24.01.2014

TINFO-tiedote 3 / 23.1.2014

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

TYÖPAIKKOJA

TYÖPAJOJA JA KOULUTUSTA

MUITA ILMOITUKSIA


MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


ROIHAN DURAS-ESITYS VASTARINTA BERLIINISSÄ ON MENESTYS

Viesti Mikko Roihalta Berliinistä, jossa Roihan sovittama ja ohjaama Vastarinta Brotfabikissa on menestys. Viesti elähdytti niin paljon, että laitan suoran lainauksen Mikolta, joka palaa taiteellisiin sisältöihin myöhemmin mutta tuulettaa nyt näin: ”--- tuottaa sanoin kuvaamatonta ylpeyttä täysin mitätön, moraaliton, erityisen ulkotaiteellinen seikka: ensimmäisen kerran minun Berliini-historiassani esitys on nuijalla lyöty ja kassalla on kuulemma ollut JONOTUSLISTA!!!!!!!!!! Minä voin ehkä tämän jälkeen kuolla.”

Jihaa! Onnittelut!  Älä kuole vielä, Mikko! Ja pian Vastarinnan näkee Teatteri Jurkassa.


ILAHDUTTAA MYÖS PRAHALAINEN KAAOS

Niin ja ilahduttaa myös Mika Myllyahon Kaaos Prahassa. Mieskriitikko kiittelee esityksen sykettä, näyttelijäntyön intensiteettiä, näytelmän aihetta. Siihen kaikki yli kolmikymppiset voivat samastua, vai vain naiset, kriitikko kysyy. Myllyahon trilogia on kestosuosikki.


ODOTUSTA

Theater der Zeitin aikaistetusti, jo tänä keväänä, julkaiseman suomalaisnäytelmän antologian valinnat ovat pian lopullisesti selvillä. Antologian saksalaistoimittaja on syksyn mittaan lukenut vinon pinon suomalaisnäytelmien englanninnoksia ja saksannoksia.

Odotusta ja jännitystä myös Heidelbergin Stückemarktin suhteen. Viiruksen Där vi en gång flått on jo valittu. Muuta tietoa odottelemme, myös lukuteatteriin valittavista näytelmistä.

Ja sitten olisi vielä löydyttävä näytelmien saksantajat tähän hässäkkään ja aikaistettuun aikatauluun! Huh!


RISKIT JA EPÄVARMUUSTEKIJÄT – VASTUULLISESTI PELAAMAAN!

Luen Veikkauksen osavuosikatsauksesta tammi-syyskuu 2013. Vuoden 2013 tavoitteita uhkaavista riskeistä merkittävimmiksi arvioidaan kuluttajakysynnän kehitys, raha-pelijärjestelmän sääntelyn vaikutukset sekä sähköiseen liiketoimintaan ja tietojärjestelmien käytettävyyteen liittyvät tekijät.

Miten käy Veikkauksen liikevaihdon? Ennakoivat, että ”vallitsevassa taloudellisessa tilanteessa vuoden 2013 tulostavoitetta ei saavuteta”. Soitan Veikkauksen tiedottaja Tero Talaslahdelle (huikean hyvää palvelua!) ja saan tietää, että Veikkauksen hallituksen kokous on 9.-11.2.2014, minkä jälkeen Veikkaus julkaisee tulostiedotteensa Jos tämä taiteelle, urheilulle ja nuorisotyölle rahaa takova Veikkauksen sampo alkaakin hyytyä, niin mikä sitten eteen. Mehän tiedämme, taiteen ja kulttuurin osuudesta valtionbudjetissa karkeasti ottaen puolet rahoitetaan veikkausvoittovaroilla.

Kysehän ei ole siitä, että Veikkaus ei hoitaisi hommiaan. Pelaajien rahoja valuu ulkomaille.

Nyt pelaamaan Suomessa – vastuullisesti, kehottaa Talaslahti ja muistuttaa, että Veikkauksella on luotettavat systeemit ja voittajat saavat takuuvarmasti voittorahansa. Ulkomailta voivat voitot jäädä saamatta (www.talouselama.fi).


ISO KÄDENOJENNUS

Taidekentän eduksi ja iloksi on jaossa 1 miljoona euroa työllistämishankkeisiin. Tässä hankkeessa tullaan työllistämään nuoria taiteen ja kulttuurin alan ammattilaisia kulttuuri- ja tiedeinstituuttien, taiteen tiedotuskeskusten sekä koti- ja ulkomaisten kulttuuriorganisaatioiden ja -yritysten kansainvälisiin tehtäviin vuosina 2014 ja 2015. Tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle alle 35-vuotiaalle kulttuurialan ammattilaiselle kansainvälinen työpaikka lyhimmillään kolmeksi kuukaudeksi, jopa vuodeksi.

Hyvä, että tämä työllistämishanke on jälleen uskottu Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n käsiin. Järjestelmä on hieno. Edelliskerroillakin homma hoitui ammattimaisesti, sutjakkaasti ja minimaalisin kustannuksin. Nyt työllistämisrahoilla voi meille tiedotuskeskuksiin ja kulttuuri- ja tiedeinstituutteihin sekä kauttamme muille alan kansainvälisille toimijoille – festivaaleille, teattereille jne. tulla töihin. Pidän peukkuja meidän hakemuksille. Tämä on iso kädenojennus valtiolta!


NAHKATAKKINEN TYTTÖ – JUKEBOX-MUSIKAALIN JA YHTEISÖN VOIMAA

Martinus-salin aula kuhisee. Neljä sataa ihmistä tungeksii sisään. Ihmispaljoudelta pystyn juuri ja juuri havaitsemaan lämppäri-tableau vivanteja: faneja yrittämässä epätoivoisesti päästä sisään, joukko toisiinsa sidottuina tai irrallaan. Hieno tervetuliainen!  Vaskivuoren lukion jukebox-musikaali Nahkatakkinen tyttö vie mennessään. Lavalla nähdään parhaimmillaan viitisenkymmentä lukiolaista. Liki 15-henkinen orkesteri: viuluja, alttoviulu, sello, huilu ja klarinetti kosketinten, lyömäsoitinten, kitaroiden ja basson lisäksi. Mitä sovituksia ja soundeja!

Ihmisenergian synnyttämää sähköä ilmassa. Olin onnekas, olin yksi niistä reippaasti yli 5000 katsojasta, joka tämän musikaali-ihmeen näki.

