08.10.2012

TINFO-tiedote 35 / 4.10.2012


MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

USKO TOKI

UUTISIA


TAPAHTUMIA

HAKUJA

KOULUTUSTA

APURAHOJA JA RESIDENSSEJÄ

TYÖPAIKKOJA

TINFO-VERKKOKAUPPA

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


INSTITUTIONAALINEN MELANKOLIA

Jürgen Habermasin mukaan elämme koko ajan historiallisen ja utooppisen ajattelun ristipaineissa. Historiallisella näkökulmalla on helppo nujertaa ne, jotka etsivät utooppisia vaihtoehtoja.

Mikä institutionaalinen melankolia? Vanha antiikin käsite muotoutui uudelleen 1800-luvulla. Melankolia oli surua ilman syytä: patologia tai fysiologia ei sitä enää selittänyt. Kun yhteiskunta 1800- ja 1900-lukujen vaiheessa modernisoitui ja muuttui nopealla tahdilla, joutui ihminen miettimään arvojaan uudelleen. Lamaantuminen, väsymys, vieraantuminen, tulevaisuuden pelko ja melankolia olivat niitä tunteita ja tuntemuksia, jotka modernin yhteiskunnan suuri kierrosnopeus nosti esiin. Ihmisten tarpeet ja ulkoinen todellisuus olivat rankassa ristiriidassa toistensa kanssa. Samassa pisteessä ollaan nytkin. Vähemmästäkin melankoliseksi käyvät ihmiset, yhteiskuntaruumis ja institutionaalinen ruumis. Ollaan kohmeessa.

Työttömiä oli Tilastokeskuksen mukaan elokuussa lähes 199 000, 22 000 enemmän kuin viime vuoden elokuussa. Kuinkahan suuri on työttömien työnhakijoiden määrä taidealalla tällä hetkellä? Ja Tilastokeskus kertoo myös, että julkisyhteisöjen velka kasvoi 6,6, miljardia euroa huhtikuusta kesäkuuhun.
    
Vastaiskuna institutionaaliselle melankolialle näen Todellisuuden tutkimuskeskuksen utopia-hankkeen. Kiasman esityskompostissa voi tutustua TKT:n utopiaverstaaseen.


VASTAISKUJA: KUOPION KOMMANDOT JA URBAN APA HELSINGISSÄ

Vastaiskuja on muitakin. Kuopion kaupunginteatteriin on perustettu uusi ja itsenäinen soveltavan teatterin ryhmittymä Kommando (Katso Youtube). Sen ydinjoukon muodostavat Virpi Rautsiala, Mikko Paananen ja Janne Puustinen. Kommando on jalkautuva, verkostoituva ja erilaisia toimintatapoja tutkiva foorumi. Se toivoo tuottavansa uutta virtaa laitosteatteriin. Ja Kuopion kaupunginteatterin ja opetustoimen yhteistyöhankkeessa Peilaamo teatteri on mukana yläkoulujen vanhempainilloissa.

Urban Apa puolestaan on nuorten helsinkiläisten taiteilijoiden Sonya Lindforsin ja Anniina Jääskeläisen alullepanema monialainen taideyhteisö.. Urban Apan kohtaa tänä viikonloppuna urbaanilla taidefestivaalilla Ateneumissa. Kommando-ryhmän Häpeä-ilta nähdään Kuopiossa.


TEATTERI KAUPPAKESKUKSESSA

Rovaniemellä kauppakeskus Revontulessa on liiketila avoinna VOS:n ulkopuolisten teatteriryhmittymien esityksille. LETKE Lapin esittävien taiteiden keskus on vuokrannut tilan vuoden loppuun saakka (Lue uutinen). Eikä vuokrasta tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Eläköön!


PUHETTA

Vastustetaanko melankoliaa myös puheella? Turussa kaupungin gallerioissa ja baareissa toteutuu parhaillaan PUHE-festivaali. Kaupunkilaiset voivat pohtia kaupunkia ja kaupunkilaisuutta ja kaupunkitilan kokemista joko kuuntelijoina tai keskustelijoina. Kahvipöytäkeskusteluja voi käydä kuvanveistäjän, ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtajan, teatterinjohtajan tai kunnallisvaaliehdokkaiden kanssa. Speech Karaoke Action Groupin  puhekaraoke on myös käynnissä. Sieltä sitten ”puhevihkosta” valitset itsellesi puheen. Ja hiljaisuuden kokemuksesta ja kaupungin äänistä voi puhua Pyhän hengen kappelissa.


JOS LUETAAN ILTASATU, NIIN NUKKUMINEN EI SATU

Nukketeatteri Akseli Klonkin Suu auki Hulda kulda, Pottusammakko tulee -esityksen neuvo vanhemmille!


USKO TOKI

 Usko Toki 35

UUTISIA

Taiteen keskustoimikunta jakoi arvostelijoiden ja monitaiteellisten vuosiapurahat

Taiteen keskustoimikunta jakoi vuoden 2013 alusta käynnistyvät arvostelijoiden ja monitaiteellisten vuosiapurahat. Toimikunta sai 140 hakemusta ja apurahan sai 17 hakijaa.

Monitaiteen 5-vuotisen taiteilija-apurahan sai valosuunnittelija Tarja Ervasti. Tarja Ervasti on toiminut parikymmentä vuotta teatterin, nykytanssin ja oopperan valosuunnittelijana. Vapaana taiteilijana hän on tehnyt myös valo- ja tilataideteoksia ja toiminut valosuunnittelun opettajana. Ervasti on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri (TeM, Teatterikorkeakoulu 2002). Hän on koko uransa ajan ollut helsinkiläisen Q-teatterin jäsen.

Monitaiteellisten apurahat
5-vuotinen
valosuunnittelija Tarja Ervasti, Fiskars
tanssitaiteilija Outi Kallinen, Helsinki

3-vuotinen
ääni- ja esitystaiteilija Jaap Klevering, Rovaniemi
kuvataiteilija Sami Sänpäkkilä, Tampere

1-vuotinen
kuvataiteilija Cia Karlsson, Helsinki
lavastustaiteilija Anne Karttunen, Helsinki
taiteilija Karolina Kucia, Helsinki
kuvataiteilija Riikka Kuoppala, Helsinki
tanssija, laulaja, näyttelijä Janne Marja-aho, Helsinki
sisustusarkkitehti Lea Sarasjoki, Helsinki

Arvostelijoiden apurahat
3-vuotinen
Mats Liljeroos, Helsingfors

1-vuotinen
Virpi Alanen, Helsinki
Hannu Castrén, Jyväskylä
Teppo Kulmala, Iisalmi
Harri Römpötti, Helsinki
Sirkka Soukka, Kotka

½-vuotinen
Maria Hirvi-Ijäs, Helsingfors

Lisätietoja: pääsihteeri Esa Rantanen
puh. 0295 330 720


Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Kulttuurimatkailun jakeluverkostot Keski-Suomessa hanke käynnistyy tammikuussa 2013

