10.06.2013

TINFO-tiedote 22 / 7.6.2013

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

HAKUJA

KOULUTUSTA

TYÖPAIKKOJA

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


ALKUPALAPOHDINTAA KATSOJATILASTOISTA

Julkistamme teatterin katsojatilastot ensi viikolla. Katsojaluvut antavat aihetta monenlaiseen pohdintaan. Syiden, seurausten ja kehityssuuntien analysointi ja rakenteellinen tarkastelu on tärkeämpää kuin tuijottaminen pelkkiin numeroihin. Kausivaihtelulla selittyy osa, mutta ei kaikki. Esittävän taiteen kenttä moninaistuu, ainakin siitä katsojaluvut kertovat. VOS:n ulkopuolisen kentän katsojamäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Eivät pelkästään valtion toiminta-avustusta saaneiden teattereiden osalta vaan myös muiden. Osa katsojamäärän kasvusta selittyy tietenkin sillä, että olemme saaneet tilastoinnin piiriin ilahduttavasti myös uusia tulokkaita, mutta tämä ei selitä kaikkea. Lisää ensi viikolla.


80 ONNELLISTA

Teatterikorkeakouluun päässeiden nimet on julkistettu. Hakijoita oli 1958, joista näyttelijäntyön koulutusohjelmaan hakijoita oli 1263, hyväksyttyjä 12. Miten 1263:sta näyttelijäksi haluavasta seulotaan ne 12 valittua?


ULKKAREILLE TIETOA
Tampereen Teatterikesässä järjestetään jälleen ulkomaisille ammattilaiskatsojille suunnattu Finnish Showcase, jonka uunituoreet verkkosivut www.finnishshowcase.com ovat nyt auki.


AVOIN TIETO ON ITSEISARVO

Taiken mediapäivässä oli Helsingin Sanomien datadeskin toimittaja Esa Mäkinen puhumassa datajournalismista. Datajournalismi käyttää julkishallinnossa, yrityksissä tai organisaatioissa kerättyä jalostamatonta informaatiota, jonka tiedontuottajat ovat avanneet organisaation ulkopuolisille avoimesti käytettäväksi. Julkista tietoa jaetaan kaikkien tietoon ja edelleen datajournalistien ja kenen tahansa muokattavaksi. Avoin data on esimerkiksi XML-muotoista koneluettavaa raakatietoa, jota sitten voidaan yhdistellä muuhun avoimeen dataan ja luoda uusia tulkintoja. Joukkoistamalla voi datan pohjalta nousta esiin kokonaan uusia tulkintoja. Avoin tieto on tärkeätä yhteiskunnan avoimuuden ja julkisuusperiaatteen kannalta. Taikessa syntyi jopa kiihkeäksi käyvää keskustelua taiteilija-apurahojen ja taiteilijoiden muiden vastaavien tietojen avoimuudesta ja siitä, syntyisikö tietojen pohjalta sensaationomaista ”iltalehtikirjoittelua”. Mäkinen piti tämänkaltaista holhoavaa asennetta ylimielisenä.

Esa Mäkinen ehti jo toiveikkaasti tviittaamaan, että Taike avaa tiedostonsa tämän ja seuraavan vuoden aikana twitter.com/EsaMakinen, mutta ilo saattaa olla ennenaikainen, koska sähköinen asiakirjahallinnon Salama-järjestelmä pykii. Mikä Salamassa mättää, siitä ei kuule valtion virkahenkilöiltä muuta kuin turhautunutta sadattelua tai mustaa huumoria. Ja Salaman takia maksatuskin viivästelee. Onko tässä nyt taas yksi tehoton, sekava, maltaita maksanut kokonaisjärjestelmä, josta valtio on maksanut sievoiset summat.


TINFO JA AVOIN DATA

Mitä tämä tarkoittaa TINFOn Teatteritilastojen kohdalla? Olen aikaisemminkin puhunut tämän avoimen datan puolesta ajatellen, että riittää, että tilastojen pohjalla oleva datamme on pyydettäessä saatavilla excel-datana. Ei riitä – avoimeen dataan liittyy se, että tämä excel-data on todella saatavana verkosta pyytämättä ja varustettuna käyttöoikeuden takaavalla lisenssillä.

 
HOMMA OMIIN KÄSIIN TAIVESSA

Taive on suomalaisten taiteiden tiedotuskeskusten oma verkosto. Olemme nyt päättäneet yhdessä kartoittaa omaa toimintaamme, tehdä näkyväksi erikoisasiantuntemustamme ja moninaista osaamistamme sekä toimintamuotojamme. Toivomme tällaisen tiedon auttavan päättäjiä ja muita hahmottamaan paremmin, mitä kaikkea me teemme, mitä saamme aikaiseksi, miten olemme verkottuneita ja millaisella volyymillä toimimme. Otimme homman omiin käsiin, ei nyt kinuta rahaa selvitysten tekemiseen vaan tehdään se itse. Yksinkertaista hands-on actionia, tervettä pragmatismia.


JUHANNUKSEKSI KÖÖKKIIN

Mieli tekee lähteä juhannukseksi Rakveren Teatterin, Teatteri Telakan ja Teatteri Vanhan Jukon yhteiseen KÖÖK/KEITTIÖÖN Rakveressa. Keittiö-esitys on ensimmäinen osa näiden kolmen teatterin yhteistyöhanketta. Mitä tässä maailmassa pienoiskoossa tulee tapahtumaan ja mitä siellä jaetaan, mistä tapellaan? Se mitä keittiössä tapahtuu, tapahtuu myös muualla. Syksyn aikana on vielä luvassa Petroskoi ja Kullervo.


EI ALVIKOROTUSTA TEATTERILIPUILLE, PLEASE

Valtiovarainministeriö suunnittelee luopuvansa alemmista arvonlisäverokannoista, mikä tarkoittaisi huikeaa alv:n nousua myös esimerkiksi teatterilipuille.

TINFON ILMOITUKSIA

TINFOn toimiston kesäaukioloajat 2013

TINFOn toimisto on avoinna kesä- ja elokuun aikana klo 9-15.
Toimisto on suljettu perjantaina 14.6. henkilökunnan Tyhy-päivän vuoksi. Juhannuksena suljemme ovet 20.-21.6. väliseksi ajaksi
Kesälomien vuoksi TINFOn toimisto on suljettu 1.7.-4.8.