Tällainen tunnetun artistin tai ryhmän valmiiden laulujen ympärille rakentuva jukebox-musikaali  voisi tuntua väkisin tehdyltä. Mutta nyt miltei luulisi, että ensin oli tarina ja sitten laulut ja musiikki, niin hyvin kimpassa tarina on suhteessa laulujen lyriikkaan. Neumanin ja Dingon hitit saavat upeita sovituksia, sellaista soundin moninaisuutta, että selkäpiitä vihloo nautinnosta. Dingon sanoituksia on teksti kuunnellut ja aistinut. Ei libretosta muutoin olisi voinut tällaista tulla!

Nuorisomusikaalissa tarinaa on oikeasti rakennettu nuorten silmän korkeudelta, ei ylhäältä päin. Tekstin ja sen sisältämien hahmojen sekä musiikin kansalliset ja kansainväliset korkean ja populaarin ristivedot ja yhdistelmät, huikea viittausten määrä tarjoaa loputtomia löytöretkiä. Tässä intertekstuaalisessa viidakossa haluaisi vaeltaa kauemminkin! Nahkatakkinen tyttö on huikean älykäs voimaannuttamiskertomus, mahdollisuudesta valita myös toisin, aina ei jokaisen tarvitse onnellistuakseen löytää itselleen poika- tai tyttöystävää. Tässä vähän toisenlainen identiteettitarina! Ja on se nyt vähän toista, kun oikeasti nuoret esittävät nuoria. Tässä maailmassa 25- tai 30-kymppinen on vanha.

Nahkatakkinen tyttö laittoi miettimään teatterin yhteisöllistä voimaa ja populaarin politiikkaa. Tabuaiheita voi käsitellä musikaalin vapauttavassa kaavussa viihteellä. Aistin yleisön reaktioita. Nyt liikutaan syvällä. Nahkatakkisen tytön blogissa lisää. Kaisa Paavolaisen blogista löytyy musikaalitietoa.


EI ELÄMÄ OLE NIIN KUIN MELUKYLÄSSÄ

Eri tavoin voimaannuttavien tarinoiden iloa koin myös Kansallisteatterin Minä ja Muro -esityksessä. Kummitätinsä kanssa Minää ja Muroa katsomassa ollut tyttö 11 v istuutuu sattumoisin minua vastapäätä kolmosen ratikkaan ja alkaa kertoa äidilleen esityksestä. ”Lauhalla oli ihan hirveät vanhemmat, onneksi sillä oli Muro ja se löysi ystävän, sen Santun.” Esityksessä vieressäni ollut ehkä seitsenvuotias tyttö supisi mumminsa korvaan, että Lauha näyttää niin surulliselta, mutta onneksi se hymyili lopussa. Minäkin haluaisin oman Muron.

Ei elämä ole Melukylän lasten ikuista onnea, ja silti voi selviytyä.


MITEN YMMÄRTÄÄ TEATTERIVIERASTA?

Jaakko Lenni-Taattolan pro gradu kannattaa lukea, jos kiinnostaa, millaiset tekijät vaikuttavat vierailuesitysten vastaanottoon ja minkälaiset pohdinnat identiteeteistä tai draamasta aukeavat kahden kulttuurin rajapinnasta käsin.  Caset ovat Tampereen teatterikesässä nähdyt Philippe Quesnen ja Vivarium Studion Lohikäärmeiden melankolia ja Koltèsin Läntinen satamalaituri Bretagnen kansallisteatterin vierailuna (Prospero-hanke). Lenni-Taattola suuntaa tutkimuksen huomiota ohjelmistovalintaprosessien tutkimisen tärkeyteen ja kysymyksiin siitä, millaista keskustelua ohjelmistojen avulla tahdotaan käydä. Tärkeätä!

Teatterin ja draaman tutkimuksen ja teatteritieteen graduista löytyy paljon käypää kamaa!


SORMET HUNAJAPURKISSA

Viiden euron seteli klemmarilla kiinni A4:n ylänurkassa. Kuka nyt on ryhtynyt näin übersäntilliseksi ja maksaa takaisin jotain vanhaa kahvi- tai viinipistouvausta? Ehei.  Tämä onkin erottautuvaa etukäteismarkkinointia. Huumorintajuuni vetosi tämä Kari Heiskasen ja Hanna Rotkon (Ryhmäteatteri) allekirjoittama siekailematon viesti: ”kehu näytelmää ja jollet keksi mitään sanottavaa, lainaa luonnehdintoja minkä tahansa teoksen arviosta. Taidekritiikki toteutuu subjektiivisesti ns. onnenpyöräperiaatteella---”

Sormiin hunajapurkissa sisältyy ”hetkellisesti syvällinen ulottuvuus”. Sormet hunajapurkissa tarjoaa ”viihtyisiä hetkiä ja ajattelun aihetta”. Sormista hunajapurkissa ”tunnistaa itsensä” ja siitä löytää ”aitoa elämänpaloa”.


TINFON ILMOITUKSIA


Teatterialan Avain 2013–2014 päivitysversio valmistunut


Teatterialan Avain -yhteystietojulkaisun päivitysversio 2013–2014 on nyt saatavana. Julkaisusta löytyy yhdestä paketista kootusti teatterialan yhteystietoja. Teatterialan Avain toimitetaan sähköisenä versiona.

Teatterialan Avaimen voit tilata TINFO-verkkokaupasta , sähköpostitse tinfo(at)tinfo.fi tai puhelimitse (09) 2511 2120

Teatterialan Avaimen hinnat:

  • 1–2 käyttäjää, lisenssi maksaa 25 euroa.
  • 3–9 käyttäjää, lisenssi maksaa 75 euroa.
  • Yli 9 käyttäjää, lisenssi maksaa 120 euroa.

Uusia yhteystietoja voi ilmoittaa jatkuvasti. Ilmoittaminen Teatterialan Avaimessa on maksutonta. Lue lisää Avaimesta.

 

UUTISIA


OKM: Nykysirkus valtionosuuden piiriin


Valtioneuvoston on hyväksynyt hallituksen esityksen teatteri- ja orkesterilain muuttamisesta. Jatkossa opetus- ja kulttuuriministeriö voi teatteri- ja orkesterilain 1 §:n mukaisesti myöntää sirkusalan toimijoille valtionosuutta toiminnan käyttökustannuksiin. Lakimuutos asettaa sirkustaiteen toimijat samaan asemaan muiden vastaavien taiteenalojen toimijoiden kanssa.

- Sirkustaide on ollut Suomessa korkealla tasolla jo vuosia, joten on reilua, että sirkukset saavat samat oikeudet valtion tukeen kuin mitä teattereilla ja orkestereillakin on. Ala on kasvussa, ja meillä on jo muun muassa sirkusalan ammatteihin valmistavaa koulutusta. Myös sirkuksen harrastajamäärät ovat kasvussa, sanoo kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki.

