02.02.2015

TINFO-tiedote 3 / 22.1.2015

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

TYÖPAIKKOJA

TYÖPAJOJA JA KOULUTUKSIAtwitter.com/tinfotweets

 

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


EDUSKUNNASSA – STAIRWAY TO HEAVEN

Kestävämpi Suomi syntyy taiteeseen ja kulttuuriin ja kansainvälisyyteen sijoittamalla. Taiteen tiedotuskeskukset ja kulttuuri- ja tiedeinstituutit esittivät omat hallitusohjelmatavoitteensa. Turvattu perusrahoitus mahdollistaa taiteilijoiden ja taiteen kansainvälisen liikkuvuuden, luovan talouden työpaikat, vientitulot… Tämä on kuin stairway to heaven, jossa tikapuiden perustan luo julkinen tuki. Voisi sitä kutsua hyvän kierteeksikin.

Ilman luottamuksellisiin suhteisiin perustuvaa molemminpuolista kansainvälistä yhteistyötä ja kulttuurivaihtoa ei taidekentälle synny kansantaloutta kohentavia vientituotteita.

Onneksi tiekkarit eivät ole jäsähtäneitä. Tiedotuskeskukset ovat alansa asiantuntijoita, notkeita ja kykenevät vaikka minkälaiseen palveluinnovointiin. Itse asiassa useimmat meistä tekevät sitä jo nyt – yhdessä kumppaneiden kanssa.

Totuuden nimissä on samanaikaisesti todettava, että kansainvälistymisen, liikkuvuuden ja viennin reunaehdot ovat taiteenalakohtaisesti hyvin erilaisia. Esittävien taiteiden näkökulmasta rahoitusinstrumenttimme ovat sirpalemaisia ja yksipuolisia, mikä asettaa suomalaistaiteilijat ulkomaisia kollegojaan heikompaan kilpailuasemaan.

Kehitettävää riittää. Kansainvälisten asioiden päällikkömme Jukka Hyde Hytti lohkaisi Suomen olevan kansainvälisen liikkuvuuden kehitysmaa. Kehitysyhteistyötä tarvitaan tässäkin asiassa.


KADEMIELI KURISTAA – MONEN LUUKUN LOUKUSSA

Kateellisena tulin katselleeksi British Councilin kansainvälisen kehittämisen rahoitusta. Yhdeltä luukulta on saatavana koko välineiden kirjo. Vilkaisin myös Hollannin tukijärjestelmiin. Meillä ollaan luukkujen loukussa.


PEREHDYTYSPÄIVÄN ANTIA JAKOON

Taiteen edistämiskeskuksen uusien toimikuntien perehdytyspäivän materiaalit ovat Taiken sivuilta kätevästi katsottavissa. Minulle oli valaisevaa ja terveellistä lukea ylijohtaja Riitta Kaivosojan taidepolitiikan katsausta tai Esa Rantasen pohdintoja apurahojen arviointi- ja jakokriteereistä. Paketti sisältää myös Taiken esittelyn.

Taideneuvoston puheenjohtaja Tiina Rosenberg pohtii blogissaan Taide suojaa elämää taiteen sananvapautta.


RASTEILLA LEARNING CAFESSA

Ulkoministeriön Viestintäosasto järjesti omalle henkilöstölleen luoviin aloihin keskittyvän Team Finland -iltapäivän, jossa me taiteenalojen tiedotuskeskukset ja UM:n virkamiehet kohtasimme toisemme sessioina omilla rasteillamme. Tehtävämme oli rivakalla otteella kertoa, miten me näemme oman alamme kansainväliset kärjet maailmalla, mikä ylipäätään kansainvälisesti kiinnostavaa, millaisia tarinoita olisi kerrottavaksi. Ei minusta ole ennustajaeukoksi, eikä meidän alueella ole sellaisia kärkiä kuin ehkä jossain toisaalla. Meidän vahvuutemme on korkealaatuisessa osaamisessa (esim. valo- ja äänisuunnittelu), hierarkiattomuudessa, omintakeisuudessa, juurevuudessa, kökköydessäkin – herkkyyden, röyhkeyden, häpeilemättömyyden ja vinksahtaneen huumorin kummallisissa yhdistelmissä. Ja taiteilijoiden ekologiakriittisyys herättää heti kiinnostuksen.

Maailmalta löytyy niitä, jotka vannovat suomalaisen nykynäytelmän tai esitystaiteen nimiin. Ei niitä suuria joukkoja ole, mutta niitä on. Ja me teemme kaikkemme, jotta taiteilijamme ja nuo ulkkarit toisensa löytäisivät. Ja mikä oikein on tämä maa, jossa teatteria katsotaan enemmän kuin jääkiekkoa tai jossa miljoonan verran ihmisiä istuu sateen kastelemina hyttysten syöttinä kesäteatterissa. Weird! Teatterista aukeaa kiinnostavia ikkunoita Suomeen ja suomalaisiin.


