30.08.2012

TINFO-tiedote 30 / 30.8.2012


MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

USKO TOKI

UUTISIA

TAPAHTUMIA

KOULUTUSTA

HAKUJA


TYÖPAIKKOJA


MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


SÄÄTIÖMALLI, MÄÄRÄRAHOJEN KASVU JA HUOLETTOMUUS

En tiedä, mitä mahtoivat OKM:n virkamiehet miettiä, kun lukivat budjettiriihen kynnyksellä Valtion taidemuseon ylijohtaja Risto Ruohosen haastattelun Helsingin Sanomista (HS 28.8.2012). Minulta oli mennä leipä väärään kurkkuun. En millään taas saa yhtälöä määrärahojen kasvusta stemmaamaan. Valtion taidemuseo säätiöitetään ja sen 20 miljoonan (luultavasti enemmän) määräraha tullaan rahoittamaan veikkausvoittovaroista. Tämänhän me tiedämme.  Mutta Ruohonen: ”Veikkausrahoitteisten Kansallisoopperan ja Kansallisteatterin toimintamäärärahat ovat kymmenen viime vuoden aikana kasvaneet kaksinkertaisella vauhdilla meidän määrärahoihin verrattuna.”

Katson nyt vuosia 2007-2012. Valtion taidemuseossa kasvu viimeisten viiden vuoden aikana noin 2 miljoonaa, Suomen Kansallisteatterissa vajaat 2,5 miljoonaa, Suomen Kansallisoopperassa lähes 7 miljoonaa. En tiedä tästä kaksinkertaisesta vauhdista.   Minusta vertaus Kansallisteatteriin on epäoikeudenmukainen ja ontuu. Ja Suomen Kansallisooppera on aivan oma tapauksensa.  Lisäksi Valtion Taidemuseolla on ollut hyödynnettävänään momentti kalustohankinnoista.

Rinnalle voi ottaa veikkausvoittovarojen kasvun vuosina 2007-2012 ja vielä tämänhetkisen arvion vuodesta 2013. Veikkaus on takonut rahaa kyllä, mutta kasvutahti on hiljentynyt. Ei näitä kasvun vuosia ole odotettavissa.  Lihavat vuodet ovat ohi.  Vuonna 2011 220,2 miljoonaa, vuonna 2012 222,6 miljoonaa ja vuodelle 2013 arviona on 224,8 miljoonaa. Kun Valtion Taidemuseo tätä noin 220 miljoonan pottia tulee jakamaan, se tarkoittaa 10 prosenttia koko taiteen ja kulttuurin tukemisen veikkausvoittovaroista.  Kirjoituksen mukaan Ruohosta tämä siirto ”ei huoleta”.  Meitä muita huolettaa. En tiedä, mistä tämä 10% kurotaan, keneltä pois otetaan.

Ylipäätään, mistä koko vuoden 2013 budjetti kasataan. Budjettiriihi sen sitten näyttää.

NÄYTELMÄJUNA JYSKYTTÄÄ

NTU:n (Nordisk Teaterunionin) Nordic Drama Train aloitti lähtöasemaltaan Reykjavikista. Lókal-festivaalin ja Pohjoismaisten esittävien taiteiden päivien yhteydessä kuultiin lukuteatterina maavoittajien Tuomas Timosen Megan´s Story (Meganin tarina), Norjan Arne Lygren I Disappear (Jeg forsvinner), ruotsalaisen Martina Monteliuksen Mira Passing Through (Mira går genom rummen), tanskalaisen Peter Asmussenin Nobody Meets Someone (Ingen Møder Nogen), islantilaisen Bragi Ólafssonin The Chickens (Haenuungarnir) Charlotte Bøvingin ohjaamana lukuteatterina Islannin kansallisteatterin Kassinn-näyttämöllä.  Tällaiset tekstiteaserit koukuttavat. Puolessa tunnissa pääsee tekstin imuun ja sitten miettii, miten kirjailija rakentaa tekstin kudelmaa jatkossa. Omaa mielikuvitusta ruokkiva avonaisuus on näissä parasta.  Toivon, että jokin teksteistä päätyisi naapurin näyttämölle, myös siis tänne Suomeen. Eikä Meganin tarinaakaan ole vielä kaluttu kunnolla edes täällä Suomessa. Se on minusta ajankohtaisempi kuin koskaan.

Keskustelimme jälkikäteen kirjailijoiden kanssa lukuteatterista muotona. Ymmärrän hyvin, että esimerkiksi Arne Lygre ei mitenkään riemurinnoin näitä luentoja tervehtinyt. Hänen mukaansa on vaara, jos teksti kokonaisuudessaan esitetään lukuteatterina, että siihen se sitten jääkin. Teksti on jo tullut tutuksi, se siitä eikä esitystä sitten koskaan tulekaan. Siksi puhuimme juuri näistä teasereista ja siitä, ettei tekstin arvoitusta paljasteta.

Odotan jo seuraavaa pysäkkiä Kööpenhaminassa Simon Bobergin Husets Teaterissa helmikuussa 2013. Toukokuussa ollaan Jönköpingissä Ruotsin esittävän taiteen biennalessa ja elokuussa Tampereen Teatterikesässä, jonka kirjailijat ovat jo merkinneet allakoihinsa. Kiitos Simon Bobergin hyvän mainostuksen: Tampereelle pitää ehdottomasti mennä. Kieltä pohdimme myös. Nyt ratkaisuna oli islantilaisnäyttelijöiden esittämä lukuteatteri englannin kielellä. Englannissa ja Yhdysvalloissa koulutuksensa saaneilta se kävi, mutta ei kaikilta. Suomeksi nämä täytyy Suomessa esittää, ja sitten tekstitykset ulkkareille englanniksi.

TILLSAMMANS KAN VI MER

Haa. Reykjavikissa keskusteltiin pohjoismaisesta yhteistyöstä ja Nordisk Teaterunionin tulevaisuuden toiminnasta oikein olan takaa. Sukupolviristiriidat painavat. World Café Forumin avoimet keskustelut ja unelmat tulevaisuuden yhteistyöstä olivat aika kaukana siitä, mitä NTU:ssa tapahtuu ja miten siellä toimitaan. Mutta tämäkin juna kulkee ja voi poiketa vanhoilta raiteiltaan. Tarkoituksena on ottaa toiminnan sisällöt, muodot, säännöt oikein kunnon jäsensyyniin. Kyllä tällä voi olla oikeasti käyttöä, kunhan vanhasta painolastista päästään. Tässä on TINFOllekin sarkaa miettiä muotoja jälleen kerran. Ei nyt vielä heitetä lasta pesuveden mukana, ajattelen ikuisena optimistina.