Viimeinen TINFO-tiedote ilmestyy 13.6.

Mahdolliset tiedotemateriaalit pyydämme lähettämään 12.6. klo 11 mennessä osoitteeseen tinfo(at)tinfo.fi. Syksyn ensimmäinen TINFO-tiedote julkaistaan viikolla 32. Syksyn ensimmäiseen uutiskirjeeseen pyydämme lähettämään mahdolliset tiedotteet 2.8. mennessä.


Teatteritilastot 2012 julkaistaan 14.8.2013

Teatteritilastot vuodelta 2012 julkaistaan 14.8.2013.  Teattereiden omat taloustiedot valmistuvat myöhään, siirtämällä julkistamista elokuulle saadaan enemmän aikaa aineistojen analysointiin. TINFOn laatimien Teatteritilastojen raakadata on excel-muotoisena saatavissa tilastonlaatija Piia Volmarilta, yhteystiedot: piia.volmari(at)tinfo.fi; 09 2511 2123. Elokuussa aiomme julkistaa osia aineistosta avoimena datana.

UUTISIA

Juha Jokelan Esitystalous II Kööpenhaminassa 12.6.2013

Juha Jokelan uusi näytelmä, Esitystalous II saa tanskankielisen ennakkoesityksensä Kööpenhaminassa 12.6.2013. Jokelan näytelmä on osa eurooppalaisen uuden näytelmäkirjallisuuden festivaalia (Festival for ny Europæisk Dramatik 2013), jossa esitetään kahdeksan, eri maista tulevan näytelmäkirjailijan tekstejä lukuteatterina (rehearsed reading). Festivaalin järjestää Husets Teater nyt viidettä kertaa. Juha Jokela oli tapahtuman vieraana myös vuonna 2009, jolloin festivaaliluentana nähtiin Esitystalous I.

Juha Jokelan näytelmät on kääntänyt tanskaksi Birgita Bonde Hansen.

Esitystalous II -näytelmän kantaesitys on Espoon Kaupunginteatterissa 18.8.2013.


Mika Myllyahon Kaaos Span teatterifestivaaleilla 9.-11.8.2013 Belgiassa


Mika Myllyahon (s. 1966) näytelmä Kaaos (2008) nähdään ranskankielisenä belgialaistuotantona maan suurimmilla teatterifestivaaleilla Spassa 9.-11.8.2013.
Kaaos esitettiin Belgiassa ensimmäisen kerran Suomen Benelux-instituutin ja belgialaisen draamatekstien edistämisorganisaation Magasin d’Ecriture Théâtralen (MET) yhteistyönä järjestämässä lukudraamatapahtumassa Brysselissä kesäkuussa 2012.
Tulkinnan perusteella Span teatterifestivaalin johtaja Cecile Van Snick poimi näytelmän kesän 2013 festivaaliohjelmaan. Näytelmän ohjaa lukudraamatapahtuman Benelux-instituutin kanssa järjestänyt MET:n johtaja, näyttelijä ja ohjaaja Jean-Claude Idée. Hän ohjasi Myllyahon näytelmän Paniikki (2005) pariisilaiselle Théâtre Saint-Georgesille vuoden 2012 alussa.
Näyttelijöinä jatkavat vuoden takaisessa lukudraamatapahtumassa esiintyneet Isabelle Paternotte, Stéphanie Van Vyve ja Nathalie Willame. Paternottella on jo aikaisempia yhteyksiä suomalaiseen teatteriin. Hän ohjasi Bengt Ahlforsin ja Johan Bargumin näytelmän Onko Kongossa tiikereitä? suositun belgialaisversion Brysseliin vuosina 2010 ja 2011.
Tuotannon toteutuminen vahvistaa Suomen Benelux-instituutin jo pitkään rakentamaa yhteistyötä kohdemaidensa ranskankielisen teatterimaailman kanssa. Lukudraamahankkeen suomalaiskumppanit olivat TINFO – Teatterin tiedotuskeskus ja Nordic Drama Corner.

Festival de Théâtre de Spa
9. – 20.8. | Kaaos 9. – 11.8. klo 18:30

Lisätietoja:
Suomen Benelux-instituutti | eveliina.petajaaho(at)finncult.be | +3225130941


Teatteri Avoimet Ovet kiertueelle Ruotsiin 19.11.-2.12.2013


Teatteri Avoimien Ovien esitys Muista minut on kutsuttu kiertueelle Ruotsiin syksyllä 2013. Minna Nurmelinin ohjaama ja käsikirjoittama esitys nähdään yhdeksällä eri paikkakunnalla, alkaen 19. marraskuuta Hallundasta. Esitys on suomeksi, mutta se tekstitetään ruotsiksi. Muista minut -esityksessä näyttelevät Lotta Lindroos ja Sari Mällinen.

Kiertueen Ruotsissa järjestää Riksteatern. Esitystä on myyty Riksteaternin toimintatavan mukaisesti kaupunkeihin, jossa on paljon ruotsinsuomalaisia.  

Muista minut -esityksen kiertuepäivät ja -paikkakunnat 2013 Ruotsissa:

19.11. Hallunda
20.11. Södertälje
23.11. Haparanda
25.11. Umeå
27.11. Hofors
29.11. Köping
30.11. Västerås
1.12. Eskilstuna
2.12. Finspång


Mosambikilainen Seitsemän veljestä taltiointina TeaKissa ti 11.6.2013


Tervetuloa - Välkommen - Bem Vindos: Aleksis Kiven Seitsemän Veljestä (7 IRMÃOS) näytetään mosambikilaisen musiikkiteatteriesityksen taltiointina Teatterikorkeakoulussa ti 11.6.2013 kello 18 (kesto 80 min). Teoksen on ohjannut Laura Jäntti ja siinä esiintyvät Mosambikin teatterikoulun neljännen vuoden oppilaat.

Videokatselmuksessa ovat läsnä mm. ohjaaja Laura Jäntti ja tuottaja-näyttelijäntyön opettaja Isalotta Backman. Projektia ovat tukeneet mm. Ulkoasiainministeriö, Arvi Kivimaan rahasto / Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) ja Kulttuuriyhdistys Agora.