TAUSTALTA JULKISUUTEEN

Kaksi ilahduttavaa kokosivun juttua. Toinen Karjalaisessa (16.1.2015) ja toinen Kalevassa (16.1.2015). Karjalaisessa nostettiin esiin Joensuun kaupunginteatterin yhteisötaiteilija Merja Pennasen työtä. Kalevassa pukusuunnittelija Pasi Räbinän, joka suunnitteli Oulun kaupunginteatterissa nähtävän The Adams Familyn puvut. Lehtiartikkelit tekevät teatterissa tehtävää moninaista taiteellista työtä näkyväksi.


twitter.com/tinfotweets


TINFON ILMOITUKSIA


TINFO e-Nytt ilmestyy 3.2.2015, aineistopäivä 30.1.


Vuoden ensimmäinen ruotsinkielinen uutiskirje TINFO e-Nytt ilmestyy 3.2.2015. Mahdolliset ruotsinkieliset tiedotteet pyydämme lähettämään osoitteeseen tinfo(at)tinfo.fi perjantaihin 30.1. mennessä.

Kevään 2015 ilmestymisajat ja aineistopäivät:
ti 3.2. -> aineistopäivä pe 30.1.
ti 3.3. -> pe 27.2.
ti 14.4. -> pe 10.4.
ti 5.5. -> to 30.4.
ti 2.6. -> pe 29.5.

www.tinfo.fi/se


Ralf Långbacka: Tule hakemaan kirjani | Kom och ta min bok


Akateemikko Ralf Långbacka on päättänyt lahjoittaa TINFOn kautta edelleen jaettavaksi ja luettavaksi omaa tuotantoaan. Kirjan saaja voi tehdä vapaaehtoisen lahjoituksen ja kartuttaa näin Ralf Långbackan rahastoa. Rahasto jakaa nuorille teatteriohjaajille matka-apurahoja Berliiniin.

Kirjoja voi noutaa TINFOn toimistolta toimiston aukioloaikoina (ma-to klo 9-16, pe klo 9-15)

Lisätietoja: tinfo(a)tinfo.fi

Teatterin tiedotuskeskus (TINFO)
Meritullinkatu 33 A 2
00170 Helsinki
(09) 2511 2120


Kesäteatterien katsojat 2014 – vastaa kyselyyn


Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) kysyy kesäteatterien katsoja- ja esitystietoja vuodelta 2014. Tiedot julkaistaan TINFO-verkkosivuilla ja -tiedotteissa.

Meiltä kysytään usein kesäteattereista, erityisesti katsojamäärät kiinnostavat. Vastataksemme tiedontarpeeseen kysymme näitä tietoja teiltä tekijöiltä. Palvelemalla tiedontarvitsijoita voimme yhä paremmin tuoda kesäteattereiden toimintaa esiin.

Täytä verkkopohjainen kyselylomake osoitteessa https://www.webropolsurveys.com/S/8143C4748D396336.par. Vastaa kyselyyn, vaikka ette olisi tehneet kesäteatteriesitystä vuonna 2014 (tälle on oma kohta). Keräämme ennakkotietoa myös tulevan kesän suunnitelmista.

Lisätietoja: tinfo(a)tinfo.fi


Ilmoita muuttuneet tietosi Teatterialan Avain 2014/2015 -yhteystietojulkaisuun

Vielä ehdit ilmoittaa muuttuneet yhteystietosi Teatterialan Avain 2014/2015 päivitysversioon. Mikäli yhteystiedoissasi tai henkilöstössä on tullut muutoksia syksyn aikana, ilmoita uudet yhteystiedot osoitteeseen: tinfo(at)tinfo.fi

Päivitetty versio lähetetään Teatterialan Avain 2014/2015 jo aiemmin tilanneille automaattisesti viikolla 5.

Uudet tilaajat
Osoitteiston voit tilata TINFO-verkkokaupasta, sähköpostitse tinfo(at)tinfo.fi tai puhelimitse (09) 2511 2120

Teatterialan Avaimen hinnat alan toimijoille

  • 1-2 käyttäjää: 29,00 €
  • 3-9 käyttäjää: 85,00 €
  • Yli 9 käyttäjää: 125,00 €
  • Teatterialan opiskelijat / työttömät: 12,00 €

    *******
  • Yritykset (muut kuin teatterialan toimijat): 175,00 €

Lue lisää Teatterialan Avaimesta


UUTISIA


Venäläisesitys Juha Jokelan Fundamentalistista Moskovan Golden Maskiin 12.4.2015


Juha Jokelan näytelmä Fundamentalisti saa 12.4.2015 suuren kansainvälisen katsojakunnan, kun Golden Mask -festivaali on kutsunut Moskovan Meyerhold-keskuksen esityksen Russian Case -ohjelmistoonsa. Golden Mask on Venäjän suurin esittävän taiteen festivaali, joka tuo vuosittain Moskovaan kauden parhaat esitykset Venäjältä. Katselmukseen saapuu joka vuosi noin 80 kansainvälistä vierasta.

Nimellä Fundamentalistit ensi-iltansa vuonna 2013 saanut esitys on Valeria Surkovan (s. 1977) ohjaus, ja näytelmän on kääntänyt Boris Sergejev. Juha Jokelan Fundamentalisti-näytelmän tie teatteriin Venäjällä alkoi, kun teksti ilmestyi antologiassa Seitsemän suomalaista nykynäytelmää (2009). Antologian tuotti Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) Seeds of Imagination -hanke. Hankkeen kautta kutsuttiin Suomeen vierailulle kaksi keskeistä uuden näytelmäkirjallisuuden vaikuttajaa, Jevgeni Kazatskov ja Mihail Durnenkov, jotka valitsevat ohjelmistoja mm. Perepost-festivaalille.