Niin ja Teatterimuseon Vivica Bandler -näyttely avattiin Tukholman kaupunginteatterissa seminaarin kera.

TEATTERI, PERHE JA SUKUPUOLITTUNUT TYÖ  –  MIESMALLI 2.0

Jo pidempään olen sivusta seurannut teatterisukupolven 25-35 v. tapaa yhdistää työ ja perhe-elämä. Sukupuolittuneet käytännöt ovat muutettavissa.  Nykyiset teatterimiehet kieltäytyvät keikoista tai muista työmenoista ja kissanristiäisistä. Nämä miehet lähtevät seminaareista ja jatkoilta sovittuun aikaan. Lapset odottavat, on oma vahtivuoro. Niin kuin naiset ovat aina tehneet – eikä siitä sitten sen enempää.

 Aikaisemmin homma vain meni niin, että miehen työ meni kaiken edelle.  Tämä uusi sukupolvi sen sijaan ”tilaa pesukonehuollon, viimeistelee pari apurahahakemusta ja laittaa kanat uuniin” ja ”hoitaa lapset kotiin ja kouluun”.  Kotirintamamiehinä.  En halua glorifioida miesten kotityötä. Pidän tätä vain tärkeänä signaalina. Odotan jo nyt RedNoseClubin Juoksuhaudantien klovniversiota (työryhmä Tuukka Vasama, Timo Ruuskanen ja Otso Kautto). Vielä vähän saan odottaa. Syksyllä 2013 näillä näkymin.

USKO TOKI

 Usko Toki 30

 

UUTISIA


Teatterikalenteri 2013 ilmestynyt – pysy jyvällä alan asioista, tilaa almanakka!


Teatterikalenteri on taskukokoinen kalenteri, joka sisältää keskeistä teatteritietoutta ja yhteystietoja. Päivyriosiosta löydät teatterialan tapahtumia ja päivää piristäviä sitaatteja ajankohtaisista näytelmistä.

Teatterikalenterin 2013 strategiset mitat ja muut tiedot:

Pahviset ja taipuisat kannet
Kansissa suojaava mattalaminointi
Kierresidonta
Takaosassa muovitasku
224 sivua
Vuoden 2013 kansien väri on raikas vihreä.

Teatterikalenterin hinta on 15 euroa, opiskelijoille 8 euroa. Yli kymmenen kappaleen tilauksissa, laskemme yhden kalenterin hinnaksi 14 euroa.  

Pysy jyvällä teatterialan asioista, tilaa Teatterikalenteri!


Näyttelijä Dick Holmström valittu Åbo Svenska Teaterin johtajaksi

Åbo Svenska Teaterförening ry:n hallitus on kokouksessaan 28.8.2012 valinnut näyttelijä Dick Holmströmin Åbo Svenska Teaterin uudeksi teatterinjohtajaksi.

Dick Holmström (s. 1959) on freelancenäyttelijä, joka on työskennellyt myös ohjaajana, muusikkona ja tuottajana. Holmström on valmistunut teatterikorkeakoulun ruotsinkieliseltä näyttelijäntyön laitokselta vuonna 1985. Uransa aikana hän on työskennellyt mm. Wasa Teaterissa, Turun Kaupunginteatterissa, Klockriketeaternissa, Seinäjoen kaupunginteatterissa, Eastwayssä ja Helsingin Svenska Teaternissa. Åbo Svenska Teaterissa Holmström työskenteli näyttelijänä vuosina 1985-1989.

Holmström aloittaa työssään vuoden 2013 aikana. Åbo Svenska Teateria vuodesta 2006 johtanut Joachim Thibblin siirtyy vuoden 2014 alusta Espoon kaupunginteatterin johtoon.


Per Voetmann Pohjoismaisen kulttuuripisteen johtajaksi

Pohjoismaisen kulttuuripisteen uutena johtajana syyskuun alussa aloittaa tanskalainen Per Voetmann.

Helsingisssä sijaitseva Pohjoismainen kulttuuripiste on osa Pohjoismaiden ministerineuvostoa. Se aloitti nykymuodossaan toimintansa tämän vuoden alussa, kun Pohjoismaiden Suomen instituutti (Nifin) ja aikaisempi Pohjoismainen kulttuuripiste yhdistyivät.

Voetmann on työskennellyt Tanskan kulttuuriministeriössä johtotasolla vuodesta 1995, viimeksi kulttuuriomaisuuden suojelun toimistopäällikkönä. Voetmann seuraa Pohjoismaisen kulttuuripisteen johtajana suomalaista Gun Oker-Blomia.


Teatteri Avoimet ovet muuttaa Erottajalle

Teatteri Avoimet Ovet on 23.8.2012 allekirjoittanut vuokrasopimuksen Sponda Oyj:n kanssa Erottaja 5:ssä sijaitsevasta auditoriotilasta. Tila remontoidaan syksyn aikana ja ensimmäiset esitykset uudessa tilassa nähdään helmikuussa 2013. Syyskausi 2012 järjestetään normaalisti Museokadulla. Muutto- ja remonttikustannusten kattamiseksi teatteri järjestää tukikonsertin ja rahankeräyksen

Teatteri Avoimien Ovien syksyn tuotanto on Muista minut. Ensi-ilta 18.9.2012.


Seinäjoen Harrastajateatterikesä jakoi kannustusrahoja

Seinäjoen Harrastajateatterikesä keräsi viikonloppuna jo 39. kerran teatterin tekijöitä ja kokijoita Seinäjoelle. Katselmukseen haki kaikkiaan lähes 50 ryhmää, joista ohjaaja Lauri Maijala valitsi 9 esitystä teatterikatselmukseen. Harrastajateatterikesään valikoituneet ryhmät kattoivat katsojille mielenkiintoisen ja puhuttelevan katsauksen maamme harrastajateatterikentän osaamisesta. Esityksiä oli ryhmien omista teksteistä klassikoihin. Teatteriryhmät saivat palautteen esityksestään raadilta, johon kuuluivat näyttelijät Ilkka Koivula, Jouko Enkelnotko sekä ohjaaja Aled Rhys-Jones. Kaikki katselmuksessa olleet esitykset nähtiin Seinäjoen kaupunginteatterin näyttämöillä. Lisäksi tapahtuman yhteydessä pidettiin Nuoren Kulttuurin järjestämä työpaja 10-12-vuotiaille nuorille. Kouluttajana toimi FM, NLP Master Pia Koponen. Katsojia esityksissä oli yhteensä 1740.

Raati jakoi yhteensä 1500 euroa kannustusrahaa:
Ilves-teatteri, Helsinki: Minna Cunt -ei kenenkään vaimo, 1000e
Hallittu, maalauksellinen taideteos täynnä voimakasta, fyysistä näyttelijäntyötä. Tälle ryhmälle kaikki on mahdollista.