Lue lisää
(pdf).

Tiedustelut: Idalotta Backman, idalottaluz(at)gmail.com, 0407036191Taike-tiedote: Taidetoimikuntien tuki taiteelle yli 33 miljoonaa euroa – alueellisten taidetoimikuntien tuki kasvoi


Taidetoimikunnat tukivat taiteellista toimintaa yhteensä 33,6 miljoonalla eurolla vuonna 2012. Valtion taidetoimikuntien osuus oli 28,2 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua edellisvuoteen yksi prosentti. Alueellisten taidetoimikuntien jakama yhteissumma kasvoi merkittävästi enemmän. Myös alueellisten taidetoimikuntien hakijoiden ja tuen saajien määrä kasvoi edellisvuoteen nähden.

Alueellisilta taidetoimikunnilta haki tukea kaikkiaan 4 183 hakijaa, mikä on viidenneksen enemmän kuin vuonna 2011. Myönnettyjen apurahojen ja avustusten lukumäärä kasvoi 23 prosenttia. Tukisumma, yhteensä 5,4 miljoonaa euroa, oli 18 prosenttia suurempi kuin edellisvuonna. Kasvupiikin aiheuttivat lastenkulttuurin apurahat ja avustukset, joista alueelliset taidetoimikunnat päättivät ensi kertaa, sekä uusi, kulttuurin hyvinvointivaikutuksia edistävä tukimuoto.

Valtion taidetoimikuntien hakijamäärä – runsaat 6 000 hakijaa - pysyi edellisvuoden tasolla mutta uusien hakijoiden määrä putosi aiemmasta runsaasta 1 000 hakijasta noin 600 hakijaan.

Valtion taidetoimikuntien ja apurahalautakuntien tuesta suurin osa jaettiin kirjallisuudelle ja kuvataiteelle kuten aikaisempinakin vuosina. Alueellisten taidetoimikuntien tukea saivat eniten kuvataide ja säveltaide.

Taidetoimikuntien apuraha- ja avustuspäätökset tehdään hakemusten perusteella. Viime vuonna hakemuksia tuli kaikkiaan yli 14 000 ja yksittäisten hakijoiden määrä oli lähes 9 000. Eniten hakijoita ja saajia oli kuva-taiteen ja kirjallisuuden aloilla. Myönteisen tukipäätöksen sai kaikkiaan 42 prosenttia hakijoista mutta osuudessa oli vaihtelua taiteenaloittain. Kirjallisuuden hakijoista yli 60 prosenttia sai apurahan kun esimerkiksi kuvataiteessa saajia oli vain noin kolmannes hakijoista.

Valtion ja alueelliset taidetoimikunnat sekä erilliset apurahalautakunnat toimivat vuoden 2013 alusta Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaeliminä. Organisaatiouudistus ei tuonut muutoksia taiteen tukimuotoihin.

Tilastojulkaisu (suomi-englanti ja ruotsi)

Lisätietoja: Erityissuunnittelija Paula Karhunen, p. 0295 330 705, paula.karhunen(at)minedu.fi


Näyttelijäliiton 100-vuotispäivää juhlittiin kaksi päivää kunniamerkkien sateessa

Kaksipäiväisen juhlinnan huippuhetkiin lukeutuu Kansallisteatterissa pidetty pääjuhla, johon tervehdys tuli Tasavallan Presidentti Sauli Niinistöltä ja videotervehdys Kuala Lumpurissa olevalta presidentti Tarja Haloselta.  Kansallisteatteri  täyttyi kutsuvieraista ja erityisinä kunniavieraina olivat veteraaninäyttelijät, jotka ovat tuttuja kaikille jo vuosikymmenten takaa. Läsnäolollaan juhlaa kunnioittivat presidentti Mauno Koivisto ja rouva Tellervo Koivisto. Valtiovallan tervehdyspuheenvuoron esitti kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki.

Tasavallan presidentti oli myöntänyt juhlivalle liitolle kaikkiaan 13 ritarikuntien kunniamerkkiä, joista korkein oli  Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan 1 luokan ritarimerkki.

Teatterijärjestöjen Keskusliitto oli myöntänyt 11 kunniamerkkiä  ja lisäksi  luovutettiin  liiton omia ansiomerkkejä. Kunniajäseneksi kutsuttiin näyttelijä Ritva Arvelo. Vähintään 50 vuotta liiton jäsenenä olleille 168 näyttelijälle myönnettiin liiton 100-vuotisjuhlamerkki.
Kiihkeätunnelmainen ja tasaväkinen jalkapallomaaottelu Suomi-Viro päättyi lopulta 2-0 ja heti pelin jälkeen alettiin suunnitella revanssimahdollisuutta. Kiitos mahtavalle joukkueellemme!

Tiistaina vietettiin koko jäsenistön juhlaa ja Vanhalle ylioppilastalolle kokoontui päivän aikana yli 600 juhlijaa perhetapahtumaan, kurssitapaamisiin, katsomaan esityksiä, ratikkacoctaileille, Teatterimuseokierrokselle  ja iltabileisiin.
Kaiken kaikkiaan päivät keräsivät juhlijoita yhteensä n. 1200.
Juhlinta jatkuu syksyllä:
•    taiteiden yössä 22.8. avautuu liiton juhlavuoden kunniaksi Teatterimuseon näyttely "Näyttelijän kengissä"
•    syksyn aikana teatterimuseolla järjestetään seminaareja, keskustelutilaisuuksia ja esityksiä, "Fosforinhohtoisen  lurjus"-näytelmä  kiertää ympäri Suomen
•    järjestetäään muita paikallisia tapahtumia
•    julkaistaan juhlajulkaisu "Näyttelijänä Suomessa".
 
Juhlauutisia liiton kotisivuilla; juhlaliittokokouksen julkilausuma, merkkien saajat ja juhlapuheet.


Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun valittiin 80 uutta opiskelijaa

Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun haki vuonna 2013 yhteensä 1 958 henkilöä. Eniten hakijoita oli näyttelijäntyön koulutusohjelmassa, johon pyrki 1 263 henkilöä. Heistä valittiin 12 opiskelijaa.

