyhdistys Agora
Keskustelua
 
15.15-15.45 Kahvitauko
 
15.45-16.30 Paneelikeskustelu: Kulttuuriyhteistyön tulevaisuus
 
16.30-17.50 Pienryhmätyöskentely: Uusien projektien visioiminen  
 
17.50-18.00 Loppusanat

Lisätiedot:
Anna Jussilainen
Taiteen kehitysyhteistyön läänintaiteilija
 Taiteen edistämiskeskus
Centret för konstfrämjande
Arts Promotion Centre Finland
Vuorikatu 24
PL 185, 00101 Helsinki
Tel: +35829 533 0808
anna.jussilainen(at)minedu.fi    
www.taike.fi  


Helsinki Sideshow Festival ja luentosarja 14.6.2014


Helsingissä järjestetään kesäkuun puolessa välissä Euroopan ensimmäinen sideshowtaiteen festivaali Helsinki Sideshow Festival (HSF).

Kyseessä on suomalaisten sideshowtaiteilijoiden pilottiprojekti, jonka tarkoituksena on mahdollistaa kansainvälinen yhteistyö eri taiteilijoiden kanssa sekä parantaa sideshown tunnettavuutta taiteenlajina Suomessa.

Sideshow on esittävän taiteen muoto, joka tunnetaan Suomessa ehkä paremmin friikkisirkus-nimikkeellä. Esitykset perustuvat erilaisiin hurjiin temppuihin kuten miekannielemiseen, fakiiritemppuihin sekä tulennielemiseen ja -puhaltamiseen.

"Monet esiintyjät käyttävät esityksissään näiden klassisten temppujen lisäksi myös kokonaan uudenlaista erityisosaamista kuten teatteria, tanssia, stand-up komiikkaa tai sirkusta. Tällöin sideshowsta tulee myös taiteen rajoja ylittävää" festivaalin ohjelma- ja esitysvastaava Lassi Sidoro toteaa.

Sideshow festivaalin yhteyteen järjestetään luentosarja joka on erityisesti suunnattu sirkusalan opiskelijoille sekä ammattilaisille, mutta on avoin myös muille asiasta kiinnostuneille.
Erillisellä osallistumismaksulla pyritään kattamaan luentosarjan kuluja.

Luentosarjassa käsitellään sideshow historian lisäksi klassista ja modernia sideshowta, kerrotaan alan kehittymisestä sekä esitellään alalla vaikuttavia erilaisia esiintyjiä sekä ryhmiä.
Luennoitsijat kertovat myös minkälaista alalla työskentely on. Luentosarjan aikana käydään läpi peruskäsitteitä, klassisimpia temppuja sekä kerrotaan alaan liittyvistä riskeistä. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä alalla työskenteleville esiintyjille.

Fringe!-Klubi 12.6.2014, On the Rocks, Mikonkatu 11, Helsinki
-ilmainen sisäänpääsy-

Helsinki Sideshow Festival Kulttuuriareena Gloriassa 14.6.2014, Pieni Roobertinkatu 12, Helsinki.
Liput alk.25 €, Tiketti.

www.helsinkisideshow.com


Taike Pride – Yhdenvertaisuus taiteen kentällä HLBTIQ-näkökulmasta 27.6.2014, Helsinki


Perjantaina 27.6.2014 klo 13–16
Taiteen edistämiskeskus, Kotus-sali, Vuorikatu 24, Helsinki
 
Kulttuuri on ihmisoikeus, mutta kuinka hyvin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkökulmia ja tarpeita huomioidaan taide- ja kulttuurikentällä? Kenelle ja kenen näkökulmasta tuotetaan ja rahoitetaan kulttuuria nykypäivän Suomessa?
 
Taike Pride -seminaarissa keskustellaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemasta taide- ja kulttuurikentällä kokijoina ja tekijöinä. Seminaari pohjautuu kahteen raporttiin ja selvitykseen: Taiteen ja kulttuurin saavutettavuus -loppuraportti (Opetus- ja kulttuuriministeriö 2014:15) ja ”Hurjan paljon enemmän queer!” – Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen toiveita ja kokemuksia liittyen taide- ja kulttuuritarjontaan (Kulttuuria kaikille -palvelu 2014).
 
Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja tilaisuus on tarkoitettu sekä taiteen kentällä toimiville että taiteen asioista päättäville.
 
Seminaaritilaan on esteetön pääsy. Mikäli tarvitset induktiosilmukkaa, kerrothan siitä 22.6. mennessä ilmoittautumisen yhteydessä.
 
Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä: https://www.webropolsurveys.com/S/10DD1BFBD1BF7E27.par.
 
Ohjelma
klo 13.00 Minna Sirnö, Taiteen edistämiskeskus: Avaussanat
klo 13.15 Pauliina Feodoroff, Taideneuvoston jäsen, OKM:n Taiteen ja kulttuurin saavutettavuustyöryhmä: Reuna-alueilta näkyvän kulttuurin piiriin
klo 13.35 Katriina Rosavaara, Seta ry: Kommenttipuheenvuoro
klo 13.45 Rita Paqvalén, Kulttuuria kaikille -palvelu: Vessa on myös kulttuuripoliittinen kysymys!
klo 14.05 Juha-Heikki Tihinen, Pro Artibus: Kommenttipuheenvuoro
klo 14.15–14.30 Kahvi
klo 14.30 Taiteilijoiden esittely. Taiteilijat varmistuvat myöhemmin.
klo 15–16 Taiteen rahoittajien paneeli
Osallistujat varmistuvat myöhemmin
Puheenjohtaja: Minna Sirnö
 
Järjestäjät: Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä Seta ry:n ja Kulttuuria kaikille -palvelun kanssa
 
Tervetuloa!
Minna Sirnö
 
Johtaja
Taiteen edistämiskeskus
Vuorikatu 24
PL 185, 00101 Helsinki
p. 0295 330 719
minna.sirno(at)minedu.fi
www.taike.fi


Mad House – Uusi esitystaidetapahtuma 1.–29.10.2014, Helsinki


Suvilahden Tiivistämö muuttuu lokakuussa esitystaiteen taloksi, kun Mad House Helsinki täyttää tilan kuukauden ajaksi monipuolisella taideohjelmalla. Mad House on esitystaiteen toimijoiden aloittama kokeilu, jossa tutkitaan mahdollisuuksia esitystaiteen jatkuvatoimintaiselle tuotantotalolle Suomessa. ”Mad House – 1. kausi” toteutuu 1.–29.10.2014. Ohjelmaan kuuluu esityksiä, työpajoja, näyttelyitä, elokuvanäytöksiä, konsertteja ja juhlia sekä keskustelutilaisuuksia.

Mad Housen ensimmäisellä kaudella tullaan näkemään lähes kahdenkymmenen taiteilijan tai ryhmän taideteokset. Ohjelma koostuu Mad Housea kuratoivien taiteilijoiden kutsumista kansainvälisistä vierailuiteoksista, taiteilijoiden omista tuotannoista sekä kaikille avoimen open callin kautta tulleista ohjelmaehdotuksista. Mad Housen suunnittelussa on haluttu ottaa huomioon erilaiset katsojaryhmät ja muun muassa luoda Kalasataman alueen asukkaille kiinnostava ja helposti lähestyttävä taidekeskus kuukaudeksi. Mad Housen 1. kausi –ohjelma julkaistaan elokuussa 2014. Samalla aukeavat projektin kotisivut.

Mad House -työryhmä on lähtöisin Esitystaiteen keskuksen - Eskuksen jäsenryhmien taitelijoista ja tuottajista sekä muista esitystaiteen alalla toimivista taiteilijoista ja tuottajista. Ryhmän tavoitteena on kartoittaa kentän tarpeita ja tutkia, miten uusi vapaalle kentälle tarkoitettu esityspaikka voisi toimia, järjestämällä tapahtumatiiviin kuukauden. Työryhmään kuuluvat taiteilijat Annika Tudeer, Juha Valkeapää, Martina Marti, Satu Herrala, tutkimuksen tekijä Johanna Hammarberg, tuottajat Mirva Pulkkinen ja Marina Andersson-Rahikka sekä neuvonantajana Eva Neklyaeva.