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Keski-Suomen Tanssin Keskukselle
50 000 euron avustuksen Kulttuurimatkailun jakeluverkostot Keski-Suomessa -hankkeeseen
vuodelle 2013.  Hanke on jatkoa Tanssia matkailijoille (2010), Tanssia verkossa (2011) ja
Tanssi matkailun vetovoimatekijänä (2012) -hankkeille. Järjestyksessään neljännen
matkailu-hankkeen tavoitteena on hyödyntää tanssimatkailun tuotteistamisesta saatuja
tuloksia muidenkin keskisuomalaisten taiteenalojen ohjelmapalvelumyynnin kehittämiseen,
työllistää ammattitanssijoita matkailualalle ja kehittää kulttuurimatkailun ohjelmapalveluita.
Lisäksi hanke pyrkii yhteistyöverkostojen laajentamiseen ja Keski-Suomen alueelle tärkeiden
sesonkituristiryhmien, kuten venäläisten matkailijoiden, tavoittamiseen.

- Esimerkiksi teemailta suomalaisesta perinnekulttuurista venäläisille matkailijoille tanssiesityksen ja illallisen merkeissä nähdään vetovoimaisena ohjelmapalveluna. Teemailtaan voi tanssin kautta tuoda suomalaista kulttuuria modernissa muodossa sekä osallistavaa ohjelmaa, kuten pienimuotoista tanssiopetusta, kertoo Keski-Suomen Tanssin Keskuksen toiminnanjohtaja Pauliina Lapio.

Tanssin Keskus toimii tällä hetkellä Keski-Suomessa, mutta on säännöllisesti hankkeiden
aikana vieraillut messuilla ja koulutuksissa sekä osallistunut valtakunnallisesti kulttuurimatkailun asiantuntijaverkoston toimintaan. Yhteistyötä tehdään tiiviisti mm. Culture Finland -ohjelman sekä Matkailun Edistämiskeskuksen kanssa.

 "Tanssitaide on otettu matkailutoimijoiden keskuudessa positiivisesti vastaan. Nykyään
matkailupalveluiden asiakkaat eli yritykset, ryhmät ja yksittäiset matkailijat arvostavat
erityisesti uniikkia ohjelmallista sisältöä", Pauliina Lapio toteaa. "Keski-Suomessa on
tanssitaiteen lisäksi paljon mielenkiintoisia kulttuuritoimijoita, joilla olisi paljon annettavaa
matkailualalle, ja haluamme tulevaisuudessa jakaa saatuja kokemuksia ja verkostoja
yhteistyössä", jatkaa Lapio.

Matkailuyrittäjät kokevat ainutlaatuisten ohjelmapalveluiden tarjoajina erottuvansa edukseen
ja palvelevansa monipuolista asiakaskuntaansa paremmin. Keski-Suomen Tanssin Keskus on
ainut tanssitoimija kulttuurimatkailu-verkostossa Keski-Suomessa. Aikaisemmista hankkeista
saatujen tulosten ansiosta voidaan todeta, että Tanssin Keskus on vahva  kulttuurimatkailun kehittäjäorganisaatio.

Lisätietoja:
Keski-Suomen Tanssin Keskus
toiminnanjohtaja
Pauliina Lapio
p. 044 399 2234
pauliina.lapio(at)sisasuomentanssi.fi


Taiteilijat huolissaan Taike-uudistuksesta

Miten käy suomalaisen taiteen ja taiteilijan?

Laki valtion Taiteen edistämiskeskuksesta on tulossa eduskunnan käsittelyyn. Olemme huolissamme siitä, että laista tulee taiteen autonomiaa kaventava ja että suomalaisen taiteen tekemisen edellytykset heikkenevät.

Vaadimme, että taiteen edistämiskeskuksen toimialaksi määritellään nimen mukaisesti taiteen edistäminen. Taide on kulttuuria, kaikki kulttuuri ei kuitenkaan ole taidetta. Taiteen edistämiskeskuksen tehtävä on turvata taiteellinen työ ja ammattitaiteilijoiden työskentelyedellytykset Suomessa. Keskuksen tehtävä ei voi olla yleisen kulttuuri- ja harrastustoiminnan tukeminen. Se kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriölle.

Suomen perustuslaissa turvataan taiteen vapaus. Tällä lakiesityksellä tätä vapautta ollaan heikentämässä. Lakiesityksen perusteluissa todetaan, että lailla pyritään avoimeen päätöksentekoon ja taiteen autonomian lisäämiseen. Lopputulos nykyisen esityksen toteutuessa on kuitenkin valitettavasti päinvastainen. Taiteen tukemiseen liittyvät rahoituspäätökset siirtyvät liian suuressa määrin taiteilijoilta virkamiehille ja keskittyvät muutamille henkilöille. Vertaisarviointi menettää merkitystään ja heikkenee.

Tähän asti lakiesitys on ollut vajaa ja asetusteksti puuttunut. Ilman asetustekstiä on ollut mahdoton muodostaa kokonaiskuvaa lakiesityksen vaikutuksista. Näköpiirissä on merkittävä taiteen valtionrahoituksen väheneminen, mutta vaikutuksia on lähes mahdotonta arvioida ja ennakoida.

Toivomme, että lakiesitys siirretään takaisin valmisteluun, jos asiasta päätettäessä ei kaikkia uudistuksen kannalta keskeisiä seikkoja saada kirjattua lakiin eikä asiasta säädettävistä asetuksista ole
saatavilla tietoa. Toivomme, että asia arvioidaan uudestaan sitten, kun esitys taidehallinnon uudistamisesta on kokonaisuudessaan valmis.

Finlands svenska författareförening
Suomen Kirjailijaliitto
Suomen Muusikkojen Liitto
Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat – Finlands Dramatiker och Manusförfattare
Suomen Näyttelijäliitto
Suomen Säveltäjät
Suomen Taitelijaseura
Suomen Teatterit           
Taidemaalariliitto
Teatterikeskus
Teatteri- ja Mediatyöntekijät Teme
Työväen Näyttämöiden Liitto TNL


Selvitys vammaisten ihmisten kokemuksista taide- ja kulttuuripalvelujen käyttäjinä on julkaistu

Vammaisten ihmisten kokemukset taide- ja kulttuuripalveluiden käyttäjinä - kyselyihin ja haastatteluihin perustuva selvitys on Kulttuuria kaikille -palvelun tuottama (kulttuuriakaikille.info) ja tehty yhteistyössä humanististen tieteiden kandidaatti Kirsi Kähkösen kanssa. Selvitys kartoittaa taide- ja kulttuuripalvelujen käyttöä ja saavutettavuutta vammaisten ihmisten näkökulmasta. Samalla verrataan saavutettavuudessa tapahtunutta kehitystä vuoteen 2002, jolloin opetus- ja kulttuuriministeriö teki edellisen samankaltaisen selvityksen.