Sirkustaiteen tuominen valtionosuuden piiriin voi vaikuttaa positiivisesti alan työllisyystilanteeseen tukemalla uusien työpaikkojen perustamista sirkustaiteen alalle. Lisäksi uudistus parantaa sirkustaiteen saatavuutta ja saavutettavuutta koko maassa.

- Sirkuksen hyväksyminen valtionosuuskelpoiseksi taiteenalaksi ei vielä tarkoita, että valtionosuuksia sirkuksille myös heti myönnetään. Nyt sirkukset voivat kuitenkin hakea valtionosuuden piiriin. Tähän saakka se ei ole ollut mahdollista, ministeri Arhinmäki sanoo.

Sirkustaide otettiin valtion talousarvioon omana taiteenalana ensimmäisen kerran vuonna 2009. Viime vuonna määräraha sirkustaiteen edistämiseen oli 560 000 euroa. Määrärahasta myönnettiin toiminta-avustus 12 ryhmälle ja lisäksi kertaluonteisia avustuksia viidelle toimijalle.

Teatteri- ja orkesterilain mukaan valtionosuuteen oikeutettuja teattereita ja orkestereita ovat opetus- ja kulttuuriministeriön valtionosuuteen hyväksymät teatterit ja orkesterit sekä Svenska Teatern i Helsingfors ja Tampereen Työväen Teatteri. Opetus- ja kulttuuriministeriö päättää valtion talousarvion rajoissa teatterin ja orkesterin valtionosuuden laskennallisena perusteena käytettävästä henkilötyövuosien määrästä. Vuonna 2013 valtionosuutta saavia teattereita oli 57. Vuonna 2014 määrä pysyi samana.

- Taidelaitosten vuoden 2014 valtionosuuksiin tarkoitetut määrärahat on jo määritelty talousarviossa. Käytännössä sirkus tulee jakamaan samaa valtionosuuspottia, jota jo tällä hetkellä jakavat puhe- ja tanssiteatterit. Tukijärjestelmän pitää kuitenkin olla oikeudenmukainen. Jos taidekentällä tapahtuu muutoksia, sen pitää näkyä myös avustuksissa, Arhinmäki sanoo.

Lain ehdotetaan tulevan voimaan mahdollisimman pian.

Lisätietoja:
hallitussihteeri Sini Lahdenperä, p. 0295 3 30392
kulttuuriasiainneuvos Katri Santtila, p. 0295 3 30285


OKM: Suomi pärjännyt hyvin taiteen ja kulttuurin EU-rahoituksessa


"Kun verrataan suomalaisten kulttuuritoimijoiden hankkeita muiden maiden hankkeisiin, suomalaiset ovat menestyneet erittäin hyvin. Hankkeidemme läpimenoprosentti Brysselissä on ollut selvästi yli keskiarvon", sanoi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki torstaina 16. tammikuuta Helsingissä.

Arhinmäki puhui Luova Eurooppa -ohjelman lanseeraustilaisuudessa Mediakeskus Lumeessa. Luova Eurooppa on EU:n uusi taiteen ja kulttuurin rahoitusohjelma, josta jäsenmaiden yhteistyöhankkeet voivat hakea rahoitusta. Uusi ohjelmakausi käynnistyi vuoden 2014 alussa ja se kestää seitsemän vuotta.

"Luova Eurooppa -ohjelma tuo lisää tukea eurooppalaiselle kulttuurille, elokuvalle, televisiolle, musiikille, kirjallisuudelle, esittäville taiteille, kulttuuriperinnölle ja niihin liittyville aloille. Se, että ohjelman rahoitusta saatiin kasvatettua yhdeksällä prosentilla verrattuna aiempiin kulttuuri- ja mediaohjelmiin, on suuri voitto kulttuurille ja kertoo siitä, että koko Euroopassa todella uskotaan luovuuteen ja luovien alojen merkitykseen niin henkisesti kuin taloudellisestikin", Arhinmäki kiitteli.

Ohjelman päätavoitteena on tukea Euroopan kulttuurista ja kielellistä monimuotoisuutta ja vaalia Euroopan kulttuuriperintöä sekä vahvistaa Euroopan kulttuurialan ja luovien alojen kilpailukykyä.

"Uuden ohjelman arvioidaan tuovan Euroopan laajuisesti rahoitusta vähintään 250 000 taiteilijalle ja kulttuurialan ammattilaiselle, 2 000 elokuvateatterille, 800 elokuvalle ja 4 500 kirjan kääntämiselle. Lisäksi otetaan käyttöön uusi takausjärjestelmä, jonka turvin pienet kulttuuri- ja luovan alan yritykset voivat saada jopa 750 miljoonan euron arvosta pankkilainoja", Arhinmäki kuvaili.

Arhinmäen mukaan lisäpanostus luo kulttuurisektorille merkittäviä mahdollisuuksia. "Luovilla aloilla on paljon kasvupotentiaalia ja sinne kannattaa myös julkisella tuella pyrkiä luomaan uusia työpaikkoja. Tämä edistää koko EU:n taloutta."

Luova Eurooppa -ohjelmaa edelsivät Kulttuuri- ja Media-ohjelmat, joista suomalaiset ovat saaneet merkittävää rahoitusta eurooppalaisiin yhteistyöhankkeisiin.

"EU-ohjelmat ovat vaikuttaneet suuresti taiteen ja kulttuurin kansainväliseen verkostoitumiseen sekä toimijoiden osaamiseen ja näkyvyyteen. Ohjelmien tuesta on muodostunut merkittävä lisä taiteen ja kulttuurin kansalliselle rahoitukselle Suomessa. Saamme varmasti jatkoa tälle kehitykselle myös uudessa ohjelmassa", ministeri totesi.

Lisätiedot:
Erityisavustaja Anne Moilanen, puh. 050 347 8299
Kulttuurisihteeri Iina Berden, puh. 0295 330069
Kulttuuriasiainneuvos Laura Mäkelä, puh. 0295 330222

Luova Eurooppa -ohjelmasta lisätietoja CIMOn verkkosivuilla.TAPAHTUMIA


Lisää ajankohtaisia tapahtumia TINFO-verkkosivujen Minne mennä -osiossa.Työväen näyttämöpäivät 31.1.–2.2.2014, Mikkeli


Työväen Näyttämöpäivät on Suomen suurimpia harrastajateatteritapahtumia. Festivaali järjestetään 38. kerran tammikuun viimeisenä viikonloppuna 31.1.–2.2.2014.

Kolme teatterialan ammattilaisista koostuvaa raatiparia katsovat kaikki Työväen Näyttämöpäivien esitykset.