Tampereen Ylioppilasteatteri: Presidentittäret, 250e
Burleski ja inhorealistinen esitys pohjaa todellisuuteen niin vahvasti, että absurditkin hahmot tuntuvat omilta sukulaisilta.

Jo-Jo Teatteri, Turku: Mielensäpahoittaja, 250e
Suvereeni, lämmin monologi peilaa koskettavasti ja herkästi elämänmenoa. Heikki Kustilan riipaisevan näyttelijäntyön juhlaa.

Kunniakirja: Teatteri Satama, Joensuu
Nuorta, innokasta energiaa suurella sydämellä, avarakatseisessa maailmassa tekijöille itselleen tärkeistä aiheista.

Tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Suomen Harrastajateatteriliitto ja se toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Seinäjoen kaupungin, Seinäjoen kaupunginteatterin ja muiden kulttuurialan liittojen kanssa.

Lisätietoja: Anne Palm
Suomen Harrastajateatteriliitto, tiedottaja  anne.palm(at)shtl.fi


Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö vie Neuvostoliitto-projektin takaisin palvelutaloihin


Ikäihmisten palvelutaloissa tehty laaja-alainen kenttätyö huipentuu Neuvostoliitto-projektin kiertue-esityksen ensi-iltaan Palvelutalo Hoiva Viikissä 4.9.2012.

Esitystä valmisteleva taiteilijaryhmä jalkautui palvelutaloihin ympäri Suomen keväällä 2012 jututtamaan ikäihmisiä heidän Neuvostoliittoon liittyvistä muistoistaan. Näistä kohtaamisista on syntynyt kiertue-esitys Neuvostoliitto – tarina Uskosta.

Se kertoo Uskosta, nuoresta suomalaisesta miehestä, joka 1930-luvun laman keskellä päättää etsiä toimeentuloa ja parempaa elämää idästä. Neuvostoliitosta Usko löytää rakkauden ja unelman, mutta vähitellen toiveet Karjalan neuvostotasavallan kukoistuksesta alkavat valua hiekkaan. Usko kohtaa vankileirien todellisuuden, mutta onnistuu palaamaan Suomeen.
Noin tunnin mittaisen näytännön jälkeen järjestetään aiheeseen liittyvä rupattelutuokio palvelutalojen asukkaiden kanssa.

Kiertueversion ensi-illan jälkeen työryhmä valmistaa Kansallisteatterin Willensaunaan koko illan esityksen Neuvostoliitto. Kantaesitys on 9. marraskuuta 2012. Kiertue-esityksen voi tilata ikäihmisten palvelutaloihin keväällä 2013.

Neuvostoliitto-projektin käsikirjoituksista vastaa Jussi Moila ja molemmat esitykset ohjaa Juhana von Bagh, joka debytoi Kansallisteatterissa. Rooleissa nähdään Mi Grönlund, Ilja Peltonen ja Jussi Lehtonen, joka on myös projektin taiteellinen suunnittelija. Visuaalinen suunnittelu on Anna Sinkkosen ja äänisuunnittelu Pauli Riikosen.


TAPAHTUMIA


Performanssi on the Road 1.9.2012 tahtoo tuulettaa käsityksiä performanssista

”Joku hömelö pyörii esim. pyykkinarujen viidakossa pyykkipojat nenässään ja piereskelee tai asettelee makarooneja jonkun läskin muijan (alaston) laajalla vatsa-alueelle jossain tairemuseossa.” Kommentti viime toukokuista performanssifestivaalia käsittelevään blogikirjoitukseen.

Performanssi on the Road –tapahtuma haluaa tuulettaa yleisön käsityksiä performanssista järjestämällä lauantaina 1.9.2012 ainutlaatuisen bussimatkan performanssien parissa. Tapahtumassa yleisö ja esiintyjät viettävät päivän kokien performansseja niin bussimatkan aikana kuin eri esiintymispaikoissa luonnossa, sorakuopalla, parkkipaikalla, tenniskentällä, tehtaan porteilla ja joen rannalla. Matka alkaa aamulla klo 10 Turusta ja etenee sieltä Piikkiöön, Sauvoon, Kemiöön, Mathildedaliin, Saloon ja Paimioon, josta bussi palaa illalla klo 21 takaisin Turkuun. Matkaa on yhteensä noin 200 kilometriä.

Matkan aikana nähdään ja koetaan yhteensä kuusi teosta. Kierros alkaa Piikkiön Linnavuoresta, missä koetaan Simo ja Tuike Alitalon tuuleen ja ääneen perustuva teos. Piikkiöstä matka jatkuu Sauvoon Korpelantien varrella sijaitsevalle hiekkakuopalle tarkastelemaan kulttuurillisia identiteettejä Suvi Suvereenin johdolla. Kemiön keskustassa Villa Landen parkkipaikalla nähdään Rea-Liina Brunoun ja Heidi Wikarin ympäristön ääniin reagoivan liikkeellinen teos. Tämän jälkeen matka jatkuu Mathildedalin ränsistyneille tenniskentille katsomaan Antti-Juhani Mannisen performanssia, jonka jälkeen pysähdytään Saloon kahden esityksen ajaksi. Eero Yli-Vakkuri käsittelee Nokian tehtaan porteilla matkapuhelin- ja maatalousteollisuuden nykytilaa ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Antti Laitinen puolestaan soutaa palmusaarta pitkin Saloa halkovaa Uskelanjokea.  Salosta siirrytään Paimioon viettämään loppupiknikkiä, jonka jälkeen performanssibussi palaa Turkuun.

Tapahtuman järjestää Varsinais-Suomen taidetoimikunta.
Liput 15 € / 20 €. Hintaan sisältyy kahvit sekä päätöspiknik. Lounas on omakustanteinen.

Paikkoja on rajoitetusti. Muutokset mahdollisia. Matka on maksettava varauksen yhteydessä.