Nyt Golden Mask -kutsun saaneen esityksen ohjaaja Valeria Surkova teki Fundamentalistista ensin lukudraaman Perepost-festivaalille. Sieltä tapahtumien keskinäisen yhteistyön kautta syntyi produktio Meyerhold-keskukseen.

Fundamentalistin Golden Mask -esityksen yhteyteen on suunnitteilla keskustelutilaisuus, jonka järjestelyissä ovat mukana Suomen Moskovan-suurlähetystö ja TINFO / Savotta/Zavod -hanke. Kirjailija Juha Jokela on kutsuttu tässä yhteydessä vierailulle Moskovaan. 

Tiedustelut:
Suomen Moskovan-suurlähetystö / kulttuurineuvos Helena Autio-Meloni, helena.autio-meloni(a)formin.fi
TINFO / kansainvälisten asioiden päällikkö Jukka Hyde Hytti, jukka.hytti(a)tinfo.fi


Akse Petterssonin ohjaus How The West Was Won ensi-illassa Tallinnassa 30.1.2015


Ohjaaja Akse Pettersson on marraskuun 2014 alusta tehnyt harjoituksia Tallinnan legendaarisessa Von Krahl -teatterissa. Valmistumassa on komedia, jossa lännenelokuvien jo kliseeksi muuttunutta kuvastoa peilataan nykyajan ja nykyihmisen arvoihin.

How The West Was Won (Kuidas võideti lääs), ensi-ilta Von Krahl -teatterissa (Rataskaevu 10) pe 30.1.2015

Ohjaus: Akse Pettersson
Lavastus: Jaakko Pietiläinen
Näyttelijät / Von Krahl: Mari Abel, Ott Kartau, Jim Ashilevi, Tõnis Niinemets, Ragne Veensalu, Kait Kall, sekä Takomo-teatterin ensembleen kuuluva Joonas Heikkinen

Von Krahl -teatterin taiteellisia johtajia ovat teatterin omat näyttelijät. Näytelmät luodaan pääsääntöisesti työprosessin kautta ja teksti syntyy ohjaajan kanssa yhteistyössä. Näin on myös Akse Petterssonin ohjauksessa.

Von Krahl -teatteri on Viron vanhin ja tunnetuin yksityisteatteri. Peeter Jalakaksen vuonna 1991 perustama teatteri tunnetaan niin avantgarden lippulaivana, ikuisena kapinallisena kuin virolaisen teatterikielen uudistajana. Krahl on historiansa aikana tehnyt tiivistä yhteistyötä useiden suomalaisten ohjaajien kanssa, kuten Kristian Smeds, Teemu Mäki, Erik Söderblom, Minna Vainikainen ja Tero Jartti.

www.vonkrahl.ee


Kati Kaartisen näytelmä ensi-iltaan Ugala-teatterissa Viljandissa 31.1.2015


Kati Kaartisen musiikkipitoinen näytelmä Samanlainen onni tulee ensi-iltaan Virossa Ugala-teatterissa 31.1.2015. Viljandilaisessa teatterissa esitys on nimeltään Amalia, näytelmän 17-vuotiaan päähenkilön mukaan. Esitys nähdään paitsi Ugala-teatterin kotisalissa, myös vierailulla Teatteri NO99:ssa Tallinnassa helmikuussa ja Vörussa maaliskuussa. Amalian on ohjannut Tanel Ingi, ja Kaartisen näytelmän on suomesta viroksi kääntänyt Ülev Aaloe. Käännöstyötä tuettiin TINFO-apurahalla.


Kestävämpi Suomi syntyy kansainvälisyydestä – taiteen tiedotuskeskusten hallitusohjelmatavoitteet 2015-2019


PERUSRAHOITUS TURVATTAVA!

KANSAINVÄLISYYDESTÄ KESTÄVYYTTÄ!

ASIANTUNTIJUUTTA TAIDEALOJEN KEHITTÄMISEN JA KULTTUURIPOLITIIKAN TUEKSI!


Kestävämpi Suomi syntyy kulttuurin kansainvälisyyttä vahvistamalla.

Taiteen tiedotuskeskusten hallitusohjelmatavoitteissa nostetaan esille kansainvälistymisen merkitys ja perusrahoituksen turvaaminen sekä asiantuntijatieto. 

Tiedotuskeskusten ja kulttuuri- ja tiedeinstituuttien terveisiä olivat eduskunnassa 21.1.2015 kuulemassa  seuraavat kansanedustajat: Outi Alanko-Kahiluoto (vihr), Ritva Kike Elomaa (ps), Sari Palm (kd), Sari Sarkomaa (kok), Henrik Stenbäck (rkp), Eila Tiainen (vas), Kauko Tuupainen (ps, sivistys- ja tiedejaoston pj), Raija Vahasalo (kok), Mirja Vehkaperä (kesk).

Kansanedustajat jakoivat tiedotuskeskusten ja instituuttien huolen. Samanaikaisesti meiltä kuitenkin toivottiin ansaintalogiikan kehittämistä, yhteistyökumppaneiden ennakkoluulotonta etsintää – innovaatioita.