Raadin jäsenet vuonna 2014 ovat:

Teatteritoimittaja Kirsikka Moring, ohjaaja Mikko Roiha, teatterityön professori Yrjö Juhani Renvall, näyttelijä Niina Nurminen, näytelmäkirjailija Juha Jokela, teatterinjohtaja näyttelijä Kirsi-Kaisa Sinisalo.

Raati ei laita esityksiä arvojärjestykseen vaan antaa ryhmille esityksen jälkeen suullisen palautteen. Lyhennetty palaute ja arvio festivaalin yleisestä tasosta kuullaan päätöstilaisuudessa Mikkelin Teatterin suurella näyttämöllä 2.2.2014. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoa: http://tnp.fi


Esitys-lehden ja Kritiikin Uutisten yhteisteemanumeroiden julkistamistilaisuus 5.2.2014, Helsinki


ESSEE, AIKAMME TAIDETTA LÄVISTÄVÄ ILMIÖ

Todellisuuden tutkimuskeskuksen Esitys-lehti ja Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Uutiset julkaisevat samanaikaisesti essee-teemaiset numerot. Lehdet tarjoavat esseistiikkaa esitystaiteen ja kirjallisuuden ajankohtaisista ilmiöistä. Suurennuslasin alla harvinaislaatuisessa kulttuurilehtien yhteistyössä on erityisesti esseemäisyys, joka parhaillaan lävistää kaikki taiteen alat. Kuvataideteoksista tulee installaatioita, runoista esitettäviä, teatterista käyttäjälähtöistä.

Kritiikin Uutisten lähtökohtana on kirjallisuus, joka siirtyy pois paperilta. Numeron kirjoittajia ovat mm. kirjallisuuskriitikko Maaria Pääjärvi, kirjailija Maria Matinmikko, kuvataiteilija Terike Haapoja ja kirjailija Laura Gustafsson.

Esitys-lehti selvittää yhdeksän esseetä sisältävässä erikoismeganumerossaan mitä esseemäisyys tarkoittaa esittävissä taiteissa. Kirjoittajina ovat muun muassa tietokirjailija, teatteritieteen dosentti Mikko-Olavi Seppälä, näytelmäkirjailija Veikko Nuutinen, tutkija Saara Hacklin, esitystaiteilija Pilvi Porkola, näytelmäkirjailija Jussi Moila.

Päätoimittajina Kritiikin Uutisissa toimii Aleksis Salusjärvi ja Esitys-lehden erikoisnumerossa Maria Säkö, Sanna Uuttu ja Janne Saarakkala.

ESSEE-NUMEROIDEN JULKAISUTILAISUUS

Runebergin päivänä ke 5.2.2014

klo 18:30 kuohuviinitarjoilu ja kilistykset Ruttopuistossa, Vanha kirkkopuisto, Bulevardi

klo 19–21 varsinainen ohjelma Dubrovnik Lounge&Lobbyssa, Corona-baarin alakerta, Eerikinkatu 11

Ohjelmassa yleissilmäys sekä Esitys-lehden että Kritiikin Uutisten essee-numeroihin. Tarkemmassa esittelyssä Pilvi Porkolan, Maaria Pääjärven, Pietari Kylmälän ja Jussi Moilan esseet. Käytössä audiovisuaalisia tehokeinoja, lukudraamaa ja näyttelijä Niina Hosiasluoma.

Molempia lehtiä myynnissä paikan päällä.

Lisätiedot:
Janne Saarakkala (Esitys) 050 565 9775, esitys.todellisuus.fi
Aleksis Salusjärvi (Kritiikin Uutiset) 044 564 6541, www.kritiikinuutiset.fi


TATKU – taiteesta työtä ja kulttuurista hyvinvointia -hankkeen päätösseminaari 17.2.2014, Kulttuurikeskus PiiPoo, Lempäälä


Miten taide tulee osaksi hyvinvointia, työtapoja, arkea ja juhlaa?

Ma 17.2.2014 klo 10–16 Kulttuurikeskus PiiPoossa (Lempäälän Ideaparkissa)

Seminaari esittelee TATKU-hankkeen aikana toteutettuja taidelähtöisiä hyvinvointiprojekteja, vaikuttavuutta, tuloksia sekä avaa projekteissa syntyneitä näkökulmia taiteen ja kulttuuritoiminnan mahdollisuuksista eri toimialoilla.

Hankkeessa on ollut mukana kahdeksan sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan kumppania, 12 soveltavan taiteen ja kaksi kulttuurin tuottamisen ammattilaista sekä yhden osaprojektin väitöskirjatutkija. TATKU on toteutettu Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella sekä  hankekumppanien osarahoituksella. Hankkeen loppuraportti julkaistaan seminaarissa.

Seminaari on maksuton!

Ilmoittaudu 11.2. mennessä osoitteessa http://www.lastenpiipoo.fi/koulutus_ja_seminaarit/

Lue lisää oheisesta liitteestä (PDF)

Voit tutustua TATKU-hankkeeseen myös TATKU-blogissa http://tatkusatku.blogspot.fi/


TEOS-hankkeen seminaari: Ihmisten oma teatteri 24.2.2014, Helsinki


Maanantai 24.2.2014 klo 13–16, Q-teatteri, Tunturikatu 16, Helsinki

Miten syntyy ihmisten oma teatteri? TEOS – Teattereiden osallistavien yhteistoimintamallien kehittäminen -hankkeen Ihmisten oma teatteri -seminaarissa pohditaan ammattiteattereiden mah-dollisuuksia rakentaa tasavertaista yhteistyötä lähialueensa muiden organisaatioiden, kuten koulujen, sosiaali- ja terveysalan toimijoiden ja yritysten kanssa. Kulttuuriorganisaatiot tarvitsevat aitoja yhteistyökumppanuuksia voidakseen olla yhä aktiivisemmin mukana yhteiskunnan muutok-sissa ja tavoittaakseen eri väestöryhmiä. Mutta miten yhteistyö saadaan alkuun? Minkälaista suun-nittelua ja sitoutumista tarvitaan eri osapuolilta?

Lisätietoa ja seminaariohjelma oheisessa liitteessä (PDF).

Ilmoittautumiset maanantaihin 17.2. mennessä osoitteessa: https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/11537/lomake.html

Seminaari on maksuton. Kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Lisätietoja:
Katri Malte-Colliard, projektikoordinaattori
TEOS-hanke
Tutkivan teatterityön keskus, Tampereen yliopisto
p.050 3187024, katri.malte-colliard(at)uta.fi
http://t7.uta.fi


Bravo! – Kansainvälinen lasten- ja nuorten teatterifestivaali 21.–30.3.2014 pääkaupunkiseudulla


Kahdeksatta kertaa järjestettävä kansainvälinen lasten- ja nuortenteatterifestivaali Bravo! tarjoilee laajan kattauksen korkeatasoista teatteria kaikenikäisille. Suomen Assitej järjestää festivaalin 21.–30.3.2014 Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kulttuuritaloissa. Festivaalille saapuu kuusi esitystä viidestä eri maasta ympäri maailman.

