10.10.2014

TINFO-tiedote 26 / 14.8.2014

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

MUITA ILMOITUKSIA

 

twitter.com/tinfotweets

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


OKM:N TALOUSARVIOESITYS VUODELLE 2015

OKM:n bestseller ja sitä koskevat tiedote ovat jälleen luettavissa. Tästä talousarvioesityksestä sitten taistellaan kehysriihessä. 455 miljoonaa taiteelle ja kulttuurille, josta veikkausvoittovarojen osuus on 237 miljoonaa. Miten valtiontalouden sopeuttamistoimet näkyvät? Nyt voidaan puhua pyrkimyksistä ja taistelusuunnasta.

Kryptinen lause ”Budjettivaroista rahoitettavien teattereiden, orkestereiden ja museoiden valtionosuuksia leikataan 4 650 000 euroa. Taiteen ja kulttuurin menosäästöjen ohella esitetään veikkausvoittovarojen käytön lisäämistä teattereille, orkestereille ja museoille 4,3 miljoonalla eurolla työllisyysperusteisesti” tarkoittaisi käytännössä sitä, että ministeri haluaisi loiventaa VOSien leikkauksia – pohjallahan on jo aiemmin sovittu 5 miljoonan säästöt ja nyt tämä 4 650 000 eli yhteensä liki 10 miljoonaa leikkauksia, veikkausvoittovaroista otettavalla erityisavustuksella. VOS-teatterit, orkesterit ja museot voisivat hakea erityisavustusta, joka kohdentuisi nimenomaan työllistämiseen, ei investointeihin. Tämän enempää ei vielä tiedetä. Toinen pyrkimys: harkinnanvaraisten voittovarojen edunsaajia ei pitäisi enää rokottaa. Veikkausvoittovaroihin yritetään saada jakamattomista voittovaroista ekstraa 10 miljoonaa.

Sairastan jo tulevaa tautia. Mitä tapahtuu sitten, kun veikkausvoittovarojen säästöpotti on käytetty?

Taiteen edistämiskeskuksen viimeisen kolmen vuoden laskevan käyrän luvut ovat surullista ja pelottavaa luettavaa. Taiken YT-neuvottelut jatkuvat 15.9. saakka, 19.9. asiasta tiedotetaan.

Saatu lukuohje: Tätä esitystä ei kannata ruveta turhan tarkkaan syynäämään, siinä on bugeja. Nyt täytyy keskittyä poliittisiin tahdonilmauksiin. 


MITÄ TEATTERIESITYKSET IHMISILLE ANTAVAT?

Brittiläistaiteilijoiden ja tutkijoiden muodostama ajatushautomo halusi selvittää, miten katsojat tosiasiassa kokevat esitykset. Critical Mass: Theatre Spectatorship and Value Attribution -raportti on terveellistä luettavaa. Yhteistyökumppaneina oli englantilaisia teattereita. Esitykset olivat odotetusti tunne- ja aistikokemuksia ja älyllisiä kokemuksia, joita useat katsojat prosessoivat vielä jälkikäteenkin. Liveness, yhteisöllisyys ja näyttelijäntyö olivat niitä tekijöitä, joita katsojat arvostivat, samoin myös esityksen kykyä sysätä ajattelua liikkeelle.

Mutta entä ne ei-kävijät, ne jotka eivät ole päässeet osallisiksi esityskokemuksista ja jotka teatterikulttuurin ”sisäsiittoisuus”, esityksen rituaaliluonne ja esityksen ympärille liittyvät tottumukset jättää ulkopuolisiksi? 

Näytelmäkirjailija David Edgar, yksi raportin tekijöistä, kirjoitti mietteitään Guardianissa. Jotta teatterit eivät olisi vain harvojen herkkua, (tarkoittaa Isossa-Britanniassa koulutettuja brittejä, eivät niinkään maahanmuuttajataustaista väestöä tai työväenluokkaa) tarvitaan erityistoimenpiteitä ja -rahoitusta. Lasten teatterikasvatus on avainasemassa. 

Edgarin puheenvuoro kirvoitti huiman puolustajien ja vastustajien 140 kommentin suman. Miksi köyhien pitäisi rahoittaa rikkaiden hupi, mikä teatterissa muka on niin erityistärkeää, television laatudraamat ajavat saman asian. Teatteri on vanhanaikaista, Shakespearella ei ole sijaa 2000-luvulla. Parempi olisi tukea huippu-urheilua. Tai rahan voisi suunnata yleisen luovuuden tukemiseen, koulutukseen tai lapsiin, ei instituutioille. Teatteriesitykset voisivat olla enemmän yhteisöllisiä tapahtumia.

Sitten puolustajat, jotka muistuttivat, että teatteri ja taide ovat vain yksi pieni osa siitä, mikä tarvitsee julkista tukea ja että tekijät tarvitsevat korvauksen työstään. Ilman teatteria ja kulttuuria ihmiset tyhmistyvät. Työväenluokka ei käy teatterissa, koska se ei voi ottaa riskiä, että rahat menisivät hukkaan. Sen mielestä teatteri ei vain kuulu sille, se on koulutetun, valkoisen väestönosan hommaa.  Jos lasten teatterikokemuksiin ei satsata, teatteriyleisö yläluokkaistuu entisestään. Pragmatistit kiinnittivät huomionsa huonoihin tuoleihin ja vessoihin. Suurin kritiikki kohdistui itse asiassa siihen, ettei Edgar selväsanaisesti ilmaise, mihin teatterin julkinen tuki tulisi kohdentaa. Jos halutaan lapset teatteriin, kannattaa suunnata raha suoraan kouluille, jotta nämä pystyisivät ostamaan teatterilippuja.

Norjan kulttuurinen koulureppu olisi kova sana Isossa-Britanniassa ja Suomessa…


LÄNNEN MEDIAT – MITÄ YHTEISTOIMITUS TULEE TARKOITTAMAAN?

TINFOn vaihtuva korkeakouluharjoittelijasukupolvi kiinnittää huomionsa aina samaan seikkaan käydessään lävitse sanomalehtiemme kulttuuritarjontaa. Samaa juttua kierrätetään lehdestä toiseen. Kulttuurisivut muistuttavat pelottavasti toisiaan.

Mitä tulee tapahtumaan Lännen Mediassa? Turun Sanomat ja viisi muuta suomalaista lehtikustantajaa ovat tehneet yhteistyösopimuksen ja perustaneet Lännen Median, joka alkaa tuottaa sisältöä 12 maakuntalehdelle läntisessä ja pohjoisessa Suomessa. Valtakunnallinen, osallistujalehtien journalisteista muodostuva 40-henkinen toimitus tuottaa uutissisältöjä, ajankohtaisia taustajuttua, viihdelukemiston, päivittäisiä teemasivuja ja valtakunnallisia verkkouutisia sekä printtilehtiin että digi-, verkko- ja mobiilikanaviin. Printtimedian lukijoita sillä tulee olemaan reilu miljoona ja se tavoittaa kokonaisuudessaan pari miljoonaa ihmistä. 