Hakeneet / hyväksytyt:
Näyttelijäntyön koulutusohjelma 1 263 / 12
Ohjauksen koulutusohjelma 144 / 3
Dramaturgian koulutusohjelma 136 / 4
Live Art and Performance Studies -maisteriohjelma 17 / 6
Utbildningsprogrammet för skådespelarkonst 185 / 10
Valosuunnittelun koulutusohjelma 51/ 4
Äänisuunnittelun koulutusohjelma 44 /4
Tanssijan maisteriohjelma 43 / 11
Koreografin maisteriohjelma 22 / 6
Valosuunnittelun maisteriohjelma 5 / 1
Äänisuunnittelun maisteriohjelma 6 / 2
Tanssinopettajan maisteriohjelma 17 / 8
Teatteriopettajan maisteriohjelma 55 / 9
Lisäksi valittiin 4 opiskelijaa suorittamaan erillisiä opettajan pedagogisia opintoja (hakemuksia 8).
Tanssin kolmivuotiseen koulutusohjelmaan ei tänä vuonna otettu uusia opiskelijoita.

Uusien opiskelijoiden nimet osoitteessa www.teak.fi/tulokset.
Vuonna 2012 hakijoita oli yhteensä 1 928.

Lisätiedot:
Sanna Kotajärvi-Söderholm, opintopäällikkö, p. 0400 792 020
Hannele Ylönen, opintoneuvoja, p. 0400 792 002
Saija Aalto, viestintäpäällikkö, p. 0400 792 042
sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@teak.fi


Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalilla 20. – 25.5. runsas kävijämäärä

Festivaali, jonka teemana oli tänä vuonna Katu ja katutaiteet, keräsi kävijöitä yhteensä 12 178. Lippuja koti- ja ulkomaisten ammattiteattereiden vierailuesityksiin myytiin 4696 kappaletta.
 
Tapahtuma tarjosi monipuolisen kattauksen kiinnostavaa kotimaista ja kansainvälistä esittävää taidetta nuorelle yleisölle. Mukana oli muun muassa nuorten graffiti- ja parkour-työpajoja, Oulun Tarinakartta –kaupunkitapahtuma, taidenäyttelyjä sekä bileet teatterin takana. Festivaaliviikon osana nähtiin myös Saareen-näyttely, Elävä kirjasto, Nuorten Areena ja Mahdollisuuksien tori. Tapahtumissa kävi yhteensä arviolta 7482 henkilöä.
 
"Meininki oli hyvä ja rento kuten katu-teemaan sopiikin. Tavoitteet saavutettiin", toteaa festivaalin taiteellinen johtaja Mikko Kouki.
 
Festivaali on muuttanut helmikuulta toukokuulle ja vuonna 2014 tapahtuma järjestetään 19. – 24.5., viikolla 21.
 
Teoshaku käynnistyy elokuussa ja lisätietoja löytyy festivaalin verkkosivulta teatteri.ouka.fi/festival  
 
Lisätietoja festivaalin taiteellinen johtaja Mikko Kouki p. 044 703 7014, mikko.kouki(at)ouka.fi  ja tapahtumatuottaja Sari Tanner, puh. 044 703 7113, sari.tanner(at)ouka.fi
 


Osallistavan teatterin avulla turvallisuusohjelma osaksi yrityksen toimintakulttuuria

Rakennusalan (väylien ruoppaus ja laiturirakentaminen) yritys Terramare kokeili Forum-teatterimenetelmää avuksi turvallisuusohjelmansa jalkauttamiseksi.

”Ajatuksena käyttää taiteen keinoja liike-elämän kehittämiseen on erinomainen idea ja hyödyllinen. Metodilla vaikutetaan ihmisten tunteisiin ja ajatteluun, menetelmä ei ole perinteinen, vaan vaatii uskoa ja rohkeutta myös yritysjohdolta”, toteaa Leinonen.

Forum-teatterin menetelmien avulla voidaan kehittää työyhteisöjä ja tuoda uusia näkökulmia työelämän ja johtamisen kehittämiseen. Forum-teatterin menetelmä pohjautuu brasilialaisen teatteriohjaajan ja vaikuttajan Augusto Boalin kehittämään osallistavaan teatteriin. Menetelmällä on pitkät perinteet sosiaalipuolella ja yhteisöjen parissa. Forum-teatterin menetelmiä sovelletaan nykyään myös työelämään, jossa ihmiset johtoa myöten voivat huonosti.


Lue koko artikkeli tästä


Kansallisteatteri tukemaan Iceheartsin lastensuojelutyötä

Kansallisteatteri lahjoittaa teatterilippuja lastensuojelutyötä tekevälle Iceheartsille. Icehearts käyttää liput toimintamallinsa mukaisesti lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja mahdollistaa kohderyhmiensä, sekä aikuisten että lasten, teatterikäyntejä.
 
Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyahon mukaan ihminen tarvitsee perustarpeiden tyydyttämisen lisäksi monipuolisia kulttuurikokemuksia.  ”Urheilu, kuvataide, musiikki ja teatteri ovat kasvavan ihmisen rakennuspalikoita. Uskon, että inhimillinen vuorovaikutus on kaiken perusta. Icehearts-kasvattajat ovat omistautuneet ennaltaehkäisevälle lastensuojelutyölle. Teatteri puolestaan kykenee antamaan kokemuksia kaikkien aistien välityksellä. Tämän vuoksi haluamme olla osaltamme tukemassa Icehearts-kasvattajien työtä”, Myllyaho kuvailee kolmivuotista kumppanuutta.

Icehearts on joukkueurheilun palkittu ja tunnustettu toimintamalli, joka on kehitetty ennaltaehkäisemään lasten syrjäytymistä ja edistämään hyvinvointia. Icehearts toimii lapsen hyväksi sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tukena. Iceheartsin tavoitteena on ennaltaehkäistä syrjäytymistä, edistää sosiaalisia taitoja ja luoda lapsille pitkäkestoinen ja turvallinen aikuisen läsnäolo läpi kasvun nivelvaiheiden. Icehearts-filosofia tukee lapsen kasvua itseensä luottavaksi ja toiset huomioonottavaksi joukkueen jäseneksi. Toimintamalli perustuu arvomaailmaan, joka antaa jokaiselle lapselle mahdollisuuden. Icehearts on poikkihallinnollinen toimintamalli, jossa työskennellään yhdessä sosiaali- ja sivistystoimen ammattilaisten kanssa. Lue lisää Iceheartsin toiminnasta: www.icehearts.fi.
 