Vammaisten ihmisten kokemukset taide- ja kulttuuripalvelujen käyttäjinä -selvitys toteutettiin vammaisjärjestöjen jäsenille suunnatulla kyselytutkimuksella. Kyselytutkimuksesta saatua tietoa syvennettiin kuuden kyselyyn osallistuneen vammaisen henkilön teemahaastattelulla.
Keskeiset tutkimuskysymykset olivat:
- Mitä taide- ja kulttuuripalveluja vammaisjärjestöjen jäsenet käyttävät ja miksi?
- Onko taide- ja kulttuuripalvelujen saavutettavuus ja/tai käsitys hyvin toimivista saavutettavuuden edistämiskeinoista muuttunut kymmenen vuoden aikana? Jos on, niin miten?
- Miten taide- ja kulttuuripalvelujen saavutettavuutta voidaan vammaisten käyttäjien mielestä jatkossa edistää?

Kyselyyn vastanneet vammaisjärjestöjen jäsenet käyttivät taide- ja kulttuuripalveluita aktiivisesti ja monet myös itse tekivät taidetta. Palvelujen käyttöä ja harrastamista rajoittivat tai estivät osittain samat asiat kuin kenen tahansa kulttuurin kuluttajan tai harrastajan kohdalla: ajan riittämättömyys ja kiinnostuksen puute. Vammaisten kohdalla myös palvelujen saavutettavuuteen liittyvät seikat vaikeuttivat osallistumista. Nuoremmat vastaajat olivat tyytymättömämpiä taide- ja kulttuuripalvelujen toimivuuteen kuin vanhemmat ja he käyttivät palveluita monipuolisemmin kuin vanhemmat ikäryhmät. Kulttuurikohteiden esteettömyydestä ja saavutettavuudesta annetun tiedon luotettavuudessa oli vastaajien mukaan ongelmia.

Vastaajat kokivat, että taide- ja kulttuuripalvelujen saavutettavuudessa ei pääkohdiltaan ollut tapahtunut merkittävää edistystä vuoden 2002 kyselytutkimuksen jälkeen. Kuitenkin asenneilmapiirin todettiin kehittyneen myönteisemmäksi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Vastaajat pystyivät antamaan paljon esimerkkejä toimivista ratkaisuista.

Selvitys on julkaistu Kulttuuria kaikille -palvelun verkkosivuston Tutkimukset ja raportit -osiossa.

Kulttuuria kaikille -palvelu toimii valtakunnallisesti taiteen ja kulttuurin alalla. Sen tehtävä on tarjota tietoa ja tukea kulttuuritoimijoille saavutettavuuden ja moninaisuuden kysymyksissä. Kulttuuria kaikille -palvelu kehittää monenlaisten yleisöryhmien osallisuutta yhteistyössä paitsi taide- ja kulttuuriorganisaatioiden myös eri yleisöryhmien kanssa. Palvelu on vuonna 2003 käynnistynyt yhteistyöhanke, josta vastaa Valtion taidemuseon kehittäminen ja yhteiskuntasuhteet -yksikkö Kehys. Hanketta tukevat Suomen museoliitto sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

www.kulttuuriakaikille.info
www.kulturforalla.info
www.cultureforall.info


Kommandotoiminnan myötä uutta virtaa laitosteatteriin


Kuopion kaupunginteatteriin on syksystä 2012 alkaen perustettu uusi ja itsenäinen soveltavan teatterin ryhmittymä, joka kantaa nimeä Kommando. Kommandon ydintiimiin on kauden 2012-2013 ajaksi irrotettu näyttelijät Virpi Rautsiala (FIA) ja Mikko Paananen (FIA) sekä talossa vuoden ajan työharjoitteluaan suorittava, Metropolia Ammattikorkeakoulussa teatteri-ilmaisun ohjaajaksi opiskeleva Janne Puustinen (Teme).

Kommando on toimintaperiaatteeltaan jalkautuva, verkostoituva ja erilaisia toimintatapoja tutkiva foorumi, jossa suunnitellaan ja toteutetaan vaihtoehtoista ja esittävää taidetta teatterin normaalin ohjelmiston rinnalla ja tukena.

Kommando tekee työtään teatterissa sekä sisäisesti että ulkoisesti. Ryhmän toimintaan ja ideointiin voi halutessaan osallistua kuka tahansa kaupunginteatterin työntekijä. Aloitteita ja ehdotuksia otetaan vastaan myös yleisöltä ja yhteistyökumppaneilta. Kommando taistelee luutumista ja puutumista sekä negatiivista laitostumista vastaan. Toiminta perustuu henkilöstön intohimoihin, ja pyrkii olemaan mahdollisimman ajankohtaista ja avointa, dynaamisesti keskustelevaa ja ajatuksia virkistävää.

Kommandotoiminnan on tarkoitus jatkua myös evakkoajan jälkeen, kun kaupunginteatterin suuri remontti on valmis.

Kommando on kahden ensimmäisen toimintakuukautensa aikana saattanut ensi-iltaan neljä eri produktioita, joista yksi jalkautuu päiväkoteihin, yksi yläkoulujen vanhempainiltoihin, yksi kaupungin julkisille paikoille. Yksi pyrkii keräämään uutta yleisöä teatterin väliaikaiselle suurelle näyttämölle ajankohtaisen revyyillan muodossa. Yhteensä syksyn produktioihin on Kommandon ydintiimin lisäksi osallistunut kuusi kaupunginteatterin näyttelijää.

Lisätietoja:
http://teatteri.kuopio.fi/fi/kommando/
http://www.facebook.com/kommandoryhma

puh. 044 718 2415 / Virpi, Janne, Mikko
mail. teatteri_kommando(at)kuopio.fi


Luovat tilat -yhteistyöverkosto perustettu


Luovien alojen verkoston rinnalle perustettiin elokuussa 2012 luovien keskusten oma verkosto, Luovat tilat. Verkoston tavoitteena on jakaa tietoa Suomen luovista keskuksista suuren yleisön tietouteen ja näin edistää luovien toimialojen ammattimaista viestintää ja näkyvyyttä valtakunnallisesti.

Hyvä esimerkki verkoston toiminnasta on uunituore Suomen luovia keskuksia esittelevä Kartalla -julkaisu, johon on koottu kiinnostavia artikkeleja ja esittelyä luovan alan keskuksista Suomessa. Julkaisun verkkoversio ilmestyy syksyllä 2012 ja sen on tuottanut Turun Seudun Kehittämiskeskuksen hallinnoima Luova tila -hanke.