Mad House -hankkeen keskeinen pyrkimys on pitkällä tähtäimellä luoda esitystaiteelle vakituinen tapahtumapaikka ja tuotantotalo Suomeen. Mad Housen tavoitteena on, että se toimisi ympärivuotisena esitystaiteen tuotantotalona vuoteen 2018 mennessä. Tätä ennen konseptia testataan näytäntökausittaisilla pien- ja popup-tapahtumilla.

Mad House 1. kausi: 1.–29.10.2014, Suvilahden Tiivistämö, Helsinki

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Mirva Pulkkinen, tuottaja +358 50 5454823
Heidi Backström, tiedottaja +358 44 5396814
Mad House –ystävät ry. Mad House vänner rf.
madhousehelsinki(at)gmail.com
www.facebook.com/madhousehelsinki


APURAHOJA JA AVUSTUKSIA


Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja apurahahakuja: www.tinfo.fi/hakuja
Apurahoja myöntäviä tahoja TINFO-verkkosivuilla (Välittää -> Apurahoja ja avustuksia).


Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston oleskeluapuraha, hakuaika päättyy 1.8.2014


Oleskeluapuraha tulee ensisijaisesti käyttää:

  • tutkimuksen valmisteluun, tutkimustyöhön, kartoituksiin, reportaaseihin, haastatteluihi
  • vierailuihin organisaatioissa, laitoksissa, viranomaistahoissa
  • seminaareihin, konferensseihin jne. osallistumiseen

Konserttien, näyttelyiden, seminaarien jne. toteuttamiseen haetaan rahaston yleistä apurahaa. Tarkemmat tiedot löytyy täältä.

Oleskeluapurahojen viimeinen hakupäivä on 1. elokuuta mennessä kuluvan vuoden oleskeluihin. Kaikille hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti elo-/syyskuussa.

Verkkohakemus avataan noin neljä viikkoa ennen viimeistä hakupäivää.

www.kulturfonden.net/fi


Pohjoismainen kulttuuripiste: Hae liikkuvuustukea 23.7.–20.8.2014


Liikkuvuustukea voivat hakea Pohjoismaissa tai Baltian maissa asuvat ammattitaiteilijat tai kulttuuritoimijat. Tukea voi hakea toiseen Pohjoismaahan tai Baltiaan suuntautuvaa ammatillista matkaa varten. Hakijan kansalaisuudella ei ole merkitystä haun kannalta.

Liikkuvuustuki koostuu matkakustannusten kattamiseksi myönnettävästä stipendistä, sekä päivärahoista, joita voi saada korkeintaan kymmenen päivän matkakohteessa oleskelun ajaksi. Tukea haetaan sähköisellä hakemuskaavakkeella. Tämän Vuoden kolmannen hakukierroksen viimeinen hakupäivä on 20. elokuuta, jolloin voi hakea tukea matkoja varten jotka tehdään aikaisintaan 15. lokakuuta.

Lue lisää liikkuvuustuesta

www.kulturkontaktnord.org


OKM: Avustus kulttuuriviennin hankkeiden hankevalmistelu


Avustuksella kulttuuriviennin hankkeiden hankevalmisteluun toteutetaan hallitusohjelman tavoitetta edistää kulttuurivientiä ja luovien alojen markkinointiosaamista.

Avustuksella edistetään kulttuurivientiin liittyvän liiketoiminta- ja yrittäjäosaamisen ja tuottaja- ja manageriosaamisen kehittämistä sekä tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa. Tavoitteena on lisätä vientiä ja työpaikkoja.

Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa kulttuuriviennin hankevalmistelutuella näiden tavoitteiden mukaisia hankkeita. Käytännössä tuettavat hankkeet voivat liittyä konkreettisten vientihankkeiden valmisteluun, ml. osatuottajien, jakelijoiden ja rahoituksen hankkimiseen tai markkinoinnin ja myynnin valmisteluun.

Hakemuksia arvioitaessa otetaan erityisesti huomioon hankkeen todennettu tarve ja toteuttamiskelpoisuus sekä vaikutus hakijan viennin kehittymiseen.