Lisätiedot
kasvattaja, valmentaja ja hyväntekeväisyystapahtumien koordinaattori Toni Schüller
Helsingin Icehearts ry, p. 040 821 4994 sekä  toni(at)icehearts.fi
tiedotuspäällikkö Mia Hyvärinen, Kansallisteatteri
p.010 733 1238 sekä mia.hyvarinen(at)kansallisteatteri.fi
Tee hyvää, tue Icehearts-toimintaa! Keräystili Aktia FI86 4055 0011 3280 24 (Keräyslupa 2020/2012/3386 , Poliisihallitus)


Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmä kiertueelle Saksaan ja Luxemburgiin

Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmä Helsinki Dance Company (HDC) vie suurteoksensa (play) kiertueelle Saksaan ja Luxemburgiin. Kiertue-esitykset 9.-14. kesäkuuta ovat samalla teoksen viimeiset esitykset. Marraskuussa 2011 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä kantaesitetty (play) on viimeinen HDC:n kiertueohjelmistossa jatkanut Kenneth Kvarnströmin kauden teos. Kenneth Kvarnström oli ryhmän pääkoreografina maaliskuun 2012 loppuun saakka.

Tanssia, muotia ja elävää klassista musiikkia yhdistävä (play) toteutettiin yhteistyössä K. Kvarnström & Co:n ja ruotsalaisen NorrlandsOperanin kanssa. Ainutlaatuinen suursatsaus esitettiin Helsingissä ja Umeåssa marras-joulukuussa 2011. Lisäksi (play) on vieraillut Wolfsburgissa Saksassa toukokuussa 2012 ja Belgian Bruggessa joulukuussa 2012.

(play):n kiertue kesäkuussa 2013
 9.6.2013 Theater im Pfalzbau, Ludwigshafen, Saksa
11.6.2013 Grand Théâtre de Luxembourg, Luxemburg
13.-14.6.2013 Theater Bonn, Saksa

Tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan viettävä Helsinki Dance Company on maamme ainoa kiinteän ammattiteatterin yhteydessä toimiva tanssiryhmä. Kansainvälisesti arvostettu ryhmä on tehnyt esityksiä kaikille Helsingin Kaupunginteatterin näyttämöille sekä kiertänyt säännöllisesti niin kotimaassa kuin ulkomailla 1980-luvulta lähtien. Tanssijat ovat myös osallistuneet Helsingin Kaupunginteatterin tuottamiin musikaaleihin ja puhenäytelmiin tanssijoina, laulajina, näyttelijöinä ja koreografeina. Ryhmän taiteellisina johtajana toimii vuodesta 2013 alkaen Jyrki Karttunen.

Lisätietoja:
Helsingin Kaupunginteatteri, tiedottaja:
Kaisa Pelkonen, (09) 3940315, 0405523788, kaisa.pelkonen(at)hkt.fi

TAPAHTUMIA

Tampereen Teatterikesän Finnish showcasen verkkosivut avattu

www.finnishshowcase.com


ARSPRO taiteilijatuottajatapaaminen 2013: ohjelmaehdotushaku on auki

ohjelmahaku: musiikki / teatteri / tanssi /sirkus / lastenkulttuuri ja taidekasvatus
Tervetuloa ARSPRO taiteilija-tuottajatapaamiseen 2013
18.9.2013 klo 8:30-17:00
Annantalo
Annankatu 30, Helsinki

Taiteilija-tuottajatapaamisen tarkoituksena on tarjota esiintyville taiteilijoille, taidekasvattajille ja tuottajille mahdollisuus kohdata. Tapahtumassa taiteilijat ja taidekasvattajat tarjoavat ohjelmaehdotuksia kulttuurikeskuksiin ja -tapahtumiin esitysnäytteillä tai puheenvuoroilla sekä ARSPRO-katalogiin koottuina kirjallisina ehdotuksina. Ohjelmaehdotusten valinnassa painotetaan kulttuurista moninaisuutta joko ohjelmasisällöissä, yhteistyökumppaneissa tai tekijöissä. Tapahtumapäivän aamupäivä painottuu lastenkulttuuriin ja taidekasvatukseen ja sisältää myös kurssimuotoista ohjelmatarjontaa. Iltapäivä keskittyy esitysluontoisiin ohjelmiin musiikin, teatterin, tanssin ja sirkuksen alueelta. ARSPRO-ohjelmaehdotuksista kootaan kaksi katalogia; toinen tuottajista ja toinen taiteilijoista. Katalogit jaetaan tapahtuman osallistujille painettuina ja julkaistaan myös pdf-versiona internetissä.

Taiteilija-tuottajatapaamisen järjestäjätahoina ovat Humanistinen ammattikorkeakoulu, Taikalamppu-verkosto, Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Stoa ja Vuotalo, Kulttuuria Kaikille –palvelu sekä Vantaan kulttuurituotannon yksikkö ja Taiteen edistämiskeskuksen Uudenmaan monikulttuurisuusläänintaiteilija. Tapahtuma on osa Helsinki Region Welcome Weeksin ohjelmaa.
Aikataulu:
•    ohjelmaehdotusten ilmoittautuminen auki 7.8.2013 asti seuraavan linkin kautta: https://www.webropolsurveys.com/S/E379F14310259971.par
•    tieto taiteilijoille valinnoista 16.8.2013
•    tapahtuman ohjelma julkaistaan ja ilmoittautumislinkki tuottajayleisölle aukeaa perjantaina 23.8.2013
•    tuottajien ilmoittautuminen sulkeutuu torstaina 12.9. 2013
 
Lisätietoja:     
Vastaava tuottaja Sonja Vojnovic , 0466216717, arsproevent(at)gmail.com  Monikulttuurisuusläänintaiteilija Outi Korhonen, 0295330805 outi.korhonen(at)minedu.fi


Hiljaisuus -festivaali Kittilän Kaukosessa 8.6. saakka

Hiljaisuus-festivaali / Silence-festival 5.- 8.6.2013

Katso ohjelma täältä


Hangon Teateritreffit 9.6. saakka

Jo 22 kesää Hanko on neljäksi päiväksi täyttynyt teatterista, musiikista ja ihmisistä, kun Hangon Teatteritreffit valtaavat kaupungin. Eri puolella Hankoa voi kokea kaikkea pohjoismaisesta mytologiasta avaruushyökkäykseen.

www.hangoteatertraff.org
Festivaali-vastaava: Jonatan Fogelholm, 050 3300632
Hangö Teaterträff rf puheenjohtaja: Antonia Ringblom, 050 0967904
Lehdistövastaava: Hanna Nordenswan, 040 7432232


Joustoa ja näkkileipää? Keskustelua teatterityön teettämisen ehdoista ja mahdollisuuksista 9.8.2013, Tampere

 
Suomen Teatterit ry:n Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton avoin seminaari Tampereen Teatterikesässä 2013.
 