Verkoston tavoitteena on myös tarjota vertaistukea keskuksille itselleen ja kehittää keskusten välistä yhteistyötä eri tavoin. Tällaista yhteistyötä voi olla esimerkiksi yhteisten toimintamallien jakaminen ja kehittäminen, ideoiden kierrättäminen, yhteistempaukset, produktioiden kierrättäminen ja keskuksissa tapahtuvan yritystoiminnan tukeminen eri tavoin.

Verkosto on vapaamuotoinen organisaatio, ja vetovastuussa on vuorotellen jokin jäsenkeskuksista. Ensimmäisenä vetovuorossa on Turun Logomo. Verkoston toimintaa ja kuulumisia voi seurata Luovan Suomen sivuilta, jonne on koottu kattava tietopankki Suomen luovista keskuksista.

Verkosto tapaa seuraavan kerran 29.11.2012 Hämeenlinnassa, Wetterhoffin talossa. Uudet jäsenkeskukset sekä suunnitteluasteella olevat luovat keskukset otetaan innolla mukaan.

Lisätietoa:

Logomo/ Anna Kivinen, puh. 050 559 0774 tai anna.kivinen(at)turku.fi
Luovien alojen verkosto/ Noora Vaaraniemi, puh. 0400 418 229, noora.vaaraniemi(at)luovatampere.fi


14 hakijaa tavoittelee Kuopion kaupunginteatterin johtajaksi

Kuopion kaupunginteatterin teatterinjohtajan paikkaa haki määräaikaan mennessä 14 henkilöä ympäri Suomea. Naisia hakijoista on seitsemän ja kuopiolaisia on neljä.

Uusi teatterinjohtaja valitaan vielä tänä syksynä. Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta tekee valinnan palvelualuejohtaja Pekka Vähäkankaan esityksestä. Uuden teatterinjohtajan kolmivuotinen toimikausi alkaa 1.8.2013.

Teatterinjohtajaksi ovat hakeneet freelancer-ohjaaja Taava Hakala Säynätsalosta, taiteen tohtori, taiteilijaprofessori Reija Hirvikoski Helsingistä, filosofian maisteri, teatteriohjaaja, tutkija, kouluttaja Disa Kamula Tampereelta, näyttelijä (FIA) – laulaja, teatteri-ilmaisun opettaja, teatterinjohtaja Sami Kojonen Kuopiosta, valtiotieteen maisteri, teatteriohjaaja Jaakko Kuusi Turusta, filosofian maisteri, Imatra Big Band Festivaalin toiminnanjohtaja Pekka Laasonen Imatralta, taidehallinnon/musiikin maisteri, TKI-asiantuntija, yrittäjä Anja Lappi-Hautamäki Kuopiosta, teatteriohjaaja Olli-Matti Oinonen Kuopiosta, kasvatustieteen maisteri, freelancer-ohjaaja Iris Rannio Kuopiosta, humanististen tieteiden kandidaatti, freelancer-ohjaaja Maiju Sallas Turusta, teatteriohjaaja, dramaturgi, kääntäjä Veijo ”Snoopi” Sirèn Hämeenlinnasta ja filosofian maisteri, Teatteri Jurkan toiminnanjohtaja-tuottaja Terhi Tarvainen Helsingistä. Lisäksi kaksi hakijaa ei halua nimeään julkisuuteen.

Lisätietoja
Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas
Puh. 044 718 2792
pekka.vahakangas(at)kuopio.fi


TAPAHTUMIA


Avoimien ovien päivä Kansallisoopperassa 13.10.2012

Suomen Kansallisoopperassa vietetään Avoimien ovien päivää lauantaina 13. lokakuuta kello 10–15. Maksuttomassa tapahtumassa on runsaasti nähtävää, kuultavaa ja koettavaa sekä lapsille että aikuisille.

Päivän mittaan voi seurata Kansallisbaletin ammattilaisten aamutreenausta Alminsalissa, nähdä Balettioppilaitoksen oppilaiden esityksiä, perehtyä hovikoulussa 1700-luvun Versailles’n hovietikettiin, tutustua oopperataloon opastetuilla kiertokäynneillä, pukeutua oikeisiin esiintymisasuihin ja saada kasvoilleen viiksiä, arpia tai kimaltavia koristeita. Musiikkipajassa opetellaan merirosvolauluja ja –rytmejä ja askartelupajassa tehdään merirosvojen silmälappuja ja merirosvolippuja.

Kansallisbaletin solistitanssija Henrik Burman vetää balettipajaa yli 15-vuotiaille, ja koko perhe voi puolestaan ottaa baletin ensiaskeleita Balettia vasta-alkajille –tunnilla, jonka opettajana on Kansallisbaletin eläkkeellä oleva tanssija ja Kansallisbaletin opettaja Jarmo Rastas.

Maksuttomia pääsylippuja kiertokäynneille ja työpajoihin jaetaan Mannerheimintien puoleisessa eteishallissa kello 10 alkaen.Show Your Sisu haastaa kaikki tutkimaan sisun merkitystä nykyajan suomalaisessa kulttuurissa


Kansainvälinen teatterifestivaali Baltic Circle tuottaa, yhteistyössä Stadi.TV:n kanssa, television kykyjenetsintäkilpailujen formaattia käyttävän Show Your Sisu –esityksen. Show Your Sisu haastaa kaikki tutkimaan sisun merkitystä nykyajan suomalaisessa kulttuurissa.

Sisu on tärkeä käsite suomalaisen luonteenlaadun ymmärtämiseksi. Onko nykyajan individualistisessa maailmassamme enää olemassa kansallispiirteitä? Show Your Sisu alkaa nettikampanjalla, missä kuka tahansa voi tehdä itsestään videon osoittaakseen, miksi juuri hänellä on sisua. Kilpailijat saavat tehdä mitä tahansa, kunhan he tekevät sen sisulla!

Show Your Sisu tarjoaa myös eri alojen toimijoiden ja julkisuuden henkilöiden näkemyksiä sisuun; omansa ilmaisevat muun muassa näyttelijä Tommi Korpela, professori Laura Kolbe ja taitelija Rakel Liekki.

Yleisö voi seurata projektia sen omilla verkkosivuilla www.showyoursisu.com. Katsojat voivat äänestää ja kommentoida kilpailussa mukana olevia videoita sisun omilla verkkosivuilla sekä sosiaalisissa medioissa.

Marraskuussa Baltic Circle -festivaalin yhteydessä käydään Show Your Sisu -finaali, jonne eniten ääniä saaneet kilpailijat kutsutaan. Sisun tuomareina toimivat Jani Toivola (kansanedustaja Vihreät), Rosa Meriläinen (tutkija, kolumnisti) ja Kimmo Jylhämö (päätoimittaja Voima-lehti). Finaalin juontaa Sanna Stellan. Finaalissa tuomaristo kruunaa voittajan sisun kasvoksi.