Yhteistoimituksen päätoimittaja Matti Posio sijoittuu Tampereelle, Helsinkiin tulee sijoittumaan kulttuuritoimittaja Pirjo-Liisa Niinimäki Hämeen Sanomista. Lännen Median uutishuone aloittaa lokakuussa ja koko toiminta ensi vuoden alkuun mennessä.

Päätoimittaja puhuu moniäänisyyden lisääntymisestä, henkilöstö pelkää irtisanomisia ja STT:n näivettymistä.  


KOTISOHVALLA YKSIN TIETOKONEEN SEURASSA

Suomalaisen teatterin pahimmat kilpailijat ovat kotisohva ja tietokone. Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimuksen mukaan suomalaiset viettävät yhä enemmän aikaansa tietokoneen seurassa. Yksinolokin on lisääntynyt.  Teatterilla riittää taisteltavaa.


ENNAKKOTIETOA TILASTOISTA

Ensi viikolla ilmestyy Teatteritilastot 2013 kirjana. Aihetta itsetutkiskeluun.


HYSTEERISET KURSSIHIIRET JA -HAMSTERIT

Täydennyskoulutusta Tampereen teatterikesässä pohtinut seminaari toi hienolla tavalla esiin sen, kuinka paljon näyttelijäkunta satsaa omaan osaamisensa kehittämiseen.  Tämä tapahtuu pääsääntöisesti omalla ajalla ja omalla rahalla. Ja rahaa kuluu nykyisin paljon enemmän, kun koulutuksestakin on saatava kunnon tuotto.

Maksupalvelusopimukset v…uun! Oli yksi päivän ponsista. Miten olisi väärän kuninkaan päivä teatterissa? Roolienvaihto voisi tuottaa uutta ymmärrystä. Jokainen jatkuvuudestaan huolta kantava yhteisö, yritys tms.  tms. satsaa henkilöstöönsä. Mitä tekevät teatterit? Ja millä tavoin huolehditaan yhä kasvavan freelancer –kentän koulutuksesta? Ja sitten puheenvuoroissa tultiin sivunneeksi myös teatterin sisällä vallitsevia piilohierarkioita, nokkimisjärjestystä. Siitäkin on aiheellista puhua.  Ämyrissä asiasta lisää syyskuussa.


TINFON ILMOITUKSIA


Kuka luuraa Teatterilaisen muistikirjan takana? – Osallistu kilpailuun


Teatterilaisen muistikirja ja kalenteri 2015 on saapunut painosta. Ensimmäiset kappaleet vietiin käsistä. Nyt kysymme: kuka luuraa Teatterilaisen muistikirjan takana? Katso kuva ja osallistu kilpailuun TINFO-sivulla Facebookissa tai Twitterissä.

Oikeimman tai vaihtoehtoisesti hauskimman vastauksen keksijälle lähetämme tämän halutun kirjasen palkinnoksi. Voittajan valinnan teemme ma 18.8.2014, siihen mennessä osallistuneet ovat mukana.

Lisätietoja Teatterilaisen muistikirjasta saat TINFO-verkkokaupasta.


Muistutus: Ilmoita päivitetyt yhteystiedot Teatterialan Avaimeen


Teatterialan Avain -yhteystietojulkaisun päivitystyö kaudelle 2014/2015 on käynnissä. TINFO on lähettänyt touko-kesäkuussa Avaimessa oleville yhteisöille pyynnön päivittää ajantasaiset yhteystiedot. Ilmoita sellaiset tiedot, jotka tulevat voimaan elokuusta 2014 alkaen.

Voit lähettää tiedot suoraan osoitteeseen tinfo(at)tinfo.fi. Teatterialan Avain 2014/2015 valmistuu viikolla 35.

Teatterialan Avainta ja muita julkaisujamme voit tilata TINFO-verkkokaupasta, sähköpostitse tinfo(at)tinfo.fi tai numerosta (09) 2511 2120  


UUTISIA


Pipsa Longan Lauluja harmaan meren laidalta vuoden paras näytelmä


Vuoden 2013 Lea-palkinnon voittaja on Pipsa Lonka näytelmällä Lauluja harmaan meren laidalta. Vuoden parhaasta näytelmäteoksesta myönnettävä palkinto ojennettiin Longalle Tampereen Teatterikesässä.

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry on jakanut Lea-palkintoa vuodesta 1985 lähtien. Palkinto myönnetään näytelmäkirjailijalle tekstin, ei siitä tehdyn esityksen perusteella.
Lea-palkinnon rahallinen arvo on 5000 euroa.

Raati perusteli valintaansa seuraavasti:

"Pipsa Longan näytelmä on muotokieleltään kiinnostava teos, joka nostaa vaivattoman tuntuisesti esiin myös yhteiskunnallisia teemoja. Ilmastonmuutoksen myötä nousevan veden valtaamaan kylään sijoittuva näytelmä maalaa kiireettömin vedoin esiin maiseman, joka on samaan aikaan omituinen ja tunnistettava. Pipsa Longan näytelmä on hellyyttävä dystopia.”

Pipsa Lonka (s.1977) on näytelmäkirjailija ja dramaturgi, joka valmistui Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2007. Longan tuotanto on monipuolinen, kattaen näytelmiä sekä aikuisille että nuoremmalle yleisölle. Hänen teoksensa rakentuvat voimakkaiden tunteiden ympärille ja pohtivat usein ihmisen ja taiteen suhdetta niitä ympäröivään maailmaan, erityisesti luontoon.

Kotimainen nykynäytelmä

Vuoden 2013 esiraadin jäsenet olivat kirjailija Riikka Ala-Harja, dramaturgi Jukka Heinänen ja käsikirjoittaja Esko Salervo. Raati arvioi yhteensä 34 näytelmää. Lopullisen valinnan voittajasta teki elokuvaohjaaja Pirjo Honkasalo.

Lea-raati totesi, että vuosi 2013 oli monimuotoinen ja tasoltaan kirjava. Yhtenäistä Suomea, jota voisi kuvata yhdellä ajattelutavalla ja yhdellä estetiikalla, ei selvästikään enää ole. Teatteri on vastannut tähän tuottamalla kiinnostavia, keskenään hyvin erilaisia kantaesityksiä. Vanhat ja uudet teatterikäsitykset elävät rinnakkain ja haastavat toisiaan.

Lisätietoja:
Jukka Asikainen, Toiminnanjohtaja / Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry jukka.asikainen(a)sunklo.fi  040 8386675

www.sunklo.fi


Suomen Taidepoliittinen Tapahtuma – Make Arts Policy marraskuussa Helsingissä


Baltic Circle -festivaali järjestää ensi syksynä yhteistyössä Checkpoint Helsingin kanssa taidetapahtuman, jossa tarkastellaan eri poliittisten puolueiden taide- ja kulttuuripoliittisia näkemyksiä. Tapahtumalla halutaan herättää keskustelua suomalaisen kulttuuripolitiikan tilasta ja sen mahdollisista suuntaviivoista tulevaisuudessa. Suomen Taidepoliittiseen Tapahtumaan kuuluu kolme erillistä, toisiaan täydentävää osaa: Huippukokous, Teossarja sekä Käsikirja.