Varaukset numerosta 0295 330902 tai sähköpostilla leena.kela(at)minedu.fi
Lisätiedot:
Performanssin läänintaiteilija Leena Kela
Puh: 0295 330902
leena.kela(at)minedu.fi
www.facebook.com/performanssiontheroadPortit auki utooppiseen todellisuuteen 3.9.2012

   
Maanantaina 3.9.2012 Todellisuuden tutkimuskeskus julistaa Utooppisen todellisuuden alkaneeksi. Utooppisen todellisuuden tarjonta koostuu syksyllä 2012 Utooppisista palveluista, Utooppisesta koulusta ja Utooppisesta laboratoriosta.
Utooppiset palvelut tarjoavat uudenlaisia, mutta välttämättömiä palveluita yhteiskunnan käyttöön. Palveluiden avulla voit uudistaa minääsi, arkielämääsi ja vuorovaikutuksen tapojasi; utooppisen ajattelun ja olemisen ammattilaiset johdattavat sinut kohti henkilökohtaista utooppista todellisuuttasi. Palvelut soveltuvat sekä yksilöille, ryhmille että yhteisöille; toteutukset räätälöidään kunkin asiakkaan tarpeiden pohjalta. Tilattavia palveluita ovatUtopiakonsultaatio, Itsen räätälöinti, Keskustelukonsultaatio ja Tyhjäntoimitus.
Palvelut ovat tilattavissa 1.9.-25.11.2012 Utooppisesta vastaanotosta. Vastaanotto on auki maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10-12 Esitystaiteen keskuksessa, Suvilahden Puhdistamo-rakennuksessa. Puhelinpäivystys on avoinna maanantaista keskiviikkoon klo 10-16 numerossa 0400 628 555. Sähköpostitse palvelut ovat tilattavissa osoitteessa utopia(at)todellisuus.fi.

Utooppinen koulu valmistaa ihmisiä, yhteisöjä ja laitoksia utooppiseen ajatteluun. Koulun tavoitteena on antaa oppilailleen eväät utooppisen maailmasuhteen luomiseen. Utooppinen koulu tarjoaa viikoittaista opetusta ja intensiivityöpajoja. Voit ilmoittautua kouluun joko koko lukukaudeksi tai yhteen työpajaan kerrallaan. Ilmoittautumiset: utopia(at)todellisuus.fi

Syksyn oppiaineita ovat Museum of Goodwill – workshop ja virtuaalinen arkisto (7.-9.9.), jossa tutustutaan hyvän tekemiseen ja tehdään arkilähtöisiä performansseja; Rakkauden mysteerit, tuo esoteerinen koulu, jonka opetus luo kaunista maailmaa (Pöytä torstaisin 6.9.-22.11. välisenä aikana); Itsen suunnittelun perusteet (29.-30.9.), jossa otetaan ensiaskeleet luovaan minään ja tutustutaan sen luomisen instrumentteihin sekä päiväkotiin, ala- ja yläasteelle tilattavissa oleva Lasten valta.
Utooppinen laboratorio ylläpitää utooppista tutkimustyötä. Laboratorio suunnittelee arkitodellisuuden sekaan sovelluksia, joilla arkea voi muokata. Perustutkimus kattaa erilaisia osa-alueita itsen suunnittelusta ihmistenväliseen kohtaamiseen ja utooppisen kaupunkikulttuurin luomiseen.
 
Käy osoitteessa www.todellisuus.fi ja tule mukaan!
Lisätiedot: Utopia-puhelin, 0400 628 555 ja utopia(at)todellisuus.fi.Tampereen Harrastajateatterifestivaali 22.-23.2012

Tamperelaiset harrastajateatterit yhdistävät voimansa syyskuun 22.-23.päivä ja järjestävät toista kertaa kattojärjestönsä Tampereen Harrastajateatterit ry:n toimesta Tampereen Harrastajateatterifestivaalin. Festivaalilla on mahdollisuus päästä näkemään seitsemän eri harrastajateatterin taidonnäytteitä. Esiintyjinä festivaalilla ovat Pispalan Teatteri, Tampereen Nuori Teatteri, Tampereen Ylioppilasteatteri, Teatteri Lysti, Teatteri Mieli, Teatteri Unda ja Tukkateatteri. Tampereen rikkaaseen ja monipuoliseen harrastajateatterikenttään on nyt mahdollista tutustua kertaheitolla. Esityspaikkoina toimivat Tampereen Ylioppilasteatterin ja Tukkateatterin tilat Tampereen keskustan tunnelmallisessa Tammelassa.
Tampereen Harrastajateatterifestivaali järjestettiin ensimmäisen kerran Mustalahden tapahtumasatamassa toukokuussa vuonna 2010. Festivaalin yhteistyökumppaneina toimivat Tampereen kaupunki ja Suomen Harrastajateatteriliitto. Satamaan pystytetty festivaaliteltta houkutteli viikonlopun aikana paikalle reilut 300 katsojaa. Festivaalilla nähtiin ja kuultiin seitsemän tamperelaisen harrastajateatterin esityksiä sekä nautittiin vauhdikkaasta väliaikaohjelmasta.

Vuonna 2009 perustettu Tampereen Harrastajateatterit ry on sittemmin kasvattanut jäsenmääränsä, ja yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä 11 tamperelaista harrastajateatteria.
Festivaalin ennakkolipunmyynti aloitetaan 3. syyskuuta sähköisesti osoitteessa www.parhaattapahtumat.fi. Lippuja voi ostaa myös festivaalin aikaan paikan päältä.

Lauantai 22.9.

14.00-15.30 Teatteri Mieli: Loppuunkäsitelty (TaYT)
17.00-18.20 Teatteri Unda: Edith – Yöperhonen (Tukkateatteri)
19.00-21.00 Pispalan Teatteri: Selman juonet (TaYT)

Sunnuntai 23.9.

14.00-14.30 Teatteri Lysti: Naistentanssit (TaYT)
16.00-17.25 Tukkateatteri: Neiti Julie (Tukkateatteri)
17.30 alkaen Tampereen Harrastajateatterifestivaalin PÄÄTÖS-klubi (vapaaehtoinen pääsymaksu)


Perheen pienimmät juhlivat teatterilla 1.9.


Teatteri ja perheen pienimmät juhlivat Kuopion ja kuopiolaisten mukana elo-syyskuun vaihteessa. Lauantaina 1.9. järjestetään Puistokoululla 2-5-vuotiaille tarkoitettu Satua satasella -minifestari.  Festariesityksinä nähdään Ruma ankanpoikanen ja Voi sinua, Sulo!

Näyttelijä Riina Björkbackan esittämä Ruma Ankanpoikanen pohjautuu H. C. Andersenin klassikkosatuun. Esitys kertoo kauniin tarinan erilaisuuden hyväksymisestä ja itsensä löytämisestä. Löytääkö erilainen Ankanpoikanen oman paikkansa suuresta maailmasta?

Minifestarin toisena esityksenä nähdään elokuun alussa teatteriin kiinnitetyn näyttelijä Outi Kärpäsen Voi sinua, Sulo! Outin esitys on syntynyt Chris Haughtonin samannimisen kuvakirjan innoittamana. Sulo-koira on iloinen, sillä hänellä on maailman paras isäntä, herra Hyyppä, joka rakastaa rauhaa ja järjestystä. Sulo haluaa kovasti olla herra Hyypälle mieliksi, mutta mitä tapahtuu, kun mummon synttärikutsujen kynnyksellä Sulo jää yksin kotiin seuranaan vain Katti, kakku ja kukkapuska?