ELÄMÄN PERUSKYSYMYKSIÄ PERHEEN PIENIMMILLE

Ruotsalaisen Teater Sagohusetin Max – Tarina pallosta, lampusta ja autosta on lämminhenkinen esitys taaperoikäisen elämän peruskysymyksistä ja -asioista. Sanoja, musiikkia ja liikettä yhdistelevä esitys valloittaa lempeällä tunnelmallaan.

Bolognasta tulevan La Baracca – Testoni Ragazzin Spot on valotaidetta ja näyttelijäntyötä yhdistävä hauska ja kiehtova esitys. Esitys kertoo miehen ja teatterilampun välisestä ystävyydestä ja yhteisestä värikkäästä leikistä.

NURINKURISTA NUKKETEATTERIA JA KLOVNERIAA ALAKOULUIKÄISILLE

Norjalaisen Katja Brita Lindebergin teoksessa Jos Rosa osaisi taikoa tapaamme Rosan, joka on maailman ihanin prinsessa. Vanhemmat huitelevat omissa menoissaan, mutta ei hätää; Rosa osaa taikoa. Yhden naisen hulvaton klovneriaesitys käsittelee yksinäisyyttä tavalla, joka naurattaa ja liikuttaa.

Québecistä tulevan Les Sages Fous -ryhmän Orpojen sirkus on visuaalisesti huikeaa nukketeatteria. Takakujien tähdet valtaavat estradin, kun romukauppiaat herättävät henkiin pienen ja kummallisen sirkusseurueen.

NUORILTA TEKIJÖILTÄ NUORILLE KATSOJILLE

Ruotsista saapuvan Carrasco  Dance Companyn Bartolomeo on eri musiikki- ja tanssityylejä sekoitteleva urbaani nykytanssiteos, joka tutkii turhautumista yhteiskunnan kapeisiin rooleihin. Viisi naista, viisi tahtoa ja vahva tunnelma yhdistyvät silkkaan tykitykseen, jossa jauhot lentävät. Esitys on saanut Ruotsin Assitej-palkinnon vuoden 2013 parhaasta esityksestä.

Festivaalilla aiemminkin vierailleen ranskalaisen Compagnie ACTAn uusi teos En Corps (E)crits on muun muassa suomalaisten nuorten kanssa tehtyihin työpajoihin pohjaava tanssiesitys minuudesta ja toiseudesta. Tunteiden dramaturgiaa noudattava esitys yhdistää livemusiikkia ja videokuvaa tanssiin.

Esityksiä järjestetään sekä päiväaikaan että illalla. Perheet sekä koulu- ja päiväkotiryhmät voivat valita ikäryhmälleen sopivan esityksen ja ajankohdan. Festivaalin avajaiset järjestetään yhteistyössä Nukketeatterin näyteikkunan kanssa perjantaina 21.3.2014 Kulttuurikeskus Stoassa. Kansainvälisten esitysten lisäksi festivaaliviikon aikana tarjolla on oheisohjelmisto, jossa on muun muassa lapsiraati, Suomen Assitejn jäsenteatterien esityksiä ja ammattilaistapahtumia.

Lisätietoa ohjelmistosta ja festivaalista:
Tuottaja Nea Granlund,
nea.granlund(at)assitejfi.org,
puh: 041 519 7003,
www.bravofinland.org


APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

Katso aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja apurahahakuja.OKM: Kulttuurin matkailullinen tuotteistaminen


Valtionavustus on tarkoitettu taiteen ja kulttuurin toimijoiden kulttuurimatkailun kehittämishankkeisiin.

Avustuksella toteutetaan hallitusohjelman tavoitetta edistää kulttuuriyrittäjyyttä ja luovien alojen työpaikkojen syntymistä sekä kulttuurivientiä.
   
Hakuaika päättyy: 31.1.2014

Lue lisää

Lisätietoja:
Neuvotteleva virkamies Anne Mattero, puh. 0295 3 30206, etunimi.sukunimi(at)minedu.fi


OKM: Taiteen ja kulttuurin Venäjä-ohjelma


Avustusta myönnetään Taiteen ja kulttuurin Venäjä-ohjelman toimeenpanoa varten. Avustus on tarkoitettu Venäjän kanssa taiteen ja kulttuurin alan yhteistyötä tekeville järjestöille ja yhteisöille, joiden tulee olla oikeustoimikelpoisia.

Yksittäiset taiteilijat, ryhmät ja yhteisöt voivat hakea avustusta kansainvälisen kulttuuriyhteistyön yksittäisiin hankkeisiin ja kansainväliseen liikkuvuuteen Taiteen edistämiskeskukselta. Lisätietoja Taiteen edistämiskeskuksen verkkosivuilta.  

Hakuaika päättyy: 31.1.2014

Lue lisää

Lisätietoja:
Kulttuuriasiainneuvos Maija Lummepuro puh. 0295 3 30198, etunimi.sukunimi(at)minedu.fi


SKR: Uudenmaan Kulttuurirahastolta juhlavuoden erikoisapuraha maahanmuuttajille

 
Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto jakaa tänä vuonna apurahoina 828 000 euroa uusmaalaiselle taiteelle ja paikalliskulttuurille. Apurahoja jaetaan kaikkien taiteenalojen edustajille, kotiseututyölle ja paikalliskulttuurin hankkeille.
 
Yhteen tai kahteen maakunnallisesti merkittävään hankkeeseen osoitetaan erityinen 30 000 euron apuraha. Lisäksi Suomen Kulttuurirahaston 75-vuotisjuhlavuotena Uudenmaan rahasto on päättänyt jakaa noin 40 000 euroa yhdelle tai kahdelle uussuomalaisten ja maahanmuuttajien kulttuurin edistämishankkeelle.
 
Suomen Kulttuurirahaston maakuntarahastojen hakuaika on 10.2.2014 saakka.

Lue lisää


Oskar Öflundin säätiö, hakuaika 15.1.-15.2.


Säätiö tukee kotimaista yleishyödyllistä toimintaa henkilöille ja yhteisöille, jotka toimivat tieteiden ja kulttuurin eri aloilla.

Lisätietoa: www.oskaroflund.fi/fi


HAKUJA


Katso aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia hakuja.Teatteriyhteistyökumppani Venäjältä? Vielä ehtii laittaa hakuilmoituksen!