”Suomalaiseen kulttuuriin ja sen kansainvälistymiseen investoiminen kannattaa. Tulevaisuuden Suomen menestystarinat syntyvät luovaan tekemiseen ja sen kansainvälistymiseen tehdyistä panostuksista”, muistutti  Suomen Benelux-instituutin Aleksi Malmberg puheessaan.


HALLITUSOHJELMATAVOITTEET VUOSILLE 2015-2019

Kansainvälisyydestä syntyy kestävyyttä

Kansainvälinen vuorovaikutus ja kulttuurivienti rakentavat Suomen tulevaisuutta. Taiteen ja kulttuurin kansainvälinen liikkuvuus ja luovan talouden menestystarinat luovat työpaikkoja, tuovat vienti- ja verotuloja sekä kasvattavat Suomen mainepääomaa.

Kasvatetaan taiteen ja kulttuurin kansainvälistymisen ja viennin panostuksia.

Vahvistetaan taiteenalojen tiedotuskeskusten asemaa kansainvälistymisen tukijoina.


Asiantuntijuutta taidealojen kehittämiseksi ja kulttuuripolitiikan tueksi


Taiteenalojen tiedotuskeskukset tuottavat ainutlaatuista asiantuntijatietoa toimialoiltaan. Relevantti tietopohja on välttämätön tuki sekä toimialojen kehittämiselle että yhteiskunnalliselle päätöksenteolle. Nopeasti muuttuvassa ympäristössä ajantasaisen asiantuntijatiedon merkitys korostuu entisestään.

Vahvistetaan taiteenalojen tiedotuskeskusten roolia toimialojensa parhaina asiantuntijoina turvaamalla tiedotuskeskusten perusrahoitus.


Veikkausvoittovaroista 38,5 prosenttia taiteelle ja kulttuurille

Taiteen ja kulttuurin osuus valtion budjetista on 0,8 prosenttia eli 430 miljoona euroa. Puolet tästä rahoitetaan veikkausvoittovaroilla. Veikkausvoittovaroilla on keskeinen merkitys suomalaisen taiteen kehitykselle, uusille avauksille ja kansainvälisten menestystarinoiden syntymiselle.

Turvataan taiteen ja kulttuurin harkinnanvarainen rahoitus säilyttämällä nykyiset jakosuhteet.

***

Taustatietopaketti taiteen tiedotuskeskuksista ja Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuteista. [PDF]


TAPAHTUMIA


Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/minnemenna 


Taiteelliset interventiot työelämässä -seminaari 27.1.2015, Teatterikorkeakoulu

Seminaarissa 27.1.  esitellään käytännön esimerkkejä työelämän ja innovaatioiden taidelähtöisestä kehittämisestä. Avainpuhujana on johtaja Giovanni Schiuma, Innovation Insights Hub (University of the Arts London). Taiteellisille interventioille on kysyntää, sillä Taideyliopiston järjestämän 15 kulmaa: taiteelliset interventiot työelämässä -seminaarin paikat varattiin loppuun muutamassa päivässä.

Seminaarin ytimessä on taide- ja kulttuurilähtöinen luova osaaminen organisaatioiden ja työelämän menestystekijänä. Teemaa käsitellään niin kansainvälisellä tasolla kuin taiteilija-kehittäjien puheenvuoroissa.

Professori Giovanni Schiuma saapuu Taideyliopistoon puhumaan taidelähtöisen kehittämis- ja innovaatiotoiminnan trendeistä ja tulevaisuuden visioista. Luvassa on runsaasti esimerkkejä taiteen toimintalogiikan ja taidelähtöisen luovuuden käyttömahdollisuuksista ja niiden luomasta arvosta työelämän ja innovaatioiden kehittämisessä.

Maksuton seminaari järjestetään tiistaina 27.1.2015 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa, Auditorio 1, Haapaniemenkatu 6.

Tutustu seminaariohjelmaan.

Mediayhteydenotot:
Noora Lehtimäki, viestintäassistentti
noora.lehtimaki(a)uniarts.fi
p. 0400 792 069

Lisätietoja:
Kai Lehikoinen, yliopistolehtori
kai.lehikoinen(a)uniarts.fi
p. 050 439 0517


Caisa Pro – Taiteilijan ABC -keskustelutilaisuus 27.1.2015, Helsinki

 
Miten työskennellä ja menestyä ammattitaiteilijana Suomessa? Tule tapaamaan kollegoja ja keskustelemaan taiteilijan uran onnistumisista ja ongelmista. Sekä kuulemaan Caisa Pro-ohjelman sisällöstä keväällä 2015.
 
Mukana vapaamuotoisessa keskustelussa mm. teatteriohjaaja Davide Giovanzana, muusikko Ismaela Sané, tanssija Ndjara Rasolo sekä kansainvälisten asioiden päällikkö Jukka ”Hyde” Hytti Teatterin tiedotuskeskuksesta.
 
Kulttuurikeskus Caisa käynnisti viime syksynä helsinkiläisille, ulkomaalaistaustaisille ammattitaiteilijoille tarkoitetun toiminnan, joka opastaa eri alojen taiteilijoita eteenpäin suomalaisella taidekentällä. Kevään ohjelmassa on mm. apurahatyöklinikoita, taiteellisia työpajoja ja eri taiteenalojen toimijoiden verkostoitumistilaisuuksia.