Satua satasella- minifestari Puistokoululla lauantaina 1.9. klo 10.30 ja klo 11.30.  
Kuopion kaupunginteatteri, Puistokoulun näyttämö
Puistokatu 13 (käynti Minna Canthin kadun puolelta)
Liput 5 e

Voi sinua, Sulo!
Dramaturgia: Outi Kärpänen, Chris Haughtonin samannimisen kuvakirjan innoittamana
Esiintyjä: Outi Kärpänen

Ruma Ankanpoikanen
Dramaturgia: Riina Björkbacka, H. C. Andersenin satuun pohjautuen
Esiintyjä: Riina Björkbacka

Esitysten visualisointi: Pirkko Jokela ja Ulla Kotimaa

Ohjausapu ja tuotanto: Kommando
(Mikko Paananen, Janne Puustinen ja Virpi Rautsiala)

Kommando on Kuopion kaupunginteatteriin syksyllä 2012 perustettu jalkautuva, verkostoituva ja erilaisia toimintatapoja tutkiva foorumi. Ryhmä suunnittelee ja toteuttaa vaihtoehtoista ja esittävää taidetta teatterin normaalin ohjelmiston rinnalla ja tukena.


KOULUTUSTA


Näyttämökeho –työpaja Tampereella 17.9.-1.10.2012


Ohjaaja Ville Kurki vetää keho-mieliharjoitteita, joita hän on soveltanut Aikidosta näyttämötyöhön. Samalla sivutaan näyttelijä Yoshi Oidan ajatuksia ’Näkymätön näyttelijä’ -kirjasta. Työpaja on tarkoitettu ammattilaisille.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: info(at)grusgrus.fi / Paikka: Teatteri Siperia, Sorinkatu 16 Tampere / Aika: kolme kertaa, maanantaisin 17.9. - 1.10. 2012

Järjestäjä: Esittävien taiteiden harjoitus- ja tutkimusryhmä ry
Tukijat: Pirkanmaan taidetoimikunta ja Niilo Helanderin säätiö


Nukketeatteri terapian maailmassa -seminaari 8.9.2012

Lauantaina 8.9.2012 klo 9.30 – 15 Luentosali, Porin taidemuseo, Eteläranta, Pori

Visuaalisen teatterin terapeuttiset mahdollisuudet:  teatteritaiteilija ja terapeutti työparina
PIP-Fest kutsuu kaikki taiteesta, terapiasta, teatterista, nukketeatterista ja hyvinvoinnista kiinnostuneet kuulemaan, kokemaan ja keskustelemaan erilaisten teatteriterapiamuotojen mahdollisuuksista alan kansainvälisten ja kotimaisten ammattilaisten kanssa.
 
Seminaari pohtii käytännön esimerkkien ja kokemusten kautta visuaalisen teatterin terapeuttisia lähtökohtia ja kehittämistapoja. Luennoitsijoina toimivat mm. taideterapeutti ja taideterapian professori Matthew Bernier (USA), näyttelijä, ohjaaja ja visuaalisen teatterin spesialisti Rene Baker (UK) sekä taideterapeutti ja nukketeatteriohjaaja Anna-Liisa Tarvainen (FIN).

Pilottihankkeena esitellään KO-KOO-MO –konseptin Palikkateatteri-menetelmä, jonka terapeuttisia mahdollisuuksia lastenkodeissa, erityislasten päiväkodeissa ja vanhainkodeissa on tutkinut yhdessä työryhmän kanssa Matthew Bernier.
Seminaari on osa PIP-Festiä (Pori International Puppetry Festival), Rakastajat –teatterin Lainsuojattomat –festivaalia, Satakunnan taidetoimikunnan seminaarisarjaa sekä KO-KOO-MO –konseptin Palikkateatterin hyvinvointihanketta, jonka lähtökohtana on nukketeatterin vieminen eri laitoksiin sekä taideterapeuttisten työmuotojen yhdistäminen nukketeatteriin.
 
Seminaarimaksu 30/15 euroa (sis. aamukahvituksen, lounas omakustanteinen)
Ilmoittautuminen perjantaihin 31.8. mennessä (paikkoja rajoitetusti!) osoitteeseen nukkero.ry(at)gmail.com
 
Lisätiedot: roosa_halme(at)hotmail.com / 040 54 25 637
 
Yhteistyössä: Nukkero ry, PIP-Fest, Porin kaupunki, Porin taidemuseo, Rakastajat-teatteri, Satakunnan taidetoimikunta, TIP-Connection ry


Artist goes Business 13.9-4.12.2012

Artist goes Business - Hur paketera sitt kunnande för näringslivet?
Produforum Åboland och Produforum Nyland erbjuder en intensiv kurs för konstnärer som vill utvidga sin verksamhet mot näringslivet. Under kursens lopp formulerar deltagaren sitt konstnärliga kunnande till en produkt/tjänst som kan erbjudas marknaden. Målsättningen är att lämna idéstadiet och komma till konkret handling!

Kursen är en djupdykning i Art & Business sektorn i Finland och utomlands. Främst fokuserar vi på deltagarens egna idéer för produkter och tjänster. Dessutom ökar vi förståelsen för hur konstnärer jobbar inom affärslivet, hurdana egenskaper som är nyttiga för en sektoröverskridande konstnär, vad vi bör veta om marknadsföring, försäljning och kundprocess.
Kurshelheten är avsedd för professionella konstnärer från olika fält som har förutsättningar och motivation att utvidga sin verksamhet mot näringslivet. Kursen består av åtta avsnitt under perioden 13.9-4.12.2012. Kursen är öppen för deltagare med olika modersmål, men alla deltagare bör förstå svenska. Kursen ordnas huvudsakligen i Åbo, men beroende på deltagarnas hemort kan enstaka tillfällen ordnas i t.ex. i H:fors/Karis.

Deltagarna förbinder sig att närvara vid varje kurstillfälle. Kursen är avgiftsfri.
Performancekonstnär och konstproducent Krista Petäjäjärvi fungerar som handledare och “medkonstnär”.


Artist goes Business -> Miten tuotteistaa osaaminen markkinoille?

Produforum kulttuuriverkostot tarjoaa intensiivisen kurssin taiteilijoille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa liike-elämän puolelle. Kurssin aikana taiteilija paketoi ydinosaamisensa tuotteeksi tai palveluksi, jonka hän voi tarjota markkinoille. Tavoitteena ei ole vain työstää hyvää ideaa, vaan myös siirtyä ideasta käytäntöön!