Aika: Perjantai 9.8.2013 klo 10.15–13.00
Paikka: Tampereen pääkirjasto Metson Pietilä-sali, 3. krs., Pirkankatu 2, Tampere
 
Vanhempi tutkija Mari Kangasniemi Palkansaajien tutkimuslaitokselta paneutuu alustuksessaan teatterialan ansioiden kehitykseen sekä siihen, miten ansiot vertautuvat muiden alojen työntekijöiden palkkoihin.
 
Paneelikeskustelussa pohditaan ammattiteatterin tekemisen tapojen kehittämisestä ja mahdollisuuksia. Mukana keskustelemassa ovat teatterinjohtaja Maarit Pyökäri Tampereen Työväen Teatterista, toimitusjohtaja Arto Valkama Oulun kaupunginteatterista, hallituksen puheenjohtaja Mikko Hänninen Suomen Näyttelijäliitosta, järjestäjä Ann-Mari Skrabb Svenska Teatern i Helsingfors, valosuunnittelija Kalle Ropponen ja ohjaaja Iiristiina Varilo. Paneelin puheenjohtajana toimii Helsingin kaupunginteatterin apulaisjohtaja Kari Rentola.
 
Seminaari on maksuton ja avoin kaikille, ei ennakkoilmoittautumista. Liikkuminen kirjaston tiloissa on esteetöntä.

Tutustu seminaarin ohjelmaan (pdf 175 kt)


Keskustelutilaisuus: Kenelle teatteria tehdään vuonna 2030?, Tampere 9.8.2013

 
Suomen Teatterit ry:n ja Kulttuuria kaikille –palvelun keskustelutilaisuus moninaisuudesta, saavutettavuudesta ja tulevaisuuden teatterin haasteista.
 
Aika: Perjantai 9.8.2013 klo 14:00–16:00
Paikka: Tampereen pääkirjasta Metso, Pietilä-sali, Pirkankatu 2, Tampere
 
Teattereiden yleisöissä tapahtuu. Vuonna 2030 Suomessa on arvioitu asuvan puoli miljoonaa muunkielistä ihmistä ja 1,5 miljoonaa yli 65-vuotiasta henkilöä. Millä eväillä teatterit suunnistavat muutoksen pyörteissä? Venyvätkö tilat, palvelut ja ohjelmat vastaamaan yleisöjen odotuksiin? Miten esteettömyyskysymyksetratkaistaan? Miten toimii moninainen teatteri?
 
Keskustelemassa ovat mm. Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg, Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuriasiainneuvos Marjo Mäenpää, Teatterikeskuksen toiminnanjohtaja Maaria Kuukorento, Näkövammaisten kulttuuripalvelun hallituksen puheenjohtaja Eija-Liisa Markkula, Teatterikorkeakoulun opetusteatterin johtaja Jyri Pulkkinen, Turun kaupunginteatteri johtaja Raija-Liisa Seilo ja Tampereen kaupungin vs. esteettömyysasiamies Amu Urhonen.
 
Seminaari on maksuton ja avoin kaikille, ei ennakkoilmoittautumista. Liikkuminen kirjaston tiloissa on esteetöntä. Pietilä-salissa on induktiosilmukka.
 
Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.
 
Lisätietoja ja tilaisuuden tarkempi ohjelma (pdf 232 kt)


Kadonnut Kaupunki Oy luo uuden festivaalin Ouluun 1.-3.8.2013

Elämyspuisto Oulu 2013 on uuden esittävän taiteen ja uuden kaupunkikulttuurin festivaali.
Elämyspuisto etsii ja luo jatkuvasti uusia kaupunkikulttuurin muotoja nykyteatterin, nykytanssin, esitystaiteen, mediataiteen, pelien, klubikulttuurin ja vielä määrittelemättömien uusien kaupunkikulttuurin muotojen kautta.

Vuonna 2013 Elämyspuisto kerää ensimmäistä kertaa Suomessa samaan festivaaliin immersiivisen, interaktiivisen ja osallistavan taiteen suomalaisia ja kansainvälisiä edelläkävijöitä.

Järjestävän työryhmän lisäksi Elämyspuistoa uudistamaan on kutsuttu kolme taiteilijaa, joista jokainen on uudenlainen esittävän taiteen tekijä:
William Petit on ranskalainen koreografi ja tanssija. Hänellä on laaja kokemus radikaaleista yleisöä osallistavista nykytanssiteoksista.
Simon Katan on lontoolainen pelisuunnittelija, säveltäjä ja koodaaja, joka vierailee Suomessa nyt ensimmäistä kertaa.  Hän on työskennellyt tiiviissä yhteistyössä erityisesti lontoolaisen Hide & Seek –peliryhmän kanssa ja toteuttanut taiteellisia teoksia ja pelejä mm. Sonyn ja lukuisten pelitapahtumien kanssa (mm. Lontoossa, Berliinissä ja New Yorkissa) sekä tehnyt väitöskirjan audiovisuaalisesta vuorovaikutuksesta.
Johanna MacDonald on helsinkiläinen esitystaiteilija, jonka teos Lovers’ Matchmaking Agency järjesti katsojille fiktiivisiä treffejä ja on järjestetty tähän mennessä menestyksekkäästi jo ainakin Kööpenhaminassa, Oslossa ja Helsingissä.