Kulttuurikeskus Caisa, Mikonkatu 17 C, 1. krs, Juhlasali.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ilmoittautumiset (26.1. mennessä) ja lisätiedot:
Tomi Purovaara
tomi.purovaara(a)hel.fi
www.caisa.fi


14. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali 27.1.-1.2.2015


14. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali tuo keskustan valkokankaille yli sadan kotimaisen ja kansainvälisen dokumenttielokuvan ohjelmiston 27.1.-1.2.2015.

Improvisaatiota ja elokuvaa
VOXPoint – Kinofoninen konsertti: Kaupunkisinfonia-impro!
Savoy- teatteri Pe 30.1.  klo.  19.00

DocPointin kokeellisen, improvisaatiota ja elokuvaa yhdistelevän VOXPointin myötä yleisö pääsee itse tekemään elokuvaan ääniraidan! Kapellimestareina toimivat improvisaatioteatteri Stella Polariksen Hannu Risku ja Mikael Rejström, jotka johdattavat meidät Kaupunkisinfonia-dokumentin myötä iki-ihanalle 90-luvulle. Tänä iltana voi tapahtua mitä vain!

Lisätietoja:
http://docpoint.info/tapahtumat/tapahtumat/voxpoint-kinofoninen-konsertti-kaupunkisinfonia-impro-2/

VOXPoint Facebookissa:
https://www.facebook.com/events/651719661603508/?fref=ts

Festivaalin koko ohjelmisto löytyy osoitteesta www.docpoint.info.

DocPoint on yksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä dokumenttitapahtumista, jossa vierailee vuosittain noin 30 000 kävijää.


Työväen näyttämöpäivät 30.1.-1.2.2015, Mikkeli


Työväen Näyttämöpäivät on Suomen suurimpia harrastajateatteritapahtumia. Festivaali järjestetään 39. kerran tammikuun viimeisenä viikonloppuna 30.1.–1.2.2015. Ohjelmiston on valinnut näyttelijä Taisto Reimaluoto.

Kolme teatterialan ammattilaisista koostuvaa raatiparia katsovat kaikki Työväen Näyttämöpäivien esitykset.

Raadin jäsenet vuonna 2015 ovat:
Teatteritoimittaja Kirsikka Moring, ohjaaja Mikko Roiha, teatterityön professori Yrjö Juhani Renvall, näyttelijä-muusikko Jemina Sillanpää, näyttelijä Kati Outinen ja teatterinjohtaja Miko Jaakkola.

Raati ei laita esityksiä arvojärjestykseen vaan antaa ryhmille esityksen jälkeen suullisen palautteen. Lyhennetty palaute ja arvio festivaalin yleisestä tasosta kuullaan päätöstilaisuudessa Mikkelin Teatterin suurella näyttämöllä 1.2.2015. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoa: http://tnp.fi


Sivuaskel 2015 -festivaali 3.-8.2.2015, Helsinki


Kansainvälinen Sivuaskel 2015 -festivaali järjestetään Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa 3.–8.2. Festivaalin runsaassa ohjelmistossa nähdään esityksiä poikkeuksellisen omaäänisiltä tekijöiltä. Joukossa on niin kansainvälisiä läpimurron kynnyksellä olevia kuin etabloituneita taiteilijoita.

Festivaalin teoksissa ollaan syvällisten teemojen äärellä – ihmisen olemassaolo, elämä ja kuolema vuorottelevat taiteilijoiden käsittelyssä.

www.zodiak.fi/sivuaskel


Alumniklubi: Tuleeko Tanssin talo 10.2.2015, Teatterikorkeakoulu


Teatterikorkeakoulun alumnit ry järjestää alumniklubin:

Tuleeko Tanssin talo?

  • toiminta-ajatus
  • kestävä kehitys
  • tanssin pohjoismaiset yhteistyöverkostot

Alumniklubi tiistaina 10.2.2015 klo 18–21
Teatterikorkeakoulun auditorio 1, Haapaniemenkatu 6

Aiheesta puhumassa mm. Hanna-Mari Peltomäki, Tanssin talo ry:n projektipäällikkö, Riitta Heinämaa, Kedja-hankkeen Sustainable strategies for the Nordic-Baltic Dance Field -työryhmän jäsen, Tuomo Railo, Tanssin talo ry:n hallituksen jäsen ja Glims & Gloms Dance Companyn taiteellinen johtaja ja Stuba Nikula, kulttuurijohtaja Helsingin kulttuurikeskuksesta.

Keskustelua vetävät Kirsikka Moring ja Mikko Heino.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Perille pääsee julkisilla: ratikat 6, 7A, 7B ja keskustan suunnasta lukuisat bussit (pysäkki Haapaniemi).

www.uniarts.fi/alumniyhteistyo


APURAHOJA JA AVUSTUKSIA


Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja apurahahakuja: www.tinfo.fi/hakuja
Apurahoja myöntäviä tahoja TINFO-verkkosivuilla (Välittää -> Apurahoja ja avustuksia).