Kurssi on syväsukellus Art & Business kenttään Suomessa ja ulkomailla. Kurssin fokus on osallistujien omissa tuote- ja palveluideoissa, mutta sen lisäksi tutustutaan mm. case-esimerkkeihin ja taiteilijoihin, jotka jo toimivat liike-elämässä. Lisäämme myös ymmärrystämme markkinoinnista, myynnistä, yrittäjyydestä ja asiakasprosessista.
Kurssi on tarkoitettu eri alojen taiteen ammattilaisille, joilla jo on edellytyksiä ja motivaatiota toimia yksityisellä sektorilla. Kurssi koostuu kahdeksasta sessiosta aikavälillä 13.9-4.12.2012. Kurssi järjestetään Turussa, mutta riippuen kurssilaisten kotipaikkakunnista, joitain yksittäisiä kurssikertoja voidaan järjestää myös esim. Karjaalla/Helsingissä.

Kurssi on avoin kaiken kielisille osallistujille, mutta kyky ymmärtää ruotsin kieltä on tarpeellinen. Hakijalla tulee olla mahdollisuus sitoutua kaikkiin kurssikertoihin. Kurssi on osallistujille maksuton.

Kurssin ohjaajana ja “kanssataiteilijana” toimii performanssitaiteilija ja taiteen tuottaja Krista Petäjäjärvi.  krista.petajajarvi(at)gmail.com


Voimaa taiteesta -seminaari 27.-.28.9.2012
+  workshop: Theatre of the Oppressed and Solidarity 29.9.2012


SEMINAARI  - to-pe 27.-.28.9.2012

Voimaa taiteesta -hanke järjestää toisen kansainvälisen seminaarinsa 27.-28.9.2012 Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan yksikössä Vantaalla (Ratatie 22).

Seminaarissa luovan alan ja hyvinvointialan toimijat kohtaavat toisensa jakaakseen kokemuksiaan taiteen käytöstä sosiaali- ja terveysalalla. Seminaarissa tarkastellaan yhteistyömahdollisuuksia sekä taiteilijoiden, luovan alan yrittäjien että hyvinvointialan organisaatioiden näkökulmista.

Kansainväliset puhujat Luc Opdebeeck Hollannista sekä Coline Rogé Ranskasta esittelevät kyseisissä maissa jo hyvin toimiviksi havaittuja yhteistyömalleja. Lisäksi seminaarissa puhujina ja panelisteina ovat muun muassa kansanedustaja Antti Lindtman, Vantaan kaupungin vs. apulaiskaupunginjohtaja Sole Askola-Vehviläinen sekä kulttuurijohtaja Annukka Larkio.

Aiheeseen tutustutaan käytännönläheisesti myös työpajoissa, joissa esitellään muun muassa Voimaa taiteesta –hankkeen kuuden pilottiprojektin aikana kehitetyt palvelutuotteet. Työpajoissa on mahdollisuus tutustua erilaisiin taiteen soveltaviin menetelmiin ja aina elokuvasta kuvataiteeseen, musiikkiin, soveltavaan teatteriin ja tanssiin.

Seminaarin ohjelma löytyy oheisesta sivuiltamme

Seminaariin tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa:


WORKSHOP - la 29.9.2012

Seminaarissa puhuva Luc Opdebeeck (Hollanti) järjestää seminaarin jälkeisenä lauantaina 29.9.2012 Vantaalla englanninkielisen yksipäiväisen työpajan "Theatre of the Oppressed and Solidarity".

Lisätietoja työpajasta sekä ilmoittautumisohjeet

Voimaa taiteesta -hankkeen toteuttavat yhteistyössä Tampereen yliopiston Tutkivan teatterityön keskus ja Laurea AMK:n sosiaalialan koulutusohjelma. Sen päärahoittajana toimii opetus- ja kulttuuriministeriön Luovien alojen yrittäjyyden kansainvälistymisen ja kasvun ESR-kehittämisohjelma. Muita rahoittajia ovat Luova Tampere- kehittämisohjelma, Laurea AMK ja Vantaan kaupunki.Vallan vastuut ja rajat – seminaariin mahtuu vielä! 6.-7.9.2012


Seminaari työstä toimenkuvien haasteista ja tasa-arvosta muuttuvalla esittävien taiteiden kentällä, Porissa 6.–7.9.2012

Ensi viikolla 6.–7.9. Porin Lain§uojattomat-festivaalilla ratkotaan hallitustyöskentelyyn ja toimenkuvien rajauksiin liittyviä haasteita. Keskustelua käydään myös työn muutoksesta ja tasa-arvosta eri ammattiryhmien välillä, keskittyen erityisesti johtajuuteen ja tuottajuuteen.
Ensimmäisenä seminaaripäivänä keskustelun alustajina toimivat mm. Malin Gustavsson (Ekvalita), Tommi Saarikivi (Suomen Teatterit ry) ja Kirsi-Kaisa Sinisalo (Rauman Kaupunginteatteri), Angelika Meusel (Rakastajat-teatteri), sekä Satu-Mari Korhonen (Theatreworks).

Toisena päivän workshopeissa syvennytään mm. tuottajan työhön ja tasa-arvokysymyksiin. Workshopeissa on mahdollisuus laatia esittävän taiteen tuottajan ideaali työnkuva ja osaamisprofiili Jukka Hyde Hytin (TINFO) ja Leena Björkvistin (Metropolia AMK) johdolla tai tehdä oman organisaation tasa-arvosuunnitelmaa Malin Gustavssonin (Ekvalita Oy) kanssa.
To 6.9.2012 klo 12–17
Pe 7.9.2012 klo 10–16

Paikka: Kulttuuritehdas Kehräämö, Porin Puuvillatehdas (Pumpulikatu, PORI)
Seminaarin ohjelma liitteenä : http://www.tekija.info/index.php?page=vallan-vastuut-ja-rajat-9-2012

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille alan toimijoille; organisaatioissa työskenteleville ja kehittäjätahoille!

llmoittautumiset
Voit osallistua vain torstain seminaaripäivään, perjantain workshoppeihin tai molempiin. Ilmoittautumiset pyydetään tarjoilujen vuoksi 31.8. mennessä.
 
Bussikuljetus
Seminaariin järjestetään maksuton bussikuljetus Helsingistä. Lähtö 6.9. klo 8.00 Kiasman pysäkiltä. Ilmoittaudu bussikuljetukseen: tekijahanke(at)gmail.com
Jos olet kiinnostunut maksuttomasta paluukuljetuksesta joko torstaina tai perjantaina, niin ilmoitathan siitä samalla. Paluukuljetus järjestetään, mikäli saamme riittävästi ilmoittautumisia.