10. marraskuuta 2014 Helsingin kaupungintalolla järjestetään Suomen Taidepoliittinen Huippukokous, johon on kutsuttu kaikkien puolueiden edustajat esittelemään oman puolueensa taide- ja kulttuuripoliittiset linjaukset. Kansanedustajista mukaan ovat lupautuneet tähän mennessä mm. Vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto, Perussuomalaisten Juho Eerola sekä Kokoomuksen Lenita Toivakka. Tilaisuus on yleisölle avoin. Paikalle toivotaan erityisesti suomalaisia taiteilijoita sekä taide- ja kulttuurikentän toimijoita. Huippukokouksen tavoitteena on paitsi käsitellä laaja-alaisesti taiteen ja politiikan välisiä suhteita myös rakentaa vuoropuhelua taidekentän ja päättäjien välille.

Taidepoliittinen Huippukokous on samalla myös taiteen puheenvuoro, taiteen ehdoilla tapahtuva tilaisuus. Poliittiseen taiteeseen profiloitunut taiteilija Dana Yahalomi toimii tilaisuuden ohjaajana, Huippukokouksen koreografian ja visuaalisen maailman luojana. Pidettävät puheenvuorot ovat aitoja, mutta niitä kehystetään ja kommentoidaan taiteen keinoin.

Samalla viikolla Suomen Taidepoliittisen Huippukokouksen kanssa nähdään sarja kotimaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden tilaustöitä, jotka käsittelevät taiteen ja politiikan monimuotoisia suhteita. Taidepoliittisen Teossarjan taiteilijoita ovat Minna Henriksson (FIN), Alexandra Pirici (ROM) sekä itävaltalaisryhmä Nada Productions.

Suomen Taidepoliittinen Käsikirja julkaistaan keväällä 2015 ja sen toimittaa taiteilija-kuraattori Jussi Koitela. Käsikirjan sisältö pohjautuu ensisijaisesti Taidepoliittisen Huippukokouksen dokumentteihin ja materiaaleihin. Lisäksi yhteistyötä tehdään kulttuuripolitiikan tutkijoiden kanssa. Käsikirjasta on tarkoitus tulla syväluotaava katsaus suomalaisen taide- ja kulttuuripolitiikan tilaan ja kehitykseen 2000-luvulla. Missä olemme tällä hetkellä ja mihin olemme menossa?  

Suomen Taidepoliittinen Tapahtuma on Baltic Circle -festivaalin, Checkpoint Helsingin ja Public Movement -ryhmän yhteistuotanto. Tapahtuman työryhmään kuuluvat Baltic Circle -festivaalin taiteellinen johtaja Eva Neklyaeva, kuvataiteilija ja Checkpoint Helsingin Tukiyhdistys ry:n hallituksen jäsen Terike Haapoja, kuraattori Satu Herrala, tuottaja-tiedottaja Eeva Bergroth sekä Public Movement -ryhmän taiteellinen johtaja Dana Yahalomi.

Tapahtuman järjestävät Baltic Circle -festivaali ja Checkpoint Helsinki. Yhteistyökumppaneina toimivat Taiteen Edistämiskeskus, Cupore, Helsingin kulttuurikeskus ja Helsingin juhlaviikot. Tapahtumaa rahoittavat muun muassa Koneen Säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Helsingin kaupunki.

Kansainvälinen Baltic Circle -teatterifestivaali järjestetään Helsingissä 9.–16.11.2014.

Lisätiedot:
Eva Neklyaeva
Festivaalijohtaja
eva(a)balticcircle.fi
041 5242871

Eeva Bergroth
Tapahtuman tuottaja
eeva(a)balticcircle.fi
040 4873620

www.balticcircle.fi
www.suomentaidepoliittinentapahtuma.fi


Lasten- ja nuortenteatteripalkinto 2015 – Ehdota palkinnonsaajaa!


Suomen Teatterit ry ja Suomen Assitej ry etsivät ehdokkaita Lasten- ja nuortenteatteripalkinnon 2015 saajaksi.

Palkinnon voi saada mikä tahansa lasten- tai nuortenteatteriin liittyvä teko, esimerkiksi teatteri, ryhmä, esitys, esiintyjä, ohjaus, käsikirjoitus, koreografia, visuaalinen suunnittelu, musiikki, suomennos, projekti, yleisötyöhanke tai muu lasten- ja nuortenteatteria edistänyt tapahtuma. Viimeksi palkinnon voittivat Kemin Taksipalvelu ja Metsä Group – Kemin tehtaat.

Palkinnon finalistit ja voittajan valitsee raati, jonka muodostavat Suomen Teatterit ry:n ja Suomen Assitej ry:n valitsemat asiantuntijat. Raatiin kuuluvat kulttuuriasiainneuvos Katri Santtila opetus- ja kulttuuriministeriöstä, intendentti Yvonne Godhwani Espoon kulttuuripalveluista, taiteellinen johtaja Marja Korhola Tanssiteatteri Raatikosta, Hufvudstadsbladetin teatteritoimittaja Isabella Rothberg ja Suomen Teatterit ry:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi. Raadin sihteerinä toimii Suomen Teatterit ry:n järjestösihteeri Taija Lähdetie.                       

Kilpailuun voi ehdottaa omaa teatteria tai muuta erinomaista teatterialan tekoa keskiviikkoon 15.10. mennessä osoitteeseen info(a)assitejfi.org tai postitse merkinnällä:

Lasten- ja nuortenteatteripalkinto 2015
Suomen Assitej ry
Meritullinkatu 33 A 35
00170 Helsinki

Valintaperusteluita toivotaan korkeintaan kahden liuskan verran ja perusteluissa on hyvä mainita vähintään kolme keskeistä tekijää, miksi juuri tämä teatteriteko on merkittävä. Perustelujen lisäksi mukaan voi laittaa rajoitetusti muuta materiaalia. Teatterialan teon on tullut tapahtua suomalaisessa ammattiteatterissa vuosien 2013–2014 aikana.

Raati voi halutessaan tehdä finalistivalinnan myös ehdotusten ulkopuolelta. Palkinto jaetaan keväällä 2015.