Taiteellisesta toteutuksesta vastaa DashNdem –ryhmä, jonka muodostavat taiteilijat Dash Macdonald ja Demitrios Kargotis. He ovat tehneet yhteistyötä siitä asti, kun he valmistuivat Lontoon Royal College of Artista. Heidän työnsä tutkii yhteiskunnalis-poliittisia ja institutionaalisia mekanismeja ja pyrkii paljastamaan niiden vaikutuksia. Macdonald ja Kargotis opettavat Birmingham City -yliopistossa ja heidän töitään on ollut kansainvälisesti esillä. Projektin kuratoi Aura Seikkula.

Show Your Sisu –finaali Baltic Circle –festivaalilla ke 7.11. klo 19:30 Mediakeskus Lumessa.

Kesto noin 1 h 30 min. Esityskieli suomi.  Liput 25 / 15 €. Liput myynnissä Lippupalvelussa ja Q-teatterissa.

Lisätiedot:
Karoliina Kuosmanen, Viestintäpäällikkö
karoliina(at)balticcircle.fi  / Puh. 041 707 8372

LehdistökuvatMieletön rakkaus - Saagaviikonloppu TEHDAS Teatterissa 12.-14.10.2012

Saagaviikonloppu tarjoaa kolmen päivän aikana kolme tulkintaa raastavasta rakkaustarinasta, islantilaisesta Laxdaelan saagasta.

Islantilais-norjalais-ruotsalais-suomalainen esitystrilogia tutkii, miten rakkaudesta puhutaan - ja vaietaan pohjoisessa tarinaperinteessä. Kolme pohjoismaista nukketeatteriryhmää otti maagisen saagan käsittelyynsä - tuloksena on kolme eri tavoilla puhuttelevaa esitystä: Sögusvuntan & Leikhúsið 10 fingur (Islanti): Kjartan vai Bolli?, Musidra Teater (Norja - Ruotsi): Ingebjørgin saaga ja Sixfingers Theatre (Suomi): Kovaksikeitetyt - Tarina viikinkirakkaudesta (Performance & Boutique).

Sunnuntaina avoin keskustelu pohjoisen tarinaperinteen hiljaisesta tiedosta ja salatuista tunteista.

Pohjoismaista trilogiaa tukevat Kulturkontakt Nord, Pohjoismainen kulttuurirahasto ja Islantilais-suomalainen kulttuurirahasto.

Lue lisää liitteestä (pdf)


 

Woyzeckmaterialin työryhmä jakaa hernekeittoa Kolmen sepän patsaalla

 
Alkuperäinen Woyzeck oli erikoisella hernedieetillä joka teki hänestä voimattoman ja kummallisen.
Teatteri Viirus yllättää jakamalla voimia antavia lipputarjouksia ja hernekeittoa Kolmen sepän patsaalla Helsingissä perjantaina 5. lokakuuta klo. 15.30-16.30.
 
Paikalla Teemu Mäki sekä Arja Tiili sekä Woyzeck, Rumpumajuri ja Kapteeni (Maria Ahlroth, Pelle Heikkilä, Viktor Idman, Eleni Pierides ja Jenni Urpilainen) toiminnassa mutta ilman poliittista agendaa! Kerromme esityksestä Woyzeckmaterial. Haastattelut ovat mahdollisia.
 
Woyzeckmaterial on poikkitaiteellinen törmäys teatteria, tanssia, performansiia ja videotaidetta. Esitys kertoo näytelmästä Woyzeck, perheen-, armeijan- ja luokkayhteiskunnan valtahierarkioista. Esityskieli on ruotsi, tekstitys suomeksi.


Keskustelutilaisuus:  Seinistä sisältöön – miksi Helsinki tarvitsee Tanssin talon?

Tanssin talo ry:n ja Zodiak – Uuden tanssin keskus järjestää keskustelutilaisuuden taiteen ja kulttuurin merkityksestä tiistaina 2.10. klo 16-18.30 Kaapelitehtaalla (Turbiinisali, ovi T).

Tanssin talo on osa Helsingin kaupungin kulttuuristrategiaa. Millainen toimintamalli vie parhaiten sekä taiteen alaa että kaupungin strategisia tavoitteita eteenpäin? Panelisteina Helsingin kaupunginhallituksesta Osku Pajamäki (sd.) ja Johanna Sumuvuori (vihr.), kulttuurijohtaja Veikko Kunnas sekä apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Tanssitaiteen edustajina tanssitaiteilija Alpo Aaltokoski sekä Zodiakin toiminnanjohtaja Raija Ojala. Mukana myös Tanssin talo ry:n projektipäällikkö Hanna-Mari Peltomäki. Keskustelun vetäjinä Marketta Mattila ja Raisa Rauhamaa.

www.tanssintalo.fi


Luento: Tartto Teatterikaupunkina

Suvilahden Eesti Maja – Viro-keskuksessa järjestetään syksyllä kymmenosainen Tartto-aiheinen kulttuurisarja. 11.10. näyttelijä, teatteriohjaaja, muusikko, kesäteatterin maahantuoja ja Emajoen kesäteatterin johtaja Andres Dvinjaninov esittelee Tarttoa teatterikaupunkina ennen ja nyt. Teatteritarinoiden lisäksi luvassa myös musiikkia!

Luento on suomenkielinen ja sisäänpääsy vapaa.

Aika: 11.10.2012 klo 18.00
Paikka: Eesti Maja – Viro-keskus, Sörnäisten rantatie 22 C, 00540 Helsinki
Lisätietoja ja sarjan ohjelma


HAKUJA

Hans Christian Andersen Awards etsii teoksia

Tanskalainen H.C. Andersen -palkintokomitea jakaa ensi vuonna 18. kerran palkinnon teatteriesitykselle, kirjalle, käännökselle tai kuvitukselle, jolla on jonkinlainen yhteys H.C.  
Andersenin tuotantoon.

Palkinto jaetaan joka vuosi 2. huhtikuuta. Takaraja ehdotuksille 2013 palkinnon saajaksi on 30. lokakuuta. Kaikki projektit, jotka on toteutettu / ensi-ilta on ollut ennen takarajaa otetaan huomioon.

Ehdotukset lähetetään palkintokomitean sihteerille Susanne Wiese Kristensenille, sähköpostiosoite: smk(at)post5.tele.dk (ehdokasprojektin yleinen kuvaus sekä perustelu).

Lisätietoja


Esiintyjiä lyhytelokuvaan

Etsimme kahta noin 12-vuotiasta tyttöä ja yhtä noin 14-vuotiasta tyttöä sekä kahta noin 30-vuotiasta naista esiintyjiksi lyhytelokuvaan niemeltä Häkki. Teos on osa kuvataiteilija Johanna Lecklinin kiusaamista käsittelevää teossarjaa, joka esitetään loppuvuonna 2013 Helsingissä.

Kuvaukset järjestetään 3–5.11.2012 Helsingissä. 12-vuotiaita tyttöjä tarvitaan viikonloppuna 3–4.11.2012 ja aikuisista naisista yhtä 4-5.11.2012 ja toista 5.11.2012.