Seminaariyhteistyössä mukana Teatterikeskus ry, Suomen Teatterit ry ja Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus/ Scen utan gränser -hanke
Lämpimästi tervetuloa!
Lisätietoja:
Laura Pekkala / TEKIJÄ-hanke / laura.m.pekkala(at)uta.fi / +35840 1901 201


Critics Between Arts -seminaari huomenna perjantaina Ateneum-salissa 31.8.-1.9.2012


Aika: perjantai 31.8.2012 klo 11–16.15 ja lauantai 1.9.2012 klo 12–16.15
Paikka: Ateneum-sali (Kaivokatu 2, Helsinki) Vapaa pääsy

Critics Between Arts -tapahtumassa eri taiteen alojen kansainväliset ja kotimaiset kriitikot käyvät vuoropuhelua taiteidenvälisyydestä, sähköisen kulttuurimurroksen vaikutuksista ja kritiikin muodon muuttumisesta. Englanninkielinen seminaari on avoin kaikille kulttuurista ja taiteesta kiinnostuneille. Tapahtuman järjestää Suomen arvostelijain liitto ry.

Tunnettu Guardianin elokuvakriitikko Ronald Bergan tarkastelee puheenvuorossaan sitä, miksi elokuvaa – seitsemättä taidetta – kohdellaan valitettavan usein edelleen alempiarvoisena kuin muita taiteen lajeja. Tanskalainen kirjallisuuskriitikko Mette-Marie Zacher Sørensen puolestaan pohtii miksi uutta mediataidetta koskevaa kritiikkiä on vaikea saada läpi sanomalehtiin. Palkitun brittiläisen verkkolehden The Arts Deskin kuvataidekriitikko Fisun Güner käsittelee muun muassa sitä, miten taiteidenvälisyys tulee esille verkossa. Miten sähköinen kulttuurimurros on vaikuttanut taiteidenvälisyyteen ja taiteesta kirjoittamiseen?

Norjalaisen Jazznytt-lehden toimittaja Jan Granlie keskittyy jazzkulttuurin muutokseen pohtimalla esimerkiksi sitä, miten pienessä, viisimiljoonaisessa maassa pystytään julkaisemaan kannattavasti jazziin erikoistunutta lehteä. The Timesin teatterikriitikko Donald Hutera tarkastelee sitä, miten tanssia ja liikettä lähestytään teatterissa ja tekstiä ja puhetta tanssissa. Pitäisikö liike ymmärtää tanssijoiden puheena, ja entä mitä voisi sanoa näyttelijöiden liikkeestä?

Kotimaisina puhujina ovat elokuvakriitikko Antti Alanen, kirjallisuudentutkija Maaria Pääjärvi, kuvataidekriitikko Taava Koskinen, säveltäjä Osmo Tapio Räihälä ja pelisuunnittelija Pekko Koskinen. Seminaarin juontaa toimittaja David Mawby.

Lisätietoja: www.sarv.fiPohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto ja JoJo - Oulun Tanssin Keskus järjestävät Oulussa koulutuksen alkaen 24.9.2012


Tanssitaiteen salaisuudet
Aika: 24.9., 29.10., 26.11.12, 25.2., 25.3. ja 29.4.13 klo 18.00–19.30
Paikka: Oulu
Kohderyhmä: Kulttuurin ja taiteen opettajat, opiskelijat ja harrastajat, näyttämötaiteesta ja tanssitaiteesta kiinnostuneet. Kurssi sopii kaikenikäisille ja -kokoisille eikä vaadi mitään fyysisiä edellytyksiä.
Kouluttaja: Koreografi ja JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen taiteellinen johtaja Satu Tuomisto

Sisältö: Mitä tanssitaide on, taidetanssin lajit, miten tanssia voi ymmärtää, liikekieli, liike suhteessa musiikkiin ja muihin elementteihin, tanssiteosten tekijät, rakenne ja muoto ja työkaluja tanssiesitysten katsomiseen, tulkitsemiseen ja niistä nauttimiseen. Osallistujat käyvät tapaamisten välillä katsomassa JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen ohjelmistossa pyöriviä tanssiesityksiä omalla ajallaan. Näitä esityksiä analysoidaan tapaamisissa.
Hinta: 95 € lukukausi tai 185 € koko lukuvuosi sisältäen liput esityksiin

Ilmoittautumiset 10.9. mennessä Ouluun osoitteessa
Voit ilmoittautua myös toimistoomme p. 08 321 4073, 08 321 4075 tai sähköpostilla kesayo(at)pohjois-pohjanmaa.fi

HAKUJA

 

hotINK – Näytelmille väylä Yhdysvaltojen teattereihin. Haku on auki kirjailijoille 15. lokakuuta saakka.

hotINK on näytelmäkirjailijoille tarkoitettu ohjelma, jossa haetaan kuutta näytelmätekstiä esitettäväksi New Yorkin Lark Play Development Centerissa 17.-22. huhtikuuta 2013. Valituista näytelmistä valmistetaan lukuteatteriesitykset, joiden ohjaaja ja näyttelijät ovat newyorkilaisia. Kansainvälistä hotINK-lukuteatterisarjaa seuraamaan tulee teattereiden taiteellisia johtajia, dramaturgeja, kääntäjiä, tutkijoita ja kustantajia. hotINKia pidetään yhtenä hyvänä väylänä saada ulkomainen näytelmä yhdysvaltalaisten teatteriammattilaisten tietoon.

Näytelmäkirjailijoille ja -kääntäjille tarkoitettu haku on auki 15. lokakuuta 2012 saakka.

Lark Theatre odottaa näytelmiä, jotka on joko kirjoitettu tai käännetty englanniksi. Lisäksi hakemukseen liitetään mm. kirjailijan CV-tiedot ja kääntäjän yhteystiedot sekä näytelmän lyhyt synopsis. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät hotINK at the Lark [PDF-linkki]. Lisätietoja antaa Larkissa Catherine Coray, catherine(at)larktheatre.org.Kulttuuri-ohjelman syksyn hakuaikoja on siirretty eteenpäin

Kulttuuri-ohjelman syksyn hakuaikoja on siirretty eteenpäin. Syynä aikataulumuutokselle ovat uudet vuoden 2013 alusta voimaan astuvat taloussäännöt.

Uudet hakuajat ovat:
Monivuotiset yhteistyöhankkeet (1.1) - haku päättyy 7.11.
Lyhyet yhteistyöhankkeet (1.2.1) - haku päättyy 7.11.
Kulttuuripolitiikan analyysihankkeet (3.2) - haku päättyy 7.11.
Festivaalituki (1.3.6) - haku päättyy 5.12.
Toiminta-avustukset (2) - haku päättyy 10.10.

Uudet taloussäännöt aiheuttavat joitakin muutoksia myös hakuohjeisiin ja budjettilomakkeisiin,  Uudistuksen tavoitteena on apurahahallinnon yksinkertaistaminen.