Yhteistyökumppania etsitään täyttämällä 1.2.2014 mennessä hanke-ehdotuslomake, johon tulevat suomalaistahon tiedot, kuvaus yhteistyöstä sekä toivotusta venäläisestä kumppanista.

Lomake postitetaan sähköpostin liitetiedostona projektikoordinaattori Sisko Ruposelle: sisko.ruponen(at)venajaseura.com. Yhteistyökumppanin haku on maksutonta.

Venäläiset toimijat vastaavat suomalaisten hanke-ehdotuksiin 15.5.2014 mennessä. Osapuolet saavat itse päättää, kenen kanssa haluavat aloittaa keskustelut yhteistyöstä. Rahoituksen hankkimisesta vastaavat toimijat itse. Kulttuurifoorumin kautta löytyy rahoitusvinkkejä.

Lisätietoa ja hakuohjeet:
www.kultforum.org/hankkeet/partneri-info.html


Seinäjoen Harrastajateatterikesä 22.–24.8.2014 – hakuaika alkanut


Tervetuloa ensi kesän tärkeimpään harrastajateatteritapahtumaan! Haku on nyt käynnissä, ja päättyy 28.3.2014. Klikkaa itsesi ja ryhmäsi mukaan osoitteessa www.harrastajateatterikesa.fi. Harrastajateatterikesä järjestetään Seinäjoen kaupunginteatterilla 22.-24.8.2014.

Tapahtuma on avoin kaikille teatterinystäville, jotka haluavat nähdä Suomen parasta harrastajateatteria. Seinäjoen Harrastajateatterikesä on lunastanut paikkansa yhtenä teatterintekijöiden ja -kokijoiden kohtaamispaikkana. Vuosi vuodelta esitysten taso on yhä kovempi, ja sitä kautta myös ryhmien esivalinta katselmukseen vaikeampaa. Niinpä jo valituksi tuleminen on puoli voittoa. Katselmukseen valitaan vuosittain 8–10 ryhmää ympäri Suomen. Katselmukseen valitut ryhmät saavat palautteen esityksestään ammattitaitoiselta raadilta. Raati jakaa myös tapahtuman päätöstilaisuudessa kannustusrahaa haluamalleen ryhmälle tai ryhmille.

Lisätietoja
tuottaja Joonas Autio
joonas.autio(at)gmail.com
050 5643347
www.harrastajateatterikesa.fi


Esityshaku Lain§uojattomat-teatterifestivaalille 3.–7.9.2014 käynnissä


Teatterifestivaali Lain§uojattomat tulee taas! Festivaali järjestetään Porissa jo viidettätoista kertaa. Odotamme ehdotuksianne ohjelmistoon mitä pikimmin!
 
Kokoamme jälleen mielenkiintoisen ja korkeatasoisen läpileikkauksen vapaiden ammattiryhmien esityksistä. Etsimme esityksiä lapsille, nuorille ja aikuisille. Haemme erityisesti rohkeita, tinkimättömiä, ajan hermolla olevia ja puhuttelevia esityksiä. Kutsumme festivaalille myös muutaman kansainvälisen vieraan.

Festivaali on tärkeä kohtaamispaikka meille teatterin lainsuojattomille. Pidämme huolen, että osallistujilla on festivaalilla aikaa ja mahdollisuus vuoropuheluun sekä ajatusten vaihtoon!
Jos olette teatterin ammattilaisia, teidän esityksenne on ehdottomasti paras ja olette kiinnostuneita osallistumaan festivaalille, lähettäkää meille alustavaa infoa sähköpostitse (lainsuojattomat(at)rakastajat.fi) tai postitse esityksistänne mahdollisimman pian, mutta viimeistään 30.4.!

Valmiita esityksiä käymme katsomassa etukäteen, jos mahdollista. Toivomme joka tapauksessa esityksestä taltiointia, jos on kyse valmiista esityksestä!
 
MUUTAMA HUOMIOITAVA ASIA:
 
1. Hakemuksessa tulee olla esittelyteksti, tekniset tiedot, ryhmän kokoonpano ja henkilömäärä, sekä tallenne.
 
2. Ilmoittakaa mahdollisista esitysajoista pian, jotta joku festivaaliryhmästä voi tulla katsomaan esitystänne. Mukaan mahtuu n. 15 esitystä. Lisäksi festivaalin klubi-iltoihin ja kadulle tarvitaan niihin soveltuvaa ohjelmaa.
 
3. Maksamme osallistujien MATKAKULUT, PÄIVÄRAHAT ESITYSPÄIVILTÄ ja järjestämme MAJOITUKSEN Sokos Hotel Vaakunassa. Jokainen saa festivaali t-paidan ja festivaalipassilla osallistujat pääsevät katsomaan muiden ryhmien esityksiä ja herkullista ruokaa tarjoamme kerran päivässä ruokalipukkeella.
 
Lisätietoja:
Salla Jyrkänne
(02) 6330126
lainsuojattomat(at)rakastajat.fi
 
Angelika Meusel
044 593 3414
angelika(at)rakastajat.fi

www.rakastajat.fi


Tutustumismatka unkarilaisiin teattereihin keväällä 2014 – haku käynnissä


Osin omin kustannuksin tehtävä tutustumismatkan Unkarin teattereihin, TheatreRoundTours toteutetaan keväällä 2014. Ohessa Unkarin kulttuuriministeriön kutsu ohessa ja hakulomake. Hakulomakkeessa voi esittää toiveensa matkustusajankohdaksi.

TheatreRoundTour -esittely
Hakulomake (PDF)

Hakulomake (Word) löytyy liitteistä tiedotteen lopusta.

Lisätietoja antaa:
Olga Huotari, Kulttuurituottaja / Unkarin kulttuurikeskus, 09 6229 4612, olga.huotari(at)unkarinkulttuuri.fi  


Open call: Autopistes: Circus dissemination, Montreal 7.–11.7. & Barcelona 18.–23.9.2014


Autopistes is a cooperation project that aims to build collaborations with performing arts professionals in order to organise touring networks and contribute to a better flow of artistic work.

JOIN US IN MONTREAL AND BARCELONA in 2014!

Programmers of festivals and venues in South-Western Europe, Northern Europe and Northern America can apply to take part in workshops taking place at festivals in Montreal and Barcelona. These workshops give opportunity to get involved in an international circus shows touring experience.

APPLY FOR THE FIRST ROUND OF WORKSHOPS:
July 7–11 2014: Workshop #1 at Montreal Complement Cirque Festival
September 17–21 2014: Workshop #2 at Barcelona Merce Arts de Carrer

24 professionals will be invited. The project covers costs for travel, accommodation and meals. Applying means commiting to both workshop sessions.

Deadline for applications: 10 February 2014.