Lisätietoja kilpailusta: www.suomenteatterit.fi/jasenpalvelut/kilpailut

SUOMEN TEATTERIT – FINLANDS TEATRAR RY          
SUOMEN ASSITEJ RY

Raadin puolesta,

Tommi Saarikivi    
Toimitusjohtaja                  
Suomen Teatterit ry           
        
Nina Jääskeläinen
Puheenjohtaja  
Suomen Assitej ry

Lisätietoja:
Järjestösihteeri Taija Lähdetie, puh. 09 2511 2150, taija.lahdetie(a)suomenteatterit.fi
Tiedottaja Inka Kunnala, puh. 044 0866 355, info(a)assitejfi.org


Vuoden 2014 Yhteisötanssitaiteilijaksi on valittu Titta Court


Vuoden 2014 Yhteisötanssitaiteilijaksi on valittu tanssitaiteilija, tanssitaiteen maisteri Titta Court. Nimitys julkistettiin Valtakunnallisella Yhteisötanssifestivaalilla torstaina 14.8.2014. Vuoden Yhteisötanssitaiteilijan valitsee Yhteisö tanssii ry.

Titta Courtin työssä keskeisiä ovat ihmiset ja heidän elinympäristönsä. Työskentely paikallisten ihmisten kanssa esimerkiksi Torniossa ja Barentsin alueella, sekä kansainväliset projektit ovat osa hänen työtään, jossa koreografiat, tanssiminen ja opettaminen lomittuvat.

Välittömyys ja toisen ihmisen kuuleminen, selkeä eettisyys ja oman suunnan kulkeminen sekä toisaalta monipuoliset yhteistyöt erilaisten yhteisöjen ja yksilöiden kanssa kuvastavat Titta Courtin tekemistä. Laajasta tuotannosta Elli, tanssiteos yhdessä dystoniaa sairastavan naisen kanssa, on esimerkki yksilön kuulemisesta ja kommunikoinnista liikkeellä. Yhteydestä päiväkoti-ikäisten ja vanhusten kanssa taas on muodostunut esityksellisiä tulkintoja.

Titta Court asuu ja työskentelee tällä hetkellä Torniossa. Kesällä 2014 hän on ollut mukana Oulussa Varjakka-projektissa. Monitaiteellinen teos koostuu nykytanssista, teatterista, esitystaiteesta, live-musiikista, video- ja animaatiotaiteesta, valokuvista ja installaatioista.

Oulusta tavoitettu taiteilija kommentoi valintaansa vuoden 2014 Yhteisötanssitaiteilijaksi seuraavasti:

”Minä olen hyvin yllättynyt tästä hienosta valinnasta Vuoden Yhteisötanssitaiteilijaksi ja erittäin otettu ja onnellinen siitä. Ajoitus on täydellinen suhteessa siihen, että juuri nyt kaikki kannustus otetaan ilolla ja kiitollisuudella vastaan. Olen valinnut asua pohjoisessa ja tehdä töitä marginaalissa. Se sopii minulle, mutta ei ole helppoa, ja vaatii melkoista kurinalaisuutta. Tieto ja tunne siitä, että minulla on yhteisö, joka kannustaa siellä jossain on todella merkityksellistä.”

Vuoden Yhteisötanssitaiteilijanimitys on 2-vuotinen. Ensimmäiseksi Yhteisötanssitaiteilijaksi nimitettiin vuonna 2009 Mirja Tukiainen, vuonna 2010 Päivi Aura ja vuonna 2012 Pia Lindy.

Yhteisötanssifestivaali Tampereella 14.–16.8.2014
www.yhteisotanssi.fi

Lisätiedot:
Marjo Hämäläinen
Yhteisötanssitaiteilija, Yhteisö tanssii ry:n puheenjohtaja
045 652 1138 / marjo.hamalainen(a)yhteisotanssi.fi


Uusi Klubiteatteri aloittaa Helsingin ydinkeskustassa


Uusi kevyen viihteen Klubiteatteri avaa ovensa 30. elokuuta Helsingin  ydinkeskustassa LeBonk-ravintolan tiloissa, osoitteessa Yrjönkatu 24.

Klubiteatterin perustajat Roope Salminen, Kalle Lindroth ja Sasu Paakkunainen haluavat panostaa erityisesti teatterin helposti lähestyttävyyteen ja monipuolisiin esityksiin. Syyskauden ohjelmistossa on mm. improvisaatiota, kabareeta, stand uppia, monologeja, taikuutta ja musiikkia. Esityskalenteriin voi tutustua tästä.

Lisätietoja:
www.klubiteatteri.fi
facebook.com/klubiteatteri


TAPAHTUMIA


Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/minnemenna  


Meeting the Odyssey 21.8.–12.9.2014, Helsinki


Osana Meeting the Odyssey projektia Teatteri Viirus tuo esityksiä, seminaareja ja workshoppeja Helsinkiin 21.8-12.9. Helsinki on viimeinen määränpää ensimmäisen vuoden kiertueella, joka alkoi Pietarista 23.5.2014. Meeting the Odyssey on yhteisöllinen ja taiteellinen yhteistyöprojekti, joka
purjehtii Baltiasta Välimerelle. Joka kesä vuosina 2014-2016 taiteilijoita ja järjestäjiä eri Euroopan maista matkustavat yhdessä luoden työpajoja ja teatteriesityksiä. Elokuun tapahtumat ovat osa Helsingin juhlaviikkoja.

Lisätietoja oheisesta liitteestä (pdf) sekä:
Meeting the Odyssey: www.meetingtheodyssey.eu
Helsingin juhlaviikot/Helsinki Festival: www.helsinginjuhlaviikot.fi
Teatteri Viirus: www.viirus.fi


Seinäjoen Harrastajateatterikesä 22.–24.8.2014


Seinäjoen Harrastajateatterikesä järjestetään Seinäjoen kaupunginteatterissa 22.–24.8.2014. Harrastajateatterikesä on lunastanut paikkansa yhtenä teatterintekijöiden ja -kokijoiden kohtaamispaikkana. Vuosi vuodelta esitysten taso on yhä korkeampi ja sitä kautta myös ryhmien esivalinta katselmukseen vaikeampaa.  –Valituksi tuleminen on jo puoli voittoa, sanoo tapahtuman tuottaja Joonas Autio.

Katselmukseen valitaan vuosittain 8-10 ryhmää ympäri Suomen. Valitut ryhmät saavat palautteen esityksestään ammattitaitoiselta raadilta. Raati jakaa myös tapahtuman päätöstilaisuudessa kannustusrahaa haluamalleen ryhmälle tai ryhmille.

Tervetuloa kesän tärkeimpään harrastajateatteritapahtumaan!