Muutoksilla ei ole vaikutusta nyt haettavana olevien yhteistyöhankkeiden aikatauluun, hankkeet voivat edelleen alkaa välillä 1.5.2013-30.4.2014.

Lisätietoja aikataulumuutoksesta EACEAn sivuilla

jos haluat kuulla lisää Kulttuuri-ohjelman mahdollisuuksista ja hakuprosessista, ota yhteyttä:

Riikka Leskinen & Aarne Toivonen
puh. 0295 338 509 & 0295 338 540

Kulttuurin yhteyspisteen
neuvontasähköposti
ccp(at)cimo.fiOulun lasten ja nuorten teatterifestivaalin teoshaku on nyt käynnissä!

 
32. Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali järjestetään 20.-25.5.2013. Uusi ajankohta on oivallinen koululaisten kevätretkille ja antaa uusia mahdollisuuksia mm. ulkoilmatoimintaan. Tapahtuman teema on katu, mikä näkyy sen visuaalisuudessa, oheisohjelmassa ja osassa pääohjelmistoa.  Toukokuinen festivaali tulee sukeltamaan innovatiivisesti teatterin, kerronnan ja liikkeen keinoin urbaaniin fyysiseen ja henkisen tilaan. Visio teemasta nousee taianomaisesta katutaiteesta ja rosoisesta nykytaiteesta. Festivaali tuo Ouluun kymmeniä esityksiä; perinteisen teatterin lisäksi tarjolla on tanssi- ja nukketeatteria, musikaaleja, sirkusta, komediaa ja poikkitaiteellisia teoksia.
 
Teoshaku on nyt käynnisssä. Festivaalille valitaan kiinnostavia, ammattimaisesti korkeatasoisia esityksiä, joiden kohdeyleisö ovat vauvat, lapset ja nuoret. Hakemukseen tulee liittää teostiedot, vierailun kustannusarvio, dvd/sähköinen latauslinkki ja tekniset tiedot. Festivaali maksaa esitysten siirtokulut, matkat, majoituksen ja pienen esiintymiskorvauksen tai päivärahat. Se ei maksa palkkoja tai tuotantokustannuksia.
 
Hakemuksen voi lähettää osoitteeseen: sari.tanner(at)ouka.fi tai Sari Tanner, Oulun kaupunginteatteri, PL 5, 90015 Oulun kaupunki. Haku päättyy 31.12.2012. Pidätämme oikeuden valita teoksia myös haun ulkopuolelta.

www.teatteri.ouka.fi
www.ouka.fi/teatteri/festival
Etsitään itähelsinkiläisiä osallistujia Minun nimeni on -taideprojektiin


Etsimme eri-ikäisiä itähelsinkiläisiä osallistumaan koreografi Jenni Koistisen ohjaamaan yhteisötaideprojektiin, jossa työskentelymuotoina käytetään liikettä, tekstiä ja videota.
Projektissa jokainen työskentelee omista lähtökohdistaan käsin eikä osallistumiseen tarvita mitään ennakkotaitoja. Projektin teemana ja lähtökohtana on osallistujien omat nimet ja niihin liityvät tarinat. Kaikki ovat tervetulleita mukaan - myös ne, jotka eivät osaa suomen kieltä!
Ohjaajina projektissa toimivat  myös teatteriohjaaja Salla Taskinen, tanssija-parkour-ohjaaja Jukka Tarvainen ja koreografi Jaakko Simola. Työpajojen jälkeen on mahdollista päästa mukaan Sari Palmgrenin ohjaamaan videoteokseen, joka kuvataan marraskuun aikana.
Minun nimeni on -projekti huipentuu 18.12.2012 klo 19 järjestettävään loppujuhlaan Vuotalossa, jossa ensi-illan saavat Sari Palmgrenin ohjaama videoteos sekä Jenni Koistisen projektin osallistujille ohjaama tanssiteos. Klubimaisen juhlaillan menoa pitää yllä DJ Tuomas Norvio.
Projektiin osallistuminen on maksutonta.
Tervetuloa mukaan seuraaviin ryhmiin:
•    Senioriryhmä, STOA ma 17.9.-22.10.2012 klo10-12
•    Kaikille avoin ryhmä, Villa Lill Kallvik, (Juhannusruusunkuja 5) tiistaisin 4.9.-30.10.2012  klo 18-20
•    Naisten ryhmä, leikkipuisto Mustakivi keskiviikkoisin 5.9.-24.10.2012 klo17.30-19.30
•    Kaikille avoin ryhmä, Vuosaaren ala-asteen koulu torstaisin 6.9.-1.11.2012 klo18-20
 
Lisätietoja ja ilmoittautuminen 31.8. mennessä: katja.kirsi(at)zodiak.fi, 050-343 9302


TYÖPAIKKOJA


Kuopion kaupunginteatteri etsii näyttämömestaria vakinaiseen työsuhteeseen


Edellytämme teatterialan ammatillista tutkintoa tai vastaavia tietoa, alan
työkokemusta, esimieskokemusta sekä tietoteknistä osaamista.
Tehtävänä on mm. toimia näyttämöhenkilökunnan esimiehenä, valvoa ja johtaa
lavasteiden pystytystä, vaihtoa, purkua, kuljetusta ja varastointia sekä vastata
näyttämöteknisestä kalustosta.
Työviikko on kuusipäiväinen ja työpäivä kaksiosainen. Palkkaus kunnallisen
teknisen henkilöstön tes:n mukainen.
Lisätietoja tehtävästä antaa käyttöpäällikkö Juha Westman,
puh. 044-7182403. Hakemukset ja CV:n pyydämme lähettämään 30.09.2012
mennessä osoitteella Kuopion kaupunginteatteri, Puistokatu 13, 70110 Kuopio
tai täyttämään hakemus osoitteessa www.kuntarekry.fi.Aalto-yliopisto hakee digitaalisten lavastusmenetelmien lehtoria

Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksella on avoinna digitaalisten lavastusmenetelmien lehtoraatti. Kyseessä on viiden vuoden määräaikainen tehtävä. Hakuaika päättyy 2.10.2012. Hakuilmoitus kokonaisuudessaan

Aalto University is looking for a lecturer in Digital Design Methods in film, television and theatre

Aalto University is a new university with over a century of experience. Created from a high-profile merger between three leading universities in Finland, it opens up new possibilities for strong multi-disciplinary education and research. Aalto University School of Arts, Design and Architecture combines design, media, architecture, film, art education and  art.
 
Aalto University School of Arts, Design and Architecture has an open position for Lecturer in Digital Design Methods in Film, Television and Theatre. This is a fixed term position for 5 years at the Department of Film, Television and Scenography (ELO). Deadline for the applications is October 2nd 2012. Please see the whole advertisement