Vuonna 2013 Elämyspuisto yhdistää myös uuden esittävän taiteen ja pop up –klubikulttuurin luomalla Rotuaarin lavalle kolme päivää kestävän mielikuvituksellisen pop up -klubin nimeltä Info-Kioski. Info-Kioskilta voi ostaa kokemuksellisia kaupunkiretkiä, jotka tarjoavat uudenlaisen mahdollisuuden kokea kaupunki. Info-Kioski on auki to 1. – la 3. 8. klo 14 – 20.
Info-Kioskille voi myös tulla vain istuskelemaan tai ottamaan vaikka päiväunet.

Festivaali huipentuu Elämyspuiston Korttelibileisiin lauantaina 3. 8. 2013. Rotuaarin lavalla ja Never Grow Oldissa.

Vuonna 2013 festivaalia tukevat Taiteen edistämiskeskus / Näyttämötaidetoimikunta, Uuden Oulun Juhlavuosi sekä Ruohonjuuri Oy. Elämyspuisto Oulu 2013 kuuluu myös Oulun Juhlaviikkojen Ekstroihin.

Kaupunkiretkien tarkka menu ja muut tiedot ilmoitetaan maanantaina 17. 6. erillisellä tiedotteella sekä yleisölle osoitteessa
www.kadonnutkaupunki.net
 
Lyhyesti:
Elämyspuisto Oulu 2013 tapahtuu Oulun kaduilla ja klubeilla to 1. – la 3.8. 2013. klo 14 – 20.
Festivaali huipentuu Elämyspuiston Korttelibileisiin Rotuaarin lavalla la 3. 8. klo 16 - 20 ja ravintola Never Grow Oldissa klo 22 – 03.
Kaupunkiretkien hinnat ilmoitetaan menun mukana ma 17. 6. Elämyspuiston Info-Kioski on ilmainen pop up –klubi kaikille kaupunkilaisille. Elämyspuiston Korttelibileet sekä Rotuaarin lavalla että Never Grow Oldissa ovat ilmaiset.
 
Lisätietoja:
Kadonnut kaupunki Oy:n tuottaja Sami Henrik Haapala / 050 323 0987.


Berlin Diagonale offers guided tours through independent performing arts community

In the frame of Berlin Diagonale we are organizing guided tours through the independent performing arts community in Berlin for visiting professionals (artistic directors, curators, dramaturgs, et cetera) during major festivals (Augenblick mal!, Theatertreffen, Foreign Affairs and Tanz im August).

The tours provide insight into selected productions, performance venues and working methods of Berlin's independent performing arts community, with the goal to raise the awareness of work produced in Berlin nationally and internationally, to create opportunities for tours and to further develop the networking of the key players within an (inter)national context.

The tour dates are:
May 6th and 7th at Theatertreffen
June 28th and 29th at Foreign Affairs
August 28th and 29th at Tanz im August

For further information you can check the website at www.berlin-diagonale.de

HAKUJA

Koneen Säätiön ja Saaren kartanon haut alkavat elokuussa


KONEEN SÄÄTIÖN APURAHAT TAITEELLE JA KULTTUURILLE

Koneen Säätiön apurahojen haku alkaa elokuussa ja päättyy syyskuun lopussa. Säätiö myöntää apurahoja mm. taiteen ja kulttuurin hankkeisiin.

Etusijalla ovat uudet ja marginaalista nousevat taiteen ja kulttuurin alat sekä taidetta ja kulttuuria uudistavat, uutta luovat ja ajankohtaiset taide- ja kulttuurihankkeet sekä uusia näkökulmia sisältävät hankkeet. Tuen kohteena voivat olla myös hankkeet, joissa tieteen ja taiteen näkökulmat kohtaavat.

Apurahoja ei myönnetä yleisesti taiteelliseen työskentelyyn, vaan ennalta esitetyn työsuunnitelman toteuttamiseen.

Kaikissa apurahamyönnöissä otetaan huomioon Koneen Säätiön kieliohjelman (2012–2016) painotukset. Kieliohjelman tarkoituksena on suomen, Suomen vähemmistökielten ja suomalais-ugrilaisten vähemmistökielten dokumentointi, analyysi ja tukeminen.

Lisää tietoa apurahoista ja hakemisesta:
www.koneensaatio.fi/fi/apurahat/hakeminen


HAKU SAAREN KARTANON RESIDENSSIIN

Saaren kartanon residenssi on eri alojen taiteilijoiden ja tutkijoiden rauhallinen työskentely-ympäristö ja hedelmällinen kohtauspaikka. Residenssi tarjoaa syys-huhtikuussa suomalaisille ja ulkomaisille eri alojen taiteilijoille, kriitikoille ja kääntäjille mahdollisuuden kahden kuukauden mittaiseen intensiiviseen työskentelyjaksoon rauhallisessa maaseutuympäristössä. Myös taiteilijaryhmät voivat hakea tiloja käyttöönsä määräajaksi touko-elokuussa.

Residenssivierailla on käytössään asunto ja työhuone, ja heille maksetaan työskentelyapurahaa 2300 tai 2600 euroa/kk. Ryhmät voivat hakea oleskelun ajaksi ryhmäresidenssitukea.

Hakuaika vuodelle 2013 on 1.–31.8.2012.

Lue lisää residenssihausta:
www.koneensaatio.fi/fi/kartano/hakeminen

Koneen Säätiö tukee humanistista, taiteellista, yhteiskuntatieteellistä ja ympäristöntutkimusta sekä taidetta ja kulttuuria. Säätiö myös pitää yllä taiteilija- ja tutkijaresidenssiä Saaren kartanossa.

www.koneensaatio.fi
www.facebook.com/koneensaatio
www.facebook.com/pages/Saaren-kartano-Saari-residence/185520791493364


Theater in Lithuania invites touring performances

Shakespeare Theatre of Vilnius, Lithuania looking for theaters from abroad wishing to present their work in the summer of our theater scene. Expected performances not only in William Shakespeare's plays, but also in other works. Also welcome theater for children.

Those wishing to participate in the sample tour, please send your resume and theater performance data at shakespearelithuania(at)gmail.com until July 10th.

Selected candidates will get the chance to come to Lithuania and deliver your performances public to broaden their experience in the field of culture.