Castingpäivä on lauantai 13.10.2012 klo. 10-18 Helsingin Punavuoressa. Sovimme tarkan ajan ja paikan henkilökohtaisesti kiinnostuneiden kanssa.

Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen hakkituotanto(at)gmail.com viimeistään 12.10.2012 klo. 18:00 mennessä.Liitä sähköpostiin yhteystietosi, asuinpaikkakunta, pituutesi, ikäsi ja kasvokuva (maksimikoko 2Mb).

Esiintymisestä maksetaan palkkio.

Lisätietoja tuottaja Niklas Kullström sähköposti: hakkituotanto(at)gmail.com tai kuvataiteilija Johanna Lecklin, puh. 050 382 2737.Kiasman esityskompostiin etsitään vapaaehtoisia

 
Kiasman kolmessa galleriatilassa muhii kuukauden mittainen esitysinstallaatio, Esityskomposti. Nyt kysytään millä tavoin arkistoida ja dokumentoida esitystaidetta.
 
Pe 5.10. klo 18.30-21 ja la 6.10. klo 12-15 tanskalainen performanssi- ja kuvataiteilija Søren Dahlgaard tekee museokävijästä taiteen tekijän. Osallistujia pyydetään asettamaan päänsä päälle kimpale leipätaikinaa. Dahlgaard valokuvaa mallin taikinan valuessa kasvoille. Näin syntyy muotokuva, josta puuttuvat identiteetin ilmeisimmät ääriviivat, mallin kasvot. Valikoima Taikinamuotokuvia esitetään Tosi kyseessä. Dokumentti nykytaiteessa -kokoelmanäyttelyssä, joka avautuu Kiasmassa 2.11. Koko Esityskompostiohjelma
 
Esityskompostiin pääsee tutustumaan 2.-21.10. joko museolipun hinnalla, tai jos innostuu käymään useammin, voit lunastaa 20 euron passin, jolla voi hengailla paikalla enemmänkin.
 


Performers for the production “love.abz” at Kiasma Theatre in Feb-March 2013

I am looking for performers for the production of “love.abz” at Kiasma Theatre in Helsinki in February-March 2013. I would like to invite performers from all disciplines and backgrounds to audition for the performance on October 11th at 2pm at Theatre Academy Helsinki, Haapaniemenkatu 6, 00530 Helsinki, Finland.

“love.abz” is a writing as opposed to a reading—an act of digitally mediated, collaborative live writing. It deals with questions of translation and drama. What if dramatic writing was to happen during the performance instead of before it, the performance asks. The tools we use are machine translation and speech recognition technology. The performers use speech recognition software to write dramatic scenes.

An interest in writing and improvisation, a fairly good command of English, and the ability to commit to about an eight-week rehearsal and performance schedule (from early January to early March) are vital. Also, importantly, I’m looking for performers with a desire to work in an exploratory artistic process in collaboration with other group members.

Performers will be paid a salary for the rehearsal and performance period. The salary will be agreed upon once the production budget had been finalized.

If interested please contact me in advance at otso.huopaniemi(at)teak.fi

I’m happy to answer any questions concerning the project.

Kind regards,
Otso Huopaniemi
Playwright, dramaturge, doctoral student
Phone: +358 40 583 4463 (FIN)
              +49 176 797 10295 (DE)

To view videos related to “love.abz”


 

Call for artists: State Theaters' Sabanci International Theater Festival, Turkey

The 14th Turkish State Theatre Sabancı International Adana Theatre Festival will start on 27 March 2013 and will end on 28 April 2013. International companies are invited to apply by 1 November 2012. Travel and other costs are covered by the organisers.

More information


 

International conference in Austria - Call for workshops, presentations, papers

Theatre Between Tradition & Contemporaneity
theatre - dance - music - circus - visual and multimedia art
December 17 - 21, 2013 - Austria

The international conference is open to performers, performing arts educators, teachers, artists, playwrights, theatre critics, journalists, theatre researchers, arts managers, arts administrators, arts management educators and consultants, arts entrepreneurs, fundraisers, producers, arts agents and talent managers and from all over the world interested in the research of traditional methods as applied to contemporary performing arts work. The event working language is English.

You are welcome to take part in the conference as a Speaker, Presenter, Participant, Observer!
At the moment we are accepting presentation proposals!

Presentation formats: practical workshop/master class, work in progress, performance fragment not requiring special technical conditions, reading/lecture, other way of demonstration offered by Speaker/Presenter can be considered.

Submission guidelines and practical details
Welcome to our Photo Gallery
and Facebook page


Call for entries: Atelier, The platform for new art and choreography

Pact Zollverein, Berlin (Germany)

With its ATELIER series PACT Zollverein regularly offers established and emerging professional artists, working in all disciplines, an evening length platform at which to present their projects and ideas to the general public in the framework of an exhibition and stage programme.

Works in progress as well as finished projects may be submitted.

The next date of ATELIER is: 14.12.2012

Closing date: October 30th.

Find all the details online.Call for companies: Subcase 2013

The 14-15th of February Subcase - Subtopia Circus Fair takes place for the 5th time! Subcase is a showcase for contemporary circus, and meeting place for Nordic artists and international venues and festivals.

Do you want to perform a full length show or present a work in progress during these days? If so, apply today, last day for application is 28th October.

Read the PDF

Apply here


 

Artists’ mobility and visas: share your stories

Visa issues are one of the problems artists face when they are mobile across borders, in particular if they are non EU nationals willing to enter the EU. On the Move is exploring how cultural organisations supporting mobility (funders, organisers, venues…) can help non-EU artists overcome the difficulties they encounter when willing to enter the EU, and which message could be conveyed to the policy makers at the EU and national level to take into account the specific needs of artists and operators active across borders.

We need your help: as a first step we are collecting first-hand stories of artists and cultural operators based in non-EU countries who have experienced difficulties in getting a visa to enter the Schengen area in recent years. These stories will help shape a workshop with our members in November 2012, to define how intermediary organisations (e.g. venues inviting foreign artists, organisers of residency programs, etc.) can help ease artists’ mobility from the point of view of visa issues. The practical hints will feed into the Charter for a sustainable and responsible cultural mobility (to be published in early 2013 on OTM website), and into all the other activities that On the Move carries out with many supporters of mobility (including European funding organizations and policy-makers). So your inputs will have a concrete impact!
We invite you to fill in this survey and to share your most recent experiences. The questionnaire is made up of two parts:
-        part I includes general questions that apply to anyone dealing with visa procedures;
-        part II allows you to share the problems you might have experienced.
The survey is anonymous.
Please note that for the credibility and reliability of this survey, we encourage you to be as precise as possible in your answers. Thanks for your cooperation!
 