Lisätietoja oheisesta liitteestä (pdf) sekä:

Tuottaja Joonas Autio
joonas.autio(a)gmail.com
050 5643347
www.harrastajateatterikesa.fi


Venäjä, läheisemme -seminaari 24.8.2014, Stage-festivaali, Helsinki


Korjaamo Teatterin Stage -festivaalin päättävä seminaari ruotii Venäjän kulttuuripolitiikan käänteitä
Keskiviikkona 13. elokuuta käynnistyvän kahdeksannen Korjaamo Teatterin Stage –festivaalin päättää sunnuntaina 24. elokuuta keskustelu viimeaikaisten poliittisten käänteiden vaikutuksista taiteen tekemisen edellytyksiin Venäjällä ja Ukrainassa. Venäjä, läheisemme -seminaari kysyy, onko yksi maailmanhistorian moniäänisimmistä kulttuurimaista sulkemassa oviaan osana poliittisia valtakuvioita. Mitä nyt tapahtuu ja mitä Venäjän uuden kulttuuripolitiikan linjaukset ovat? Miten muutokset selittyvät maan historialla ja nykyisyydellä? Entä miten tilanteen kokevat taiteilijat Venäjällä ja Ukrainassa?

Raija-Liisa Seilon johtamassa paneelissa keskustelua alustavat Ville Laamanen, Jukka Mallinen ja Andrei Nekrasov. Valtiotieteiden tohtori Ville Laamanen on poliittisen historian tutkija ja yliopistonlehtori Turun yliopistossa. Venäjän-tuntija Jukka Mallinen on toimittaja, kääntäjä ja esseisti. Putinin politiikkaa kritisoinut Andrei Nekrasov on venäläinen elokuvaohjaaja ja kirjailija, joka tunnetaan muiden muassa Georgian sotaa ruotivasta dokumenttielokuvastaan Russian Lessons (Venäjän oppitunti). Stagen taiteellisena neuvonantajanakin toimiva Raija-Liisa Seilo on johtanut Turun kaupunginteatteria ja Tampereen Teatterikesää.

Korjaamo Teatterin Stage -festivaali Kulttuuritehdas Korjaamolla ja yhteistyöteattereissa 13.–24.8. Venäjä, läheisemme -seminaari Korjaamolla (Töölönkatu 51, 00250 Helsinki) su 24.8. klo 12–14, vapaa pääsy.

Lisätiedot:
www.korjaamo.fi/stage

Teatterituottaja Jonatan Fogelholm, puh. 050 3300 632, jonatan.fogelholm(a)korjaamo.fi
Tiedottaja Laura Gottleben, puh. 044 3310 653, laura.gottleben(a)korjaamo.fi


Väitöstilaisuus lavastustaiteen alalta 28.8.2014, Helsinki


TaL Rauni Ollikainen esittää tarkastettavaksi väitöskirjansa Suomalainen ideaalimaisema näyttämön tyyppikulisseissa. Vastaväittäjänä toimii dosentti, FT Pentti Paavolainen Helsingin yliopistosta. Kustoksena on professori Liisa Ikonen elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitokselta.

TERVETULOA!

Paikka: Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Mediakeskus Lumeen Samposali,
Hämeentie 135 C, Helsinki.
Lisätietoja: http://web.aalto.fi/fi/current/events/dissertationsollikainen/


Seminaari: Minne menet, teatteri-ilmaisun ohjaaja? 5.9.2014, Turku


Seminaari teatteri-ilmaisun ohjaajan ammattikuvasta ja sen tulevaisuudesta pe 5.9. klo 9–15 Turun Nuorella Teatterilla (Ursininkatu 4, Turku)

Framil ry., Taiteen edistämiskeskus ja Turun AMK:n Taideakatemia järjestävät  seminaarin, jonka aiheena on teatteri-ilmaisun ohjaajan ammatti nyt ja tulevaisuudessa. Tarkoituksena on pohtia ajankohtaisia aiheita ja kysymyksiä TIO:jen ja muiden teatterialan vapaan kentän toimijoiden työhön ja tekijyyteen liittyen.

Päivän ohjelma koostuu:

 • ammatin kehitystä ja koulutusta seuranneiden tekijöiden, kulttuuripolitiikan edustajien sekä teatteri-ilmaisun ohjaajien alustuspuheenvuoroista
 • paneelikeskustelusta, johon osallistuu edustajia sekä vapaalta kentältä että koulutuksen ja työnantajien puolesta
 • open space -työpajasta, jossa osallistujat voivat tuoda omia otsikoitaan keskusteltavaksi

Paikalle ovat tervetulleita kaikki TIO:t, heidän kanssaan työskentelevät, teatterin vapaan kentän toimijat, työllistävien tahojen edustajat, alan opiskelijat sekä teatteri-ilmaisun ohjaajien työnkuvasta kiinnostuneet!

Tarkempi ohjelma ilmestyy elokuun aikana.

Ilmoittaudu 1.9. mennessä tästä.

Lisätiedot:
framilkeskus(a)gmail.com
henri.terho(a)minedu.fi
marja.susi(a)turkuamk.fi

www.taike.fi/fi/web/varsinais-suomi/varsinais-suomi


Eskusplosion24h 13.–14.9.2014, Helsinki


Eskusplosion24h on avoin ja kokeellinen esitystaiteen festivaali. Esityksiä, ei-esityksiä,
performansseja ja rituaaleja vuorokauden ympäri periaatteella ”Anything goes”! Mukana myös
ruokaa, musiikkia ja juhlimista.

Tervetuloa mukaan – esiintymään, yleisöksi, tai sekä että!

Esityksiä ynnä muuta voi ilmoittaa mukaan lomakkeella 31.8. asti tai toteuttaa tapahtuman
aikana sopivilla alueilla myös ”ex tempore” -periaatteella.

Ilmoittautumislomake (pdf)

Lue lisää: www.esitystaide.fi


"Hard Money" -apurahaklinikka 18.9.2014, Kulttuurikeskus Caisa, Helsinki


"Hard Money" on osa Taiteilijan ABC -sarjaa, joka sisältää apurahatyöpajoja ja -klinikoita. Tilaisuuksissa taiteilijoille annetaan yksityiskohtaisia neuvoja, tukea ja opastusta apurahojen hakemiseen.

Ilmoittautumiset: tomi.purovaara(a)hel.fi

Lisätietoja oheisesta liitteestä (pdf).

www.caisa.fi


ANTI – Contemporary Art Festival 23.–28.9.2014, Kuopio


ANTI – Contemporary Art Festival on kansainvälinen nykytaidefestivaali, joka keskittyy pelkästään julkisiin tiloihin tehtyihin paikkasidonnaisiin teoksiin. ANTI-festivaalilla esitetään nykyhetken mielenkiintoisimpien ja innovatiivisimpien taiteilijoiden live art -, ääni-, kuvapohjaisia sekä tekstiin perustuvia teoksia. Kuopiossa järjestettävä ilmainen festivaali tarjoaa ainutlaatuisen kohtaamispaikan taiteilijoille ja yleisölle, jotka ovat kiinnostuneita arkipäivän tiloja luovasta ja muokkaavasta taiteesta.