Hakuaika päättyy: 1.9.2014

Tarkemmat tiedot ministeriön verkkosivuilta.

www.minedu.fi


Pohjoismaisen kulttuurirahaston seuraava hakukierros, hakuaika päättyy 1.9.2014


Enintään 300 000 Tanskan kruunun apurahat:
Hakuaika päättyy: 1.9.   
Päätös tehdään: 17.10.

Yli 300 000 Tanskan kruunun apurahat:
Hakuaika päättyy: 1.9.   
Päätös tehdään: 28.11.

Projektia tai toimintoja, joihin apurahaa haetaan, ei saa aloittaa ennen kuin hallitus on tehnyt apurahapäätöksen.

Verkkohakemukset hyväksytään, mikäli ne ovat perillä viimeisenä hakupäivänä viimeistään kello 12:00 (Tanskan aikaa). (GMT +1). Suosittelemme kuitenkin, että lähetät hakemuksesi hyvissä ajoin. Sihteeristö vastaa verkkohakemuksia koskeviin kysymyksiin ainoastaan toimistoaikana.

Hakuohjeet

www.nordiskkulturfond.org


HAKUJA

 
Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/hakuja


Riksteatern hakee suomalaista kiertuenäytöstä syyskaudelle 2015


Riksteatern etsii vuoden 2015 syyskaudelle kiertuenäytöstä, jonka toivomme herättävän ruotsinsuomalaisen yleisön kiinnostuksen. Teeman tulee olla niin yleisinhimillinen, että se miellyttää myös ruotsalaista yleisöä, jolla ei ole syvempiä tietoja Suomesta.

Riksteaternin tuotannot esitetään yleensä vain kerran jokaisella paikkakunnalla. Näytöksen on näin ollen oltava helposti esiteltävissä, eli sen sisältö on voitava tiivistää muutamaan harvaan lauseeseen.

Vierailunäytännöt katsotaan osaksi Riksteaternin vakinaista ohjelmistoa, joten niiden tulee sopia samalla teatterin ohjelmakokonaisuuteen.

Etsimme vuoden 2015 ohjelmistoomme ensisijaisesti uutta suomalaista näytelmää, jonka teema on yleisinhimillinen. Se saa mielellään olla sävyltään kevyt, vaikkakin me arvostamme myös syvää suomalaista vakavuutta. Tuotannon tulee olla pienimuotoinen, eli näyttelijöiden määrän tulee olla 1–2.

Toimittakaa ehdotuksenne meille viimeistään 15. kesäkuuta 2014 sähköpostiosoitteeseen eva-maria.dahlin(at)riksteatern.se.
Pyydämme teitä täyttämään alla olevan lomakkeen!
Odotamme yhteydenottoanne!

Ann-Cathrine Fröjdö
projektinvetäjä
RIKSTEATERN 145 83 Norsborg
Puh. +46 8 531 99373
+46 70 637 59 76
ann-cathrine.frojdo(at)riksteatern.se
www.riksteatern.se

www.scenutangranser.se
www.rajatonnayttamo.fi

******************
Lyhyesti näytännöstä (täyttäkää ystävällisesti)
Teema: 1 lause
Yhteenveto: 4 lausetta (myyntiteksti)
Ensi-iltakausi:
Tyylilaji:
Kesto :
Tauko:
Kiertuekausi:
Ikäryhmä/Kohderyhmä:
Näyttelijät:
Tekniset tiedot:
Teknisten työntekijöiden määrä/tehtävät:
Esiintymispalkkio, ilman alv.:
Yhteydenotot:
Tuottajat:
Taiteellinen työryhmä:
Esiintyjät:
Kantaesitys:


Call for Artists – Currency 2014 1–15 Nov, UK


Esitystaiteilijat huom!

Maineikkaat englantilaiset The Place ja Crying Out Loud -tuotantokeskukset etsivät EU:n tukemina uusia esityksiä Currency 2014 -tapahtumaansa. Suositukset oltava. Hakemus- ja lisätiedot liitteessä (PDF).

Deadline 9.6.2014 (!)