OKM: Taiteilijoiden toimeentulon ja työllisyyden kehittäminen sekä vapaan kentän tuki | hakuaika 27.2.2015 asti


Avustuksen tarkoituksena on parantaa taiteilijoiden työllisyyttä ja toimeentuloa tukemalla hankkeita, joilla edistetään eri toimijoiden yhteistyötä ja kulttuurituotannon uusien mallien kehittämistä. Kohderyhmiä ovat taiteilijoiden, taiteilijaryhmien, taide- ja kulttuurialan yhteisöjen sekä muiden toimialojen toimijoiden (esim. kunnat, yritykset ja muut yhteisöt) taide- ja kulttuurialan hankkeet. Avustusta voi hakea ainoastaan oikeustoimikelpoinen yhteisö. Yksittäinen taiteilija tai taiteilijaryhmä ei voi hakea tätä tukea.

Hankkeet voivat liittyä toimijoiden yhteistyön kehittämiseen, yrittäjä-tuottajaosaamisen lisäämiseen sekä teosten tuottamiseen, jakeluun, myyntiin tai markkinointiin. Eri toimialojen väliset yhteistyöhankkeet voivat olla esimerkiksi uusien tuotteiden ja palveluiden, johtamisen ja työhyvinvoinnin kehittämistä.

Hakuaika päättyy: 27.2.2015

Tarkemmat tiedot täältä.

www.minedu.fi


HAKUJA


Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/hakuja


UrbanApa Open Call 2015 | hakuaika 8.2.2015 asti

UrbanApa wants you!

Millaista taidetta UrbanApan tulisi tehdä vuonna 2015? Etsimme taiteilijoita ja tekijöitä, esityksiä, esitys- ja työpajakonsepteja, demoja, sooloja, ryhmäbiisejä ja palopuheita, pientä ja suurta. Olethan feikki? Hyvä, sillä mekin olemme. Vuoden 2015 kattoteemana on FAKE IS THE NEW REAL.

röyhkeää // kreisiä// akateemista // upeeta //freesiä // päräyttävää // herättävää // hätkähdyttävää // liikuttavaa // kyseenalaista // pientä ja suurta// JOTAIN MUUTA // superlatiiveinta

Haluatko mukaan?

Lähetä vapaamuotoinen max A4 pituinen hakemuksesi erillisenä liitetiedostona mailitse osoitteeseen sonya(a)urbanapa.fi. Haku sulkeutuu 8.2.2015. Tarkemmat tiedot hausta osoitteessa www.urbanapa.fi.

Sonya Lindfors
Koreografi-tanssija
UrbanApan taiteellinen johtaja ja projektipäällikkö
0405164420
sonya(a)urbanapa.fi
sonya_lindfors(a)hotmail.com
http://sonyalindfors.tumblr.com/
www.urbanapa.fi


Barker-teatteri hakee esiintyjiä Incognito-iltamiin 28.2.2015 | hakuaika 18.2. asti


Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö hakee esiintyjiä lauantaina 28.2. järjestettäviin Incognito-iltamiin!

Iltamat on vapaamuotoinen foorumi, jossa voi esittää lyhyitä kokeiluasteella olevia teoksia tai ravistelevia mini-esityksiä. Iltamiin ovat tervetulleita esitykset jokaiselta taiteen alalta.

Laita lyhyt esitysehdotuksesi 18.2. mennessä osoitteeseen info(a)barkerteatteri.fi.

Esitettäväksi valitaan 5-10 ehdotusta. Iltamat on ensisijaisesti suunnattu ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville.

Incognito-iltamia tukee Läntinen tanssin aluekeskus.

Lisätietoja:
Jesper Dolgov
Tuotantosihteeri
Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö
jesper(a)barkerteatteri.fi
(02) 238 3903
www.barkerteatteri.fi


OUTNOW! – International Performance Festival 21-26 May 2015, Germany | deadline: 31 Jan 2015


The centre for performing arts Schwankhalle in Bremen (Germany) is welcoming  students and graduates of the performing arts to OUTNOW! Festival from 21 to 26 May, 2015. The festival first started in 1994 under the name of “branch board”. Since 2004, OUTNOW! has regularly presented a representative selection of international young artists‘ works, 2015 being the second edition in cooperation with Theater Bremen.

Young artists are invited to present their work to the general public as well as to an expert audience. Being a student is not a prerequisite for participation – also "self-taught" artists as well as graduates and collectives (until 3 years after graduation) are welcome to hand in their work.

From all applications, a team of dramaturges and artistic staff from Schwankhalle and Theater Bremen will select the festival programme.

OUTNOW! presents a platform for exchange and networking amongst young artists. Workshops, audience talks and after-talks offer different formats of professional feedback and mentoring. Our OUTNOW! Feedbackers create a multimedia review platform. Open air cinema screenings, concerts and parties round up the festival.

OUTNOW! will pay for accomodation and breakfast, travel and transport costs to and from Bremen.

Deadline: 31 January 2015

Read more


High Fest 1-10 Oct 2015, Armenia | deadline: 31 Mar 2015


Dear Friends and Colleagues – HIGH FEST!

We are happy to announce that we are now opening our registration for the HIGH FEST International Performing Arts Festival, which will take place from 1st till 10th of October, Yerevan, Armenia! This year it will be the 13th edition!