Fill in the questionnaire online (5 – 10 minutes) or
Download the questionnaire, fill it in and send it back via e-mail to website(at)on-the-move.org


 

NDPC launches the “Cultural and creative industries platforms ” program

The Northern Dimension Partnership on Culture will launch the “Cultural and creative industries platforms” program in order to create and stimulate open networks of the Northern Dimension countries with an overall goal to achieve economic success by means of development and promotion of culture products and services of high added value.

The strategic goal of the program is to strengthen the cultural and creative industries sector (CCI) in all participating countries; to help create platforms that support collaboration, to create an international market for the product in the future (international festivals, shows, show cases, professional events, exhibitions etc) and to promote the CCI through the selection of the strategic projects to improve the quality of life in the Northern Dimension area (culture & economy).

The activities will increase the capacity of creative industries sector via different types of result-oriented communication such as

• Creation of new joint products
• Establishment of new business chains
• Development of international relations and international integration
• Building of creative communities

You are welcome to apply for participation if you operate as:

- Group/organization, intermediating projects that benefit a larger group of operators, development organizations, providing information services, development of knowledge base and consulting services, in their respective fields, for different CCI actors e.g. creative industries developers, policy-makers and key interest groups internationally, within the Northern Dimension area.

- Group/organization that supports the sector, intermediating different parts of creative industries sectors (private/public), facilitating market access for goods and services, operating between producers of goods and services, providing services, and distributors.

Application info


KOULUTUSTA

HIT - Helsinki International Theatre järjestää klovneriakurssin esiintyjille ja capoeira treenejä vasta-alkajista kokeneisiin


Klovneria 26.-28.10.2012

HIT - Helsinki International Theatre järjestää klovneriakurssin esiintyjille. Peruskurssilla tutkitaan ryhmä- pari- ja soolotyöskentelyn kautta leikittelevää yleisökontaktia ja oman heikkouden ja herkkyyden jakamista ja muuntamista näyttämöteoiksi.  
Harjoitellaan myös fyysisen teatteri-ilmaisun perusteita: liikkeen artikulaatiota, suuntaamista ja ajoitusta.

Kolmen päivän kurssikokonaisuuden vetäjänä toimii Mirjami Heikkinen, joka opiskelee Teatterikorkeakoulussa teatteripedagogiikan maisteriohjelmassa. Hän on toiminut esiintyjänä useiden vapaiden teatteriryhmien produktioissa ja tehnyt esimerkiksi animaatiofilmien jälkiäänityksiä. Klovneriaa ja fyysistä teatteria Heikkinen on opiskellut Taina Mäki-Ison ja Giovanni Fusettin johdolla.

Klovneriassa on kyse haavoittuvuuden ja siitä kumpuavan henkilökohtaisen voiman ja avoimuuden tilasta. Klovnerian kautta on mahdollista elää hetkessä ja juhlia olemassaoloaan peittämättä virheitään ja epätäydellisyyttään. Voi kompastella ja pitää hauskaa samaan aikaan!

Kurssille otetaan osallistujia ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 50? varausmaksu.  
Kokonaisuudessaan kurssimaksu (87?) on maksettava viimeistään 22.10.  
Kurssille otetaan yhteensä max. 10 hlöä

Paikka: Zodiak, B2-harjoitustila, Tallberginkatu 1, Helsinki
Aika: 26.10.-28.10.2012, Pe klo 18-21, La klo 12-16, Su klo 9-13
Hinta: 87e
Tilinro: 405500-1483770, Aktia

Ilmoittautumiset ja lisätietoja:
helsinki.international.theatre(at)gmail.com


CAPOEIRA treenit 17.09.-14.12.2012
maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin KLO 19:00-21:00 Elias-koulu, Ehrensvärdintie 31-35, HELSINKI

HIT - Helsinki International Theatre ja Senzala Helsinki jätkavat yhteistyötään Capoeiran merkeissä. Capoeira on brasilialainen kamppailulaji, jossa yhdistyy myös tanssi ja musiikki.
Capoeiran harjoittaminen kehittää mm. kehon hallintaa, yleiskuntoa ja kestävyyttä sekä reaktionopeutta. Laji antaa myös hyvän mahdollisuuden kehittää improvisaatio- ja kontaktikykyä.

Opettajana kurssilla toimii Brasiliasta kotoisin oleva Leandro Leite.  
Hänellä on 25 vuoden kokemus capoeirasta, ja opettajana hän on toiminut viidentoista vuoden ajan opettaen sekä Brasiliassa, että useissa Euroopan maissa. Syksystä 2011 Leite on opettanut säännöllisesti Pääkaupunkiseudulla.

Capoeirakurssi pitää sisällään liikettä, kehonhuoltoa, musiikkia ja afrobrasilialaisia rytmejä.

Opetuskielenä on englanti. Kurssille voivat osallistua niin vasta-alkajat kuin jo aikaisempaakin kokemusta omaavat.

Tervetuloa tutustumaan lajiin. Ensimmäinen treenikerta on ilmainen!

150 e / 3 x vko
110 e / 2 x vko
80 e / 1 x vko

Tili: 405500-1483770, Aktia (FI4140550010483770)

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: senzalahelsinki(at)gmail.com


Workshop Building Better Festivals 29 Oct 2012, Turku

Building Better Festivals is a one day workshop that will inform and inspire anyone with an interest in the creation, development and management of festivals and events.  It is presented by Paul Gudgin, former Director of the world's largest arts festival the Edinburgh Festival Fringe and a renowned speaker and educator in Festival and Event Management.

Workshop fee 95-160 euro.

Topics of the workshop: Building Better Festivals, Building Audiences, Building Income, Building Support.

The Green Room, 3 Old Great Square, Turku

More information and online registration are available here (pdf)Luovien alojen yritystoiminnan koulutusta ja kehittämisneuvontaa Savonlinnassa

Savonlinnassa toteutetaan syys-lokakuussa 2012 luovien alojen yritystoiminnan koulutusta ja kehittämisneuvontaa. Yrittäjälle, yritysryhmälle, yhdistykselle ja freelancerille nämä maksuttomat tilaisuudet ovat merkittävä mahdollisuus lisätä osaamistaan.

Lyhytkestoinen koulutus toteutetaan ryhmissä. Sparraukset ovat käytännönläheisiä henkilö-/ yhteisökohtaisia ohjaustilaisuuksia. Asiantuntijoina toimivat Suomen johtavan luovien alojen yrityskehittäjän, Diges ry:n tunnustetut asiantuntijat Pekka Krook ja Petteri Huvio, jotka syventyvät toimijan liikeideaan ja – toimintaan sekä etsivät kehittämiseen toimivia ratkaisuja.

Lue lisää tästä!

Toteuttajat:  Savonlinnan seudun Yrityspalvelut ja Uusyrityskeskus yhdessä Etelä-Savon ELY-keskuksen kanssa.