Open Application to Pop Up Art House, Autumn 2014


Pop Up Art House crew is looking for artistic concepts that challenge the borders between art and party, participation and performative art. This year our topic is LOVE.

We are looking for whole evening plans as well as smaller events.
We are looking for new ways of using our space.
We are looking for art that fits in a feminist context.
We are looking for art that deals with diversity.
 
Time: November 2014.
Place: Pop Up Art House, Erottajankatu 7, in the centre of Helsinki.
 
We offer a stage (a black box w: 9,5 m, d: 14,5 m, h: 4,5m), a bar, technique, technical assistance, some marketing, a supercool context. The guest artists receive all ticket income, but are responsible for all costs involved in the production themselves.

The language can be any.

Send information about yourself/your working group, a plan and if possible a recording of your event or previous work, DIGITALLY to info(at)blauefrau.com
 
Questions: info(at)blauefrau.com. Joanna Wingren +358 503473335, Sonja Ahlfors+358 452334416
 
Deadline September 5th 2014. The events selected must correlate with Pop Up Art House’s other activities and concepts. The selection is made according to this. A message with the results is sent to all applicants via e-mail.
 
More information on blauefrau.com and Pop Up Art House.


Call for Proposals: International Conference in Italy 18–22 Dec 2014


Theatre - Dance - Music - Visual & Multimedia Art - Arts administration - Theater Design and Technology

The conference is open to performing arts practitioners and researchers from different countries: performing arts academics, arts educators and teachers, performers of various genres and techniques, theatre directors, dancers and horeographers, arts administrators and producers, musicians, stage designers costume designers, mask makers, multimedia artists, scriptwriters, playwrights, theatre critics, arts journalists, etc.

The conference working language is English.

For conference programme, submission guidelines and practical details for Presenters and Speakers please visit:
https://twitter.com/iugte_art


Call for Proposals: International Conference Does it matter? 17–19 March 2015, Belgium


The organising committee of DOES IT MATTER? invites proposals for individual research presentations (20 minutes) or panels / forums with a flexible format (max. 1,5 hr)  (lecture), as well as performances, artist statements, working sessions and demonstrations. Proposals for alternative modes of presentation and communication are equally welcome. Proposals should take the form of an abstract (max. 250 words) that includes name, affiliation, mailing and email addresses and a brief bio and/or portfolio (max. 100 words). Please specify the format you propose and any technical requirements your proposal may involve.

All submissions must be received by July 15, 2014. Please send your proposal to Pieter Vermeulen at Pieter.Vermeulen(at)ugent.be. Once the organizing committee has made a selection, you will have the possibility to submit a revised abstract.

Inquiries are welcome. Please contact Pieter Vermeulen at Pieter.Vermeulen(at)ugent.be with any questions you might have about the program, conference logistics and technical facilities of the conference venue.

Read more (PDF)

TYÖPAIKKOJA


Lisää työpaikkailmoituksia: www.tinfo.fi/hakuja


Nukketeatteri Sampo hakee ääni- ja valotekniikasta vastaavaa henkilöä


Nukketeatteri Sampo hakee ääni- ja valotekniikasta vastaavaa henkilöä monipuolisiin näyttämöteknisiin tehtäviin.

Työtehtäviin lukeutuu muun muassa omalla näyttämöllä sekä kiertuetoiminnassa tapahtuvat näyttämötekniset pystytykset ja purut, esitysten ajot, sekä teatterin näyttämöteknisen kaluston kunnossapito, huolto ja kehittäminen. Näyttämöteknisten tehtävien lisäksi työtehtäviin kuuluu myös teosten ääni- ja valosuunnittelua itsenäisesti tai yhdessä ohjaajan tai vierailevan suunnittelijan kanssa.

Työtehtävät edellyttävät teatteriteknisen valo-, ääni- ja AV-teknisen laitteiston tuntemusta, atk-taitoja, ajokorttia sekä englannin kielen taitoa.

Lisäksi arvostamme oma-aloitteisuutta, luotettavuutta, organisointi- ja yhteistyökykyä sekä joustavuutta.

Työaika noin 20 tuntia viikossa.