ANTI – Contemporary Art Festival
Minna Canthin katu 4 A, 4. krs | 70100 Kuopio, Finland
info(a)antifestival.com | www.antifestival.com


Lapset nykytaiteen kentällä – toimijoita vai kohteita? -seminaari 26.9.2014, Kuopio


Vuonna 2014 ANTI-festivaalin teemana ja tekijöinä ovat lapset ja nuoret, mikä on suomalaisen nykytaidefestivaalin teemana ainutlaatuinen ja kiinnostava avaus. Teokset tutkivat sitä, miten monin tavoin lapset voivat toimia nykytaiteen kentällä ja millaisia oikeuksia lapsilla ja nuorilla on paitsi kaupunkitilassa, myös taiteen tekemisessä.

Kansainvälisessä seminaarissa käsitellään festivaalin aiheita monen asiantuntija-puheenvuoron kautta. FT Tarja Pääjoki Jyväskylän yliopistosta puhuu aiheesta “Lasten taiteellinen toimijuus”. Mistä lasten taiteellinen toimijuus rakentuu, millaisia edellytyksiä ympäristö voi sille avata ja mitä uutta lasten taide voi tuoda taiteen kentälle? FT Pauline von Bonsdorff käsittelee luennossaan lapsuuden estetiikkaa ja lapsuuden käsitettä. Pääjoen ja von Bonsdorffin luennot pidetään suomeksi.

Tarkemmat tiedot täältä.

Lapset nykytaiteen kentällä – toimijoita vai kohteita? –seminaari järjestetään perjantaina 26.9.2014 klo 13.00–18.00 Kuopion muotoiluakatemian auditoriossa, Piispankatu 8, Kuopio. Seminaariin ilmoittautuminen 14.9. mennessä!

Hinta:
35 euroa / henkilö sisältäen iltapäiväkahvin.
25 euroa / Itäisen tanssin aluekeskuksen, Luovien alojen Myllyn, Ars Liberan, Isak ry:n, Minimin, Valmed ry:n ja VB-valokuvakeskuksen jäsenet sekä opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset sisältäen iltapäiväkahvin.
 
Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
Vilja Ruokolainen
info(a)antifestival.com
+358 50 305 2005
ANTI - Contemporary Art Festival
www.antifestival.com


APURAHOJA JA AVUSTUKSIA


Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja apurahahakuja: www.tinfo.fi/hakuja
Apurahoja myöntäviä tahoja TINFO-verkkosivuilla (Välittää -> Apurahoja ja avustuksia).


Pohjoismaisen kulttuuripisteen Kulttuuri- ja taideohjelma, hakuajat 20.8.– 17.9.2014


Kulttuuri- ja taideohjelma, Tuotantopainotteinen toiminta

Hakuaika: 20.8.–17.09.2014

Moduulista voi hakea rahoitusta:

 • teoksiin, projekteihin ja aloitteisiin, joihin sisältyy luova prosessi
 • teoksista, projekteista ja aloitteista tiedottamiseen eri yhteyksissä
 • tuotantoihin jotka luovat taiteilijoiden tai kulttuuritoimijoiden ja / tai yleisön välisiä kohtaamispaikkoja

Rahoitusta voidaan myöntää projekteille kaikilta eri kulttuurin ja taiteen aloilta.

Tuotantopainotteinen toiminta tarkoittaa monentyyppisiä luovaan prosessiin perustuvia projekteja. Rahoitusta voi hakea tuotantoprosessin eri vaiheisiin: tutkimukseen, tuotantoon, esitykseen ja levitykseen.


Kulttuuri- ja taideohjelma, Osaamisen kehittäminen

Hakuaika: 20.8.–17.09.2014

Moduulista voit hakea rahoitusta:

 • sellaisten projektien organisointiin ja toteuttamiseen, jotka kehittävät osaamista kulttuuri- ja taidekentällä.
 • tiedon ja taidon jakamiseen
 • kulttuuri- ja taidekentän kriittiseen keskusteluun

Mahdollisia projektimuotoja ovat esimerkiksi kulttuuri- ja taidealojen seminaarit, työpajat, masterclass-kurssit tai muut kurssit.

Kyseessä voivat olla hyvinkin eri tyyppiset projektit, jotka kokoavat ja jakavat tietoa ja osaamista ja kehittävät uusia työtapoja.

Rahoitusta ei myönnetä yksityisiin opintoihin.

Kulttuuri- ja taideohjelman moduuleilla on yhteiset arviointikriteerit.

www.kulturkontaktnord.org


OKM: Avustus EU:n Kulttuuri- ja Luova Eurooppa -ohjelmissa menestyneille suomalaistoimijoille, hakuaika 12.9.2014 asti


Opetus- ja kulttuuriministeriö kannustaa maamme kulttuuritoimijoita osallistumaan EU:n kulttuuriyhteistyöhön. Ministeriö myöntää vuosittain avustuksia toimijoille, joiden hankkeet ovat saaneet tukea EU:n Kulttuuri-ohjelmasta tai vuodesta 2014 alkaen EU:n Luova Eurooppa –ohjelman kulttuurin alaohjelmasta. Vuonna 2014 on käytössä poikkeuksellisesti kaksi hakuaikaa 15.5. ja 12.9.

Avustuksen hakeminen vuonna 2014

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä erityisavustus on tarkoitettu EU:n Kulttuuri-ohjelmaan tai Luova Eurooppa –ohjelman kulttuurin alaohjelmaan hyväksyttyjen hankkeiden suomalaisten järjestäjien omarahoitusosuuteen. Avustus ei voi kattaa hakijan omarahoitusosuuden täyttä määrää. Avustus voidaan myöntää koko hankeajalle tai osalle sitä.

12.9.2014 mennessä tukea voivat hakea Luova Eurooppa -ohjelmasta (2014–2020) tukea saaneet hankkeet. Tukea voi hakea koko hankeajalle.

Tarkemmat tiedot täältä.

Lisätietoja:
kulttuurisihteeri Iina Berden
0295 3 30069
etunimi.sukunimi(a)minedu.fi


OKM: Valtion ylimääräinen taiteilijaeläke, hakuaika 30.9.2014 asti


Valtion ylimääräinen taiteilijaeläke voidaan myöntää tunnustukseksi ansiokkaasta toiminnasta luovana tai esittävänä taiteilijana taiteilijalle, joka asuu tai on asunut pysyvästi Suomessa.

Eläkettä ei ilman erityistä syytä myönnetä 60 vuotta nuoremmalle henkilölle.

Valtion ylimääräinen taiteilijaeläke (75/1974, muut.929/1984 ja 974/1992) voidaan myöntää valtion talousarvioon tarkoitusta varten otetun määrärahan rajoissa. Eläke on veronalaista tuloa ja se voidaan myöntää täytenä eläkkeenä tai osaeläkkeenä. Vuonna 2014 täysi eläke on 1 319,06 euroa ja osaeläke siitä puolet. Eläkettä myönnettäessä otetaan huomioon hakijan varallisuusasema sekä hänen toimeentulomahdollisuutensa.