We are the main festival on the territory of the former USSR Countries (except of Moscow). So, apply and be part of us! Our programs: Main program / Fringe Program / Student Program / Puppet Program / Memorial Program

This year it is the 100 year commemoration of the Armenian Genocide during the Ottoman Empire in 1915 and we will open a new program. No matter from which country we are, the genocide is a disaster. Art helps us reveal and speak about it to a larger audience. With this program we would like to speak about humans and violence. The performances can be in any genre: drama, or music or verbatim or puppetry or contemporary dance, etc.

Our application deadline is the 31st of March! We will be happy to answer any question, so don't hesitate!

How to Apply (PDF)

With the kind regards,
Mrs. Shoghakat Galstyan
Chief Coordinator
E-mail: sg(a)highfest.am
Tel/Fax: +374 10 53 62 33, Mob: +374 99 88 21 10
HIGH FEST International Performing Arts Festival / 1-10 October 2015
www.highfest.am


Residenssi: Tartu Artist in Residence Programme for July-December 2015 | deadline: 2 Feb 2015


Tartu Artist in Residence Programme (TAiR) announces an open call for the period of July-December 2015, to work for a one month period in the scenic city of Tartu, Estonia. We are expecting applications from artists of all creative disciplines and will be able to cover part of the expenses for the artist. The deadline for applications is 15.02.2015 and the results will be announced on 01.04.15.

TAiR is a unique AiR programme in that it is realised through the collaboration of various partner organisations who contribute different skills & resources, thereby making it possible to cater to different genres. Our main areas of competence are printmaking, theatre and visual arts, but we also accept curators, researchers, writers, etc. Based on the applications from artists, we tailor each residency to meet the requirements of the project.

In addition to giving you the time to work and develop your skills, we also expect the residency to have a public outcome. This can, for example, take the form of an exhibition, workshop or artists talk, so have this in mind when preparing your application. We will of course help you in setting this up.

More information


TYÖPAIKKOJA


Aiemmissa TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia työpaikkoja: www.tinfo.fi/hakuja


Kemin kaupunginteatteri hakee naisnäyttelijää

Kemin kaupunginteatteri hakee nuorta tai nuorehkoa naisnäyttelijää määräaikaisella sopimuksella ajalle 1.8.2015–31.7.2016. Hakijoilta edellytetään vahvaa laulutaitoa ja koulutuksen tai ammatissa toimimisen tuomaa pätevyyttä.

Hakemukset 14.2.2015 mennessä sähköisessä muodossa osoitteeseen sarianne.paasonen(a)kemi.fi.

Tiedustelut:
Sarianne Paasonen
Teatterinjohtaja
040 529 4019

www.keminteatteri.com


Teatteri Mukamas etsii mies- ja naisnäyttelijää


Teatteri Mukamas on vuonna 1979 perustettu ammattiteatteri, jonka esitykset pidetään Tampereen Pispalassa sijaitsevan kotinäyttämön lisäksi myös kiertueilla ympäri Suomen.

Tarjoamme haastavan ja monipuolisen paikan mies- ja naisnäyttelijälle.

Työ alkaa 1.8.2015 ja jatkuu määräaikaisena 31.7.2016 saakka. Työn jatkumisen mahdollisuuksista neuvotellaan erikseen sopimuskauden aikana.

Hakuaika: 2.2.2015 saakka

Hakemukset ja lisätiedot:
Teatteri Mukamas
Veronica Stycz
Pispalan valtatie 30
33250 Tampere
veronica.stycz(a)teatterimukamas.com
puhelimitse 050 5869 278 (arkisin klo 9.00 – 16.00)

www.teatterimukamas.com


Sorin Sirkus hakee tuottajaa


Sorin Sirkus hakee tuottajaa hoitamaan sairausloman sijaisuutta alkaen 1.3. (tai sopimuksen mukaan) vähintään 31.12.2015 saakka. Mahdollisuuksien mukaan työsuhdetta voidaan jatkaa myös määräajan päätyttyä. Hakuaika: 21.1. – 2.2.2015.

Sorin Sirkus on Tampereella vuonna 1985 perustettu nuorisosirkus, joka on profiloitunut korkeatasoiseksi sirkustaiteen ja nuorisokulttuurin kehittäjäksi Suomessa. Korkealaatuisen sirkuskouluopetuksen lisäksi Sorin Sirkus on tunnettu tasokkaasta ja omaleimaisesta esitystoiminnastaan. Marraskuussa ensi-iltansa saava Sorin Sirkuksen Joulushow kerää vuosittain jopa 10 000 katsojaa. Lisäksi sirkus tarjoaa esimerkiksi sirkuskursseja, tyhy-päiviä, seminaareja, firmatilaisuuksia ja erilaisia tilausesityksiä ympäri vuoden. Sorin Sirkus työllistää noin 20 vakituista ja erilaiset projektit mukaan lukien noin 60 henkilöä vuodessa.

Vuosi 2015 on Sorin Sirkuksen 30-vuotisjuhlavuosi. Juhlavuoden projekteja ovat mm. Kansainvälinen nuorisosirkusfestivaali, Juhlavuoden Joulushow, sekä Sorilta ponnistaneiden sirkusammattilaisten gaala-esitys.