Hakemuksen, CV:n ja palkkatoiveet voi lähettää 31.7.2014 mennessä osoitteeseen:
Nukketeatteri Sampo
Ritarikatu 9 M 1-2
00170 Helsinki
tai sähköisesti osoitteeseen:
iivo.baric(at)nukketeatterisampo.fi


Kulttuurikeskus PiiPoo hakee kahta nuorta osa-aikaista yhteisötaiteilijaa / soveltavan taiteen osaajaa


Kulttuurikeskus PiiPoo hakee kahta nuorta,alle 35 –vuotiasta osa-aikaista yhteisötaiteilijaa / soveltavan taiteen osaajaa T A P A K O ! –hankkeeseen.

Tehtävän kuvaan kuuluvat kulttuuri- ja taidelähtöisten palveluiden sisältöjen kehittäminen yhdessä TAPAKO! –tiimin ja asiakasryhmien kanssa,
kolmen taidelähtöisen palvelupilotin toiminnan ohjaus sekä tiivis yhteistyö hankekumppanien ja osallistujien kanssa.

Lue lisää oheisesta liitteestä (PDF).

Lisätietoja:
Veera Jukkara, veera.jukkara(at)lastenpiipoo.fi

www.lastenpiipoo.fi


Hämeenlinnan Teatteri hakee hallintosihteeriä

Hämeenlinnan Teatteri hakee hallintosihteeriä määräaikaiseen työsuhteeseen 1.8.2014 alkaen. Työ on osa-aikatyötä (17,5 h/vko). Katso tarkemmat tiedot oheisesta liitteestä (PDF).


Open Position: Trainee Associate Director


Actors Touring Company is currently recruiting Trainee Associate Director. This is a unique training position for a director who wishes to learn about running a company and touring in the UK and internationally.  The role will provide hands-on experience of the demands of running a touring theatre company, giving opportunity to input into the development of the artistic programme as well as its practical delivery.
 
To apply, send a CV outlining your experience as a theatre director to date along with a letter explaining why you think you suit the job description and what you can bring to the role to atc(at)atctheatre.com or by post to
Trainee Associate Director, Actors Touring Company, 12 Carlton House Terrace, London SW1Y 5AH.
Applications to arrive no later than 5pm on 13th June 2014.
 
More information


TYÖPAJOJA JA KOULUTUSTA


Aiemmin ilmoitettuja koulutuksia ja kursseja: www.tinfo.fi/hakuja


Ulostuloja – Nopean toiminnan työpajaviikonloppu 7.–8.6.2014, Helsinki


Nopean toiminnan joukot on kehittänyt neljä työpajaa, joissa tutkitaan leikkisästi omaa itseä esittävän taiteen kautta. Työpajat ovat avoimia kaikille, eikä osallistuminen vaadi kokemusta työskentelystä esittävän taiteen parissa.

Osallistumismaksut: 30 € / viikonloppu tai 10 € / työpaja

Ilmoittautumiset: info(at)hoyhentamo.fi / 045 671 1047

HUOM! Työpajat järjestetään Esitystaiteen keskuksella (Kaasutehtaankatu 1, Puhdistamo)!

Lisätietoja: www.hoyhentamo.fi/esitykset/ulostuloja
Facebookissa: www.facebook.com/events/631098696972133

Nopean toiminnan joukot on Höyhentämön ja ReunaRyhmän yhteisprojekti, jonka tavoitteena on luoda nopeasti ajankohtaisiin tai universaaleihin aiheisiin reagoivia taideakteja.

www.hoyhentamo.fi/ohjelmat/nopean-toiminnan-joukot
www.nopeantoiminnanjoukot.wordpress.com

Höyhentämö
Korkeavuorenkatu 17, 00130 Helsinki (putkiremontissa kesän ajan)
Puh. 045 671 1047
www.hoyhentamo.fi
www.facebook.com/Hoyhentamo