Also publish selections of directors who want to test their abilities directing foreign scene. Theatre provides the opportunity to reside in the summer guests from abroad and create jobs Lithuanian theater scene. Theatre director, creating adults or children can send their vitae and cover letter by July 3d. at shakespearelithuania(at)gmail.com

Lithuania Shakespeare Theatre - Theatre directorial concept, which encourages development unrecognized or undiscovered talent. This is the place to try your hand at various times directors and actors. Theatre work principle of competition - announced the selection of actors and directors, providing the opportunity to try their hand at various developers in the new scene. Within three business present to the public 7 different directors works, which now account for regular theater repertoire.

More about us: Facebook and Youtube

KOULUTUSTA


Kritiikin mestarikurssi 2013-2014 Teatterikorkeakoulussa

Kritiikin mestarikurssin tavoitteena on syventää esitystaiteesta kirjoittamista. Se luo uudenlaista taiteesta kirjoittamisen kulttuuria, jossa kirjoittavat ihmiset seuraavat Teatterikorkeakoulun opiskelijoiden prosesseja sekä lopulta valmiita esityksiä ja sanallistavat kokemuksiaan.

Opettaja Maria Säkö

Aikataulu
Lokakuu: ma 7.10.2013 klo 9-13
Marraskuu: ma 4.11.2013 klo 9-13
Joulukuu: ma 2.12.2013 klo 9-13
Tammikuu: ma 13.1.2014 klo 9-13
Helmikuu: ma 3.2.2014 klo 9-13
Maaliskuu: ma 3.3.2014 klo 9-13
Huhtikuu: ma 7.4.2014 klo 9-13

Elo-syyskuussa pidetään erikseen sovittavat henkilökohtaiset tapaamiset kurssilaisten kanssa.

Opetusjaksot 2013-2014, jokaiselle tapaamiselle mahdollinen oma teema ja mahdollisesti siihen liittyvä vierailija / alustus aiheesta. Toukokuussa annetaan perusteellisemmat henkilökohtaiset palautteet valmistuneista kirjoituksista ja mahdollisesti seminaari/nettijulkaisu.

Ryhmäkoko: 8-10 opiskelijaa

Ilmoittautuminen: 1.6.-16.9.2013 Weboodin (TeaKin opiskelijat) kautta tai sähköpostitse anna.nybondas(at)teak.fi. Kurssille valitaan opiskelijoita avoimen yliopiston kautta hakemuksen perusteella. Liitä siksi ilmoittautumiseen cv-tietosi ja perustelut miksi olet kiinnostunut aiheesta.

Avoimen yliopiston opintomaksu: 60 euroa.
Kurssikuvaus lyhyesti

Kurssin tavoitteena on syventää esitystaiteesta kirjoittamista. Se luo uudenlaista taiteesta kirjoittamisen kulttuuria, jossa kirjoittavat ihmiset seuraavat Teatterikorkeakoulun opiskelijoiden prosesseja sekä lopulta valmiita esityksiä ja sanallistavat kokemuksiaan. Kriitikko oppii näin näkemään teatteri- tanssi tai esitystaiteen prosessin alusta loppuun, kuten aiheesta tai muusta lähtökohdasta lopulliseksi esitykseksi ja pystyy hyödyntämään käytännön työn seuraamisesta saamaansa tietoa artikuloidessaan esityksen merkitystä ja arvottaessaan sitä. Hän oppii myös tarkastelemaan prosesseja kriittisesti.

Kurssi koostuu Teatterikorkeakoulun opiskelijoiden prosessien seuraamisesta, haastatteluharjoituksista, tiedonhausta, kollegiaalisesta verkostoitumisesta sekä eri osa-alueiden seuraamisesta erikseen. Opiskelijat laativat yhden pidemmän kirjoituksen yhdestä taiteellisesta prosessista sekä tekevät yhden pidemmän haastattelun, joka keskittyy tarkemmin johonkin esitystaiteen osa-alueeseen. Lisäksi he laativat useampia lyhyitä tekstejä, joissa sanallistavat esityksiä ja prosesseja eri näkökulmista. He myös kirjoittavat jonkun opiskelijan työstä keskustelumuotoisen tekstin, jossa tekevät kirjoittajan ja tekijän vuoropuhelun näkyviin.

TYÖPAIKKOJA


Tanssiteatteri ERI hakee mies- ja naistanssijaa

Tanssiteatteri ERI hakee mies- ja naistanssijaa 1-2-vuoden sopimukselle 16.9.2013 alkaen. Työskentely voi myöhemmin johtaa vakinaiseen kiinnitykseen.

Tehtävä edellyttää monipuolista osaamista – sekä teknistä että tulkinnallista. Juonelliset produktiot kysyvät rohkeaa ilmaisuvoimaa ja heittäytyvää roolityöskentelyä. Kaiken pohjana on kuitenkin tekninen valmius sekä yhteistyökyky. Haemme ensemble-työskentelyyn sopivaa taiteilijaa, jolle pienryhmässä työskentelyn vapaudet ja vaatimukset sopivat.

Tanssiteatteri ERI on Turussa toimiva ammattitanssiteatteri, joka on 25 vuoden toiminnallaan kohonnut Lounais-Suomen korkeakulttuurin lippulaivaksi.  Teatterilla  on vuosittain noin 120 esitystä ja 2–3 ensi-iltaa. Tanssiteatteri ERI toimii Turussa omassa teatterissaan,  jonka lisäksi ERI esiintyy myös aktiivisesti ulkomailla ja monilla vierailunäyttämöillä. Eri on saanut työstään tanssin parissa lukuisia merkittäviä kulttuuripalkintoja, muun muassa Opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnon ja läänin taidepalkinnon.

Hakemukset lähetetään osoitteeseen Yliopistonkatu 7, 20100 Turku  tai info(at)eri.fi   9.8. mennessä. Liitä mukaan lyhyt ansioluettelo, valokuva sekä videolinkki tai muu taltiointi tanssistasi. Hakemusten perusteella  osa hakijoista kutsutaan koetanssiin, joka järjestetään 30. ja 31.8. Tanssiteatteri ERIssä

Tiedustelut:
Arkisin klo 10-15 20.6. saakka Tanssiteatteri ERIn toimisto puh. 02-250 1032
24.6. eteenpäin arkisin klo 10-15 Eeva Soini puh. 040- 7202 426


7V-katselmuskutsu pdf