Find all details online.


Residency: International Playwrights Group 2.–19.7.2014, Royal Court Theatre, London, UK


Since 1989 the Royal Court Theatre has collaborated with emerging playwrights from all parts of the world, working in over 70 countries and in more than 40 languages. The International Playwrights Group (formerly the International Residency) is part of this programme that offers the opportunity for international playwrights to spend time at the Royal Court Theatre in London, developing a new play. It also offers international theatre artists a forum to meet and work with leading British writers, directors and performers.

In summer 2014, five international playwrights will be invited to London to take part in a focussed, residential writers group, working with members of the Royal Court Theatre artistic team from 2 to 19 July 2014 (inclusive).

Language

Playwrights will be expected to write in their mother tongue and this work will be translated by the Royal Court. However, participants will need to have a good working knowledge of English as all meetings and group sessions will be conducted in English.

Travel and Accommodation

International travel, subsistence and accommodation will be provided by the Royal Court Theatre. Accommodation is self-catering, within walking distance or a short bus ride from the theatre. The Royal Court Theatre will also reimburse any UK entry visas costs.

Deadline for applications: 14 March 2014.

Find all details online.


Residencies: Dance research NRW Aug–Nov 2014, Düsseldorf and Dortmund, Germany


The NRW KULTURsekretariat is offering 6–12 week performing arts residencies for dancers, choreographers, performers and musicians. These are to be used for thematic research projects, which should not be focused on a production.

RESEARCH PERIOD

Between August and November 2014. The findings of each project will be presented at the end of the research period at public events.

THEMES

There will be an overarching title for each dance research project based on its location.

The theme of the Tanzrecherche NRW #14 project in Dortmund is the location and navigation in space and time. It is an invitation on a quest for appropriate positioning strategies; and an inquiry into new modes of movement, presence, transgression.

The thematic focus of Tanzrecherche NRW #15 in Düsseldorf is an up-to-date view of the relationship between dance and music. The two genres share the term “composition”, which thus forms a consciously broad range of artistic definition.

OFFERED

Rent-free accommodation for 1–2 people, plus a grant of up to €7,500, according  to the nature and scope of the research project. Personal support, mentoring and guidance. The NRW KULTURsekretariat will also provide access to its institutions and experts. Should any production emerge from the research projects, the Kultursekretariat will support any performances staged in NRW.

Deadline for applications: 15 February 2014.

Find all details online.


22nd India Theatre Olympiad: International Theatre Festival 2014


You will be happy to learn that we are organising 22nd India Theatre Olympiad as International Theatre Festival in the miilennium city of Cuttack, Odisha (Orissa) state - situated on the eastern coast of India.

This annual International Theatre Festival (Drama, Dance & Music) is only of its kind in the country and this year it will be held from 25th to 29th September, 2014.

This International event will provide wonderful platform, a small world stage, for countries to strengthen ties with the people of India. Forging bonds through the performing arts, as you know Theatre will be a wonderful tool to help youngsters develop self confidence, self esteem and global understanding of one another. It is also a great way to promote peace,  understanding and empathy in an otherwise intolerant world by forge forward  national integrity, international amity and universal brotherhood through cross cultural synthesis and social assimilation.

We are pleased to inform, that this Theatre Olympiad welcomes performing arts companies, groups and artists to present their productions in all genres of performing arts including Theatre (drama, comedy, mime, pantomime, puppet, fingers theatre, visual), Dance (modern, folk, classical etc.), Music  (opera, classical, musical, contemporary, jazz, folk etc.) and other forms of performing arts.

Please find 4 attachments of documents of the Festival including:
International Theatre Festival - General Rules
Invitation Letter
Registration Form 1
Registration Form 2

Prior to this International Event, depicting rich, multi-dimensional and varied performing arts of India, a 11-days long biggest cultural extravaganza of the 22nd National Drama, Dance & Music Competition, with a participation of more than 3500 Indian artists, will also be held from 14th to 24th September, 2014.

The Last Date for receiving Application with other documents is on or before 30th June, 2014.

www.theatreolympiad.org


TYÖPAIKKOJA


Nomadi-tuotanto hakee projektikoordinaattoria


Nomadi-tuotanto on vuonna 1996 perustettu nykytanssin tuotantokokoonpano, joka hallinnoi Alpo Aaltokoski Companyn ja Arja Raatikainen & Co:n taiteellista toimintaa.
 
Projektikoordinaattorin tehtävänä on toteuttaa yhteistyöhanke Nomadi-tuotannon sekä sosiaalialan ja yksityisen sektorin välillä. Hän vastaa hankkeen operatiivisesta suunnittelusta, tuotannosta, viestinnästä ja markkinoinnista, sidosryhmäyhteyksistä, dokumentoinnista ja taloushallinnosta.
 
Hakijalta edellytetään soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja / tai käytännössä hankittua osaamista sekä vankkaa työkokemusta vastaavista tehtävistä. Sponsori- ja sopimusasioiden tuntemuksesta on etua.
 
Valittava projektikoordinaattori on idearikas, oma-aloitteinen ja luotettava. Hän työskentelee sujuvasti sekä itsenäisesti että ryhmässä ja omaa monipuoliset viestintätaidot.
 
Tarjoamme kiinnostavan työympäristön uutta luovan konseptin parissa ja haasteellisen tehtävän kannustavassa työilmapiirissä.
 
Työsuhde sisältää vähintään 5 kk kokopäiväistä työtä, mahdollisesti pidempäänkin. Hakijan kiinnostus työllistyä hankkeen tai Nomadin tuotantotehtävien parissa tämän jälkeen luetaan eduksi.
 
Määräaikainen työsuhde alkaa 03.03.2014 tai sopimuksen mukaan. Työn suorittamisesta osa-aikatyönä voidaan neuvotella. Työpaikka on Nomadin toimisto Aleksanterin teatterilla.
 
Hanke rahoitetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksella ”Nuorten työllistäminen taiteen, kulttuurin ja luovan talouden ammattilaisille”, joten tehtävään valittavan henkilön on oltava alle 35-vuotias, työtön tai työttömyysuhan alainen, taiteen tai kulttuurialan tai luovan talouden ammattilainen.
 
Palkka: 2200 € / kk.
 
Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja pdf-muotoinen CV:si 9.2.2014 klo 23:59 mennessä osoitteeseen helmi.saksala(at)nomadi.fi otsikolla ” Projektikoordinaattori”. Haastatteluun kutsuttaviin hakijoihin otetaan yhteyttä viikon 7 aikana.
 