Tuottajan tehtäviin Sorin Sirkuksella kuuluvat mm. juhlavuoden tapahtumien tuottaminen, myynti ja markkinointi sekä rahoituksen hankkiminen. Työ on kokopäivätyötä, työaika 37,5 h / vko.

Hakijalta edellytetään vähintään kahden (2) vuoden kokemusta vastaavista työtehtävistä. Lisäksi toivomme oma-aloitteista, työtä pelkäämätöntä ja positiivista työotetta, huolellisuutta sekä vastuunottokykyä. Työ vaatii sujuvaa suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista osaamista. Koulutus soveltuvalta alalta katsotaan eduksi.

Tarjoamme monipuolisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä iloisessa ja energisessä työyhteisössä.

Hakemukset palkkatoiveineen, sekä ajantasainen ansioluettelo tulee toimittaa Sorin Sirkukselle 2.2.2015 klo 12 mennessä osoitteeseen: sorinsirkus(a)sorinsirkus.fi. Lähetä viesti otsikolla ”Tuottaja”. Työhaastattelut järjestetään viikolla 8.

Tiedustelut:
Tuottaja Piia Karkkola
piia.karkkola(a)sorinsirkus.fi /p. 044 345 3748
Puhelintiedustelut keskiviikkoisin. Muina aikoina tiedustelut sähköpostitse.
Lisätietoa osoitteessa: www.sorinsirkus.fi


Liikekieli.com hakee uutta päätoimittajaa/ toiminnanjohtajaa


Tanssin Liikekieli ry:n ylläpitämä taidetanssiin keskittynyt verkkojulkaisu Liikekieli.com hakee uutta päätoimittajaa/ toiminnanjohtajaa osa-aikaiseen työsuhteeseen. Työaika ja palkka sopimuksen mukaan, kuitenkin noin 40-50 tuntia kuukaudessa ja noin 600 e/kk.

Työhön kuuluu verkkolehden sisällön ja toiminnan suunnittelu, apurahojen haku ja artikkeleiden toimittaminen ja julkaisu verkossa.


Tehtävä edellyttää
- intoa ja kiinnostusta taiteesta kirjoittamiseen ja julkiseen taidekeskusteluun
- vahvoja kommunikointi- ja tiimityötaitoja sekä oma-aloitteista luonnetta
- vankkaa kirjoitetun suomenkielen hallintaa.

Vahvuuksiasi voivat olla esimerkiksi
- laaja-alainen näkemys tanssitaiteen roolista tämän päivän kulttuurielämässä
- kokemus luovan, hajautetun tiimin vetämisestä
- kokemus toimittajan työstä ja/tai viestintäalan tehtävistä
- kotimaisen tanssikentän tuntemus ja laajat kulttuurialan kontaktiverkostot
- osaaminen sähköisten ja sosiaalisten medioiden kehittämisessä.

Tarjolla on
- mielenkiintoinen, itsenäinen osa-aikatyö tanssin parissa
- tilaisuus viedä verkkojulkaisua haluamaasi suuntaan, ideoida uutta tai kehittää vanhaa

Työ alkaa sopimuksen mukaan heti tai viimeistään huhtikuussa 2015.

Liikekieli.comilla on noin 2000 lukijaa kuukaudessa ja se on julkaisuut 1-3 artikkelia viikossa. Lisää Liikekieli.comista voit lukea täältä.

Käsityksen Liikekieli.comin toiminnasta saa myös 10-vuotisjuhlajulkaisusta, joka ilmestyi viime joulukuussa. Julkaisun voi tilata itselleen ottamalla yhteyttä päätoimittajaan.

Vapaamuotoiset hakemukset lähetetään nykyiselle päätoimittajalle s-postitse viimeistään 15.2.2015.

Lisätietoja ja hakemukset:
Veera Lamberg
Päätoimittaja
veera.lamberg(a)liikekieli.com
050 544 8104

www.liikekieli.com

 

TYÖPAJOJA JA KOULUTUKSIA


Lisää TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja koulutuksia ja kursseja löydät: www.tinfo.fi/minnemenna ja www.tinfo.fi/hakuja


Teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston kursseja

Kevään ensimmäisiä auringonsäteitä odotellessa voit ottaa jo varaslähdön ilmoittautumalla Teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston kevään kurssitarjontaan.

Ilmoittautuminen kursseille alkaa 1.2.2015 ja päättyy 28.2.2015.

Lisätietoa Avoimen yliopiston toiminnasta, kurssitarjonnasta ja opintomaksuista löydät verkkosivuiltamme.

Osallistujat kursseille valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä tai ennakkotehtävien perusteella.

Ilmoittautuminen tapahtuu hakulomakkeella.

Avoimen yliopiston kevään 2015 oma kurssitarjonta (haku 1.-28.2.2015)

Poimintoja:
 
Naamioilla vai ilman? Näkökulmia fyysiseen teatteriin ja liikelähtöiseen näyttelijäntyöhön 12 op
Vastuuopettaja: FM Taina Mäki-Iso, useita vierailevia opettajia

Ollako vai eikö olla? Esiintymisen työpaja 3 op
Opettaja: FM Tuuja Jänicke

Yhteystiedot: teak.avoin(a)uniarts.fi
twitter.com/tinfotweets

tietopaketti_tiedotuskeskukset_instituutit

High_Fest_2015_reg