Vakiintuneen käytännön mukaisesti eläke voidaan myöntää täytenä eläkkeenä, jos hakijan eläke- ja muut pysyvät tulot kansaneläketuloa lukuun ottamatta jäävät alle taiteilijaeläkkeen määrän. Edellä mainitun taiteilijaeläkkeen määrän ylittyessä myönnetään osaeläke. Jos hakijan eläke- ja muut pysyvät tulot kansaneläkettä lukuun ottamatta ylittävät kaksi kertaa taiteilijaeläkkeen määrän eli vuonna 2014  2 x 1319,06  €/kk = 2638,12 € ei eläkettä enää myönnetä.

Eläkkeen myöntää opetus- ja kulttuuriministeriö hakemuksesta saatuaan asiasta Taiteen edistämiskeskuksen lausunnon. Eläkettä koskevat hakemukset käsitellään kerran vuodessa.   

Tarkemmat tiedot täältä.

Lisätietoja:
kulttuurisihteeri Lea Halttunen
0295 3 30097

osastosihteeri Soili Arminen
0295 3 30064

sähköpostit: etunimi.sukunimi(a)minedu.fi


HAKUJA


Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/hakuja


Taike: Ulkomaan taiteilijaresidenssit haussa elokuussa


Taiteen edistämiskeskuksen taiteilijaresidenssit vuodelle 2015 ovat valtakunnallisessa haussa elokuussa 2014.

Taike ylläpitää taiteilija-asuntoja Arenys de Marissa (Espanja), Berliinissä (Saksa), Edinburghissa (Skotlanti), Materassa (Italia) ja New Yorkissa (Yhdysvallat).

Residenssit on tarkoitettu eri taiteenalojen ammattitaiteilijoille, asiantuntijoille ja työryhmille taiteelliseen työskentelyyn ja kansainväliseen verkottumiseen.

Lisätietoja ja hakuohjeet nettisivuillamme:

www.taike.fi


Teatterintekijä: Hae taiteilijaresidenssiin Japaniin, hakuaika 28.8.2014 asti


Residenssi: Akiyoshidai International Art Village 16.1.–11.3.2015, Japani.

Akiyoshidain residenssitaiteilijaksi haetaan nuorta, alle 40-vuotiasta taiteilijaa, joka tekee yhteistyötä lähialueen asukkaiden kanssa. Yksi kohderyhmä, jolta toivotaan hakemuksia, ovat teatterintekijät.

Residenssijaksoon kuuluu työpajoja, luentoja ja/tai yhteisprojekteja lähialueen asukkaiden kanssa. Residenssivieraan käytössä on asunto ja studio, ja hänelle maksetaan matkakulut sekä päiväraha (2 800 jpy/pvä). Lisäksi tuotantokuluja korvataan.

Akiyoshidai International Art Village on pyytänyt Suomen Japanin Instituuttia valitsemaan yhden teatteritaiteilijan residenssiinsä tammi-maaliskuuksi 2015. Suomalaisena yhteistyökumppanina on Teatterin tiedotuskeskus (TINFO). Akiyoshidain (Etelä-Japani) residenssipaikan maaseudun rauhassa sijaitsevat tilat ovat Arata Isozakin suunnittelemat.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus (kuka olet = ansioluettelo, miksi haet = työsuunnitelma) suoraan Suomen Japanin Instituuttiin osoitteeseen: ulla.kinnunen(a)finstitute.gr.jp

Lisätietoa residenssistä:
http://aiav.jp/english/artist-in-residence


Esityshaku: MURROS Nuorten teatterifestivaali 21.–23.11.2014, haku 31.8. asti


Tapahtumassa on pääsääntöisesti mukana 13–20-vuotiaiden nuorten esittämiä esityksiä. Päämääränä on tarjota katsojille mielenkiintoisia ja tasokkaita esityksiä, antaa nuorille teatterintekijöille mahdollisuus tuoda esille omia esityksiään sekä tavata muita nuoria teatterintekijöitä suomesta ja ulkomailta. Festivaalilla on tarjolla myös koulutusta

Lisätietoja ja hakukaavake:
www.murros.info / www.tnl.fi

Lisätietoja myös tapahtuman tuottajalta:
kukka.vuorikoski(a)tnl.fi
09- 2511 2172


Esityshaku: Hurraa! -teatterifestivaali 22.–29.3.2015, hakuaika 31.8.2014 asti


Hurraa! -teatterifestivaali lapsille ja nuorille etsii tuoreita kotimaisia esityksiä. Hurraa! järjestetään pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa  22.–29.3.2015. Ohjelmistoon etsitään ammattiteattereiden ja -ryhmien esityksiä, joiden kohdeyleisö on 0-18 –vuotiaat ja joita ei ole esitetty paljon pääkaupunkiseudulla

Esitystarjouksia otetaan vastaan elokuun loppuun asti osoitteessa:  
katariina.metsalampi(a)hel.fi. tai Hurraa!, Annantalo, PL 4741 000 99 Helsingin kaupunki.

Liitä hakemukseen  työryhmän koko, esityksille soveltuva tila ja vaadittava tekniikka sekä esityksen hinta, kun näytöksiä on 2-4-6 kpl. Kerro myös, minkälaista yleisötyötä olette tehneet ja olisitte halukkaita tekemään Hurraa! –festivaalilla.

HUOM!  Sähköpostilaatikon tukkeutumisen välttämiseksi tarjous saa olla korkeintaan 200 kilotavun kokoinen. Täydentävä materiaali pyydetään lähettämään postitse tai nettilinkkien muodossa.

Festivaalin järjestävät Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisen kulttuuritalot

Kulttuurituottaja Katariina Metsälampi
tanssi, teatteri, Small size -hanke
puh. (09) 310 37179, 050 529 3672


HOP Helsinki 2014 hakee osallistujia tanssiteokseen, hakuaika 5.9.2014 asti


Viime vuonna ensimmäistä kertaa menestyksekkäästi järjestetty HOP Helsinki laajenee kaksipäiväiseksi. HOP tuo huippukoreografeja ja -esiintyjiä Kaapelille 17.–18.10. Kansainvälinen tapahtuma osallistaa sekä kotimaisia ammattilaisia että yleisöä.

Kansainvälisinä vieraina ovat koreografit Sharon Fridman (ISR / ESP) ja Miguel Gutierrez (US). Friedmanin ryhmäteoksessa Caída Libre kuusi ulkomaista solistitanssijaa saa rinnalleen noin 20 paikallista osallistujaa.

Koreografi valitsee teokseen esiintyjiksi kymmenen vapaaehtoista harrastajaa sekä kymmenen ammattilaista helsinkiläisistä hakijoista. Haku on käynnissä Tanssin talon nettisivuilla 5.9. asti: www.tanssintalo.fi

Lisätietoja:
Tuottaja Jenni Sainio, info(a)tanssintalo.fi,  040 7221903

www.tanssintalo.fi


Ylioppilasteatterin pääsykokeet 4.–7.9.2014


Ylioppilasteatteriin valitaan jälleen uusia jäseniä syyskuussa 2014 järjestettävillä pääsykokeilla. Enemmistö jäsenistöstämme on näyttelijöitä, mutta otamme yhtä mielellään jäseniksi myös taiteellisia suunnittelijoita. Taiteellisen toiminnan lisäksi jäsenillä on velvollisuus pitää huolta teatterin toiminnasta, joten kaipaamme joukkoomme aktiivisia, luovia kaikenlaista puuhastelua pelkäämättömiä teatterista kiinnostuneita ihmisiä.