Lisätietoja tehtävästä antaa:
ma 27.1. klo 11–15 Helmi Saksala, p. 044 323 3509
 
www.nomadi.fiTYÖPAJOJA JA KOULUTUSTA


Ilmoittautuminen Teatterikorkeakoulun Avoimen yliopiston kevään kursseille


Kohta se alkaa, nimittäin ilmoittautuminen Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Avoimen yliopiston kursseille. Ilmoittautumisaika keväällä 2014 alkavaan opetukseen on 1.–28.2.2014.
Uusia kursseja ja opintokokonaisuuksia löytyy sekä Avoimen yliopiston omasta kurssitarjonnasta että integroidusti perusopetuksen puolelta.

Lisätietoa Avoimen yliopiston toiminnasta, kurssitarjonnasta ja opintomaksuista löydät verkkosivuiltamme.

Suurin osa kursseista täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen hakulomakkeella.

Antoisaa kurssikevättä toivottaen,
Avoimen yliopiston väki

Yhteystiedot:
Teatterikorkeakoulu,
Avoin yliopisto
Haapaniemenkatu 6, 00530 Helsinki, 3.krs
Postiosoite: PL 20, 00097 TAIDEYLIOPISTO

www.teak.fi/avoinyliopisto
avoin(at)teak.fi
+358 400 792 083


Arts Management Helsinki järjestää työpajasarjan esittävän taiteen freelancereille


Self Management for Artists  -työpajasarja tarjoaa tietoa ja työvälineitä taiteellisen työn hallintaan ja suunnitteluun, sekä mahdollistaa tiedon ja kokemusten jakamisen osallistujien kesken. Self Management for Artists –työpajasarja koostuu neljän kerran kokonaisuudesta:

1. Strategia, to 13.2. klo 13–16
- Oman työn tavoitteet ja niiden asettelu
- Toiminnan suunnittelu
- Mitä on tuotantotyö?

2. Toiminnan muodot ja hallinta, to 20.2. klo 13–16
- Työryhmämuotoinen toiminta vs. yhdistystoiminta vs. osuuskunnat
- Työnantajana toimiminen
- Projektin hallinta à tuotantoprosessi
- Ajanhallinta

3. Viestintä, to 27.2. klo 13–16
- Produktion viestintäprosessi
- Tiedotus vs. mainos
- Erilaiset tiedotustekstit (hakemus, tiedote, esite)

4. Talous,  to 6.3. klo 13–16
- Talouden suunnittelu
- Seuranta ja hallinnointi
- Rahoitusmahdollisuudet ja apurahojen hakeminen
- Velvoitteet ja verotus

Työpajasarjan osallistumismaksu 150 € (sis. alv 24%).
Yhden työpajakerran osallistumismaksu 50 € (sis. alv 24%).

Työpajasarja järjestetään Arts Managementin toimitiloissa, Urheilukatu 42, 00250 Helsinki. Osallistujamäärä on rajattu. Ilmoittautumiset 10.2. mennessä: isabel(at)artsmanagement.fi

Työpajan vetäjinä toimivat Arts Management Helsingin perustajajäsenet Outi Järvinen ja Isabel González, jotka ovat toimineet yli kymmenen vuotta esittävän taiteen eri tuotantotehtävissä.

Lisätietoa:
Outi Järvinen, outi(at)artsmanagement.fi, puh. +358 41 545 6255
Isabel González, isabel(at)artsmanagement.fi, puh. +358 40 762 7377
 


International Summer School of Physical Theatre, July 7 – 12, 2014, Leitring bei Leibnitz, Austria


Performers from different creative genres and techniques inspired by Physical Theatre as a bold, vibrant and multidimensional approach to contemporary theatre performance. The program is designed for experienced dancers, actors of physical theatre, contemporary circus performers, choreographers and directors - performing arts practitioners with professional stage experience working in various genres, techniques and styles, interested to find new international network opportunities and collaborators.

To apply for participation, candidates should send CV/resume with photo and a cover letter to physiktheater(at)gmail.com 

Participation fee is 850 EUR (early bird reduced fee - if payment is made before February 7th);
950 EUR (if payment is made after February 7th)
.
The fee covers participation in all events of the programme - practical training, lectures and discussions.

Read more


MUITA ILMOITUKSIA


Näyttelijänä Suomessa – Suomalaisten näyttelijöiden historia Juhana-herttuan hovista nykypäivään


Pirkko Kosken Näyttelijänä Suomessa tarjoaa tässä laajuudessa ensimmäisen yleiskatsauksen suomalaisista näyttelijöistä ja näyttelemisestä maassamme. Teos juhlistaa Suomen Näyttelijäliiton 100-vuotisjuhlavuotta.

Näyttelijänä Suomessa on teatterihistorian uraauurtava perusteos, joka kuvaa näyttelijän työn ammatillista ja tyylillistä kehitystä varhaisten seurueiden ajoista nykypäivän moninaisille näyttämöille. Teoksessa kerrotaan, millainen teatteri on työpaikkana, ja valotetaan esiintyjien suhteita toisiinsa ja ohjaajiin. Kirja esittelee myös näyttelijäntyön teoriaa ja sitä näyttelijöiden hiljaista tietoa, joka jää sivuun teatterihistorian yleisesityksistä.

Helsingin yliopiston teatteritieteen professori (emerita) Pirkko Koski (s. 1944) on toiminut mm. Teatterimuseon johtajana ja julkaissut yli kaksikymmentä näyttämötaidetta käsittelevää teosta.

Pirkko Koski
Näyttelijänä Suomessa
WSOY 2013, 672 sivua, kuvitettu
Julkaisupäivä: 25.11.2013

Juhlajulkaisu ystävähintaan 32 €.
 
Lisätietoja kirjan hankkimisesta: http://www.nayttelijaliitto.fi/tyossa_ja_vapaalla/nayttelijana-suomessa-juhlajulka/


Pääkaupunkiseudun kulttuurikalenteri Väliverho ja Repertoar – Teaterbroschyren på svenska – kevään 2014 esitteet ilmestyneet


Pääkaupunkiseudun kulttuurisyksy kätevästi yksien kansien välissä!

Väliverho (digipaper)
Väliverho (PDF)

www.valiverho.com


CEFISTO är sedan 2008 ansvarig utgivare av Repertoar. I broschyren Repertoar samlas information om så gott som all professionell svenskspråkig teater i Finland.

Frågor angående vårens Repertoar till Anna-Emilie Lindberg
annaemilielindberg(at)gmail.com
+358 41 5076 504

Repertoar – vår 2014TATKU-kutsu

TEOS-seminaari_ohjelma

Application form_Unkari

Project Introduction_Unkari

International Theatre Festival 2014

Theatre Invitation

Registration Form 1

Registration Form 2

Repertoar_ Vår 2014

Hakulomake_Unkari