Acting in Hollywood -kurssi 7.–18.7.2014,  Riihimäki


Kurssi antaa osallistujalle käsityksen siitä, mitä kannattaa odottaa, jos harkitset näyttelemistä Hollywoodissa. Osallistujille esitellään Hollywoodissa käytettyjä näyttelemistekniikoita ja näyttelijäntyön bisnes-elämää. Kurssilla harjoitellaan sekä kameratyöskentelyä että näyttelemistä teatterin lavalla. Improvisaatio ja lavataistelu ovat yhtenä osana kurssia. Kurssin ohjaaja Liisa Evastina on asunut 13 vuotta Los Angelesissa, jossa hän on opiskellut teatterikoulussa ja työskennellyt sekä näyttelijänä, käsikirjoittajana että tuottajana. Ohjaajalla on musta vyö Hapkido-taistelulajissa, joten kurssin lavataisteluosuudesta ei tule puuttumaan vauhtia. Kurssin pääasiallinen kieli on englanti. Koulutus on master class -tason kurssi.

Kurssin sisältö:
Meisner-tekniikan esittely
Improvisaatio ja lavatyöskentely
Koe-esiintymiset
Kameratyöskentely vs. teatterityöskentely Draama vs. komedia Valmistellaan kohtauksia kurssin loppuesitystä varten Stunt-työskentely ja lavataistelu Näytteleminen ja liiketoiminta Markkinointi, PR ja suhteet

Ohjaaja: Liisa Evastina, www.imdb.com/name/nm1436451
Alaikäraja: 16-vuotta, yläikärajaa ei ole
Hinta: Ennen 13.6. varanneet 595 €, sen jälkeen 795 €. Viimeinen ilmoittautumispäivä 27.6.2014
Aika: 7.-18.7.2014 yht. 60 h ma-pe klo 9-16 (sis. 1h ruokatauko). La ja su ei opetusta.
Paikka: Riihimäen Nuorisoteatteri, Kino Sampo

Riihimäelle pääsee esim. Helsingistä helposti ja edullisesti junalla.
Matka lähijunalla kestää 49 min ja maksaa opiskelijakortin omaavalle 5,90 €.

"Liisalla on huomattavasti tietotaitoa siitä, miten amerikkalainen elokuvateollisuus toimii ja mitä sen kulisseissa tapahtuu." -Samuli Vauramo, näyttelijä

"Liisa on asunut Losissa kauan. Hän on antanut minulle arvokkaita neuvoja."
 -Aku Louhimies, ohjaaja

"Liisa on kokenut maailman kilpailluimmilla näyttelijämarkkinoilla Los Angelesissa valtavasti ja tehnyt pitkän ja vaiherikkaan uran. Lähestyttävä ja suorasanainen Liisa on aina inspiroivaa juttuseuraa niin bisneksessä kuin sen ulkopuolellakin." -Timo Vuorensola, ohjaaja

"Hollywoodissa tarvitaan asennetta. Liisalla sitä riittää jaettavaksi."
-Tero Kaukomaa, tuottaja

Kurssin järjestää Suomen Harrastajateatteriliitto. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Ilmoittautumislomake: www.shtl.fi/kurssi-ilmoittautuminen-lomake

Anne Palm
Tiedottaja
Suomen Harrastajateatteriliitto
anne.palm(at)shtl.fi
040 5788833
www.shtl.fi


Helsinki – Festival and Event Management Masterclass 8.–9.10.2014


Paul Gudgin Festival and Event Management järjestää kaksipäiväisen maksullisen koulutuksen festivaali- ja tapahtumatuottajille Helsingin Haagassa, Ilkantie 4.

Lisätietoja  ja hinnasto oheisesta liitteestä (PDF) sekä:
www.eventbrite.co.uk/e/helsinki-festival-and-event-management-masterclass-tickets-11753550185


MUITA ILMOITUKSIA


Työtilaa tarjolla Kruununhaassa


Kruununhaassa sijaitsevassa pihatalossamme vapautuu yksi työpiste. Paikka sopii hyvin esim. kirjoittajalle, tutkijalle tai jatko-opiskelijalle. Vuokra edullinen.

Kiinnostuneet ottakaa yhteyttä:
Mikko-Olavi Seppälä, p. 040-5671404, mikko-olavi.seppala(at)helsinki.fi


twitter.com/tinfotweets

Currency2014_artists

Tapako_haku

Does it matters

Hallintosihteeri_Hml Teatteri

Helsinki_Festival_Management