APURAHOJA JA RESIDENSSEJÄ


Suomen Kulttuurirahaston keskusrahaston Vuoden 2013 apurahojen hakuaika on 1.-31.10.2012

Suomen Kulttuurirahaston keskusrahaston hakuaika on 1.-31.10. ja apurahoja haetaan verkkopalvelussa.

Apurahoja myönnetään kaikille kulttuurielämän aloille. Työ voi tapahtua kotimaassa tai ulkomailla. Taiteen aloilla tuetaan työskentelyä, erilaisia hankkeita ja rajoitetusti opintoja. Tieteen apurahat on suunnattu väitöskirjatöihin sekä niiden jälkeiseen tieteelliseen työskentelyyn. Kokous- ja luentomatkoja tuetaan vain rajoitetusti.

Haettavina on myös erityisapurahoja kuten Eminentia-apurahat, Katapultti-apuraha ja apurahat Tieteen työpajoihin.

Keskusrahaston haussa kolmivuotisena myönnetyn henkilökohtaisen apurahan toisen tai kolmannen vuoden jatkorahoitusta ei haeta yleisen haun yhteydessä lokakuussa. Ohjeet jatkohakemuksen tekemiseen ovat täällä.

Keskusrahaston apurahoista päättää Suomen Kulttuurirahaston hallitus eri alojen asiantuntijoiden esityksestä. Asiantuntijat vaihtuvat vuosittain.


Taiteen keskustoimikunnan avoinna olevat apurahahaut lokakuussa


Haettavana nyt:

Apurahat kansainvälisiin hankkeisiin
Hakuaika: 01.10.2012 - 31.10.2012

Residenssiapurahat
Hakuaika: 01.10.2012 - 31.10.2012

Erityisavustukset yhteisöille
Hakuaika: 01.10.2012 - 31.10.2012

Avustukset kansainvälisiin hankkeisiin
Hakuaika: 01.10.2012 - 31.10.2012

Residenssiavustukset
Hakuaika: 01.10.2012 - 31.10.2012

Toiminta-avustukset yhteisöille
Hakuaika: 01.10.2012 - 31.10.2012

Alueiden työskentelyapurahat
Hakuaika: 01.10.2012 - 31.10.2012

Alueiden kohdeapurahat
Hakuaika: 01.10.2012 - 31.10.2012

Alueiden yhteisöavustukset
Hakuaika: 01.10.2012 - 31.10.2012

Matka-apurahat
Hakuaika: 01.01.2012 - 31.12.2012

Alueiden matka-apurahat
Hakuaika: 01.01.2012 - 31.12.2012Satakunnan ulkomaan residensseissä vapaita aikoja

Satakunnan taidetoimikunta tarjoaa vapautuneita residenssiaikoja muiden alueiden taiteilijoiden käyttöön.

Berliinissä vapaita aikoja:
7.-19.10.2012
24.10.-19.11.2012

Genovassa vapaita aikoja:
13.-20.10.2012
28.10.-3.11.2012
18.11.-1.12.2012

Jos nämä jaksot kiinnostavat, ota yhteys Satakunnan taidetoimikuntaan.

Ajalla 1.-12.10.2012
Vuokko Kemppi-Vienola
ma osastosihteeri
puh. 0295 330 820
vuokko.kemppi(at)minedu.fi

Muina aikoina
Silja Tuhkunen
suunnittelija
puh. 0295 330 821
silja.tuhkunen(at)minedu.fi


H.O.S.T. project - Call for Participation in International Theatre Residency

The International Theatre Residency in Cadiz is part of the EU-funded project H.O.S.T.-Hospitality, Otherness, Society, Theatre. The International Theatre Residency foresees an intensive workshop, focused on an intercultural and multidisciplinary approach based on physical training and the elaboration of art techniques as a critical instrument against discrimination and conflict. The main issue of the workshop is related to migration. Find all the details and apply by 25 October.

More information (pdf)

 

TYÖPAIKKOJA

Helsingin Kaupunginteatteri hakee talouspäällikköä

Helsingin Kaupunginteatteri on Helsingin teatterisäätiön ylläpitämä Suomen suurin ja
monipuolisin ammattiteatteri, jonka ohjelmistossa on kuudella eri näyttämöllä ulkomaisia
ja kotimaisia puhenäytelmiä, komedioita, musiikkiteatteria, oman tanssiryhmän tuotantoja
ja perheteatteria. Teatterissa on katsojia vuosittain noin 340 000 ja esityksiä yli 1000.
Kaupunginteatterin budjetti on noin 25 M€, vakituista henkilökuntaa on
250 ja henkilötyövuosia 370 vuodessa.

Helsingin Kaupunginteatteri hakee TALOUSPÄÄLLIKKÖÄ vakituiseen työsuhteeseen
Talouspäällikkö toimii talous- ja henkilöstöosaston esimiehenä ja vastaa osaston toiminnasta.
Talouspäällikkö vastaa teatterin taloushallinnosta ja sen kehittämisestä, seuraa, raportoi ja kehittää teatterin budjetointia ja talousraportointia sekä henkilöstöhallintoa. Talouspäällikkö toimii teatterin talous- ja hallintojohtajan alaisuudessa.

Tehtävä edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa, kokemusta esimiestehtävistä,
hyviä yhteistyötaitoja, monipuolista taloushallinnon osaamista ja kehittämiskykyä.
Edellytämme myös molempien kotimaisten kielten ja englanninkielen hyvää suullista ja kirjallista taitoa.
 
Kaupunginteatteri tarjoaa mielenkiintoisen ja haasteellisen työtehtävän teatterin
maailmassa. Lisätietoja Helsingin Kaupunginteatterista nettisivuiltamme hkt.fi.

Talous- ja hallintojohtaja Helena Ahonen antaa tehtävästä lisätietoja
keskiviikkona 10.10. klo 15.30-16.30 ja tiistaina 16.10. klo 15.00-16.00 puh. (09) 3940 430.

Hakemukset palkkatoivomuksineen pyydetään jättämään 22.10.2012
mennessä sähköpostitse osoitteeseen: rekry(at)hkt.fi


TINFO-VERKKOKAUPPA

Tilaa TINFOn julkaisut verkkokaupasta!

Teatterikalenteri 2013, teatteriväen oma taskualmanakka 15 euroa.
Yli kymmenen kappaleen tilaukset 14 euroa/kpl. Opiskelijahinta on 8 euroa.

Teatterialan Avain 2012-2013, sähköinen yhteystietojulkaisu 20/70/150 euroa

Teatteritilastot 2011, Suomalainen teatteri numeroina 40 euroa

Voit tehdä tilaukset:

Verkkokaupasta
TINFOn toimistosta: Meritullinkatu 33  A 2, 00170 Helsinki
Sähköpostitse: tinfo(at)tinfo.fi
Puhelimitse: (09) 2511 21 26


Liitteet

 

Building Better Festivals

Call participation HOST

PACT Zollverein

Saagaviikonloppu