Pääsykokeisiin voi osallistua näyttelijänä tai taiteellisena suunnittelijana (graafinen suunnittelu, valosuunnittelu, lavastus, puvustus, äänisuunnittelu, näyttämötekniikka, tuottaminen, muusikot)

Näyttelijäpääsykokeet järjestetään 5.–7.9. HUOM! Perjantain pääsykokeet järjestetään Mustikkamaan kesäteatterin alueella. Pääsykokeisiin osallistuvien on varattava vapaaksi kaikki pääsykoepäivät.

Taiteellisen suunnittelun pääsykokeet järjestetään 4.9. ja 6.–7.9.
Pääsykokeisiin osallistuvien on varattava vapaaksi kaikki pääsykoepäivät.

Ilmoittautuminen pääsykokeisiin avataan nettisivuillemme tiistain 19.8. jälkeen! Tarkemmat ohjeet ja mahdolliset ennakkotehtävät päivitetään nettisivuillemme samalla.

Tervetuloa teatteriin, ja nähdään pääsykokeissa!

Sari-Anne Lindsten
teatterisihteeri-tuottaja
045 348 1555 (ma-pe klo 11-17)
Mannerheimintie 3 B
00100 Helsinki
teatterisihteer(a)ylioppilasteatteri.fi

www.ylioppilasteatteri.fi


Haetaan vapaaehtoisia yhteisötaideteokseen


Kuvataiteilija Emilie McDermott (FR-US) etsii osallistujia/esiintyjiä performanssiteokseensa What I Left Behind, joka esitetään Helsingin Itä-Pasilassa 6.–7.9. Voices of the Small -tapahtumassa.

"Etsin tarinoita hylätyistä pienistä asioista/tavaroista. Tulemme työskentelemän yhdessä tämän aiheen ympärillä työpajassa, joka pidetään iltaisin 1.–5.9. Osallistujilla ei tarvitse olla ammattia taiteessa, vain avoin mieli, motivaatio ja mahdollisuus osallistua valmisteluihin ja esityksiin! Toivon heidän myös olevan Itä-Pasilan asukkaita tai että heillä on jonkinlainen suhde alueeseen. Myös taiteen ammattilaiset ovat tervetulleita!" -Emilie
 
Työkieli englanti.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Kuraattori Elisa Itkonen, eitkonen(a)gmail.com / 044 3418 777
www.voicesofthesmall.blogspot.fi/2014/08/haetaan-vapaaehtoisia.html
www.voicesofthesmall.blogspot.fi/p/emilie-mcdermott.html
www.emiliemcdermott.com

Voices of the Small on monitaiteellinen tapahtuma Helsingin Itä-Pasilassa 6.–7.9.2014, osana UrbanApa-festivaalia: www.urbanapa.fi


New York Finland Movement Dialogues kutsuu tanssivideoita esitettäväksi, haku 1.9.2014 asti


New York Finland Movement Dialogues on perustettu 2013 kehittämään tanssijoiden ja liiketaiteilijoiden vaihtoa Suomen ja USA:n välillä. Organisaation pääpaino on yhteistyön, koulutuksen, esiintymismahdollisuuksien ja taiteilijaresidenssien luomisessa.

Osallistumiskriteerit:

 • Teoksen tai tekijöiden tulee olla jollakin tavalla sidoksissa Suomeen
 • Videon kesto enintään 20 min

Pyydämme lähettamään linkin videosta harkittavaksemme 1.9.2014 mennessä.
nyfmovementdialogues(a)gmail.com

Esityspäivä ja -aika tarkentuvat hakuajan päätyttyä.
Lisätietoja voi kysyä yllämainitusta sähköpostiosoitteesta.

www.nyfmovementdialogues.com/
www.facebook.com/nyfmovementdialogues


MUITA ILMOITUKSIA


Vielä ehdit mukaan COOL2014-satelliittiohjelmaan: päivitä tapahtumatietosi 15.8.2014 mennessä


Esiinnytkö Saksassa, Sveitsissä tai Itävallassa loka-joulukuussa 2014? Ilmoita tietosi Suomen Saksan-instituutin COOL2014-satelliittiohjelmaan.

Tapahtumat, jotka täyttävät alla mainitut kriteerit ja jotka on rekisteröity projektiosioon määräaikaan mennessä, pääsevät osaksi sähköistä tapahtumakalenteriamme ja saavat hankkeen logon käyttöönsä.

Täytä/päivitä siis seuraavat tiedot sivustolle 15.8.2014 mennessä, jotta voimme sisällyttää projektisi satelliittiohjelmaan:

Aika: Tapahtuman tarkat päivämäärät ja kellonaika tai/sekä aukioloajat.
Paikka: Millä paikkakunnalla/alueella tapahtuma tai projekti toteutuu? Lisää tarkat osoitetiedot ja nettisivun osoite sekä yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Lisää myös
tiedot mahdollisesta sisäänpääsymaksusta.
Paikallinen partneri: Projektin luonne on kansainvälinen. Kuka on saksalainen/sveitsiläinen/itävaltalainen yhteistyökumppanisi? Lisää tämä tapahtumakuvaukseen.
Kuvaus: Kuvaile tapahtumaa, maksimissaan 2000 merkkiä välilyönteineen. Kielenä saksa, tai saksa sekä englanti.
Kuva: Lisää tapahtumalle myös korkealaatuinen kuva (300 dpi). Kuvan on oltava vapaasti käytettävissä ja pidätämme oikeuden lähettää sen eteenpäin myös kolmansille osapuolille. Lisää myös kuvaajan tiedot.

Vastaamme mielellämme kysymyksiin
– ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat lisätietoja.

Sofie Backman
Suomen COOL2014-satelliittiohjelman koordinaattori Frankfurtin kirjamessut 2014
Telefon +49-30-520 02 60 20
Fax +49-30-520 02 60 29
Mobil +49-157-37 61 77 44
sofie.backman(a)finstitut.de
*******
Finnland-Institut in Deutschland
für Kultur, Wissenschaft und Wirtschaft GmbH (gemeinnützig)
Georgenstr. 24 (1. OG), D - 10117 Berlin Tel. +49-30-520 02 60 10,
Fax +49-30-520 02 60 29 info(a)finstitut.de

www.finnland-institut.de
Finnland.Cool twitter.com/tinfotweets

MeetingTheOdyssey

Harrastajateatterikesa2014

HardMoney_tiedote